The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi a valaszt, nekem bösegesen megteszi a textura javito pakk, plusz dolgokat nem akarok belerakni, mint irtam alabb, eleg nagy falat lesz ez nekem igy is😊)..restellem de egyenlöre csak masolattal jatszom, tudom igy egyaltalan patch-elni?..nekem megfelel az alapverzio, de ha ortomba hibakat javitana, es lehetseges lenne a masolatot is peccselni akkor felraknam azt is...

letöltöttem a quarls pack 3-at, kell ehez meg valamit letöltenem?..köszi elöre is<#worship>
Pont abból, hogy az új helyzetnek, a megváltozott világnak megfelelõen tudjad fejleszteni a karakteredet. A "levelled creatures" lényege az, hogy az ellenfelek nem veled együtt fejlõdnek, hanem már korán összeakadsz olyanokkal, akiket azon a szinten esélyed sincs leverni, de késõbb sem lesz 30 szintû patkány vagy rák. Ezen kívül egy halom új tárgy, ellenfél, miegyéb kimarad majd a játékodból, mert már túl magas szinten vagy, így számodra nem lesznek érdekesek, nem jelent kihívást és új élményt a megszerzésük.

De te tudod...

Megjegyezném: mostanában elég sokszor újrakezdtem, de mindig azért, hogy még nehezebb legyen a dolog, ezáltal "élethûbb". Pl egy tolvaj vagy bérgyilkos karakter nálam ne rendelkezzen helybõl két mágikus képességgel. Egyáltalán nincs ilyenje, csak a faji módosítója. Nem is lesz, mert nem mágiaképes. Anno a két elsõ részben ez még "gyárilag" így volt. Az a baj, hogy olyan modot még nem találtam, ami szintén alap volt régebben: ha a karakterhez nem illik a nehézpáncél, akkor föl sem tudja venni. Így kénytelen vagyok magam figyelni arra, hogy véletlenül se vegyek föl olyan cucot, ami nem fér össze a karakteremmel. Tolvaj ne betörõsködjön konzervdobozba öltözve, de mágus se varázsolgasson acéllal burkolva...

ok de mibõl maradok ki pontosan,kizárt h ujat kezdjek mert 47 es darkelfemet nem fogom elbukni,amibe 1 év munkám van,gondolhatod+már buktam el sajna fejlett karit és egyszerüen hányinger kerülgetett mikor ujat kezdtem,kinyirta a flashemet h ujra 1es levelen megyek,ezt gondolom megérted,ugy hogy légyszi irj nekem h mit kapok a mod álltal és mit nem ha megtartom a karimat.ja és akkor most érdemes feltennem sztd?a jelenlegi kondicióimmal?köszönöm
na elkezdtem!regeltem a helyre,ahonnan a mod meglesz,várom a kódomat!de!leszedtem az általad irt patchet,elkezdem felrakni(remélem nem crackes),de jön egy üzi h nem találja az old filet!megnéztem az én verzióm 1.2 02 01---mi lehet a gond,nem gond ha nem patchelem?a mod miatt?ja és nézegedtem gamecopyn a patcheket és láttam h van 0blivion 1.2...,oblivion 1.2 béta-?ez mi h béta,nem bántottam!de van olyan is h oblivion+shievering patch 1.2,segítenél egy kis gyorstalpalóval h ez mi és melyik a jó,de sztm jó ahogy van a mostani verzió,csak a modot akarom,remélem menni fog a leszedése!segitséged kösz elõre is!várom
Másik jó letöltési hely: Tesnexus
Itt csak akkor kell regisztrálnod magad, ha az un "felnõtt tartalmakhoz" (különbözõ body replacer modok és tartozékaik) is hozzá akarsz férni. A korábban megszûnt tessource helyett van, ha valahol tessources-re mutató linket találnál, érdemes a tesnexuson rákeresni az adott modra...

Bántani nem fogja a mentésedet, csak egy csomó dologból kimaradsz, amit a Francesco's mod belevisz a játékba. Az ilyen nagy modokkal érdemes 8bár nem kötelezõ) újra kezdeni a játékot, akkor teljesedik ki az egész...

A qarl féle textura pack csak a "terepet" módosítja, így minden olyan moddal, ami ezeket nem bántja, simán elvan. Amivel össze kell dolgozni azok a különbözõ épület modok, a Unique Landscapes modok, stb. A Francesco nem ilyen.

Amúgy olvasgasd át az FCOM Convergence oldalt. Ott, illetve onnen kiindulva találsz egy halom quest modról leírást, Ez az FCOM a 3 legnagyobb "overhaul" modot akarja összeolvasztani, plusz egy halom egyéb, kissebb modot. érdemes alaposan áttanulmányozni mond a 3 nagyot (Francesco's, Martigen's illetve Oscuro's), mert mindegyik sokat javít az oblivion alaphibáin, de mindegyik kicsit másképp. Az FCOM felrakása nem egyszerû, de megérheti, ha valaki nem az oblivion fõküldetésére gyúr, hanem élni akar Cyrodiil tartományban...

Megj: tegnap begyüjtöttem az Arena-t és a Daggerfallt. A Daggerfall kezdõ "dungeonjából" kijutni nagyon nem egyszerû feladat. Anno az Arenaval küzdöttem egy darabig, csak az irányítása miatt szórtam ki, nagyon nem tetszett. Most megpróbálom újra. A Daggerfall meg hatalmas terület, többszázezer npc-vel...

Qarl texture packból a 3-ast csak akkor, ha minimum 512MB a videokártyád ramja. Ha nem ilyen, akkor a Qarl 2-t kell felrakni. Ha gt6800-nál gyengébb a zsuga (vagy 256 megánál kevesebb a ramja), akkor a qarl 2 mellé (rá) érdemes még a reduced mapokat is felnyomni.

A helyes felrakási sorrend ez utóbbi esetben:

1: qarl texture pack 2
2: Skingrad roof textures for qarl
3: qarl non tiling v1.11 (ezt better tiling néven lehet megtalálni itt-ott)
4: BTSR normal maps reduced
5: btq2048lod

Ez után még érdemes a Tamriel VWD v0.5-öt is. Ezzel a távli treptárgak és épületek is látszanak. Hibája, hogy ha valami új épület vagy település berakó modot is használsz és nincs meg hozzá a VWD kompatibilitás, az nem fog látszani, csak hirtelen elõugrik a tájból, ahogy közeledsz.

Ha kicsit jobb a videozsuga, de még mindig nem egy 8800gtx 640-es, akkor érdemes még a parallaxed qarl csomagot is felrakni a 4. helyen szereplõ helyett. Ettõl "mélysége" lesz a textúráknak.

A felrakási sorrend fontos, és mindig felül kell iratni vele a korábbi fájlokat...

A történet arról szól hogy egy deadre herceg Sheagorath egy halandó bajnok segítségét kéri (aki persze te leszel) hogy megakadályozza világa romba döntését amelyet egy Jyggalag nevû deadre herceg tervez végre hajtani jégcsapnak látszó lovagjai segítségévek aki maga Sheagorath tulajdonképpen. Ez egy paradox aminek hõsünk fog véget venni mégpedig úgy hogy átveszi Sheagorath helyét és legyõzi Jyggalag-ot aki Sheagorath-ból alakul át (nem sikerül megakadályozni hogy átváltozzon). Nagyjából ennyi a lényege.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Ron Ragm
Sheogorath alapból õrült beállítottságtól függetlenül (Daedric Prince of Madness = örület daedra hercege)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Fantusz
Elsõsorban az én hibám, hogy nem tetszik a Shivering Isles.
Angol nyelvtudás híján elég nehéz úgy logikus következtetéseket levonni, hogy a nevezett világban mindenki õrült <#crazya>
Végigcsináltam a küldetéseket, de sokszor fogalmam nem volt, mit, miért is csinálok (miért jobb egy nyúzott kutya, mine egy szõrös korcs?).
A tiri-tarka világ hasonlít picit a Morrowindhez, de mégis teljesen más, Sheo ugye a gonosz deadrák egyike lenne a Shiveringben meg egy szerencsétlen õrült - szóval az én hibám, de nem tudtam összerakni a történetet <#circling>

Fantusz
Mentésednek semmiképpen nem lehet baja, ha új modot raksz fel, legyen az Francesco, vagy bármi más.
Amikor modot eltávolítasz, akkor küld a game egy figyelmeztetést, hogy megváltozott a mentésed tartalma, de általában így is betölthetõ, sõt játszható, csak a modok által berakott cuccok eltünnek.

Franceco letöltése:
http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=oblivionmods.detail&id=268

Innen át fognak irányítani a fileplanet oldalra, ahol viszont regisztrálni kell, de a letöltés ingyenes!

Nem kell megijjedni, hogy ott különbözõ dollár-összegeket látsz a letöltésnél (regisztrációnál sem fognak telefonszámot, bankkártya számot kérni, csak egy e-mail címet), free serverrõl ingyen letölthetõk a modok, az ingyenesség ára némi letöltési sebesség korlázozás lesz (aki esetleg hajlnadó fizetni gyorsabban tölthet róluk)

Visszaolvasva láthatod, hogy a fórumozók többsége innen szedi le a modokat, a (kék) Free Public Server ingyenes, a (vörös)Subscribers Only lenne a fizetõs rész, onnan nem tuszsz letölteni - ennyi a bünti.

Mentések: C:\Documents and Settings\(Usernév)\Dokumentumok\My Games\Oblivion - Ezt a mappát kimentve akár egy Windows install után is folytatható a játék, ha ugyanazok a modok is, akkor minden marad

köszönöm,nekem shivering nagyon tetszik,mi baj vele,sztm sulyos kis világ!ja és ha megfogadom tanácsod,akkor patch után francesco?ha azt irod h nem bántja a mentésemet,akkor felrakom!?kéne egy cim honnan szedjem,no reg...valami tuti kéne,köszönöm elöre is.egyébként sokat játszom,annomorrot is...évekre nyulik vissza az elder múltam,de mint látod mindig hall ujat az ember.az is biztató,h nem másolgatós!ezzel szivtam modoknál,tehát 1-add áldásod h nem lesz baja a mentésemnek(ebbõl is volt gondom és kiesik a hajam ha reinstall lenne!2-kéne a cim,honnan!és rakom.köszi
Fantusz
Az 1.2.0416 patch szerintem megegyezik azzal, amit simán 1.2-nek nevez a köznyelv, hónapokkal ezelõtt adták ki, tudtommal azóta nincsen újabb javítás.

Modok: a Knight of the Nine lemezen lévõ hivatalos modok biztosan jók, de könnyen eltávolíthatóak.
(Shivering Isles egy másik világ, sokaknak, pl. nekem sem tetszik igazán, s az már nem is Mod)

Francesco: lényeges, hogy két dababból áll a teljes mod!
FrancescosOptionalNewItemsCreatures (535 M😎, FrancescosLeveledCreaturesItemsMod (40 M😎 - elõbb a nagyobbat, aztán a kisebbet (patch) kell telepíteni.
Ennek a modnak telepítõje van, tehát nem másolgatni kell, de a telepítéskor érdemes figyelmesen elolvasni, mikre kattintgatunk.

Megkérdezi többek között:
fent van-e a Shivering Isles kiegészítõ
fent van-e az 1.2 patch
milyen nehézségi fokozatú loot-ot szeretnénk
mennyi idõnként generálódjanak új ellenfelel a dungeonokban
stb.

A hivatalos modokhot hasonlóan a Francesco is egyszerûen eltávolítható (vezérlõpult - programok törlése - Francesco mod)

Quarl's Texture Pack 3 a környezetet formálja át, útburkolatoktól, épületeken át a szobrokig, dungeonokig szinte minden lecserél - akinek elég erõs a gépe, és unja az eredeti textúrákat használja egészséggel.

francescot nem ismerem,szivtam meg modokkal,ezért csak ha atombiztos(hivatalos)akkor.mindenképpen tedd fel a kiegeket sztm és ugy kezzd el!a textura fullozást kipróbáltam,de sok volt a gépemnek!

FANTUSZ-1.20416 os patchrõl tudnál adni infot,ezt nem ismerem!sima 1.2)van 1 darkelfem 47es levelen és nem szeretném ha károsodna valami is.atombiztos ez a patch?mit javít?vagy csak nem néztem h milyen számra végzõdik a patch számozás.tehát bátran tegyem fel?
köszönöm..utolso kérdésem..van értelme a francesco és a quarl egyszerre történõ használatának?
Fantusz
Szerintem annak a confignak már bírni kell, nekem a 3700 Athlon 1GB RAM 7600 GT kevés volt hozzá, a tied lényegesen erõsebb.

A Patch mindenképpen ajánlott, vannak hibák az alapjátékban (pl. szaggatás) amit a patch javít.

A Franceso lényei, tárgyai pedig egyrészt sokat dobnak a játékélményen, másrészt az is tekinthetõ patch-nek javít egy-két dolgot. (nyílvesszõk röpte, hátrafelé lassabban lehet futni, mint elõre, stb.)

én egyenlõre csak az alapjátékot nyúznám, az is hónapokra elfoglal, és az edddig játszott gamek-el szemben rendkívül összetett a számomra, tehát nem ragaszkodnék a kiegésuítõkhöz egyenlõre..a patch is csak azért érdekel, hátha valami zavaró/bosszantó bug akad a sima 1.0-ban
hálás köszönet a kimerítõ válaszért..nem szeretnem szétmodolni a jatekot, böven megteszi egy szebb textura pakk..érdemes szerinted ezt a quarl's pack 3-at felraknom?..(c2d 3,2 ghz, 4 gb ram, 8800 gt 512?..köszi
Fantusz
v. 1.2.0416 patch nincsen a Shiveringbe sem beépítve csak az v .1.1 (bár a legutóbbi kadásban már bent lehet a legújabb javítás, akkor sorry)

Ode: Patchelésnél lényeges, hogy létezik patch az alapjátékhoz, de a kiegészítõkkel együtt fent lévõkhöz (Shivering), a Shivering Isles patch kelletik.

Fantusz
Patch: v. 1.2.0416

Mod: na itt millió a választási lehetõség, érdemes visszaolvasgatni <#nezze>

A hivatalos modok többsége a Knight of the Nine lemezrõl kerülhet játékba, kivéve a Battlethorn Castle (Fighters Stronghold), ami Karácsonyi meglepi volt.

A Francesco lehet az alap, új fegyvereket, páncélokat, lényeket rak a játékba, de magát a környezetet nem formálja át.
A Quarl's Texture Pack 3 (1,63 GB!) a környezetet texturázza újra, de bivaly gép kell hozzá.

Kisebb modok igény szerint Oblivion Mod Manager alkalmazása mellett mértékkel használandók, erre már nehéz konkrét tanácsokat adni, érdemes használni a google-t, visszaolvasgatni itt a fórumon, megnézni néhány videot, s eldönteni, hogy teccik-nemteccik a modocska.
(esetenként teljesen más modok illenek egy tolvaj, egy harcos, vagy egy varázsló karihoz, illetve a játékosok igényei sem egyformák)

köszi..es a francesco mod?
kiegeket tedd fel,knight..,shivering,abban patch is lesz!
szevasztok, szeretnem ujra feltenni az obliviont..lenne olyan kedves elárulná vki hogy melyik peccset erdemes feltenni?..valamint olyan modot ami szebb texturakat varázsol a game-be (francesco mod?..nem vagyok benn biztos)..nem akarom modokkal teleszorni, de ha tudtok olyat amit szerintetek érdemes hasznalni, osszatok meg velem..köszönöm
Világpolgár
böröczk: egy tipp, próbáld ki a Thieves Arsenal modot!

Fantusz
Ilyenkor érdemes esetleg megcsinálni a Knight of the Nine küldetéssorozatot, s az összes infamy pontodtól megszabadulva köztiszteletben álló polgárrá válhatsz.
Cégvezetõként egyik szervezetnél sincsenek már questek, sajnos érdektelené is válik így minden guild.

Azon csak elméleti szinten gondolkoztam el, hogy Hallgatóként "Öreganyánk" megbízásait vajon végre lehet-e hajtani személyesen?
Hetenként a csekély 200 aranyért felesleges oda rohangálni, de a további gonoszkodást legjobban az õ siralmainak enyhítésével lehetne véghezvinni - de van-e erre lehetõség?

böröczk
Na Thieves Guild meg Dark Brotherhood kivégezve, nem tudom, mi rosszat lehetne még tenni : D

Kumiho #2179

koschwarz
talán az lesz a legegyszerûbb ha letöltesz egy angol obliviont<#nezze>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Hali all! Orosz verzióhoz lehet találni magyarítást? vagy angolosítást?

\"was all this for real or just some kind of hell 666 the Number of the Beast Hell and fire was spawned to be released\"

böröczk
Köszi, már megoldottam, megnéztem a kistérképen, és nagy nehezen rájöttem, hogy volt egy járat a víz alatt, elég bonyolult volt eljutni a mágusig, aki mellett lévõ ládában találtam a nyilat : )És persze nem lehet õt kinyírni (pedig jó cuccai vannak : D), mert a Mágus céh tagja..

Kumiho #2179

Fantusz
Mirõl is lenne szó pontosabban ?

böröczk
Arrow of Extrication küldetésnél járok, ahol épp a kulcsot kéne az ajtót örzõ nénitõl megszerezni, de nincs nála, mi a fene? : D

Kumiho #2179

szoval akimistaknal, koszike
Alkimistáknál mindig van.

hol talallok grand soul gemet!
hello vampirra va ltoztam az oblivionban ,a banyana k meg 5db ures grand soul kell, de nem talallok segitsetek lecci!
böröczk
Vagy... kap a fenekére egy fire bolt-ot...

Kumiho #2179

böröczk
Naná , hogy van, kétszer átfutottam azt a nyamvadékot detect life segítségével és anélkül is, minden kavics alá benézve..
Úgyhogy szerintem bug, várok egy respawn-t : D

Kumiho #2179

Fantusz
Van Detect Life varázslatod (mysticism)?
Nézd át vele a barlangot, bár nem annyira zeg-zugos, hogy könnyen elbújjon benne, egy különben agresszív zombi.
Az elején van bal kéz felöl egy kisebb üreg, bentebb egy ködös medence, a többi hulla akarva-akaratlanul utadba esik.

A Blackwood company a Fighters guildnek a konkurenciája.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

böröczk
csakhogy engem szóhoz sem enged jutni : D
ha rákattintok, akkor annyit mond, hogy addig nem mozdul, ameddig a zombik el nem takarodtak.. vagy valami hasonlót..
<#nemtudom>
szóval még speechcraftolni sem tudok vele, lehetõséget sem ad : D

Kumiho #2179

Fantusz
Esetleg alacsony lehet a desposition értéked a bátor Erthornál (valami ilyesmi neve van).

Nem találkoztam még ezzel a problámával, ha megdöglött az összes zombi, kérésre követ a mágus, de az is elég, ha ráparancsolsz, hogy takarodjon vissza a guildba, hiányolják a rusnya pofáját <#wink>

Detect Life hasznos, csak meg kell szokni, hogy az élõlények akár sziklafalon keresztül is világítanak, sok orvtámadás megelõzhetõ a használatával (contact effect)

Ron Ragm
Elõfordulhat, nekem is két kört kellett anno mennem.

böröczk
gyá, de mi az, hogy elbújt, ez azt jelenti, hogy lekaksizik nagyban engem, és rám se támad, azért nem veszem észre? mert 100%osan bejártam a barlangot

Kumiho #2179

Ron Ragm
VBalószínû elbújt valahol egy, keress utána egy Detect Life-al.

böröczk
: DD ja, hát én majdnem szivinfarktust kaptam, amikor egyszer csak átdeformált frissen kreált csodás karakterem : D

Nos, most a Skingardi Mages Guild küldetést csinálom, ahol valami E betûs fickót kell megkeresni egy zombikkal feltöltött barlangban. Kiirtom az összes zombit (kistérképen minden felderítve), de még midnig nem hajlandó velem jönni. Ez valami bug?

Kumiho #2179

Fantusz
Vámpirizmussal kapott képességek:

Vámpírrá vált karakter kap egy Vampirism nevû varázslatot - alvó emberektõl, lopakodva , vért szívhat.

Weakness to Fire 20 (idõ múltával növekedhet)

Betegség ellenállás 100
Bénulás ellenállás 100

Fortify gyorsaság 5
Fortify erõ 5
Fortify akaraterõ 5

Normál fegyver ellenállás 5

Fortify sneak 5
Fortify misztika 5
Fortify illusio 5
Fortify ökölharc 5
Fortify destruction5
Fortify athletics 5
Fortify acrobatics 5

Arról jobb lenne nem beszélni, hogy a karakter kinézete milyen lehet.

Valaki esetleg tud olyan modot, amivel "nézhetõbbek" a vámírpofák?
(arra fel voltam készülve, hogy fakóbb lesz a bõrszin, még az is elviselhetõ, hogy a mélybarna szem világos, szürkés-kék, de miért lett 120 éves kinézetû, ráncosbõrû? Ilyen randa vámírt még nem is láttam)

Fantusz
Harcos céh, ahol titokzatos dolgok történnek...
Bemehetsz a guildba, de csatlakozni nem lehet hozzájuk, harcos céhtagként a küldetések során szembe kerülsz velük, más guildoknál nincsen jelentõsége a Blackwood Company létezésének, csak itt-ott hallasz híreket róluk.

xotyi
A Blackwood Company az micsoda?😮

Trance&Friends nothing more..

koschwarz
ja, az tényleg jó benne, elfelejtettem<#taps>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"