The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
második aréna loot-os mod
a másik modról sosem hallottam...<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Koschwarc thx a linkeket😊 De egy modot sehogy se találtam! Az kéne amikor arénában legyõzött ellenfeledtõl eltuod venni a cuccait, meg az amikor a csatorna elõtt (ahonnan elején kimegyünk)lessz egy amulett amivel tudjuk változtatni kinézetünket bármikor.Na aki ezt a 2 addont belinkelné nekem az egy ISTEN 😄 Elõre is thx!!!
. . , -cske készen van a ☺ -cske.
ha a kezedben van egy fáklya, és elõhúzol egy kétkezes fegyvert vagy egy pajzsot és feygvert, akkor leejti a földre az égõ fáklyát
ha már a kezedben vannak a fenti fegyverkombinációk, akkor "kidob" egy égõ fáklyát (sokszor sajnos messzire dobja, tehát pont nem oda, ahol éppen harcolni készülsz a sötétben)
ha csak a jobbkezedben van valami, akkor a fáklya marad
gyébként az OBSE-t én nem használom, és úgyis szemeteli a bal felsõ részt!!! ("torch ." "hotkey torch equppied" szövegekkel, de van amikor egy fáklya jel van csak ott...)
sajnos a darker dungeons nagyon hangulatos mod, és kellene hozzá ez a DLT (legalábbi addig, amíg nincs egy night eye spellem), de annyira hülyén mûködik.
egyébként szerintem francesco-val érdemes a legtöbb modot összeszedni, mert a francesco a "legkevésbé összetett" nagy overhaul mod. az összes többi már úgymond túl sokat foglal magában, ami szökségeszerûen akadhat egy csomó mással...bár a francesco-hoz is kell jópár compatibility patch, amiket szintén utálok.
Ennyire még nem másztam bele, alõbb szeretnék összeválogatni valami olyan készletet, ami nem akad össze egymással (vagy ha igen, akkor ki tudom deríteni, hogy mi mivel és javítani), majd utánna ezeket alahogy összerakosgatni...
Amúgy a DLT elég hektikusan mûködik. Hol eldobja a fáklyát, hol elrakja, és még nem jöttem rá, mitõl van...
A sötétség ellen meg ott a khajjit szeme, így a fáklsát csak a hangulat kedvéért cipelem magammal...
teljesen véletlenül nem használod a frugal féle "drop lit torches in combat" modot? ez arra jó, hogy mikor kezedben van a fáklya és elõhúzod a fegyvered, akkor a földre dobja a fáklyát, nem elteszi, mint alapból. szükségres mod, ha használsz olyan modot, amivel sötétebbek lesznek a dungeon-ök.
viszont már régóta zavar, hogy minden alkalommal amikor elõveszem a fáklyát, avgy a földre dobom, stb. teljesen összevissza üzeneteket ír ki a bal felsõ sarokba...marhára idegesítõ.
szóval ha használod, neked csinál ilyet?
Sõt, ha annyira belemászol, mint én is (meg még páran itt a fórumban), lehet, hogy nem is játszol, hanem keményen dolgozol a jobbá tételén<#crazya>#crazya>...
Ez sem rossz elfoglaltság. Olyanra formálni egy egész világot, amilyet szeretnél...
egyébként én is mindig a lehetõ legkevesebb modot használom. sokszor van, hogy olvasok egy jó új modról, vagy találok valami érdekeset, de azokat sem teszem fel, hiába tûnnek hasznosnak, ha az én játékstílusomhoz nem kell, csak egyfajta "kozmetikázás" lenne, akkor nem teszem fel.
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
Megj: kezdek ráunni a CTD-kre. Asszem összerakok magamnak valami jó kis modcsomagot apróságokból.
Ezek a nagy csomagok egyre jobbam akadnak össze egymásal és az apróságokkal. Pedig sokat dolgoznak azon, hogy ne így legyen, csak nem sikerül...
Sajnos mindegyiknek van 1-2 olyan tulajdonsága, ami kellene, de mindegyikben van egy halom felesleges is. Még jó, hogy apróbb modokban megtalálhatóak azok, amik kellenek és az apróságokat könnyebb összehangolni, mint a nagyokat...
cuccokat😄
Lenne pár kérésem😄
valaki tudnak linkeket adni ilyen addonokhoz?
pl amiben van egy új faj meg hajak meg ilyenek😄
naon megköszönném elõre is thx
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
Banditáknál mindennapos dolog, hogy agyagkorsót, agyagtálat találok, az már érdekesebb, amikor ogreben, trollban, vagy minotaurusban van egy caliper pluszban.
NPC-nél ritkán, de elõfördulhat, hogy bizonyos tárgyból (pajzs, mellvért) kettõ is van.
Nyílvesszõk nálam normálisan megjelennek, íjászos pofozkodás után mindenfelé lógnak belõlem...
Legzavaróbbnak azt találtam (szerencsére viszonylag ritka), amikor egy-egy lény csak úgy van, de semmire nem reagál.
Dungeonokban (ritkábban a szabadban is) össze lehet futni Adventurerekkel, Tomb Raiderekkel.
100-as disposition (vajon miért kedvelnek ennyire?), ártalmatlanok, de szeretik elõttem kifosztani a tárolókat.
Nos velük is megesik, hogy kilógnak a játékból - mosolyognak, beszélni nem lehet velük, semmiféle reakciójuk nincsen (ott szoktam õket hagyni, megütni sem érdemes)
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
-csak calipert találtál lootként?
-íjász banditák nem lõnek ki nyílvesszõt, bár úgy néz ki mintha lõnének?
Varla kövek helyett javaslom inkább az Azur csillagot és az Umbrát.
Mindkettõt oltárnál tudod megszerezni, az Azur csillag jutalomtárgy, az UMbra egy igen jó kis kétkezes kard rengeteg léleklopó ütéssel felszerelve. Ha jól emléxem egy kiscsajnál volt és igen ragaszkodott hozzá 😊
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Varla kövek ezeken a helyeken vannak.
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
az a tiszteletteljes kérdésem, hogy ha megveszem eredetiben, akkor lehet vele a neten játszani? <#nemtudom>#nemtudom> vannak csapatok, vagy ilyesmi?
Én is ajánlanék 2 modot, az egyik egy Természeti Múzeum, a játékban elõforduló lényeket lehet itt megnézni (Natural History Museum) és az Arkenfell Manor, ami egy lebegõ világitótorony+kastély ahol nyugodtan lehet aludni, csinálhatsz magadnak saját gyûjteményt, van egy szolgád aki jó pénzért feltölti a fegyvereket, stb. Extra könnyitést nem ad a játéknak. Bár már minden városban van házam, de már csak ezt használom.
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Kérdezted a minap a Tamriel Travellers-t, hogy mûködik-e. Nos az FCOM alatt mûködött, majd utánna nem. Tegnap vettem észre és azt is miért. Az FCOM miatt pár esp-t nem raktam föl, így viszont nélküle nem megy.
Ahogy újraraktam, rögtön beindult. Jópofa, mert a TamrielTravelersMMMHostileFactions.esp alaposan megbolondítja a világot. A különbözõ, jövõ-menõ cspatok (állatok, emberek, kreatúrák) szépen agyalgatják egymást. Nem lsz tõle kihalt a táj, meg ha egy ilyen csetepaté közelébe megyek, akkor elõbb teljes egyetértésben elkezdenek rám vadászni, de lesz sok zsákmány az elhullattaktól...
Tolvaj karaktereknek ajánlott modok:
Thieves Arsenal 1: Odd Jobs (egy kereskedõ van IC csatornáiban, aki megbízásokat ad különbözõ, lopakodós, lopkodós és kifejezetten nem gyilkolós küldetésekhez. Ehhez árusít spéci szerszámokat is (ólmosbot, ami csak leüti, de nem öli meg az áldozatot, zajkeltõ nyílvesszõ, stb... Az aktiválása kicsit trükkös).
Ehhez javasolt még: Attack and Hide, Reneers Guard Overhaul, Vaults of Cyrodiil, Window Entrances: Anvil, Realistic Ragdolls and Force, Lockpicks, Stealth Entrances...
A Guard Overhaul igencsak idegesítõ, ám életszerûen ügyködõ õröket eredményez. Egyrészt a körözések területiek, nem fog minden városban minden õr rád vadászni, ha elkövetsz valamit, ellenben a csínytevésedet felfedezõ õr folyamatosan követ mindaddig, míg a tetted "értékével" meghatározott "felejtési idõ" (1-8 nap) le nem telik. Illetve le lehet fizetni az õröket (500 arany), akkor békén hagynak. A téged követõ õr azonban meg is véd a külsõ támadóktól...
Jó kis bûnös várost csinál Bravilból a Blood and Mud Deluxe mod. Kb 2x akkora, (több emeletes), mint eredetileg, tele feketézõkkel, prostikkal, dilisekkel. Pár érdekes kküldetést is fel lehet venni. Ellenbem kicsit akad a Thieves Arsenallal. Ha elõbb mész Bravilba, mint aktiválnád a TA kereskedõjét (gyakorlatilag be kell állítani lent a csatornában egy falikar meghúzása után a kereskedõ paramétereit), nem tudod rendesen beálltani, és nem férsz hozzá a spéci cuccaihoz. Fordítva mûködik. Vigyázat! Bravilban nagyon megfogja a gépet. Ellenben ha jól kutakodsz, lehet találni 3 Vámpirizmus gyógyító létyót...
szerintem a kereskedõs bugot a beépített living economy-rész okozza, nem önmagában a francesco mod. ez egy régi és ismert hibája a living economy-nak, amit egyszerûen nem tudnak javítni, nem jönnek rá mi okozza.
Texturahibával nem találkoztam, minden lény, tárgy normálisan megjelenik.
Az utakon lovas, illetve 1-3 fõs gyalogos õrjáratokat lehet látni, no itt lehet némi bug, elõfordul, hogy a gyalogos csak áll egy helyben (örzi a semmit), beszélgetni lehet vele, mozog a szája is, de nem mozdul.
A lények megjelenése nem szinthez kötött, ebbõl is kialakulnak érdekes dolgok, különösen, ha csoportosan támadnak.
Csúnya pusztítást tudnak csinálni az NPC-k között, pl. a Draconis család egyik tagja is esett áldozatul csete-paténak. (visszatöltöttem, nem tudom akadályozta volna-e a küldetést teljesítését késõbb)
Ritka az ilyen eset, de hiba lehet, mert koronás NPC-t nem illene agyoncsapni.
Valamelyik kisebb moddal akadás lehetett az oka, hogy a kereskedõk pénze soha nem fogyott el (ez a hiba most nincsen)
Az Oscurohoz hasonlóan, a Francescoban is elfogy a kereskedõ pénze, ha csak eladol nála, de nem vásárolsz.
Nem tudom mi okzta pontosan a hibát, de amikor elfogyott volna a kereskedõk aranya felugrott az összeg 63000 fölé, úgyhogy korlátozás nélkül lehetett eladni náluk.
Ezekkel a hibákkal találkoztam eddig, úgy gondolom ez még a tûréshatáron belül van, jól játszható Francecoval.
hibák, stb....
A skingradi tempom oltárnál imádkozva meg lehet szabadulni a fertõzéstõl, feltéve, ha elõtte nem aludtál, vámpírként már sokkal bonyolultabb a gyógyulás, végig kell csinékni egy elég hosszú küldetést.
Cure disease lötyi nincsen minden alkimistánál (Chorrorban Angalmonál érdemes megnézni), ugyancsak Chorrorban lehet venni varázslatot (temlom), 50-es Restoration skill kell hozzá.
Bravil és Leyawiin között viszonylag gyakori növény a Mandreke Root, elsõdleges hatóanyaga a cure disease, akár nyersen elfogyasztva is hatásos lehet.
PLS visszatérõ kérdés: hogyan lehet a leghamarabb a vámpirizmusból kigyógyulni?
Ha régi emlékeim nem csalnak, akkor potion of cure common diseases, de pl ilyen lötyit hol lehet venni, mert se imperial city-ben se skyngrad-ban nem volt az alkimistának...
PLS help....
Az elsõ rész telepíésekor rákérdez a végén, hogy egya darabba rakja-e, vagy minden .esp-t külön. Ha nem akarsz FCOM-ot használni, akkor érdemes egy darabban hagyni, ha FCOM-mal teszed föl, akkor viszont KÖTELEZÕ darabokra bontva felrakatni és akkor a második (nagy) csomagból is csak az egyiket (talán az elsõt) kell felrakatni.
Az FCOM telepytéshez kötelezõ alaposan, legalább 2x végigolvasni, melyik részmodot hogyan kell felrakni, mit kell kihagyni, mit kell at fcom saját esp-jével helyettesíteni, stb. Részletesen le van írva, melyik modot honnan lehet leszedni, és mit merre. Fontos, hogy a végén a Wrye Bash használata is kötelezõ a leírtak szerint, másképp csak nagy katyvasz lesz az egészbõl...
Más: a lila textura azt jelenti, hogy nem került fel az adott .nif.hez tartozó textura, vagy nem futtattad az Archive Invalidation funkciót, emiatt egy nem odavaló (régi) texturát próbál ráhúzni az elemre, csak nem sikerül.
Ezt a legegyszerûbb az Oblivion Mod Managerben használni. Ha csak textura módosítás van, akkor az alapbeálíításokkal, ha mást is módosítasz, akkor a többi részegységet is érdemes kijelölni hozzá...
Mágikus skillek többségét még varázslómnál is érdemes minorban hagyni szerintem, viszonylag gyorsan fejleszthetõk, persze majorból indulva meg alapból lehet egy bretonnak akár 40-es skillje - játékstílustól függ, ki, hogyan szereti.
Skilleket keverni érdemes: az sem jó, ha teljesen hasznavehetetlenek a major skillek(így szinte semmit nem tud fejlõdni), de, ha az összes fontos skilled majorban van, akkor az attributekra lesz kevés a pont.
Harcosnál pl be lehet tenni majorba a Blade-t, amit használsz is, de a Heavy Atmor, Block, Armorer marad minor - így valószinû meglesz az Erõre és a Kitartásra is az 5 pont, s még ott van a lehetõség oktatóktól is tanulni.
Sokszor volt már róla szó: a börtönbõl kivezetõ úton nem kell átrohanni, lehet néhány skillt fejleszteni.
A csatorna kijártanál kell egy mentés, onnan bármikor lehet akár új karaktert is indítani, kilépés elõtt megváltoztatható bármi (csillagjegy, faj, kaszt)
4.5b: FrancescosLeveledCreaturesItemsMod (38M😎
Ebben a sorrenben telepítve, mindkét rész kell a normális mûködéshez.