The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Hm megvan a 8800GT-m éshát elég brutál gép kell ahhoz hogy menjen rendesen minden fullon 😞 Mert nálam akad de csal erdõs részeknél.

Next PC upgrade: 2022

ColdFire
hmm, mivel thief vagyok, és érdekel a pick lock, megnéztem mit tudok élõbe 😄

ittvan-e, tores.rar-ra katt rá 😉

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Aha. kösz...

Ha jól tudom csak akkor tünnek el a hullák ha X ideig te sem vagy a környéken, alapjátékban 3 nap, valahányszor visszamész a számláló újraindul.

Ha telepíted az Oblivion Mod managert, lesz olyan könyvtárad, mert csinál magának. Ezzel egyébként vigyázz, ha sok modot akarsz használni és nem sok a helyed, mert az OBMM ott tartja az omod fájlokat (gyakorlatilag tömörítve a mod) is, meg ha aktiválpod õket, felrakja a játék Data könyvtárába. Az OBMM-et rá lehet venni, hogy máshova pakolja az omod-okat.
Azért érdemes/kell az OBMM, akkor is, ha nem omod formában szeded le a modokat, mert ezzel tudsz ilyenekt csinálni a többi modból is és így egyben kezeled az összetartozó fájlokat, meg meghatározhatod a betöltési sorrendet is. Meg megcsinálja az Archiveinvalidationst, stb...

Az új páncélok meg szörnyek asszem az elején megjelennek, lehet elõlük jókat menekülni...

Akkor majd kerülgetem õket...

Amúgy valamelyik mod (azt hiszem a Tamriel travellers lehet) kicsit mosolyra fakasztott az este. Kódorgok az úton, letámad egy minotauros. Szokásomhoz híven, futás. Bele egy kissebb csapatba. Nem baj, segítettek lecsapni a dögöt. Aztán megálltak beszélgetni. Kicsit jobban odanézek: 2 tehetõsebb manyus, meg 2-2 kísérõ. A két muki jót vitázik egymással valami árak alakulásáról. Mindkettõ ugyanúgy néz ki. Ikrek? Közelebb megyek. A nevük is ugyanaz. Hülye AI...

Figyi Saga én nagyon kezdõ vagyok még ebben a témában. Eleve nincs obmm\mods könyvtáram. Oblivion managert majd mindjárt próbáok leszedni.
????
Egyébként a letöltött plusz páncélok meg a francesco-s új szörnyek stb kb hányadik szinttõl várhatóak???
koschwarz
a nevesített npc-k asszem sajnos ottmaradnak, ahol meghaltak, hiszen õk nem spawnolnak újra, mint a névtelen banditák.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

böröczk
: DDDD nézd, valamit valamiért : D
Egyébként nekem sem tûntek el eddig a hullák, az egyik modnál be lehet állítani a "respawn" idõt, gondolom ez nem csak a szörnyekre, hanem az npc-kre is vonatkozik, de ha mégsem, hát akkor biztosan létezik olyan mod is. Viszont, ha ez sem így van, akkor szerintem 2 hét alatt már rég el kellett volna takarítaniuk a hullákat.. szóval lehet, hogy sosem indul be náluk a bomlási folyamat, és örökre ott maradnak akadályként : D

Kumiho #2179

Az omod kiterjesztésû fájlt tedd az oblivion könyvtárban található obmm\mods könyvtárba, majd indítsd el az oblivion modmanagert. Ott lesz benne a jobb oldalon, valamilyen nem kék négyszöggel. Ha zöld, akkor semmi gond, ha más színû, akkor elõbb ellenõrizd az ütközéseket a egy jobklikkel a mod nevére bökve.
Ha megvan, akkor aktiváld a megfelelõ gombbal (az ablak alján lesz, majd a bal oldalon keresd ki az esp-jét és pakold a megfelelõ helyre, hogy a betöltési sorrend jó legyen...

van egy kérdésem ismét. A nevesített NPC-k holttestei mennyi idõ alatt tünnek el, ha egyáltalán?

Az történt, hogy Brumában kezdtem, mint alternatív starthely, a macsekkal. Viszonylag hamar belefutottam abba a questbe, amikor egy elkapott rablovics neje felkér, hogy ugyan szerezzem már meg a párjától a beládázott kincs lelõhelyét. Némi kavarás után meglett, de ott egy szép darab, talpig páncélos manyus várt, aki elõl max elfutni tudtam, nem lenyomni ezen a szinten a nyivászta kis tolvajommal. Futás.
Kissé gyanússá vált a környék, mert egyre több szerte heverészõ hulla jött szembe. Aztán meg egy jóképû FrostGiant. Na hátra arc, futás vissza városba. Ez meg utánnam. Szerencseére szépen lepofozta útközben az elõbb elkerült páncélos csókát, így a ládához vezetõ út megtisztult, de ez után berombolt a városba és legyilkolta a fele lakosságot, mire sikerült az õröknek elintézni.

Az a helyzet, hogy azóta eltelt két hét, de a halottak, meg az a nagy böszme dög még mindig útakadályt képeznek az utcákon. Nem kellett volna eltünniük közben? Ja: a kulcsaikat azért gondosan begyüjtöttem, így most kb 5 olyan ház van, amibe szabad bejárásom van...

Fantusz!

Leszedtem az OMOD változatot is, de abban nincs futtatható file, ami elkezdené telepíteni.Ha meg simán bemásolom nem történik semmi😞
böröczk
Én azt hiszem, anno kipróbáltam ezt a lehetõséget is, de mindenképp el kell hozni a könyvet, akkor pedig rádtámadnak, szóval igazából semmi bónuszod nem fog abból származni, ha a tagságot választod : P
Legalábbis én így tudom, javítsatok ki, ha nem így van.

Kumiho #2179

BBird
Persze, ezt a részét tudom a dolgoknak, engem csupán az érdekel, hogy amikor az oltár mellett (a lopás elõtt) felajánlják: Legyek tag, és teljesítem a véráldozati feladatot, van -e további értelme tagnak lenni? Tehát ha nem gyilkolom le õket, kapok -e valamilyen érdekel küldetést esetleg? :-)
Fantusz
Valamit nem jól csináltál a telepítés során.
A Myth and Legends modnak van OMOD változata, azt csak el kell indítani telepíti (ajánlott), de van csomagolt verziója is, s hozzá egy update (6.68MB+2.02MB az 1.1.14 verzió).

Valószinû, hogy vagy az alapmodot, vagy az updatet nem másoltad be, ezért hibásan jeleníti meg a tárgyakat.

Ezzel a moddal még nem voltak problámáim, de titikus hiba, amit leírtál, bármelyik modnál elõfordulhat, éppen a napokban beszéltünk róla - javítható

Fantusz
Így harc nélkül bejutottál a bázisra.
A fõmukitól az amuletet nem tudod megszerezni, de ott hagyott egy könyvet vedd fel,s vidd el Martinnak.
(vége a békességnek ütheted a vörösöket, õk sem fognak kimélni, járd be a barlangot találhatsz egy-két jó cuccot)

BBird
Buta kérdés új felvonás:
- Mythic Dawn "céh". Csatlakoztam a fõküldetés során hozzájuk, mikor a barlangban kell végignézni, ahogy a kisgenya elviszi a túloldalra az amulettet. :-) Van értelme, ha tag vagyok? Van valami apró küldetés? Vagy csak a véráldozat?
Sziasztok!

Felraktam a Myth and legends modot és megtaláltam az egyik cuccot, de amikor felveszem nem látszik és egy b*szott nagy sárga háromszögben szürke felkiáltójel látszik a karakterem körül.ez miért van és hogy tudom kiküszöbölni????
Fantusz
Emberszabásúak harcolnak, ezen változtatni csak te tudsz, ha elnyered a Grand Champion címet.
Bajnokként hetenként egyszer mérkõzhetel - választhtol 3 lehetõség közül -, ellenfeleid ettõl fogva nem NCP-k.
Általában nincsen jelentõsége ekkor már az Arénának, pénzre nincsen szükség, így a fogadások és a küzdelem jelentõsége is leértékelõdik azzal együtt is, hogy a Grand Championnak az Arénában is szabad a loot.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Arána bajnokától lehet kapni egy küldetést, a sikeres teljesítésért cserébe tanít néhány skillt

"Kalapálni nem akar, mert félti a kezeit." 😊)) ez teccik!

Van egy aprócska kérdésem: az Arénában még nem harcoltam, de a karim nézõként néha bemegy meccset nézni és fogadni - de eddig még mindig csak alap párbajt láttam, két emberszabású harcos, Kék és Sárga. Olyan nincs, hogy néha nézõként láthatok más lényeket is harcolni, minotaurt, vagy mit tudom én? Vagy azért nem látok ilyet, mert level 5-ön vagyok csak?

Csacsi
Vagy négy sigil kõvel enchantolt ruházat/gyûrû/stb

Erõsebb szinten már 30%-os Chameleont adnak. Igaz ez eléggé cheat kategória, mert könnyen összejöhet, a 100% chameleon.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Fantusz
100% kaméleon lötyit nem fog gyártani, kisebbek meg hatástalanok.
Az Invisibily teljes láthatatlanságot biztosít, igaz a hatása rögtön megszünik, ha kinyitol egy zárat, elcsensz, felveszel tárgyat, vagy támadást kezdeményezel.

Illusion varázslatokhoz tartozik az Invisibility és a Chameleon is, elõbbi 50-es skill után használható, vagy alchemyvel kotyvasztható hatásos lötyi lehet, de teljes Chameleont csak varázsolni lehet, 100-as skillel, nagyon drágán.

Nekem most olyan sok javítgatnivalóm nincs. Indítottam egy tolvaj macsekot (Khajjit), a gyors és hangtalan mozgás miatt semmilyen páncélt nem visel. Miután szert tett egy rendes íjra a papától örökölt hosszúkardját felrakta a polcra (ami egyszercsak eltünt valahogy, a kard meg ott lebegett a levegõben, jópofán nézett ki). Ha nem muszály, nem verekszik senkivel, ha igen, akkor ököllel, vagy távolról íjjal. Az alap varázslatokat nem használja (gyógyítás és tûzlabda), csak a nighteye-t és a napi egy láthatatlanságot. Jókat menekül az erdei utakon...
Löttyöket gyárt a lopott cuccokból. Kalapálni nem akar, mert félti a kezeit. Kaméleon löttyöt kéne gyártani minél hamarabb, de csak az egyik összetevõt sikerült eddig beszerezni.

Fantusz
Vegyél kalapácsokat, javítsd magadnak a felszereléseidet.
Az armorer skill attributeje az endurance (magasabb endurance=több életerõ), expert armorerrel pedig már 125-re tudod javítani a felszereléseidet nem csak 100-ra (mágikus tárgyakat 50-es skilltõl kalapálhatsz).
Jobban megéri kalapácsra költeni, mint kovácsra, persze, amig nem vagy képes a mágikus fegyvereidet, páncélodat javítani, addig a kovácsnak is lesz dolga.

A lemerült enchantos fegyvereidet pedig lélekkövekkel töltsd fel, lényegesen olcsóbb.

böröczk
én már most tapasztalom. az összes rongyom elverem javításra, meg kalapácsokra..

Kumiho #2179

Fantusz
Legnagyobb különbség a két páncélzat között: a kopás.
100-as light skillel, teljes üvegpáncélban (experttõl nincsen súlya sem) el lehet érni elvileg a maximális védelmet, gyakorlatolag azonban közelharc során rövid idõ alatt rongyá verik - semmi gond, ha 100-as az armorer is, de ha kisebb tele kell pakoloni az investorit javító kalapáccsal, hogy egy hoszabb hadjárat végén ne cafatokban lógjon a páncélmaradvány.

Nem a páncéloknál, hanem az armorer skillnél gondolom azt, hogy az expert és a master szint között elég nagy a szakadék.

böröczk
ó, szerintem baromi jól föst a kék, esetleg barna látószervû dark elf : D
voilá: P itt e ni
aztán az ork meg szerintem semmilyen öltözékben ne legyen fürtös hajzatú: DD

Kumiho #2179

100-as szkillel a heavy-nek sincs súlya és 1-99 szkill között még egy részleges heavy (amit akárki elbír) is több védelmet ad mint egy full light, sajnos a master perkeket mindkettõnél eléggé elrontották a fejlesztõk.

Azért egy kék szemû ork vagy dark elf elég hülyén néz ki. Meg a fürtös, csigákba rendezett hajzatú ork nehézvértes is. Láttam ilyet...

Fantusz
Nem is kell mindenkinek deadric páncélban szaladgálni <#papakacsint>

100-as light armor skillel +50% védelmet kap a karakter, mágusok pedig vagy sigil kövekbõl enchantolnak ruhára páncélt(elõnye, hogy soha nem kopik el, nem kell javítani, hártánya, hogy más enchantok elöl forgalja a helyet), vagy egyszerûen a harc elõtt magukra varázsolnak egy védõburkot.

A deadric páncél elõnye, hogy skilltõl függõen maximális (85) védelmet ad, lassan kopik, nem kell minden egyes csata után kalapálni, emellett viszont iszonyatosan nehéz harci viselet.

"nem köti szinthez a cuccok dobását"
A deadricos megjegyzés mögött az áll, hogy ha nem erõ-kitartás tápolással, harcos skillekkel, fajjal kedte a játékot, full deadric páncélban meg sem bír mozdulni.

Minap volt szó róla, hogy az Oscuro-ban, dungeonok mélyén lehet elvileg találni a szintednél erõsebb cuccokat, amit gyakorlatilag nem tudsz megszerezni, töbek között a viselt felszerelés legyõzhetetlenné teszi viselõjét (ráadásul magasabb szintû is lehet)

Köszi!!
böröczk
Mindenki itt hajtogatja a deadric jelmezeket, de nekem egyelõre sokkal kedvemrevalóbbak a light armorok, mint elf kosztüm, stb : D Lehet, hogy ez változni fog késõbb? 😛
Nálam sincs fent semmilyen haj-ruha-stb mod, és nem is hiányzik (meglepõ), olyan modok vannak leszedve, amik lehetõvé teszik , hogy minden faj minden hajat és szemszínt "viselhessen"... oszt ennyi : D

Kumiho #2179

Fantusz
Hol kerested, a konyhaszekrényben? <#nyes>
NPC static level

😄
Na, de most tényleg! Kerestem, de nem találom...
Fantusz
"nem köti szinthez a cuccok dobását" - nem lenne rossz, ha mindjárt elsõ szintû, börtönbõl szabadult rabként dobna valaki egy teljes deadric páncélzatot <#nyes>

Van itt valahol egy szép zöld felirat... <#nezze>

ColdFire
<#nezze><#felkialtas> a keresés kicsiny szikráját sem látom.

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sziasztok!

Annak a modnak mi a neve és honnan tudom letölteni, amelyik végre nem köti szinthez a cuccok dobását és a lények se erõsödnek/gyengülnek a szinthez???????
Stimmel, azért kell alaposan összeszedegetni az infókat, ki mivel küzdött már meg. A spanyolviasz ismételt feltalálást meghagynám másnak...

Mondjuk az idõjárásfüggést lehet, hogy kihagyom, mert az egyik ilyen mod naponta 3-4 alkalommal változtatja és hol süt a nap, hol hull a hó pl IC körül, ami kissé vitzes, de majd belekukkolok, hogyan lehet javítani. A magas hegyek között, ahol mindig nagy a hó, vagy az északi városban ellenben mindig kell valami melegebb cucc. Délen meg vicces a prém kabát...

Az ilyen modhoz azért lényegesek, hogy melyik body vagy head replacert teszem bele, mert attól függenek a ruhák és hajak is. Ráadásul valamelyik este vettem észre, hogy az akkor épp összerakott készletnél pl a fejek nem illeszkedtek a felsõtestekhez, így akinek nem volt magas gallérja, vagy nyaklánca, annál egy pixelnyi sáv választotta el egymástól a két részt.

koschwarz
mondjuk az jó ötlet, hogy helyhez, idõjáráshoz, életszínvonalhoz stb. kötõdve átöltöznek az npc-k...nem is hallottam még ilyen modról sem, szerintem sikeres is lenne, csak egyre kell figyelni: lehetõleg vissza kell fogni a scripteket, szóval ne kelljen a procinak folyamatosan ilyesmiket számolnia, mert behal mindenkinek a gépe<#papakacsint>

Mint már írtam, nem a meztelen NPC-k érdekelnek, hanem kissé változatosabbá tenném a világot. Van egy ilyen mod, ami minden nevesített npc-nek megváltoztatja a ruházkodását, hajviseletét, de amikbõl össze van rakva, nem nagyon tetszik, mert túlzottan "idealizált nõk" vannak bennük, illetve eléggé elszállt "szexi" ruházat, ami ebben a világban meglehetõsen zavaró.
Valami ilyesmit akarok összerakni, de úgy, hogy illeszkedjen a világhoz.

Az alap rendszer kissé egyhangúra sikeredett, így fel lehet dobni az egészet, de csak úgy akarom, hogy ne rohangáljanak az erdõben magassarkú szandálban, Xena "páncélban", kibuggyanó mellekkel az NPC-k, de egy házban nyugodtan öltözzenek pl háló cuccba éjjel, vagy lazábban este. Ugyanakkor Bruma hideg éjszakáin ne kóborogjanak rövidnadrágos, egyszál inges koldusok. Meg ne félmeztelen kocsmáros csaj fogadjon az erdõ közepén egy krimóban, de ugyanez befér egy városi, magasabb rangúak által látogatott bárban.

Mivel egy csomó idõt áldoztam arra, hogy a környezetet feldobjam (Qarl texture packjai, környezet, idõjárás, világítás, városi élet stb...), azt szeretném, ha nem csak a táj válna sokkal szebbé, hanem az NPC-k is legyenek változatosak, a városukhoz és a tájhoz illõek.

A Morrowind-ben a Better Bodies, Better Faces és a köréjük épülõ ruha és haj modok is erõsen javítottak az egész játék hangulatán, csak ott is ki kellett egyelni az elborult, nyáladzó cuccokat...

Hopp... Most nézem: a Roberts MaleBodyReplacerben benne van a nem nude verzió is, csak kicsit olvasni kell hozzá...

koschwarz
én speciel egyiket sem használom, a mangásokat kifejezettem rühellem, szerintem jók az alap karakterek és npc-k úgy ahogy vannak. kis türelemmel nagyon is jó arcokat lehet csinálni a játék elején.

testet változtató modokat is minek??? úgysem nézegetem a meztelen karakteremet...

van egy tamriel npcs revamped nevû mod, ami megváltoztatja az npc-k arcát, sokkal egyedibbek lesznek, stb...bár mondom, nekem az alap is megfelel.

egyes modok egyszerûen csak feleslegesek...<#fejvakaras>

Mesmég kérdezek, bár ez lehet, hogy vitát fog kiváltani...

melyik Hair, Face, vagy Body replacer modot használjátok és miért?

Próbáltam az Exnem, Eshme, BAB, illetve Growfl féle body replacereket.

Ebbõl az Exnem nekem nem jött be, ahogy a Growfl féle sem. Akik ezeket csinálták, vagy nem láttak még élõ nõt, vagy a PlayBoy-ból veszik a mintáikat, ott is a "szilikoncsodák" rovatból. Azt még nem tudtam eldönteni, hogy a másik kettõbõl melyiket tartsam meg.

A férfi karakterek formáinak normalizálására egyedül a Robert féle MaleBodyReplacert találtam, aminek nincs nem nude verziója sajnos. Vagy csak én nem találtam.

Haj: A Ren féle cucc túlzottan "modern", inkább Manga mint Oblivion. Van még pár azokat nézegetem, de a tapasztaltabbak véleménye érdekelne.

Arc: A Natural Faces-t néztem meg eddig alaposan, de olyan vastag szájat csinál némelyik NPC-nek, hogy az "ajaknégerek" is megirigyelnék.

Ja: azért nem a karakterek fórumba kérdezem, mert nem a saját karakteremet akarom alakítani, hanem az NPC-ket. Kicsit túl sok a ráncos öreg figura, ahhoz képest, miket mûvelnek...

Biztos igazad van, én még nem tartok ott, hogy kipróbáljam azt a részt...

koschwarz
az a baj, hogy az a OOO-hoz való shivering kiegészítés az semmi...<#szomoru2>, sokkal több dolgot kellene az OOO-ból még átvenni az SI-hez is...nézd csak meg, mit változtat az OOO, és mit az a kiegészítést, amit nem is az OOO-team csinált.

a shiveringen is ugyanaz van mint a vanillában, a szörnyek veled együtt szintet lépnek...ez a legfõbb baj.

Új kezdés: Alternativ start mod. 8 hely és életvitel közül választhatsz indulásnak. Ebbõl az egyik a már ismert, a többi mind eltér egy kicsit egymástól. Mivel ott nincs meg a kezdõ dungeon, ahol feltápolhatod magad, egy szál családi karddal, vagy anélkül (ha a hajléktalan kezdést választod) indulsz. Ezt megfejelve valamelyikkel a 3 nagy csomag közül, egész új élmény lesz...

A sárga rombuszok és felkiáltójelek azt jelzik, hogy onnan hiányzik egy nif és dds páros. Általában olyankor, amikor egy modból csak az update-t rakod fel, ami nem tartalmazza az alap cuccokat. én az IWR-rel jártam így elõször...

Ja igen: az OOO-hoz is van Shivering Isle kiegészítés, valahol lejjebb már belinkeltem egyszer...

Csakszólok:
Egyesíthetõ a Francesco mod az oscuróval, van is ilyen mod, ami megteszi, igaz még béta. de van a topikban is olyan, aki használja.
FCOM Convergence. Francesco, WarCry, Oscuro, Martigen.
Ezeket egyesíti, plusz a Tamriel Travellers és Tamriel Ingredients modokat. Mindegyiknek a legfrissebb verziója kell hozzá. nem egyszerû összedolgozni, nekem nem is jött be annyira. Igazából az Oscuro féle tetszik, cak hiányolom belõel a martigen féle Harvest and Craft almodot. Ezzel lehet a csontokból, bõrökbõl fém darabokból fegyvereket és páncélokat gyártani, kinek-kinek a maga szintjén...

koschwarz
végülis a legfontosabbat felejtettem el írni mindkét moddal kapcsolatban...<#fejvakaras>

a lényegük, hogy az eredetihez képest nem a te szintlépéseddel együtt fejlõdnek az ellenfelek, hanem statikusabb a szintjük. tehát ezekkel a modokkal nem fordul elõ az, ogy még 20-as szinten is nehézséget jelent egy sima goblin leverése, vagy nem fognak a sima útonállók a legjobb fegyverekben és páncélokban rohangálni. a bandita az bandita marad tehát bõrcucc és egyszerûbb fegyverek, ritkán találsz náluk jobb felszerelést.

egyébként mindkét modhoz FELTÉTLENÜL SZÖKSÉGES FELTENNI AZ OBLIVION MOD MANAGERT. ez egy könnyen kezelhetõ program, nem kell tõle megijedni, deahhoz hogy a modok optimálisan mûködjenek, és ne legyenek pl. ilyen sárga felkiáltójelek, ahhoz kell.