The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajna nekem a shivering island világa nem jött be szal kieg hiányom van.
Az Oscurot tartogathatod késõbbre, a Francesco színesebb, az OOO nehezebb, és az csak akkor teljesedik ki, ha teljesen új játékot kezdesz.
Ha megvan az Azura Star nem lehet gond,2500 töltete van a Sigil kõnek (remélem jól emlékszem), egy deadric fegyver alapból is nagyot sebez, amihez még 25 villám, tûz, vagy jég is adható (illetve demage, vagy absorb hatások).
A 2500 természetesen nem a lehetséges csapásszám, egy Grand lélekkõnek 1800 töltete van.
"Természetesen vannak furcsaságok. Némi kézimunka szükséges a hivatalos kiegészítõk lehentelése közben megbonyolódó RPG rendszerben beragadt tulajdonságok kijavításához"
Nem igazán érthetõ számomra a fenti mondat, de szerencsére az Oblivion nem a bugok tömkelegérõl szól, bõven az elviselhetõség határán belül van a hibák száma.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
20-as szint fölött kezdik el dobálni a deadrák (nem mindegyik!) a páncéldarabokat, csizma, lábvért, vért lesz rengeteg, de sisak csak néhány.
Deadric kardból is lesz késõbb elég, Sigil kövekkel enchantolva a legerõsebb közelharci fegyverek lehetnek.
Nem tudom az említett dark elfen mennyire lehet tesztelni a sikert, ha random volt egy újratöltés után vagy ott lesz, vagy nem...
1.100-nál is több bugot javít ki az az Oblivion rajongói patch, melyet még a melléinstallált MOD-ok tömkelegével együtt, 200 óra játékidõ után sem sikerült kifagyasztani.
<#worship>#worship>
Nekem 4.5 és 4.5b néven van meg
mindegy, teszek így is egy próbát
Kumiho #2179
Kumiho #2179
Francesco: v.4.5 , v.4.5b mindkettõt fel kell telepíteni!
OOO v1.3 és 1.31 patch
Oblivion mod manager használata hasznos.
A Kvatzch Altermath modot ne aktiváld, amíg be nem zártad a kvatchi kaput, és nem takarítottad ki a várost.
Semmi gond különben az aktiválással sem, csak amikor a questet csinálod kapcsold ki, különben nem tudod befejezni a küldit
(az Oblivion kapu mögött békés kis városban sétálgató embereket találsz pokolbéli lényeknek semmi nyoma, ha aktív a mod)
OOO vagy Francesco...
Az alapváltoztatás mindkét nagy modnál hasonló : új kinézetû fegyverek, páncélok, addig nem látott lényeket tesz be a játékba, javít néhány hibát, mint pl. a nyílvesszõk röpte, vagy hogy hátrafelé lassabban lehet futni, mint elõre.
Az Oscuro lényegesen szigorúbb a Francesconál.
Kezdõdik ott, hogy már a csillagjegyek, tulajdonságok adta bónusz is szerényebb, kiszabadulva nem lehet büntetlenül kirámolni a guildokat (csak miután elértél bizonyos rangot vihetel el tárgyakat), de még a városbeli tárolókat sem lehet átkutatni - életszerûbb, de sokkal nehezebb a játék OOO-val.
Mindkét nagy mod rak a játékba addig ismeretlen lényeket, közöttük nagyon erõseket is, amelyekkel akár már elsõ szinten összefuthatunk, ellenfelek nagyobb csoportokban is támadhatnak (alapjátékban 1 vagy 2 ellenfél dominál).
OOO-val a játék elején dungeonok mélyére lemenni: biztos halál!
Francescoval ugyanez talán megúszható, de nem könnyen <#nevetes1>#nevetes1>
Mint kiderült egy csúnya dark elf volt az, akinél egy olyan sisak leledzett, amit a játék valami galiba miatt nem volt hajlandó megjeleníteni, és erre keményen fel is hívta a figyelmem : D
Most teszek egy próbát az Oscuro-ra, még úgysem tettem fel a Shivering Isle-t, csak a KotN van fent..
Kumiho #2179
ooo hátránya: nincs támogatás a shivering-hez és nincs olyan sok plusz szörnyike, bár martigens monster mod-dal lehet hozzátenni még, csak nekem annyira nem jön be a martigen féle mod (klasszikus modder hiba szerintem: túlzásba esett). nekem nem tetszik az sem, hogy töménytelen mennyiségû jó cuccot lehet lootolni, sokszor többször kell fordulni, hogy elszállítsd...és így elhalmoz egy csomó jó felszereléssel, bár elég nehéz a moddal a játék ahhoz, hogy ezek kelljenek.
ooo elõnye: tulajdonképpen nagyon sok jó modot egyesít magában, mind a realitást és a nehezítést célozza, plusz vannak nagyon jó plusz küldetések, köztük egy iszonyat erõs vámpírlord. további elõny, hogy egyelõre még javítják, fejlesztik a modot, bár a shivering isles támogatására asszem még várni kell...
az ooo lényege, hogy minél lejjebb mész egy dungeon-ben, annál nehezebbek az ellenfelek. mondjuk ez magában hordja azt is, hogy biztos hogy egy romba kétszer is bemész: egyszer alacsony szinten egy-két emeletet végigjársz, aztán magasabb szinten a legmélyebb részeket is...mert ott alacsony szinten kicsinálnak seperc alatt.
francesco hátránya: nincs belefoglalva annyi mod, mint az ooo-ban, de ez lehet elõny is, mert így magad válogathatod össze, amit akarsz hozzá. össze lehet szedni egyébként azokat a modokat, amit az ooo is magába olvasztott. sajnos egyáltalán nem érinti a varázslás részt, ezt az ooo megteszi és nagyon jól kiegyensúlyozza szerintem. erre is vannak persze külön modok (supreme magicka, mighty magic, stb.), de ezzel is csak az a baj mint sok más moddal: már csít szintû spellekkel pakolják teli a játékot, pedig szerintem csak nehezítésre van szükség, nemhogy még könnyítésre...további hátránya, hogy eléggé magára hagyták a modot, bár a topicja aktív, de hónapok óta semmi nem történt vele, és azért vannak még hibák...
francesco elõnye: egy csomó plusz egyéni, erõs boss, és egy csomó új szörny, a legjobbak vannak a martigenbõl átvéve...támogatja a shiveringet is, sokkal véletlenszerûbb a nehézség az ooo-hoz képest (amit írtam fentebb, hogy az ooo-ban kiszámítható, hogy meddig mehetsz le egy dungeon-be adott szinten). lehet szabályozni, hogy mennyi loot-ot akarsz, be lehet állítani hardcore-ra vagy még nehezebbre, és akkor nem fogsz minden második ládában találni valami spéci kardot vagy páncélt, mint az ooo-ban.
én most a francescot fogom használni, mert a shiveringet is tolni akarom...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Kumiho #2179
Daedric longsword és claymore szintén maraudereknél szokott lenni, 21 szintnél már jó eséllyel találhatsz bármelyiknél.
21-es szinten vagyok. van ennek valami oka?
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Elindítod az obmm-et, a jobb oldali gombok között megkeresed a tools-t (ha jól emlékszem, de nem biztos), és ott az ArchiveInvalidation pontot.
Attól függõen, hogy milyen verziójú az OBMM-ed, másképp kell csinálni, így nem tudok pontos eljárást adni hozzá, keresgélj a readme-k között...
En is felraktam ujra Oblit+patch. + Francesco es OOO. Meg 1-2 modot amit itt irtatok: The Lost Spires, Kvatch Altermath. Ujrakezdtem uj karival, a gond csak az, hogy vannak textura hibak, bizonyos ladakat nemtudok kinyitni, es jo par karakternek nem latszanak a ruhai, csak a feje. Vagy ilyen sargas, feheres akarmi😄 Targyaknal is vannak gondok.
Mit csinaltam rosszul?
Vagy az Extended imperial City, vagy a City Life, eseleg a Crowded Cities volt. Tényleg nem tudom, melyik, de ezek raknak gyerekeket a játékba és mindig egy gyerek rohan oda az aktuális üzenettel, amikor IC Market DC-ben járálok...
Oscuro's Oblivion Overhaul
Martigen Monster Mod
Külön, vagy együtt a kettõ. Kombinálhatóak egymással. Mindkettõ új elemeket visz a játéka, teljesen új kihívás lesz maga az élet Cyrodii földjén és a questeket el is felejted egy idõre...
Kétkezes harcra sztem ez lehet.
De ezen az oldalon keresgélhetsz a MOD-ok közt, csak regizni kell, és kisebb pack-okat le tudsz tölteni.
Ha itt nem, akkor már a neve megvan amit keresel, és máshonnan lekapod.
Esetleg a kétkezes harcról vmi?
Továbbá:
Lost Paladins of the Divines - teljes paladin páncélzat (heavy és light) fegyverek, hangulatos gömblámpák, más apróságok vihetõk el a megtalált sírból.
(a karakternek nem lehet Infamy-ja, ha jól emlékszem)
Myth and Legends - Fegyver arzenál szétszórva Cyrodiil-szerte (találd meg)
Shadowlord Armour - egyszerûen megvásárolható páncél (heavy és light), enchant nélküli.
The Lost Spires - régészkedhetsz, nem a páncélokon fegyvereken van a hangsúly, de esetleg ettõl is új szint kap a játék.
Kvatch Altermath - (csak a kvatchi kapu bezárása , és a város kitakarítása után aktiváld) Kvatch újjáépül, a karakter lesz a Count.
Nem egy fontos mod, de nem kell évek múltán is a füstölgõ romokat néznek, ha arra visz az utad.
Skilgrad Tower - átjárón lehet odajutni, küldetések, kalandok várnak, de sajnos nálam ezzel a moddal gondok voltak (víz fölött, levegõben úszó házak stb.), ráadásul nagyon beleírja magát a játékba, ki is kapcsoltam, de azóta is Oblivion Skilgrad Tower a játékom neve - saját felelõsségre próbálja ki, aki akarja.
A kérdésem az volna h tudtommal készült hozzá kétkezes harc mod.na ez nekem feltétlenül kéne, h jól kockára függhessem az agyamat.meg esetleg plussz páncél meg fegyver.ha tudtok ilyet légyszi adjátok meg a nevét és h honnan tudom leszedni.köszi!!
Kumiho #2179
Ha tud még valaki másról írja meg.
Tud valaki mondani olyan modot ami total conversion tulképpen?
Olyasmire gondolok hogy 1 rövid storyt lehetne végig nyomni mondjuk új helyszineken. Igazából úgy érezem itt sokkal kevesebb a küldi mint a morrowindben volt, és ezért már kicsit unom a gulid küldiket meg a városban fellelhetõeket.
Altronach csillagjegyel nem töltõdik vissza a manám, kimaxolt alchemyvel viszont egyetlen növénybõl is képes vagyok lütyiket elõllítani (természetesen a Restore Magicka a legfontosabb), a Mandrake mellett még van egy süteményféle ami betegséggyógyító, van Cure Disease varázslatom is, mindezek ellenére vámpírharapással legtöbbször Skingradba kell mennem, mert nem tudom mindíg gyógyítani <#circling>#circling>
Vámpír alvás közben is megharaphat, ekkor nincs mentség, hiszen alszik a karakter, azonnal beindul az átváltozás folyamata.
Fogadókban, küldetések, kalandozások közben dungeonokban aludni nem egy harapásbiztos tevékenység <#bdead>#bdead>
Ha kimész a napra megy le az életed!
Elkezd a bõröd sötétedni, a szemed bepirosodik.
Aztán meg egy csomó képességed megjelenik a varázslásoknál.
Pár képességed erõsödni fog, valamik meg gyengülni!
És persze ki fogja írni, h Porphyric Hemophylia-val fertõzõdtél meg.
A küldetéssekell nehéz magadról lekaparni, télleg ne aludj 3 napig, csak a templomba legyél, ha lehet BRUMA-ban, és imádkozz ezerrel, és szedjed a gyógyszereket, varázslatokat!
😄
Am. a küldi sem nehéz, csak mikor azt kapod, h gyüjts össze 5 db Great Soul Gem-et, ráadásul üreset, na attól a perctõl kezdve nem fog adni sehol sem a game, bejárhatsz ujra vagy 30 barlangot, mire összegyüjtesz anyit! Hacsak nincs a raktárkészleteden fölös 5db. (lopottak nem jók)
Nah CSUMI
A vámpírkórt nem jelzi vörössel, mint az attribute sérülések esetében, a Porphyric Hemophylia 3 napig gyógyítható, feltéve, ha közben nem aludtál.
Disease alapú kórság, Cure Disease ital, varázslat gyógyítja.
Kitárgyaltuk már többször, mod okozhatja, de pl. nálam csak a skingradi templom oltár szedi le biztosan a fertõzést - meg kell nézni, hogy az imádkozás után eltünt-e a Drain Fatigue
Kumiho #2179
Egy kis segítsék azoknak akik nem tudnak mit tenni/vagy unják a Vámpírrá válás hátrányos helyzetét és az ehhez tartozó bugos! melléküldetéssel se tudták megoldani!
letöltés
Köszönjük Tasakosnak, remélem hasznát veszed, amugy csak FAQ-t kell olvasni 😉
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
A oblivion magyarításhoz lekell tölteni valameik patchet?
btw nekem eddig mindig ott volt az összes zombi, volt párszor olyan hogy kihagytam egyet de ilyenkor a térképet nézve módszeresen bejártam a barlangot újra és mindig elõkerült a hiányzó rohadék.