The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Legegyszerûbb az volna - ha nem kell napokat várni a Shivering Islesre - hogy a komlett játékhoz rakná fel a patchet.

Carmang
Én ugyan így jártam...
SaGa viszont az elõbb említette a helyes megoldást: kétféle angol nyelvû patch van, US és EU. Te azt akartad felrakni amelyik nem hozzá való. Próbáld a másikkal, sikerülni fog.

Fantusz
A Francesco önmagában is kiküszöböli a "szintlépéses rémálmot" az FCOM csak egy segéd, ami összefogja az egyébként egymással incomatibilis Francesco, Oscuro, illetve a Martigen Monster modokat.

A mértete kb 3 Mega, a gond az, hogy, ha valamit nem jól csinálsz a telepítés során, nem megfelelõ sorrenben rakod fel a modokat behal az egész game.

Angol nyelvtudás híján nekem egy reinstallt sikerült kiharcolnom az FCOM használatával, maradok a natur Francesco mellett, de ahogy olvasgattam, egyenlõre még nem is tökéletes a három mod barátsága, vannak jelentõs textúrahibák.

aaasdd
Nekem is volt már lila pályatextúra. De ha jobban megnézed rajta van Imperial City is<#wilting><#wilting><#wilting>
Na, most hogy kiértem a csatornából a szabadba, a talaj textúrahibás, lila. Ez gondolom annak az eredménye h volt olyan patch, amit csak félig tett fel...
Remélme a S.I.+legújabb patch felrakása után már jó lesz...
Esetleg vki plusztanács?<#vigyor5>

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

fcom-ot amit találtam ahhoz azt irja hogy szükséges hozzá az MMM, meg csomo minden es ráadásul csak 3.3 mb..gondolom ez nem az amit én keresek
szia, szerinted 8800 gt 512mb elég neki?..asszem elég nekem a quarl 3 pack, és az fcom..egy ideje keresem de nem találom az fcom-ot..az ugye kiküszöböli a szintlépéses rémálmot, hogy ne kelljen folyamatosan figyelni melyik hogy fejlõdik..az awr is csak azért kellett volna hogy az este valóban este(sötét) legyen..tehát a quarl, az awr, es az fcom felrakható egyszerre?..a sorrned mindegy?..köszi
Fantusz
Megvárhattad volna, amg lejön a Shivering, akkor csak az 1.2.0416 Shivering patch kell, a többi nem.

Ettõl jelentõsen szebb lesz a grafika?

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Ja, a sivering az még töltödik, szal csak az alap van fennt, ahhoz próbáltam felrakni a legújabb, 1.2-eset, kiírta pár % után a hibát, mondom, akkor megpróbálom egymás után feltolni õket, kezdtem a legelsõval(1.1beta) felrakta, utánna 1.1 final, ott már írt ki vmit, de befejezte, aztán a többinél már ugyan az a hiba, mint a legújabbnál...

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Illetve van azt hiszem US és Eu angol verzió, azok sem stimmelnek teljesen...

A Qarl3 textura pack igénye a lebalább 512 MB Video RAM!! Ha nem ekkora a kártyád, inkább tedd fel a Qarl2-t.
Az AWR azt hiszem akad az OOO-val, illetve nem mindegy, milyen sorremdben rakod fel õket. Az OOO meg része az FCOM-nak. Alaposan át kell olvasni a telepítési leírásokat.

Mûködik jól. Megnézem az újabb verziót...

Fantusz
Létezik patch az Oblivionhoz, de másik patch szükséges akkor, ha fent van a Shivering Isles - biztos, hogy a megfelelõt próbálod felrakni?

Üdv All! Vki mondja már el, hogy miért nem engedi a legújabb patch-et felrakni a game? hibaüzenet: old file was not found but the name was found, vmi ilyesmi... PLS heeelp

Mr_no_NaMe
Van csak ugye azért fizetni kell mert az olyan jó -.-
Fantusz
17-es szint alatt..

(kár, hogy nincs lehetõség a saját hozzászólásaink szerkesztésére <#circling>)

Fantusz
Fõküldetést 17-es szint több okból nem éri meg eröltetni.

A legerõsebb Sigil köveket 17-es szint fölött lehet megszerezni, az Oblivion kapuk addig nem nyílnak (kivéve a kvatch melletti), amíg Martint vissza nem kisérjük a monostorba...

Tele van romokkal, dungeonokkal Cyrodiil, tápolni azokban is lehet a karaktert, 20-as szint fölött pedig már végig használható jó cuccokat lehet Oblivionban lootolni, addig meg csak zavaró, ha mindenhol kapukba botlunk.

Vannak, akik 2 év alatt még nem csinálták végig a fõküldetést, amivel csak azt lehet elérni, hogy végleg bezárulnak az Oblivion kapuk (persze a pokolban mászkálást is meg lehet unni), a játéknak lényegében soha nincsen vége.

Mr_no_NaMe
Én is tojok a main questekre és megy tovább az élet ugyan úgy 😊
Az elején szinte nem is ajánlatos csinálni a fõküldit.
A láthatatlanságot én a Dark Broterhoodban tanultam meg, de 50-es illúzió kell hozzá.
Fido4life
A láthatatlanságot meglehet valahol tanulni ? Mert kicsit combat felé fejlesztettem az emberemet de a Thevies Guild-ban ez kevésbé használatos. Ja és a világ rendesen él magától ha a main questre nagyban tojok ? Kicsit illúzió rombolóan hat hogy Blade-ként üldöznek a Watch-ok így inkább alakítanék egy civilt, vagy valami alvilági figurát.

egyebkent nem szeretne valaki megvalni az eredeti jatekatol? (esetleg megunta, stb)..szivesen megvennem
ok, köszi..mint mondtam low-n toltam ,igy nem tudtam megallapitani, de most akkor figyelek ezekre az aprosagokra<#worship>
koschwarz
abszolut mûködnek.<#eljen>

a qarl textúrát meg nem lehet nem észrevenni, bár ha annyira nem ivódott beléd még az oblivion látványvilága...<#nemtudom>

qarl textúrái sokkal részletesebbek, mint a max textúra felbontás. szóval, moha van a sziklákon, kis virágfolyományok a falon, stb.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

sracok..ma megveszem az alap+2 kieges game-t...kerdesem, a következöket szeretnem pluszban rarakni, van esetleg tapasztalatatok hogy a következö modok elviselik-e egymast:
-fcom
-awr(jol irtam?), idöjaras mod
-quarl 3-as textura csomag..(ezt mar felraktam egy "masolatra", csak nem tudom eldönteni hogy müködik e, mert mikor utoljara probaltam a jatekot 2 eve, csak minden low-n tudtam futtatni, most a kari birja 1024-ben minden max-on, viszont nem tudom hogy ez "csak" a high felbontas, vagy müködik a quarl 3..nincs valami egyertelmü jele?

szoval ezek müködnenek e egyidejü hasznalattal..köszi elöre is
koschwarz
a tamriel travellers milyen? nincsenek vele problémák? most jelent meg egy újabb javított változata.

Én elsõsorban a grafikai illetve az optimalizáló modokat pakoltam be. Majd elkezdtem kipróbálgatni a különbözõ body és ruha modokat. Jobb híjján kikötöttem az UFF "csomagnál". A gond annyi vele, hogy egy halom páncél meg ruha külön esp-kkel jön, valahogy össze kell majd gyúrni õket. Ez kb 40-50 lehet eddig.
Az official modok meg a javításaik is úgy 20 körül vanak.
Francesco és MMM, pár kocsma, város javító, és ház mod és questek. Ez kb 70-80.
Továb kb 20 a "realizmust" javítja: éhség, szomjúság, fáradtság, íjjal célzás nehezítése, hátrafelé futás lehetõségének kikapcsolása.
Meg pár "overhaul", mod, ami a karakterek (pc és npc egyaránt) tulajdonságait egyensúlyozza ki, illetve javítja a világot (pl cobl, Tamriel Travellers, egyéb hasonlók)

Gyorsan összejön és még van kb 100 olyan quest, amit késõbb akarok kipróbálni.
Most a tolvaj karakterhez illõ questek vannak fenn, de lesz majd mágus meg harcos is. Megpróbálok összedobni egy olyan mod készletet, ami viszonylag statikus, ám változatos világot épít fel, és ebben csereberélni a különbözõ quest csomagokat. Egyre több olyat találok, amik csoportosítva használhatók igazán, mert kiegészítik egymást.

Az este kikapcsoltam pár "ruha" modot, mert nem illeszkednek sem az UFF body replacerhez, sem a karakterem világához (tolvajként nem érdekelnek a nehézpáncélok és hasonlók), így most 203 bekapcsolt esp van. Cellatöltéskor egy-két másodpercre visszaesik a teljesítmény úgy 7-10 FPS-re, de normális gyaloglás (futni nem érdemes, mert nagyon hamar elfárad a karakter), harc, kutatás közben tartósan 20 körül van kint és 60-80 körül bent. határeset a gépem teljesítményéhez.

koschwarz
217 esp....<#csodalk><#worship>

én most már igyekszem a minimálisra szorítani a modok számát, mert egyszerûen meguntam, hogy valami valamivel mindig akadt és egy csomó problémám volt.

tulajdonképpen két típusú modot használok. az egyik, ami a szintezést szünteti meg és nehezíti a játékot (most OOO), illetve egyszerû kis modok, amivel néhány zavaró apróságot szüntetek meg, amit az OOO nem érintett (pl. a lovam gyorsabban forduljon stb., általában egyszerû esp-k).

a másik típusú modok meg a hangulat miatt vannak: idõjárás mod (AWS), imádom amikor sötét viharban botorkálok az erdõben, néhány hanghatásokat javító mod, meg még egyéb szintén apróságokat javító modok.

nagy grafikai modokat nem használok, azokkal is mindig csak problémám volt. nem használok - egyelõre - quest modokat sem.

Nyert!
Már szedem is lefele...

Bár épp tegnap néztem: 217 mod (pontosabban ennyi esp) volt aktív a játékban. Asszem egyet-kettõt ki kell kapcsolni átmenetileg, mert a Lost Spires egyik ásatási helyszínén (nem léptem még be a guildbe, csak épp arra jártam és a helyi asszisztenseket épp egy vaddisznó, egy Marauder meg egy Conjurer vegzálta) nagyon elakadt a gépem. Még a kép is "összetört", bár pár perc után szépen helyrejött.
Ebben nincs benne az FCOM és az OOO, azokat kivettem kicsit korábban...

koschwarz
talán ez?

egyszer használtam már valami hasonlót én is, de most nem találom azt.

Az, sajnos ezeket nem. Sõt még csak a "barter chatter" szövegeket sem. Ez utóbbihoz is van külön mod...
A No more annoying nekem is fent van, de az a szövegbox mindig megjelenik. Ez csak az olyanokat szedi ki, mint a "Dark Brotherhood Watching You"...

Igazából csak olyat találtam valamikor régebben (de azóta se), ami azt a kérdést nyomja el, amikor le akarsz tenni "stackelt" tárgyakat és rákédez, hogy ebbõl most hányat is?

koschwarz
[url=http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=1846no more annoying messages[/url]

no more annoying messages, asszem ez azt is kiveszi...

Aki mindenképp enchantolni meg spellgyártani akar, tegye föl az AranMathi modot.
Ez egy Ayleid stílusban épült player home. Szabadon elfoglalható, van benne 5 nõi NPC, akik õrzik, meg élnek benne, a mágia részlegben ott van mindkét oltár, 2-3 gyengébb staff, rengeteg skooma, a hálószoba mögött eldugva pár ezüst kard, buzogány, tõr, stb...

Szépen kidolgozott, rengeteg tárolóval rendelkezõ építmény, sokáig lehet bele pakolgatni a zsákmányt. Van alchimista felszerelés, harci gyakorló pálya megidézhetõ, különbözõ erejû ellenfelekkel, kaja, és minden egyéb, ami kellhet.

Mr_no_NaMe
haxoror: Mi lehet a neve? Mert akkor egyszerû lenne felkutatni.

Fantusz: Épp most jutottam be az Universityre és már próbálok enchantolni meg spelleket gyártani 😄
Na megyek mert még csak lvl 5 vagyok 😛
Fantusz
Van azért változás.
Morrowindben egy skill volt a bûvölés, saját enchant vagy sikerült, vagy nem, mesterek jó sok pénzért bûvöltek tárgyakat.

Oblivionban csak egy lehetõség az enchant, a karakter által ismert varázslatokkal tudja felruházni a tárgyat, de csak akkor, ha hozzáférése van az oltárhoz.
Nem kerül horribilis összegbe az enchantolás (OOO ebbe is belenyúl), de korlátozottak a lehetõségek (kizárt pl.100 pontos tûzpajzzsal ellátot palástot enchantolni)

Létezik egy másik oltár, ahol saját varázsltaokat lehet készíteni, ötvözve akár különbözõ iskolák spelljeit (fire demage+paralyse), nehéz lenne eldönteni melyik a hasznosabb

Az engem is érdekelne, tudok róla hogy van ilyen mod csak eddig lusta voltam megkeresni 😛

Nem, nem számít a sebzés mértéke, csak az számít hogy hányszor sebzel.

Egy 100-as tûzsebzéstõl ugyan annyit fejlõdik a destruction szkill mint egy 1-estõl, ugyanez igaz a fegyverekre is evvan :/

Ha gyorsabban akarod fejleszteni a szkilljeidet akkor kisebb sebzést válassz mert abból több kell hogy meghaljon az ellen -> többet fejlõdik a szkill.

Mr_no_NaMe
Hát akkor nem valami sokat változott...na mind1.

Tud valaki egy olyan modot ami kiveszi azt a folytonos kérdõablakot a kereskedésnél, hogy "Tényleg meg akarod venni x goldért?" ?
Mert rohadtul idegesítõ ha 20-30 cuccot kéne venni :S
Egyébként igen...csak b-ig tudom az abc-t 😄

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az egyes skillek gyorsabban fejlõdnek-e, ha pl:
a, Blade-nél 10-es sebzésû kard helyett varázskardot használok (mondjuk van rajta még 10 fire damage),
b, Blade-nél 7-es dagger helyett 10es longsword-öt,
b, Destruction-nél 10es fire damage helyett 25öst

köszi elõre is!

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

Fantusz
Enchantolt fegyver lemerül, kövekkel (Azura Star) újra lehet tölteni, páncélra, ruhára, gyûrûbe, amulettbe rakott mágika állandó hatású.

Morrowiddel ellentétben itt kizárólag sajátkezûleg lehet enchantolni az oltárnál, eléggé be van határolva a lehetõség (lélekkõtöl függ, pénz másodlagos).

Legerõsebb mágikus tulajdonságot a 17-es szint fölött megszerzett Sigil kövek adják, de az nem valódi enchantolás, sem oltárra, sem pénzre nincsen szükség, a kõben lévõ tulajdonsággal lehet felruházni a tárgyat.

Legerõsebb enchantos cuccok lootban lesznek (Mundane Ring, Bladeturn hood, Spellturn cloak, Ring of the iron Fist, Morag Tong páncélzat), küldetések jutalma is lehet használható, bûvös tárgy.

Mr_no_NaMe
Kár, hogy nem az alkimista szinthez van igazítva az eszközök felbukkanása :S
No nembaj akkor majd lépegetem a szinteket aztán meglesz 😊

Akkor az összes mágiaágat feltolom 100ra és akkor már tényleg durva lesz 😄

Amúgy az enchant rendszer itt olyan mint a Morrowindben vagy telljesen új? Mert a morroban úgy volt, hogy cast when used cuccot tudtál csinálni elég erõset, de ott is voltak határok. Konstansos cuccot nem is lehetett enchangolni mert csak 1-2 pontosat engedett. Itt ez hogy van? Konstansos cuccot engednek már csinálni csak milliókba kerül?
Jó lenne ha így lenne. Reálisabb
Fantusz
Alkimistáknál üzletekben max. Journeyman cuccokat lehet majd venni, Expert, Master felszerelésed lootból lehet.
Ayleid romokban, necromanta barlangokban, illetve Oblivionban lehet találni.
Célzottan keresni nem érdemes, viszonylag ritka, de idõvel meglesz minden.
(Journeyman-ig meg a máguscéhek alkimistáinál, illetve üzletekben sasolhatod)

Játékstílus kérdése melyik iskolát meddig érdemes fejleszteni.
Én pl. a Mystica-t keveset használom (Detect life, Telekinesis), de ennek az iskolának is vannak erõs varázslatai (Spell Absorption, Reflect Spell) ha ezeket akarod használni, akkor a skill legyen 100-as, költséges varázslatok.

Alteration 100-as (idézett lényeidre is rakhatsz páncélt)

Minél magasabb a skill, anál kevesebb manába kerül egy-egy varázslat, különösen Experten csökken látványosan, már csak ezért is érdemes lehet fejleszteni

Nem az alkimia szkill számít hanem a szinted, a boltokban kapható cuccok a te szintedhez vannak igazítva, magasabb szinten már jobb cuccokat árulnak.

(De asszem master felszerelést soha nem árulnak a boltok, azokat random zsákmányként lehet csak megtalálni fõleg conjurer vagy necromancer romokban olyan 15-20 szinttõl, nem tudom pontosan.)

Mr_no_NaMe
Ja, még lemaradt az alkímia istenítése 😄
A császárnál is gazdagabb lehetek (isten nyugosztalja >.<😉 ezzel az alkímia cucclival. Nemsemmi pénzeket kapok a lötyikért amiket novice cuccokkal csinálok répákból, hagymákból meg efajta zöldséglevesbe való földi jókból 😛

Egyvalami nem tiszta. Honnan juthatnék jobb felszereléshez? Rég 50 fölött van az alkímia (mondom, hogy lötyigyáros kisiparos vagyok) de még mindig novice cuccokkal csinálom a nedût. Jó lenne kicsit modernebb felszerelés. Hol lehet ezeket találni?
Az Imperial Market Districtben van egy üzlet, ahol elvileg minden minõségû kellék fellelhetõ, de a nõ nem akar adni csak novice cuccokat.
Mr_no_NaMe
A franc essen bele...tényleg összekevertem 😊
Sry, hogy bekavartam azzal a hülyeséggel..totál baromság volt.
(biztos be voltam szívva vagy mittomén 😄)

Amúgy azóta haladtam sokat. Lvl 5 vagyok és kapom az ötszörös szorzót mint az állat 😄
Egyszerûen már elbaszni se tudom a karimat. Lvl 9-10re meglesz a 100 int és willpower és akkor legyõzhetetlenség. Csak aztán meg az lesz a kérdés, hogy mit fogok az után tápolni. Szerintetek megéri az összes mágiaágat feltolni 100ra? Mert én az összeset egyszerre fejlesztem. A destructionon és a conjurationon kívül az összes minorban van, és cuccok nélkül 40-es szinten van minden mágia ág.
Fantusz
Olvasd el az Oblivion HQ-n (Mielõtt kérdeznél ide kattits!)

A lényeg, hogy csak oltárnál lehet echatnolni, ami a Mágusegyetemen található illetve a Wizard Tower-ben is lehet enchantolni, ha bent van a mod, és felszereled az oltárt (nem kell feltétlenül mágusnak lenned, míg az Egyetemre kizárólag csak az ajánlások megszerzése után lehet bejutni.)

Akár így, akár úgy enchantolni az elsõ szinteken kizárt, kivéve a Sigil köveket, de az nem is igazi enchant, fix tulajdonságokkal bírnak.

sevendoor
enchantolni kell, az oblivion HQ-n pontosan le van irva lépésrõl-lépésre.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Tudja valaki hogyan kell varázs cuccokat csinálni? Sigil stone-al már tudom, de elvileg máshogy is lehet.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Vagyis nem bug hanem csak egy nagyon alacsony hatású szpell ami gyakorlatilag használhatatlan, az egyetlen értelme annak hogy ismered ezt a szpelt az, hogy így már ismered a hatását és tudsz sokkal erõsebb calm szpelleket gyártani az oltárnál.

Jól bekevertél a bravili küldetéssel mert annak a Captivate szpell a jutalma ami charm, te viszont szerintem a Serenity szpellrõl beszélsz ami calm varázslat és azért nem hat senkire mert csak a 2-es vagy annál alacsonyabb szintû emberekre hat, a 2-es szint fölötti emberekre teljesen hatástalan.
(a játékban jóformán mindenki magasabb szintû 2-nél hehe 😊