The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na most vissza kellett baromi régi mentésemig menni : / hátha úgy menni fog, azért megvan az a régi mentésem is, ahol elvileg már elszúrtam a játékot Thieves Guild téren.. Viszont ott már büszke tagja voltam a Dark Brotherhoonak , és volt két bónusz tárgyam is : /
azokat majd újra meg kell csinálnom, csak kell találnom egy ártatlan embert elõtte, aki nem sikítozik az õröknek : DD
szóval szerintem az lehetett a gond, hogy még mielõtt megkaptam volna, megcsináltam a küldetést, vagyis elloptam valami Account book-ot a Watchtower-bõl... csak erre tudok gondolni, hogy emiatt bug lépett fel..
azokat majd újra meg kell csinálnom, csak kell találnom egy ártatlan embert elõtte, aki nem sikítozik az õröknek : DD
szóval szerintem az lehetett a gond, hogy még mielõtt megkaptam volna, megcsináltam a küldetést, vagyis elloptam valami Account book-ot a Watchtower-bõl... csak erre tudok gondolni, hogy emiatt bug lépett fel..
Kumiho #2179
Rejtekhely témában: Tegnapelõtt találtam egy Dark Broderhood rejtekhelyet a határvidéken. Brumától északra, jól bent a hegyekben van egy erõd rom, tele bõrpáncélos csontikkal. A legmélyén egy ráccsal elzárt szoba, ágy, asztal, szekrények, fegyverek, iratok. Ezekbõl kiderült, hogy köze van a DB-hoz. Ami a legjobb, hogy közvetlen ki/bejárat van egy fa odvába, nem kell végig menni mindig az erõd kazamatáin...
nekem mindkettõ rejtekhely kell : DDD egyébként az egyiket anno bejártam, csak lövésem sem volt róla, hogy az az, ami : D
Lehetséges, hogy az a gond, hogy én még mielõtt megkaptam volna a küldetést, az 50 fence elõtt, lenyúltam az adókönyvet az IC-i toronyból?
Lehetséges, hogy az a gond, hogy én még mielõtt megkaptam volna a küldetést, az 50 fence elõtt, lenyúltam az adókönyvet az IC-i toronyból?
Kumiho #2179
Nem tudom mi lehet a gond Armanddal, kártél tõle küldetést? (magától nem ad, kérni kell)
Az átkozott oltár Leyawiintól délre található a Deepscorn Hollow nevû barlangban, a Knight of the Nine csomaggal kerül általában a játékba, mint egyedi bérgyilkos rejtekhely (vámírlakosztály), bár önnálló mod.
Az oltár használhatatlan addig, amíg meg nem veszed hozzá a két üvegcse lötyit (kb. 5000 arany), nekem nem is sikerült használni késõbb sem, nem voltam hozzá elég gonosz <#nyes>#nyes>
Igazság szerint azzal sem vagyok tisztában, hogy elég "csak" gonosznak lenni, vagy kizárólag vámpírok élvezhetik...
Az átkozott oltár Leyawiintól délre található a Deepscorn Hollow nevû barlangban, a Knight of the Nine csomaggal kerül általában a játékba, mint egyedi bérgyilkos rejtekhely (vámírlakosztály), bár önnálló mod.
Az oltár használhatatlan addig, amíg meg nem veszed hozzá a két üvegcse lötyit (kb. 5000 arany), nekem nem is sikerült használni késõbb sem, nem voltam hozzá elég gonosz <#nyes>#nyes>
Igazság szerint azzal sem vagyok tisztában, hogy elég "csak" gonosznak lenni, vagy kizárólag vámpírok élvezhetik...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Deepscorn Hollow bejárata a víz alatt van (bejutva megtalálhatod a szárazföldre vezetõ utat is), ellenség nincsen, egy könyvet elolvasva derül fény a lakberendezõ kilétére.
Berendezve a bútorokon , felszereléen túl egy segéd is megjelenik, akit lehet utasítani némi gonosztett elkövetésére.
Békésebb természetû tolvajoknak Anvil alatt a Dunbarrow Cove lett "adományozva".
Paradox módon a barlangrendszer tele van élõholtakkal, csóró tolvajnak elõ kell szedni a harcos skilljeit a kitakarításához.
Anvil kikötõjében az egyik hajón megtalálhatod a berendezõt (nem olcsó), nyüzsgõ zsiványtanyát varázsolhatsz a barlangban, trénerek, kereskedõk kerülnek elõ a semmibõl.
Természetesen van a titkosnál is titkosabb kijárat, ami hova máshova vezetne, mint az anvili kastélyba.
Mágusoknak Bruma közelében (nem is annyira közel) egy magányos toronyban lehet berendezkedni, de õk már a jóságos népekhez tartoznak, nem illegalitásban tengõdnek...
Berendezve a bútorokon , felszereléen túl egy segéd is megjelenik, akit lehet utasítani némi gonosztett elkövetésére.
Békésebb természetû tolvajoknak Anvil alatt a Dunbarrow Cove lett "adományozva".
Paradox módon a barlangrendszer tele van élõholtakkal, csóró tolvajnak elõ kell szedni a harcos skilljeit a kitakarításához.
Anvil kikötõjében az egyik hajón megtalálhatod a berendezõt (nem olcsó), nyüzsgõ zsiványtanyát varázsolhatsz a barlangban, trénerek, kereskedõk kerülnek elõ a semmibõl.
Természetesen van a titkosnál is titkosabb kijárat, ami hova máshova vezetne, mint az anvili kastélyba.
Mágusoknak Bruma közelében (nem is annyira közel) egy magányos toronyban lehet berendezkedni, de õk már a jóságos népekhez tartoznak, nem illegalitásban tengõdnek...
eladtam a brumainak a dolgaimat, elmentem Armandhoz éjjel, de semmi..
jaja, úgyhogy most jókat cselekszem, hogy überelje a fame az infamyt : D
de attól még maradok tolvaj-bérgyilkos : P
gonosz oltárat hol találom?
jaja, úgyhogy most jókat cselekszem, hogy überelje a fame az infamyt : D
de attól még maradok tolvaj-bérgyilkos : P
gonosz oltárat hol találom?
Kumiho #2179
Külön quest mutatja az aktuális orgazdát, akihez viheted a lopott cuccaidat.
Menj vissza IC-be, beszélj Armanddal, ha megvan az 50 fenc, õ ad küldetéseket, de csak éjjel.
Hírnévnél magasabb hírhedséggel nem áldanak meg a Kilencek, csak a Gonosz Oltárnál imádkozhatsz, de annak aktiválásához több ezer aranyra van szükség (no és a modra), Cure Disease italok, varázslat segíthet, a városi küldetések teljesítéséért pedig jár pirospont is.
Menj vissza IC-be, beszélj Armanddal, ha megvan az 50 fenc, õ ad küldetéseket, de csak éjjel.
Hírnévnél magasabb hírhedséggel nem áldanak meg a Kilencek, csak a Gonosz Oltárnál imádkozhatsz, de annak aktiválásához több ezer aranyra van szükség (no és a modra), Cure Disease italok, varázslat segíthet, a városi küldetések teljesítéséért pedig jár pirospont is.
lehet, hogy nem a legjobb választás a tolvaj-bérgyilkos élet, nem tudok a kápolnákban gyónni, gyógyulni : DDD
Megtaláltam a fickót Brumában ,adtam el neki 300 arany értékben kb, de még mindig nem jött újabb üzenet.. ill küldetés
Megtaláltam a fickót Brumában ,adtam el neki 300 arany értékben kb, de még mindig nem jött újabb üzenet.. ill küldetés
Kumiho #2179
lehet hogy lecsekkolom. bár 2006 elején volt utoljára frissítve...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Keresd meg a megfelelõ orgazdát (fence). Akit IC-ben találsz, az túl elit, asszem a brumait kell megkeresned...
Az sem baj, ha a bizalmi indexe 50 fölött van...
Az sem baj, ha a bizalmi indexe 50 fölött van...
miért nem tudom eladni a lopott cuccaim? csatlakoztam a thief guild-hoz, a következõ lépés lenne, hogy 50 arany értékben adjak el lopott cuccokat.. na de hogy, ha nem engedi? : D
Kumiho #2179
Van itt egy másik hasonló:
Better Levelled List Azt hiszem, Oscuro ezt építette a sajátjába...
Better Levelled List Azt hiszem, Oscuro ezt építette a sajátjába...
A Francesco féle mod kissebbik darabja (LeveledCreaturesItems) pont erre jó. nem ad hozzá semmi pluszt, csak fixálja a szinteket...
engem zavar a szintezõdés, hogy a szörnyek velem párhuzamosan erõsödnek. egy egyszerû modot kéne használni, ami ezt kikapcsolja...
Sima OOO-val láttam pár meghalt nevesített NPC-t, A minap nyüglõdtem itt miatta, hog ynem tüntek el két hét után sem az útról. Igaz, "Essential" egy sem volt köztük. Pár brumai háztulajdonos...
ez érdekes. én a leghosszab ideig ooo-val toltam, abban nem találkoztam ilyen problémával, a francesco-val meg csak pár szintet léptem egy karakterrel...
összességében eddig az összes nagy mod közül az ooo tetszett a legjobban, szorosan mögötte a francesco. martigen is jó, de számomra túl sok mindent rak a játékba szörny és egyéb szinten, és állati bugosnak tartom. <#hamm>#hamm>
warcry-t meg önmagában nem is próbáltam sose.
összességében eddig az összes nagy mod közül az ooo tetszett a legjobban, szorosan mögötte a francesco. martigen is jó, de számomra túl sok mindent rak a játékba szörny és egyéb szinten, és állati bugosnak tartom. <#hamm>#hamm>
warcry-t meg önmagában nem is próbáltam sose.
Erre van egy megoldás. Az oblivion.ini-ben kikapcsolhatod a "térkép szélén lévõ üvegfalat".
EnableBorderRegion=1
Így tovább mehetsz. Ott is lesz erdõ meg hegyek, csak nem lesz benne semmilyen állat vagy egyéb lábas jószág. Néha még pár növény, aztán ha eleget gyalogolsz, egyszercsak a nagy semmi...
Van olyan mod, amihez eleve be kell kapscolni, mert ide a "határvidékre" rakott egy "manort".
EnableBorderRegion=1
Így tovább mehetsz. Ott is lesz erdõ meg hegyek, csak nem lesz benne semmilyen állat vagy egyéb lábas jószág. Néha még pár növény, aztán ha eleget gyalogolsz, egyszercsak a nagy semmi...
Van olyan mod, amihez eleve be kell kapscolni, mert ide a "határvidékre" rakott egy "manort".
helyenként viszont jól meg van oldva a lehetõségekhez képest, hogy egy óriási szakadék (amiben nem mellesleg víz van) jelzi a térkép végét..
na de az, hogy az erdõ közepén egyszer csak véget érjen minden, tiszta truman show érzésem volt, amikor nekiütköztem a semminek : D
na de az, hogy az erdõ közepén egyszer csak véget érjen minden, tiszta truman show érzésem volt, amikor nekiütköztem a semminek : D
Kumiho #2179
Hát én egyik utam során megláttam a dombtetõrõl egy kis területen futkorászó ogrét, mondom, na jól van, ezt még elintézem, úgyis pont az "utamban állt". Szóval odamentem, és amikor már nagyon kevés volt köztünk a távolság, kezdett gyanússá válni, hogy tojik a fejemre még mindig : D aztán körberohangásztam õt, de még midnig semmi reakció, egy ártatlan õzikét vett üldözõbe : D ezután rásuhintottam egyet a 2-õt sebzõ kis tõrömmel (indítottam egy új wood elf tolvaj karaktert), na erre már hagyta az ártatlan õzikét folytatni mégártatlanabb útját : D
egyébként most értem el "véletlenségbõl" elõször a térkép végéhez, és borzasztó vicces, amikor egy egész erdõ közepén egyszer csak kiírja, hogy nincs tovább, forduljak vissza, az a szerencsétlen meg még futna, de csak egy helyben sikerül neki : P
egyébként most értem el "véletlenségbõl" elõször a térkép végéhez, és borzasztó vicces, amikor egy egész erdõ közepén egyszer csak kiírja, hogy nincs tovább, forduljak vissza, az a szerencsétlen meg még futna, de csak egy helyben sikerül neki : P
Kumiho #2179
Izé..
most nézem, hogy eredetileg az Essential NPC-k nem megölhetõk, csak elájulnak 10 másodpercre. modokkal lehet megcsinálni, hogy ehelyett inkább feltámadjanak...
most nézem, hogy eredetileg az Essential NPC-k nem megölhetõk, csak elájulnak 10 másodpercre. modokkal lehet megcsinálni, hogy ehelyett inkább feltámadjanak...
Nem hinném. Illetve van olyan mod, ami a nevesített npc-ket visszaspawonlja, ha elhunytak, illetve olyan, hogy nem lehet õket agyonverni, csak elájulnak, amjd egy idõ után újra felkelnek...
A legfõbb ok amiért nem raktam fel eddig nagyobb modot az az, hogy rengeteg npc mászkál a világban öngyilkos hajlammal pl a hivatalos Spell Tomes mod berak egy darab conjurert aki véletlenszerûen spawnol valamikor abban a cellában amiben vagyok, békésen sétálok egy falu felé erre látom az üzenetet hogy XY unconcious, mire beértem a faluba kiderült hogy a rohadt conjurer MINDENKIT! kinyírt, ez elég gáz, ha egy mod tizessével rakja be a szörnyeket akkor egy csomó npc halott lesz mielõtt tudnék egyáltalán a létezésükrõl mert a sok hülye puszta ököllel is nekiugrik egy pumának aztán az elsõ ütés után persze futna az életéért de esélye sincs 😞
Francescoban is egy csomószor volt hasonló eset amikor a vadonban mászkálva nevesített hullákat találtam, az egyiknek utána néztem a neten erre kiderült hogy õ volt a destruction master trainer (azért elég morbid hogy a Pusztítás Mesterét lenyomta pár medve 😄)
Erre a problémára a nagyobb modok készítõi találtak már megoldás? <#help>#help>
Francescoban is egy csomószor volt hasonló eset amikor a vadonban mászkálva nevesített hullákat találtam, az egyiknek utána néztem a neten erre kiderült hogy õ volt a destruction master trainer (azért elég morbid hogy a Pusztítás Mesterét lenyomta pár medve 😄)
Erre a problémára a nagyobb modok készítõi találtak már megoldás? <#help>#help>
Hát igen.. Egyszer már futtoam egy kört a 0.9.2-es fcommal, majd maradtam az OOO-nál. Amúgy a Francesco modból alig maradt valami már...
Az mindenestre tetszett, hogy eddig egy-egy barlang elõtt 1, max 2 akármi õrködött (azok is néha háborúztak egymással, pl két imp), most meg 10-12 is van belõlük. Lehet gyakorolni az osonkodva íjászatot. BowSway-jel külön élvezet, alacsony szinten. Ez nem csak "mozgatja" a célkeresztet, de a kilõtt és mellé ment nyílvesszõk is pár percen belül elenyésznek, ha nem kapom össze õket idõben...
Az mindenestre tetszett, hogy eddig egy-egy barlang elõtt 1, max 2 akármi õrködött (azok is néha háborúztak egymással, pl két imp), most meg 10-12 is van belõlük. Lehet gyakorolni az osonkodva íjászatot. BowSway-jel külön élvezet, alacsony szinten. Ez nem csak "mozgatja" a célkeresztet, de a kilõtt és mellé ment nyílvesszõk is pár percen belül elenyésznek, ha nem kapom össze õket idõben...
az fcom telepítése számomra is nagy falat volt, bár a készítõk váltig állítják, hogy nem olyan nehéz, ha egyszer belejön az ember...nyilván.<#fejvakaras>#fejvakaras>
számomra a wrye bash-os rész volt szenvedõs...
fcom-ot mindenképpen úgy kell telepíteni, hogy elõször felteszed az alapvetõ modokat, amik kellenek hozzá. semmi mást. ezzel kellene játszani néhány órát, jó sok változatos dolgot mûvelni a játékban, hogy kijöjjenek az esetleges telepítési vagy még az fcom-ban rejlõ hibák, amiket lehet a fórumon jelenteni a team-nek. aztán szépen adagolni a többi modot is.
szóval azért egy fcom-telepítés amíg ténylegesen tud játszani az ember, összességében akár egy hét is lehet.
egyébként egy egész új játékélményt kínál, bár aki a martigennel vagy az ooo-val, különösen ha egyszerre mindkettõvel játszott már, az akkora változásokat nem fog tapasztalni. egy ideig én is próbálgattam, de egy kissé diabló-szerû ütök-vágok lesz így a játékból, mindhol szörnyhegyek, bár az is igaz, hogy nem mindig veled törõdnek, sõt, elég sokszor lehet olyat látni, hogy goblinok csépelnek egy pár ogrét, szóval vicces.
csak a mod kissé macerás, különösen az hogy folyamatosan jönnek a frissítések, és ezt nem lehet követni. elvileg TÉNYLEG rövid idõn belül itt a végleges változat, de kétlem, hogy abban ne lennének olyan hibák, amelyeken nem lehet csak úgy átsiklani (pl. ha egy bizonyos területre ér az ember, ctd...azért az kissé bosszantó).
számomra a wrye bash-os rész volt szenvedõs...
fcom-ot mindenképpen úgy kell telepíteni, hogy elõször felteszed az alapvetõ modokat, amik kellenek hozzá. semmi mást. ezzel kellene játszani néhány órát, jó sok változatos dolgot mûvelni a játékban, hogy kijöjjenek az esetleges telepítési vagy még az fcom-ban rejlõ hibák, amiket lehet a fórumon jelenteni a team-nek. aztán szépen adagolni a többi modot is.
szóval azért egy fcom-telepítés amíg ténylegesen tud játszani az ember, összességében akár egy hét is lehet.
egyébként egy egész új játékélményt kínál, bár aki a martigennel vagy az ooo-val, különösen ha egyszerre mindkettõvel játszott már, az akkora változásokat nem fog tapasztalni. egy ideig én is próbálgattam, de egy kissé diabló-szerû ütök-vágok lesz így a játékból, mindhol szörnyhegyek, bár az is igaz, hogy nem mindig veled törõdnek, sõt, elég sokszor lehet olyat látni, hogy goblinok csépelnek egy pár ogrét, szóval vicces.
csak a mod kissé macerás, különösen az hogy folyamatosan jönnek a frissítések, és ezt nem lehet követni. elvileg TÉNYLEG rövid idõn belül itt a végleges változat, de kétlem, hogy abban ne lennének olyan hibák, amelyeken nem lehet csak úgy átsiklani (pl. ha egy bizonyos területre ér az ember, ctd...azért az kissé bosszantó).
Rááldoztam a hétvégét és összeraktam az FCOM modot, meg kisérleteztem pár kört a különbözõ ruha és body cserélõkkel...
Az FCOM 0.9.3 nagyon jó lett, nem akad ki, nem okoz különösebb hibákat, bár egy valami nem teljesen jó: az MMM Hunting&Crafting modjánál valamiért csak a "hide"-okból való bõr gyártása, illetve a tollak nyílvesszõre való tollazássá alakítása mûködik. Az éles csontok, kövek, illetve különbözõ ércek használatánál csak megjelenik valami üzenet, amit nem lehet elolvasni, emrt nincs kiírva semmi, csak az "oblivion jel" a bal felsõ sarokban, ami azt jelzi, hogy valamit ki akart írni oda. Még nyomozom, mi lehet. Ha csak az OOO és az MMM volt fent, akkor mûködött a dolog, ha jól emlékszem, bár sokat nem kisérleteztem vele...
A különbözõ ruházat és test cserélõkbõl kipróbáltam párat. Úgy tünik, az eshme féle a legjobb, abban találtam a legkevesebb hibát, és normális kinézetûek az NPC-k, nem túlpumpáltak.
Érdemes kipróbálni a Merged Beautiful People 27 modot. Ez összefog pár haj modot, a BP-vel és a robert féle Male Body replacerrel. Sokat dob az NPCk kinézetén. Ehhez ugyan az Exnem féle female bodí replacert javallja a készítõ, de szerintem az kissé túlspilázza a formákat.
Kezdõ modhasználóknak: Mindenképp javasolt az OBMM és a Wrie Bash használata. Az elsõ arra, hogy mindne modból csináljatok omod-ot. és ezzel kezeljétek õket. Vigyázat: a nagyobb méretû modoknál esetleg fél óra is kell ahhoz, hogy legenerálha az omod fájlt, de megéri, mert késõbb egy mozdulattal lehet cserélni, ki-be kapcsolni õket, jelzi, ha valamelyik mod felül akar írni egy másikhoz tartozó fájlt, stb. Ez tehát akkor kell, ha a mod több, mint egy .esp...
A wrye bash két dolgot tud megoldani:
Egyrészt segít a modok betöltési sorrendjének kialakításában, mert jelzi, ha valamelyik modban olyan elem van, amit egy másik felülírna vagy módosítana. Ilyenkor a betöltési sorrend változtatása segíthet feloldani a problémát (a késõbb töltõdõ marad érvényben). Emellett képes a régebbi mentett állásokat összehangolni újonan felrakott moddal. Egy hibáját talátalma: az oblivion.ini-bõl mindig kiirtja a DarkUi által berakott betûkészletet, így az inventoryban nem lesznek kiírva a cuccok nevei, míg újra nem rakom ezt a modot, vagy kézzel ki nem javítom a Font szekciót.
Érdemes még bevetni a TES4View programot is. Ez tételesen megmutatja a beállított esm és esp fájlokban található ütközéseket és segyt a helyes töltési sorrend kialakításában, esetleg kitalálható belõle, miért is nem mûködik valami.
Az FCOM 0.9.3 nagyon jó lett, nem akad ki, nem okoz különösebb hibákat, bár egy valami nem teljesen jó: az MMM Hunting&Crafting modjánál valamiért csak a "hide"-okból való bõr gyártása, illetve a tollak nyílvesszõre való tollazássá alakítása mûködik. Az éles csontok, kövek, illetve különbözõ ércek használatánál csak megjelenik valami üzenet, amit nem lehet elolvasni, emrt nincs kiírva semmi, csak az "oblivion jel" a bal felsõ sarokban, ami azt jelzi, hogy valamit ki akart írni oda. Még nyomozom, mi lehet. Ha csak az OOO és az MMM volt fent, akkor mûködött a dolog, ha jól emlékszem, bár sokat nem kisérleteztem vele...
A különbözõ ruházat és test cserélõkbõl kipróbáltam párat. Úgy tünik, az eshme féle a legjobb, abban találtam a legkevesebb hibát, és normális kinézetûek az NPC-k, nem túlpumpáltak.
Érdemes kipróbálni a Merged Beautiful People 27 modot. Ez összefog pár haj modot, a BP-vel és a robert féle Male Body replacerrel. Sokat dob az NPCk kinézetén. Ehhez ugyan az Exnem féle female bodí replacert javallja a készítõ, de szerintem az kissé túlspilázza a formákat.
Kezdõ modhasználóknak: Mindenképp javasolt az OBMM és a Wrie Bash használata. Az elsõ arra, hogy mindne modból csináljatok omod-ot. és ezzel kezeljétek õket. Vigyázat: a nagyobb méretû modoknál esetleg fél óra is kell ahhoz, hogy legenerálha az omod fájlt, de megéri, mert késõbb egy mozdulattal lehet cserélni, ki-be kapcsolni õket, jelzi, ha valamelyik mod felül akar írni egy másikhoz tartozó fájlt, stb. Ez tehát akkor kell, ha a mod több, mint egy .esp...
A wrye bash két dolgot tud megoldani:
Egyrészt segít a modok betöltési sorrendjének kialakításában, mert jelzi, ha valamelyik modban olyan elem van, amit egy másik felülírna vagy módosítana. Ilyenkor a betöltési sorrend változtatása segíthet feloldani a problémát (a késõbb töltõdõ marad érvényben). Emellett képes a régebbi mentett állásokat összehangolni újonan felrakott moddal. Egy hibáját talátalma: az oblivion.ini-bõl mindig kiirtja a DarkUi által berakott betûkészletet, így az inventoryban nem lesznek kiírva a cuccok nevei, míg újra nem rakom ezt a modot, vagy kézzel ki nem javítom a Font szekciót.
Érdemes még bevetni a TES4View programot is. Ez tételesen megmutatja a beállított esm és esp fájlokban található ütközéseket és segyt a helyes töltési sorrend kialakításában, esetleg kitalálható belõle, miért is nem mûködik valami.
siess ember!!!
Oké, akkor írok egy kis beszámolót, mi történt ezen a héten:
(Már úgyis vasárnap van)
-elkészült az összes városlakó "bemutatkozása"
-összes helységnév/helyiségnév lektorálva
-kiképzõ szövegek teljes fordítása
-"arany" probléma megoldva (a játék egy "arany" szót használt két dolognál, viszont a kettõhöz külön kellett volna -arany és aranyért-
-NPC-k közötti párbeszéd teljes fordítása
-számtalan hiba javítása
Nagyjából ennyi, ami a héten történt, én erre azt mondom elég szép teljesítmény, és nagyon is reménykedem, hogy a következõ hét is hasonló fejleményeket hoz majd.
A megjelenésig meg továbbra is kitartást, és türelmet kívánok mindenkinek!
Megjelenési dátum: "When its done in 2008"
(Már úgyis vasárnap van)
-elkészült az összes városlakó "bemutatkozása"
-összes helységnév/helyiségnév lektorálva
-kiképzõ szövegek teljes fordítása
-"arany" probléma megoldva (a játék egy "arany" szót használt két dolognál, viszont a kettõhöz külön kellett volna -arany és aranyért-
-NPC-k közötti párbeszéd teljes fordítása
-számtalan hiba javítása
Nagyjából ennyi, ami a héten történt, én erre azt mondom elég szép teljesítmény, és nagyon is reménykedem, hogy a következõ hét is hasonló fejleményeket hoz majd.
A megjelenésig meg továbbra is kitartást, és türelmet kívánok mindenkinek!
Megjelenési dátum: "When its done in 2008"
www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu
Légyszíves Raptor2, meg aki még fordítja a gammát, írjátok folyamatosan a híreket és a fordítás minden kis állapotát, mert már tûkön ülünk!!
Egyébként szép dolog, hogy legalább valaki ezt is csinálja. MInden elismerésem, csak így tovább!!
Egyébként szép dolog, hogy legalább valaki ezt is csinálja. MInden elismerésem, csak így tovább!!
Gigabyte M57SLI-S4,AMD Athlon 64X2 6000+,Gainward 8800GT Golden Sample,4GB 800Mhz Kingmax
xD Lehet eljátszották ezt a viccet a készítõk is 😄
A dátumot meg még meg kell nézni, lehet az is "kereszthivatkozásokból" áll, és akkor aztán bonyolult lesz amegoldása (mint az "arany" szónak
A dátumot meg még meg kell nézni, lehet az is "kereszthivatkozásokból" áll, és akkor aztán bonyolult lesz amegoldása (mint az "arany" szónak
Miért, honnan tudod, hogy az eredeti szöveg nem az volt, hogy:
Before you start using the bow, you need some penis.
😊))))
Amúgy a "27th of Last Seed" nagyon csúnyán mutat, az ékes magyar bötûk közt.
Before you start using the bow, you need some penis.
😊))))
Amúgy a "27th of Last Seed" nagyon csúnyán mutat, az ékes magyar bötûk közt.
Aztán ám nehogy így legyen felejtve a Release-ig xD<#nevetes1>#nevetes1>
bár mostanság , amikor elindítom a játékot, kékhalállal kilép a gépem, úgyhogy holnap újrateszem az oprendszert, mert ez így nem móka..
Kumiho #2179
Na Gumicukrot átgyártottam sewersben tolvaj beállítottságúvá, úgy terveztem, hogy tolvaj és bérgyilkos lesz, ha lehetez a kettõ egyszerre, mert már kissé untam a folytonos varázsolgatást-kardozgatást : D viszont pár mágia skilltõl így sem tudtam elszakadni : P
Kumiho #2179
Azért, mert az Oblivion nem kezeli jól az újonan felrakott fájlokat, néha kihagyja õket és a régieket szedi elõ.Ezt lehet az ArchiveInvalidation eljárással a leírt móódon korrigálni. Ha azt nem csinálod meg, lesznek "üres" területeid...
Annál egyszerûbb nem nagyon van: letöltöd a qarltp3.exe-t és elindítod. utánna meg a qtp3_patch1_3.exe-t
Az elsõ 1.7 GB méretû...
Az elsõ 1.7 GB méretû...
Azok igazán szeleburdi jószágok, megesett, hogy félénken elfutott elõlem, másik alkalommal pedig olyan agressziven rám támadt, mint egy hegyi oroszlán<#nyes>#nyes>
Nem tudom, ki hogy van vele, de sokat dobnak ezek a Francesco-s lények a játékélményen, a grizzly alacsonyabb szinten valóban agyonverhetetlen, elfogyaszt néhány dremora lordot a bõréért cserébe <#crazya>#crazya>
Nem tudom, ki hogy van vele, de sokat dobnak ezek a Francesco-s lények a játékélményen, a grizzly alacsonyabb szinten valóban agyonverhetetlen, elfogyaszt néhány dremora lordot a bõréért cserébe <#crazya>#crazya>
Bizom benne, hogy sikerült megoldanod a problémát.
Az Oblivion Mod Manager használata mindenképpen ajánlott, pl. a Lost Paladin mod infojában szépen le van írva hogyan lehet a RaR-ból a managerrel OMODOT készíteni (azt hiszem az a mod máshogy nem is fut rendesen), és az esetleges összeakadásokat is segít elkerülni.
Francesco mod : amikor kipróbáltam nálam sem jelentek meg új páncélok, fegyverek, mert csak amagyobbik filet telepítettem, de iután a kisebbiket is futtattam megjelentek a vasdorondos minotauruszok, "agyonverhetetlen" grizllyk, és már csodabogarak is<#nyes>#nyes>
Csak akkor mûködik megfelelõen, ha fel van telepítve a 4.5 és a 4.5b is.
(FrancescosOptionalNewItemsCreatures.exe FrancescosLeveledCreaturesItemsMod.exe )
Az Oblivion Mod Manager használata mindenképpen ajánlott, pl. a Lost Paladin mod infojában szépen le van írva hogyan lehet a RaR-ból a managerrel OMODOT készíteni (azt hiszem az a mod máshogy nem is fut rendesen), és az esetleges összeakadásokat is segít elkerülni.
Francesco mod : amikor kipróbáltam nálam sem jelentek meg új páncélok, fegyverek, mert csak amagyobbik filet telepítettem, de iután a kisebbiket is futtattam megjelentek a vasdorondos minotauruszok, "agyonverhetetlen" grizllyk, és már csodabogarak is<#nyes>#nyes>
Csak akkor mûködik megfelelõen, ha fel van telepítve a 4.5 és a 4.5b is.
(FrancescosOptionalNewItemsCreatures.exe FrancescosLeveledCreaturesItemsMod.exe )
Nem igazán látszik hol is vagy valójában <#wink>#wink>
Jónéhány küldetést adhat különben a leglehetettlenebb idõpontban. Skingradban éjjel a kovács mûhelyét rámoltam ki, amikor elém toppant Dion, az õrparancsnok a Paranoia küldetésssel (azt hogy éppen mivel foglalkozom teljesen hidegen hagyta), vagy a tolvajcéhnél is megesett, hogy éppen õrökkel beszélgettem, mikor hozta Methredel a hírt, hogy Gray Fox látni kíván...
Jónéhány küldetést adhat különben a leglehetettlenebb idõpontban. Skingradban éjjel a kovács mûhelyét rámoltam ki, amikor elém toppant Dion, az õrparancsnok a Paranoia küldetésssel (azt hogy éppen mivel foglalkozom teljesen hidegen hagyta), vagy a tolvajcéhnél is megesett, hogy éppen õrökkel beszélgettem, mikor hozta Methredel a hírt, hogy Gray Fox látni kíván...
Ha új játékot kezdetek és a kieg is fennt van akkor egyszer csak megjelenk majd egy üzenet természetesen a legalkalmatlanabb pillanatban, eddig asszem ez volt a legdurvább <#idiota>#idiota>

Nemértem miután bemásoltam a Qarl's Texture Pack 3-at ahova kellett müködik a mod ez a talajos képen is látszik.
Akkor nemtudom a readmejébe a 4. ponttól mik azok a dolgok amiket ír😞 Mert oot szó van Oblivion Mod Manager meg BSA Patcherrõl.De minek ha azok nélkül is megy???

Akkor nemtudom a readmejébe a 4. ponttól mik azok a dolgok amiket ír😞 Mert oot szó van Oblivion Mod Manager meg BSA Patcherrõl.De minek ha azok nélkül is megy???

Next PC upgrade: 2022
Elakadtam 😞
Valaki aki felrakta a Qarl's Texture Pack 3-at kérem irja le hogyan csinálta mer angol leirás alapján nem tudom !!!!!!😞
Valaki aki felrakta a Qarl's Texture Pack 3-at kérem irja le hogyan csinálta mer angol leirás alapján nem tudom !!!!!!😞
Mit kell nyomni hogy körbe tudjak forogni a karakterem körül?Szembõl szeretném lescrrenelni csak már nem emlékszem hogyan kell.
Tegnap este valamit nagyon benézhettem.Most mentem erdõs talajon ezernyi fûvel meg minden 30-60 fps.
Szóval jól fut ez nemtudom miért irtam olyan kevés fps-t no mindegy lényeg fut jól.
Felteszem a qarl pakkot azt emgcsekkolom a paralaxos romokat 😄
Szóval jól fut ez nemtudom miért irtam olyan kevés fps-t no mindegy lényeg fut jól.
Felteszem a qarl pakkot azt emgcsekkolom a paralaxos romokat 😄
Aki változatosságot keres:
Big Quest modok listája
Small Quest modok listája
Az összeállítója az a devakm, aki az FCOM Convergence modot is jegyzi...
Big Quest modok listája
Small Quest modok listája
Az összeállítója az a devakm, aki az FCOM Convergence modot is jegyzi...
Akkor valami nem elég neki. Megj: nekem erdõs részen csak akkor reccen meg, amikor átlépem egy "cella" határát és betölti a következõt. Nagyon belassulni vízparton tud. Diavetíést meg akkor játszott, amikor egy farkast belelõttem a tóba, ot lebegett a felszínen és ahányszor ara fordultam, lement kb 3-ra az fps. Illetve amikor kilépek valahonnan, érdemes 1-2 másodpercig nem mozdulni, addigra betölt mindent, amit kell és megy rendes tempóban tovább...
Pontosan a Qarl féle textúra packot szeretném használni mert abban a paralaxos cucc nekem oltárian tetszik.
Akadni meg ugy akad hogy erdõs részeken alacsony az fps nagyon 19 -20 és látni hogy akad,nem megáll pillanatra hanem darabosan mozog a kép.
Majd megsasolom ezeket a leirásokat,de nembiztos hogy sokra jutok mivel angolul vannak 😞
Akadni meg ugy akad hogy erdõs részeken alacsony az fps nagyon 19 -20 és látni hogy akad,nem megáll pillanatra hanem darabosan mozog a kép.
Majd megsasolom ezeket a leirásokat,de nembiztos hogy sokra jutok mivel angolul vannak 😞
Hopp most látom, hogy a vista-s csak egy kérdés, igazi válasz nélkül. az felejtõs. A másik kettõ ok, az elsõ a legjobb, mert lleírják, milyen modokkal és beállításokkal lehet javítani az élményt és a sebességet.
Mit jelent pontosan, hogy akad? Mész elõre és néha meg-megáll egy-egy pillanatra? Akkor RAM hiányos, vagy lassú a diszked. Az oblivion.ini-ben lehet egy halom dolgot állítani, hogy az ilyeneket csökkentsd.
Van a neten pár Optimization Guide. Pl:
Optimising Oblivion
Complete Oblivion Optimization
Oblivion Optimization for Vista
Arra figyelj, hogy a multithreades cuccokat csak akkor kepcsold be, ha dualcore-os, vagy multithreadeinget tudó procid van. Sokat lehet rajta javítani ezekkel. A Qarl féle textura packokkal meg rontani, bár a látvány messze szebb lesz tõlük...
Van a neten pár Optimization Guide. Pl:
Optimising Oblivion
Complete Oblivion Optimization
Oblivion Optimization for Vista
Arra figyelj, hogy a multithreades cuccokat csak akkor kepcsold be, ha dualcore-os, vagy multithreadeinget tudó procid van. Sokat lehet rajta javítani ezekkel. A Qarl féle textura packokkal meg rontani, bár a látvány messze szebb lesz tõlük...