The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aaasdd
Persze azokra fejlesztettem csak hogy mindenre szinte ötöt lehetett volna tenni. Ez így jó?
bajgunar
Luck-ra felesleges tenni, az a szerencse.
Értelmes képességeket fejlessz csak.
Meg amikre késöbb szükséged is lehet.
aaasdd
Hellosztok. Nem sokat oblivionoztam eddig csak pár órát és most léptem meg az elsõ szintemet, és az attributéimra rakahtó pontok sinte mindenhol 5ösök voltak csak egy 4es volt meg a luck ami csak 1es. Ez most így jó vagy rossz?
Az Imperial Cityben levõ Mágus akadémiánál van 1 emberke, akitõl vehetsz. De szerezd meg inkább az Azura's Star-t (Daedra küldetés), és akkor lesz egy örök soul gemed, amit csak újra kell tölteni.

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Fantusz
Mágusoknak az egyetemi küldetés része, hogy el kell menni meglesni a nekromantákat Dark Fissure-hoz.
Lényegében ott derül ki (persze a neten is meg lehet nézni) hogyan lehet Black Soul Gemet készíteni, a neciknél van is 2-3 Grand kõ.

Dark Fissuren kívül van még nekromanta oltár: Fort Istirus, Fort Linchal, Wendelbek, Leafrot Cave.

http://guides.gamepressure.com/theelderscrolls4oblivion/guide.asp?ID=847

Nem tudom mennyire befolyásolja a kövek létét a dungeonokban a vámpíros küldetés - alkimisták készletébõl eltünnek a kavicsok, amikor a banya bejelenti, hogy neki olyan kell.

JuanG
megnézem õket, ill. keresem, mert nem tudom hol vannak ezek a dungeonok 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Fantusz
A sokadik karakteremmel belefutottam egy eddig még fel nem fedezett küldetésbe, Kwatch és Skingrad között találtam egy üres farmot, aktiválódott a küldetés, de nem tudom mi lenne a cél.

A Shetcombe farmról van szó, a közelben találtam egy Gant Nirnrootot, de körülnézni sem tudtam, 5 (!) fekete medve üldözött, volt köztük Spiggan által idézett, de West-wealdi óriásmedve is.
(Meridia szentélyénél ki is írtották a hívõket)

Próbáltam a neten utánnajárni, mi is lenne ez a küldi, de nem lettem okosabb, találtam egy képet, amely egy rusnya fekete ördögfióka-hullát ábrázol, de semmi info, hogy ki, vagy mi lenne, és, hogy hol találom.

Fantusz
Annak a küldetésnek a Grand kövek beszrzése komoly buktató, nem kevés utánnajárást türelmet igényel, ha nem volt a raktáradban, ugyanis az alkimistáktól a küldetés beindítása után szinte az összes üres grand spul gem eltünik, ezért ajánlottam a necromantás dungeonokat.

Fantusz
A skingradi ház meggvásárlásához, ha jól emlékszem a kastélyban kell érdeklõdni a gyíknál, ha elég népszerû vagy nála õ irányít az orkhoz, aki a kastély gondnoka, de elég sokat kószál a városban is.
Az ornál szintén kell 70-es disposition, különben elküld a fenébe.

A Fighters Stronghold (Batllethorn Castle) mod majdnem feleslegessé teszi a házvásárlást, köthetnék valami komolyabb feltételhet a kastély megszerzését.

Összesen 5 db vackot kell a jéghegyen bóklászva megtalálni, 3 van lent a hóban, 2 fentebb, az utolsó a csúcs közelében, de ez sem mérvadó, ugyanis, ha véetlenül belerúgsz valamelyikbe méterekre elrepül - ha egyíeltalán nem találod, érdemes visszatökteni és elõröl indítani a keresést, óvatosan mozogva fésülni át a jéghegyet.

wesker24
Hello Skingradban szeretnék házat venni és valami orkkal kéne beszélni akitõl a házat lehet megvenni csak azt nem tudom hogy hol van ? Odamegyek amerre a nyil mutat de semmi nincs ott !!

Meg van egy olyan küldetés hogy Tears of savior valami jégkönny csepekket kéne összegyüjteni eddig 4-et találtam mennyit kell még megkeresni ? Mert nem találok többet !
JuanG
köszi a grand soul gem-es válaszokat!!

bejártam pár dungeon-t, de nem találtam eddig...1-et sikerült szereznem az imperial cityben vmelyik kereskedõtõl...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Fantusz
Mágikus fegyvereket legjobb, ha magad töltöd fel, minden máguscéhben van ugyan egy-egy varázsló, aki feltölti neked, de egyrészt irgalmatlan összegekért, másrészt a dungeonokban nem lesz melletted, hogy feltöltse a lemerült fegyveredet.

Érdemes az Oblivion HQ-t is böngészni, a Deadra küldetések között megtalálod Azura küldetését, ha sikeresen megoldod lesz egy újrafelhasználható lélekköved.
Veszel e soul trap varázslatot, ha mágus vagy hozzákeverheted a pusztító spellekhez, harcosként az eredeti 20 másodpercig hat, NPC-ket kivéve bármilyen lelket csapdázhatol vele.

A varázs kardokat Soul Gem-ekkel tudod feltölteni, vagy a Mages Guild-nél van pár emberke, aki képes rá, persze jó pénzért. A soul gem-ekhez meg kell egy Soul Trap varázslat és mielõtt kinyírod a monsztát, rányomsz egy Soul Trap-et. És ha van megfelelõ méretû Soul Gem-ed, akkor eltárolja a lelkét. Persze a legegyszerûbb az Azura's Star-t beszerválni és akkor nincs ilyen gond. Meg az Umbra kardot. 😊

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Ha hallod a háttérben a harci zenét akkor valaki még régebben észrevett, megpróbált megtámadni de valamiért nem fér hozzád, ha tudsz akkor válj láthatatlanná kb egy percre vagy menj be egy városba, ilyenkor az üldözés általában megszûnik.

Ja meg van egy olyan bug is hogy a harci zene örökké tart, remélhetõleg nálad nem ez jött elõ <#hehe>

bauer15
nem volt vérdíj a fejemen de már megoldódott
harcoltam egyet az arénába és utánna emgedett aludni
de köszi
és a varázs kardokat fel lehet tölteni valakivel?

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Fantusz
Vérdíj nincs a fejeden?
Magas Bounty esetén elõ szokott fordulni, hogy nem engedi a gyorsutazást.
Esetleg elmenekültél valami ellen elöl - ilyen buggal is találkoztam, csak a saját házamban tudtam aludni, de alvás után minden rendbe jött.

bauer15
hello az lenne a kérdésem hogy mit tudok tenni akkor mikor azt írja ki hogy nem tudok adludni, vagy utazni , harc közben pedig a ellenség sincs a közelemben .
mi lehet a probléma?
köszi elõre is a választ.

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Na köszi megtaláltam...

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Nem az amelyik a nyugati toronyban van? Mintha egy templom lenne rajta. Ki a tolvaj egyébként? Mert Chanel-nél hiába találtam festõkészletet amikor meggyanúsítom tagadja hogy nincs bizonyítékom.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Fantusz
Oblivion HQ - városi küldetések

A kép az egyik toronyban van, de nem elég megtalálni, be is kell bizonyítani ki lopta (?) el.

Chorrolban a kastélyban egy képet kéne megtalálni amit ellopott valaki, mindenkit kihallgattam találtam egy képet egy eldugott szobában a nyugati toronyban, Chanel szobályában festék készleteket találtam utána átnéztem minden zugot de sehol semmi... Nem tudna valaki segíteni hol van a kép? Elõre is köszi!

24 óra alatt frissül/hacsak mod nem alakit!
Fantusz
Az alkimisták kínálata szintlépés után frissül.

Dark Fissure, Fort Istirus, Fort Linchal, Wendelbek, Leafrot Cave - ezen barlangok elõtt található necromanta oltár, ahol a necik a grand soul gemekbõl black soul gemeket gyártanak.

Üres grand kõ nincsen nagy tömegben sehol, amikor megkapod a banyócától a küldit, mintha még kevesebb volna, vámpírként, a zombibacira immunisan érdemes a fenti dungeonokat is átkutatni...

Érdemes megbecsülni az üres grand köveket a vámpíros küldin túl is, ha birtokodban van az Azura Star, használd azt, az összegyûjtött grand kavicsokból pedig az említett necromanta oltároknál csinálhtsz blavk köveket, amibe NPC-k lelkét lehet befogni.

(Vaermina is egy black soul gemet kér áldozatul)

ha jó a lopott is,akkor minden város palotájában,vitrinek,1-2 biztos lesz,a többi magiesguildekben+barlangok,használd az oblivion könyvet,ha megvan és nézdd ki belõle a barlangokat,ahol lesz,ennyi.
bajgunar
Nah ezt mondtam!
Én is mikor vámpír lettem, a gyógyításhol kell.
Nem is egy hanem öt! Jah és persze mind üres, és csak a GRAND.
Alkimistáktól be lehet szerezni.
Vagy ilyen temlom szerû romokban, ahol sok a zombi.
Én is azt kerestem nagyonsokáig. 😄
Mage guild alkimistáktól lehet venni.

JuanG
hali!

grand soul gem -eket hol lehet nagyobb valószínûséggel találni?? Vámpírizmus gyógyításához kell! Az se baj ha venni lehet valahol, de eddig nem találtam 😞((

Ombika
Egyetértek és addig is futna teszt és hibakat jeleznenk! 😊

Fantusz
Mi meg csak csendesen figyelünk, s várjuk mikor játszhatjuk végre anyanyelvünkön az Obliviont...

Egy újabb adalék a fordítás nehézségeibõl, lehet most olyan dologgal szenvedtek, ami késõbb meg sem jelenik a játékban. (remélhetõleg ez nem így lesz, de harc közben én sem látok angol feliratot)

Hogy haladtok a munkával?
Írtad, hogy nem terveztek a teljes elkészülésig újabb verziót kiadni, pedig a részleges magyaritás frissítésének is nagyon örülnének, mindenesetre sok sikert, és további kitartást a munkátokhoz! <#eljen>

Raptor 2
Jah, azért enynire nemvok hülye 😊 Viszont lehet sokakat zavarna, csak én most azzal idegesítettem fel magam, h. ezek szerint az idõpmet pazaroltam arra a többszázféle "csatakiáltás" fordítására :S Meg mondom, legalább a többi "általános felirat" jelenhetne meg, (Ami pl Xboxon emgy :S)
=Itt gondolok a korábban említett "lopás-rajtakapás"-ra....

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Harc közbeni feliratokat még nem láttam sosem, de nem is hiányoztak. Az egyéb feliratozást az Options-ban kell bekapcsolni, ahogy már irták is.

Van az Oblivion.ini szekciójában egy bGeneralSubtitles=0 érték. Ezt írd át 1-ra, talán megjönnek azok a kiírások, amiket hiányolsz.
Hozzátenném: a legtöbb játékos inkább kikapcsolgatná a felesleges kiírásokat, mert zavaróak, ráadásul valamennyit le is vesznek a teljesítménybõl.

ha pc-nincs felirat,akkor kapcsold be az optionsba
Raptor 2
Construction Set-ben van egy halom "Combat" szöveg, ami azok a feliratokat tartalmazza, amiket pl 1 NPC-vell harcolsz, és kiabál neked... De akár itt lehet szó a játék elejéne a "For the Emperor!" felkiáltásokról is, de mondom, harc közben is kéne h. legyen felirat... (legalábbis meg vvannak írva) és a kérdés, h. nem tud e errõl valaki valamit?

Meg an egy olyan is, h. nekem megvan Xbox360-ra is a játék, és ott nekem ha ellopok egy NPC szeme láttára 1 tárgyat, akkor ugyebár "rámszól" vagy "beszól".... Na most Xbox-on nekem ezt feliratozza, viszont PC-n nem!

(Jah és a "Harc felirat" az XBOX-on se jelenik meg nekem)

GamerAdams007
Üdv! Úgy döntöttem nekikezdek ismét Oblivionnak, és azt szeretném kérni, hogy mondjatok nekem pár MOD-ot amit érdemes felrakni. OOO/Francesco egyenlõre felejtõs, mert túlságosan megváltoztatja a játékot, és azt nem igazán szeretném, inkább csak apróbb mod-okra lenne szükségem, mint pl. hogy északa sötét legyen ( _sötét_ ), meg szebb legyen a víz/táj, illetve karaktergenerálásnál több lehetõségem legyen. Ami még érdekelne az a Quest-ekbõl szerzett tárgyak fejlõdése, tehát ne attól fügjön a dolog, hogy hányas szinten csináltam meg a questet. 1-2 ilyen apró mod érdekelne, hogy azért 90%-ban megmaradjon a játék az eredeti önmaga. Elõre is köszi, és bocs, hogy nem olvasok vissza, vagy nem keresek magamnak, de nincs kedvem! Aki nem szeretne 20x-or is összeírni egy modlistát, az ne tegye, akinek van szabad 5 perce, és hajlandó segíteni, annak megköszönném.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Fantusz
FCOM felrakása a kissé-nél sokkal macerásabb angol nyelvtudás nélkül.

Igéretesnek hangzik a terv, de a béta változat korán sem tökéletes, hibákat rejt, modolásban gyakorlatlanoknak semmiképpen nem ajánlanám, több bosszúságot okozhat, mint örömöt.

Bármi, ami az eredeti játékon változtat:mod.
Martigen, Francesco, Oscuro nem egyegyetlen dolgot változtat meg, ugyanazt a célt szolgálják - élvezetesebbé tenni a játékot.
A modgyûjtemény talán nem a legjobb szó a jellemzésükre, de nem tudok szebbet.<#wink>

A csomagok lényegét, és a különbözõségüket is tömören, egyszerûen, szépen leírtad <#eljen>

Duby
Koschwarz, SaGa, Fantusz: köszönöm a segítséget!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

A hét végén kicsit Arena-ztam, meg Daggerfall-oztam.

Az Arena azt hiszem megy vissza a feledésbe, bár a maga idején nagyot durrant nálunk, akik RPG-ztünk. A nagyon rosszul belõtt vezérlés, illetve a kissé kaotikusan megfogalmazott questek sokat rontanak a dolgon. A grafika olyan amilyen az akkori kornak megfelelt. A dosemu elég jól kofigolható, hogy felismerhetõek legyenek az npc-k a 19"-os monitorokon is.

A Daggerfall ellenben nagyon jó. Egyrészt szépen személyreszabható az irányítása, másrészt a véletlenszerûen generált questek akárhány végigjátszást lehetõvé tennének. Igaz, hogy a legtöbb quest "menj be a dungeonba, keress meg valamit vagy valakit, majd hozd el" rendszerû, de folyamatosan változnak és idõnként kissebb csavarokat is pakoltak beléjük.

Ezen kívül nagyon látszik, hogy anno a Daggerfall inkább a felnõtteknek készült, illetve az amerikai izlésváltozás nagyon meglátszik a Daggerfall-ban látható npc-k és a késõbbi TES játékok npc-i között. Anno, amikor a Morrowind-ba és Oblivionba modokkal belefejlesztett ruhákat megláttam, úgy gondoltam, kissé túllõttek a célon a "hot" irányba a modderek, de most így újrajátszva a Daggerfallt, rájöttem, hogy meg sem közelítik a Bethesda eredeti elképzelését Tamriel lakóinak divatjáról.

Milyen feliratot keresel?

Izéé...

A 3 nagy, nem igazán modgyüjtemény, bár valóban olvasztottak magukba modokat. Igazából egy-egy új koncepció arról, miként is lehetne Vvardenfell-t, illetve azon belül a játékos lejhetõségeit "életszerûbbé" varázsolni. Visszaterelik a túlzottan FPS-sé vált rendszer az RPG irányába.
Mindegyikenk alapja a "levelled creatures", azaz elvetik a "velem együtt fejlõdik a világ" koncepciót, ami a legnagyobb hibája a programnak. Emellett valóban diobálnak be új ellenfeleket, fegyvereket, átalakítják a szintlépés rendszerét (ezért a régebben alaposan kivesézett. és szerintem már-már a cheat határát feszegetõ, szintlépési eljárás, ami a karakter fõ tulajdonságait visszateszi mellékbe és a mellékeseket teszi elõtérbe nem használható), behoznak pár mellékküldetést, stb.
A Francesco's inkább a lények és tárgyak rendszerét fejleszti, az MMM-ben van pár színesítõ (pl a crafting), az Oscuro's mod meg alaposan átszervezi a mágia rendszert...

Ha bírja a gép, meg hajlandó vagy megküzdeni a FCOM kissé macerás beállításával, érdemes mindhármat bevetni...

Raptor 2
Harc közben is kéne, hogy legyen felirat! DE NINCS! Valaki tud errõl valamit?!!!!

Fantusz
Martigen's Monster Mod

Szörnyikéket pakol be a játékba.

A három nagy modgyûjtemény közül a legkisebb, kevésbé népszerû. mint a Francesco, vagy az Oscuro.

vki leírná mit takar az MMM mod??
Fantusz
Dx10 kizárólag Vista alatt mûködik, el kell döntened, hogy Vista, vagy XP.
XP-hez fölösleges a Dx10, a Vistáról lehet vitázni, de véleményem szerint jelenleg még kiforratlan, kidolgozatlan, nagyon sok vele a gond, ráadásul nem egy játékbaráz OP rendszer a DX10 támogatásával együtt sem.
Ha 2-3 éves távlatra veszel videokártyát, jó választás a Dx10-es támogatás, 1 évre még elég egy bevált, stabil kártya, még ha az nem is támogtaja a Dx10-et.

Duby
A HD2600 tud dx10-et, az X1950pro csak dx9.0c-t. Ez mekkora különbség? Az utóbbi drágább is egyébként, bár az nem szempont.

koschwarz
biztos hogy az 1950pro-t venném meg.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A több videoram jobb, de nem tudom, hogy az egyes kártyák hogy viszonyulnak egymáshoz.

Egy 6600gt-vel is játszható volt, és egy 8600gt-t is sikerült legyalázni pár textura csomaggal...

Duby
Pár hónapja volt már szó a vasról, nézzétek el nekem, ha nem keresek vissza száz oldalt. Gondolkodom, hogy veszek egy Radeon HD 2600 Pro-t 512 mega RAM-mal, vagy inkább MSI NX7600GT legyen 256 megával? Esetleg a Radeon X1950 Pro 512 megával? Mivel ez a játék a "legigényesebb" a gépemen, Tõletek kérdezem, vajon melyik lehet ezek közül az optimális nekem?

Ron Ragm
Tényleg, megnézte valaki változik-e valami ha sheogorathkét látogatod meg az (akkor már) temagadnak felállított oltárt?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

köszönöm a gyors, korrekt valaszokat! <#eljen><#wave>
Van hozzá egy javító patch (Qtp3_patch1_3.exe) azt feltétlen, ha nincs még meg. Ha mégse bírná a géped, akkor ehhez is vannak reduced map-ek: Qtp3_Reduced_Normal_Maps. Ezzel a texturák maradnak megfelelõ részletességûek, csak kissebb méretûek...

Meg vannak qtp3_reducedLite, regular, illetve max mapek, ezek ugyanazt csinálják, mint a másik reduced map csomag, csak több lépcsõben. Kevesebb erõforrás igény, nem sokkal gyengébb minõségért cserébe. A távoli tájak szépségéért meg a Reduced_LOD csomagok valamelyike. Ebbõl is van 3, különbözõ méretû csomagok...

Szerintem, ha már ezeket kell bevetni, akkor egyszerûbb a Qarl2-t felrakni...

Patchelni másolatot is lehet. Nekünk megvan az eredeti, dobozos verzió, de a DVD-jét az egyik olvasó nem ismerte fel, így van egy biztonsági másolat példány is. Mivel nem szeretem a lemezt a meghajtóban hagyni, ez utóbbival játszom, és simán lehetett patchelni.

Amúgy egy Francesco vagy Oscuro modot, csak úgy önmagában, mindenépp javaslok felrakni, mert normálisabb a fejlõdési rendszere mindegyiknek, mint az alapjátéknak. Ha meg szeretnél magadnak fegyvert, vagy páncélt gyártani, akkor a MMM javasolt.