The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezek mindegyike tele van hibákkal, meg olyan dolgokkal is amik sztem nem jók és nem kell a játékba

a pénznek akkor lenne értelme hogy súlya legyen, ha lenne sok lehetõség hogy ne kelljen cipelni, több bank és drágakövek

Raptor 2
Lenne egy fúrcsa dolog amit nem értek.

http://www.youtube.com/watch?v=Pd6G9zK4D5A

Ebbena videóban, pontosan 03:27-kor van egy bejátszás, ahogy a játékos harcol valakivel... Nos itt ami nekem nem stimmel az a grafika... Így néz ki az Oblivion? :S Fõleg a napra gondolok, aminek megtöri az ellenség a sugarait, ahogy mozog... Vagy ez a HDR bekapcsolásakor jön elõ? (mert már egy ideje nem használom a HDR-t, teljesítmény növelés érdekében...)

szerk: 03:54-nél is van egy részlet amin jól látható

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

és az exnem modok mire jok pontosan??? mert én ugytom javitják a karaktereket de fölraktam már és nemnagyon van változás... vagy lehet csak roszul telepitettem öket?
se traierekbe se cheatlandben nem találtam😞
Ha úgyis felrakod az OBSE-t, akkor az Oblivion Script Optimizationt is érdemes kipróbálni. Ez többi esp elé kell sorolni, hogy hatásos legyen...

GamerAdams007
Szerintem cheat-ek közt keresgélj...

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

nemtudtok valami ojan modot ami tud szintet adni mert ha kezdek egy uj karit elég idegesitö h álati sokat kell fejlödni h ojan legyen mint a másik karim
Mod ajánló:

Cliff RPO New Beginnings.
Ennek van egy RPG és egy sima esp-je. Az RPG-s 5 kérdésre adott válaszok alapján határozza meg az alap statokat. A kérdések az "elõéletedre" vonatkoznak: Milyen volt a gyerekkorod, mibõl éltél mielõtt ide kerültél, milyen a viszonyod a többiekkel, mi az, amitõl félsz, stb... Ez után 30 különbözõ helyre sétálhatsz át (kocsmák, guild hallok, templomok). A sima esp-vel marad az obliban megszokott karaktergenerálás, csak a lehetséges starthelyek azonosak a másikkal.

Cinematic Dialog HUD:
Ez az NPC-kkel való beszélgetés közben "szélesvásznú mozivá" változataja a képernyõt, így a kiírások az alsó és felsõ fekete csíkra kerülnek, jobban olvashatók...

Duke Patricks Lockpicking and rapair challange:
Zárfeltörés közben telik az idõ, így ha sokat piszmogsz észrevehetnek az õrök, vagy a tulaj....
A Duke Patrick féle modokat egyébként is érdemes megnézni, hátha valamelyik megtetszik (van vagy 10). Pl az egyikben a companion leányzó visszabeszél, nem mindig teszi azt, amit mondasz neki, mint egy igazi nõ...

koschwarz
nem beszélve a living economy modról, ami a kereskedelmet teljesen életszerûvé változtatja, azonkívül van egy olyan mod, ami bankot tesz imperial city-be.

fcom soha nem lesz kész, nekem az az érzésem...

egyébként a dt-s változattal is ugyanúgy összevissza kiírásokat kapok...még egy próbát teszek, úgyis fel akarom rakni a streamline-t, ahhoz kell OBSE, ha azzal sem mûködik, akkor hagyom.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Az OOO, az MMM, a francesco mind olyan egybegyúrt modcsomag, amire vágysz.
Amúgy van olyan mod, ami miatt az aranynak van súlya, nem is egy. A kereskedõk pénzére is van megoldás.
A bányászat az alapjátékban gyakorlatilag nincs jelen, így ennek a befolyása a kereskedelemre természetesen hiányzik.

amúgy meg nagyon hiányzik már egy olyan modcsomag, amit egybe kell telepíteni

pl életszerûség, fegyverek, páncélok, lóval kapcsolatos összegyúrt modok, szörnyek, stb.
a fcom jó lezs majd ha készlesz

ezenkívül az egy dolog hogy a kereskedõnek korlátozott pénze van, ez azhért hogy ay powertraint ne lehessen korlátlanul a nagy gyûjtögetõs játékosoknak, de városonként lehetnének meghatározó termékek amiket jelentõs árkülönbséggel lelet venni vagy eladni

pl ahol ércet bányásznak ott olcsó lehetne adni/venni az alapanyagot meg az egyszerûbb fegyvereket, de más dolgok meg drágábbak lennének, mondjuk az alkímia

ami nekem nagyon hiányzik a játékból az a kereskedelem hiánya. pl lehetne az aranynak súlya, és akkor drágakövekre kellene beváltani õket amik nagy értékûek de kis súlyúak, vagy lennének bankok ahol tárolhatnánk a pénzünket, kamatozna, és lenne folyószámlánk. a kisboltokba való vásárláshoz meg kellene a kp.

emléxik még vki a might and magic sorozatra?
na abban már vagy 10 évvel ezelõtt is iígy volt.ráadásul halálozás esetén is kisebb volt az elvesztett vagyon ha bankban volt 😊

Fantusz
Glowdust kell neki, de csak alkonytkor, illetve pirkadatkor lehet feláldozni (5-7 óra között kb)

az azura's Shrine nél mit kell csinálni? mert anyit tok hogy ott kell üldögélni és utána valami de ott nemtom mi kell mert azt irja h kell vmi
Ja: a patch nem ártana. Valószínû, nem jó verziót (EU vagy US angol) akartál rátenni...

A 8800-asokat nem ismeri fel a játék, az összes video beállítást neked kell megcsinálni. Valahol, valami kimaradhatott...

aaasdd
megnéznéd nekem hogy nincs e rajta a talajon imperial city térképe? mert nekem pont az volt ott<#nyes><#nyes><#nyes>
"Sziasztok! Nem tudom miért, de nálam otthon ha a játékban külsõ területre érek, a talaj a szép zöld szín helyett furcsa, lila színben pompázik. Mint ha nem rajzolná rá a fû textúrákat, vagy nem tudom. Ahogy haladok elõre és lerendereli a további talaj részeket a játék, úgy lilúl be a tobbi talajrész is (a távolban ugyanis még szép zöld minden, gondolom azok még nem renderelt, feltextúrázott részek). A fák, sziklák, növényzet színei rendben vannak. Legújabb driver és 8800 Gt a vga, szal tuti nem itt van a gond. Talán a beállítások nem stimmelnek valahol?."

Mod nincs a játékon, és eredeti (bár nem sikerült megpatchelnem)
OK, ment...

koschwarz
na látod, lehet hogy azt kéne használnom, egy másikat használok, ami minden egyes üzenetre külön külön tartalmaz egy esp-t...<#whatever>és speciel ilyen üzenet kivétele nincs is benne.

mindenestre a DT-s változatot is letesztelném...<#smile>

A játékban használható házakra gondolsz? Azokat meg kell venni...
Minden városban van valaki, aki a helyi, megvásárolható házat árusítja...

Semmi olyan mod nincs fent, amihez kellene?

A "no more annoying messages" modot használod? Lehet, hogy nálam az nyomja el a felesleges üzeneteket...

koschwarz
egyelõre nem használok OBSE-t és elvileg egyik fáklyás modhoz sem kell<#nemtudom>

Nem, azt nem raktam bele. Vagy a "fényesebb" fáklya hatás mellékhatása, vagy valamelyik idõjárás mod variálta meg, de nagyon sötét lett az éjszaka Waterfrontban.

Az este kicsit tovább mentem a dologgal. Lecseréltem a CT verziókat DT-kre (így nem "droppable Torches-t dobnak az NPC-k, hanem simákat) és beletoltam a Lantern modot is. Ez utóbbival kézilámpákat (viharlámpa) is hurcolásznak pl a városi õrök, meg magadnak is vehetsz ilyet a Copious Coinpurse-ban. Mûködõnek látszik így is. Nekem nem ír ki többet, mint egy átlagos fegyver esetében. Melyik OBSE verziót használod? A legfrisebb valami 0.14-es...

búvóhelyek?

koschwarz
SAJNOS UGYANAZ...<#sir>

koschwarz
<#fejvakaras>

Hello
Én megvettem az Év Játéka Kiadást,és benne hogyan lehet megszerezni a búvóhelyek kulcsát mert nem ad semmilyen feladatot sem ami oda adná a kulcsokat.Valaki tud ebben segíteni?
koschwarz
ja, ahogy írtad, a darker nights és a darker dungeons benne van???

koschwarz
elvagyunk mint a befõtt. közben 1000-rel dolgozom<#vigyor2>

sevendoor
basszus de ráértek 😊

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

koschwarz
okés, jó lesz.

annyi a különbség, hogy (asszem pl. a francescóban is) sokszor rendelkeznek az ellenfelek illuminate staff-fal, amit úgymond a fáklya helyett használnak. tehát a DT-vel is ezt a botot használják, míg a CT-vel meg továbbra is egy fáklyát. nálam nincs jelentõsége.

Ez a CT végûeket tartalmazza...

koschwarz
köszi, megvolt!<#taps>

azt akartam ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy az exterior meg az dungeon actors...-os modokból azt az esp-t csatoltad a DLT-hez, amelyik az alap fáklyákat adja az NPC-k kezébe, de ha egy mod módosítja a fáklyát, akkor az NPC-k is azt kapják (ez a DT végû esp),

vagy a másikat, amivel az NPC-k mindig az alap fáklyát (illetve annak másolatát) használják, és ha valami mod módosítja a fáklyát, akkor is az alap fáklyát használják?(CT végû esp)

Hopp. eltünt egy beírásom, vagy elveszett az elõbbi firefox hanyatt eséssel...

Szóval: az össze-vissza kiírások általános oblivion hiba. Amikor kicsit sûrûek az események és sokat kéne kiírni, szépen lassan 8gyorsan) elcsúsznak a történések és a hozzájuk fûzõdõ kiiratások egymástól.
Legjobban a Persuasion Overhaul modnál látszik- Ebben az npc-k viszonyát nem a kis tekergethetõ korongokkal, hanem 4 féle "beszólogatással" lehet javítani vagy rontani. Ha gyorsan kattogtatsz (az nepc válasza után rögtön), akkor a kiírások az aktuális értékrõl jól elmaradnak. sokszor félbe kell szakítani a szövegelést, mert nem tudom, hol is tartok...
A mod OBSE verziója a jobb, mert ott még az is számít, milyen fajjal beszélsz. Pl egy khajjit-imperial viszonyban, kezdõként 7-et lehet javítani és 11-et rontani egy egy beszólással...

Ellenõrizd az itteni postaládád...

koschwarz
<#szomoru2>

ráadásul az olyan site-okon, mint planeteldersrolls vagy tesnexus, még külön kategória is a ház-modok...tehát nagyon keresni sem kell.

a respawn oldalt is meg fogja szüntetni giskard, azt írja április 20. környékén....

Egyébként egy másik site-ra rágtam be a minapában. Oblivion Real Estate néven fut. Összegyüjtöttek egy kupac ház, és város modot, szépen, leírással, miegyébbel. Le is lehetett tölteni. Majd úgy 2 hete, hirtelen egy kiírás fogadott, miszerint a sok rohadék letöltõ miatt elfogyott a sávszélesség és mégis hogy képzeljük, hogy ingyen használjuk, amit csinált (modot nem, csak gyüjteményt), így most havi elõfizetéssel lehet hozzáférni a cucchoz.

A marhája. Az összes mod leszedhetõ máshonnan is, csak így egybegyüjtve jobban lehetett böngészni. Ahelyett, hogy linkeket pakolt volna a lapjára a modokhoz, bepakolta a szerverre, majd megsértõdött, hogy letöltjük...

koschwarz
tök jó ötlet, ha valahová felteszed, én is tesztelném...<#taps>

önmagában azzal a szöveggel még nem lenne bajom, hogy "equip torch, unequip torch", de nekem logikátlanul jöttek a szövegek és ráadásul összevissza kavart szövegek...

Nos én most mind a három (pontosabban az összes az fcom-ban egyesített cuccot) nagy modot félreraktam és elkezdetem a nekem tetszõ kicsikbõl összerakosgatni egy olyan világot, ami tetszene. Aztán ebbe pakolgatom bele a különbözõ questeket, ahogy az épp aktuális karakteremhez illik. Most a tolvajt akarom kijátszani, így az összes mágiás meg hentelõs modok (az officialok is) kikapcsolásra kerültek.

A fáklyáról: nyeltem egy nagyot és próba szerencse alapon összemergeltem a "Dungeon actors have torches", a "Exterior Actors Have Torches" és a "Drop Lit Torches in Combat modok" megfelelõ esp-it a tes4geckoval, egy Torches.esp-be. Elsõ öt perc alapján, mûködõképes a dolog. Az összes kiírás, amit csinált, az equip illetve unequip torch, amit minden fegyvernél megjátszik, így nem tudom, hogyan lehetne kikapcsolni. Magában a modban nincs egyetlen külön kiiratás sem...
(eltartott egy darabig mire találtam fáklyát, még egy kétkezes fegyvert kell lelni, hogy az automata eldobást is ellenõrizhessem)...

koschwarz
jaja, nagyon durcás lett...még jó hogy egy pár hete rátaláltam erre az oldalra, mert eddig valahogy kimaradtak a quest-jei, pedig nagyon profinak tûnnek.

egyébként pont emiatt írtam nemrég, hogy mintha minden az OOO-nak lenne alárendelve, mindenki az OOO-hoz csinál compatibility patch-eket meg add-on-okat. mondjuk szép dolog, hogy ennyire gondozzák magát az OOO-t is, meg minden, de...

a legeslegelsõ mod amit annak idején feltettem - ezt találtam meg elõször - az OOO volt. nem volt rossz, fõleg kényelmes, mert nagyon sok más modot beépített a készítõ. OOO-val megvolt egy 20-as karakter, ami nagy szó, mert iszonyatosan lassan lehet benne fejlõdni.

ugyanakkor egyre több hibáját láttam a modnak:
- risk vs reward: ez a fõ jelszava: hát sajnos volt, hogy többször fordultam, tonnaszámra hordtam ki a dungeounokbõl a cuccokat, egyszerûen annyi mindent lehetett találni, hogy az már túlzás
- fokozatosan, ahogy mélyebbre mész egy dungeon-ben, egyre több és durvább ellenfelek vannak: na igen, de ez azt jelentette, hogy nem lehetett azt csinálni, hogy kipucolsz egy dungeoun-t és annyi, sajnos ahogy egyre magasabb szintet értem el, úgy kellett vissza-visszamenni uyganazokra a helyekre, de minden egyes alkalomal minden ellenfélen keresztül kellett verekedni magam. arról nem is beszélve, hogy amikor egy szobába belépve nekem esik 5 conjurer mindegyik megidézve egy-egy szörnyet...rémálom.
- a tömegével mászkáló spectral warriorok és a mystical imp-ek, amik kb 5 spellt rámnyomtak (silence: nem tudtam varázsolni, burden-leragadtam egy helyben, aztán kb. 2 tûzlabdával elintézett) megõrjítettek...

a kiskaput az tette be, amikor a frsotcrag spire közelében lvõ fort horunn-nál, ahol egy lord horunn nevû minotaurusz vezér tanyázik, olyan tömkelegével jöttek a minotauruszok, hogy az már fájt. minden folyosón volt vagy 2, a termekben meg még vagy 5-6. arról nem is beszélve, hogy amikor kifelé jöttem, ugyanazokban a szobákban amiket már kipucoltam, megint volt vagy 2-3 bikafejû...

szóval dobtam az OOO-t, egyszer megpróbáltam az fcomot, de szerintem annyira sok hibalehetõség van, és annyira nem felhasználóbarát, hogy nem éri meg a kínlódást. folyamatosan javítgatják, de az az érzésem, hogy csak egyre jobban összkavarják az egészet.

úgyhogy maradtam a francesco-nál, amiben van még néhány bug, de végülis el lehet viselni õket. ráadásul ez az egyetlen nagy level-mod, ami a shiveringet is lefedi. ja, többek között ezért is dobtam az ooo-t, mert az SI kiadása után lassan egy évvel sem szándékoznak kiterjeszteni az ooo-t az SI-re...amiért kár, mert szerintem iszonyatosan jól eltalált kieg.

Elvileg kiléptem, de lehet, hogy nem vette észre az oldal. Ahogy elnézem, kissé megsértõdött a legény és becsukja a boltot, így igyekszem megmenteni, amit még lehet...

koschwarz
ja igen: mindegyik változat szivatott az üzenetekkel, mostanában tettem fel egy újabb változatát, amiben a fáklyáknak van súlya és fényesebbek (kell a darker dungeouns miatt), de ez sem jó<#nemtudom>

egyébként te is regisztrálva vagy a giskard féle respawn oldalra? mintha SaGa59 néven be lennél lépve...
<#law>

Kérdés: melyik esp-t használod a nevezett modból? Mint kiderült én egy "továbbfejlesztett" verziót, ami nem teljesen azonos az általad használttal. Abban, amit használsz (Drop lit tortches in combat 1.6) összesen 4 db esp van, ebbõl kettõ a "szószátyár", a másik kettõ meg no message jelzõvel bír. Lehet, hogy ha váltanál egy "nm" kezdetûre, kevesebbet "locsogna"...

Azért érdekes, mert mindkét ilyen modban 2-2 esp van. Az egyik a DLT-vel kompatibilis fáklyát ad a kezükbe, a másik meg nem, de tök mindegy, melyiket használom, hol jól mûködik, hol nem...

koschwarz
szerintem is azokkal akad.

watto
Thx!!

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Azt tudom, hogy így kéne mûködjön, csak nem mindig teszi azt, amit kell. Lehet, hogy azokkal a modokkal hülyül, amik az npc-k kezébe adnak fáklyákat...

A kinézetedet a konzolban kiadott "showracemenu" paranccsal bármikor megváltoztathatod, nem kell hozzá mod...