The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van vaalkinek cm partner modja? mert nemtom pontosan hogyan müxik. egy-két társat már tudtam szerezni de ugytom lehet rajtuk páncélt cserélni, hogy lehet?
Ok megvan...csak grand-del mûködik.

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

Ok, köszi összejött. Már csak fekete-lélekkövet nemtudok csinálni😊 Ha jól tudom úgy kell, hogy üres lélekkövet (mindegy hogy petty vagy lesser stb.?) bele kell tenni az oltárba és egy soultrap-et kell rá nyomni. Jól tudom?

Fantusz
Nincs a harcossal sem gond, mindegyik kasztnál oda kell figyelni hogy a fontos attributek fejlõdjenek.
Harcosnál az erõ-kitartás, mágusnál intelligencia-akaraterõ, tolvajnál gyorsaság-ügyesség.
A harmadik elvileg lehet bármi.

Varázsltokkal az intelligencia és a willpower fejlõdik, (kivétel az illusion - personality)

A varázsbot használat önmagában semmilyen szkillt nem fejleszt.

Fantusz
Ökölharc inkább tolvajnak való, aki az íj mellett még nem akar nehéz közelharci fegyvert is cipelni.
Hatásos, a fatigue csökken az ütésektõl, ami az ellenfél elájulásához vezet, de harcosnál ott van a kard vagy buzogány...

Feltöltött lélekkövekkel lehet a mágikus fegyvereket újratölteni, nem kötelezõ a soultrap, lehet venni feltöltött köveket, vagy mágusok újratöltik a fegyvert (aránytalanul magas áron).
Azura Star + Soul Trap :nem kell hátizsáknyi követ magaddal cipelned, és bármikor újra töltheted a fegyvered.

Náhány nappal azután, hogy Guilbert Jemane Cheydihlahból visszatért Chorrorba, és a családi fészket is kitakarítottad, kapsz egy küldetést: egy elveszett kardot kell megkeresni.
A kard a Honorblade of Chorror, ében hosszúkard, nagyot sebez, nincsen súlya, küldetési tárgyként eldobhatatlan, így kiütni sem tudják a kezedbõl, és ami a legfontosabb szinteddel, skilleddel együtt nõ a sebtése is.
Daedric fegyverek megjelenéséig érdemes lehet megtartani.

fene nem gondolta vlna hogy a harcossal a legnehezebb. minden más játékban az egyszerû csihi puhi karakterekkel a legkönnyebb, meg azáll hozzám legközelebb

ha varázsbotot használok, az milyen skillt fejleszt ?

Fantusz
Van egy kisebb falucska a játékban, ahol minden lény láthatatlanná vált egy varázslónak köszönhetõen - küldetés: varázsold láthatóvá a lényeket.
A környéken járva megtámadhatnak láthatatlan farkasok, medvék...

Fantusz
Éjjel jön ki a neci, amikor aktív az oltár (fehér fénycsóva világítja meg), ami ugye csak heti egyetlen alkalom.
1. Várj éjfélig (lehet napokokn keresztül kell várnod)
2. Menj be a barlangba, s kutasd át. (valamelyik necinél lesz Black Soul Gem)

Az elsõ variáció a tisztább, bár unalmasabb, az oltárnál készíthetel még fekete köveket - aztán kitakaríthatod a barlangot is.

Van egy olyan küldetés a Mage Guildban, hogy Necromancer's Moon. Aki már csinálta, az árulja már el, hogy mikor érdemes odamenni az oltárhoz! Napszakra gondolok...vagy bármikor kijöhet a neci lélekkövet csinálni? Meddig kell várni? Köszi elõre is

A bravili templomban tanulj Restorationt, a varázslás ingyen van.

Az inventory-ban láthatod hogy mennyi a védelmed (asszem AC) ez 0-85% között lehet, minél magasabb annál jobb, tartsd meg és használd azokat a cuccokat amik ezt növelik.

(btw elsõ játéknak pont nem a harcost kellett volna választanod mert Oblivionban a harcos a legnehezebb "kezdõ kaszt", 10 szinttõl már erõsebb ellenfelek jönnek de az ellenük mûködõ páncélt majd csak 20 szinttõl fogod megtalálni, gyúrj az armor szkillre, tartsd meg a védelem növelõ cuccokat és használj pajzsot! <- ez nagyon fontos)

igen, számít.

például az olyan fegverek esetében, mint a thonoriros sírgyalázásnál a kard vagy anvilnál a rockshatter számít hogy milyen szinten csináljuk meg a küldit ? mármint a fegyver tulajdonságaiban

a töltés közbeni jótanácsokat lehet olvasni vhol?sok hasznos dolog van benne, de nálam túl gyorsantölt
1-2 sec nem elég soxor hogy elolvassam

amúgy most kezdtem el vele játszani. az onofficial peccs miatt, érdekes módon sokat gyorsít a játékon

meg rengeteg olyan dolgot megváltoztat, amit korábban kis modokkal kellett orvosolni

az ökölharcnak van bárhol bármi értelme? mert nem igazán lehet fejleszteni ellenfeleken, legfeljebb a tényleg kis szarokon

harcosként van értelme lélekkövekkel foglalkoznom?
mármint a megtöltögetésükkel?

na megvan , érdekes hogy pont a fõvárosban nem tud az ember meggyógyulni 😞

amúgy hallgattam a korábbi hozzászólásokra, és gondoltam romozgatok kalandozok kicsikét a fõszál elõtt. 10es szintû harcos vagyok,és mostanra ellehetetlenedett a játék. pontosabban le tudok gyõzni simán minden ellenfelet, de egy egy keményebb csatához kellene némi plusz, de kevés a pénzem meg nem is tudom hol lehet erõs potionokat kapni

a felszerelésem az jó

Ron Ragm
Nyers hozzávaló is megteszi, Clannfear claw vagy Sepherd Pie is ilyen.
Vagy cska menj be egy boltba és vegyél Cure Disease löttyöt.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

nem a consolba kell vmi command h pihenve áljon pl??? (mint a jedibe😄)
most valami bugom van vagy 10en tényleg enyi állat tud láthatatlaná válni? mert medve meg tigris meg bárány is láthatatlan néha 😄
Templomi oltár.

A fertõzéseket a magic hatások panlelen írja ki, F3 és a jobbra az utolsó fül.

Ha jól emlékszem alapból az "R" gomb.

nem,ha nem csinálsz semmit egyperc elteltével a kamera elkezd körbeforogni és akkor kapod le
de van vmi mod is hozzá, meg azt hiszem frapssel csinálhatsz sok pillanatképet

meg egyáltalán hol lehet itt látni hogy mi bajunk van?
a morrowindben vhol jelezte, tudom, de itt nem látom a betegséget

nem mûködik
engem a játékban ezek a ferõzések készítenek ki
hogy tudok megszabadulni tõlük?
segítsen már vki
az az oltár kiírja ghyo nem vagyok elég ismert ahhoz nhogy szavaim meghalgatásra találjanak
harcosként az alkímia nem megy

ok köszi. Hogy lehet játék közbe elöröl nézni a karaktert??? mert látok ojan sotokat amik ugy készültek meg h máshogy álnak meg ienek. Ez is egy mod?
A multkor ajánlottam a Cliff PRO new beginnings modot. Kicsit hibás szegény. Az RPG stílusú esp-t használva elõbb kikérdez a szellem, a válaszaid alapján kiosztja a pluszokat és minuszokat, majd amikor kilépsz a kiválaszott ajtón, elõugik a szokásos BirthSign és Class kiválasztó és az jól beállítja az alap Obli statokat.
Ugyanebbõl a modból s normál esp és a fejlesztõ Role-Playing Character modja együtt már jól mûködik. Itt a sok kiválasztható start pozíciót megadja az egyik esp, majd a másik elszór majd minden kocsmába egy "írót", aki gyüjti a történeteket. Nála kell válaszolgatni és ott állítja be a statokat...

Kevés lesz. Jó közepes beállításokkal talán, de csak akkor, jeóóhe a távolságokat aélaposan leveszed. Van egy mod (Oblivion Cityes FPS optimizer). Ez a városokban átállítja a Fade távolságokat, meg a terepen vissz az alapbeállításra, azzal talán bírná...

A legegyszerûbb (bár nem olcsó) megoldás: kicseréled a monitort egy EFT-re. Annál nem vibrál...

Letöltöd, (1.7GB-s exe). felrakod. A Data könyvtáradban lévõ meshes és textures könyvtáraid jól meghíznak (úgy 3 GB lesz a vége). Majd az OBMM-mel elvégzed az archive invalidation procedurát. Enélkül a régi fájlokat használja a program...

Az alap ruhákat megváltoztatja a BABFINAL, a Growfl féle és az Eshme féle. Mind a 3 többszáz megás méretû...
Egyidõben többet csak akkor tudsz használni, ha magad készítesz olyan esp-t, amiben karakterenként meghatározod, ki melyik mesh és dds párosokat használja...
Nem egyszerû, de nem lehetetlen.

A texture modnak nincs esp-je, nincs mire kattintani. Ez a mesheket és texturákat cseréli le.

watto
a vga-val tuti nincs gond sztem😊a memória szerintem is kevés

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Fantusz
IC-ben nincsen templom oltár, de a fõbejárattól jobbra van egy kegyhely, ami gyógyít nyavalyákat, s ad némi fortifyt is, de csak zero infamy esetén enged magához Julianos.
Attribute sérülést elvileg pirossal jelzi a statisztikádban, de csak az alapértékhez viszonyít, tehát, ha pl egy tárgy ad 10-et a gyorsaságodhoz,de egy patkányharapás miatt csökkent 5-el a speed tölddel jelzi, pedig cipelsz 5 pontnyi fertõzést.

Vámpírharapásnál nincsen attribute sérülés, a varázslatok aktív hatásainál lehet látni egy "Drain fatigue" bejegyzést.

Cure Disease ital, illetve varázslat (50-es restoration skill kell hozzá) megkimél néhány templomjáró túrától a játék során.

koschwarz
szerintem nem, a memória mindenképpen kevés, a 2600xt...sem hiszem hogy elég erõs ehhez.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

watto
ilyen gépen menne majdnem minden maxon?
Pentium 3GHz
1GB ram
Radeon HD2600XT 256MB GDDR3

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

segítség kellene
megharapott egy slaughterfish és elkaptam vmi zöld spóra fertõzést. de vmi másikat is elkaptam talán egy zombitól

kérdés az lenne, hogy hogyan tdnám azonosítani a betegséget, mert nem látom sehol kiírva, csak a stat csökkenés látszik, meg írja a statisztikában hogy két fertõzésem van

a másik hoy imperial cityban vagyok, hol tudom leghamarabb meggyógyítani, és hol van a legközelebbi oltár ?

Fantusz
A Vista egyeltalán nem játékbarát OP rendszer, nagyon sok vele a zûr.
Talán nem kell sokat várni egy normális javítócsomagra, de addig egyszerûbb kitartani a sokat szidott XP mellett.
Jól hangzik a 64 bit, de a játékok 32 biten futnak, a DirectX 10 is hangzatos, de semmi köze a DirectX 9-hez, teljesen más elven készült, egyenlõra azzal is csak a bugok száma nõtt (az Oblivionhoz persze fölösleges a Dx10).
Jónéhány XP-n bevált programmal sem tudott megbarátkozni a Vista, úgyhogy egy próba után már másnap jött az XP install.

Nem tudok sajnos a kérdésedre válaszolni, biztosan van megoldás a problémára, de összességében akkor is elég instabilak a játékok a Vistan.
Nekem az egynapos Vista-korszak alatt semmi gond nem volt az Oblivionnal, de volt akinek elindítani sem sikerült, másnak pedig a Dx10 fuccsolt be a Hellgate Londonnal - instabil még a rendszer, talán még jobban, mint az XP volt az SP1 elõtt.

és még valami ezekböl többfélét is futathatok egyszere?
SpiritFire
Hali

A játék refresh rate-jét hogy tudom módosítani, mert vistában 60hz-ra ugrik vissza és a refreshlock sem mûxik :S

Légyszi segítsetek mert így 10 perc után megfájdul tõle a fejem :S

Voltam nyitás után!

Amikor elindítod a játékot és bejön a menü, akkor ne a Play-re kaatints, hanem a Data Files-ra és ott pipáld be a texture mod-ot. 😊

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

hali! légyszives valaki írja már le hogy hogyan kel telepítenem a Qarl's texture pack 3-at mert nekem sehogyse sikerül_S ugyanolyan a grafikája a játéknak....szóval nagyon megköszönném ha valaki leírná nekem ide forumra vagy küldene nekem privátba egy leírást mert amit találtam hozzáá azt nem nagyon értem....kösszi

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

aha akkor nemjol csináltam meg mert sehol semmi változás nemtudnál ojat ajánlani mi jo??? és az alap ruhákat is megváltozatja?
köszkösz, már próbálom is

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

koschwarz
a beaming sunglare nagyon ott van. musthave.<#eljen>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

EZ a HDR-tõl és a Beaming Sunglare modtól ilyen.

Az exnem mod a nõi testet cseréli le egy szilikonos playmate szerûre. Alapvetõen akkor látszik a különbség, ha levetkõzteted, illetve ha felrakod azokat a modokat, amikben ehhez a testmodellhez igazították az összes "alap" ruhát és páncélt. Ha ez utóbbiakat nem rakod fel, akkor az eredeti modelleket hordják a szereplõk, így maximum hibákkal fogsz találkoznu, mert nem illeszkednek rendesen a ruhák és a testmodell részei.

Az oblivionban egy szereplõ több darabból van összerakva: fej (ezen haj és szemek), felsõtest, (nyaktól derékig, illetve a karok csuklóig) alsótest (deréktõl bokáig) és a lábfejek. A bodix modok általában a felsõtestet és az alsótestet cserélik, meg a hozzájuk tartozó texturákat. Ha öltözteted a szereplõt, akkor az adott testrész modelljét a ruhadarabéval cseréled, így simán elõfordul, hogy egy "cicis" felsõtestre ráadsz egy kevésbé szilikonos ruhadarabot és "szétfeszül" rajta, vagy pl eláll a nyakkivágás a testtõl 5 centire...

Többféle testmodell és ruhakészlet van elterjedve:
- Exnem. Ez volt az elsõ, gyakorlatilag a Morrowind Better Bodies készítõk csinálták (ha jól tudom). Rengeteg ruha van hozzá. Meglehetõsen túlpumpált alak.
- Growfl. Nagyon túltenyésztett "nõstények", egy hatalmas modban, ami lecseréli az alap ruhákat is, de túl sok kiegészítõ nincs hozzá.
- Eshme. Anatómiailag majdnem jó alak (ha ól láttam egy futónõrõl mintázták), sok kiegészítõ ruhakészlettel.
- BAB (babarized). Szintén eléggé elfogadható anatómiai viszonyok (mellben kicsit elrontva, de nem vészes), sok ráigazított ruhával.
- TFF (újabban UFF). Az eredeti készítõje abbahagyta az afa verzió kiadása után, késõbb egy csapat ráállt és fejlesztgeti. Sok ruha van hozzá. Csípõben kissé túlzottak a hölgyek.
- Van egy nagyon jól sikerült férfi testcserélõ mod, a Robert féle (gyakorlatilag ez az egyetlen, ami versenyben van). A készítõje pár hete kiadott egy nõi modellt is. Ez áll a legközelebb a tényleges nõkhöz. Nem a playboyból és nem is a kifutókról vette a formát. Igaz az mintája nem egy élõ alak, hanem egy Valleyo festmény. Valeyo is meglehetõsen túldúsított formákat rögzít, de a minta pont nem ebbõl a szériából való. Egyetlen hibája, hogy nagyon friss, így még nincs hozzá ruha készlet, ellenben a texturázása és az anatómiája eddig a legjobb...

Fantusz
Anvilban megtalálod, ott kell vele ismét beszélni, IC-tõl nem fog veled sétálni Anvilig.

Üdv!
Vki elmondaná, hogy hogyan tóm a gyereket, akitõl megvettem Benirus Manor-t elcsalni a házhoz, hogy kinyissa a pinvében a sealed door-t? Ott állok Imperial City kocsmájában, beszéltem vele, most ''el kéne vinni magammal a házhoz'' de ne mnagyon akaródzik...
Mi a ''cshel''?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

háát tudti h max grafikon van de ez modnak a bemutatoja szal lehet h az a mod is javit rajta