The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a legfontosabb lemaradt😊)fcom trailer
zseniális ez a trailer, ha már linkelve volt bocs..a grafika is másnak tünik, pedig én "létezõ minden" graf javitó modot felraktam (qarl 3, parallax, 1280 as felbontás , minden max, hdr on)..és a trailerben látott élõlények többségét sehol nem láttam eddig..az emberi karakterek is valahogy máshogy mozognak, egyszóval bámulatos ez az fcom...persze alatta a kommentekbõl kiderül hogy vért hugyoztak páran mire sikerült "összerakniuk"😄
remus500
Hali ! Nem tudok fejlõdni , vagy szintetlépni amikor alszok mert ezt írja ki : Perfection cannot be improved upon. Your attributes are as high as they can go.
Nem tudom mi lehet ez ! Segítsen valaki pls !

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy , be kell rúgni...

fantusz, saga, köszi szépen<#worship>
Fido4life
Market Districtben az Imperial Officeben (vagy mi) bár az nekem mostanság mindig zárva van...

remus500
hali ! Imperial City (Waterfront District) -ben lévõ házat kitõl tudom megvenni ?

Még annyit: egy-egy attribútumot többféle skill is tud felfele nyomni, így nem kell feltétlenül páncélhordással növelni. Meg erre valók a trainerek. A szerepjátéknak pont az a lényege, hogy a választott karakterosztálynak megfelelõen viselkedsz. Elég nagy marhaság a TES világban, hogy a battlemage nehézpáncélban darál...

Ugyan nem az eredeti kérdésre válasz, de jól jöhet: van egy Unarmored Acrobatics nevû mod. Eredetileg a tolvajok, és barbárok számára készült, de mindenkinek jó, aki nem akar páncélt hordani, de fél, hogy így meg könnyû préda lesz (megjegyzem: nem, mert el is lehet, sõt alacsony szinten el kell futni, ha túl erõs az ellenfél).
Ez a mod 7-e fortify light armor-t ad alapból, ha nem hordasz semmilyen páncélzatot. Ha valamilyen könnyûpáncélt felveszel, annak értéke levonódik a 7-bõl, illetve ahogy terheled a karaktert (sok cuccot cipelsz), elõbb utóbb megszünik a hatása. Amikor 50%-os a leterheltséged, ez 0-ra esik. Valahol 40% terheltség környékén kezd csökkenni. Nehézpáncél darab viselése esetén azonnal kikapcsol.

Fantusz
Olyan nincsen, hogy szintet léphetsz, de nem lehet...
Szintlépéshez mindössze egy ágy kell, ha elérted a megfelelõ tudást, s nem várakozni mellette, hanem aludni benne.

Második szinten nem csinálnám még az Azura-küldetést, megesznek a vámpírok <#nevetes1>

Legócskább kuckó 2000 aranyba kerül, szinte mindegyik ház megvásárlásának feltétele, hogy bizonyos kedveltséget kell elérni az eladónál, beszélgetni vele, s minél nagyobb disposition értékig feltekerni a számlálót.
Imperial City (Market District),Office of Imperial Commerce-ben érdeklõdj, ha van nálad 2000 pénz, házat megéri minél hamarabb megvenni, aludni ugyan lehet máshol is, de a cuccaidat biztonságosan csak a saját kuckódban tudod lerakni.

Fantusz
Fõleg egyes illusion varázslatoknál van jelentõsége, hogy 100% biztonságú legyen a hatásfok, egy magas command varázslat költséges, még egy breton mágus sem tud kettõt, hármat elnyomni gyorsan.
Command varázslat lényege, hogy a megbûvölt ellenfél rátámad a társaira, de, ha nem sikerül ott állsz velük szemben jelentõsen megfogyatkozott mana készlettel, s még a chameleon sem segít, lévén az is csak 95%.

Alacsonyabb szinten az én mágusom is páncélozott volt, többek között azért is, hogy a kitartásra, és a gyorsaságra is izmosodjon a karakter.

Egyetlen páncéldarab viselése is skilltõl függõen 85-95 % varázslatbiztonságot ad csak, de a játék elején mégis szükségszerû lehet, ekkor még command varázslatot úgysem használ, az alterationnal lehet esetleg sima ruházatra páncélt rakni, amihez szintén elég sok mana kellene, a breton Dragon Skin képessége naponta csak egyszer vehetõ igénybe, de alacsonyabb szinten esetenként ez is életmentõ lehet.

A mágus sem védtelen, csak látszat, hogy sima utcai ruhában futkározik.
Sigil kövekbõl erõs páncélt lehet enchantolni, 25-ös Fire Shield, és egy 25-ös Shock Shield máris 50-es védelmet ad, még deadric páncélnál sem lehet ennyit két darabból összehozni, ráadásul a mágus ruhája soha nem rongyolódik el, állandó a védelem.
Ennek az ára, hogy enchanttal kevesebb manát lehet mágusnak magára aggatni, de egy bretonnak Magus csillagjeggyel, magas skillekkel az alap manakészlet elég, legfeljebb nagyobb csete-patéknál rásegít egy Restore Magicka lötyivel.

Magasabb szinten már nem csupán a páncél adta védelem lesz meg, jónéhány enchantolt tárgy van a játékban, ami Reflect demage (sebzés visszatükrözés), Reflect spell (varázslat visszatükrözés), Spell absorption (mana nyerés) képességet ad.

remus500
Hogy tudok házat venni ???

fantusz, saga,..errõl a varázslás és a páncélhordás együtt mondhatnátok pár szót..én breton + mage karakterrel játszom, olvastam pár oldallal elébb hogy a spellek nem teljes hatásuak ha a karakter páncélt visel..ez igaz minden páncélra? (csizma, kesztyû, vért, nadrág stb)..tudom, mágus rohangáljon köpenyben, de amig alacsony szintû a karakterem addig a páncélok hordása komoly védettséget biztosít olyan helyeken ahol nem tudok elmozogni, valamint ugye a páncél hordása növel bizonyos attributumokat, ezért gondoltam amig endurance, speed, stb el nem éri a közepes skillt, addig muszály hordanom..rosszul gondolom?..köszi
remus500
Fantusz ! Én elsõ szintû vagyok ! De kiírja hogy szintet tudok lépni csak aludjak ! Aludtam is , és kiírja hogy valami nem stimmel , mert a gyógyítás képzettségem nem elég magas és nem tudok így a 2 . szintre lépni ! Mennyit kell gyógyítani hogy tovább tudjak lépni ?

ok, köszönöm..ha ma hazerek ki is probalom<#eljen>
Ha esetleg tudod az ID-ját, akkor a "player.removeitem ID 2" konzolparancs segíthet. Ha nem, akkor a Quest Keeper mod segíthet. Ez berak egy gylogot IC Arboretumába, aki megveszi a felesleessé vált Quest Itemeket...

sevendoor
Az egyik küldetésnél, a kültetéstárgy egy buzogány volt. A harc végén a csóka eldobta, én felvettem, aztán mikor körülnéztem nála, ott is volt egy buzogány, mint kiderült ua. a buzogány, tehát van nálam belõle 2. Így viszont a felesége nem veszi át tõlem, eldobni meg nem tudom. Nem lehet vhogy "kiirni" az inventorymból az egyiket?

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Nem biztos, hogy az a sorrend. Nézd meg a leírást! Ha abban nincs utalás rá, akkor jó lehet a tömörített csomagban a legfrissebb fájl keletkezési dátumának megnézése. Amelyik a legutóbbi, azt kell utoljára felrakni, ha a szerzõjük azonos. Ha nem, akkor csak alapos utánkereséssel lehet megállapítani, hogy egyáltalán van-e közük egymáshoz. Néha ugyanarra a problémára többen is adnak ki javítást, egymástól függetlenül...

Fel, mert a Qarl csomagok csak textura cserélõk, azaz semmiféle befolyással nicsenek a játékmenetre. Ha esetleg olyan modot használsz, ami házat vagy települést tesz a játékba, akkor ezt újra fel kell rakni, mert lehet, hogy a textura csere elront valamit belõle, de a mentésekkel nem lesz gond.

Egyébként, ha cserélgeted a modokat (mint pl én), akkor a Wrye Bash segyt a mentések aktualizálásában.

A paralaxos texturák ellenben komolyan leterhelhetik a gépet, így csak akkor tedd föl, ha egyébként nagyon jól megy a porgram, sehol nincs akadás benne...

OOO, MMM, Francesco's, Oblivion War Cry. Válogass! Esetleg olvass vissza kicsit...

Fantusz
Nem tudom mi lehet a bug, mert Azura 2.szint után már elvileg odadja a küldetést, ha alkonyatkor, vagy pirkadatkor (5-7 óra között) próbálsz a glowdusttal "kedveskedni".

Hányas szintû a karaktered?
Az Azura Start semmiképpen nem adnám Martinnak, arra késõbb szükség lesz.
Az Oblivion HQ-n is meg lehet nézni a Deadra szentélyekhez hányas szintû karakterrer érdemes odamenni, s mik a lehetséges jutalmak.

Sheogorath pl. már második szinten megkereshetõ, a jutalmul kapott bot azon túl, hogy mókás spell nem igazán való semmire, nyugodtan oda lehet adni Martinnak.
Namira küldetését 5-ös szinttõl csinálhatod, de õ pl egy viszonylag hasznos gyûrût ad, aminél azért a játék folyamán jobbat is lehet találni, Martin ennek is nagyon tud örülni.

Nem feltétlenül kell végigrohanni a fõszálon, fõküldetés teljesítésével csak annyit lehet elérni, hogy bezáródnak az Oblivion kapuk, más jelentõsége nincsen, Oblivionban magasabb szinten nagyon sok hasznos dolgot lehet lootolni.

20-as szintig el sem szoktam kezdeni a fõküldetést, velem is megtörtént nem is egyszer, hogy egy-egy küldetésben megakadtam, de a játékban elakadni nem igazán lehet, csinálj egy másik küldetést, Martin várni fog türelmesen a deadric ereklyére.

elõfordul hogy a hét csak egy bizonyos napján jelenik meg reggel 6 kor..vagy bug lesz, ilyenkor visszatöltöm a legutolsó mentést, nekem segített..az obli hq sem ír egyebet a küldetés leírásában, azt meg gondolom ugyis olvastad
remus500
Fantusz ! Akkor most mit csináljak ?? Adsz msn -címet és segítessz ?

Fantusz
Számtalanszor elmondtuk már, hogy Martinnak bármelyik deadra tárgy megfelel, nem ragaszkodik az Azura Starhoz, az újratölthetõ lélekkõ pedig a késõbbiekben nagyon jól jöhet még, kár Martinnak adni, beéri egy haszontalanabb deadric tárggyal.

most nézem hogy van egy parallaxed quarl textures nevü 306 mb-os pack is, gondolom elébb ezt kell feltenni, aztán az updatet (44 mb-os)..ha jól tudom grebber kollega foglalkozott evvel jópár oldallal elébb, de bárki segítségét szivesen venném<#wink>
srácok...fel lehet utólag is tenni a quarl textura pakk mellé a "parallaxed quarl textures v1.1 update-et anélkül hogy újra kellene a karaktert/játékot inditanom?..köszi
remus500
hali ! lenne pár kérdésem , mert elakadtam a game -ben ! Nah szóval :
A Daerda vére címû fejezetnél járok amikor el kell menni az Azura szentélyhez és fel kell áldozni neki egy fényport pontban reggel 6-órakor (am) , amit egy bizonyos Will-o-the-wisp- nevezetû sárga repkedõ lénybõl nyerünk ! Ez meg is volt ! megszereztem a port ,de reggel 6 ra odamentem a szentélyhez és fel akartam áldozni ,de semmit sem csinált ! Visszementem másnap 6 órára (pont 6 ra) és akkor sem ! Ugyanezt megpróbáltam este 6 kor is , de akkor sem történt semmi ! Nem tudjátok mi lehet vele ?

nemtudtok olyan modot amitõl sokkal több szörny lessz mert igy marha unalmas hogy nincs ellenfél....

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

koschwarz
bárcsak így lehetne, online mennénk házavatóra <#nyes>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Kösz mindenkinek, házavatóra meg vagytok hívva!<#wink>

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Izé... Szóval a bolt nyugat-észak-nyugati partszakaszon van, a kérdéses erõd meg ettõl délre, az istállótól meg északnyugatra...
Pont nyugatra a híd van.

Kijött a Tamriel Travellers 1.36, SI támogatással....

Imperial Furniture: egy boltot rak IC mellé, a sziget nyugati partjára. Ott bevásárolhatsz mindenféléket...

juteszembe: az IC melletti istállótól nyugatra van egy erõd. A Council Regimenté, van benne egy egyszarvú is. Nem emlékszem rá, hogy tégebben lett volna ilyen, így gyanítom valamelyik mod rakja be. De melyik? Kidobnám, mert azon a területen nagyon beszaggat miatta a program, a stealth karakteremnek meg nem kellenek nehézpáncélos haverok...

Ha megvan az id, akkor nem kell a CS, van egy konzol parancs, amivel be tudsz pakolni magad közelébe bármit.
A CS-sel csak akkor tudsz berakni valamit, ha csinálsz egy új esp-t is belõle. A régiekbe nem menti vissza...

Amúgy a CS-ben kikeresed, akkor meglesz a pontos ID is...

Fantusz
Reznod Mannequin - próbababa
KB House of Wonders - vitrin

Szetretném a Cheydinhal-i házamat kissé otthonosabbá tenni; tudna vki olyan modot ajánlani, amely plusz megvásárolható tárgyakat ad? Mittómén,
üvegvitrinek, stb.
THX!

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

köszi fantusz
Fantusz
A varázslatnak nincsen komoly jelentõsége, kb. arra jó, hogy békés városlakókat örjöngõssé tegyen - mivel õ támad elõször önvédelembõl megölheted, vagy leverik az õrök.

Vannak logikátlan enchantos tárgyak, de szerencsére nem mindennaposak.

srácok..találtam egy steel daggert ami calm up magic-al van felruházva, ez mit jelent?..ha megszúrok valakit akkor kedvelni fog?..elég nonszensz lenne..valamint áruljatok el hogy frenzy spell mit csinál?..szótár szerint megõrjit, dühössé tesz..köszi
ja tudom de már rég volt

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

koschwarz
eccerûbb ha vissztöltöd. martinnak egyébként bármilyen dedrik cucc jó.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

meg azt nemtudod constructios settel hogy lehet berakni cuccokat? mert hiába megnyitok egy ládát és set base nem tom hol kell belerakni

nemjo meg kéne sztem utána egy betû vagy nem?

00000193
Ha igaz...

Helo az azura starnak mi a kódja? (mint pl a 0000000b 1 a skeleton key) mert nincs meg odaadtam martinnak és most jöttem rá hogy kéne, constructios settel meg nem tom használni

sevendoor
Egy kérdés, van egy küldetés, a gyûjtõ. 10 Aylekid szobrot kell megkeresni különbözõ romokban. Sajnos én vkor régen egyet véletlenül megtaláltam és elraktam vagy eladtam vkinek. Vmi trükkel elõ lehet-e keresni vagy készíteni egyet, hogy a küldit be tudjam fejezni? kösz

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Fantusz
Legerõsebb Sigil köveket 17-es szint fölött kapod.
20-as szint fölött kezdik el dobálni a Deadrák a Deadric páncéldarabokat, illetve a rangosabb ellenfelek ilyen vértben mászkálnak (heavy armor).
Shivering Isles nélkül ez a legerõsebb páncélzat (Shiveringben lehet csináltatni a kovácsoknál Amber ill. Madness páncélokat)
Lényeges a skill, 100-as light armor skillel egy teljes üvegpáncélzat is maximális (85) védelmet ad, de a legstrapabíróbbak a Deadric vértek, az üveg is viszonylag hamar rongálódik.
Fegyvereknél is a Deadric a legerõsebb alap, de (hasonlóan a páncélzathoz) nem feltétlenül, és kizárólagosan az a legjobb.
Sigil kövek adják a legerõsebb enchantot, de lootban lehet találni többféle tulajdonsággal "megáldott" cuccokat, amik esetenként jobbak lehetnek.
Pl. egy teljes Morag Tong páncélzatot harcosról nagyon gyorsan levernek, de egy tolvaj, bérgyilkos, netán vámpír sok plusz tulajdonságot magára szedhet ezzel a cuccal.
Egyik karakterem lootolt egy Deadric tõrt 2sec. paralyse enchanttal - ez is egyedi darab, paralyset sajátkezûleg nem lehet enchantolni.

Ha megnézed itt a faq-t, és azon belül a linkajánlót, akkor az sg-n kívül az egyetlen magyar oldal az OblivionHQlesz. Ott a bal oldali menükben minden kérdésedre megtalálod a választ (és a következõ 100-ra is😊
Én már egy jó ideje játszok ezzel a játékkal és szerintem baromi jó lett de csak most gondoltam hogy csinálok egy nagyon jó karaktert és teljesen végigviszem ezt a játékot. Azt szeretném kérdezni hogy mikor lesznek a legfejletteb fegyverek? Mert minél jobban fejlõdik a karakter anál jobb fegyerek és páncélok vannak. Pl 14-nél aszem az üveg a legjobb. Meyikk szintél milyen fegyverzet a legjobb? Mert a legjobb sigil köveket akkora tartalékolnám.
saga, fantusz köszi a kimerítõ infókat, ujabb fal omlott le a játékkal kapcsolatban
Fantusz
SaGa már leírta a lényeget.

A Dispel átkok ellen jó(eloszlat), különösen necromanták szeretnek átkozódni.
Silence hatóideje alatt ugye semmiféle varázslat nem lehetséges. de, ha jó az alchemy skilled, erõs Dispel italokat tudsz csinálni, akkor egy lötyit lenyelve megszünteti a Silencet is.
Necire rálõve a Dispelt az idézett zombijaitól is meg lehet szabadulni elvileg, bár ezt nem nagyon gyakoroltam - levered a necit, a zombi is vele döglik stílus, a necrok meg nem szeretik a fire demage+paralyse combot <#hehe>

Blackwood company: ha nem vagy harcos céh tag, akkor csak híreket hallasz róluk, nem sok vizet zavarnak.
Amennyiben tagja vagy a harcos céhnek, a küldetések utolsó harmadában a Blackwood company tevékenysége lesz a mozgatórugó (csináld végig a küldetést kiderül minden)

A Blackwood Companytól küldetést szerintem csak modokkal lehet megkapni, kivéve egy gyalázatos akciót, de az a harcos céhes küldi része.