The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom mi lehet ez ! Segítsen valaki pls !
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy , be kell rúgni...
Ez a mod 7-e fortify light armor-t ad alapból, ha nem hordasz semmilyen páncélzatot. Ha valamilyen könnyûpáncélt felveszel, annak értéke levonódik a 7-bõl, illetve ahogy terheled a karaktert (sok cuccot cipelsz), elõbb utóbb megszünik a hatása. Amikor 50%-os a leterheltséged, ez 0-ra esik. Valahol 40% terheltség környékén kezd csökkenni. Nehézpáncél darab viselése esetén azonnal kikapcsol.
Szintlépéshez mindössze egy ágy kell, ha elérted a megfelelõ tudást, s nem várakozni mellette, hanem aludni benne.
Második szinten nem csinálnám még az Azura-küldetést, megesznek a vámpírok <#nevetes1>#nevetes1>
Legócskább kuckó 2000 aranyba kerül, szinte mindegyik ház megvásárlásának feltétele, hogy bizonyos kedveltséget kell elérni az eladónál, beszélgetni vele, s minél nagyobb disposition értékig feltekerni a számlálót.
Imperial City (Market District),Office of Imperial Commerce-ben érdeklõdj, ha van nálad 2000 pénz, házat megéri minél hamarabb megvenni, aludni ugyan lehet máshol is, de a cuccaidat biztonságosan csak a saját kuckódban tudod lerakni.
Command varázslat lényege, hogy a megbûvölt ellenfél rátámad a társaira, de, ha nem sikerül ott állsz velük szemben jelentõsen megfogyatkozott mana készlettel, s még a chameleon sem segít, lévén az is csak 95%.
Alacsonyabb szinten az én mágusom is páncélozott volt, többek között azért is, hogy a kitartásra, és a gyorsaságra is izmosodjon a karakter.
Egyetlen páncéldarab viselése is skilltõl függõen 85-95 % varázslatbiztonságot ad csak, de a játék elején mégis szükségszerû lehet, ekkor még command varázslatot úgysem használ, az alterationnal lehet esetleg sima ruházatra páncélt rakni, amihez szintén elég sok mana kellene, a breton Dragon Skin képessége naponta csak egyszer vehetõ igénybe, de alacsonyabb szinten esetenként ez is életmentõ lehet.
A mágus sem védtelen, csak látszat, hogy sima utcai ruhában futkározik.
Sigil kövekbõl erõs páncélt lehet enchantolni, 25-ös Fire Shield, és egy 25-ös Shock Shield máris 50-es védelmet ad, még deadric páncélnál sem lehet ennyit két darabból összehozni, ráadásul a mágus ruhája soha nem rongyolódik el, állandó a védelem.
Ennek az ára, hogy enchanttal kevesebb manát lehet mágusnak magára aggatni, de egy bretonnak Magus csillagjeggyel, magas skillekkel az alap manakészlet elég, legfeljebb nagyobb csete-patéknál rásegít egy Restore Magicka lötyivel.
Magasabb szinten már nem csupán a páncél adta védelem lesz meg, jónéhány enchantolt tárgy van a játékban, ami Reflect demage (sebzés visszatükrözés), Reflect spell (varázslat visszatükrözés), Spell absorption (mana nyerés) képességet ad.
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Egyébként, ha cserélgeted a modokat (mint pl én), akkor a Wrye Bash segyt a mentések aktualizálásában.
A paralaxos texturák ellenben komolyan leterhelhetik a gépet, így csak akkor tedd föl, ha egyébként nagyon jól megy a porgram, sehol nincs akadás benne...
Hányas szintû a karaktered?
Az Azura Start semmiképpen nem adnám Martinnak, arra késõbb szükség lesz.
Az Oblivion HQ-n is meg lehet nézni a Deadra szentélyekhez hányas szintû karakterrer érdemes odamenni, s mik a lehetséges jutalmak.
Sheogorath pl. már második szinten megkereshetõ, a jutalmul kapott bot azon túl, hogy mókás spell nem igazán való semmire, nyugodtan oda lehet adni Martinnak.
Namira küldetését 5-ös szinttõl csinálhatod, de õ pl egy viszonylag hasznos gyûrût ad, aminél azért a játék folyamán jobbat is lehet találni, Martin ennek is nagyon tud örülni.
Nem feltétlenül kell végigrohanni a fõszálon, fõküldetés teljesítésével csak annyit lehet elérni, hogy bezáródnak az Oblivion kapuk, más jelentõsége nincsen, Oblivionban magasabb szinten nagyon sok hasznos dolgot lehet lootolni.
20-as szintig el sem szoktam kezdeni a fõküldetést, velem is megtörtént nem is egyszer, hogy egy-egy küldetésben megakadtam, de a játékban elakadni nem igazán lehet, csinálj egy másik küldetést, Martin várni fog türelmesen a deadric ereklyére.
A Daerda vére címû fejezetnél járok amikor el kell menni az Azura szentélyhez és fel kell áldozni neki egy fényport pontban reggel 6-órakor (am) , amit egy bizonyos Will-o-the-wisp- nevezetû sárga repkedõ lénybõl nyerünk ! Ez meg is volt ! megszereztem a port ,de reggel 6 ra odamentem a szentélyhez és fel akartam áldozni ,de semmit sem csinált ! Visszementem másnap 6 órára (pont 6 ra) és akkor sem ! Ugyanezt megpróbáltam este 6 kor is , de akkor sem történt semmi ! Nem tudjátok mi lehet vele ?
Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Pont nyugatra a híd van.
juteszembe: az IC melletti istállótól nyugatra van egy erõd. A Council Regimenté, van benne egy egyszarvú is. Nem emlékszem rá, hogy tégebben lett volna ilyen, így gyanítom valamelyik mod rakja be. De melyik? Kidobnám, mert azon a területen nagyon beszaggat miatta a program, a stealth karakteremnek meg nem kellenek nehézpáncélos haverok...
A CS-sel csak akkor tudsz berakni valamit, ha csinálsz egy új esp-t is belõle. A régiekbe nem menti vissza...
Amúgy a CS-ben kikeresed, akkor meglesz a pontos ID is...
üvegvitrinek, stb.
THX!
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Vannak logikátlan enchantos tárgyak, de szerencsére nem mindennaposak.
Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ha igaz...
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
20-as szint fölött kezdik el dobálni a Deadrák a Deadric páncéldarabokat, illetve a rangosabb ellenfelek ilyen vértben mászkálnak (heavy armor).
Shivering Isles nélkül ez a legerõsebb páncélzat (Shiveringben lehet csináltatni a kovácsoknál Amber ill. Madness páncélokat)
Lényeges a skill, 100-as light armor skillel egy teljes üvegpáncélzat is maximális (85) védelmet ad, de a legstrapabíróbbak a Deadric vértek, az üveg is viszonylag hamar rongálódik.
Fegyvereknél is a Deadric a legerõsebb alap, de (hasonlóan a páncélzathoz) nem feltétlenül, és kizárólagosan az a legjobb.
Sigil kövek adják a legerõsebb enchantot, de lootban lehet találni többféle tulajdonsággal "megáldott" cuccokat, amik esetenként jobbak lehetnek.
Pl. egy teljes Morag Tong páncélzatot harcosról nagyon gyorsan levernek, de egy tolvaj, bérgyilkos, netán vámpír sok plusz tulajdonságot magára szedhet ezzel a cuccal.
Egyik karakterem lootolt egy Deadric tõrt 2sec. paralyse enchanttal - ez is egyedi darab, paralyset sajátkezûleg nem lehet enchantolni.
A Dispel átkok ellen jó(eloszlat), különösen necromanták szeretnek átkozódni.
Silence hatóideje alatt ugye semmiféle varázslat nem lehetséges. de, ha jó az alchemy skilled, erõs Dispel italokat tudsz csinálni, akkor egy lötyit lenyelve megszünteti a Silencet is.
Necire rálõve a Dispelt az idézett zombijaitól is meg lehet szabadulni elvileg, bár ezt nem nagyon gyakoroltam - levered a necit, a zombi is vele döglik stílus, a necrok meg nem szeretik a fire demage+paralyse combot <#hehe>#hehe>
Blackwood company: ha nem vagy harcos céh tag, akkor csak híreket hallasz róluk, nem sok vizet zavarnak.
Amennyiben tagja vagy a harcos céhnek, a küldetések utolsó harmadában a Blackwood company tevékenysége lesz a mozgatórugó (csináld végig a küldetést kiderül minden)
A Blackwood Companytól küldetést szerintem csak modokkal lehet megkapni, kivéve egy gyalázatos akciót, de az a harcos céhes küldi része.