The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsánat, egy kiegészítés:

Az "Absorb valami" hatása a célra nézve lehet végleges és átmeneti egyaránt, az alkalmazott mágiától függõen. A Fatigue, a Healt és a Magicka elleni hatás végleges bár gyógyítható, a többi csak idõleges, magától visszatér...

Ugyanígy a mágusra hatás is vagy végleges (mint a Restoration), vagy átmeneti (mint a Fortify). A megoszlás ugyanaz, mint az áldozat esetén.

Pl akár arra is. De bármilyen mágikus hatás ellen bevethetõ, akár jó, akár rossz oldalon és önmagunkra is...

Nem egészen.
Az Absorb az elszív valamilyen képességet és átadja azt a mágusnak.
A Dispel meg eloszlat (levesz) valamennyit egy éppen ható varázslat hatásából.

Pl egy ellenfeled magára húz valami "resistance"-t, akkor ezt csökkented és ismét hatni fog rá az a fajta mágia, ami ellen védekezett.
Vagy rád küldött valaki valamit, amitõl épp elgyengültél, azt tudod levenni magadról. Egyedül a silent ellen nem lehet ilyet logikailag, hisz amíg az hat rád, addig semmilyen varázslatot nem tudsz létrehozni.

Vegyük sorra:

Absorb valami. Ez a célszemély valamely képességét csökkenti és ennyivel növeli, erõsíti a mágus azonos képességét. A célszemélytõl véglegesen elveszi a képességet, mint a Damage, a mágusnál meg megjelenik, mint a Fortify hatása, azaz rajta, nála csak idõlegesen marad meg.

Drain valami: elszívja a képességet a célszemélytõl, gyengíti azt. Amikor a hatás megszûnik, az eredeti érték visszatér. A megszûnés gyorsítható a Dispel varázslattal.

Damage valami: csökkenti a célszemély valamely képességét, és az nem is tér vissza, míg valami ellentétes hatás nem éri (ellenkezõ értelmû varázslat (restore), itóka, vagy imádság a megfelelõ templomban). Displellel nem hozható helyre.

Weakness valami: érzékennyé teszi a célszemélyt az adott hatásra, azaz az ilyen hatású támadások jobban érvényesülnek, mint alapesetben. Általában ez is idõleges.

Dispel valami: A fenti hatások (a damage kivételével) idejét csökkenti. Vigyázat: a dispel a jó hatásokat is csökkenti, ha olyan értelmûen adják ki. Azt nem tudom, hogy az Oblivionban van-e ilyen baleset, az általános RPG-kben elõfordul. Hatása azonnali, de lehet, hogy nem elegendõ, ha túl gyenge...

Resistance valami: ellenállás valamivel szemben. Idõleges hatású, tehát a dispel oszlatja. Erõsíti a védelmet valamely hatás ellen.

Fortify valami: felerõsíti valamely képességet vagy attribútumot. Azaz csak már létezõ valamit tud átmenetileg erõsebbé tenni. Mivel idõleges, a Dsipel ez ellen is hatásos lehet.

Reflect valami: Visszaveri a beszedett mágikus hatás egy részét vagy akár egészét arra, aki varázsolt. Ez is idõleges hatású.

Az idõleges hatások állandóvá tehetõk, ha azokat valamely tárggyal (amulet, ruha, fegyver) hozzuk létre és ilyenkor a dispel is hatástalan ellenük.

Raptor 2
Tehát akkor ez kb arra jó, ha pl az ellen varázsol magának 1 páncélt, vagy sokkpajzsot, stb... akkor azt megszüntethete? Csak mert nem nagyon varázsolgatok a játékban, és még nem is próbáltam ezeket...

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

ahhh saga kollegat meg kihagytam a szivesen valaszolok közül, elnezest, es köszi az infot..akkor ez olyan mint az absorb, csak ez nem elsziv hanem ugymond lepattintja a magic-ot..<#eljen>
Javítok: a célszemélyrõl távolítja el a mágikus hatásokat...

A dispel eloszlatja a rád ható mágiát, persze csak akkor, ha elég erõs a hatáshoz képest...

A Blackwood Company olyasmi, mint a Fighters Guild, pontosabban annak vetélytársa. Lehet náluk tanulni, meg questjeik is vannak.

fantusz, kosscwarz kollega, mar celzottan benneteket szolitalak, ha nem gond<#vigyor5>..a dispel varazslat itt mit takar?..szotarban utannaneztem : elüz, eloszlat

masik kerdesem: leyawiin-ben van egy blackwood company ceg, ami semmilyen eddigi cehhez nem tartozik, ugy nez ki mint egy harcos ceh, mindenki komoly pancelban futkoraszik, az epületükben csomo dolgot elemelhetek, minhta magus cehnel (tagja vagyok)..ez milyen szervezet? (level 7 vagyok)..köszönöm
ááhhhszóó..akkor a trainert kevertem a mesterrel, igy már teljesen világos, köszi<#eljen>
Fantusz
Nem trénerekhez felelsleges menni, hanem a mesterekhez!
Érdemes minden trénelési lehetõséget kihasználni a játékban, a mesterek 70-es szinttõl hajlandóak tanítani, ugyanakkor a szint eléréséig minden egyes mester személye titok (nem is tudom miért írták, hogy fölösleges hozzájuk menni, ha úgysem tudod ki a mester)
70-es szint fölött kizárólag csak a mester tudja trénelni a skilled.
Mesterek az oktatásért (elõtte) kérnek valamit, vagy bizonyos feltételnek kell megfelelni, többnyire apróság, de van egy-két húzósabb kívánság is (heavy armor, speechraft)

értem, köszi szépen..akkor továbbra is igénybe veszem a mestereket, pénzt ugyis csak trainerekre költök, valamint ritkán spell vásárlásra
koschwarz
talán azért, mert attól a szinttõl már "termlészetes" (tehát pusztán a skillhasználattal) úton nagyon nehéz fejlõdni, mivel iszonyat sokat kell már pl. karddal kaszabolni, hogy kapj egy skillpontot. egyébként szerintem meg mindegy.

a drain csak csökkenti az ellen dolgait, az absorb veszi el és adja a te tulajdonságaidhoz vagy skillhez.

rally: ha megfutamodnának a társaid egy harcban, akkor rájuklövöd és visszajönnek harcolni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

srácok..az oblivin hq oldalán azt irják hogy 70-es skill alatt felesleges trainerekhez járni..én már jó párat igénybe vettem..nem tudjátok miért felesleges?

másik..a drain spellek azok elszívják az ellen atributumait, pl drain healt, akkor az életébõl elszív, és hozzáadja a miénkhez?...valamint a rally spell-eket nem értem mire valók pontosan..köszi
Jejeje, köszike; most már menni fog...

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Az összes templom alagsorában (kripta, altemplom, a lépcsõ mellet lévõ két ajtó) van pár szellem. Igaz, az ajtót fel kell törni...

Fantusz
Alcheliai alapanyag, alkimistáknál szokott lenni.
Olyan dungeonokban, ahol régebben jártál, s voltak szellemek, visszatérve esetleg ismét lesznek, de pl. Anvilban két szellemirtós küldetés is van (volt)az egyik ugye a házadban, a másik egy hajón.

õõõ, és merre lehet shoppingolni belõle?<#vigyor3><#vigyor3>
Mert az én redguardom már fossa az aranypetákokat jódolgában...<#crazya>

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Fantusz
Szellemek vannak magasabb szinten is: Ghost, Ancient Ghost, Faded Wraith, Gloom Wraith.
Találni sokfelé lehet belõlük, de meg is lehet venni az ectoplazmát.

Üdv, vki tudna nekem helyeket ajánlani, ahol vannak szellemek?😄
Az a bajom, h most kezdtem csak bele a harcosok céhébe, és van egy quest melynek egyik része, h 5 db ektoplazmát kell szereznem, de már 19. szintû vok, szal sehova sem dob be ilyen ''gyenge'' lényeket. PLS help

Bil Ur Sag
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem Nem tudom elhangzott-e már.
Az obliviondownloads.com-ról szeretném leszedni a knights of the nine "csomagot" és a vásárlás befejezésénél promotional code-ra hivatkozik? Ezt hol lehet "beszerezni"? Gondoltam regisztrálással de sehol nem tudok regisztrálni az oldalra. Köszönöm. Minden jót.

psn: symbiosis81 Jobb égni a tűzben, mint ázni a húgyban.

Az a baj, hogy pont az indulásakor nyúl hozzá. Ha pl be van töltve a Notepad++-ba, az oblivion indulása után az editor azonnal szól, hogy valami hozzányúlt a fájlhoz, újra kéne tölteni.

Csinálj te is egy másolatot az inibõl. Az obliviont egy batch-file-lal indítsd, ami elõször a másolattal felülírja az init, és utána indítja a gamet.
koschwarz
az biztos, hogy amikor elvettem/töröltem abból a könyvtárból, újragenerálta oda.<#fejvakaras>

koschwarz
<#nemtudom>

Az ott a default, amit az elsõ induláskor másol be a helyére. Lehet, hogy késõbb is merít belõle?

koschwarz
tényleg a francesco a legfájadalommentesebb. a tie jó lesz. de shiveringezni akarok, és az még nem jó arra, csak nyártól.

oblivion ini-bõl mintha lenne egy plusz az bethesda/oblivion könyvtárban. <#fejvakaras>

Most már csak azt kéne elérni, hogy az Olivion.ini-t ne módosítgassa az Oblivion minden futásakor.
Mivel kilépéskor "elszáll", a "belsõ módosítások" nem kerülnek ki az ini-be. Emiatt egy editorral kikapcsolgattam az automentéseket, de minden alkalommal újra viszateszi õket...

Mintha valahol lenne egy másolata az utolsó ini-bõl és azzal felülcsapná azt, amit módosítottam...

Amiket próbálgattam és eddig úgy tünik nem akadtak össze mással:

Bow sway (ez az íjászatot teszik kicsit életszerûbbé, mert a gyakorlatlan íjász kezében imbolyog a fegyver)

Ez biztosan nem okoz gondot, akkor is használtam, amikor még nem voltak CTD-im...

Real Thirst (evés, ivás, alvás). Ennek van Common Oblivion illesztése is.
Real Fatigue (megnöveli a teherbírást az erõ*5-rõl erõ*7(?)-re, de cserében ha már 50%-ra le vagy terhelve, nem tudsz futni csak alig pár métert. Ha védesz egy zúzófegyver ütést, vagy magad is ilyet használsz, pár ütés és összerogysz a fáradtságtól. Igen látványos és jól hallható, ha elfáradtál.)

Running Revised (gyorsabb fáradás, lassú hátrafelé futás, egyebek. Gyaníthatóan zavarják egymást az elõzõvel. Vagy az egyik lesz hatástalan, vagy a másik. Önállóan nem okozott gondot, a Vim and Vigorral ellenben szintén akadt)

Stumble while Running Backwards (jó eséllyel hanyatt esel hátrafelé futás közben. Jópofa)

No Encumbered Swimming. Ha fel vagy pakolva, nem tudsz úszni. Egyszerûen elsüllyedsz. Vigyázat: az eredeti (erõ*5) terhelhetõség felénél már mûködik a hatás, így a Real Fatigue-vel együtt használva el lehet nézni, hogy épp átúszhatod-e a folyót vagy sem. Hiába tudsz ez utóbbival 300 fontot cipelni, már 130 körül elsüllyedsz...

Úgy tünik ezekkel sincs probléma. A Vim and Vigor okozott gondot. Sem az idõgyorsítást, sem a "normál" kezdéstõl eltérõ kezdést nem tudja lekezelni normálisan.

Vadállatokra próbáld ki a Creatures Alive modot. Az állatok félnek tõled és egymástól, vannak kis állatok, akik a mamájukat követik, rendszeresen járnak inni, stb... Egyéb, a spawnba beleszóló modokkal biztosan összeakad.

Harchoz:
Galerion Unarmored Acrobatics: (a Galerion Unramored továbbfejlesztett verzója). Páncél nélküli harcmodort hoz a játékba. Feltételek: nem szabad semmilyen védõfelszerelést használni, illetve nem lehetsz 50%-nál jobban leterhelve, egyébként kikapcsolja a képességet.

Locational Damage: A találat helyétõl és fajtájától függõen sérülsz. Meg az NPC-k is. Vannak kritikus találatok, elõfordul, hogy csak kiütöd az ellenfelet, nem hal bele, Az íjjal bevitt fejlövés hatásosabb, mint a szimpla találat, stb. Karddal sikerült derékban kettévágni már ellenséget. Látványos. A megnevezése miatt gyanítom, a Bow Sway-jel egy "család".

Mivel harc közben sosem szállt el a program, gyanítom, ezekkel sincs különösebb gond.

Rener's Guard Overhaul. Ez a "bounty" rendszert változtatja meg. Le lehet fizetni az õröket már jó elõre (500 arany), helyi fejpénzeket lehet beállítani, a bûnök nem "látszanak" más városokban, csak ha az úton kódorgó Imperial Guardok észlelik (az országos kõrözést eredményez), Egy idõ után elévülnek a bûnök (zsebtolvajlás hamarabb, betörés késõbb, rablás még késõbb), ilyesmik. Ez az olyan modokkal, amik az npc-kkel való beszélgetéseket módosítják össze tud kavarodni. Néha nem jelennek meg az õrökkel folytatható beszélgetések pontjai...

Zumbs Lockpicking mod. Vigyázat, nem a Lockpicks (ez utóbbi tolvajkulcsok készítését teszi lehetõvé). A tolvajkulcsot át lehet alakítani egy "equippálható" szerszámmá, és azzal nyitogatni a zárakat. Bármilyen zárat lehet nyitni, a csak kulccsal nyithatóakat is, cserébe zajos és idõbe telik, így le lehet bukni.

Security Rebalance Traps and Bash Locks. Csapdák lehetnek a zárakon, zúzófegyverrel betörheted a zárakat (hangos), beállíthatod magadnak, hogy a security major, vagy minor skill legyen, mennyire gyorsan fejlõdjön, milyen stílusú karaktert játszol (stealth, mage, fighter) és ahhoz igazítja a dolgokat...

Harvest Flora a "No Mushroom Stalks" kiegészítéssel (benne van a modban, csak a helyére kell tenni). Ezzel a "learatott" növényeken látszik, hogy leszedted...

Harvest Containers: a kinyitott ládákon, hordókon, zsákokon látszik, hogy már kotorásztál bennük. A Havok Crate Add-on-t nem érdemes használni belõle. Lassítja a játékot, mert egy másodlagos "burokréteget" tesz a ládákra és azt animálja, meg nagyon pontosan "be kell célozni" a ládákat kinyitáshoz.

Vannak olyan modok, amik a szinthez igazodó ellenségeket teszik randommá, de ezeket mind egyenként ki kell próbálni, mert hol ezzel, hol azzal akadnak össze, ráadásul önmagukban sem feltétlen olyan módon változtatják meg a rendszert, ami neked tetszik. A t.i.e igéretes, illetve úgy tünik, hogy a nagy modok közül a Francesco féle a legkevésbé "fájdalmas" a többi modra nézve...

Fantusz
Éhség-szomjúság-fáradság: elvileg vannak ilyen modok, de bugosak talán még önmagukban is.
Francescoban, Oscuroban vannak a karakter szintjénél erõsebb vadállatok, és más ellenfelek - Francescoban ritkábban, de random, Oscuroban gyakorta, viszonylag kiszámíthatóan a dungeonokban.

Egyszerûbb megoldásnak tartom valamelyik nagy modcsomag használatát, mint kicsikbõl összerakni a megkívánt dolgokat, ami persze nem lehetetlen, de pl SaGa is hetek óta kisérletezik a megfelelõ modok összeválogatásával, (amiket vélhetõen ismer is)s még mindíg a jelentkezõ hibák kiiktatásánál tart.

nekem csak "realitás" modok kellenének bele

amik a játékmenetet javítják kissé. pl fáradtság az attributékon, vérzés, éhségszomjúság,esetleg vmi kisebb szörnycsomag. meg olyan hogy a vadállatok reálisak legyenek a vadonban, és néha belefussunk vmi erõsebb szörnybe is ami magasabb szintû, ne mindig hozzánk generálja, mert így túl könnyû.

koschwarz
nekem most relatíve "kevés" mod van fent (szóval kb. 50<#nevetes1>), francesco-val, de a kézi mentés és a rámentés mûködik.

egyébként a t.i.e. készítõje azt írta a beth fórumban, hogy nyáron akarja a shiveringet is belevenni a modba.

Úgy látom, máshol is dünnyögnek emiatt. Marad a kézi mentés. Ahogy elnézem, akkor van baj, ha már meglévõ mentésre akar rámenni az új. Valószínûsítem, a régi átnevezése okozza a bajt, valami összeakad közben...

A streamline autosave is lecsapja a biztit, úgyhogy mindegy. Próbáltam mindenféle beállítást. Pont a streamline miatt telt bele még 3-4 óra, hogy rájöjjek: a gyors és automata mentésekkel van a gond, mert amikor eljött a mentés ideje, már nem tudta kiírni, hogy streamsave, csak kidobott...

A baj igazából az, hogy az ilyen mentésráadásul hibás is, így nem is tudom visszatölteni, csak egy korábbi verziót.
Mindegy, keresem tovább a nekem optimális mod készletet. Van még pár variáció...

koschwarz
a CTD az autosave-nél, quicksave-nél sok mod együttes alkalmazásakor gyakori. szar a rencer, ha sok adatot kell mentenie (különösen, ha pl. az idõ is lassítva van). ki kell kapcsolni ezeket, és manuállal menteni vagy streamline-t használni.

a rögzült fertõzéstõl hogy lehet megszabadulni?

Fantusz
Kár, hogy a Morag Tong igazából kimaradt a játékból, a Mehrunes Razor küldetésben, illetve véletlenszerûen össze lehet futni egy bérgyilkosával, akitõl megszerezhetõ a páncél, de ezen túl semmi szerepük nincsen.

Fantusz
Lötyivel benyelt Drain Fatigue fertõzés néhány másodperc után elmúlik, de még a varázslatokkal rádküldött is kb 1 perces lehet, amit látol is a játékképernyõ jobb felsõ sarkában.
Ha a varázslatok aktív hatásai között mindíg ott van a Drain Fatigue bejegyzés, vámpírharapás következménye (Porphyric Hemophylia), amit a skingradi templom oltár biztosan gyógyít, ha még nem indult be a vámpírrá válás.

Vámpírként a karakter megkap pozitív és negatív módosítókat, amik közül alacsony szinten a Sun Demage életveszélyes lehet, lévén ekkor még kevés a HP.
Kivédhetõ, ha csak éjjel, és sötétben mozog, küldetéseket ilyenkor viszont nem mindíg lehet csinálni - vért kell inni, s egyetlen napocskára védett lesz a napfénytõl.

Jópofa mod: Player Hunters, fame and infamy...

Ha nõ a fame-d, akkor egy Morag Tong bérgyilkos ered a nyomodba, ha az infamy-d, akkor egy Imperial Legion tag...
Ha a mod felrakásakor nem 0 valamelyik érték, rögtön jön az áldás. A bérgyikos ellen segítenek a töbiek, a légiósok ellen nem tudom...

A modok jó dolgok, de javaslom, hogy mindig legyen egy határozott mentésed a mod felrakása elõttrõl, hogy ha esetleg nem válik be, akkor legyen mihez viszatérni. Meg mindenképp használd az obmm legfrissebb verzióját, mert azzal könnyebben lehet visszalépni, bár azzal is figyelni kell, mert néha csak leszedi azokat a fájlokat, amiket felülírt, de nem rakja vissza a másik példányt, ami egy esetleg még fent lévõ modnak kellene...

A hét végén próbáltam rendesen összehangolni azt a kupac modot, amit belinkeltem nemrég és nem igazán sikeredett. Vannak csúnya kifagyások, illetve CTD-k. Arra már rájöttem, hogy mindig (auto)mentéskor crashel, csak azt nem tudom, mitõl.

sag = saga, bocsi😊
sag, fantusz, mar megint köszi😊..akkor be kell szereznem egy cure disease spell-t..a drain fatigue lehet esetleg egy olyan sajat löttyöm keverese ami ilyen mellekhatst tartalmaz?..meg csak appertiance szintü meregkeverö vagyok (breton, mage csillagjeggyel), lehet csata közben szlopaltam be<#nemtudom>

mas...az elejen fogadkoztam hogy eleg a quarl, meg a fransesco mod, most meg mar a 10. modot rakom fel, de eddig nem eszleletem összaferhetetlenseget..de meg mindig a modlistat lesem, mivel tehetnem jobba😊)
A fertõzés "beszerzése" és a templomlátogatás között nem szabad aludni, mert akkor rögzül a hatás...
Emellett az sem árt, ha végigjárod a vadonban az oltárokat, akkor hatásosabbak a templomok.
Az sem árt, ha nincs túl sok fame rajtad, mert nem segítenek...

Fantusz
Böngészd át a karakterlapodat.
Fölöslegesen ne idd a Cure Disease lötyilket, bár ártani nem árt, csak pazarlás (nekem az sem 100%, hogy leszedi a rontást).

Attribute sérüléseket figyeld, illetve a varázslatok aktív hatásai között lehet "Drain Fatigue" (vámpírharapás), "Stunced Magicka" (zombiktól elkapható kórság, nem töltüdik vissza a mana) - ha ilyeneket látol igyál, varázsolj magadra Cure Disease-t, menj templomba, de ellenõrízd, hogy sikerült-e levenned a rontásat.

Attribute sérülésekkel elvileg sokáig el lehetne játszeni, de jobb azt is orvosolni, a mana-satnyaság varázslónál életveszélyes, de a többi kasztnál is kellemetlen, vámpírharapás következménye egy teljesen új játékhelyzet lehet (vámpirizmus), játékstílustól, játékhelyzettõl függõen ez lehet nagyon kellemetlen, de akár jó dolog is (alacsony szinten semmiképpen ne akarj vámpírrá vállni).

rendben, köszönöm..a lentemlített dögökkel való harc mindennapos, könnyen elképzelhetõ..bár minden nagyobb csetepaté után legurítok egy cure disase lötyit..ic-n kívül eddig csak chorrol-ban voltam,most mindet tervezem felkeresni, kell az összes céhajánlás az egyetemi belépõhöz😊
Fantusz
Szerintem jó helyen kapisgálod a bajok forrásást, csak nem jó templomba mentél.
Volt már itt vita róla, de a templom oltárak nem feltétlenül szednek le minden nyavalyát, ha valamelyik mod bekavar, de másik városban orvosolható a fertõzés.

A csata közben beszedhettél egy fertõzést, lecsökkent az erõd, kézifegyverrel kevesebbet tudsz sebezni, illetve kevesebb terhet bírsz el (tehetbírás=erõ 5x).

Patkányok, rákok, zombik, farkasok a legyakoribb fertõzõk, nézd meg az attribute értékeket, a sérülésekre vörös szin figyelmeztet.

srácok..az mitõl van vajon hogy egyszercsak kevesebb cuccot tudok cipelni?..320-rol 290 -re esett a terhelhetõségem..ezt általában egy egy kisebb összecsapás után szoktam észrevenni, elmentem templomba is hátha valami rontás, de nem kaptam vissza a 320-as értéket..köszi
szasztok nem tudja valaki hogy mejik az a mod amivel be lehet állítani a karaktereket?
Köszi a válaszokat!

Ebben hány óra játék van?😊

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

A tesxtúra méreteknél a RAM mennyisége a mérvadó, nem a sebessége.
256 megás kártyákkal a Qarl 2-es csomag hasznlható (1024x1024-es texturákkal. A nagyobb, 2kx2k, vagy 4kx4k-s csomagok 512 MB videoramot kérnek...

soo277

2éves gameselés eredménye<#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"