The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

watto
na és Radeon HD3650 512DDR3???😄

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

Fantusz
Magasabb skillel kevesebb manába kerül egy-egy varázslat, de ennek az enchantoláshoz nincsen köze, ott mindössze a kõben lévõ lélek-nagyság számít, no meg ismerned kell a varázslatot.

A játék elején megkapott Flare varázslat 16-19 manából süthetõ el, 100-as destruction skillel mindössze 2 manába kerülne, de persze ilyenkor már nem ér szinte semmit, tûz alapú enchanthoz viszont elég ennek a varázslatnak az ismerete is.

watto
nemá...😞
az nem számit hogy ddr3as?

koschwarz
szerintem a videókártya 256-os ramja már nem bírná a "large" textúrákat, inkább a médiumot.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

watto
Hali bocs hogy itt is kérdezem de szerintetek ilyen gépen menne játszhatóan high beállitások mellett???
Core2Duo 2,4GHz E4600
2gb ram
geforce 8600GT 256 DDR3
BOOOcSS

sevendoor
Szerintem ahhoz nincs köze, csak a lélekkõnek, meg talán a szintednek. A skill szintjének nem, a lényeg hogy ismerj egy olyan varázslatot, mindegy milyen erõs.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Sziasztok!
Tegyük fel, hogy az egyetemen új mágikus fegyvert csinálok, aminek adok például egy tûzsebzést. A kérdésem az lenne, hogy magasabb destruction skillel "olcsóbban" (kevesebb manaval) tudok ugyanannyi tûzsebzést elérni?

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

Common Oblivion. Olyasmi, mint a Tamriel Ingredients, csak tovább fejlesztve.
Behoz egy halom "alapanyagot" a rendszerbe, a Morrowindbõl és a még korábbi TES játékokból. Emellett kissé átszervezi az alkímiai recepteket, bevezeti az Alchemical Sortert. Ez a megvehetõ házakba tesz egy "fûszertartót", amibe egy mozdulattal kipakolható az öszes, nálad lévõ alapanyag, majd a munkához visszaszedheted magadhoz, ami kell belõle. Vagy név szerint kiválogatod, vagy receptek szerint csoportosítva "kéred ki a raktárból"
Beállítható benne a játék idõ és a valós idõ aránya (alapból ez 30:1, ami kissé gyors. nekem a 10:1 jobban bejön.

Vízforrásokat (kutakat) tesz be, ami jól jön pl a Real Thirst-hez, a Mages guild pincéibe grindereket rak. Ebben lehet összezúzni a cssontokat, hogy Bonemold legyen belõlük, illetve a drágaköveket, hogy porítva felhasználhatóak legyenek alkímiai célokra. Stb...

Eredetileg a TI-t használtam, de Cobl többet nyújt, illetve jópár modhoz van illesztése.

koschwarz
mire való a Cobl???<#nemtudom>

A most használt modok listája.

Ebbõl a Craftybits kissé véletlenszterûen vagy mûködik, vagy nem, így lehet, hogy kiszedem. pedig jópofa cucc...

Egyelõre én sem, da azt most fedeztem föl, ho gynem is kell hozzá a Tamriel Travellers és a TNR All Races, mert mindkettõ bele van gyúrva a modba valamilyen szinten. Csak a TNR SI kell, hogy a SI-hez is legyenek jó arcok...

Belenéztem az esp-be, de nem találtam olyan bejegyzéseket benne, ami az SI-re utal...

koschwarz
csak egyet nem tudok még: SI-vel kompatibilis, illetve változtat azon is? errõl nem találtam semmit.

koschwarz
elolvastam a T.I.E.-rõl amit találtam és nagyon meggyõzõ...<#wink>

most indítottam éppen egy új karaktert francesco-val persze, de lehet hogy ezzel a moddal játszom inkább. különösen az a jó benne, hogy a lopakodós játékmódnak is kedvez, még lopakodós karaktert sosem indítottam, mivel a vanillában egyszerûen nem életképes szerintem.

Nem, az valamiért nem jött be. Gyanítom azért, mert nem tolom végig minden indulásnál a kezdõ dungeont, és a VV-nak van egy olyan hibája, hogy az onnan kijövetel elõtt a "rest" funkció rosszul mûködik. Ha nem az originál kezdéssel indítok, akkor ez a hiba megmarad.

A Real Thirst 1.20-t és az ahhoz való Cobl kiegészítést használom, meg a Real Fatigue csomagot. Jól együttmûködnek.
Ha el nem felejtem, este kiteszem valahova a modlistámat, bár mint jeleztem, ez még nem végleges...

koschwarz
a vim and vigort használod??

Mint már írtam, leszedtem a 3 nagy mod közül mindet és kis apróságokból rakosgattam össze egy készletet. Így is 200 körüli esp aktív a játékban
és ebbõl csak úgy 20-30 az, ami "látványjavító". Még nem véglegesedett, melyik marad, mert néha érzek kisebb "összeakadásokat, így némelyiknek mennie kell.

Van köztük olyan, ami az eredeti szintezõdést véletlenszerûvé teszi, és egy halom (500+) új npc-t rak a játékba, különbözõ feladatokkal. Egy másik khajjit utonállókkal tölti fel az éjszakai városokat, van ami azt teszi lehetõvé, hogy készíthessünk magunknak tárgyakat (pl lehet sütni, fõzni, pl kenyeret, sütit, készíthetsz sajtot, de csak simán megsütve a húst vagy a kukoricát, teljesen más alkímiai hatásuk lesz. Lehet fát vágni, abból íjat készíteni, stb...).
Egy másik "éjszakai boltokat" pakol a városokba, van több település illetve playerhouse mod (ezek között erõsen szelektálni kellett, mert sokan feltöltik a házat gyakorlatilag mindennel, ami elõfordul a játékban, így minden fegyver és páncél helybõl rendelkezésre áll, ami marhaság. Van, amivel dobótõröket lehet vásárolni, spéci tolvajfeladatokat elvállalni, van ami letiltja a várakozás közbeni gyógyulást és csak rendes, ágyban alvás közben gyógyít. A teljes felépüléshez minimum 8 óra nyugalom kell, de egyébként is 24 óránként ennyi javasolt. Az éhség és szomjúság átmenetileg rongálja a statokat, enni, inni kell. Egy újabbal bekerült a játékba az unarmored skill. Ez csak akkor él, ha nem vagy 50%-nál jobban leterhelve. A fáradtság igen látványosan jelenik meg (elmosódik a kép, szédeleg a karakter, hangosan zihál, néha csak úgy összerogyik). Kedvencem, amivel hátrafelé futás közben néha látványosan hanyattesik a karakterem.
Van, ami a kereskedõk árutároló ládáit beteszi a boltokba, így az éjszakai betörésnek lesz értelme (minden ott van a boltban, amit nappal láthatsz), cserébe szerzõdött õrök mozognak az épületben, aki elõl el kell bújni.

OOO és társai helyett mindenkien javaslom a t.i.e. (Tamriel Immersion Experience) modot. Ez az, ami egy halom új npc-t rak be. Van köztük mindenféle, fõleg "rossz fiúk". Orgazda, tolvaj, rabló, de utazó kereskedõ, és trainer is. Emellett törli a kötött szintezést, életszerûen mozgatja az állatokat, valószerûbbé teszi az erdei életet (nem lesz minden fa tövében valami, ami meg akar enni), a ládákat is random módon tölti fel.. OOO szerû, csak kicsiben (egyetlen 3 megás esp), fõleg lopakodós stílusú játékosoknak. A Tamriel Travellers-szel együtt felrakni, csak komoly teljesítményû gépen javasolt, mert nagyon sokan lesznek, akiket a gépnek mozgatni kell. Streamline 3.1 is javasolt hozzá...

Az este, 2 szinten, lemerészkedtem IC csatornáiba (több van, mint eredetileg és összeköttetésben állnak egymással az egyes városrészek csatornái), és agyonkarmolt egy házimacska... Kissé meglepõdtem. igaz, ránézésre egy miniatûr oroszlánra hasonlított, de mégiscsak egy macsek...

Az ellenfelek véletlenszerûen jönnek, sokkal erõsebbek is mint én. A Will-o-wispek az idegeimre mennek, mert ha nem veszem észre idejében és kerülöm ki nagy ívben, akkor követ mindenhova (épületekbe, barlangokba is) és elõbb-utóbb elkap. Eddig 2 elõl kellett menekülni...

fantusz, koschwarz..köszönöm a kimerítõ válaszokat, nem találkoztam még ilyen élvezetesen bonyolult játékkal mint ez, minél többet olvasok hozzá, annál szövevényesebbenk tünik, de pont ez ami különlegessé teszi...<#wave>
Fantusz
Kizárásos alapon az unofficial patch lehet.

nekem a telepítésem
alapjáték
si
si utolsó patch
unofficial patch

na most hogy szóbakerült, tûnik fel hogy még sosem támadtak meg az úton vagy bárhol
melyik peccs tiltja ezt le?
emléxek korábban azért támadtak banditák, illetve az ooo-val elég keméyn lények is, de most tényleg semmi, se farkas se oroszlán

Fantusz
A börtönkijárat mellett van egy barlang (ahol az ayleid felirtaokat lehet találni), az alapjátékban egy nyeszlett imp röpköd a bejárat elõtt, Francescoval már nem biztos <#vigyor5>
Volt már ott gargoyle, ami távolsági támadásokkal azért leverhetõ, de egyszer egy leopárd szédelgett arra, még elfutni sem volt egyszerû (5-ös atlétika skill) - a börtönbeli lopakodás után gyúrhattam kicsit az athleticsre is<#nevetes1>

Beleférnek ezek is a játékba, szerencsére nem úgy jelennek meg, hogy esélyed sincs az elkerülésre, meg kell tanulni, hogy nem kell minden lényt azonnal leverni, olykor hasznos a futás is, no meg egy varázsló se 30-as endurancevel célozza meg a 20.szintet.

koschwarz
igen, az OOO sokkal kiszámíthatóbb ugyanakkor megmaradt egy bizonyos szintezõdés, míg a francesco "statikusabb" és elvileg bármilyen szinten jöhet bármi.

az a baj az OOO játékmenetével, hogy ugye alacsony szinten ki lehet pucolni egy dungeon elsõ szintjét, aztán magasabb szinten megint vissza kell menni ugyanoda, hogy lejjebb mehess, de persze megint végig kell menni azokon a szinteken, amin már korábban is voltál...ez bizonyos értelemben elég repetitív, ráadásul sokkal jobb érzés egy romot egyszerre végigjárni (ha tudod), mint többször visszamenni ugyanoda, amíg nem kell elfutnod egy-két spectral warrior elõl...

a francesco ilyen szempontból viszont kiszámíthatatlan. speciel volt olyan egy friss karatrerrel hogy vilverinben, a börtön utáni elsõ romban már találkoztam egy skeleton championnal. 3 gyors ütéssel levert, gyakorlatilag arra sem volt idõm, hogy elfussak...<#hehe>

Fantusz
Néhány helyen megvan a lehetõség küldetés tárgyalkat hamarabb megtalálni, mint, ahogy a küldetést megkapod, de a küldetéstárgyaknak akkor is 0 a súlya, és eldobhatatlanok (kivéve az Amelion Dept, de a csajt ki is lehet fizetni), ugyanakkor van jónéhány olyan hely is, ahová a küldetés felvétele elõtt be sem tudsz lépni.
Tûzsebzésû kard megszerzése nem tartozik egyik küldetéshez sem.

Nyugodtan mászkálj le barlangokba, Ayleid romokba, harc közben fejlõdöl igazás, arra a játék elején azért számíthatsz, hogy jónéhányszor levernek.

A breton valószinû mágus, erõs lényeket idézz (scamp, headless zombi, késõbb deadrooth), élõhalottak ellen használhatod a Turn Undead képességet, legyõzhetelennnek tûnõ ellenfelek mellett esetleg megpróbálhatsz elosonni is, de elõfordulhat, hogy egy erõs mágikus felszerelés miatt tünik leverhetetlennek (ami ugye neked is jól jönne)

Fantusz
Hegyi oroszlán 2-es szinten halálos ellenség, gyors, ugrik, kitérni sem nagyon lehet elõle közelharcban, sebez is elég nagyot - legjobb elfutni.

Mágikus kard: a tüzsebzés hozzáadódik az alap sebzéshez, a tûzsebzés állandó marad, de a fegyver alapsebzése a karakter tudásával együtt fejlõdik.
Milyen anyagból készült a fegyver?

Francesco a hibáivan együtt a legszimpaikusabb mod nekem, megvan a lehetõség erõs fegyverek páncélok megtalálására a játék elején is, a másik oldalon ott vannak a legyõzhetetlennek tûnõ ellenfelek, mégis valahogy ez harmonikus, játszható, az idõnkénti futást is bakalkulálva a játékba.
Az OOO-nak szerintem is az a legnagyobb hibája, hogy kiszámítható, dungeonokban. meg képtelenség volt végigmenni a játék elején.

Francescoval 9.-10. szinten találtam egy Daedic íjat, illetve egy Daedric csizmát a sok-sok óra játék alatt, ellenfelek közül a Frost Giant volt a leghúzósabb talán (16.-17. szint körül) erõs Reflect Spell, Reflect Demage képessége volt a drágának, egyedül nem is tudtam leverni, én sebzõdtem, de rendesen, kénytelen voltam 6-8 Deadroothot ráuszítani.

Beállítástól függõen a Franceso 3-7-10 nap után termeli újra az ellent, tehát egy alacsony szinten kitakarított dungeonban késõbb ismét megjelenik az ellenség, esetleg jobb lootokkal, magasbb zárszintû tárolókkal.

koschwarz
megnéztem, a hegyi oroszlán 10-12-es szintû. tehát a 2 szintû karaterrel futni kell<#hehe>

koschwarz
francesco-val már az elején is találhatsz ilyen fegyvereket...de a fegyver vagy bármi más dolog tulajdonsága nem fog nõni a szintlépéssel együtt. farncesco-nál tulajdonképpen százalékos arányban van meghatározva, hogy milyen értékû/erejû cuccot találhatsz. minél értékesebb/erõsebb egy fegyver vagy páncél, annál kisebb az esélye, hogy olyat találsz, DE az esély megvan, hogy találhatsz akár alacsony szinten is.

gondolom a hardcore loot-ot választottad, amikor telepítetted. én az extra-hardcore-ral nyomom, hogy még kisebb esélye legyen a jó cuccoknak, ugyanis többek között ez sem tetszett az OOO-ban, hogy tonnaszámra cipeltem ki egy dungeon-bõl a jó cuccokat (persze jó néhány kemény szörnyet le is kellett vernem hozzá). de az OOO-nak ez a filozófiája: minél durvább egy dungeon, annál magasabb a jutalom is, ha végigküzdöd. mondjuk én ehhez képest már egy néhányas szintû karakterrel is jó néhány veszélyes helyet felfedeztem és volt hogy többször fordultam, hogy az ott talált dolgokat kihordjam.

egyébként játék közben is meg lehet változtatni a loot-ot, 0 (§) gomb konzol behív, beír: startquest franmenu, majd enter és 0 (§) gomb kilép a konzolból. ekkor feljön egy menü, onnan egyértelmû. akár azt is megváltoztathatod, hogy pl. varázserejû cuccokat milyen gyakran találj.

én azt szeretem, ha egy tényleg lehet örülni egy kemény dungeon végén talált jó cuccnak, pont azért mert annyira ritka. ráadásul így az egyetemen készített varázscuccoknak is nagyobb "értéke" van (mármint ha a világban egyébként nem találsz olyan fegyvert). persze valakit meg frusztrálhat, ha végigküzd egy barlangot vagy egy romot és alig hoz ki valamit, de ezzel én úgy vagyok, hogy számomra reálisabb, ha egy elhagyott, feltételezhetõen többször kifosztott sírhelyben vagy bányában alig van valami értékes...

a hegyi oroszlán meg kemény jószág<#vigyor3>

sräcok..2-es szintü breton vagyok, a beszamoloitok alapjan a fö küldit hanyagolom, mig komolyabb szintre erek, addig is mindenfele küldeteseket kajtatok..IC körül maszkalok epp, egy barlang-nak viszont nem tudtam ellenallni, bementem es a vegen talaltam egy tüzsebzesü magikus kardot 2-es sebzessel.. a kerdesem nem tul korai az ilyen különleges targyak megtalalasa?..arra gondolok, hogy ha magasasbb szinten keverdek oda, nagyobb sebzessel bir ez a kard, vagy esteleg egy küldetes celtargya lehet..szoval kerüljem addig az ilyen helyeket vagy nem gond, es a kard sebzese is nö velem együtt..ennek a barlangnak a környeken egy hegyi oroszlan siman levert😞(..a francesco miatt van ez vagy alapbol is ilyen kemeny leny a hegyi oroszlan?..köszi
koschwarz
kösz, mûködik!!!<#taps>

Nagyon kösz!
Amíg konkrétan nem erre kerestem, nem hozta fel a Tesnexus keresõje. Egy régi modlistát böngészve akadtam rá, az meg még a tessource-re mutat, ami már nincs...

koschwarz
ezt eddig hogy nem vettem észre<#fejvakaras>

Lehet, hogy van megoldás a Drop lit torches szövegelés problémádra. Találtam egy modot:
Drop Lit Torches No Messages Fix
Elvileg azt javítja, ami nálad jelentkezik...

Nem kell hozzá mod.
Bemész a konzolba és kiadod a megfelelõ parancsot:
startquest showracemenu
startquest showbirthsignmenu
startquest showclassmenu

A CM-ben nem tudom, pontosan hogyan, de a CSR-ben megjelenik egy pont a beszélgetési menüben: Friend. Ide bemész és megmondod, hogy ajándékot akarsz adni, vagy kérni. Ezután turkálhatsz az inventoryjában. Elveszed tõle az aktuális ruháját, és adsz neki egy másikat. Ne legyen lopott, mert azt nem használják.

Hogyne lenne. A pusztakezes harcmodor nagyon hatékony. Ha még felraksz mellé egy unarmored skillt is adó modot, akkor halálos harcossá tudsz nevelni egy sima selyemcuccban kószáló tolvajt is, bármiféle fegyver nélkül...

Van egy falu, IC-tõl nem messze, ahol egy elrontott varázslat miatt mindenki láthatatlan, míg ki nem javítod. Ez egy quest. A környékbeli állatok is láthatatlanok.

Vannak un pose modok, vagy 10. Ezek spelleket raknak a játékba, amikkel beállíthatsz egyes npc-ket, vagy a saját krakteredet mindenféle pozitúrákba és úgy is maradnak, míg fel nem oldod a "varázst".

Fantusz
A welkynd kövek pillanat alatt maxra töltik a magickat, nagyon hasznosak, de elég súlyosak is.
Ayleid romokban, ahol kéznél vannak érdemes használni, de máshová csak Restore Magicka lötyiket cipelek - ezekbõl 10 üvegcse súlya egyenlõ egy Welkynd kõvel, igaz a mannavisszatöltés nem azonnali, hanem folyamatos, de magas alchely skillel, jó felszereléssel kotyvasztva még elõnyösebb is.
A Welkynd kövek alacsonyabb szinten életmentõek egy mágusnál (persze ilyenkor meg megszerezni kockázatosabb vállalkozás), 100-as intelligenciával, willpowerrel, magas skillekkel ritka a manahiány miatti elhalálozás, vannak persze más veszélyek (pl. silence)

Üdv mindekinek!

Nem tudja véletlenül vki, hogy hol találhatom meg gagy mi a neve annak a mondak amivel a játék közben is meg lehet változtatni a képességeimet, képzettségeim fajt minden jóistent? Valami nyakláncot lehett találni a csatorna kijáratnál. Ha felveszem pont úgy tudom változtani az dolgaim mint mielõtt kijönnék a csatornából.
köszi szépen mindkettõtöknek, tehát akkor inkább elhasználom õket<#eljen>
Fantusz
A Varla kõ az összes nálad lévõ mágikus fegyvert maxra tölti, tehát, ha nem egy hadjárat közben használod, érdemes az összes mágikus fegyveredet zsebre vágni - katt a kõre, aztán a felesleges fegyverek mehetnek vissza a ládába...

sevendoor
A varla a fegyvereid tölti vissza, ritka, nehogy elad, a weylkind meg a mannádat, ebbõl viszonylag sok van, de ha sokat varázsolsz, ez is kell. A szobor egy küldi része, probáld meg eladni akkor elöjön.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

srácok..mire jók ezek a kövek?..varla, weylkind (ebböl egy csomo van), es az aleyid statue?..éredemes megtartanom öket, vagy bátram eladhatom?..köszi
Yess, kösszépen, amint kijózanodtam a húsvétolásból, neki is esek😛

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Sziasztok ! Akadt egy kis gondom a legújabb Oscuróval. Végigmentem Yelerin, de Eregort sehol sem találtam így a dread páncélt sem sikerült megszereznem. Mondjuk már Narindban is furcsálltam hogy amikor kijöttem a farkas megjelent de nem futott el hanem holtan esett össze akõ pedig ott maradt a cuccaim közt, és a varázslatokat sem kaptam meg. Számomra az Oscuro egyik leghangulatosabb része a sylvan elfek elleni harc, ezért ez meglehetõsen zavaró. Ha valakinek lenne valami ötlete megköszönném !

Fantusz
Lehet enchantolni Light vagy Night Eye varázslatot tárgyakra (legpraktikusabb egy gyûrû).
Bérgyilkosként a macskától megvehetõ 180 sec-os Night Eye is megoldás lehet a sötétben.

Natural environment nem egy túl jó mod, túl gyakran változik az idõjárás, meg talán az is abban volt, hogy a víz alatt lévõ tárgyakat is lehetett látni (nagyon nem tetszett), éjszakánként pedig vibrált, világított néhány helyen a víztükör.

muszáj vennem egy erõsebb vidkarit. feltettem a natural environment 1.1-et,meg a bettertoches-t, meg egy többvértharácsapok modot, és máris egybõl belassult. pedig zárt térben nagyon jó hogy messzebb van kivilágítva, és sokkal szebb is a fáklya fénye, kinnt is sokat javít a másik,de így már néha beszaggat, és az nem túl nagy elõny

szerencsére ez már azafajta kalandjáték, ahol a harcot ésszel és ügyességgel kell megvívni. rendesen bele lehet jönni hogy mikor érdemes kiütni a védekezésbõl és mikor nem, több ellenfélnél taktikázni kell. vagy egy kis szíverõsítõvel csapkodni 😊 (skooma)

ami nem tetszik hoyg a nyilvesszõket úgy is lehet hárítani hogy fegyverrel, nem kell hozzá pajzs. ezt azért nem kellene

ami leginkább hiányzik nekem vmi fényt adó sisak vagy vmi, hogy a dungeonokba se kelljen egyikézben kardmásikban fáklya kombóval menni, hogy lássak is vmit. de itt nem nagyon lehet enchantolni
a kétkezes fegyverre váltásnál elég kiábrándító az azonnali sötétség. mert még ha a pajzsra cserélem ott is tudok harcolni azért, és csak akkor ha van vmi fényforrás a közelben

Fantusz
Mazogát én ott hagytam a kastélyban egyedül mentem a romba (Telepe).
Black Brugo éjjel jön, és bent meg lehet várni (elõtte a banditáktól szedd össze a fekete íjakat, fizet érte a count).
Becsapós, hogy kintre mutat a nyíl, ott legfeljebb orvlövésszel futottam eddig össze Brugo mindíg a romban jelent meg (hárman vannak, némi chameleonos csata vár)

Üdv, vki segítsen nekem pls a Mazoka nevû orklánnyal kapcsolatban. Már a második questünket csinálnánk, mégpedig az ork bandavezért kellene likvidálnunk, aki ugye éjféltõl reggel 6ig jár a búvóhelyre a napi lopást begyûjteni. Szal a problémám a köv: ottvok jó idõben, és jó helyen, de sehol senki. Kinyírtam a környezõ banditákat, de semmi sem történik, csak ott állunk. A jel nem az ayleid romba mutat, hanem a bejárat elõ õpár méterrel ,szal tuti nem bennt kell továbbmenni. PLS heelp!

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Logikus ...ez tény. Csak aszittem, hogy ha már csak heti egyszer lehet lélekkövet csinálni, akkor azt bármilyen kõböl lehet. Tulajképp a Grand és Black köveket csak arra használom, hogy a tárgyaimat (fegyver, pajzs,ékszer) mágikussá alakítsam. A töltésre ott a többi, plusz az Azura

2142: Slowhand[HUN] - Clark addict BC2: -sLOWyHUN-

Fantusz
Fekete lélekkövekbe NPCk lelkét lehet befogni, mindíg Grand töltete lesz, talán ezért sem lehet kisebb kövekbõl fekete lélekkövet csinálni.