The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mama2
Baszátok meg😮. Mindig is így képzeltem el a pokolt, mint ahogy ebben a játékban van. Félelmetes, ki is kapcsoltam egy idõre. Brrr...

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

sevendoor
Szerintem, mielõtt kérdeznél, böngészd át ezt. Nagyon sok kérdésedre választ fogsz kapni.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

mama2
Ez gyors volt, köszi mind a kettõtöknek köszi, majd még jövök ha lesz kérdésem ha nem gond?.😊

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

koschwarz
<#mf1><#mf2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
a bordó, vagy piros azt jelöli, hogy az aktuálisan aktív küldetésednek hol a következõ állomása.

esetleg egy láthatatlanság spell segít, ha konkrétan valaki üldöz, vagy egyszerûen gyorsabban futsz 😊 egyébként meg nem tudod megúszni a vérdíjat, ha pl. az õrök kapnak rajta valami rosszaságon.

inventory, kard jel, alul van valahol.

pénzt legkönyebben a vanillában úgy lehet szerezni, ha csatlakozol a guildekhez és kihordod onnan a cuccokat a kereskedõkhöz.

fegyvereke fegyverkereskedõnél veszel 😊 vagy találsz.

ha a hét fõ skilledbõl, amit választottál, összejön összesen 10 fejlõdési pont (gyakrolatilag csak azzal, ha használod ezeket a skilleket), akkor megjelenik egy kis hold jel alul, akkor aludni kell és szintet léphetsz.

beszélsz a fogadóssal, lesz egy olyan topic, hogy bed, majd ha kivettél egy szobát, elmondja, hol van, melyik ajtó.

A piros nyíl az épp aktuális quested irányát mutatja. Azért piros, mert közted és a nyíl által mutatott hely vagy npc között van még legalább egy "ajtó". Ha már nem választ el tõle semmi, akkor zöld lesz. Ha városban vagy, a térképen mindig azon az ajtón vagy kapun lesz a párja, amelyiken át a legrövidebb út vezet a célodhoz.

Ha üldöznek, akkor gyorsan el kell futni és/vagy elbújni olyan helyre, ahol már nem látnak. Álcázni nem tudod magad, csak ha láthatatlanná tudod változtatni magadat valami varázslattal vagy löttyel.

Az inventory listád alatt ott van a pénzed mennyisége is.

Legkönnyebb pénzszerzés: összeszedsz mindent, amit hagynak és eladod. Illetve az erdõn-mezõn begyûjthetõ hozzávalókból mágikus fõzeteket készítesz és azokat adod el. Lehet lopni (lopott holmit nem vesznek meg a boltosok, így az csak akkor hasznos, ha belépsz a tolvajcéhbe és az orgazdák is szóba állnak veled). A leggyorsabb pénzkereset: végigjárod a barlangokat, romokat, bányákat, összeszeded az összes cuccot a ládákból, lecsapott ellenfelektõl és ezeket adod el. A barlangok és e romok lakói ezt általában barátságtalan viselkedésnek tekintik és védekeznek ellene, így ez kissé veszélyes... Mondjuk az erdõben kódorgás sem mindig biztonságos. Ja: lehet vadászni állatokra és tõlük is zsákmányolhatsz eladható cuccokat.

A szintlépés a fõtáblára beállított skilljeidben bekövetkezõ, összesen 10 pontnyi képesség növekedéskor kerül elõ. Kapsz egy üzenetet róla, keresni kell egy ágyat és aludni. A kocsmákban megmondja a tulaj, melyik a te ágyad. Ha nem figyeltél, akkor keresd meg az épületben azt az ajtót, ami "nem piros" és azt az ágyat, ami szintén "nem piros". Az a tied...

Amúgy itt, egy kicsit följebb van egy zöld felirat, mindjárt a sisakos pofa alatt...

mama2
Meg van a játék, nagyon tetszik, pár kérdésem: Alul ugye van ilyen iránytû féleség. Azon egy ilyen bordó nyíl. Az mit mutat? Azt hogy merre kell menni? Amikor üldöznek, akkor hogy csinálom azt, hogy ne ismerjenek fel? Azt hogy mennyi pénzem van, hol nézem meg? Hogy lehet pénzt szerezni legkönnyebben? Fegyvereket hol veszek? Az, hogy mikor lépek szintet, mitõl függ? Ha veszek ki ágyat egy fogadóba, hol találom a szobám? Most ennyi lenne, köszönöm a válaszokat.😊

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

koschwarz
<#dumcsi>

Nekem is ilyen gyanum van, és valószínû a nevek végének egyezése kavarhat be(stallion, lion)...

koschwarz
megkérdeztem a készítõjét, megnézte CS-ben, szerinte nem kellene oroszlánbõrt dobnia a lovaknak, úgyhogy egy másik mod zavarhat be.

OK, de mitõl lesz egy lóból oroszlán, ha megpatkol?

koschwarz
TIE-ban van ilyen, írja is az site-ján, hogy neked mennek...

Juteszembe: valamelyik modban van némi zûrzavar: Találkoztam itt-ott pár lóval (különbözõ stallion-ok), amik megtámadtak, baromi gyorsak és erõsek. Miután sikerült nagy nehezen leverni õket, oroszlán (lion) bundát dobtak. A viselkedésük is inkább oroszlánra, mint vadlóra hajazott, attól eltekintve, hogy rúgtak...

A lunatic-okkal vigyázni kell. Baromi gyorsak és erõsek.

koschwarz
már néhány órát én is toltam a TIE-vel. szerintem egyszerûen k***a jó! sem az OOO-val, sem a Francesco-val nem volt ilyen élményem, talán az MMM-mel volt valami hasonló...egyszerûen minden történik nélkülem is. kijövök a már eleve kihívást jelentõ tutorialból, jobbra nézek, ott egy minotaurusz, balra nézek, egy lovas faszi száll le a lóról és kezd el harcolni egy goblinnal, átmegyek vilverinhez, majdnem halálra nyilaz egy rohadt gyors félmeztelen õrült, épphogy sikerült legyõznöm...

nagyon különbözik az eddigi játékélménytõl, szerintem. arról nem is beszélve, hogy kifejezetten érezhetõen jobban fut a játék, mint más nagy overhaul-modokkal. és mindezt egy 3 megás file teszi...

Már jeleztem, de az este megerõsítést nyert: végig lehet kószálni egész Cyrodiil-t (vagy legalábbis nagy részét) barlangokon és föld alatti romokon, erõdökön át úgy, hogy a felszínre egyszer sem jössz fel. Gyanítom a T.I.E. 1.18 csinálja. Mindenhol van 1-2 olyan ajtó, amirõl jól látszik, hogy nem része az alapfelszerelésnek és a nagy térképen látható, hogy a kis nyílhegy marha messze került az elõzõ helytõl, ha átlépek rajtuk.
Érekes, fõleg alacsony szinten. Nagy meneküléseket kell elõvezetni...

Az nem elég, hogy nincs bounty, minimum 1-es fame is kell...

köszi
Fantusz
Bounty nincsen, de sok lehet az Infamy (hírhedtség) pontod.
A Fame (hírnév) pontjaidat kellene növelni - több legyen, mint az Infamy.

Fantusz
50-es szintû Restoration skill kell a Cure Disease varázslat megtanulásához, az Astral mágusnál életveszélyes, szinte azonnal gyógyítani kell.

A vásárolható, lootolható magicka potionok helyett hasznosabb a sajátkezûleg készíthetõ Restore magicka lötyi, magas Achemy skillel, jó felszereléssel hosszú ideig folyamatosan tölti vissza a manát, a súlya elenyészõ, a leghoszabb utakra is el lehetz indulni 20-30 üvegcsével.

Flax Skingrád-Anvil között gyakori virág, illetve Chorror környékén az acélszürke kalapú gomba fontos alchemiai alapanyag lehet egy mágusnak.
Van még egy sárga gomba (Leyawiin környékén), amely (expert alchemy) a Flax-al együtt Restore magicka+Shield hatású.

sziasztok!bekövetkezett a nemolyan régen feltett kérdés!a tolvajomon nincsen bounty!templomban gyógyulnék az oltárnál-és nem kapok áldást,hanem azt mondja h bánjam meg a büneimet,mert bünös vk!mit tegyek?
köszi...a baj hogy olyan helyen kaptam el ahonnan nincs templomba meneküles, se italbeszerzes..felraktam a midas spell aurum - modot, ez egy küldetese ami a barvili börtön melyeröl egy teleport röpit egy szigetre, ahol a kijärat marha messze van szamtalan dög var meg itt ram a kijaratig, ugyhogy vissza kell töltenem , es jobban felkeszülni😞((..pedig olyan loot-okat ad hogy csak lesek, de ide sajna keves mega 8-as szint, ezt is kesöbbre kell hagynom

Fantusz
Büdös zombiktól lehet megkapni, Disease alapú nyavalya.
Cure Disease ital, varázslat, vagy oltár a gyógyszer rá.

sräcok..tegnap az eddig legmocskosabb fertözest kaptam el: astral vaporizer😞(((..a magickam nem töltött vissza, semmi porionom nem volt keznel, oriasi szopas, nem tudjatok mi gyogyitja?
Fantusz
Az Unicornis hosszútávon nem lesz a társad.
Nehéz minden csatát elkerülni vele, ráadásul szegény nem halhatatlan (a Deadra küldetésben is meg kell neki halni), ha nem használod elindul vissza a helyére.

Shadowmere minden tekintetben felülmúlja az egyszarvút - természetesen kihagyhatatlan, hogy Unicornis-háton körbevágtass Tamrielen, de aztán hagyd elmenni, vagfy meghalni (ha volt lovad, hazament miközben az Unicornison nyargalásztál)

Fantusz
Cure Disease hatású növény a Mandrake Root, Bravil és Leyawiin között viszonylag gyakori az út mellett.
Anvilban a harcoscéh ebédlõ-asztalán van egy Francesco által berakott ételfélseég (pie), ugyancsak betegséggyógyító hatású.
Ugyanezt az ételt lehet kérni a Battlethorn Castle és a skingrádi ház házvezetõnõjétõl korlátlan mennyiségben.
Van még egy gomba, ami ugyancsak betegséggyógyító hatású lehet, csupor, vagy csésze formájú, vöröslõ kalapú növény - ebbõl Skingrád és Kvatch között találni viszonylag többet.

Attribute sérüléseket Restore italokkal lehet kezelni (Restore Agility, Restore Speed, stb)

ertem, akkor hagyom a francba, nem hasznalok lovat, a speedemre gyurnom kell meg, csak kivancsisag hajtott mikor rabukkantam veletlenül, nah mondom evvel ügetek vissza IC-be, de ahogy poroszkalok az uton, meglattam egy kerestt növeynt, felszedem mondom, mire visszaneztek mar baljos zene ütötte meg a fülem, a lo mar ägaskodva rugdosta egy spiggan es egy tüzatronach fejet, kenytelen voltam katana -ert nyulni..akkor mentes visszatölt, lo helye megjegyez😊..köszi saga, sevendoor
Nem kell megölni. A csatákba nem feltétlen muszály belevetni magad, el is lehet futni... Közlekedésre jó, ha harcolni akarsz, vegyél vagy lopj lovat...

sevendoor
Ne öld meg, az egyik daedra küldetésben lesz szerepe.

sräcok..belebotlottam a feher unikornisba, olvastam hogy fegyvert el kell tenni akkor megülhetö, kiräly, fel is pattanok rä, csakhogy az elsö csete-pateban mihelyst fegyvert räntok hogy megvedjem magam (miutan legyürtük az ellen ) nekem jön a dög..magyarul evvela loval csak poroszkalni lehet, tartosan nem lehet tärsam, hisz elebb utobb fegyvert kell rantsak akkor meg addig agaskodik amig pofän nem vägom, tehät meg kell öljem..ez igy normalis?
thx
Porphyric Haemofilia elleni lötty kell, azt nem tudom, mibõl készül. Ha a fertõzés után, de még alvás elõtt mész egy templomba, kigyógyítanak belõle. Persze ehhez az aktuális bounty-t is le kell tudni...

Rosszarcú karakternek jó a Blood&Mud mod (Bravil kissé átalakul tõle). Ott lehet ilyen létyót találni az egyik pincében úgy 3 db-ot...

köszi az infót,már csak a vámpirság elleni"gyógyulást kéne megoldani,mi is a neve ennek a potionnak?vagy mibõl készítem?+guardian tears küldirõl vm?khajit-ot kezdtem,könnyû páncélt+bladet azért beraktam fõ skillbe+destruction,ez jól jöhet még+marksman,sneak,armorer-tehát végülis tolvaj,asassin,fegyverszakértõ a srác+agility.köszöntem!
Én arra rendezkedtem be a tolvajommal, hogy löttyöket készítek, illetve lopok magamnak.
Nem nagyon fejlesztem az alkímiát, mert nem illik egy tolvajhoz, de az összeszedett cuccokból a cure poison, cure disease és a gyógyító létyókat legyártom, és raktározom. A "kirándulásokra" elviszek 8-10 gyógylötyit, meg 2-2 mérgezés és fertõzés elleni üvegcsét. Ami közbe jön, azt is elrakosgatom. A többi fajta potiont eladogatom, mert nem érzem szükségét a mágiára ható meg egyéb cuccoknak. Nem varázsolok. A mágikus fegyvereket is eladogatom, vagy kirakom a múzeumba. Túl feltünõek, messzire hallatszik/látszik a használatuk, és ez nem illik egy tolvajhoz. Páncélt nem hordok semmilyet. Sima, középosztálybeli ruházat, illetve mióta van, azóta az archeológus társaság palástja és csukjája van rajta...

Ha kedveled a tolvajt, érdemes felrakni a T.I.E.-t, a francesco esp-k elé, meg a Thieves Arsenal: The Odd Jobs-ot a francesco modok mögé...
Meg a Reneer's Guard Overhaul-t..

ja és francesco mod-ok jobban érvényesül,teljesebb az uj karival,ezért kezdtem,és tettem félre a fejlett dark elfemet
Sziasztok!2 kérdéskörhöz kérnék egy kis segítséget!:1-indítottam egy tolvaj jellegû karaktert,eddig mindig templomban gyógyultam,(vámpirság ellen stb)mivel sok a lopott holmim,és gyakran egy kis bounty is van a fejemen,templom gyogy.nem az igazi!kérdésem h mi az ajánlott gyogyulási mód tolvajnak?potionok?varázslatok?---2 egy küldihez szeretnék segítséget kapni-guardian tears.kristályba befagyott könnycseppek,hogy tudom kihámozni a kristályból?köszönöm elõre is+jo gamet mindenkinek!
Az este, az egyik ayleid romban összefutottem egy werecrocodile-lal. Érdekes jószág. Még szerencse, hogy a stealth-em már 60 körül van, így szinte nekem jön mégse vesz észre...

IC-tõl keletre, de még Weynon Priory elõtt egy barlangba lesétáltam az út mellett. Nyílik belõle egy másik, vizes helyekkel teli (inky grottos) barlang, meg egy erõd, tele vámpírokkal (8. szinten kissé frusztráló terep). Ebbõl meg egy bánya, goblinokkal, akik jól elháborúzgatnak egymással, meg a trollokkal. Még nem kellett kijönni a felszínre, de már a 4. "zárt terepet" járom... Érdekes...

sevendoor
köszönöm

A dolog lényege:

A texturák, modelek, hangok miegyebek fájljai eredetileg szép nagy, tömörített *.bsa fájlokban laknak. Elvileg a data könyvtárban létrehozott, megfelelõ alkönyvtárakban, mefelelõ helyen található, azonos nevû fájlok esetében a program nem a bsa-ban lévõ fájlokat, hanem az így kifejtet fájlokat használja. Gyakorlatilag ez a része a programnak hibás, így nem minden esetben mûködik így.

A játék fõkönyvtárában található archiveinvalidation.txt-be leírt fájlokat mindenképp a "kibontott alkönyvtárakból" szedi, nem a bsa-kból.

Ennek a fájlnak az összeállítását végzi el az OBMM a utilities-> archiveinvalidation menüpontja. Végignézi a könyvtárakat és a bas fájlokat és ha talál olyat, ami mindkét helyen megvan, beírja ide, így a program a jót fogja használni.

Részletesebb leírás:
Archive Invalidation metódusok

sevendoor
Mi ez az Archive Invalidation eljárás? Megnéztem a OBMM-t alapbeállitásnál 2 gomb van: Reset meg update. Miket kell bepipálni? Vagy ki kell jelölni a modokkat?
kösz

A sárga idomok, szinte kivétel nélkül az Archive Invalidation eljárás elmaradása miatt jelennek meg.

Rosszabb esetben az adott objektum hiányzik a modból.

A sárga rombusz, felkiáltójellel olyan objektum helyén van, amire van hivatkozás valamely modban, de az a *.nif, ami az ábrázoláshoz kell, hiányzik, nem úgy hívják, vagy nem abban a köncsvtárban van.
A lilás színû objektum esetén a *.nif ugyan megvan, de a hozzá tartozó textura (*.dds) hiányzik, rossz helyen van, stb...

Ezek legtöbbször akkor jelentkeznek (modhibából), ha egy modnak csak az update-jét tetted föl, és a hiányzó fájlok az eredetiben voltak.

Az este bele futottam egy érdekes hibába, valószínû az NPCs with Jobs okozta, pontosabban annak az esp-i közül valamelyik, mert miután az okat kikapcsoltam, megszûnt. Az esm aktív, így a mod által behozott cuccok is mûködnek valamelyes.

A hiba: ládák kinyitása után nem jön föl az az ablak, amiben a tároló tárgylistája van, innen kezdve csak körbe forogni lehet, mozogni nem...
Érdekes, hogy nem minden ládára vonatkozik a dolog, de ha egynél bejön, akkor annál mindig, visszatöltés után is.

Ha összekavartad a skillek és a tulajdonságok pontjait a konzolon, abból bármi kijöhet, de jó nem. Lehet, hogy egy korábbi mentéshez kéne visszatérni...

Az elõzõ üzenet neked is szól. Köszi.

Köszönöm a segítséget. Sikerült megszereznem a Shivering Islest. Sikerült felrakni is egyéb kiegészítõk segítségével. Belépéskor kiírja hogy kéri a CD-t de rányomok a mégsére is indul. Fiam örül is, csak egy bánata van, hogy le kellett feküdni mire sikerült az ügylet. Örök hála a nevében is!

Arra gondoltam, hogy lehet megvoltam sérülve mikor állítgattam a skilljeimet és hogy ne állítsa át a skill pontjaimat ahhoz el kell menteni mielõtt még ráklikkelnék a done-ra. Aztán ha vissza töltöm akkor skillek változtak de nem a pontok nem rendezõdtek át.
Nem lehet, hogy ez kavart be? Mert 52 pont hiányzik a Healthembõl. A cuccom az fortify endurance 15. abból sajna nem 62 pont jön ki 😞
De hátha! 😊
koschwarz
azért az elsõ, ha feltesztek egy modot, ami bármilyen textúrát tartalmaz, hogy archiveinvalidation az oblivion mod managerben. e nélkül szintet tuti valamilyen anomália a játékban.

ha így sem jó, akkor a sorrenddel kell variálni, ilyenkor érdemes az új modot valahová a végére tenni, illetve az esetlegesen gyanított konfliktust okozó modot idõlegesen kikapcsolni.

ha így sem jó, akkor a mod rossz.

Fortify Endurance cuccom van. Megpróbálom majd kösz.
Az, hogy console parancs segítségével egy kicsit változtattam a skill-ek hovatartozásán az nem okozhatott ilyen problémát? E tevékenységem környékén vettem észre a problémát. Már jó 4 szintnyi ideje ezzel küzdök 😊
Fantusz
A Silgrad Tower modot nem próbáltad?
Cheydinhalban nyílik két portál, amin keresztül át lehet mennni, érdekesnek tünt, de ennek a modnak is van valami bogara.
Felraktam többször, volt, amikor normálisan megjelent (egy NPC megbízott vigyek neki csontvelõt, zombihúst, necromantákkal harcoltam), de jónéhány telepítés sikertelen lett, a portálon átlépve a tengerben találtam magam, a város a fejem fölött lebegett, máskor csak a sárga idomok voltak az épületek helyén, úgyhogy hanyagolom a modot.

Nincs rajtad olyan ruha, vagy ékszer, ami ad egy "fortify health" hatást? Attól tud ilyen lenni. Én is tegnap futottam bele ilyenbe. Az Archeologist Guild ad egy ruhát, ami összesen 100 pontniy "fortify Helath"-et ad (sok egyéb mellett). Amíg nem vettem le, az alvás nem tudott rendesen felgyógyítani...