The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GamerAdams007
Saját ház díszítésére alkalmasak ezek a kis mütyûrök, másra nem.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Gnome
hát sajnos szabónak nemlehet tanulni a játékban de nemkizárt, h vannak rá megfelelõ modok...kb azt csinálhatod velük mint a valóvilágban....nemnyúlsz hozzájuk hanem otthagyod õket a helyükön

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Na szépen fejlõdgetek.Már 11-es szint,viszont egy valamire az istenért nem jöttem rá.Mi a francra valók azok a ruha foltok vagy mik?Egy-4 aranyas kis szövet darabkák.Meg vannak ollók itt-ott.Ezekkel ruhát lehet varrni vagy az ég világon semmi hasznuk?
bardocz
De akkor ha elkezdek idézgetni zombikat,akkor azért nem fognak kitiltani onnan ugye?😊
Fantusz
Zombikat, csontvázakat idézni egyszerû mágus is tud, a necromanták a hullagyalázásukkal kivívták a mágusok haragját (az egyetemi küldetéssorozatban szinte mindíg necik az ellenségek).
Attól, hogy magadra veszed a Necromancer Rebe-t Hood-ot, még nem leszel necromanta, viselheted, ha tetszik(önmagában semmi védelmet nem ad) - mi kell még hozzá?
Mágiaismeret, magas intelligencia, és willpower.

Biztos létezik-e olyan mod, amivel hullákat lehet manipulálni, sõt van olyan mod is, amvel Lich-é, vagy farkasemberré lehet változni(Lycanthropy) - ki nem próbáltam, erõs Cheat lehet.

Máguscéhen belül a Conjurer egy rang, a legtöbb Idézõvel dungeonokban ellenségként találkozol, ezek az NPC-k Oblivion lényeket idéznek elsõsorban nem élõholtakat.

bardocz
Van valami mód arra,hogy nekromantává váljak?Ruhát már beszereztem,mi kell még?😄
bardocz
Jaaa,hát én má nem emlékszek mit választottam😄 De biztos nem customot.Talán a class az thief,csillagjegy is az.
mikor felajánlja a karakterlapokat(sablonokat)akkor custom class!igy te állíthatsz mindent
bardocz
Azt mikor vlasztottam ki,hogy mik legyenek a major skilljeim?
koschwarz
a varázsbottal lehet blokkolni...arra jó. én mágusként egyébként tuti hogy minimum a hand to hand-et váalsztanám major skillnek, azért nem egy rossz támadóképesség az sem, végszükség esetén jól jön néhány touch spell-el kombinálva (ha már közelharc, ugye).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Varázslóknál fontos, hogy az adott iskolából milyen szinten van a skill, Novice szintû varázslatok sokszor csak ijjesztgetésre jók (ezeket kapod meg az elején).
25-ös szint fölött már használhatod az Appentrice szintû spelleket, ha egyébként birod manával.
Varázslóknál elsõsorban nem a spellek hatástalanságával szokott gond lenni, a manakifogyásra kell odafigyelni,(Alchemy - restora magicka italok)
A játék elején közelharci pofozkodásba nem szabad bevinni a varázslót, legtöbb (breton, high elf) Endurance levonással indul a játékban, 60-70 HP-val néhány erõsebb pofontól megborul (odaugrasz - touch - elugrasz, vagy távolsági spell), késõbb viszont a leggyilkosabb kari lehet a mágusod.

Mágusbotokat ritkán használok (a kezdeteknél azonban jól jöhet), a touch varázslatokat jobban szeretem, mint a távolságit (persze az is kell) - pusztakezes mágus, 50-es skill fölötti Hand to hand képességgel le lehet ütni az ellenfelet, ha nincsen más megoldás.

A Flare jól sebez? <#idiota>
Az az egyik leggyengébb varázslat az egész játékban...

Valamit nagyon rosszul csinálsz ha a játék elején a Shocking Touch alig sebez nálad valamit, 10 shock damage, 2-3 ilyen varázslat megfektet akármit.

GamerAdams007
Flare-re nekem 6 dmg-et ír, cold touch, vagy freezing touch vagy mire meg 15-öt. Persze gondolom az attributeoktól is függ, én str/will-es vok.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Sanyix
Hát így kezdetben max a flare sebez valamennyire jó, de az se sokat (íjásszal annál is 4x nagyobbakat sebeztem), shocking touch meg akkorát sebez, hogy nem is látszik az enemy hp csíkján hogy csinálna valamit.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

GamerAdams007
Gyengék? Én battlemage féleséget raktam össze, közelharcos és mágus egyszerre. Ehhez képes elég erõsek a varázslataim, és mananulla szituba még ott a melee is. Cold touch, shock touch, asszem ezt a 2õt kapod az elején, amik jók. Absorb health is jó. Ezen kívül varázslatokat boltba lehet venni, pl fõváros market district, de szerintem a mage guild tagok is tudnak tanítani neked 1-2 trükköt.

Sanyix
Na elveszett a mentésem (hosszú). Most kezdtem egy full mágust. Az a gondja, hogy ezek az alap varázslatok, legalábbis a támadók, elég gyengék. Hol lehet így a játék elején jobb varázslatokat beszerezni?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

JethroHUN
Nem nagyon, semmire nem jók, csak "dísznek" vannak ott. Csak annyit tudsz hogy hetente elmész Bravilba a szoborhoz ahol megkapot az infot, azt elmondod a speakernek és megkapd a pénzed, ennyi.
Csak 200 at, sztem elég kevés egy listenernek :S

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

bardocz
Amikor DB-ben megcsinálom utolsó küldit,akkor jönnek júj emberk.Nod nekik lehet adni valami feladatot?Azt tudtam csak beszédnél,hogy követnie kell,lehet õket használni segítségként?
JethroHUN
Hello
Van egy kis problémám két kardal, min2õ add-on,de tökéletesek semmi textúra hiba meg semmi egyéb. Csak az a gond velük, ha pl beleteszem õket egy átlátszó tárolóba majd becsukom, még itt semmi baj, de ha pl elmegyek az épületbõl és vissza jövök egy hosszabb idõ után vagy kilépek, akkor átcsuszank vagy maguktól kiesnek a tárolóból. és nem tom mért.
Az eredeti cuccokkal nincs ien gond :S
Az lenne a kérdés h van e oylan console parancs amivel rögzíteni lehet a pozíciót véglegesen? Vagy TES CS kell hozzá? és abba hogy?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

mEgvan, ki nem próbáltam: Proximity Based Sneak Penalties

Kiegészítés: találkoztam olyan moddal (csak most nem jut eszembe a neve), ami módosítja ezt a dolgot, mégpedig úgy, hogy a sneakbõl von le átmenetileg büntetést, nem is keveset, ha fényben akar lopakodni. A fáklyával a kézben lopakodással azt hiszem az sem tudott mit kezdeni...

A Thieves arsenal-ban meg lehet olyan nyílvesszõt kapni, amivel ki lehet oltani a lámpákat és egyéb fényforrásokat...

nekem ellenkezõ tapasztalataim vannak. Tök mindegy, hogy a sötét sarkokban, vagy egy fáklyával a kezemben lopakodok, pont ugyanakkor vesznek észre. Többször is próbáltam és valóban, nagy hiba...

Az más kérdés, hogy automatikusan eloltom a fáklát, ha valami életjelet tapasztalok, mert az agyam szerint a fáklya elárul. De nem...

bardocz
Nah,végigtoltam Dark Brotherhood-ot,kipakoltam a kriptát,jupí😄
a blade of woe nagyon durva fegyver,de tényleg pöppet sokat eszik😄
Fantusz
Elküldtem

GamerAdams007
Nem jött be... :S

"Uh oh!
Something bad happened ...
You have not validated your email address yet."

Fantusz
Nem emlékszem, hogy küldtek volna aktiváló mailt, regelés után azonnal lehet letölteni, csak a választott felhasználónevet és jelszót kellett beírni.

GamerAdams007
Valaki feltöltené plz a Real Lights modot vhova és adna linket? TESNexusról már egy jó ideje nem jön a reg aktiváló mail, és máshol nem találtam neten.

Sanyix
próbálj meg egy barlangban egy ég fáklya mellett elosonni, és anélkül. Sötétben kicsit könnyebb észrevétlenül maradni. Én így 96-os szintû sneakkel, bármilyen belsõ térben észrevétlen tudok maradni, ha elkerülöm a fényforrásokat.

koschwarz
az biztos, hogy a rád esõ fény számít. tehát észrevesznek, ha éppen egy fáklya alatt vagy egy fáklyával a kezedben akarsz osonni. ha viszont sötétben vagy, akkor nehezebben vesznek észre. tehát ilyen szempontból az NPC-k látásképessége tuti, hogy korlátozott.

namármost, hirtelen a vanillában nem tudom hogy van ez a dolog, de pl. a TIE-ban nehéz lopakodni egy khajit mellett, mert tényleges használja a night-eye képességét is.

Pedig de 😊

Fantusz
Ez mondjuk hiba, mert lopakodás közben alap lenne, hogy sötét, árnyékos helyen meg lehet bújni, nesztelenül el lehet osonni, kivilágítva pedig jó nagy céltábla kellene a tolvaj fenekére <#nyes>
Teljes sötétben,fáklyával a kézben,feltünés nélkül lopakodni - picit messze van a realitástól.

bardocz
Hm,érdekes,mert ha bemegyek egy boltba,és jó helyen,sarokban legugolva bújok el nem lát az eladó,csak odanéz,ezt világosban nem tudom megcisnálni.
Hmmm...

Különbözõ leírások és a saját tapasztalataim is azt mondják, tök mindegy sötét van vagy világos, az npc-k észlelõ képessége ugyanakkora...
A sötét csak nekem rontja a látásomat... A játék motorja nem kezeli a sötétség és világosság közti különbséget ebbõl a szempontból...

Fantusz
Chameleon egy vicc...
100% chameleon biztosít csak teljes láthatatlanságot, de, ha páncél van rajtad akkor a 100% csak 95%, tehát látnak.
Vagy páncél nélkül chameleonozol, vagy legalább 105%-ot magadra kell szedni.
Drága móka a chameleon spell, teljes chameleon enchantban meg unalom a játék, bárkit agyon lehet verni, annélkül, hogy emgütne.

bardocz
Én is sétáltam már el Deardre mellett csak sötétben,világosban még észrevesznek,mármint úgy világos,hogy ég egy fáklya.
Passz. 50 könyékén már jó lehet, de a magas stealth is jó lehet. 70-80% stealthel már átosontam két beszélgetõ õr és a pár lépésnyire lévõ fal között...

bardocz
Akkor ha majd elég nagy lez a light armourom,kipróbálom😊
Ez az unarmored acrobatics jónak tünik,de nem egy ilyen karakternél,mint az enyém.Amúgy hány százalékos chameleon kell ahhoz,hogy ne vegyenek észre az emberek?szereztem egy 20%-os páncélt zombiknál,de ebben még bõven látnak.
Más fegyvereknél is mûködik és visszafele is. Pl károsan befolyásolja a páncélviselés tanulását, mert nem a teljes armourra, hanem annak az eltalált darabjára számol romlást, ha az több részbõl áll. Ez ugye baj, mert nem lehet patkányharapdáltatással light armor skillt tanulni.
Gyanítom, hogy ez egyébként a modok sorrendjének jó belövésével elkerülhetõ, vagy legalább a mod egyik esp-jének (Accurate armor damage) kikapcsolásával.
Én Unarmored Acrobatics-ra gyúrok, így engem nem nagyon zavar...

bardocz
Az a mod más fegvyereknél is mûködik,és máshogy számít a dmg,vagy csak az íjnál,és gondolom ugyan ez igaz viszafele is.
Sanyix
lol végigvinni nem belépni, már beléptem rég. Azt kérdezem, hogy azt a küldetést ("the purification") amikor meg kéne ölnöm mindenkit a cheydenhal-i szentélyben, mert egy áruló van köztük, azt hogy lehet máshogy végigcsinálni, úgy hogy nem ölöm meg õket, mert elvileg van egy "jó" befejezése is.

Fantusz
Amikor Lucien megkeres, hogy köztük van a helyed, hisz te is gyilkos vagy, megölheted (Black Hand öltözék van rajta, szuper enchantos cucc, de nem páncélozott) - ha megölöd Lucient, vége a küldetésnek, a Dark Brotherhood-hoz ezután nem csatlakozhatsz, nem is igen hallasz róluk késõbb.
Amennyiben hagyod Lucient elmenni, vagy nem látod többet (he nem lépsz be a DB-ba), vagy koronás NPC lesz.

Nem értem. Ha beléptél a testvériségbe, akkor meg kell ölnöd, akire kiadják a megrendelést. Ha nem akarsz belépni, nem gyilkolsz le senkit orvul és nem keresnek föl. Vagy felrakod a DB Refusal modot, azzal mondhatod a hírhozónak, hogy nem szeretnél velük dolgozni, és simán elmegy...

Sanyix
A dark brotherhoodot hogy lehet máshogy végigvinni? Régen megcsináltam úgy, hogy mindenkit megöltem amikor kellett. De haver mondta, hogy nemkell, máshogy is lehet. lucien lachancet nem lehet megölni, se nemet mondani, se elmondani a többieknek hogy mivel bízott meg.

igy már világos, köszi szépen<#eljen>
Felkelnek, a közelükben lévõ, veled ellenséges entitásokra rátámadnak, majd a hatás elmúltával összerogynak ismét, ahol vannak...

A nekromancia varázslatai a már elhalálozottak újra felhasználásval foglalkozik. Pl így...

ok, megpróbálom, köszi
köszi...de akkor az mire jo?.. nem támadnak fel csak egy helyben rángatóznak?
koschwarz
staff of worms csak hullákon mûködik.

koschwarz
játék közben elõ kell hívni a konzolt, begépelni: start franmenu, enter, konzolból kilép, és akkor felugrik a francesco mod menüje. ne ebben az egyik menüpontban ( a loot elnevezésüekben) van egy olyan, hogy reset ... (valami), arra kell nyomni egyet.

mielõtt ezt megteszed, el kell menni a saját házadba, vagy egy helyre, ahol nincsen és nem is lesz senki más, menteni, megcsinálni, várni 3 napot (vagy annyit amennyit a francesco telepítésénél beállítottál respawn idõnek), és akkor elvileg megjavul, lesz mindenkinek cucca.

sokat toltam a francesco-val, nagyon jó mod, de vannak furcsaságok. pl. egy másik jellemzõ dolog, hogy hiába van fegyvere az ellenfélnek, mégis puszta ököllel támad rám.

A reanimate a hullák zombiasítása... Nem támadnak fel, de úgy mozognak, mint ha élnének. Necromanta varázs...

Lejjebb volt valakinek hasonló gondja francesco modjával. Van rá valami konzol parancs, ami reseteli a cuccokat. max 3-4 oldalt kell visszamenni érte a topikban..