The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Köszi!

Lord Mork:nem egy halász csávótól vetetd fel a küldetést IC mellett?Mert akkor meg kell ölnöd 12 halat,és valamelyik öszetevõjüket le kel adnod a csávónak,hogy megkapd a jutalmad.
Sziasztok srácok,most keztem nemrág a gámet és elakadtam egy oyan küldetésnél amikor egy tó kõzepén egy nagy sziklához kel menni.
Ott nemtom mit kell tennem léci segitsetek.
elöre is köszönöm.
<#integet2>
Fantusz
Kevesebb manába kerül a spell.
25-50-75-100-as skillel újabb, erõsebb varázslatok használatára is lehetõség van, miközben csökken a manaköltségük is.
A varázslatok manaköltéségnek csökkenése fõleg Expert (75-100) szinten lesz látványos.

bardocz
Amikor fejlõdik egy skill,ami spelhez kell,mondjuk destruction,akkor az mit befolyásol a spelleken?Manát,vagy a sebzést?Mert sebzés 25-ös szinten is 6,de manára nem emlékszem menyi volt.
köszi kipróbálom<#eljen>
sajnos nem, semmi nincs náluk, pár caliper-en kivül😊)..pedig irja hogy épp egy bowman bandit zaklat😊
Nekem ugyanez volt a problémám, amit koschwarz leírt az egy idõre megoldotta , de aztán újra jelentkezett, Wrye Bash relevel eljárás sem segített, úgyhogy végül feladtam és visszatértem Oscuróhoz. Egyébként a konzolba azt kell beírni : startquest franmenu . Erre jelenik meg a Francesco menüje.

GamerAdams007
Lootként legalább elejtik a ruhát, ami rajtuk kéne legyen?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

koschwarz...

amit a 34546-os kommentedben javasoltál a "csupasz" banditákra, az sajnos ott elbubkik nálam hogy a konzol a start szóval nem tud mit kezdeni, többször is próbáltam...valami egyéb javaslat?..minden mûködik frankón, de lassan zavaró hogy minden útonálló alsógatyában, ököllel jön nekem, szinte a blokkolásomtól meghalnak
koschwarz
most már a kezdetektõl fel lehet rakni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Ezeket a modokat bármikor be lehet rakni, és aktiválni, vagy csak bizonyos küldetések lezárása után?

A Kvatch Altermach (Kvatch újjáépül, és a karakter lesz a Count), csak a kvatchi ostrom lezárása után kerülhetett játékba, különben nem lehetett megcsinálni a küldetést.

Fantusz
Oblivion patch csak akkor kell, ha nincsen fent a Shivering.

köszi!és oblit is patchelni kell vagy shivering a domináns?
Fantusz
ShiveringIsles_v1.2.0416English (mert gondolom angol verziót telepítettél)
A Béta nem jó, abban még vannak hibák, a fenti verziónál meg szerintem nincsen újabb, bár elég régen adták ki ( priss patchról fogalmam sincsen mi lehet)

patch-ekkel mi a helyzet jelenleg?láttam shiveringhez vm bétát,van hivatalos is?oblihoz mi most a priss patch?1.2?thx
siker! köszi
köszi,de az elöbb azt irták h nem kell regelni filep-n,majdcsak sikerül,már leszedtem régebben,de tény h most valami van.
koschwarz
ide kattints vazz

ha a letöltésre kattintasz és ha a fileplanet-en be vagy regelve, akkor automatikusan a letöltési képernyõn kellene találnod magad.

bardocz
Úgytünik regelni kell.
http://www.fileplanet.com/subscribe/login_to_dl.aspx?f=0 ránéznétek erre,francesco exe-re kattintok ide dob és nincs kék meg piros,még letöltési lehetõséget nem találom!mit csinálok roszzul?+kösz mindent
koschwarz
bartholm, fight for castle ravenpride, kingdom of almar...

A Cyrodiil Upgrade modjai (Lost Spires, Mannimarco Resurrection, Origin of the Mages Guild, Blood&Mud, Fighters Guild Contracts, stb...)

Abban is, meg a Wrye bash-ban is. Ez utóbbiban felül kiválsztod a betöltési sorrend szerinti listázást, majd kiválsztod a mozgatandó esp-t és CTRL+fel/le nyilakkal tudod egyesével léptetni fel-le...
Az OBMM-mel meg egérrel lehet fel-le tologatni...

thx
Fantusz
Ott nem kell regelni, a vörös (dolláros) helyek fizetõsek lennének, a kékkel jelzettek ingyenesek, ott lehet várni kell néhány percet a letöltés kezdésére, ha sokan töltenek (nem jellemzõ)

nem igazodom ki !francesco t tölteném,login megvan,átdob fileplanetra...dollárjelek és a többi,itt is regeljek?+milyen modok kompatibilisek francesco-val,csak ami tuti stabil.köszi
Túl gyorsan kérdeztem! Oblivion Mod Manager pl 😊. Legalább is azt hiszem 😊
thx
Fantusz
Reg kell mindkét oldalra, de ingyenes, s, ha nem felejtetted el mivel regeltél valamikor, azzal be is léphetsz.

A Lost Pires mod kompatibilis a Francescoval, új küldetések, tagja lehet a kari az Archeology Guildnak, dungeonokból kell különbözõ kegytárgyakat megszerezni - ha esetleg ilyesmire gondoltál.

Hogy tudom a mod sorrendet változtatni?
koschwarz
planetelderscrolls.com
tesnexus.com

mindkettõhöz reg kell, szóval...

Sziasztok!egy olyan gondom van,h xp ujrainstall miatt raknám ujra,de kéne nekem egy link és egy kis gyorstalpalo a FRANCESCO-mod mind2 részéhez,mert sajna elfelejtettem h ...(reg kell-e)köszönöm!esetleg ha van francescoval kompos nagyobb mod,ami sokmindent ad ahoz is kéne tanács ...ha belefér ez a kérés thx
A T.I.E. pl biztosan átrendezi kissé az õrök és a bûnösök viszonyát. Mintha benne lenne a guard overhaul egy változata. ha tehát e Reneer félét akarod használni, akkor azt tedd késõbbre.

Egyébként meglehetõsen zavaros a modsorrended, nem ártana kissé rendbeszedni és használni a bashed patch.esp-t is...

A sorrend nagyjából:

- DLC modok és patcheik, hoivatalos és unofficial egyaránt. A knights mod késõbbre.
- minden olyan mod, ami beleszól a spawnolásba
- Francesco modjai
- OOO, MMM, ha vannak
- Új területek, városok, questek
- Knights of the Nines
- "szépségápolás" (ruhák, bodí replacerek, fegyverek, bútorok, egyebek)
- idõjárás és világítás modok (dark dungeons és társai)
- a játék módjába beleszóló modok (pl a guard overhaul).

- A legvégére meg a bashed patch, amit a wrye bash-sal raksz össze...

Ahogy nézem, nálad abc sorrendben vannak a modok, ráadásul a thievery.esp-nek valami hiányzik a jó mûködéshez...

Ez rossz 😞
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/modlista.JPG
Sanyix
2x volt, a strenght lehúzást leszedte, de az endurancet nem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

koschwarz
jó lenne ez a guard overhaul, csak nem szabad semmilyen más modot használni mellette, mert tuti megkavar valamit. vagy a mod még nem tökéletes<#hehe>

Az, hogy felment 100-re, normális, az, hogy ilyen hamar eltûnt, nem. elvileg minden fajta bûnnek van elévülési ideje, de nem ilyen gyors...

Hol van a modsorrendben a Guard Overhaul? Mi töltõdik még utána...

Lenne egy kérdésem a Reneer's Guard Overhaul-al kapcsolatban. Az normális, hogy megtámadtam fényes nappal egy városõrt a többi szemeláttára majd egyúttal ellenáltam a letartóztatásnak a baunty-m felment 1000 sokra.
Kimentem a városból vissza mentem el is tûnt.

Viszont! Elõtte egy 2 õrt szimplán kizsebeltem. Ebbõl lett egy 50es bauntym. Az megmaradt. Ez így normális? Hogy a zsebelést nem felejtik el, de hogy rájk támadtam azt meg...

Ja! És semmit sem állítottam az alap beállításokon.
Tolvajnak khajjitot érdemes indítani (night eye faji adomány), íjászatra és h2h-ra vagy rövid pengére (tõr) edzeni, light armorra, vagy unarmoredre gyúrni (ez utóbbihoz mod kell). Csillagjegynek Shadow, ezzel napi egy alkalommal láthatatlan tud lenni 1 percig. Hasznos lehet menekülés közben...

Nyomd fel az armor szkilledet és használd a legjobb páncélt, 20+ szinten már szinte mindenki a legjobb cuccokat dobja (Glass/Daedric).

Oblivionban nincs olyan hogy elrontott karakter "hála" az endgame cuccoknak, ha a 20+ szintig eljutottál akkor már sinen vagy.

méreg -> oltár

Fantusz
Elkaptál valami fertõzést, az húzza le az Endurance-t (bármelyik attribute sérülhet fertõzéstõl).
Fortify Endurance, Cure Disease, templom oltáraknál imádkozás - ezek segíthetnek.

Kvatch ostroma az egyik legnehezebb csata a játékban, csoportosan támadnak az Oblivion-lények.
A spider daedrák kölykei paralyse varázslatokat használnak, kellemetlen spell,de a breton hamarosan védett lesz azok ellen is (100% resist magic).
A daedrák töbsége érzékeny a villámokra, a tûzmágiával szemben viszont némileg védettek.

jaja, elébb cure disease lötyi, vagy ilyen spell ,vagy fõzöl magadnak apprentice szinten Mandrake Root, Elf Cup Cap hozzávalókból, ízlés szerint csipetnyi borssal😊..ha ez sem segít irány egy templom
bardocz
Azokat a skilleket,amiket használok érdemes minorba rakni,hogy mindig meg tudjam kapni az atribra a nagyobb pontot,és akkor ha szintet akarok lépni,akkor pedig amiket amúgy nem használok azokat tolom fel,és ezeket rakom elsõdlegesnek?
bardocz
Egy idõ után mintha nem írná ki a játék.Nyomjál be valami potiont,hátha segít.
Sanyix
Valami lehúzza a endurancémat, mert piros, de nincs rajtam semmi fertõzés, és egyik ruhám sem vesz le belõle. Akkor meg mi?

Egyébként köcsög egy cuccok voltak kvatch ostrománál... egyszerre 4 daedra spider, és 2 olyan krokodilszerû izé jött rám, vagy szédelegtem mert azok a tetvek kiütöttek, vagy azok a kis tetû pókok altattak be vagy mi az, majdnem sikerül megölniük. De mostmár fejlõdik a blade skillem, aztán jön a gyorshalaal 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bardocz
Általában harcoknál el is fogyasztok pár strong potion of heailnget.De van hogy nagyon jól jön ki,és simán szétcsapom õket.
Új karakternek meg nem tudom mit kezdjek mi lenne jó.Mindenképp be kéne kerülni tolvaj céhbe,mert jó ha el tudom adni a cuccokat.Én valami magere gondoltam,vagy íjász-hand to hand-es,az stílusos lenne😊 Nameg atribokat sem tudom megcsinálni nagyon magamtól,nem tudom milyen fajt válasszak adott dolgokhoz,pl a nord-tolvaj eléggé érdekes,de most az van😄
én sem kapok mindig 4-5 pontot szintlépéskor, de nem is izgat, ami fontos a karakteremnek azt ugyis használom (minorba raktam), tehát fejlõdik, magus vagyok (intelligence, willpower ), de szeretek kardot, meg ijjat is használni, ezekre is odafigyelek hogy fejlõdjenek, de nem trainelek direkt...most lvl 13 vagyok, de arányosan fejlõdtem, igy nincs nagy gondom, bármilyen lénnyel találom szembe magam...hegyi oroszlán kap egy wizard fury spellt, majd az akaviri katanámmal max 2 csapás, meg már a trsolyomban is a bõre<#vigyor1>..az elõzõ karakteremmel 17-es szinten egy spiggan plusz a macija 4-6 mentésbõl se volt meg, szenvedtem vele, pedig még kaput sem nyitottam...a te 21-esedet már kínszenvedés lesz feltornázni (szerintem)