The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Aludtál a fogadóban?

sziaszitok!Anvil-recommendation(magic guild)-nél nem akar jönni a battlemage,hol találom helyileg?goldroad-on elindulok k felé és semmi?help!thx
Fantusz
Nem tudom, nem vagyok nagy számítógép guru, csak gyanítottam, hogy a DirectX mûködése kürül kell keresgélni (pláne, ha másik játéknál is ugyanazok a hibák jelentkeznek)

Fantusz
Alkimistáknál.
Kereskedõ mágusok, nem feltétlenül kell máguscéh-tagnak lenni a kereskedéshez.
Chorrorban érdemes Angalmonál próbálkozni (máguscéhben), elég nagy a választék, s viszonylag olcsó.
Vannak céhen kívüli alkimista üzletek (Imperial City, Bravil, Skingrad), de mivel ezeket gyakorlott kereskedõk vezetik magasak az árak.
Köveket megvenni nem éppen olcsó (töltet is számít, nem csak a méret), érdemes a lootolt kavicsokat megbecsülni, illetve némi vámírgyilkolás után megszerezni az Azura Start.

bardocz
Ezeket a köveket amivel feltölthetem hol vehetem meg?Szereztem két nagyon brutál kardot,az ellenfél fegyverének épségén 40-et ront ütésenként,enyémet majdnem szétcsapta😊 Csak sajna mindkettõ eléggé használt már,egyik még jó 8 csapásra,másik meg 12...
Na DirectX diagnosztika lefuttatva.Semmit nem talált egy ilyen soron kívül:"A(z) nv4_disp fájl nincs digitálisan aláírva,ami azt jelenti,hogy a Microsoft Windows Hardware Quality Labs tesztlaboratóriuma nem tesztelte.Elõfordulhat,hogy az eszköz gyártójától a WHQL-emblémás illesztõprogramot is beszerezhet."
Van ennek jelentõsége vagy ellehet tekinteni tõle?
bardocz
Nekem is ma elkezdett kilépegetni,de szerencsére csak ha be akarok tölteni egy mentést,bár ez is eléggé idegesítõ :S Még szerencse,hogy betölt gyorsan a játék.
Nos a videókártyám egy 7600gt szóval illene mennie.
A DirectX újra rakása meg körülbelül 10 perccel hosszabította meg az idõt 1 alkalomra szóval bah...-.-
Egyszer kipróbáltam egy modot még hónapokkal ezelõtt,akkor jelentkeztek ezek a problémák elõször.Nagy sárga felkiáltó jelek sétálgattak és megvolt a fagyás.Na ott gondoltam,hogy köszönöm szépen és letöröltem.
Most újra lett installálva és itt tartok,hogy a fagyás megmaradt...
Fantusz
Írtad, hogy hibás volt a DirectX.
Elképzelhetõ, hogy továbbra is ott lesz a baj, nem a drivereknél, lehet csak egy Widows telepítéssel oldódnak meg a gondjaid.

Drivereknél meg számíthat a videokártyád tipusa is.
Elõfordulhat, hogy a legújabb driverek még nem tökéletesek, de az Oblivionnak egy régebbivel simán menni kellene.

Fantusz
Nem s küldetésektõl függ a karakter fejlõdése, hanem a skillek fejlõdésétõl.
Amikor a major skillek összesen növekednek 10-el, akkor lesz lehetõség a szintlépésre, a küldetéseknek mindössze annyi a szerepe, hogy a képességeket használod közben, amik így fejlõdhetnek.
Küldetések teljesítése nélkül is lehet szintet lépni, ha a majorban lévõ skilleket feltápolod.

Fantusz
A hiba, ahogy sejtetted, a Locational Demage - Accurate Armour Demage esp körül keletkezett, arra még nem bírtam rájönni mivel akad, de, ha az sp-t kikapcsolom fejlõdik a skill.

koschwarz
egyébként max 53-55-ös lehet a karakter.

elméletileg max 53, de az oghma infiniummal akár még egy-két szinttel tovább lehet lépni.

ezzel ki lehet számolni

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

ami kimaradt az kb ugy 150 feladat,de lehet h 300
kösz.
Na az érdekes!rengeteg küldi van még:daedric quest,miscelanneous quest,mastertraning,freeform quest,nem beszélve a shivering isles-rõl,nameg knights of...ról-olyannal még nem beszéltem,aki fullra végigvitte(márhogy nincs egy darab küldi se)fejlõdni mindig lehet amugy is,javaslom h fõköldit végére hagyd,nekem 52es volt,de még közelébe se voltam h azt mondjam végigvittem,ez az a game ami nem errõl szól,valamit rosszul csinálsz vedd fel a küldiket!szorzók lényegesek!
Sziasztok!
Nem értem hogy lehet el jutni ilyen 70es 80as szintig a karakterekkel,pedig én is végigvittem már a céheket meg a fõküldetés szálat és még mindig csak 24es szintû vagyok.
Légyszi írjatok <#help><#confused><#confused>
Áhhh...mégse mûködik...<#szomoru1><#sir>
Az a fura,hogy a Dark messiah-nál is megcsinálja ugyan ezt.10-20 percig bírja aztán köszöni szépen a játékot és befagy a kép...ha ez után nyomok egy entert vissza dob a tálcára.Fantusz még az elõzõ kérdésemnél írtad,hogy talán driver csere.Melyik verzió számú vagy milyû driverre cseréljek?Nem nagyon értek hozzá<#shakehead>
koschwarz
még annyit, hogy érdemes lenne az összes mododat ellenõrizni, hogy nincs-e újabb változat belõlük. kijavíthattak hibákat.

A Quest Items segít hogy kidobjam a tárgyakat de a shivring isles quest itemeit még így sem tudom! Több gyûrût így tudok hordani de két azonosat még így sem enged berakni csak enchaltoltat!
A több gyûrûre jó a Wrye Bash is. Ennek van a "rebuild patch" opciójában pár "tweak", többek között ez is.

Unlimited Amulets and Rings, No Quest Items.

A tesnexus.com-nak van keresõje is...

Hello! Tud valaki olyan mod-ot amivel, ki tudom dobni az inventoryból a quest itemeket? Egy másik mod-ot pedig ahhoz hogy hordhassak két azonos gyûrût! Örülnék, ha valaki tudna segíteni!
Még valami: Az OBMM, magától nem állít be sorrendet. Ha omodból aktiválod a modokat, akkor az aktiválás sorrendje, ha csak úgy bemásolgatod a fájlokat, akkor az esp-k dátuma a mérvadó. A sorrendet neked kell beállítani. Az OBMM bal oldali ablakában az egérrel "megfogva" lehet föl-le tologatni az .esp-ket, vagy a jobb klikkes menüben léptetgetni...

Szabály: a késõbb jött mod az erõsebb, az csapja felül a többek által módosítandó objektumot, de alaposan. Ugyanis nem úniót képez a korábbiakkal, hanem egyszerûen azokból semmi sem jut érvényre.

Másik szabály: elõször az official modok és azok patcheit kell betölteni, kivéve a Knights, az megy a végére.
Ez után azokat, amelyek a spawnt módosítják: overhaul modok, harvest modok, lényeket és npck-et berakó modok.
Jönnek a questek, majd a különbözõ libek (azok, amelyek pl az alkímiai összetevõket, fegyvereket, könyveket buherálják). Ezek után a szépítkezés (testek, ruhák, hajak, ilyesmik), majd az apróságok.
Ha van olyan, aminek feltétlen a végére kell kerülni, akkor ezeket oda. Pl a streamline jó ha a végén van. A darker nights is...
E legvégén meg a bashed patch, ami a Wrye bash kreálmánya.

Angol tudás híján nem egyszerû. Általában a telepítési leírásokban benne van, mely esp-ket nem szabad egymás mellett használni, mert gyakorlatilag ugyanazt csinálják, csak szûkített vagy bõvített verzióban. Ha olyat találsz valahol, hogy "instead of" ott a kapcsolat vagylagos...

A mostani esetben pl az "effects (no dismemberment)" egy olyan verzió, amivel nem tudod kettévágni vagy megcsonkítwni az ellenfelet, a másik használatával meg igen.
Az Accurate Armor damage meg a precíz páncélsérülést állítaná be, azaz ha a karodat találják el, akkor a karvért, ha a fejed, a sisak sérül. Ha ez nem a végén van a sornak, akkor a hatásait felülirhatják a késõbb betöltõdõ esp-k, így elõadódhat az a hiba, amibe belekeveredtél...

Fantusz
SaGa, koschwarz, kösz a segítséget, majd bíbelõdöm, próbálkozom<#wink>
Angol nyelvtudás hiányában sokszor nem sikerült kisilabizálnom, hogy melyik sp felesleges egy-egy modnál, no meg a sorrend is az volt, amit az oblivion mod-manager magától összehozott.
A hiba a Crossbow of Cyrodiil, és a Thieves Arsenal felrakása után jelentkezett, persze az is lehet, hogy a reégebbiekk között is van bûnös.

Egyik páncél skillje sem fejlõdik, a többivel nem vettem észre, hogy gond lenne, de tegnap volt egy addig nem látott textura hiba is, Chorror egyik negyedébõl eltüntek a házak, csak az ajtók maradtak, illetve a városfal is hiányzott - lehet ez is a modortalan modolástól.

Itt azárt van pár esp, amiket együtt nem kellene használni. Pl a Locational Demage - Effects (no dismembement)
Locational Demage - Effects
közül csak az egyiket. lehet, hogy így együtt okozzák a bajt.

Az example modokat meg mind irtsd ki. nyugodtan, semmi értelmük, csak teszteléshez kellenek.

A jó sorrend a locational damage estén (ha jól emlékszem):
Adrenalin fuelled Combat
Locational damage - core
locational damage - effects (a kettõ közül amelyiket akarod)
locational damage - Accurate Armor Damage

A Cosmetic Compilationsban is el kéne dönteni, hogy az azonos célúak közül melyiket hagyod bekapcsolva.
A knights (of the Nine) modot a többi olyan mod mögé kellene rakni, amelyek a spawnba beleszólnak (pl a francesco féle modok).

A Harves Flora különbözõ nevû esp-i is gyanítom vagylagosan használandók, nem együtt.

Szedd le a tesnexusrol az FCOM helper modhoz tartozó loadorder fájlt és abból kiindulva próbáld meg sorbarakni a modokat. Ez után javaslom a wrye bash program beszerzését és az abban leírt módon megcsinálni a relevel eljárást. Ezzel "egységesíted" a különbözõ modok által megkavart tárgy és npc szinteket...

koschwarz
a harvest floránál minek van bent a stop? úgy emlékszem az csak arra kell ha le akarod szedni a modot, és vissza akarod csinálni a játékban a változtatásokat. + ahogy az esp neveket nézem, szerintem van újabb változat is (3.valamilyen számú).

szerintem a locational damage barmolhat bele a light armor-ba...egyébként bár nem használom ezt a modot, de az általános szabályok szerint a core nevû esp-t kéne elõrébb tenni, utána jöhetnének mod speckó esp-i.

furcsa az is, hogy ez a kettõ itt lejjebb így van fent neked: gyanítom, hogy ugyanazok, csak az egyikbõl valamit kivettek és a másiknak csak egy egyszerûsített változata: tehát ebbõl is csak az egyik kellene.
Locational Demage - Effects (no dismembement)

a hivatalos kiegeket (a shivering kivételével, amit rögtön a tetejére is tehetsz, tekintve hogy gyakorlatilag egy üres esp-rõl van szó) alapból lejjebb tenném, a load order aljára valahová, mert sok mod bekavarhat a kiegek küldetéseibe.

az IWR-bõl is van egy optimised változat, azt kellene hasznáni, annyira nem terheli a cpu-t.

szóval eléggé nem optimális a load ordered...

Fantusz
Francesco
Adrenalin Location Masterfile
Horse Armor
Ren Beauty
Orrery
Frostcrag
Reznod Mannequin
ThievesDen
Cosmetic Compilation
Cosmetic Compilation - No NPC Changes
Cosmetic Compilation - No JPeepers
Cosmetic Compilation - No JPeepers or No NPC Changes
VileLair
MehrunesRazor
IWR - Windows
IWR - Shutters
IWR - Lights
ZelsHairfix Renshair
SpellTomes
Knight
Shivering Isles
Amajor7 Imperial Furniture
Battlethorn Castle
Frencesco's 7 day respawn time
Francesco's Slower skills 1,5x
Francesco's Optional Files
Exampe mod - Beltcuttler Blade
Location Demage - Accurate Armour Demage
Exampe mod - Achilles Heel
Exampe mod - Assassin' Eye spell
Exampe mod - Kill Counter
Exampe mod - Evening of the Living Dead
Exampe mod - Zombie Advanced
Adrenaline - Fuelled Combat
Locational Demage - Core
Locational Demage - Effects (no dismembement)
Thieves Arsenal
Stat restore
Crossbows of Cyrodiil
Havest Flora - CPU
Havest Flora - LITE
Havest Flora - STOP
Havest Flora
Havest Flora - SI - LITE
Havest Flora - SI - STOP

A mod-managerben ebben a sorrendben vannak a modok, némelyikrõ már azt sem tudom mit is csinál igazán, ami nem régen került fel az a Thieves Arsemal, és a Crossbow of Cyrodiil.
A régiek közül a Ren Beauty nem mûködött tökéletesen, hajat, szemet nem lehetett a karaktergenerálásnál normálisan beállítani, de skill-beragadással idáig nem találkoztam.

koschwarz
esetleg egy olyat megpróbálhatnál, hogy leveszed, nehézpáncél veszel fel, hagyod magad harapdálni, aztán visszaveszed a bõrt.

Milyen aktív modjaid vannak és mi a sorrendjük?

Fantusz
Bõrpáncél.
Leather Boots
Leather Cuirass
Leather Greaves
5ös (1+3+1) védelmet ad, ha ad, a páncél nem kopik, így a skill sem fejlõdik, a védelmet meg nem tudom lehet-e mérni, pláne ilyen minimális értéknél.
Közelharcnál, ha hagynám egy patkány fél percen belül kivégezne (HP 91), sok sebzést nem fog a cucc.

Lehet, hogy hülye kérdés: egyáltalán rajta van? Jártam úgy, hogy az innen-onnan összelopkodott ruháimat szépen leszedték rólam a sitten, és nem vettem észre egy darabig, hogy az egy gatyán kívül semmi sincs a karakteren...

Mekkora a páncél védelme? Egyáltalán: páncél, vagy csak sima bõr ruha?

Fantusz
Ez sem segített, olyan, mint, ha nem is volna rajtam a páncél, egyeltalán nem kopik, harc után is 100-as minõség.

SaGa: új a kari, tegnap kezdtem vele, (4-es szintû wood elf tolvaj-assassin) semmiféle mágia, így fortify sincsen rajta, natúr bõrpáncél, aminek "illene" egy erõsebb szellõtöl is rongyolódni.

Semmi nincs rajtad, ami heavy lenne, vagy fortify hatást ad a light armourra? Se csizma, se kesztyû?

koschwarz

Fantusz
Hogy nem fejlõdik.
Könnyû páncélben lopakodok-harcolok, s már két szintet léptem, hogy a skill 31-es, de még a vörös sáv sem mozdult.
Gyanús volt, kerestem egy patkányt, rágódjon rajtam , de semmi változás - beragadt a skill.

Az mit jelent?

Fantusz
Beragadt a Light Armor skillem.
Ilyenkor mi a gyógyír?

A Bassonál vásárolható nyílvesszõk közül az egyik, ultimate fegyver a vámpírok ellen.

Venni kell vizes nyilat, elballagni valamelyik templomhoz, megkeresni a szenteltvíz tartót (Cheyindhalban biztosan van a templom melletti temetõben), beletenni pár vizes vesszõt. Átalakul szenteltvizes nyílvesszõvé. Egy találat azonnal megfekteti a vámpírt, legyen bármilyen erõs. Ráadásul, ha csoportban vannak, a víz szétfröcsög és akit elér, azt is leteríti. Ha egy folyosón a földbe lövöd, lezárja a folyosót a csontik, zombik és vámpírok elöl. Ha rágyalogolnak a területre, végük...

A Basso szólt az egyik küldetés elõtt, hogy csináljak szenteltvizes vesszõt, mert nekromanták erõdje tele van zombikkal meg csontikkal. Maradt pár darab, kipróbáltam egy vámpír nagyasszony ellen, akivel egyébként elég nehezen bírtam és bevált...

Fantusz
Wizards Tower általában a Knight of the Nine kieg részeként kerül a játékba, itt is fel lehet szerelni az oltárt, de nem igazán érdemes.

A legerõsebb (saját)encantot a 17-es szint fölött megszerzett Sigil kövek adják, azokhoz nem kell oltár, legfeljebb pici csalással kicseréleg, ha nem tetszik a kavics töltete.

Fegyvereket újratölteni lélekkövekból (Azura Star) érdemes, bár minden máguscéhben fel tudják tölteni, csillagászati összegért.
Lélekköveket lehet venni, lopni, lootolni üresen és töltve is, az Azura Star mellé pedig csak némi mysticism mágia (soul trap) kell, amit akár a fegyverrel is "elõ lehet adni"

bardocz
Enchanthoz úgyis kell mage guild tagnak lenni,az meg még nem vagyok,viszont amiket ma öszeszedtem is tetszenek,minden ütésnél 10 health damage,eléggé jó kis kardok,csak majd tudjam újratölteni õket.
Fantusz
Enthant: mágikus tulajdonsággal felruházni tárgyat.
Lélekkõ+varázslat+tárgy+oltár
Sigil kõ+tárgy

A legjobb varázstárgyak lootban lesznek, a sajátkezûleg enchantolt tárgyakra csak egyetlen mágiát lehet rárakni.

bardocz
Már az értékes cuccokat hazavittem,úgyhogy már csak z eladásra szánt dolgok maradtak.Enchant az milyen?Fegyver vagy páncél tulajdonsága?
Fantusz
Néhány napig még ott lesznek, aztán eltünnek a hullákkal együtt.
Közeli kereskedõknék add el, amit arra szántál, a többivel meg sétálj haza...
A játék elején kevés a pénz, kényszerbõl is kupeckodni kell, késõbb, amikor megszünnek az anyagi gondok csak az értékes tárgyakat érdemes elvinni (még így is sok felesleges cuccod lesz)

Alteration varázslatok között van olyan, amelyik megnöveli a teherbírásod, lötyi és enchantolt formátumban is létezik.

bardocz
Van egy hely,ahol mg kell ölnöm 5 avgy 6 embert,és már nem fér nálam a sok cucc.Ha otthagyom a hullákat pár nap múlva viszatérve is meg fogom találni õket?Anyi mindent szereztem így ott,és még menyi van,csak sajna nem férek már el sehogy sem😄
kösz!
kösz!
bardocz
Tessék
Le kell hozzá szedi valami obse cuccot,benne van a readme-ben,hogy honnan lehet letölteni.
Fantusz
SaGa már néhányszor beírta ide a linket, ahonnan le lehet tölteni
mod+javítás+obse.

Olvass vissza, én is csak tegnap raktam fel ismét, mert az obse-val nem voltam képben, és nem indult az elsõ próbálkozásnál.

Ez rajta van az obloivion HQ-n?