The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

srácok, most vettem észre hogy a banditak az utakon fegyver nélkül, szinte ruha nélkül támadnak rám, holott a hullájára nézve azt irja ki hogy bandit bowman..a dungeonokban viszont rendes ruházatban mászkálnak, városokban is, szal nem értem, legalább 7-8 level óta nem került fel ujabb mod a meglévõkhöz..:

aws
francesco
illumination (esti város fények)
new loading srceens
midas spell (uj varázslatok)
symphinic violence (zene, uj hangok)
phinix water (szebb viz)
color map
quarl pack 3

valamint arra szeretnék választ hogy nem tudjátok mire való ez a mágusbot? : staff of worms (reanimate of target)..a confront of king (utolso magusküldetéskor találtam )..hiába lövök rá a támado ellenre semmi hatást nem vélek felfedezni

<#nemtudom>
Hát igen. A terpentin hasznos a festett trollok ellen. One shoot one
kill...

Íjászoknak ajánlott modok:

Adrenaline fuelled Combat - bow sway: (imbolyog az íj célzás közben, mint a valóságban)
Adrenaline fuelled combat - locational damage: érvényesülnek a célzás hatásai. A fejlövés hatásosabb, mint a láblövés...

Szerintem is. A tolvajom csak az íjhoz értett, meg tudott adni pár fülest puszta kézzel. 25. szint környékén már gyakorlatilag bármit el tudott intézni maximum 2 lövéssel, távolról. Mágikus képessége egyáltalán nem volt, egyetlen spelt sem ismert, az alapjáték kezdõit sem. gyógyításra a megvett, ellopott, vagy maga fõzte létyókat használta...

A mágusom csak varázsol. végszükség esetére van nála egy kis ezüst tõr, de sokra nem megy vele. Inkább a leech health varázst veti be közelharcban, ha a távoli spellek (weak valami és a hozzá tartózó "labda", meg a summon skeleton)nem rendezték le az ellent. Futni ellenben igen gyorsan tud már...

Az este egy barlang mélyén befordultam egy kiszögelés mögé és 4 maci (3 barna 1 fekete) vártak vigyorogva. Majdnem csak Bruma kapuinál álltam meg, közben a restore fatigue varázy elég sokszor elcsattant...

Fantusz
Pedig ott a festõ adott mérgeket, használhattad volna...

bardocz
Fú köszi,ez sokat segített,majd azt a zombis helyet felkeresem,és tréningelek egyet.Amúgy tényleg minden elõl el tudok futni szinte,egyedül trollok elõl nem tudtam,de azok festve voltak,egyik küdetésben,azt fel is adtam,mert végülis éppenhogy elfutok elõlük,de nem tudom megölni nyíllal.
Korábban írtad hogy 84-es a Speed-ed, ennyivel gond nélkül ki tudod már pucolni a marauderes romokat mivel SOKKAL lassabbak mint te, annyi a trükk hogy ne állj le velük verekedni hanem csak lõdd õket, ha közel érnek akkor fuss hátrább és lõdd tovább õket amíg meg nem halnak, akár 1-es szintû íjászként is mindent meg tudsz ölni aminél gyorsabb vagy maximum sok idõbe és nyílvesszõúbe kerül, ami nem tud utolérni az nem tud megsebezni sem.

Akár ki is csalhatod õket a rom elé hogy több helyed legyen futkározni vagy felmászni valami kõre és onnan lenyilazni õket, ez persze idõigényes, egyszerre csak egy marauder figyelmét vond magadra.

Marksman szkill fejlesztésére használj zombis romokat (Culotte ideális ott mindig csak zombik vannak) a zombik lassúak és sok HP-jük van, edzéshez iron íjjat és vesszõket használj, minél több lövésbõl halnak meg annál többet fejlõdik a marksman szkilled és közben legalább gyakorolhatod azt is hogy mikor kell hátralépni az ütések elõl és mikor kell futni.

Ha íjjász vagy és sarokba szorítanak akkor NE ránts kardot és NE állj le verekedni, nepánikolj hanem blokkold az ütést az íjjaddal (igen, azzal is lehet blokkolni 😊 a blokktól az ellen 1-2 másodpercre megtántorodik, ez bõven elég idõ hogy elfuss mellette biztonságos távolságra.

bardocz
Nyílveszbõl még nem tudok nagy menyiségben acél fölöttit venni,az ezüstel meg ugyan anyit sebzek,most egy glass bowom van,mérgket meg nem tudok csinálni,csak ilyen dmg fatigue szerüeket,mert alchemy is alacsony szintü még.Sneak meg most lépett szintet,expert lettem,ez a legjobban felnyomott skillem eddig,nem is csoda,anyit lopakodtam már,sokszor még viszafele is így mozgok😊
Fantusz
-100-as Sneaknál már nem számít az ellenfél páncélzata, ha lesbõl támadsz rá (nem tudom íjjal is , vagy csak közelharci fegyverekkel érvényes)
-ahogy koschwarz is írta: használj mérgezett nyílvesszõt
-tanulj trénerektõl (Anvilban Pinarus Inventius-t keresd)
-lehetõleg erõs íjat, nyílvesszõt használj (lehet mágikus, az plusz sebzés)

bardocz
Nordic frost eléggé jó spell,arénában jól jött,meg néhány harcnál😊
Fantusz
Akármelyik fajból lehet bármilyen irányba specializálódni, a mágikus bónuszok azok, amik a játékban végig elõnyt jelentenek (pl a Breton +50 manája), a többi elõbb-utóbb kiegyenlítõdik.

A Nord alapból harcos, de ez nem zárja ki, hogy ne lehessen tolvaj.

Skill bónuszok:

- Armorer: +5
- Blade +10
- Block +5
- Blunt Weapons: +10
- Heavy Armor: +10
- Restoration: +5

Specialitások:

- Nordic Frost
- Woad
- Resist Frost

bardocz
Sajna egy lövésbõl nem igazán tudom megölni,hiába sneak attack,börtönben,meg kisebb lények ellen még megy,de ezek sajna eléggé jól páncélozott fiatalemberek😊
bardocz
Íjászatot kéne nekem növelni,csak nem tudom hogy hol tudnám hatásosan,egyik vársoban van egy tábla,amire hat a varázslat,arra küldtem egész éjszaka,és fejlõdtem jópár szintet,úgyhogy lehet az a tábla segítene😊
Fantusz
Leyawiin?
Amikor a céhvezetõenk kell visszaszerezni az amuletet...
A kulcs ott van az ajtó elõtt álldogáló marudernél, de ketten vannak, úgyhogy, ha nem tudod rögtön egy lövésbõl az egyiket kicsinálni szorult helyzetbe kerülsz.

Lesbõl lõsz egyet - Invisibility - új helyet keresel, lõsz - Invisibility - stb.
Ezt persze csak akkor tudod megcsinálni, ha a többi marudert is eltakarítottad elõbb.

koschwarz
azért el lehet képzelni tiszta harcmodort is:

mágus: erõs szörny idézése, majd láthatatlanság, vagy erõs destruction spell és shiled spell.

tolvaj: magas marksman skillel a mérgezett nyilak igen hatásosak, még akkor is ha esetleg el kell viselni néhány ütést. egy tolvajnak is illik ilyen szinten már nagyon gyorsnak lennie és akkor nem érik utol, illetve magas light armor skillel rendelkeznie, ha máshonnan nem, akkor trainer-tõl.

harcos: egyértelmû.

szóval meg lehet oldani szerintem.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

bardocz
Én mg nem tudtam mi legyek,ezért kinézetre választottam a nordot,úgyhogy most egy nord tolvaj vagyok,thief csillagjegyel,eléggé érdekes párosítás...Majd ha lesz következõ karakterem,kipróbálok egy harcos orkot,kétkezes bárdal😊
Fantusz
Kipróbáltam már jónéhány fajt, legjobban a breton tolvaj-mágus karakterrel boldogultam (Mages csillagjegy).
Nem könnyû a kezdés, mert a breton Endurance levonással indul, elsõ szinteken nem mászkált dungeonok mélyén, inkább éjjelente lopni járt a csóró, nappal az útmenti banditákkal azért felvette a harcot, s kb 10-es szintre megedzõdött annyira, hogy lemerészkedhetett a dungeonokba.
Tolvajnak a Wood elf sokkal elõnyösebben indul a bretonnál, de õt valahogy egysíkúnak érzem, jól bánik az íjjal, kiválóan lopakodik, de mágiában gyenge, ugyanúgy, mint a közelharcban (a macskákat nem tudom szeretni, pedig õk a legjobb tolvajok).

A játék úgy van összerakva, hogy kizárólag egy irányba specializálódott karakterrel jónéhány küldetést nem lehet megcsinálni.
Vannak küldetések, ahová nélkülözhetetlen az íj, de zárt térben csatába keveredve nem árt valami közelharci tudomány sem, nem mindíg lehetséges a lopakodás.

(fõköldetésben van ugye, amikor az összes felszerelést elkérik a Mythic Dawn rejekhelyén, így békésen oda lehet sétálni Mankar Camoran közelébe.
30-as intelligenciával, 100-as Marksman skillel, íj nélkül, csukjásokkal körülvéve meleg lehet odabent a csata)

Alapból a marauderek meglehetõsen barátságtalanok és erõsek is, csak a Join to marauder faction mod lehetõvé teszi, hogy belépj közéjük. Ez után már nem bántanak, csak ha te kezdesz ki velük, akkor viszont ugyanúgy elintéznek. A "sima" banditák ettõl még helybõl ellenségesek, meg a vámpírok is...

bardocz
Hát,én meg megpróbáltam odafutni egyhez,hogy beszéljünk,de a kardjával elütasított,aztán gondoltam a többi is hasonlóan lehet barátságos😄 az a baj,hogy itt nem tudok úgy elbújni,hogy ha lövöm õket ne vegyenek észre.
A kulcs az biztos, hogy valakinél van, így legalább azt az egyet le kell csapni...

Nekem szerencsém volt. Egy fort-ba kellett bemenni, ahol egy marauder csapat várt. Egy mod miatt korábban beléptem a marauderek közé, így nem bántottak, csak a fõnöküket kellet orvul elintézni, hogy a szükséges kulcsot megszerezzem (ez volt az amulet visszaszerzõs küldetés). A marauderek nagy tragédiája, hogy a zárt ajtó mögött õdöngõ 3 savage troll, az ajtó kinyitása (és az én gyors elfutásom) után ledarálta õket, közben a számuk egyre csökkent, azt meg már egyedül is el tudtam intézni...

bardocz
Az a baj,hogy világos helyeken vannak,és sokan,remélem nem fognak újrateremni banditák,és akkor megpróbálom újra,merthát meg kell tudnom egyszer csinálni,vagy majd beszerzek sok-sok health,meg láthatalansági potiont,és megpróbálok bemenni,csak az a baj,hogy a hylre kéne keresni egy kulcsot is...
Ha van affinitásod az osonáshoz, akkor el is lehet köztük sunnyogni, nem kell feltétlen legyilkolni mindenkit.
Láthatatlanság varázslatok, italok beszerzése is segíthet...

koschwarz
vagy választhatod azt is, hogy az eddigi játékstílusoddal próbálod legyõzni õket. most már nehezebb lesz váltani, legalábbis természetes úton (tehát nem patkányokkal haraptatod magad).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

bardocz
Heh,dejó,nem tudok még egy ideig mágus egyetemre bejutni,mert egyik ajánlás küldetése eléggé nehéz,nem tudom magam banditákon átverekedni:S Namostmár tényleg bele kell húznom közelharcba...Kipróbáltam light armour növelõ technikát,és egyszercsak eltünt a patkány,elszublimált,vagy nem tudom,nem volt sehol😄
bajgunar
Harapás utánn 3 napig ne aludj, és vért ne igyál naon soha!
És Skingrad meg Bruma templomában imádkozz sokat minden nap, egyszer csak elmúlik!
Fantusz
Még egy próba: menj be valamelyik guildba, s aludj nappal, amikor vannak körülötted.

Sanyix
Ez egy bugos szar, bárhol alszom bármikor, megharap. Akár délben is az az egyik csöves helyén kint, akkor is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Fantusz
Alvás közben harapott meg, azonnal vámpír lettél.
Templom oltár csak a fetrõzést gyógyítja (Skingrad), a vámpírságtól csak egy hosszadalmas küldetéssel lehet megszabadulni (illetve van rá mod is)

Fantusz
Érdekes, sõt meglepõ.
Dungeonokban, fogadókban aludva megharaphat vámpír ezzel tisztában voltam, de eddig meg voltam gyõzõdve róla, hogy a guildok, vagy a saját házikó biztonságos, azokban nem kell tartani a vámpírharapástól.
Ki lehet vajon a titokzatos rajongód? <#crazya>
Délben kell aludni kint a napon! <#hehe>

Sanyix
LOL és nem szedi le a templom oltár se, se a mandrake root.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bardocz
Gray Fox-ság vámpírsággal is jár?😄
GamerAdams007
Ne próbálj menekülni a sorsod elõl!

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Sanyix
pff lol, gray fox lettem. Lemegyek az új házba, körülnézek, alszom hogy szintet lépjek. Megharap egy vámpír. Reload, újra, megint megharap reload.
Fölmegyek a lakosztájba, az ottani ágyba ott is megharap. Kimegyek a fa viskómba, ott is megharap. WTF?

bardocz
Köszi,így már tudom mit csináljak😊 Reflect dmg cuccaim még nincsenek,legötbb bónyuszt adó ruhám az,amit bérgyilkosoknál kaptam.Elven Gardenben megkeresema csatornát és kicsit feltornászom😊
Fantusz
Csalás: lemászol IC-ben a csatornába (Elven Garden), keresel egy patkányt, leszedel meghadról minden olyan cuccot, ami Reflect Demage, és a patkánnyal szétrágatod a páncélodat.

Figyelem, miket írogatol, lesbõl támadós-lopakodós a karaktered, közelharcra alkalamatlan (jelenleg).
Magasabb Endurance érték (több HP) is jól jönne, de a közelharci sebzésed nem fog egyik pillanatról a másikra megugrani, min. 50-es Illusion skillel viszont már képes vagy Paralyse varázslatra (touch), ami ugyan nem sebez, de mozgásképtelenné teszi az ellent elfutva távolról lehet nyilazni.

bardocz
Tegnap értem el az ötvenes szintet benne,csak az abaj,hogy harcon kívül más módot nem tudok a fejlesztésére,amúgy meg az az atribute,ami a light armourtól is függ aszem 84.
Gyúrj rá a light armor szkilledre, magas szkill nélkül a könnyûpáncél semmit sem ér.

bardocz
Hát,én meg két banditával nem tudok megküzdeni,nem hogy három,és 13 vagy 14-es vagyok😄 Érdekes,hogy mithril meg elven páncélzat nekem ugyan anyit véd,és max 7-es sebzésû fegyverem van csak.
Hhhmmm...Akkor meglessük a Gothicot(ámbár nem sok jót olvasni róla,de képek alapján Oblivion szerû).
A Witcher a videók alapján annyira nem volt tetszetõs,de ott a demo.
Gabo:Ha minden igaz sejtem milyen játékra gondolsz.Gondolom milyen jó lehet,de Én azért nem vagyok akkora szerepjáték fan,meg a társaság is hiányozna hozzá.És valaki próbálta a Two worlds-ot?Arról tudna valaki véleményt írni?Mert az ami nagyon hasonlítani látszott az Obli.-ra.
Viszont kezdek félni.Elértem a 10-es szintet kicsit táposabbak az ellenfelek...3 bandita elõl egy fekete medve mentett meg.<#idiota>
Persze a maci is elvátávozott az örök vadász mezõkre.<#eplus2>
bardocz
Amikor a bérgyilkosoknál meg kell ölni egy orcot,aki kétkezes bárdot használ,fú azzal menyit szenvedtem mire sikerült😄
Ha hasonló vagy jobb játék élményt szeretnél, próbáld ki valamelyik hagyományos (pen & paper) szerepjátékot egy jó társasággal. Szerintem felülmúlhatatlan. ;o)

sevendoor
A Gothic 3 megvolt. Nekem tetszett is a harcrendszere nagyon jó, rengeteg küldi. rosszul van megirva, soxor akad meg kifagy, de érdemes foglalkozni vele.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Daffit
Tegnap poénból elindítottam egy ork harcos karaktert, mert sose játszottam még szimplán harcossal. Nem is sejtettem, hogy kétkezes fegyverekkel ilyen nagyokat lehet sebezni.<#wow1>
A The Witcher-t én meguntam sajnos, még mindig ott van a gépemen, hogy folytatom, de nagyon csõszerû játék. Esetleg még a Never Winter Nights 2 ami jó, aki szereti a dnd világot. Annak idején a Baldur's Gate volt még nagyon jó. Lehetne valami hasonló megint...

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

bardocz
Persze,hogy értelmetlen öszehasonlítani,szerintem mindkettõ játék fantasztikus,bár én oblivionban sem használom ki anyira a nagy szabadságot,így witcherben sem zavart,de annak szerintem jobb a harcrendszere mint oblivionnak,az nekem jobban tetszik,persze itt a lesbõl lövõs is nagyon bejön😊 Csak a közelharcal vannak gondjaim😄
Fantusz
Elismerem, jó játék a Witcher, az meg egy plusz, hogy magyar szinkronnal játszható, de engem sem tudott hosszútávon lekötni.
Mindazonáltal nem szabad játékokat egymással összehasonlítani, teljesen más a Wither, mint pl. az Oblivion, kérdés csupán az hogy egy-egy játék önmagához képest hogyan teljesít, miben lehetne jobb.
A Witcherbõl nekem egyetlen dolog hiányzott: a szabadság.
Viszonylag kicsi az a terület, amit egyes fejezetekben be lehet járni - nem lenne ezzel gond, a legtöbb RPG ilyen, a Morrowind, és az Oblivion kényeztetett el bennünket? <#wink>

bardocz
Amúgy lemerészkedtem egy dungeonba Bruma mellett,el is jutottam egy ideig,de miután két barbár megtámadott feladtam😊 Kirohantam,aztán valami leölte õket odakint,mert a hullájukat megtaláltam😊 Szereztem mithril páncélt,csak sisakot is találnék hozzá már.Elvenhez is jó lenne találni sisakot,hogy rendes egyenruha legyen😄
Nincs még egy olyan mint az Oblivion ebben a mûfajban... Én nem nagyon szeretem ezt a mûfajt, fps rajongó vagyok, de az Obliviont imádom...

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

bardocz
Pedig nagyon jó játék!😊
The Witcher, helyesen. Bocsánat az elírásért.

Én kipróbáltam a The Witch demóját, mert az nézett ki annak a mûfajnak, mint ami az Oblivion, de... hááát nem tudom, hagytam a fenébe és visszatértem az Oblivionhoz. 😊

Elnézve eszmecseréteket a mennyire könnyû a játék,eszembe jut a régi harcos karakterem....Daedric-ebony-orcish páncél keverékem volt 80%-os reflect spell és egyéb nyalánkságok...Na azzal tényleg könnyû volt bárkit leölni.Arénában nevetve gyõztem le az ellenem küldött 3 minotauruszt.Olyan 35-ös szinten voltam akkoriban.
Amúgy nem tudtok ajánlani az Oblivionhoz hasonló játékot?
A Two worlds-ról tudok csak,meg talán a Gothic de egyikkel se játszottam.