The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az FCOM Helper ad némi segítséget, mert sok, gyakori mod helyes sorrendjét rakja össze.

Egyébként az elv az, hogy elõször a "gyári" modok (DLCxxxx), majd ezek patchei, aztán azok, amik beleszólnak a tárgyak és lények spawnjába (pl új fegyverek, a "szintezõdést" módosítók és társaik). Ez után jöhetnek a "szépségápoló" modok, majd a questek, végül azok, amelyek a játék szabályaiba (pl szintlépés, mágia harc módosítók) szólnak bele, a végére meg azok, amelyeket a készítõik kifejezetten a sor végéra javallanak.

Alapjátékban nincs, ott az egyik fõ ellenség a nekromanták vezére. A Guiskard féle The Necromancer moddal esetleg, bár egy jó ideje fent van már, nekem még nem sikerült.

Fantusz
Fegyvereket, páncélokat kevésbé éri meg enchantolni, mint saját spelleket készíteni, talán ezért is kerültek be az oltárok az egyetem elzárt területére.
Mágusok, varázshasználók úgyis belépnek a Mages Guildba, a többi kasztnak elvileg nem létfontosságúak az erõs spellek, mágikus tárgyak pedig lootban lesznek sokkal jobbak is, mint, amilyet sajátkezûleg enchantolhat bárki.

Leszámítva azt, hogy Sigil kövekkel oltár nélkül is fel lehet ruházni tárgyakat mágikus tulajdonsággal, az enchantoláshoz használt legnagyobb lélekkõ, a Grand is csak max. 1800 töltésû, ami pl. 40-es tûzsebzésû ijjal mindössze 19 lövés, aztán újra kell tölteni.

A játékban semmiféle szövetség nincsen, tagja lehetel akár minden létezõ guildnak, egyetlen szabály van, hogy céhtársaidtól lopni, õket megtámadni tilos - ha ezt megszeged, lebukás esetén rangodtól függetlenül azonnal kirúgnak.

Douli Master
És mikazok a Máguscéhek a Mage's guld ?<#confused><#vigyor3>

Douli Master
És nemtudjátok részletesen hogy hogyjuthatok be az zárt kapuk mögé Az Academyba ? ÖÖ szöval akkor nemtudok csatlakozni necromatákhoz ööö tudnátok ajánlani valami mágus szövetséget a Mage's Guld on kivül ? köszz<#worship>

Fantusz
Az egyetemen az enchantoláshoz és a spellkészítéshez szükséges oltárok idegenektõl elzárt területen található, ahhoz, hogy hozzáférj meg kell szerezni a városi máguscéhek ajánlását.

A játékban eredetileg nincsen lehetõség necromantákkal szövetségre lépni, mágusoknál az egyetemi karrier során szinte mindíg necik az ellenfelek, de a többi karakter sem nagyon találkozik barátságos necrokkal, ezen esetleg modokkal lehet változtatni.

sevendoor
szasztok. Van olyan progi ami segít megtalálni a modok helyes betöltési sorrendjét? Fennt van a OBMM és a Wrye Bash is, de ilyen jellegû segítséget nem találtam. Az a jelenség, hogy kilépésnél gyak. mindig befagy a játék. Érdekes, hogy menet közben nincs gond, bár volt hogy indulásnál kidobott, de addig cserélgettem azt a kb 30 módot amit használok amik OK nem lett.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Douli Master
Köszönöm <#worship>! bár lenne mégegy kérdésem a játék folyamán van esély necromata(necromancer) szövetségbe belépni ?<#confused><#worship>

Imperial City, Arcane University. Egy külön "satelit" negyed, mint az Imperial Prison. Dél-délkelet felé a várostól.

Douli Master
És ha lehet tudnom ez az egyetem merre található ?<#worship>

Van. A Mighty Magick. Rindir árul "üres" staffokat, amíg nincs benne semmi, védekezésre használható.

Fantusz
Enchantolásra van több lehetõség, ami modok nélkül is elérhetõ, az egyetemel lévõ oltárok, csak be kell jutni oda...
Van néhány mod is, ahol idõvel elérhetõek lesznek az oltárok (Wizards Tower, Lost Spires).
Enchant nélküli mágusbotot azonban nem lehet találni (talán van mod erre is).
Lootban conjurereknél, necromantáknál, licheknél, goblin sámánoknál, daedráknál rengeteg bot lesz, köztük használhatók is.

Ha bejutsz az arcane egyetemre akkor az elsõ küldetésen kapsz egy saját botot.
koschwarz
veszel/lopsz/lootolsz egy botot és enchantolod az arcane egyetemen, ha már bejutottál oda.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Douli Master
Sziasztok<#integet2>! nemtudjátok hogyha van a játékban akkor hol lehet varázsbotokat csinálni ? elöreis kössz <#worship>

Megoldottam. A deadra küldetése után ott maratt az ebédlõben. Rákerestem a neten és találtam egy kódot ami oda adja a gyûrût.
Várjunk csak? Még amikor felvettem ezt a küldetést egy pár questel elötte meg csináltam egy deadra quest-jét ahol egy partin a polgármesternõ-t és a vendégeit pucérrá kellet válotztatnom. Lehetséges hogy ez miatt a quest miatt nincs a házában soha? (lehet hogy a régebbi végigjátszásaimnál ezt csináltam hamarabb és ezért nem volt ott a gyûrû)
Fathis hülyeségeit javítja a Fathis Fix mod.

Hmm...

Hányszor kell még leírnom: ha mod igényed van, menj rá a tesnexus.com-ra és írd be a keresõbe pl azt, hogy quest (merthogy a quest itemektõl szeretnél megszabadulni). Erre kapsz egy listát, amibõl kiválogathatod ami neked kell. Pl a Quest Keeper modot, ami berak egy kereskedõt IC-ba, akinek "eladhatod" a felesleges quest itemeket.
A kulcsokkal hasonlóképp:pl a Keychain mod, ami egy "kulcskarikát" rak az inventoryba és azon gyûlnek a kulcsok.

Fantusz
Fathis adott egy küldetést, hogy szerezz vissza neki egy kardot, amelyrõl viszont kiderül, hogy azt a chorrori kastélyból lopták el...
Ez a küldetés független a tolvajcéhes küldiktõl, de ha a Honrblade of Chorrort visszaviszed a kastélyba Fathis elküld a jó fenébe, legyen bármilyen rangod a Thieves Guildban.

A játékban az NCP-k önálló élete sokszor eredményezhet váratlan helyzeteket, melyek fõleg a tolvaj, vagy bérgyilkos küldetéseknél lehetnek kellemetlenek, de alkalmanként meg is könnyíthetik a küldetés végrehajtását.

A régebbi végigjátszásomkor volt az a gond. Akkor ott volt a nõ de nem volt ott a gyûrû. Most meg az a gondom hogy bemegyek hajnali 1 kor és nem alszik ott a nõ csak a férje? Most csináljak mást és majd menyek máskor? Roszkor nézem hogy alszik-e? (11-kor és hajnali 3-kor is próbáltam.
bajgunar
Az adó ellopást igy ki lehet játszani.
A gyürü meg ott van, csak akkor, amikor lefexik aludni a nõ.
De a hátsó csapóajtót ahonnan be lehet jutni nem találtam meg, csak az õrt cseleztem ki és nagy mákom volt h nem vett észre!
Sneak es gyürü + Invisible + DarkBrotherHood Suite asszem 😄
De a -"Cast out of the Thieves Guild" még mindig ott van, már Master vok, meg sisakom is van, az Ember akivel elején mindig beszélni kellett, már sehol se találom.
El telaportált valami másik világba? vagy mi.
Meg ott az a fószer az a Fathis Ules és nem akar velem szóba állni!!
<#boxer><#falbav>
Ez jó. Menyi hiba van tolvaj céhes küldikben? Az elsõ küldetésben amikor az adókat kell ellopni nem volt olyan nehéz feljutni de a szobályában nem csak Lex (az akitõl el kell lopni az adót) volt hanem egy haverja is aki körbe körbe sétált a szobában. Akármejik idõpontban próbálkoztam mindig ott volt. De megtaláltam a megoldást. Belépek a szobába kiszúr le akar tartóztatni én viszont ellenkezem gyorsan kikapom az adót a fiókból és megadom magam (mivel küldetés tárgya ezért nemvették el tõlem XD). A másik meg amikor egy gyûrût kell elopni egy város polgármesternõjétõl) akkor nem volt a hálószobályában a dobzban a gyûrû sem a zsebében (ugye ott kellet volna lenni az ágya melletti ékszerdobozban).
bajgunar
Jah engem is érdekel ez a tolvaj céhes küldi is, me ezt én se vágtam le, nah meg az, h egyszer kib*sztak a tolvaj céhbõl, visszaléptem vhogy, de azóta ott az a küldi is h -"Cast out of the Thieves Guild"
És ezt meg sehogy se tom eltüntetni.
Nah meg az, h vannak olyan tárgyak, amikre azt irja, h küldetés tárgy, és h nem tom letenni, eldobni.
Pl a Go Fishing game-ben volt pikkely nállam, leöltem az összes halat, +2 pikkelyem volt, leadtam a fószernak, és ott maradt a 2 pikkely, azóta nem tom eldobni, me azt irja rá h küldetés tárgy, nem eldobható LooL
Nah meg ilyen kulcsok, ahol már jártam, végigvittem a küldit, és nem tom eldobni, igaz nincs súlya, de irritál h ott van.
Meg már rég megcsinált küldirõl valami papiros feljegyzés, és nem tom mi akar lenni, nah de eldobni se tudom.
Ezekkel tudok kezdeni valamit?? Vagy csak elviselni h ott van?
Csumi
francois
Na megvan a megoldás, nem az elbújt zombi a gond, mert megöltem mindet. Valamelyik mód miatt volt, nem tudom pontosan megmondani melyik, mert a hivatalos modokon kívül kivettem mindet (ez olyan 6-7😊) De a lényeg h megoldódott, szal ha vkinek hasonló gondja van csak vegyen ki egy két nem hivatalos módot és utána jó lesz.

Douli Master
Amugy nincs valami óriási harc a játék során ?

Fantusz
Ha a Honorblade of Chorrort visszavitted a kastélyba nem fog veled üzletelni, de ez a küldetéseidet nem befolyásolja.
Menj másik orgazdához.

sevendoor
Szasztok. A tolvaj céh küldetései közben van gondom. A Chorrol kocsmájában lévõ orgazda akármikor is megyek hozzá, elzavar a következõ mondattal:
You made your choice..... now leave me be. Vagyis választottam és hagyjam õt békén? Pedig a zöld nyíl rá mutat és quest is azt mondja, hogy már õ veszi át a cuccaimat.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Nekem a skingrédi küldetéssel csak az volt a gondom hogy éppen az utolsó zombit õltem mikor erthor elõbújt és lezúrta az utolsó a zombit mikor cvsaptam elõre és megcsaptam erthort. Erre elfutott elõlem és nem beszélt velem.
Jaja, nekem is az volt a gondom, egy mókamiki zombi nagyon tréfás kedvében lehetett. Meg kell õt ölni, aztán már megy is a küldetés!

Na akkor megnyugtatlak!veled megy de 1db zombi bujkál a barlang ny-i részében egy kis szoba szerû vájatban!kill him!
francois
Olvastam már régebben, h pár embernek gondja volt a Skingrad-i máguscéh ajánlás miatt. Hát nálam is ugyanaz a helyzet, kiírtottam az összes zombit és mégsem akar velem jönni Erthor. Viszont megoldást nem nagyon láttam rá. Sztem tuti bug.

Sikerült. Magára hagytam a gépet 20 percre és mikorra vissza jöttem engedett leülni.
Próbáltam, odalopakodtam a székig de a játék nem engedett leülni.
Megjelent az FCOM Convergence 0.9.9. Vigyázat: 137 MB és kell hozzá az OOO 1.34 és az MMM 3.6 Beta is. Ez utóbbiak csak patchek, kellenek hozzájuk a korábbi veruók az adott modokból...

Fantusz
Lopakodj.
Le kell ülni az asztalhoz, csak akkor viszi oda a tekercset...

Sziasztok. A tolvajok céhénel az Ultimate Heist nevû küldetésnél járok és mikor belépek a könyvtárba ott a papoknak üdvözölni kéne és odaadni a tekercset. Nállam ez nem így megy hanem amint bemegyek lopakodva nem vesz észre senki, ha felállok és megyek két lépést nekem támadnak. Ittmit kéne tennem, hogy a papok lehozák a tekercset?
Nekem sincs gondom 1-2 elenféllel. Csak amikor jön kettõ deadra katona mindkettõ fojamatosan villámokkal lõnek (ami szépen leveszi az életemet a közelharc már ne annyira) és még ott van egy dearda mágus aki lényeket varázsol az már izaszto. Késöbb meg ugyan ez az öszeállítás csak a tûz szörnyel, a krokodiokkal, és (vagy) a pókkal. (komolyan mondom felszerelem a páncélomat elektromos,és tûzmágia védelem ellen)
Brighter Drop Lit Torches with weight. Ez többek között fényesebbé is teszi a fáklyákat...

Exterior Actors have Torches. A tesnexus.com-nak igen jó keresõje van...

Unleveled Shops. A boltokban már az elejétõl kezdve megvehetsz bármilyen szintû cuccot, ami van nála készleten.

Fantusz
Az alapjátékban a Strong Potion of Healing 50 pontot gyógyít.
Francescoval létezik 50-75-100-125-150-175-200-225-250-275 pontot gyógyító lötyi.
Az arányokat úgy kell elképzelni, hogy az 50 pontosból van kb. 350 darab, a többibõl 1-10 darab, tehát vannak, de nem gyakoriak, minél erõsebb, annál ritkább.
Strong Potion of Sorcery 100 manát gyógyít vissza.
Ezeknek az itókáknak a súlya 0,5kiló (szebb lenne az egység, de a játékban a kg-t használják), mindenképpen elõny, hogy azonnali hatásúak.

Alchemy:
Expert tudással, expert felszereléssel készíthetõ
Restore Healt 11 pontot tölt vissza másodpercenként, 36 másodpercen keresztül.
Restore Magicka 20 magicka pontot tölt vissza másodpercenként, 65 másodpercen keresztül.

Attól is függõen, hogy mibõl készültek, de a súlyuk lehet mindössze 0,1 kg, hatásuk azonban folyamatos, halál elõtt 1 másodperccel már késõ meginni egy Restore Healt lötyit.
Mágus szinte ki sem tud fogyni a manából, hacsak nem horribilis költségû spelleket használ, az 1300 pontos magicka visszatöltés jelentõs része már a csata után történik.

Jól fejlesztett karakternek 1-2 ellenféllel szemben nincsen szüksége élet, és mana feltöltésre a harc közben, de egy tömeges csatánál már jól jön egy kis támogató itóka.
(tolvaj meg támadjon lesbõl, használja ki a sneak attack elõnyeit, neki a Demage Healt lötyik segítenek)

Csakhogy nem konyít XD
Fantusz
Vásárolt potionok drágák és nehezek is.
Necromantáknál, conjurereknél nagyon sok lötyi van lootban, de ha konyít a kari az alchemiához, megfelelõ növényekbõl rengeteg Restore ital készíthetõ.

Az érdekes hogy bõr pncél van rajtuk akkor is. Ezzel csak az a problémám hogy a felszerelésem nagy részét banditáktól szeresztem. Már nem nagyon emlékszem de 20 szinten is a glass cucaimat is banditáktól szereztem és boltban meg nem nagyon láttam. Mondjuk azzal volt a legnagyobb bajom hoy sokszor kellet volna potion csak nem sok helyen árulnak sokat és nagyon drága.
Fantusz
Static level nem rossz dolog, de érdemesebb szerintem a Francesco-t felrakni, abban benne van a static level, és sok már apró javítás is, plusz rengeteg új páncél, fegyver, lény kerül a játékba.
Van esély rá, hogy alacsony szinten is összefutol szintednél jóval erõsebb lénnyel, de a banditák öltözéke 30-as szinten is jellemzõen a bõrpáncél marad, elvétve van rajtuk néha értékesebb darab, de azok lehetnek szintedtõl lényegesen jobbak is (10-es szinten találtam már daedric ijat egy maurdernél) - ezek elõfordulási esélyét lehet állítani, de normál esetben csak néhány százalék, ami azt jelenti lehetséges, de nem mindennapos, hogy daedric, glass cuccokba botlasz, és 30-as szinten sem fog minden ellenfeled ilyen cuccokban mászkálni.

Ott van a FAQ-ban. (pont most néztem meg)
Valaki jobban le tudná írni az NPC static level 1.2, és a monster nolvl modnak a lényegét. Elolvastam az angol leírást de nem vagyok a legjobb angolban és egy kicsit zavaros. Valam olyasmit vettem ki belõle hogy a szörnyek meg az npc-k nem fognak velem együtt fejlõdni. De ennek most hátrányai vannak vagy akkor baromi könnyû lesz a játék ha már pl 20-as vagy?
bardocz
Ha már õk abban vanak,neked is rég lehet olyanod :-)
jujujj, meg egy olyan mod ami az útonállóknál lekorlátozza hogy pl ne mithrill páncélban flangáljanak már