The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom ki hogy van vele de nekem ez az egyik kedvenc rpg-m. A kedvenceim közé tartozik még a gothic 1,2 kotor 1 és majd most jön a mass effect pc-re magyarül. Az majd csütörtökön-pénteken kiderül hogy bekerül-e a kedvenceim közé.
nem tudok vele csevegni, mert ork vagyok. mindenesetre a pénz segített.na mostmár akkor megvan ez is hogy hogy kell.
ami fontos lenne, egy olyan fáklya mod, ami külsõ tereken is jó nagy fénykört ad. amit most használok az a dungeonokban szuper, de kinnt belevakulok olyan sötét. az alapjátékan meg kinnt jó de a dungeonban egy szar
vagy hol lehet szerkesztõbe állítani az értékeit?
ami fontos lenne, egy olyan fáklya mod, ami külsõ tereken is jó nagy fénykört ad. amit most használok az a dungeonokban szuper, de kinnt belevakulok olyan sötét. az alapjátékan meg kinnt jó de a dungeonban egy szar
vagy hol lehet szerkesztõbe állítani az értékeit?
2000 arany + elegendõ szimpátia az eladó részérõl.
A szimpátiát könnyû elérni nála, nem tul magas érték, már a játék elején is csak némi csevegés szükséges hozzá.
Be kell menni Market District-be, belépve a nõ boltjába, csevegni vele, rettenetesen boldog lesz, hogy eladhatja az üres kalyaibát<#nyes>#nyes>
A szimpátiát könnyû elérni nála, nem tul magas érték, már a játék elején is csak némi csevegés szükséges hozzá.
Be kell menni Market District-be, belépve a nõ boltjába, csevegni vele, rettenetesen boldog lesz, hogy eladhatja az üres kalyaibát<#nyes>#nyes>
Nem tudom hol van az inperial szitiben lévõ viskó de azt tudom hogy nem kell hozzá semmi csak pénz. Nincsenek feltételek, ha van elég pénzed akkor megveheted a tulajnál
pl az imperial cityben lévõ viskó megvásárlásának mi a feltétele ? szint vagy vmi hírnév vagy küldi ?
Az Anvili házat az nili kocsmában tudod megvenni egy csávótól. Most én is arra a házra pályázok mert az a legolcsóbb. Csak elötte kéne szereznem egy (nem tudom hogy kell írni) enchatolt fegyvert. Volt egy de azt eladtam. Most keresnem kell egy másikat.
Egy ház?
Melyik?
Anvilban tartozik küldi is a ház megszerzéséhez, a többinél csak a pénz és a szimpátia számít.
Hivatalos modokkal városon kívüli lakhelyeket is választhatsz, pénzbe nem kerülnek, csak a berendezésért kell fizetni - ezek küldetés jelleggûek, de igazából csak az Anvil alatti tolvaj-tanyáért kell megharcolni, még a Battlethorn Castle-t is könnyû "megörökölni", a néhány maruder nem sok vizet zavar.
Melyik?
Anvilban tartozik küldi is a ház megszerzéséhez, a többinél csak a pénz és a szimpátia számít.
Hivatalos modokkal városon kívüli lakhelyeket is választhatsz, pénzbe nem kerülnek, csak a berendezésért kell fizetni - ezek küldetés jelleggûek, de igazából csak az Anvil alatti tolvaj-tanyáért kell megharcolni, még a Battlethorn Castle-t is könnyû "megörökölni", a néhány maruder nem sok vizet zavar.
Szerintem eszméletlenül jó volt 😊 Tisztára Alíz csodaországban feelingem volt, mindenki be volt kattanva a szigeten 😄
Nekem sem jött be az Örület szigeti bolyongás 😄
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
a lehetõ legsürgõsebben kellene nekem egy ház. vmelyik küldi adja is, csak nem tudom hogy hol. lécci segítsen vki...
Az elõzõ végigjátsásom alatt már megcsináltam a kinghts of the nine küldetéseit de a shivering islez már nem tetszett anyira. A legjobb questek azoka a knight of he nineosak voltak. Szerintem azoknak volt meg a legjobb hangulata.
jujj, talán itt volt leírva, de nem találom hogy mi is annak a modnak a neve ami fáklyát ad minden õrnek este a városokban is?
Ha questeket akarsz akkor tedd fel a Knigth Of the Nine és/vagy a Sivering Isles.
Kizárólag a kontzollal, player.removespell <FormID> de tudnod kel la spell ID jét amit itten kershetsz ki: http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Spells
Kösz. Amint meglesz a fõszál, fighters guild, mages guild, thiefs guild, és pár városi küldetés amiket ismerek akkor neki is látok a the lost spires küldiknek.
varázslatot hogy lehet törölni ?
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Tudnátok ajánlni pár modot mi nagyon jó questeket rak a játékba? És egy oldlanak is örülnék amin sok jó mod fent van és könyû ket átnézni. (amit én találtam azon elég furcsán voltak csoportosítva és így nehéz átnézni)
Lost Spires? Ezekrõl vagy még nem hallotam vagy nem ugranak be hirtelen. Azt tudom hogy rengeteg mod készült a játékhoz de én csak a sárkányosat használom. Most viszont tervezem hogy minden küldetést megcsinálok amit lehet egy karakterrel ezért még felrakok pár modot. (ha jól tudom vannak modok amik küldetéseket raknak a játékba)
Igazad volt!Nem fogta föl a gép,hogy mit tettem...szó mi szó érdekes jelenség...
Vissza kellett töltenem és úgy mûködött.
Vissza kellett töltenem és úgy mûködött.
Rengeteg mod készült a játékhoz, mindenki megtalálhatja a neki éppen megfelelõeket, bár nem keveset kell keresgélni, éppen a töménytelen lehetõség miatt.
Neked tetszik a sárkánylovaglás, én inkább gyalogolok, futok, az elõzõ hozzászólásommal mindössze annyit akartam, hogy aki ragaszkodik a lovakhoz, de unja, hogy a pacik kidöglenek alóla, annak érdemes Shadowmere-t megszerezni.
Persze ez is lehet dilemma, egy pozitív hõsnek a bérgyilkosságok sorozatát megcsinálni egy lóért?
Sokat játszom a játékkal, s hogy ne legyen unalmas próbálgatom a modokat, jelenleg ott tartok, hogy a 26-os szint ellenére még alig van rangom, jelenleg a Lost Spires küldetéseit csinálom, amik újak ugyan, bár a lényegük hasonló az eddigiekhez.
Neked tetszik a sárkánylovaglás, én inkább gyalogolok, futok, az elõzõ hozzászólásommal mindössze annyit akartam, hogy aki ragaszkodik a lovakhoz, de unja, hogy a pacik kidöglenek alóla, annak érdemes Shadowmere-t megszerezni.
Persze ez is lehet dilemma, egy pozitív hõsnek a bérgyilkosságok sorozatát megcsinálni egy lóért?
Sokat játszom a játékkal, s hogy ne legyen unalmas próbálgatom a modokat, jelenleg ott tartok, hogy a 26-os szint ellenére még alig van rangom, jelenleg a Lost Spires küldetéseit csinálom, amik újak ugyan, bár a lényegük hasonló az eddigiekhez.
34916-ra vki?
Én szivesebben repülök akatoshal. Sokszor játszottam ezzel a játékkal de a 3 új karakternél már untam a sok gyaloglást vagy lovaglást. Ez a mod pont kapóra jött. Egyépként itt senkit nem zavar hogy hogy a játék szinthez igazítja az ellenséget. Engem irritál hogy a játék elején sokat szenvedek egy gyenge elenféllel és mikor már sokat fejlõdök akkor vagy ugyanaz vagy egy másik elenfél támad meg amivel ugyan anyit cseszekedek.
sziasztok !nagyon bekeményedett a game,extreme loop+minden max a francescoból!meglátom mit tudok tenni,rémálom a világ,de ezt szeretem!10esével jönnek a szörny3k meg ilyesmi..még pár modot feldobtam mellé,de stabil a game!+fáklyamozgatás nálamis aktuális köszi!jó játékot
Amíg nincsenek infame pontjaid IC fõbejárata elõtt is le tudod szedni a fertõzéseket a kegyhelynél, infame pontokkal már elküld.
A játék legjobb lova Shadowmere, kizárólag bérgyilkosként lehet a tied (ajándék.
Erõs, gyors, harcos ló, ráadásul koronás (megölhetetlen).
A lovak szerepe félszegre sikerült a játékban, inkább járom futva a vadont, úgy legalább fejlõdik az athletics, és az acrobatics.
A játék legjobb lova Shadowmere, kizárólag bérgyilkosként lehet a tied (ajándék.
Erõs, gyors, harcos ló, ráadásul koronás (megölhetetlen).
A lovak szerepe félszegre sikerült a játékban, inkább járom futva a vadont, úgy legalább fejlõdik az athletics, és az acrobatics.
hát ezzel nem sokra mentem
én eddig mindig custom klasszal kezdtem
csak nem éreztem rá az ízére
pl úgy csináltam, hogy kezdés, imperial city és környéke
és még egy sima fertõzést se tudtam leszedni így magamról
nademost, rájöttem hogy mozogni kell nyugodtan
és a hand to handen kívül a custom klaszos karimnak is ua majorjai voltak mint azelõre generáltnak, csak én restorationt adtam neki helyette
de az se kell abn regen moddal
idegesítõ hogy a medvék és egyebek a lovamat akarják megenni
most megint elvesztettem egyet, leszálltam hogy levágom a fekete macit, mert mét nem taiztam vele, de volt ott egy troll is, és az elûzte a lovat
olyan térkép amin az obeliszkek vannak feltüntetve van vhol?
én eddig mindig custom klasszal kezdtem
csak nem éreztem rá az ízére
pl úgy csináltam, hogy kezdés, imperial city és környéke
és még egy sima fertõzést se tudtam leszedni így magamról
nademost, rájöttem hogy mozogni kell nyugodtan
és a hand to handen kívül a custom klaszos karimnak is ua majorjai voltak mint azelõre generáltnak, csak én restorationt adtam neki helyette
de az se kell abn regen moddal
idegesítõ hogy a medvék és egyebek a lovamat akarják megenni
most megint elvesztettem egyet, leszálltam hogy levágom a fekete macit, mert mét nem taiztam vele, de volt ott egy troll is, és az elûzte a lovat
olyan térkép amin az obeliszkek vannak feltüntetve van vhol?
Warrior: két legfontosabb attributeja a strenght és az endurance.
Ahhoz, hogy valamelyik attributera meglegyen szintlépéskor az 5 pont, a hozzá tartozó skilleknek (strenght: hand to hand, blunt, blade, endurance: heavy armor, block, armorer) összesen legalább 10-el kell növekedni az adott szinten.
A szintlépéshez a major skilleknek kell összesen 10-el növekedni, s mivel a Warriornak ott van majorban minden skillje a fõ attributekhoz képtelenség 4-5 pontokat összehozni mindkét attributera.
A játék elején elõny, ha a használt skillek többsége major, erõs a karakter, de ez sokszor elfogyik 10-15-ös szintre, ekkor néhány szintet esetleg szenvedni kell, 20-as szint fölött már nem kellene gondnak lenni az erõs páncélok miatt.
Custom karakterek ritkábban lépnek szintet, de nagyobb szorzókkal, ugyanakkor náluk a játék eleje nehezebb, hisz a használandó skilljük egy része még nagyon alacsony.
Ahhoz, hogy valamelyik attributera meglegyen szintlépéskor az 5 pont, a hozzá tartozó skilleknek (strenght: hand to hand, blunt, blade, endurance: heavy armor, block, armorer) összesen legalább 10-el kell növekedni az adott szinten.
A szintlépéshez a major skilleknek kell összesen 10-el növekedni, s mivel a Warriornak ott van majorban minden skillje a fõ attributekhoz képtelenség 4-5 pontokat összehozni mindkét attributera.
A játék elején elõny, ha a használt skillek többsége major, erõs a karakter, de ez sokszor elfogyik 10-15-ös szintre, ekkor néhány szintet esetleg szenvedni kell, 20-as szint fölött már nem kellene gondnak lenni az erõs páncélok miatt.
Custom karakterek ritkábban lépnek szintet, de nagyobb szorzókkal, ugyanakkor náluk a játék eleje nehezebb, hisz a használandó skilljük egy része még nagyon alacsony.
hát nem vágom amit írtok
mivel én játszom a játékot, méghozzá elõregenerált WARRIOR klasszal
lopakodok, ládátnyitogatok, íjászkodom néha, ugrabugrálok, néha restorationt sütögetek
de alapvetõleg egy csomót lengetem a fegyvert, futok folyamatosan, blokkolok, meg armorerkedem
szóval a strenght és endurance szozókkal nme lehetne baj
mivel én játszom a játékot, méghozzá elõregenerált WARRIOR klasszal
lopakodok, ládátnyitogatok, íjászkodom néha, ugrabugrálok, néha restorationt sütögetek
de alapvetõleg egy csomót lengetem a fegyvert, futok folyamatosan, blokkolok, meg armorerkedem
szóval a strenght és endurance szozókkal nme lehetne baj
kellen olyan mod nekem hogy legyen külsõ néztbõl is célkereszt, mert elég látványos a gyengébb ellenreleket ilyen nézetbõl leverni, vag ybeadni akegyelemdöfést az arénában 😊
meg egy olyan hogy a city guardok szintjék fixálja, de csak azt
elég cumi volt, hogy most 9 szinten már trollok is üldözgetnek, és a pali elszáll a lóról és nekikmegy, pedig már 4 en követtek
egy tovább jött három meg levágta egy másodperc alatt mint a búzát 😊
meg egy olyan hogy a city guardok szintjék fixálja, de csak azt
elég cumi volt, hogy most 9 szinten már trollok is üldözgetnek, és a pali elszáll a lóról és nekikmegy, pedig már 4 en követtek
egy tovább jött három meg levágta egy másodperc alatt mint a búzát 😊
Sokszor eltévedek, a steweee-nem szánt mondandóm is koschwarznak lett címezve<#pardon1>#pardon1>
AHAAAA!!!!
Akkor jól emlékeztem hogy van ilyen...csak más gombkombináció rémlett, és azzal próbálkoztam!
Kösz!
Akkor jól emlékeztem hogy van ilyen...csak más gombkombináció rémlett, és azzal próbálkoztam!
Kösz!
Nem egészen értem, miért akarod kiiktatni a minor skilleket az attribute szorzó meghatározásából.
Próbálj meg esetleg egy saját kasztot létrehozni, ahol a fontos attributekhoz tartozó skillek közül egy major, kettõ minor.
Szerepjátéknak ellentmondhat ugyan egy ilyen karakter generálása, de a szintfejlõdési rendszernek meg éppen az a hibája, hogy, ha sokat használod a major skilljeidet, gyorsan lépel szintet, de kevés szorzóval.
Egy olyan mod megérne egy próbát, ahol minden skill beleszámítana a szintlépésbe, s 20 skillfejlõdés (major+minor) után lehetne szintet lépni
Próbálj meg esetleg egy saját kasztot létrehozni, ahol a fontos attributekhoz tartozó skillek közül egy major, kettõ minor.
Szerepjátéknak ellentmondhat ugyan egy ilyen karakter generálása, de a szintfejlõdési rendszernek meg éppen az a hibája, hogy, ha sokat használod a major skilljeidet, gyorsan lépel szintet, de kevés szorzóval.
Egy olyan mod megérne egy próbát, ahol minden skill beleszámítana a szintlépésbe, s 20 skillfejlõdés (major+minor) után lehetne szintet lépni
A titok nyitja, hogy fel lehet venni a felvehetetlennek tûnõ fáklyát.
Magyar billentyûzettel "Y", angollal "Z" gomb (ha nem állítottad át), így lehet mozgatni tárgyakat, berendezni a lakást is.
Mágiatudományokban jártas karakter tekekinesis varázslatttal is képes mozgatni a fáklyát.
Magyar billentyûzettel "Y", angollal "Z" gomb (ha nem állítottad át), így lehet mozgatni tárgyakat, berendezni a lakást is.
Mágiatudományokban jártas karakter tekekinesis varázslatttal is képes mozgatni a fáklyát.
na most életképes a karakterem, vagy nem is tudom. régebben nem volt elé erõshozzá a gépem, utána meg vagy nem értem rá, vagy bizonyos szint felett játszhatatlanná vált.
kellene nekem egy olyan mod, ami kiiktatja hogy a minor skillek növekményei hatásssal legyenek az attrib pontok szorzóira
elég zavaró, hogy ugye a szerepjáték lényege a komplexitás, meg hogy ne legyen egysíkú, de mikor harcosként csak +2 ket kapok az erõ, állóképesség és gyorsaságra, mert szeretek ládákkal pepecselni, ugrálni meg minimális szinten restoration varázslatokat sütögetni
kellene nekem egy olyan mod, ami kiiktatja hogy a minor skillek növekményei hatásssal legyenek az attrib pontok szorzóira
elég zavaró, hogy ugye a szerepjáték lényege a komplexitás, meg hogy ne legyen egysíkú, de mikor harcosként csak +2 ket kapok az erõ, állóképesség és gyorsaságra, mert szeretek ládákkal pepecselni, ugrálni meg minimális szinten restoration varázslatokat sütögetni
T.I.E. v 1.21 Gyorsan dolgozik a modder....
Ezt egy sima fáklyával tegyem, vagy azzal ami az oltáron volt (és nem tudom felvenni)?
A terem sarkaiban lévõ tûzhelyeket kell meggyújtani a fáklyával.
Gyorsaság a lényeg, mert kialszanak a tûzhelyek bizonyos idõ elteltével.
Amikor mindegyik ég kiveheted az amuletet az urnából.
Gyorsaság a lényeg, mert kialszanak a tûzhelyek bizonyos idõ elteltével.
Amikor mindegyik ég kiveheted az amuletet az urnából.
Van aki járatos az SI mellékküldetéseiben?
Ez egyik küldetést sose tudtam megcsinálni, és most se tudom hogy kell. Az a küldetés lenne, amikor a paranoiás világvégehívõ macskának kell összeszednem 3 dolgot. Ebbõl az egyik kint van a szigeten egy erõdben, egy urnában, de nem tudom hogy lehet kinyitni az urnát. Tudja valaki hogy kell?
Ez egyik küldetést sose tudtam megcsinálni, és most se tudom hogy kell. Az a küldetés lenne, amikor a paranoiás világvégehívõ macskának kell összeszednem 3 dolgot. Ebbõl az egyik kint van a szigeten egy erõdben, egy urnában, de nem tudom hogy lehet kinyitni az urnát. Tudja valaki hogy kell?
Köszi a segítséget! Remélem ez tényleg segít!
a memóriahasználatot és a kétmagos procik kihasználását optimalizálják fõleg.
Ezek amúgy mit csinálnak?
uInterior Cell Buffer=3
uExterior Cell Buffer=36 (ezeket 1GB RAM-mal duplázd <6 ill. 72>6 ill. 72>, 2 GB-vel megint duplázd, ahhez kapcsolódik a következõ:
iPreloadSizeLimit=26214400 (1GB RAM-mal írd át 52428800-ra, 2GB-tal 104857600-ra)
bBackgroundLoadLipFiles=1
bLoadBackgroundFaceGen=1
bBackgroundCellLoads=1
bLoadHelmetsInBackground=1
iBackgroundLoadLoading=1
bBackgroundPathing=1
bUseThreadedBlood=1
bUseThreadedMorpher=1
bUseThreadedTempEffects=1
bUseThreadedParticleSystem=1
bUseMultiThreadedTrees=1
bUseMultiThreadedFaceGen=1
iNumHavokThreads=5
iThreads=9
iOpenMPLevel=10
iMinGrassSize=120
én ezeket tweakeltem, megkeresed a Dokumentumok/My Games/Oblivion mappában az ini file-t, megnyitod (társítod) jegyzettömb-bel, majd megkeresed a fenti dolgokat, és átírod az értékeket. lehet hogy valami már úgy lesz, ahogy itt van. ELÕTTE CSINÁLJ MENTÉST AZ INI FILE_RÓL!
uExterior Cell Buffer=36 (ezeket 1GB RAM-mal duplázd <6 ill. 72>6 ill. 72>, 2 GB-vel megint duplázd, ahhez kapcsolódik a következõ:
iPreloadSizeLimit=26214400 (1GB RAM-mal írd át 52428800-ra, 2GB-tal 104857600-ra)
bBackgroundLoadLipFiles=1
bLoadBackgroundFaceGen=1
bBackgroundCellLoads=1
bLoadHelmetsInBackground=1
iBackgroundLoadLoading=1
bBackgroundPathing=1
bUseThreadedBlood=1
bUseThreadedMorpher=1
bUseThreadedTempEffects=1
bUseThreadedParticleSystem=1
bUseMultiThreadedTrees=1
bUseMultiThreadedFaceGen=1
iNumHavokThreads=5
iThreads=9
iOpenMPLevel=10
iMinGrassSize=120
én ezeket tweakeltem, megkeresed a Dokumentumok/My Games/Oblivion mappában az ini file-t, megnyitod (társítod) jegyzettömb-bel, majd megkeresed a fenti dolgokat, és átírod az értékeket. lehet hogy valami már úgy lesz, ahogy itt van. ELÕTTE CSINÁLJ MENTÉST AZ INI FILE_RÓL!
öööö, abból a 13 oldalból mi az "alapvetõ"?
Sajnos az angol tudásomat ez már meghaladja 😞.
Sajnos az angol tudásomat ez már meghaladja 😞.
1. szedd le az egészet (elõtte a my games mappából csinálj biztonsági mentést el a mentéseidrõl)
2. egy jó programmal (pl. ccleaner) írts ki minden felesleget a gépedrõl.
3. defregmentálj (jobb katt C meghajtóra, tulajdonságok, eszközök, töredezettségmentesítés)
4. csinálj egy lemezellenõrzést (jobb katt C meghajtóra, tulajdonságok, eszközök, ellenõrzés, mindkettõ kijelöl - csinálod, amit kérdez, újra fog indulni, sokáig tart)
5. oblivion újratelepít, ÉS figyelj, hogy a jó peccset rakd fel: ha van SI-d, akkor az SI english változatot az 1.2-esbõl, ha nincs akkor az oblivionból feltehetõen neked az UK/EUROPEAN/AUSTRALIAN változat kell, nem a sima english - legalábbis ha itthon vetted a boltban, ha nem akkor feltheteõen az english peccsek
6. ÚJRA töredezettségmentesítés.
7. ellátogatsz a tweakguides.com-ra és megcsinálod az ini file-ban az alapvetõ tweak-eket, nem kell megijedni tõle, nem bonyolult.
8. mentéseidet visszateszed és játszol.
ha ezek után is kilép, akkor win-reinstall kell.
2. egy jó programmal (pl. ccleaner) írts ki minden felesleget a gépedrõl.
3. defregmentálj (jobb katt C meghajtóra, tulajdonságok, eszközök, töredezettségmentesítés)
4. csinálj egy lemezellenõrzést (jobb katt C meghajtóra, tulajdonságok, eszközök, ellenõrzés, mindkettõ kijelöl - csinálod, amit kérdez, újra fog indulni, sokáig tart)
5. oblivion újratelepít, ÉS figyelj, hogy a jó peccset rakd fel: ha van SI-d, akkor az SI english változatot az 1.2-esbõl, ha nincs akkor az oblivionból feltehetõen neked az UK/EUROPEAN/AUSTRALIAN változat kell, nem a sima english - legalábbis ha itthon vetted a boltban, ha nem akkor feltheteõen az english peccsek
6. ÚJRA töredezettségmentesítés.
7. ellátogatsz a tweakguides.com-ra és megcsinálod az ini file-ban az alapvetõ tweak-eket, nem kell megijedni tõle, nem bonyolult.
8. mentéseidet visszateszed és játszol.
ha ezek után is kilép, akkor win-reinstall kell.
Talán az orknál van valami, amit fel kell venni....
A fõ küldetés az, hogy elpusztítsuk Mehrunes Dagont. Folyamatosan adják az egymást követõ feladatokat. Elviszed az amuletet Weynon Priory-ba, ott megmondják kinek kell tovább vinni, majd õt kell megóvni, és adogatja szép sorban a feladatokat. Az összes többi mellék küldetés. Van párszáz...
Mit csináljak? Rakjam újra a Windowst?
Ezek csak a gyári modok, így remél(t)em hogy azokkal nem lehet baj.
Ezek csak a gyári modok, így remél(t)em hogy azokkal nem lehet baj.
akkor jó!rakd ujra a win+a gamet és ovatosan a modokkal