The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyilam van (hogyne lenne, a valóságban is íjász vagyok 😊), potion-om sajnos nincs, mérgem akad valamilyen, a sneak-em nem rossz. Majd nekiveselkesek...
Agramir tényleg nem könnyû ellenfél. Ha úgy lépsz be a kriptába, hogy jó a sneak képességed és helybõl osonsz. Óvatosan le lehet csapni, ellenben éjjel megkeres a DB küldötte, mert gyilkoltál. Ha meg feltûnõen berontasz, akkor hamar levernek, mert Agramirnál mágikus kard van.
Én beosontam, lenyilaztam Agramirt, az õrt elkerültem és annyi. Este meg jött Lucien... Ja: az ásót ne felejtsd el magaddal hozni, az lesz a bizonyíték...

bardocz
Sneak attackal kezd az egészet,nyíllal,így csinálsz egy kis bónusz sebzést,és vigyél magaddal életerõ italokat,meg esetleg tegyél mérget a kardodra.
Fantusz
Agamir kardjában van Absorb enchant, õt kellene elõbb lecsapni, a segéd már könyebb.

Köszi a segítséget!

Hát, most komoly helyzetbe kerültem. :S Az IC-ben lévõ korrupt kereskedõs küldetést csinálom. Már lent vagyok a családi sírhelyben, csakhogy minden ütés amit bekapok, leveszi az életerõm negyedét és az összes manámat...ráadásul ketten vannak! :S
A láthatatlanság sem jó ötlet, mert ha én ütök elõször, az õr is beszáll a buliba, kimenni pedig nem tudok, mert emberünknél van a kulcs. 11-es vagyok, de úgy érzem, ez most esélyelen...
Dzson
Nem jó ötlet kiirtatni állatokkal a daedra hívõket, mivel akkor nem tudod majd, mi kell az adott lény megidézéséhez a szentélynél...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
Hm, szóval nincs megoldás? :-(

PS3-mon játszottam végig (obli + knight of 9), és ott nem volt ilyen...

Na mindegy, kösz.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Ha nagyon nem találok sehol se, akkor gyorsan fejlõdök egyet és a szentély közelébe csalom.A hívõk majd lefoglalják, bár kétlem, hogy sokáig kitartanának, mert egyszer 10 percig néztem, hogy egy farkassal szenvednek.Azzért köszi a tippeket.
Ezüst nyílvesszõ, magas íjászati szint, két lövés távolról.

Fantusz
Modok nélkül a Level 8 még kevés ahhoz, hogy Will-o-the-Wispekkel találkozz, de a következõ szitttõl már jöhetnek, lévén 9-es szintû lények.
Mágusbot jó fegyverválasztás lehet ellenük, villámmal, tûzzel jól sebezhetõk, de a képességeikre figyelj oda, az Absorb Healt, és az Absorb Magicka, ami harc közben is látványos, de a csata után nézd át a karit, sokszor van szükség utógyógyításra a Demage Intelligence, és Deamge Willpower maradandó sérülés a gyógyításig.
Az meg majd alkalom-adtán kiderül kevés vagy-e ellenük, vagy sem, végsõ esetben el is lehet futni, utakon segítenek a járõrök is, bár, ha csak szemléled a csatát lehet a Will-o-the-Wisp lesz a gyõztes - legalább is Francescoval játszva ez gyakori eset.

Amúgy végigjártam a fél országot Glowdustért, de pont ICben nem voltam 😊 Köszi
Hát akkor lehet, hogy inkább veszek.Azért is szoktam botot használni, mert abba van jelenleg a legjobb varim.Ez 40 sebzésû villám, csak sokat fogyaszt.lvl 8 vok, Talán lenne esélyem legyõzni egyet?
Fantusz
Will-o-the-Wisp 9-es szintû lény, de nagyon kemény, kellemetlen ellenfél tud lenni, nem tudom ki, hogy van vele, de nálam kb. 20-as szintû karakterek kellettek, ahhoz, hogy biztosan le tudjam gyõzni (ráadásul sokszor nem egy van belõle).
Tolvajokkal egyértelmûen el kellett futnom a Will-o-the-Wispek elöl, mágus, amikor már tudott Deadroothot idézni, vagy 100-as intelligencia mellett legalább 40-50 es sebzésû destrutuion mágiát használni akkor szállhatott viszonylag nyugodtan harcba ilyen lények ellen (Detect life!!!).

A Will-o-the-Wisp sokszor láthatatlanul támad, kellemtlen képességei vannak (Absorb Health , Absorb Magicka , Damage intelligence, damage willpower), normál fegyverrel sebezhetetlenek.
Ahol gyakran elõfordulnak: A fövárosból Skingradba vezetõ út mentén, Bravil és Leyawiin közötti úton, az utóbbi városhoz közelebb.
Ezen túl is természetesen bárhol lehetnek, de a jelzett helyeken nálam gyakoriak a sárgán csillámló-eltünõ, repkedõ lények.

bardocz
Töltött lélekkövekkel tudod feltölteni õket.Ehhez a soultrap varázslat kell,amit ráküldesz az ellenségre,és míg tart,addig ölöd meg.
A mágikus cuccok töltéseit hol tudom visszatölteni? Van rá mód, hogy ami kifogyott, azt késõbb újra használhassam?
Fantusz
Nem.

a nirnroot visszanõ?
Kivételesen én válaszolok 😊 az Imperial City-ben lévõ alchemy shop árul glowdust-ot!

Proway, ez a legnehezebb Black Hand küldetés, de ne add fel! Ennyire jól megírt küldetéssorozattal még nem találkoztam életemben, most fejeztem be...megéri végigvinni, sõt közben mindent elolvasni/meghallgatni! 😊
A Main Ingredients IC-ben jó beszerzési hely spéci alkímiai cuccoknak. Glow Dust is elõfordul. Will-o-Wisp-ek meg bárhol lehetnek. Annak a Daedrának a szentélye körül, aki ilyet kér, rendszeresen kóricál 1-2, de kemények, veszélyesek, gyorsak...

Árnyékolási hiba, van ilyen. Tovább kell fordulni...

aaasdd
Én IC-be tudtam venni egyszer.
proway
köszi szépen,hát már 14es szinten vagyok,csak megkérdeztem mer most kért meg Lucien hogy nyírjak ki mindenkit a Dark Brotherhood-ban.

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Na jó, kaptam egy questet, úgyhogy a Welkynd Stone nem kell, mivel ez egy Ayelid romba szól.Helyette inkább azt kérdezném, hogy lehet-e valahol glowdustot kapni, vagy a Will-o-the Wispeket hol találom.Bár az elõzõ jobb lenne.
Dzson
Üdv!

Egy hete túrom a mindenféle fórumokat a következõ miatt:

A hegyrõl nézve az Imperial city teljesen jól látszik - egészen addíg, míg a bal széle (Prison) ki nem lóg egy picit a képrõl, mert akkor az összes kõtextura helyén sötét lyuk keletkezik - de NEM csak a városon hanem minden addig látható helyen a távolban (városok és tornyok, romok). Ettõl az egész city fekete sziulettként van jelen. Ha a visszafordulok picit akkor helyrejön - tehát nem valószinû, hogy textura pack okozza a gondot. A víz tükrözõdés is feketének mutatja...

Aleswell falu és Sercen ayleid rom között kb. lenézve találkoztam vele leginkább.

Valaki találkozott ilyennel?

Lenne még valami.Múltkormegfáradtam értem haza, leültem, hogy majd valami olcsó, de hatásos pia mellett ünnepeljem meg, hogy végre összekapartam a kitchen areamra a pénz. Persze hiába volt olcsó, inkább a szomszédból loptam.De hát ugye elég csóró vagyok, sak megbocsátják nekem.Különben se tudják, hogy én voltam.na mind1.Szóval leültem, hogy a kandallófényben meghhitten iszogassak.Meg is nyomom=>Rekk=>glukk és más semmi.Na az lenne a kérdésem, hogy nem lehetne-e rávenni, hogy valahogy normálisan igyon.Mert ez el is rontotta a hangulatot, és mentem szunyálni.
ja v an még valami:Welkyn Stone-t(asszem így írják) hol lehet találni?Csak mert egyszer már volt nekem és nem dungeonokból szedtem, mert az valahol a játék legeslegelején volt.Már felkerestem pár Ayelid romot, néhányba be is lehetett menni, de még nem éreztem magam elég felkészültnek.Szóval, ha van ilyen hely amit ismertek, akkor légyszi mondjátok, hol.
U.I.:A céltáblára lövéstõl sztem fejlõdik, mert, ha nem akkor minek van az arcane egyetemen Patrice room.Lehet, hogy nem, de most megyek is megnézem.
Fantusz
Vicente Valtieri "baráti gesztusból" hajlandó megfertõzni, a többi vámpírtól a Porphyric Hemophylia-t harcolva, ritkábban alvás közben lehet megkapni.

A vámirizmus ad jónéhány fortify-t, de vannak kemény hátrányai, pl négy vérivás nélüli nap után a Sun Demage mértéke 8HP/sec.

Szóval, ha még olyan szinten vagy a játékkal, hogy azt sem tudod merre találhatók vámpírok, ne siettesd az átalakulást, erõsödjön a karid.
Cyrodiil tele van vámír-lakta dungeonokkal, elõbb-utóbb úgyis szembe kerülsz velük, márcsak azért is, mert jónéhány küldetésben kikerülhetetlenek, de hobby - szintû kincskeresõk is elég gyakran találnak vámpírtanyákat, barlangokban, elhagyott erõdök romjaiban, de még Ayleid romokban, vagy a fõváros csatornáiban is.

proway
Sziasztok, Vicente Valtieri-n kívül van más vámpír aki átváltoztatna vámpírrá vagy harcoljak 1 vámpírral és majd elkapom tõle a kórt??

a másik h hol vannak ijen vámpír helyek? lécci segítsetek,köszi

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Hát õõõ...Nem tudom.😄 Múltkor úgy vittem végig,hogy Én tudatlan kedvtelésbõl leöltem még egy alacsonyabb szinten,aztán mire odaértem,hogy megkéne ölni küldetésen belül addigra csak annyit írt ki,hogy "Quest completed".😄 És már mehettem is tovább a következõ gyanútlan áldozathoz.1000 arany egy gyilkolás?Valahogy úgy emlékszem,hogy 40-50.
Fantusz
Sneak...
Nem veszel ki semmit a zsebébõl, hanem a mézsört rakod bele.
Nem biztos, hogy mûködik, a mérgezett almát Teekeeussal sikerült így megetetnem, de Deetsannal nem.

A sötételf utazik sokat megölheted útközben, városon kívül, ahol nincsenek õrök (figyelmeztettek, hogy gyakorlott a destruction mágia gasználatában)

Bounty: vannak nevetségesen alacsony büntetések, magasabb szinten akár már az 1000 aranyas büntetést is lazán ki lehet fizetni, de a cél, hogy a küldetéseket vérdíj nélkül csináld meg.
1000 bountit börtönben leülni hatalmas érvágás lehet,ha 3-4 skilled 2-4 értékkel csökken a börtön miatt.

bardocz
Én is sokat vártam rá.Én Bruma-ban követtem el a szörnû tettet,vagyis nem éppen bent a városban😊 Nálam este ment ki,de én nem bent vártam,hanem kint a város kapuja elõtt aszem.
napok óta ki se teszi a lábát a kocsmából 😊
bardocz
Nem bug.Olvasd el a küldetés leírását.Sokat utazik.Remélem ez segít😉
1000 arany egy gyilkolás...
A Dark Brotherhood egyik küldetése ez. Meg kell ölnöm egy utazgató sötételfet, akivel ha mézsört itatok (mead), összeesik, mert allergiás a benne lévõ mézre.
Ha megütöm, 5mp-en belül ott az õr az ajtóban, így sokszor még megölni sincs idõm. :S Komolyan, inkább legyilkolom Cyrodiil legnagyobb arcait és bezárom az összes kaput, de ettõl az idegesítõ bugtól hülyét kapok. 😞
Szerintem sehogy...Ez a leitatás melyik küldetésben van?Már végigvittem a játékot,de ilyennel nem találkoztam.A bountyval meg ne törõdj szerintem,hisz mennyi az gyilkolás büntetése?40 arany?Az nem összeg...Ha feladathoz van kötve úgyis vissza szerzed ezt az összeget.<#awink>
Ebben a játékban hogy lehet egy NPC-nek odaadni egy tárgyat? Le kellene itatnom egy sötételfet, de az istennek nem veszi el tõlem a sört, hiába teszem oda elé, az asztalra (drop, majd grab). Ezért nem tudtam a mérgezett almát sem használni a Dark Brotherhood-ban. 😞
Ha simán levágom, akkor megoldhatatlan bounty nélkül!! :S
Illetve számolatlan "home" mod van, ami különbözõ szinvonalú, ingyenesen elfoglalható "házakat" rak a játékba. A legtöbbnek az a baja, hogy egybõl tele is rakja mindenféle tápos cuccal (mágikus fegyverek, oltárok, mifenék). Ha meg tudod állni, hogy nem használod õket, akkor ok, egyébként felejtõs, mert elrontja az egészet.

Egy companion moddal (a legjobb erre a Companion Share and Recruit, mert azzal bármely NPC-t felfogadhatod) megtöltheted emberekkel a házat, de van pár olyan mod, ami eleve lehetõséget ad a megvehetõ házakba 1-1 szolgálót, vagy akár feleséget vinni (More Female Servants, illetve a Housewives. Ez utóbbival egy Dremora leányzót is el lehet venni feleségül, csak elõbb jól meg kell etetni valami húsfélével). Companion Share and Recruit tesz be pár olyan NPC-t, akiket le sem tudsz rázni igazán, akkor is a nyomodban járnak, ha nem fogadod fel õket. Igaz, keményebb területeken általában el is pusztulnak, ha nem vigyázol rájuk. A legjobb felvenni, majd a házadban elszállásolni, esetleg elküldeni alkímiai összetevõket gyûjteni. Ha megfelelõ szintû az alkmímiája, adsz neki felszerelést és megbízod, hogy gyártson lötyiket ráérõ idejében. A CSR-hez tartozik egy bevásárló mod is, akkor elküldheted a partnert, hogy vegyen magának páncélt, ruhát. Adsz neki elegendõ pénzt és a környéaen található boltokban megveszi magának ami a legjobb a szintjéhez.

Varázsbottal egyik sem. Mivel nem a saját mágiádat használod, hanem a botét, nincs mitõl fejlõdni.

Fantusz
A Battlethorn Castle-t szépen be lehet rendezni (ott alapból is rengeteg terem, tároló, asztal, no és személyzet van), komoly múzeumot lehet összehozni.

Armorer és fõleg az achemy két könnyen fejleszthetõ skill, majorból ésszel használd.

bardocz
Mysticism-et még lehet úgy is,hogy amit elején kapunk hullamozgató spell-t ajtókra,táblákra lõjük el,rá kell rakni valami súlyt a gombra,és az megy örökké😄
Fantusz
1 - ez jó kérdés, ezen még nem gondolkoztam igazán, pusztakezes mágusokkal harcolok, de szerintem, ha botot használsz nem fejlõdik a skilled (legfeljebb a block, ha sokat védekezel a bottal.

2 - céltalanul ellövöldözött tûzlabdákkal nem lehet skill fejleszteni, csak, ha élõ célpontra megyen.
Fejeleszthetõk viszont a saját magadra ható varázslatokkal a skillek.
Alteration - páncélt veszel magadra
Illusion - csillagfényt varázsolsz magad köré
Mysticism - lényérzékelõ spell
Restoration - gyógyítod magad (fölöslegesen)
Conjuration - idézel

Destructiont lehet fejleszteni a conjuration segítségével: megidézel egy csontvázat, és tûzlabdával dobálod (summonok lelkét be is lehet fogni)

3 - mennyiségtõl függ a skillfejlõdés, alacsony szintû spelleket többször kell használni, így gyorsabb a skillfejlõdés.

Fantusz
Tolvajcéh tagok kérhetik a dojent, hogy rendezzék a vérdíjat, ebben az esetben csak a vérdíj fele terheli a kincsesládádat - ez a legjobb megoldás.

Kevés vérdíjat ki is lehet fizetni, börtönben ülve néhány skilled visszafejlõdik (elméletileg van rá esély, hogy fejlõdhet is skill börtönben ülve - security, sneak - de jellemzõen rossz üzlet raboskodni.

Szerepjáték, de az észnélküli öldöklésnek semmi értelme, fölösleges pl. járõröket halomra öldösni a fejenkénti 1000 bountyért, amikor nyilvánvaló, hogy semmi érték nincsen náluk.
(meg lehet õket ölni, ha kiséred járõrözés közben, és ráhúzol egy medvét, ogrét vagy más erõs lényt, ami általában végez a szerencsétlennel, de hasznod szinte semmi, sõt lehet neked is jól jönne a segítsége valamelyik harcnál)

nem használtam, köszönöm... 😊

Ha megnõ a bounty-d és támadnak az õrök, mi a legjobb megoldás? Kifizetni inkább a pénzt, esetleg börtön? Van rá valami mód, hogy megússzam a bajt? (persze azon kívül, hogy legyek rendes 😊
Hello!
Lenne néhány kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1)Ha varázsbottal megyek, melyik skillem fejlõdik?
2)Ha csak a levegõbe, vagy mondjuk próbababákra, célpontokra lövök/ütök, attól fejlõdök?
3)Egy varázs skill fejlõdése a varátzslat minõségétõl, vagy a mennyiségétõl függ?Úgy értem, hogy melyik fejleszt jobban egy gyenge vari többször, vagy egy erõsebb kevesebbszer?
proway
bocsi,nemszóltam nem írtam semmit<#buck>

proway
hali,melyik mappába kell rakni a fájlokat?

Ha nem használod,nem fejlõdik.Az armorer szint azt mutatja,hogy mennyire vagy jó a felszerelésed (páncél,fegyver) javításában.(Bár,gondolom erre Te is rájöttél.😉Ahoz,hogy javítani tudj kell repair hammer.Minél magasabb a szinted armorerben,annál hosszabb ideig tudsz egy repair hammert használni.50-es szint fölött mágiával rendelkezõ páncélt/fegyvert is tudsz javítani.Ha annak ellenére,hogy használod viszonylag sokat és nem nõ a tapasztalatod benne,akkor jön egy nálam okosabb kollega és elmondja,hogy mi az ábra.😄
Remélem segítettem!
Nem hiszem el, ez lakberendezési játék is? 😊)

7 szint után alaposan átnéztem a karakterem, és egy dolog nem stimmel: az Armorer skillem valamiért nem fejlõdik. Az összes többi szépen alakul, de ez nem mozdul. Sajnos nálam major skill, és ha már nem kotyvasztok italokat (az Alchemy szintén major), eléggé visszavet a fejlõdésben. Mi lehet az oka? trénert találtam, de az nem elég, és drága is
circa
köszi 😊