The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én beosontam, lenyilaztam Agramirt, az õrt elkerültem és annyi. Este meg jött Lucien... Ja: az ásót ne felejtsd el magaddal hozni, az lesz a bizonyíték...
Hát, most komoly helyzetbe kerültem. :S Az IC-ben lévõ korrupt kereskedõs küldetést csinálom. Már lent vagyok a családi sírhelyben, csakhogy minden ütés amit bekapok, leveszi az életerõm negyedét és az összes manámat...ráadásul ketten vannak! :S
A láthatatlanság sem jó ötlet, mert ha én ütök elõször, az õr is beszáll a buliba, kimenni pedig nem tudok, mert emberünknél van a kulcs. 11-es vagyok, de úgy érzem, ez most esélyelen...
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
PS3-mon játszottam végig (obli + knight of 9), és ott nem volt ilyen...
Na mindegy, kösz.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Mágusbot jó fegyverválasztás lehet ellenük, villámmal, tûzzel jól sebezhetõk, de a képességeikre figyelj oda, az Absorb Healt, és az Absorb Magicka, ami harc közben is látványos, de a csata után nézd át a karit, sokszor van szükség utógyógyításra a Demage Intelligence, és Deamge Willpower maradandó sérülés a gyógyításig.
Az meg majd alkalom-adtán kiderül kevés vagy-e ellenük, vagy sem, végsõ esetben el is lehet futni, utakon segítenek a járõrök is, bár, ha csak szemléled a csatát lehet a Will-o-the-Wisp lesz a gyõztes - legalább is Francescoval játszva ez gyakori eset.
Tolvajokkal egyértelmûen el kellett futnom a Will-o-the-Wispek elöl, mágus, amikor már tudott Deadroothot idézni, vagy 100-as intelligencia mellett legalább 40-50 es sebzésû destrutuion mágiát használni akkor szállhatott viszonylag nyugodtan harcba ilyen lények ellen (Detect life!!!).
A Will-o-the-Wisp sokszor láthatatlanul támad, kellemtlen képességei vannak (Absorb Health , Absorb Magicka , Damage intelligence, damage willpower), normál fegyverrel sebezhetetlenek.
Ahol gyakran elõfordulnak: A fövárosból Skingradba vezetõ út mentén, Bravil és Leyawiin közötti úton, az utóbbi városhoz közelebb.
Ezen túl is természetesen bárhol lehetnek, de a jelzett helyeken nálam gyakoriak a sárgán csillámló-eltünõ, repkedõ lények.
Proway, ez a legnehezebb Black Hand küldetés, de ne add fel! Ennyire jól megírt küldetéssorozattal még nem találkoztam életemben, most fejeztem be...megéri végigvinni, sõt közben mindent elolvasni/meghallgatni! 😊
MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille
Egy hete túrom a mindenféle fórumokat a következõ miatt:
A hegyrõl nézve az Imperial city teljesen jól látszik - egészen addíg, míg a bal széle (Prison) ki nem lóg egy picit a képrõl, mert akkor az összes kõtextura helyén sötét lyuk keletkezik - de NEM csak a városon hanem minden addig látható helyen a távolban (városok és tornyok, romok). Ettõl az egész city fekete sziulettként van jelen. Ha a visszafordulok picit akkor helyrejön - tehát nem valószinû, hogy textura pack okozza a gondot. A víz tükrözõdés is feketének mutatja...
Aleswell falu és Sercen ayleid rom között kb. lenézve találkoztam vele leginkább.
Valaki találkozott ilyennel?
ja v an még valami:Welkyn Stone-t(asszem így írják) hol lehet találni?Csak mert egyszer már volt nekem és nem dungeonokból szedtem, mert az valahol a játék legeslegelején volt.Már felkerestem pár Ayelid romot, néhányba be is lehetett menni, de még nem éreztem magam elég felkészültnek.Szóval, ha van ilyen hely amit ismertek, akkor légyszi mondjátok, hol.
U.I.:A céltáblára lövéstõl sztem fejlõdik, mert, ha nem akkor minek van az arcane egyetemen Patrice room.Lehet, hogy nem, de most megyek is megnézem.
A vámirizmus ad jónéhány fortify-t, de vannak kemény hátrányai, pl négy vérivás nélüli nap után a Sun Demage mértéke 8HP/sec.
Szóval, ha még olyan szinten vagy a játékkal, hogy azt sem tudod merre találhatók vámpírok, ne siettesd az átalakulást, erõsödjön a karid.
Cyrodiil tele van vámír-lakta dungeonokkal, elõbb-utóbb úgyis szembe kerülsz velük, márcsak azért is, mert jónéhány küldetésben kikerülhetetlenek, de hobby - szintû kincskeresõk is elég gyakran találnak vámpírtanyákat, barlangokban, elhagyott erõdök romjaiban, de még Ayleid romokban, vagy a fõváros csatornáiban is.
a másik h hol vannak ijen vámpír helyek? lécci segítsetek,köszi
MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille
Nem veszel ki semmit a zsebébõl, hanem a mézsört rakod bele.
Nem biztos, hogy mûködik, a mérgezett almát Teekeeussal sikerült így megetetnem, de Deetsannal nem.
A sötételf utazik sokat megölheted útközben, városon kívül, ahol nincsenek õrök (figyelmeztettek, hogy gyakorlott a destruction mágia gasználatában)
Bounty: vannak nevetségesen alacsony büntetések, magasabb szinten akár már az 1000 aranyas büntetést is lazán ki lehet fizetni, de a cél, hogy a küldetéseket vérdíj nélkül csináld meg.
1000 bountit börtönben leülni hatalmas érvágás lehet,ha 3-4 skilled 2-4 értékkel csökken a börtön miatt.
A Dark Brotherhood egyik küldetése ez. Meg kell ölnöm egy utazgató sötételfet, akivel ha mézsört itatok (mead), összeesik, mert allergiás a benne lévõ mézre.
Ha megütöm, 5mp-en belül ott az õr az ajtóban, így sokszor még megölni sincs idõm. :S Komolyan, inkább legyilkolom Cyrodiil legnagyobb arcait és bezárom az összes kaput, de ettõl az idegesítõ bugtól hülyét kapok. 😞
Ha simán levágom, akkor megoldhatatlan bounty nélkül!! :S
Egy companion moddal (a legjobb erre a Companion Share and Recruit, mert azzal bármely NPC-t felfogadhatod) megtöltheted emberekkel a házat, de van pár olyan mod, ami eleve lehetõséget ad a megvehetõ házakba 1-1 szolgálót, vagy akár feleséget vinni (More Female Servants, illetve a Housewives. Ez utóbbival egy Dremora leányzót is el lehet venni feleségül, csak elõbb jól meg kell etetni valami húsfélével). Companion Share and Recruit tesz be pár olyan NPC-t, akiket le sem tudsz rázni igazán, akkor is a nyomodban járnak, ha nem fogadod fel õket. Igaz, keményebb területeken általában el is pusztulnak, ha nem vigyázol rájuk. A legjobb felvenni, majd a házadban elszállásolni, esetleg elküldeni alkímiai összetevõket gyûjteni. Ha megfelelõ szintû az alkmímiája, adsz neki felszerelést és megbízod, hogy gyártson lötyiket ráérõ idejében. A CSR-hez tartozik egy bevásárló mod is, akkor elküldheted a partnert, hogy vegyen magának páncélt, ruhát. Adsz neki elegendõ pénzt és a környéaen található boltokban megveszi magának ami a legjobb a szintjéhez.
Armorer és fõleg az achemy két könnyen fejleszthetõ skill, majorból ésszel használd.
2 - céltalanul ellövöldözött tûzlabdákkal nem lehet skill fejleszteni, csak, ha élõ célpontra megyen.
Fejeleszthetõk viszont a saját magadra ható varázslatokkal a skillek.
Alteration - páncélt veszel magadra
Illusion - csillagfényt varázsolsz magad köré
Mysticism - lényérzékelõ spell
Restoration - gyógyítod magad (fölöslegesen)
Conjuration - idézel
Destructiont lehet fejleszteni a conjuration segítségével: megidézel egy csontvázat, és tûzlabdával dobálod (summonok lelkét be is lehet fogni)
3 - mennyiségtõl függ a skillfejlõdés, alacsony szintû spelleket többször kell használni, így gyorsabb a skillfejlõdés.
Kevés vérdíjat ki is lehet fizetni, börtönben ülve néhány skilled visszafejlõdik (elméletileg van rá esély, hogy fejlõdhet is skill börtönben ülve - security, sneak - de jellemzõen rossz üzlet raboskodni.
Szerepjáték, de az észnélküli öldöklésnek semmi értelme, fölösleges pl. járõröket halomra öldösni a fejenkénti 1000 bountyért, amikor nyilvánvaló, hogy semmi érték nincsen náluk.
(meg lehet õket ölni, ha kiséred járõrözés közben, és ráhúzol egy medvét, ogrét vagy más erõs lényt, ami általában végez a szerencsétlennel, de hasznod szinte semmi, sõt lehet neked is jól jönne a segítsége valamelyik harcnál)
Ha megnõ a bounty-d és támadnak az õrök, mi a legjobb megoldás? Kifizetni inkább a pénzt, esetleg börtön? Van rá valami mód, hogy megússzam a bajt? (persze azon kívül, hogy legyek rendes 😊
Lenne néhány kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1)Ha varázsbottal megyek, melyik skillem fejlõdik?
2)Ha csak a levegõbe, vagy mondjuk próbababákra, célpontokra lövök/ütök, attól fejlõdök?
3)Egy varázs skill fejlõdése a varátzslat minõségétõl, vagy a mennyiségétõl függ?Úgy értem, hogy melyik fejleszt jobban egy gyenge vari többször, vagy egy erõsebb kevesebbszer?
Remélem segítettem!
7 szint után alaposan átnéztem a karakterem, és egy dolog nem stimmel: az Armorer skillem valamiért nem fejlõdik. Az összes többi szépen alakul, de ez nem mozdul. Sajnos nálam major skill, és ha már nem kotyvasztok italokat (az Alchemy szintén major), eléggé visszavet a fejlõdésben. Mi lehet az oka? trénert találtam, de az nem elég, és drága is