The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet csak a játék nem fogta még fel mi történt, volt már nekem is hasonló pár küldinél.
Õszintén szólva megnéztem a hulláját mindenkinek.A férjében semmi érdekes,csak halászruha meg a ház kulcsa.:S
Érdekes...Na majd holnap!
Érdekes...Na majd holnap!
Nem kell még valamit csinálni a halott csávó hullájával? Nincs nála még valami fontos? Mintha valami ilyesmi rémlene...
Már az is megvolt...spyware pucolás, víruskeresés...mostmár lehet meg tudom oldani úgy hogy az utsó mentés elõtt még betöltök két korábbi mentést, mászkálok egy kicsit és csak aztán töltöm be az utsót...ez mûködni látszik...
Már az is megvolt...spyware pucolás, víruskeresés...mostmár lehet meg tudom oldani úgy hogy az utsó mentés elõtt még betöltök két korábbi mentést, mászkálok egy kicsit és csak aztán töltöm be az utsót...ez mûködni látszik...
Hát a kapu nyitó megvan.SÕT!Ki is jutottam,de nem frissült a küldetés.Gondoltam,biztos oda kell mennem a(z) (mostmár<#eplus2>#eplus2>)özvegyhez.Hát,jól beszívtam mert csak annyit mond,hogy tudta,hogy a férje bajban van és siessek érte.DE VAZZE!Meghalt!😄
Na ilyenkor mi a teendõ?
(Megöltem a nõt,akkor se változott semmi.-.-)
Hát Ficek...Nem tudom mi lehet.:S
Modokhoz nem értek(de csak azért mert nincs fönn egy se).Talán egy registry pucolás vagy valami.
Na ilyenkor mi a teendõ?
(Megöltem a nõt,akkor se változott semmi.-.-)
Hát Ficek...Nem tudom mi lehet.:S
Modokhoz nem értek(de csak azért mert nincs fönn egy se).Talán egy registry pucolás vagy valami.
Sajnos ugyanúgy kidobott 😞.
Lehet valamelyik mod bugos, vagy akármi?
Lehet valamelyik mod bugos, vagy akármi?
Alapjátékot nem kell patcelni, ha a Shiveringes is telepíted, csak a ShiveringIsles_v1.2.0416English patch kell.
Az valóban érdekes, hogy miért nem lehet úgy patchelni, ha valaki késõbb rakta fel a kieget, elõtte patchelte az alapot.
Az valóban érdekes, hogy miért nem lehet úgy patchelni, ha valaki késõbb rakta fel a kieget, elõtte patchelte az alapot.
Ok, köszi! Akkor ezt teszem!
Hogy én is segítsek elárulom a te gondodra a megoldást.
Menny vissza az ajtón ahol öldököltél és néhány lépés után jobbra lesz egy vasrácsajtó ami mögött...
Hogy én is segítsek elárulom a te gondodra a megoldást.
Menny vissza az ajtón ahol öldököltél és néhány lépés után jobbra lesz egy vasrácsajtó ami mögött...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Visszamész az erõdbe, a kulccsal kinyitod azt az ajtót, amelyiket eddig nem tudtál kinyitni (rögtön a bajárat után), s elfordítod a kallantyút.
Beülsz a csónakba, és elmondod a nõnek, hogy a férje pancser volt, mert nem futott oda hozzád, amikor kijöttél az erõdbõl, így kénytelen voltál végignézni, ahogy az ork elevenen megnyúzta <#nevetes2>#nevetes2>
Beülsz a csónakba, és elmondod a nõnek, hogy a férje pancser volt, mert nem futott oda hozzád, amikor kijöttél az erõdbõl, így kénytelen voltál végignézni, ahogy az ork elevenen megnyúzta <#nevetes2>#nevetes2>
Ficek9!Telepítsd föl az alap Obliviont,majd a Shivering islest.Ha mind ezt megtetted rakd föl a legújabb patchet.Nálam (többek között) ez segített ahoz,hogy menjen a játék és ne fagyjon ki állandóan.
Viszont néha amennyire jó tud lenni az Oblivion sokszor annyira bosszantó is.:@
Bravilban kaptam egy küldetést,hogy valami nõ férje elveszett és kerítsem elõ.Kiderül,hogy egy ork tudja hol van az úr,de egy feltétellel mondja meg a férj tartózkodási helyét,ha vissza szerzem a buzogányát.Innen aki nem csinálta meg ezt a küldetést az csak saját felelõsségre olvassa tovább!😉
Szóval,egy hajóval kiérek az erõdhöz ahol a férj található.Kiderül,hogy ez egy ember vadászat és nincs szó semmilyen buzogányról.Leölöm az ember vadászokat,az ork csávót és most jönne az,hogy kikéne menjek az erõdbõl,de hogy a francba????<#conf>#conf>
Ha emlékeim nem csalnak valamiféle csapó ajtó vezet ki,de ebben egyáltalán nem vagyok biztos.Ja,és találtam egy kulcsot az orknál.
Viszont néha amennyire jó tud lenni az Oblivion sokszor annyira bosszantó is.:@
Bravilban kaptam egy küldetést,hogy valami nõ férje elveszett és kerítsem elõ.Kiderül,hogy egy ork tudja hol van az úr,de egy feltétellel mondja meg a férj tartózkodási helyét,ha vissza szerzem a buzogányát.Innen aki nem csinálta meg ezt a küldetést az csak saját felelõsségre olvassa tovább!😉
Szóval,egy hajóval kiérek az erõdhöz ahol a férj található.Kiderül,hogy ez egy ember vadászat és nincs szó semmilyen buzogányról.Leölöm az ember vadászokat,az ork csávót és most jönne az,hogy kikéne menjek az erõdbõl,de hogy a francba????<#conf>#conf>
Ha emlékeim nem csalnak valamiféle csapó ajtó vezet ki,de ebben egyáltalán nem vagyok biztos.Ja,és találtam egy kulcsot az orknál.
Kizárható, hogy kihagytál valamit a küldetés folyamán, különben Agramir nem lenne a kriptában.
Modokat meg szépen sorban ki-be kapcsolhatod, kiderül melyik a hibás.
Sajnos a modokkal hiba is kerülhet a gépezetbe, én pl visszaraktam a kvatch aftermath modot, elvileg valóban meg lehet csinálni a kvatch-i ostromot, néhány új NPC is besegít, de sajnos bugos volt az ostrom második fele, a kastélyban több oblivion-lakó lény is agyonverhetetlen lett, elszórakoztam velük elég sokáig, mondom fejlõdnek a skilljeim, de végül újra kellett kezdenem az ostromot a mod nélkül, sem a spider daedrát, sem a xivilait, sem a daedroothot nem lehetett megölni (az ostrom után visszakapcsoltam a modot.)
Persze az is lehet nem ebben a modban volt a hiba, hanem valamelyik másik kavart be.
Modokat meg szépen sorban ki-be kapcsolhatod, kiderül melyik a hibás.
Sajnos a modokkal hiba is kerülhet a gépezetbe, én pl visszaraktam a kvatch aftermath modot, elvileg valóban meg lehet csinálni a kvatch-i ostromot, néhány új NPC is besegít, de sajnos bugos volt az ostrom második fele, a kastélyban több oblivion-lakó lény is agyonverhetetlen lett, elszórakoztam velük elég sokáig, mondom fejlõdnek a skilljeim, de végül újra kellett kezdenem az ostromot a mod nélkül, sem a spider daedrát, sem a xivilait, sem a daedroothot nem lehetett megölni (az ostrom után visszakapcsoltam a modot.)
Persze az is lehet nem ebben a modban volt a hiba, hanem valamelyik másik kavart be.
És ha én a SI nélkül kezdtem el az Obliviont, és feltettem a sima patcht, de csak most tettem fel a SI-et? Akkor is lehet ez a baj? Akkor telepítsem újra az egészet, és csak a kisebb SI patcht rakjam fel utána?
a sírrablós thoroniros küldiben nem tudom most megölni agarmir-t
koronás, és felkel, nem is az a baj, mert be lehet csellel fejezn9i a küldit, de nem tudom elvenni így a kardját, ami nagyon zavar
melyik mod miatt lehet vajon?
static npc vagy quest award levelling ?
koronás, és felkel, nem is az a baj, mert be lehet csellel fejezn9i a küldit, de nem tudom elvenni így a kardját, ami nagyon zavar
melyik mod miatt lehet vajon?
static npc vagy quest award levelling ?
Oblivion patch akkor kell, ha nincsen fönt a Shivering Isles.
Shivering Isles patch elé nem kell az Oblivionos - ebbõl lehet a hibaüzenet.
A kilépésekhez esetleg hozzájárulhat, ha nem volt megfelelõen patchelve, de sajnos patchel együtt is kiléphet (nem kellene gyakran).
Shivering Isles patch elé nem kell az Oblivionos - ebbõl lehet a hibaüzenet.
A kilépésekhez esetleg hozzájárulhat, ha nem volt megfelelõen patchelve, de sajnos patchel együtt is kiléphet (nem kellene gyakran).
P4 3 GHz
2 GB Ram
GF 7600GT 256 MB
De nem hiszem hogy ez a baj, csak nemrég kezdte el, és visszatöltöttem e legelsõ mentésemet, simán ment. Az újabb mentésekkel jött elõ. A régebbi gyengább gépkonfigemmel is kb ugyanez volt amikor elõször végigvittem.
Amúgy a legutolsó patch-t hogy kell feltenni? Mert van egy sima Oblivionos (kb 5M😎 és egy ShiveringIsles-es (kb 1M😎. Az 5MB-os simán felment, de az 1MB-os hibaüzenetet dob ki. Mi lehet az oka? Ennek esetleg lehet hozzá köze?
2 GB Ram
GF 7600GT 256 MB
De nem hiszem hogy ez a baj, csak nemrég kezdte el, és visszatöltöttem e legelsõ mentésemet, simán ment. Az újabb mentésekkel jött elõ. A régebbi gyengább gépkonfigemmel is kb ugyanez volt amikor elõször végigvittem.
Amúgy a legutolsó patch-t hogy kell feltenni? Mert van egy sima Oblivionos (kb 5M😎 és egy ShiveringIsles-es (kb 1M😎. Az 5MB-os simán felment, de az 1MB-os hibaüzenetet dob ki. Mi lehet az oka? Ennek esetleg lehet hozzá köze?
Alapértelmezetten T. Ha átállítottad, akkor amire a Wait funkciót tetted. Ha ellenséges környezetben vagy, nem lehet...
"T" ha jol emlekszem, bar felve mondom 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
milyen géped van?
rég játszottam vele
hogy is lehet várakozni mondjuk utcán?
hogy is lehet várakozni mondjuk utcán?
Tûzz ki magad elé célokat és érd el õket. lehet a fõ küldetést végigcsinálni, de unalmas egy idõ után Vállalhatod a mellék küldetéseket, tehetsz fel quest modokat, amit akarsz. Amennyiben kedveled a szerepjátékot, nekiláthatsz kialakítani magadnak egy életet Tamrielen. Vehetsz magadnak megfelelõ méretû és osztályú házat, fogadhatsz bele embereket, gyüjtheted a pénzt, varázstárgyakat, spéci felszereléseket, amit csak akarsz...
ööö...hogy játsz?<#hehe>#hehe>
küldetéseket vállaj el és hajts végre? felfedezz? barangolsz? harcolsz? fejleszted a karaktered? nem tudom, tanácstalan vagyok én magam is...<#hehe>#hehe><#idiota>#idiota>
küldetéseket vállaj el és hajts végre? felfedezz? barangolsz? harcolsz? fejleszted a karaktered? nem tudom, tanácstalan vagyok én magam is...<#hehe>#hehe><#idiota>#idiota>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Amugy nemértem a játéknak mi a lényege azon kivül hogy aztcsinálhatsz amit akarsz(részben) !!!!<#vigyor2>#vigyor2><#confused>#confused>
HELP!
"Sûrûn kilép a játék, mi lehet a baj?"
Sajnos egyik ajánlott megoldással se tudok mit kezdeni, mert nincs semmi hasonló a gépemen! Mit tegyek? Már rohadtul unom hogy mindig kilép a játék :S!
Sajnos egyik ajánlott megoldással se tudok mit kezdeni, mert nincs semmi hasonló a gépemen! Mit tegyek? Már rohadtul unom hogy mindig kilép a játék :S!
ja, az a két arc teljesen han solo és csubakka, szerintem szándékosan. a hajójuk meg...millenium falcon 😊)))
a hajóskapitány még arról is cseveg a "vukival", hogy milyen esélye van egy magafajta fickónak egy hercegnõnél...hát mikor ezt a beszélgetést kihallgattam, fetrengtem a röhögéstõl.<#eljen>#eljen><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
a hajóskapitány még arról is cseveg a "vukival", hogy milyen esélye van egy magafajta fickónak egy hercegnõnél...hát mikor ezt a beszélgetést kihallgattam, fetrengtem a röhögéstõl.<#eljen>#eljen><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Találtam egy modot, ami talán segít a "fáklyával settenkedünk, sötét barlangban és nem vesz észre senki" problémán: Proximity Based Sneak Penalties
Más: a múltkor valaki kérdezett a Blood&Mud(?) ltal felrakott hajósról (egy hajóskapitány, meg a khajjit segédje, aki úgy beszél mint egy Vuki, és a hajójuk elég romos). Sikerül velük beszélnem, tán Anvilban. Elvileg fel lehet õket fogadni szállításra, de csak bravili illetõségûeket szállítanak. Talán ha megvesszük a házat a városban...
Más: a múltkor valaki kérdezett a Blood&Mud(?) ltal felrakott hajósról (egy hajóskapitány, meg a khajjit segédje, aki úgy beszél mint egy Vuki, és a hajójuk elég romos). Sikerül velük beszélnem, tán Anvilban. Elvileg fel lehet õket fogadni szállításra, de csak bravili illetõségûeket szállítanak. Talán ha megvesszük a házat a városban...
Az új változatok (asszem a 6.6 óta) már a játék elején bekapcsolhatóak.
Amúgy elég érdekes a viselkedése. Ha odasétálsz Kvatch kapujához, ahol az oblivion kapu is van, majd bemész, a füstölgõ, romos várost látod.
Ha "gyorsutazással" beugrasz a kastély kapujához, a város áll, pontosabban épülõfélben van, scak majdnem üres. egyedül a kocsmában van némi élet. Aztán kisétálsz a fõkapun, visszamész, megint az eredeti, égõ, füstölgõ romok látszanak...
Amúgy elég érdekes a viselkedése. Ha odasétálsz Kvatch kapujához, ahol az oblivion kapu is van, majd bemész, a füstölgõ, romos várost látod.
Ha "gyorsutazással" beugrasz a kastély kapujához, a város áll, pontosabban épülõfélben van, scak majdnem üres. egyedül a kocsmában van némi élet. Aztán kisétálsz a fõkapun, visszamész, megint az eredeti, égõ, füstölgõ romok látszanak...
A kvatch aftermath milyen szintre sikerült felhozni a készítõknek?
Próbáltam régebben, de csak a kvatch-i ostrom teljes befejezése után lehetett aktiválni, a küldetések is kb annyiból álltak anno, hogy "Te vagy a Count, adj pénzt a városod újjáépítésére".
Jó ötlet volt a mod, nem kellene állandóan a füstölgõ romokat csodálni, de a több karakter miatt állandóan ki-be kapcsolgatás idegesítõ volt, úgyhogy hanyagoltam.
Próbáltam régebben, de csak a kvatch-i ostrom teljes befejezése után lehetett aktiválni, a küldetések is kb annyiból álltak anno, hogy "Te vagy a Count, adj pénzt a városod újjáépítésére".
Jó ötlet volt a mod, nem kellene állandóan a füstölgõ romokat csodálni, de a több karakter miatt állandóan ki-be kapcsolgatás idegesítõ volt, úgyhogy hanyagoltam.
Bocs, erre rosszul emlékeztem. Március (nem május 😊) 13-ai kiadás.
Állítólag ebbe is lehetsz gróf, de még nem próbáltam, így én se tudom mit rejt, de van benne állítólag sok minden. De elég friss, olyan 1-2 hetes a mostani változata. Csak véletlenül akadtam rá amúgy, csak képeket akartam keresni a még épp Kvatchról és ezt is kidobta, de megnézem a másikat is. THX az infót!
van ilyen, de szerintem jobb a kvatch aftermath. illetve a kavatch rebuilt-et konkrétan nem használtam, de az aftermath jobban tetszett a leírás alapján. (te lehetsz kvatch grófja, stb... egy csomó plusz quest)
wabbajack jo kis "fegyver", en is szeretem, csak neha pont erösebb lennye valtoztatja az ellen mint volt😊)..a sanguine rozsaja nevü botot ajänlom meg, nah azt is cipelem magammal, maguskent kb 10 bot van mär nälam😊..SPOILER!!..a sanguine rozsaja ha jol tudom egy oriasi werecrocodile-t idez, evvel meg az a gond hogy ha legyüri az ellent, akkor räd is tämad, amig el nem tünik
Tud valaki valamit errõl az új modról?
Kvatch Rebuilt
Kvatch Rebuilt
Jah 😊! Csak kár hogy nem hosszabb egy kicsit a hatása.
Na ennek a feladatnak eszetlen egy vége let...<#idiota>#idiota>
Viszont az a harci bot amit kaptam a kedves kollégától elég különös dolgokra képes(lovat átváltoztatta õzzé😄).
Köszönöm a segítséget!
Viszont az a harci bot amit kaptam a kedves kollégától elég különös dolgokra képes(lovat átváltoztatta õzzé😄).
Köszönöm a segítséget!
A Mighty Magick for Midas mod letöltõ oldalán van egy excel tábla, ami 180 Midas spell hozzávalóit tartalmazza (a leírásukat nem, csak a nevét és a receptet). Excel 2007-es de le lehet tölteni a Microsft tól egy konvertert (FileFormatConverters.exe), ami beépül a régebbi Office-ba, így olvasható ez is...
nekem is fenn van a midas magic spell mod..eleg koran felraktam, de most tudom majd kb hasznät venni, a legtöbb spell amit keszithetsz 75 -ös "kepesseget" kivän az adott osztyälybol, es valoban olyan esszencia kell bozonyos spellekhez amit egy keszülekkel vonhatsz ki, ez szabadon hasznälhato midas boltjaban..pl dragaköves gyürüt dobsz a gepbe, szetbontja neked aranyrögöre, meg olyan dragaköre amit tartalmazott...en peldaul egy feher tigrist szeretnek megidezni majd ha a conjurationom eleri a 75-ös szintet...ezenkivül erdemes 3 db könyvet venni midastol, mindharom tartalmaz extra küldeteseket hogy vert lehet hugyozni..9-es szinten nekialltam az egyiknek, a skingradi börtönböl egy földre festett jelre kattintva egy szigetre teleportalasz, ahol nagyon kemeny ellenfelek, irto tapos cuccokban rontanak räd, de annyian hogy mindenem elfogyott es a feletöl be kellett töltenem egy masik mentest, ezt feladtam majd visszamereszkedem 20-as szinten...a nexuson ez a mod a top 100 1 helyen van, aradozik rol mindenki, szerintem is magus karakterrel rendelkezöknek mindenkepp ajanlott<#eljen>#eljen>
láttam, hogy kijött új.
oda meg el sem jutottam még, utálom ezeket a csatornákat 😊
oda meg el sem jutottam még, utálom ezeket a csatornákat 😊
Van már 1.20-as T.I.E. is...
Neked nem volt az 1.19-cel olyan gondod, hogy az IC alatti csatornákban néha iszonyúan belassult? Az "eredeti" szakaszokon, amik az alapjátékban is benne vannak, 3 FPS környékén produkált a gépem, akkor is, ha rajtam kívül senki nem volt a környéken... A korábbi verziókkal semmi ilyet nam tapasztaltam...
Neked nem volt az 1.19-cel olyan gondod, hogy az IC alatti csatornákban néha iszonyúan belassult? Az "eredeti" szakaszokon, amik az alapjátékban is benne vannak, 3 FPS környékén produkált a gépem, akkor is, ha rajtam kívül senki nem volt a környéken... A korábbi verziókkal semmi ilyet nam tapasztaltam...
Pár napja írtam a Midas Magick Spells of Aurum modról, amit futtában megnéztemés nem tetszett, mert jópár spellt túl erõsnek éreztem...
Nos úgy tünik, mégsem annyira tápos a dolog, mint elsõ olvasatra látszik.
Valóban vannak igen kemény spellek, ám a megszerzésük nem olyan egyszerû. Egyet sem lehet megvenni a boltban. Ott csak egy "receptkönyvet lehet megkapni, jó pénzért, amiben le van írva az összes spell hatása és a készítésükhöz szükséges összetevõk.
Kezdõdik a dolog azzal, hogy mindegyikhez kell 1 db aranyrög. Ezt árul a boltos, de csak egyet, 3 naponként. Több (3-5 db) ékköves arany ékszerbõl össze lehet rakni egy aranyrögöt, a boltban található spéci kütyü segítségével, de igen ritka dolog így is.
Az egyszerûbb spellekhez egyszerû összetevõk kellenek (egy ezüst vagy üveg nyílvesszõ, egy fáklya, meg az aranyrög ad egy Midas Light Arow spelt. Ez az eltalált célt fényforrássá alakítja átmenetileg, sebzése minimális. Kivéve, ha a cél egy vámpír. Annak annyi. Ellenben a spell magicka ára elég borsos, ráadásul nem is túl pontos (10-bõl 3-szor mellé megy). Érdekessége még, hogy ugyan Illusion spell, de a használatához legalább 25-ös destruction képesség kell).
A komolyabb spellekhez már essenciákra van szüksége, meg Grand lélekkel töltött Grand lélekkövekre. Az esseznciákat a Sigill Stone-okból lehet kivonni. Az igazán erõs hatásokhoz zöbb, azonos osztályú (pl live essence) követ is fel kell használni.
Kombinálva a Mighty Magick: Reborn moddal, ahol nincs mágia regeneráció, csak alvás közben, igencsak óvatos mágiahasználatot igényel...
Ellenben találtam egy komoly hibát a játékban. Totál sötét barlangrendszerben sétálgatok, teljes díszkivilágításban (100 láb Starlight) és a kutya nem vesz észre, 50 láb távolságról. Ez így marhaság... A More Realistic Stneaking valamit javít a dolgon, de még messze nem tökéletes...
Nos úgy tünik, mégsem annyira tápos a dolog, mint elsõ olvasatra látszik.
Valóban vannak igen kemény spellek, ám a megszerzésük nem olyan egyszerû. Egyet sem lehet megvenni a boltban. Ott csak egy "receptkönyvet lehet megkapni, jó pénzért, amiben le van írva az összes spell hatása és a készítésükhöz szükséges összetevõk.
Kezdõdik a dolog azzal, hogy mindegyikhez kell 1 db aranyrög. Ezt árul a boltos, de csak egyet, 3 naponként. Több (3-5 db) ékköves arany ékszerbõl össze lehet rakni egy aranyrögöt, a boltban található spéci kütyü segítségével, de igen ritka dolog így is.
Az egyszerûbb spellekhez egyszerû összetevõk kellenek (egy ezüst vagy üveg nyílvesszõ, egy fáklya, meg az aranyrög ad egy Midas Light Arow spelt. Ez az eltalált célt fényforrássá alakítja átmenetileg, sebzése minimális. Kivéve, ha a cél egy vámpír. Annak annyi. Ellenben a spell magicka ára elég borsos, ráadásul nem is túl pontos (10-bõl 3-szor mellé megy). Érdekessége még, hogy ugyan Illusion spell, de a használatához legalább 25-ös destruction képesség kell).
A komolyabb spellekhez már essenciákra van szüksége, meg Grand lélekkel töltött Grand lélekkövekre. Az esseznciákat a Sigill Stone-okból lehet kivonni. Az igazán erõs hatásokhoz zöbb, azonos osztályú (pl live essence) követ is fel kell használni.
Kombinálva a Mighty Magick: Reborn moddal, ahol nincs mágia regeneráció, csak alvás közben, igencsak óvatos mágiahasználatot igényel...
Ellenben találtam egy komoly hibát a játékban. Totál sötét barlangrendszerben sétálgatok, teljes díszkivilágításban (100 láb Starlight) és a kutya nem vesz észre, 50 láb távolságról. Ez így marhaság... A More Realistic Stneaking valamit javít a dolgon, de még messze nem tökéletes...
A tescs kezelése nem túl egyszerû, de nem is tragikusan bonyolult. Valamiért nálam nem tud új esp-t létrehozni (elszáll mentéskor). Ezen úgy is lehet segíteni, hogy a Wrye Bash-ban lévõ empty.esp másolatát adod meg aktívnak, akkor abba ment, majd átnevezed, amire akarod.
A lényeg: amikor indítod a tescs-t, egy esp-t (amivel dolgozol éppen) kijelölsz aktívnak, majd mellé kijelölöd az összes olyat, amibõl még szeretnél felhasználni dolgokat. (pl a szemeket). Ha az oblivion.esm-tõl eltérõ esm-ek is vannak, akkor azokat is.
Ez után két utad lehet. Az egyik (lusta modder effekt), hogy simán felhasználod a modokban lévõ objektumokat. Így a tied csak akkor használható, ha ezek a modok is telepítve vannak.
A másik, amikor minden olyan objektumról, amit szeretnél használni, másolatot készítesz (megnyitod editálásra, átnevezed, majd amikor OK-zod, a kérdésre hogy hozzon-e újat létre, igent mondasz. Ezzel a másolattal dolgozol tovább, ezt használod fel. Bele fog kerülni a szerkesztett esp-be. Ez után ki kell még válogatnod az objektumhoz tartozó erõforrásokat (.nif, .dds, .kf, .wav, .mp3 fájlok és minden, amibõl az adott objektum felépül), és összepakolod a saját mododba. Így akkor is használható, ha a forrás mod nincs telepítve. Az adatfájlokat érdemes .bsa-ba tömöríteni, a BSA Commander segítségével.
A lényeg: amikor indítod a tescs-t, egy esp-t (amivel dolgozol éppen) kijelölsz aktívnak, majd mellé kijelölöd az összes olyat, amibõl még szeretnél felhasználni dolgokat. (pl a szemeket). Ha az oblivion.esm-tõl eltérõ esm-ek is vannak, akkor azokat is.
Ez után két utad lehet. Az egyik (lusta modder effekt), hogy simán felhasználod a modokban lévõ objektumokat. Így a tied csak akkor használható, ha ezek a modok is telepítve vannak.
A másik, amikor minden olyan objektumról, amit szeretnél használni, másolatot készítesz (megnyitod editálásra, átnevezed, majd amikor OK-zod, a kérdésre hogy hozzon-e újat létre, igent mondasz. Ezzel a másolattal dolgozol tovább, ezt használod fel. Bele fog kerülni a szerkesztett esp-be. Ez után ki kell még válogatnod az objektumhoz tartozó erõforrásokat (.nif, .dds, .kf, .wav, .mp3 fájlok és minden, amibõl az adott objektum felépül), és összepakolod a saját mododba. Így akkor is használható, ha a forrás mod nincs telepítve. Az adatfájlokat érdemes .bsa-ba tömöríteni, a BSA Commander segítségével.
Menj a második pontra.
Üdv mindenki!Látom akkor még is lehet varrni a játékban mod segítségével.(Elõzõ kérdésemre utalva.)Köszönöm ez ügyben a segítséget!
Viszont újabb próblémába ütköztem.Sheogorat szentélyénél kaptam egy faladatot,miszerint elkell mennem egy Border watch nevû faluba ahol valmi próféciát kell a falu sámánjától meghallgatnom majd végbe vinnem.
Na az elsõ "átok" a falura nézve a patkányok támadása.Megszereztem a sajtot,megsütöttem és sikerült a patkányokat elõcsalnom.Ezután a feladatom,hogy megnézzem bevette-e a sámán,hogy ez a prófécia egyik eleme.El is hitte meg minden de ezekután nem változik a feladat,hanem ugyan arra az emberkére mutat.Na következõ a kérdésem:most akkor végbe kell vinnem a prófécia második pontját vagy mit kell csinálni?Ha tényleg a második pont következik akkor kérlek ne írjátok le,hogy mit kell a végbeviteléhez csinálni.
Segítségetek elõre is köszönöm!
Viszont újabb próblémába ütköztem.Sheogorat szentélyénél kaptam egy faladatot,miszerint elkell mennem egy Border watch nevû faluba ahol valmi próféciát kell a falu sámánjától meghallgatnom majd végbe vinnem.
Na az elsõ "átok" a falura nézve a patkányok támadása.Megszereztem a sajtot,megsütöttem és sikerült a patkányokat elõcsalnom.Ezután a feladatom,hogy megnézzem bevette-e a sámán,hogy ez a prófécia egyik eleme.El is hitte meg minden de ezekután nem változik a feladat,hanem ugyan arra az emberkére mutat.Na következõ a kérdésem:most akkor végbe kell vinnem a prófécia második pontját vagy mit kell csinálni?Ha tényleg a második pont következik akkor kérlek ne írjátok le,hogy mit kell a végbeviteléhez csinálni.
Segítségetek elõre is köszönöm!
1000*Köszönöm!<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Amikor csinálod a saját fajt, betöltöd azokat az esp-ket is,amik pl a szemeket hozzák a játékba. Több esp-t is betölthetsz egyidõben...
Nem nekem úgy kéne hogy az construction set-ben be tudjam állítani hogy a játék mien szem típusokat ajánljon fel karakter készítésnél.
nagyonkössz
szemet ugy tudsz h felteszed a hair and eyes mod-ot,stabil a cucc-databa bemásolod!ha erre gondoltál
Nekem is szokott kilépegetni a játék hibaüzenettel, így most utánanéztem a gyikban mi lehet a baj. De nem tudom hol van se a mpeg2dmx.ax fájl (a keresõm se talált ilyet a gépen), se az ffdshow (ha van egyáltalán ilyen a gépemen). Hol kellene ezeknek lennie? Ha ezek se segítenének, vagy nincsenek is?
Nem elég megtalálni az árulkodó jeleket, a tanúk vallomása is fontos, különben nem frissül a quest.
Tárgyi bizonyítékok: ecset+festmény a szobában, kép a toronyban, festékes szõnyeg az ebédlõben.
A kopasz, borvirágos orrú NPC tud fontos infókat, de nehezen árulja el, bribe, vagy charm varázslat segíthet, a lényeg, hogy addig beszélj vele, amíg nem frissül a quest.
Tárgyi bizonyítékok: ecset+festmény a szobában, kép a toronyban, festékes szõnyeg az ebédlõben.
A kopasz, borvirágos orrú NPC tud fontos infókat, de nehezen árulja el, bribe, vagy charm varázslat segíthet, a lényeg, hogy addig beszélj vele, amíg nem frissül a quest.