The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali. valaki tudna nekem segíteni, a mágikám nem töltõdik, már próbáltam mindent le raktam minden felszerelést aludtam vagy egy hétig de csak az italtól töltõdik.
Fantusz
Géptõl függ, hogy mennyire lehet valóban széppé varázsolni a játékot, nézd át a beállításokat, több hozzáértéssel még az ini-ben is lehet babrálni, ha pedig bírja a gép modokkal akár az egész textura lecserélhetõ (bár elõbb játsz az eredetevel, hogy késõbb még szembetûnõbbek legyenek a változások)

Patchelni érdemes a játékot, v1.2.0416, attól függõen, hogy fent van a Shivering kieg, vagy sem, de itt van egy bug is sajnos, ha nincsen fent a kieg, és patcheled a játékot, a késõbbiekben felrakott Shivering Isles frissítése nyûgös. (patch nélkül meg kellemetlen szaggatások, kifagyások jönnek sok-sok óra játék után)

SaGa javasolta a mini-image használatát, érdemes kipróbálni, így a lemez kímélve lesz, de az eredeti exevel tudod játszani az Obliviont.

Az eredeti exe-t visszacserélve és a lemezt betolva (kéri) a probléma megoldódott, köszönöm!
A patch-et nagyon érdemes föltenni?
Egyetlen bajom még, hogy kicsit csúnya a játék, már ami a távoli textúrákat illeti. Az a fajta vagyok, aki kizárólag a szépségéért, és az "akárhova mehetek, bármit csinálhatok"-feelingért játszik ezzel a játékkal. Így fontos lenne.
Fantusz
Lehet rossz exe-re cserélted az eredetit?
Az exe file verziószámának meg kell egyezni a játékban fönt lévõ patch verziójával, plusz nem mindegy az sem, hogy az európai, vagy az amerikai verzióhoz készült cracket használod.

jó verziójú a nodvd-s exe? Jobban járnál, ha miniimag-et használnál a nodvd-s exe helyett. Patchek megvoltak?
Az ArchiveInvalidation eljárásról már többször írtam itt a topikban, keress rá.

Fantusz
Melik küldetés volt az?
Gondolom valamelyik modhoz köthetõ, az Oscuro rak valami ilyen küldit a játékba.

Vámpírként a karaktered lesz a legrandább NPC egész Tamrielben.
Pozitívum az 5 pont fortify a Strength, Willpower, Speed, Acrobatics, Athletics, Destruction, Hand to Hand, Illusion, Mysticism, Sneak skillekre.
Resist disease 100%, Resist paralyse 100%, Resist normal weapons 5%.

Negatívum az erõsödõ Weakness to fire, amit még esetleg lehet enchantos dolgokkal ellensúlyozni (Resist fire), de,ha nem ivott vért megkap egy másik, alkalmanként életveszélyes "ajándékot"
A Sun Demage erõs fényérzékenység, vér ivás nélkül csak sötét helyeket tud a vámpír létezni, a napfény halált jelenthet.

Az a "baj", hogy semmilyen modot nem raktam fel hozzá, egyedül az exe-t cseréltem le NODVD-sre. Az eljárást nem ismerem, de kíváncsian várom a megoldást 😊
A kékeslila textúra a textúra hiányát jelzi. Feltettél valami modot, ami lecserélte a talaj texturáit (pl Quarl) és nem csináltad meg az ArchiveInvalidation eljárást.

Átlapozva a FAQ-t és az ini file-t, sincs fogalmam róla, mi okozhatja a problémámat. A gond az, hogy amióta csak kijöttem a szabad levegõre, a talajt egy kékeslila színû ismétlõdõ textúra borítja, nem pedig a zöld, aminek lennie kellene. Mikor kijött a játék, ez nem jelentkezett, most viszont nem tudok megszabadulni tõle. Nagyon zavaró bóklászás közben.
Valakinek ötlete?
Köszönöm!
Kapsz egy halom elõnyt (gyorsaság, erõ) meg egy nagyobb halom hátrányt (idõnként vét kell inni, a Nap és az erõs fények megölnek, egyre rondább leszel, így nem áll veled szóba senki)...

sevendoor
Megcsináltam egy vámpiros küldit. 44s szinten vagyok, minden létezõ céh fejeként nem sok kihivás ért mostanában, de ez a Vámpir lord jól megizzasztott. A küldetés tárgy egy kard volt, valamilyen Light, és vámpir nevû enchantja van. Nme találkozott vki vele?
volt nála egy 100% tûzssebzés elleni gyûrû is. Nem tudok továbblépni, ill. nem tudom mire jó a kard 😞

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

sevendoor
A vámpirizmus pontosan mivel jár? Kacérkodom a gondolattal, hogy kipróbálom.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

T.I.E. 1.22 a szokott helyén...

koschwarz
meg ne feletsd el, hogy ha összejön a 10 pont a szintlépéshez, akkor szintet kell lépned, mert onnantól kezdve a többi gyûjtött pont már a következõ szinthez adódik. tehát lehet hogy te verekszel mint állat, lehet hogy mégsem jön össze a szinten belül annyi pont, ami miatt megkapnád az 5-ös pontot. ráadásul egyre lassabban fejlõdsz, minél magasabb a skilled.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Volt már jónéhányszor téma oedig az attribute szorzó, nincs abban semmi ördöngõsség.

Warriorként majorban van az erõhöz tartozó három skilled (blade, blunt, hand to hand), szintén majorban van a kitertáshoz kapcsolt összes skill (armorer, block, heavy armor), plusz az athletics.
Endurancere, vagy strengthre csak trénerrel tudod megcsinálni az 5 pontot, minden második szinten, de akkor a másikra csak egy jut, matematikailag több nem fér bele.

Gyorsaságra lehet akár maximális pont is szintenként, mindössze a heavy helyett könnyûpáncélban kell csapkodni az ellenfelet, no meg némi szökdécselés a terepen vagy harc közben, így a minorban lévõ két skillhez az athletics csak 1-2 pontocskát ad szintenként, mégis meglehet az attributera az 5 pont.

Minap írtad, hogy nehéz lett nagyon a játék, de egy közel 25-ös szintû karaktert már nem szivesen dob félre senki, de nem is kell, lassan egyenesbe jönnek a dolgok, az ellenfelek már nem erõsödnek (bár a számuk növekedhet).

Custom kasztot sem úgy kell elképzelni, hogy teljesen haszontalan skillek vannak majorban, de minorból rásegítve lehet csak 4-5 pontokat összehozni a fontos attrikra.
Harcosnál ahol létfontosságú az erõ, lehet major a fõ fegyver, de a másik kettõ mehet a másodlagos skillek közé, s gyengébb ellenfelek ellen használni is kell azokat, ugyanígy pl az armorer nagyon hasznos tud lenni minorban, rásegít az endurance szorzóra - no meg a trénerekkel minor skilleket fejlesztve is lehet erõsíteni az erõt, kitartást.

hát én ezeket az attrib szorzókat nem értem
most folyamatosan verexek, az aránát csinálom, már léptem ott 3 szintet. és erõre így is csak 2x szorzót kapok. pedig ott aztán csak ülegelés van, igaz az armor és block skill is szépen fejlõdik mellé

köszi FICEK9 és Fantusz
"vasárnap" éjfél környékén
könnyebb csizma, halkabb járás, jobb lopakodás, kb ezt írja, de számszerûsítve nemtom
Fantusz
Skillt sehogy nem befolyásolja, skilltõl függõen a lopakodás sikerét befolyásolhtja a lábbeli minõsége.
50-es skill után ennek elvileg már nincsen jelentõsége, attól kezdve akár daedric csizmában is lehet lopakodni, de a mozgás közben még jelentõs lehet a lebukás veszélye, 75-ös skill fölött már nyugodtabban lehet osonni,mozogni.

A lopakodás a sneak attack miatt is hasznos lehet, lesbõl támadva közelharci fegyverrel akár 6x sebzést lehet bevinni, mester szinten pedig az ellenfél páncélzata sem számít, egy teljes daedric páncélzatban álldogáló ellenfelet is ugyanakkora sebzés ér, mintha nem lenne rajta páncél (100-as blade skillel meg még a paralyse esély is ott van).

bardocz
50-es szintig jó cipõ nélkül lopakodni,mert kisebb a lebukás esélye,aztán 75-tõl meg futhatsz is lopakodva,ugyana nyira vesznek észre,mint cipõ nélkül lassan,ott már csak az befolyásol,hogy t menyire tudsz úgy közlekedni a karival.
Fantusz
Egy héten egyetlen alkalommal lehet használni az oltárt, (talán az utolsó elõtti napon, de ez sem biztos) várakozz türelmesen.

a csizmák hogy befolyásolják a lopakodás skillt?
mert a töltõképernyõn ír vmit hozzá

HELLO
mikor van az az idõpont amikor a Black Soul Gem-es oltárat megvilágítja a fény?Mert az Oblivion HQ-n nem írják le.Elõre is köszi

Fantusz
A kiegek is modok, a Battlethorn Castle volt az utolsó hivatalos modocska Karácsony elõtt (a Knight of the Nine lemezen megjelent lakosztály-gyûjteménybõl kiamaradtak a harcosok, kárpótlásul ezzel a moddal egy egész kastélyt birtokolhatnak)

Nem hivatalos modok között van olyan, amelyik jól illeszkedik a játékba, és új küldetéseket ad.
A Lost Spires archeologiai kalandjai is ilyenek (dungeonokban dominál a kék szín de meg lehet szokni), talán szándékosan erõsítették meg az ellenfeleket, néhány harcnál meg kellett izzadni.

Origin the Mages Guild és a Mannimarco Resurrection mágusoknak hoz újat a történetbe, a sztori igazából akkor indul, amikor az alapjátékban befejezõdik (Arch Mágus lesz a kari), ez is érdekes, bár nem tudom mi lesz a végkifejlet, pláne , hogy itt még egy komoly döntést is kell hozni...

Blood&Mud újrarajzolja Bravilt, új textúrát kap a város, sõt az NPC-k is (némelyik elég mókásra sikerült), új városlakók, titkok, küldetések.
Valami olyasmit sugall, hogy a városban mindenki tolvaj, vagy bérgyilkos, még az sem rettenti el õket, hogy szinte minden sarkon keresztre feszített csontvázak díszelegnek.

Fighters Guild Contracts valójában csak a játék elején hatalmas segítség, megbízások telejesítéséért 500 arany a fizetség, ez lehet csak szarvasvadászat, de esetenként körözött bûnözõ levadászása, az ellenfelek nem voltak túl félelmetesek.

Thieves Arsenal tolvajoknak ad új küldetéseket, felszereléseket, de ezzel a moddal nekem bajok voltak - pontosabban nem a mod, hanem az elindításához szükséges Obse nevû progi csinálta a zûrt, behaltak a mentéseim Windows telepítés után.

a shivering islén kívül jelent meg hozzá vmi nagy kieg?
volt róla korábban szó. a knights of the nine-on kívül gondoltam persze

Passz. Még nem jutottam el odáig...

volt vmi mod ami a sneakelést 4x attack bonus + a fáklyával lopakodást tiltja mi a neve?

amúgy a szorzót hogy számítja ki? pl csinálok fõ attribokból 4 strenght 4 endurance 2 speed és mellé minorokból is ezt az, akkor hogy osztja el?

Fantusz
Keress rá a google-n, (fönt van északon), da ha a cheydinhali mages guildban beszélsz a redguarddal az be is jelöli neked.

a kard megvan, bár még nem tudom hogy ölöm meg umbrát. nem is sebzi fegyver. daedra kardom van pedig. a soul gem kellene mellé, merre van az azura shrine?

koschwarz
harcosként: endurance és strenght alap. harmadikként agility vagy speed (attól függ: ha kitérni szeretsz speed, ha egy helyben védeni pajzzsal agility).

intelligence-re azért nem adnék, mert harc közben nem nagyon tudsz gyógyítani magadon. egy harcosnak potion-ökkel kell felszerelkeznie. ha esetleg már magas a restoration skill-ed, akkor egy erõsebb restore health varázslatnak már van értelme harc közben (mert a péncél és a fegyver is erõsen ront a varázslat hatékonyságán), de csak néhány pontot vissszatölteni nem nagyon érdemes, mert annyira van jó AI-ja az ellenfeleknek, hogy ha látja, hogy varázsolsz, rádugrik és megüt, amivel többet vesz le mint amit gyógyítottál.

szóval ha harcos vagy, legyél harcos! állj ki, üss, tûrd az ütéseket, és lehetõleg te maradj állva! 😊

Sanyix
Umbra az nem erõs, legalábbis 3 wizard's fury után már nem tudott megütni vele 😄 néztem is, hogy könnyebben kivégeztem, mint egy minotaur lordot. Pedig touch of deathet (70 pts shock damage) nem is használtam.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Fantusz
Az ilyen helyzetekben az a csapda, hogy egy harcosnak ilyenkor mire érdemes a pontot tenni?
3 az erõre egyértelmû, kellene a kitartásra, de, ha oda esetleg csak 1 lehetséges, a 4-es ügyesség (nehezebben tántorodik meg), vagy az 5-ös intelligencia is csábító (legalább a gyógyuláshoz legyen mana)

Mellesleg, ha a minor skillek nem számítanának bele a szorzókba, még elkeserítõbb lenne a kép, 3-2-1 pontokat lehetne pakolni az attributekra.

Fantusz
Umbra (damage 28, soul trap on strike 120 sec) erõs hosszúkard, 0 a súlya, mivel küldetési tárgy a soul trp ideje pedig 2 perc, sokan megtartják.
Clavius Vile szentélyénél 500 arany ellenében megtudod hol találod (harcolni kell érte, a saját bõrödön tapasztalhatod az erejét).

Lélekkövekkel nem kellene, hogy gond legyen, alkimista boltok tele vannak vele, találni is lehet, de különben meg fölösleges, ha megcsinálsz egy másik Daera küldetést (Azura), a jutalmul kapott lélekkõ újratölthetõ.

koschwarz
de nem kell szintlépéskor megadnod ezeket az értékeket, illetve nem kapod meg, csak az a 3 atributum, amit te kiválasztatsz a képernyõn.

az erõsödéssel egy gondom lenne. kellene sok sok lélekkõ, akár vásárolni is, anvilban igaz töltika mágus céhnél a cuccokat, de jobb helyzsínen. meg kellene soultrapos scroll is. igaz van fegyverben, de mindig vmi nagy baltában találok, még véletlenül se kis késben

akkor egy szuri és vissza erõsfegyver és levágom amíg tart a soultrap

szóval lélekkõ + varázs vehetõ vhol?

egyvalamit nem bírok megemészteni, a minor skillek növekménye miért számít bele a szorzóba szintlépésnél?
a major skillekbõl ha megvan 1o akkor lép szintet ugye. de a minorok növekménye is hatással van a szorzóra. elég idegesító hogy kezdtem egy új hacos orkot, és mivel alkímiáztam kap 5x az intelligenciára, meg a zárnyitás miatt 4x az agilytira és 3x a strenghtre

ja bocs, összekevertem. abból tudok

sigil kövekbõl hogyan enchantljak? írd már le légyszi

Dzson
Köszönöm, megnézem!

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
:-) Nem vagyok PC ellenes, AOE2, Starcraft... :-)

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Fantusz
Bocs, hogy itt nyílvánosan rákérdezek, de, ha Arch Magusként csatlakozom a necromantákhoz mindenképpen rosszul jövök ki a dologból (infame), vagy van megoldás arra, hogy béke legyen a mágusok között?

Most azt kellene, hogy a jelenlegi mentésemtõl mindkét vonalat végigjátszani...<#smile>

Fantusz
Néhány nappal ezelõtt jött elõ ismét az örökzöld téma, hogy elõre beállított kaszt, vagy custom kaszt életképesebb-e a játékban.
Amikor az attributekra nincsen meg átlagban legalább a 3 pont, az ellenfelek gyorsabban erõsödnek - nem javíthatatlan a hibba csak néhá
ny szintet szenvedni kell érte.

Szedj magadra maximális páncélt, Sigil kövekbõl (ha vannak) enchantolj Shieldes cuccokkat, azt nem verik le rólad, állandóan véd.
Csinálhatsz Tûz-fagy-villámpajzsos páncélt, ruhát, a lényeg, hogy maximális védelemed (85) legyen.
Erõs (mágikus) fegyvereket, illetve spelleket használj.

Szintlépésekkor az Endurance 10%-a hotzzáadódik pluszban a HP-hez, sok kicsi sokra megy, nem mindegy, hogy szintenként +4, vagy +10 HP-t kapsz.
Dungeonban, ahol egyedül vagy ne ronts neki legyõzhetetlennek tûnõ ellenfélnek, szégyen a futás, de hasznos - pláne, ha az az úton teszed, a járõrök segítenek leverni a minotaurus lordot...

Legerõsebb lények 25-ös szintûek, tehát a 25. szint után minden szintlépéskor erõsödöl, de az ellenfelek már nem (persze akkor sem kell mindenáron szintet lépni)

Nincs általános top10, mert attól függ, hogy mit szeretnél elérni a játékban. Ha questek kellenek, akkor is más, ha a stílust akarod átállítani akkor is más. Vannak un Musthave modok (pl a különféle texture overhaulok), de ez is változik, kinek kinek az izlése szerint. Jó kiinduás lehet a kereséshez...

Sanyix
Fúj te pécén játszol? 😄 mikvannak

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

na elmondom mi bajom. 23as szint vagyok, és játszhatatlanul nehéz lett a játék. és nem értem hogy miért. eddig jól csináltam a dolgokat. úgy 17es szintig tök frankó volt az erõssége. de mostmár csak egy szenvedés. azt hiszem túl gyorsan lépek szintet, és törekedtem is rá sajnos

mit tudnék csinálni?

Dzson
(GOTY verzióm van belõle pécére.)

Dzson
Üdv!

Mondjátok, mi a top10 mod az oblihoz?

PS3-mon végigjátszottam már - 41-es karim volt a végére, kivéve a Shivering isles-t (Knight of nine az benne volt a ps2 verzióban), így ilyesmikre gondolok, hogy jobb táj megjelenítés, szebb textúrák, npc-k szinten tartása hogy ne fejlõdjenek a karival - de amik még nem rontanak a játékmeneten.

Elõre is köszi!

SHIFT+klikk gondolom, de innen már csak rájövök!

Köszönöm!!!!!

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC