The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Páncélok, fegyverek súlya a másik (könnyûpáncélos dunmer) karakteremnél ezidáig csak furcsaság szinten jelentkeztek, a megszokottól eltérõen vannak néhány dekás mythril páncélingek, amíg egy ezüstnyílvesszõ tömege majdnem egy kiló (0,9), ezzel szemben az acél, és az elf nyílvesszõ csak 0,2kg - talán itt szándékos a nehezítés, szellemeket csak az ezüst sebzi, elf, acél nem, 50db ezüst nyílvesszõ 45 kiló...
Igaz, hogy a loot szûkös, s lehet csak nekem furcsa, de már az alapjátékban is az volt, amikor 3kg tömegû dremora nyílveszzõket találtam, ballisztát is mellékelhettek volna mellé<#nevetes2>#nevetes2>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az már régen feltünt, hogy a TIE elég érdekesen nyúlt hozzá a tárgyak súly (tömeg) értékéhez, vannak néhány dekás páncéldarabok, és majdnem kilós nyílvesszõk (tolvajoknak az ezüst nyílvesszõ alap, de így sokat nem cipelhetnek).
Egy medvebõr 30 kg lett, a mesternek kell vinni majd 20 medvebõrt - de hogyan?
Ez még akkor is feladvány lenne, ha a mágus erõre lenne gyúrva, csupán a medvebõrök 600 kilót nyomnak így a hátizsákban <#nemtudom>#nemtudom>
Esetleg változott az elf nõszemély kívánságlistája is? - majd kiderül.
Alapanyagot könnyû szerezni, vannak ültetvények, ahol csak szüretelni, betakarítani kell a termést, de erdõn-mezõn gyûjtött növényekbõl is rengeteg ital készíthetõ.
A kezdeti néhány arany helyett késõbb a skill emelkedésével, ahogy javul a lötyik minõsége, az ár is emelkedik 30-40 aranyra.
Overhaul modokkal nem igazán segít, ha nem léped meg a szintet, hisz az ellenfelek megjelenése nem a karakter szintjéhez kötött (amiért érdemes lehet várni, az a trénelés, ha még nem voltál oktatónál a szinten)
Alapjátékban, modok nélkül lehet tartalékolni a szintlépést, az attribute szorzón nem segít, az erõsebb lények megjelenését késleltetni lehet, miközben a skillek erõsödnek.
Na kérem ezért jó ez a game. (meg volt a többi TES is)
az elsõ pár karimmar gungeon loot meg miegymással kezdtem, ami jó a pénztárcának stb..
Most megnézem hányadik az a max szint míg még IC-ben tudok maradni.
Próbálgatunk oszt maj valami lesz.
Annyi módosult hogy light helyett heavy armor, és nem az agility-t jelöltem meg a str mellett fõ attributumnak
Kezdtem egy új karit, wood elf tolvaj helyett egy nord warriort, a tolvajomat kicsit elrontottnak éreztem, mert azonnal megléptem a szinteket és egyáltalán nem használtam trainert. Igaz, most sincs rá pénzem, de több skillt gyúrok fel mielõtt meglépem a szintet.
Köszönöm tanácsaidat, lecsekkolom õket.
Turn Me On Dead Man
Volt, amikor a játék figyelmeztetett, hogy elavult, nem megfelelõ a driver, frissítsem, de arra is volt példa, amikor az idegesítõ berregõ hang miatt élvezhetetlen volt a játék - ez utóbbi néhány hetes történet, a Sacred 2 hardver igénye elcseszett lett, az Oblivionnal nem igazán összevethetõ.
Utálatos lény, normál fegyver nem sebzi, képes láthatatlanná válni, mágiával támad, absorb, demage varázslatai vannak.
Francescoval tudnék mondani néhány helyet, ahol gyakrabban elõfordulnak:
Imerial City és Skingrad között az úton haladva - kb féltávnál egy barlang közelében.
Barvil és Leyawiin között az utóbbi városhoz közelebb (itt sem kell letérni az útról)
Gondolom az Azura küldetéshez kellene glowdust, amit alkimistáknál alkalmanként meg is lehet vásárolni.
Turn Me On Dead Man
Az Oblivionnál (miután teljesen alap, moddolatlan módon egyszer végig csináltam a fõ küldetéssort) inkább küzdök azzal, hogy kialakítsak egy nekem tetszõ világot, a modokból, ahol elég sok a kihívás, a feladat és nem is kell a fõszállal törõdnöm, akkor is van benne épp elég, hogy ne unjam magam benne...
eddig nem figyeltem rá, de meg fogom nézni, hogy ha veszek, akkor nõ-e a kereskedõ pénze.
A Francescoval mûködött, de azt írtam is.
Mondjuk, ha valaki gyakorlott méregkeverõ nincsen gondja az aranyakkal, rengeteg lötyit el lehet adni részletekben.
A pénz fõleg a trénerekre kell, igaz, a kereskedõkre most a TIE-vel azért jobban rászorul a kari, meglehetõsen szegényes a loot.
A Francesco (és biztosan vannak még modok erre is) több aranyat ad a kereskedõknek, viszont a tõke náluk mozog ( vásárláskor növekszik, sok eladáskor pedig el ki is fogynak az aranyból), így adható el náluk a drága felszerelés, leszámítva azt a bugot, amikor a számláló túlfordul egy eladástól, olyankor aztán valóban minden eladható lesz...
Minnél nagyobb annál több pénzük van. Pontosan nemtudom hányas skillel mennyi.
De további infókat itt találhatsz:
http://www.uesp.net/wiki/Main_Page
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
csak kicsit volt rossz 2 pickkel menteni minden láda elõtt xD
azóta már megint lett😊
IC-ben az ork fegyverkereskedõnél is volt vagy 2x1 db, szal akad 😊
csúnya story: marksman-hoz kerestem trainert. Ránéztem wikin skingrad a legközelebbi.. Na mondom, lúra!
az út feléig semmi boníodalom, össz-vissz 1 farkas, de utána fekete maci meg valami erdõlény (sose láttam) randalírozik az út mentén.
Egy imperial guard arra lovagolt és bátor volt. 15 mp alatt bedarálták aztán rámjöttek. lóval voltam szal esélytelenek voltak.
Na nagynehezen lerázom õket, erre egy törpekalapácsos bandita keményezett elõttem. Kicsit aranysárgán csillogó páncélban. Ááá, mondom nem hagyom itt vazze a kalapács meg a páncél jö zseton. Na levertem, elven armor volt úgyhogy lassan rakhatok fel valami manöken modot, csak még kecó nincs, mert még nem találtam meg a fószert skin-ben.
Egyenlõre a dzsefri-testvér által ott hagyott apátság irodájában van a loot nagy része. Remélem nem tûnik elgy nem fosztják ki xD
enyhén szarul érintene kb 20-25k gold áll benne.
Nagy pénzü kereskedõ van valahol? Aki kb 5k-val rendelkezik?
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
persze az is igaz hogy very hard zárakat simán kinyitok secperc.
Lopakodásnál páncélügyileg csak a csizma súlya számít minimális hátránynak de journeyman sneak-tõl nincs többé semmi hátrány a páncélok miatt.
Egy idõ után rá fogsz érezni a lockpick trükkjére és soha többé nem töröd majd el õket, ha nagyon nem megy akkor ott a skeleton key vagy csak simán az open varázslat (ami víz alatt illetve rácsoknál nem mûködik, de az ilyen esetek nagyon ritkák)
ja mert egy teherkocsival a hátadon nem lehet gyorsan futni, ezért kapott light armort... de úgy vettem észre hogy a heavy-k szebbek egy fokkal design-ra úgyhogy lehet az is marad... csak a lopakodásra is kihat, vagy nem?
Elvileg ki kéne, bár lehet vitatkozni, hogy a lemezbért vagy a láncing csörög-e jobban xD
a lockpickrõl meg nekem is van storym 😊
dungeon közepén menjek már el léccives tolvajkulcsot venni, fõleg ha mindentõl a picsába vagyok xDD
Ennek hatására fölkeres valaki, ad egy küldetést, s a jutalom attól függ, hogyan döntesz...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legtöbbnek valamilyen áldozatot kell bemutatni (Nocturalnak nem, õ bajban van), illetve van minimásis szintkövetelmény.
Noctural az alapjátékban csak akkor mondja el a kínját-baját, ha a karakter legalább 10.-es szintû, de lehet ezen is változtatott a Francesco.
Francescoval nem olyan könnyû meghalni, de hogy biztassalak valamivel: nem lesz egyszerû dolgod.
Koncentrálj a célfeladatra, nem az a cél, hogy minden mozgó lényt meg kell ölnöd (olyan is lesz)
A törhetetlen kulcs megszerzéséhez el kell menni az egyik Daedra szentélyhez (Nocturnal), ha megfelelsz a feltételeknek a szentélyeknél (15 található a vadonban) érdekes küldetések, és különleges, egyedi jutalmak várnak.
Ha jól emlékszek Leyawiin-tól felfele található.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
Mások:
TIE nékül egyszerû a feladvány: nappal IC fõbejáratától a fal mellett jobbra az istállón túlra kell sétálni, s ott egy rosszarcú kereskedõt keresni...
Goblin-lakta barlangokat átkutatni, goblinoknál gyakori loot.
A TIE a lockpicket sem szórja, nagyon meg kell becsülni, ha nem profi tolvajként nyitogatsz zárakat.
Shady Sam nincs a falnál, helyette egy örök-alvó alak van csak, goblinoknál lényegesen kevesebb az álkulcs, egyet-egyet lehet esetleg vásárolni az új, nevesített NPC-ktõl.
Ezt csak azért mondom, mert, ha eddig teljesen hanyagoltad a nehézpáncélt, s most magadra veszed, lehet lényegesen kevesebb védelmet ad, mint a könnyûpáncél, ráadásul a sebességed is csökken (nem számszerûen, de próbálj futni heavy, aztán light armorban, bevasalva elég jól érzékelhetõen lomhább a kari)
Persze mások oldalon ott van az is, hogy az alacsony skill gyorsabban fejlõdik, könnyebb magas endurance szorzókat csinálni.
Hegyi oroszlán, barna medve, clannfear, deadrooth a karakterrel közel-azonos szinten életveszélyesek, késõbb persze ezek sem okoznak problémát.
A land dreugh inkább egzotikus, mint veszélyes, persze más a helyzet egy overhaul moddal, ha 15-ös szinten tipeg eléd...
35-40. szint körül már egy minotaurus lorddal is lehet ökölharcot vívni csúcsminõségû páncélokba öltözve (reflect demage, reflect spell ékszerekkel még ütni sem szükséges) - ezért kezdtem sokszor újra az Obliviont, mert ezen a szinten már nem volt igazi kihívás, nagyon lemaradtak az ellenfelek.