The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Félreértés ne essék, nem kritizálni szándékozom a modot, de egy kevés finomítással ezeket a gondokat ki lehetne küszöbölni a készítõnek, s akkor valóban elmondhatná, hogy egyszerûségében zseniálisat alkotott egy mindössze 3 MB-os komplett moddal.

Páncélok, fegyverek súlya a másik (könnyûpáncélos dunmer) karakteremnél ezidáig csak furcsaság szinten jelentkeztek, a megszokottól eltérõen vannak néhány dekás mythril páncélingek, amíg egy ezüstnyílvesszõ tömege majdnem egy kiló (0,9), ezzel szemben az acél, és az elf nyílvesszõ csak 0,2kg - talán itt szándékos a nehezítés, szellemeket csak az ezüst sebzi, elf, acél nem, 50db ezüst nyílvesszõ 45 kiló...
Igaz, hogy a loot szûkös, s lehet csak nekem furcsa, de már az alapjátékban is az volt, amikor 3kg tömegû dremora nyílveszzõket találtam, ballisztát is mellékelhettek volna mellé<#nevetes2>

koschwarz
az ilyen problémákat meg lehet oldani úgy, hogy összegyûjtöd a medvebõröket, majd kikapcsolod a TIEt, amíg odaviszed.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
TIE érdekesség: most, hogy 68-as a destruction skill, s mivel medvékkel alig-alig találkoztam ezidáig, gondoltam a kereskedõktõl felvásárolom a medvebõr-készletüket...
Az már régen feltünt, hogy a TIE elég érdekesen nyúlt hozzá a tárgyak súly (tömeg) értékéhez, vannak néhány dekás páncéldarabok, és majdnem kilós nyílvesszõk (tolvajoknak az ezüst nyílvesszõ alap, de így sokat nem cipelhetnek).

Egy medvebõr 30 kg lett, a mesternek kell vinni majd 20 medvebõrt - de hogyan?
Ez még akkor is feladvány lenne, ha a mágus erõre lenne gyúrva, csupán a medvebõrök 600 kilót nyomnak így a hátizsákban <#nemtudom>

Esetleg változott az elf nõszemély kívánságlistája is? - majd kiderül.

Fantusz
Loot mellett biztos pénzszerzési forrás lehet még az Alchemy, ha minorban van.
Alapanyagot könnyû szerezni, vannak ültetvények, ahol csak szüretelni, betakarítani kell a termést, de erdõn-mezõn gyûjtött növényekbõl is rengeteg ital készíthetõ.
A kezdeti néhány arany helyett késõbb a skill emelkedésével, ahogy javul a lötyik minõsége, az ár is emelkedik 30-40 aranyra.

Overhaul modokkal nem igazán segít, ha nem léped meg a szintet, hisz az ellenfelek megjelenése nem a karakter szintjéhez kötött (amiért érdemes lehet várni, az a trénelés, ha még nem voltál oktatónál a szinten)
Alapjátékban, modok nélkül lehet tartalékolni a szintlépést, az attribute szorzón nem segít, az erõsebb lények megjelenését késleltetni lehet, miközben a skillek erõsödnek.

Jagi
elõvettem a csatornakapu elõtti legelsõ mentésem. átvariáltam kicsit a warrior kasztot. És sztem az arénában fogok kezdeni 😊
Na kérem ezért jó ez a game. (meg volt a többi TES is)
az elsõ pár karimmar gungeon loot meg miegymással kezdtem, ami jó a pénztárcának stb..
Most megnézem hányadik az a max szint míg még IC-ben tudok maradni.
Próbálgatunk oszt maj valami lesz.
Annyi módosult hogy light helyett heavy armor, és nem az agility-t jelöltem meg a str mellett fõ attributumnak

Lord RZA a PUNK
Kiderült , hogy a hardveres gyorsítással volt a baj. 4/4 es opcióról le kellett venni a 2. fokozatig, azóta szépen szól .(bár lehet , hogy bilihangja van még mindig, nem nagyon veszem észre, viszont már egyik hang sem akad össze. )Mirrors Edge-nél találkoztam még hasonlóval, ott ez volt a megoldás, úgyhogy onnan vettem az ötletet. Bevált 😊

Kezdtem egy új karit, wood elf tolvaj helyett egy nord warriort, a tolvajomat kicsit elrontottnak éreztem, mert azonnal megléptem a szinteket és egyáltalán nem használtam trainert. Igaz, most sincs rá pénzem, de több skillt gyúrok fel mielõtt meglépem a szintet.

sambauer
Már találkoztam vele, azért is illettem meg olyan jelzõvel mert a többi lényhez hasonlítva eléggé kakukktojás. Legalábbis én még nem találkoztam más olyan ellenséggel aki képes lett volna láthatatlanná vállni.
Köszönöm tanácsaidat, lecsekkolom õket.

Turn Me On Dead Man

Fantusz
Oblivionnal még nem volt hangproblémám, de kellett már játék miatt audio-drivert frissítenem.

Volt, amikor a játék figyelmeztetett, hogy elavult, nem megfelelõ a driver, frissítsem, de arra is volt példa, amikor az idegesítõ berregõ hang miatt élvezhetetlen volt a játék - ez utóbbi néhány hetes történet, a Sacred 2 hardver igénye elcseszett lett, az Oblivionnal nem igazán összevethetõ.

Fantusz
A lények megjelenése általában véletlenszerû, ha mod nem befolyásolja Will-o-the-Wisp 9-es szint fölött kerül be a játékba.

Utálatos lény, normál fegyver nem sebzi, képes láthatatlanná válni, mágiával támad, absorb, demage varázslatai vannak.

Francescoval tudnék mondani néhány helyet, ahol gyakrabban elõfordulnak:
Imerial City és Skingrad között az úton haladva - kb féltávnál egy barlang közelében.
Barvil és Leyawiin között az utóbbi városhoz közelebb (itt sem kell letérni az útról)

Gondolom az Azura küldetéshez kellene glowdust, amit alkimistáknál alkalmanként meg is lehet vásárolni.

Lord RZA a PUNK
Sziasztok, lenne egy kis nem in game problémám. Mielõtt keresek egy másik drivert a hangkártyámhoz, szeretném megkérdezni, hogy találkoztatok - e már azzal , hogy a hangok tompán hallatszanak ( szal bilihang 😄) , sõt nagyon sokszor mikor harcolok, a zene mellett nem hallatszanak az ütések, meg a szörny hangja is folyton megakad... van egy olyan érzésem, hogy valamivel akad a hangom (mintha egyszere 3 hangot nem tudna kezelni )és ez nagyon idegesítõ. Ezzel csak nekem van gondom?

sambauer
Ezt a nagyon nyomorék "Will-o-the-wisp" nevû lényt merre találom ? Már egyszer találkoztam vele az erdõben, de nincs esetleg valami pontos hely ahol tanyáznak ?

Turn Me On Dead Man

Jagi
Amúgy is újjal kezdeném, de az alapot végig akarom tolni elõször aztán agyonmoddolom xD

Ebben két kõ között õrlõdök. nehéz úgy összerakni a modokat, hogy ne akadjanak össze egymással, és a hatásuk is érvényesüljön. A legkevésbé fájdalmas az lenne, ha minden komolyabb modnak (TIE, Cyrodiil Upgrade, és hasonlók) külön játékot indítanék, de már a Morrowindnél felbosszantottam magam amiatt, hogy egy másik modkészlettel utazgatva a világban, kerestem azokat a plusszokat, amiket az elõzõ modkészlet tett bele és nem értettem, hogy miért nem találok valami épületet, vagy NPC-t.

Az Oblivionnál (miután teljesen alap, moddolatlan módon egyszer végig csináltam a fõ küldetéssort) inkább küzdök azzal, hogy kialakítsak egy nekem tetszõ világot, a modokból, ahol elég sok a kihívás, a feladat és nem is kell a fõszállal törõdnöm, akkor is van benne épp elég, hogy ne unjam magam benne...

koschwarz
én meg igyekszem a lehetõ legkevesebbet használni, de vannak modok, amiknek nem tudok ellenállni.

Lehet, elég sok modot használok...

Fantusz
A TIE mellett most nincsen nálam semmi kereskedést-befolyásoló mod, sõt a TIE az egyetlen nem hivatalos mod, még a Knight of the Nine csomagból is kihagytam néhányat, amelyekre úgy gondoltam nincsen szükségem (vámpír lakosztály, tolvajok barlangja, mágus torony - elõbb-utóbb mindegyik karakterem a Battlethorn Castle lakója lesz, a többi fölösleges)

koschwarz
én a TIE mellett használom a living economy LEGFRISSEBB változatát is, (ami a francescoban és az OOO-ban van, az már nagyon elavult). érzésem szerint egyébként nem könnyít a meggazdagodáson. a living economynál csak arra kell vigyázni, hogy úgy ne adj el már semmit, hogy a kereskedõ "mínuszba" menne.

eddig nem figyeltem rá, de meg fogom nézni, hogy ha veszek, akkor nõ-e a kereskedõ pénze.

Fantusz
Szerintem az is valamilyen mod miatt lehet, megnéztem (TIE), nálam ez nem mûködik, megvehetem az egész készletet tõle, akkor sem lesz több aranya.
A Francescoval mûködött, de azt írtam is.

Mondjuk, ha valaki gyakorlott méregkeverõ nincsen gondja az aranyakkal, rengeteg lötyit el lehet adni részletekben.
A pénz fõleg a trénerekre kell, igaz, a kereskedõkre most a TIE-vel azért jobban rászorul a kari, meglehetõsen szegényes a loot.

Ha egy menetben veszek és adok el, az általam kifizetett összeg ott lesz nála, próbáltam. Ha a kereskedés mellett képzéssel is foglalkozik (volt ilyen, talán a máguscégnél), a képzésre kifizetett összeg is ott lesz nála, így többet tud vásárolni. Mindez csak addig, míg ki nem jössz tõle...

Fantusz
Az alapjátékban a kereskedõk pénze kevés, és nem változik, hiába veszel meg tõle egy drága cuccot, ha elõtte 1000 aranya volt, utána is annyi marad - igaz az 100-aranyából képes szinte végtelen mennyiségû árut megvásárolni, de 1000-nél többet nem fizet a legértékesebb darabért sem.

A Francesco (és biztosan vannak még modok erre is) több aranyat ad a kereskedõknek, viszont a tõke náluk mozog ( vásárláskor növekszik, sok eladáskor pedig el ki is fogynak az aranyból), így adható el náluk a drága felszerelés, leszámítva azt a bugot, amikor a számláló túlfordul egy eladástól, olyankor aztán valóban minden eladható lesz...

koschwarz
a teljesebb élmény érdekében mondjuk én egy új karakterrel kezdeném a TIE-t, mert egyébként egy ilyen warhammeres bandita ellen nem sok esélyed lenne<#hehe>

5 ezer arannyal egyik sem bír. Ha magas a skill, lehet befektetni a boltokba, akkor lesz neki, illetve úgy lehet viszonylag jól boltolni, hogy megnézed, mire van szükséged, és megveszed, abból lesz annyi pénze, hogy meg tudja venni a drágább cuccaidat is. Az igazán értékeseket nem tudod eladni, ha nem kell, lerakod a házban. Nálam erre vannak "kirakati babák" (resnod mannequins mod) a házakban, amikre ráaggatom a megmaradó fegyvereket és páncélokat. Jól mutatnak, plusz a sötétebb sarkokat bevilágítják egy-egy fáklyával vagy lámpással...

Fantusz
Hallás, látás utáni érzék, segítség, hogy amikor pöckölöd a zárnyelvet a gyors visszaesés után a következõ általában lassú.

Lockpickelés hogy megy? Mert írják hogy mikor ugy gondolod hogy pont jó akor kell rányomni. Én nemtudom kitapasztalni. Van amikor 1 nap kinyitok 20 ládát ugy hogy 3 törik el, van ugy máskor hogy kinyitok 20 ládát ugy hogy 15 törik el. Hallani kell, vagy látni valami kis apróságot vagy hogy? Vagy a 6. érzékemet kéne elõvenni?:😊

jackcsabi
Az hogy mennyi arannyal rendelkeznek a kereskedök, a te Merchantile Skilledtöl (és elvileg a kereskedöjétöl is) függ.
Minnél nagyobb annál több pénzük van. Pontosan nemtudom hányas skillel mennyi.
De további infókat itt találhatsz:
http://www.uesp.net/wiki/Main_Page

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Jagi
megoldottam a problémát már 😊
csak kicsit volt rossz 2 pickkel menteni minden láda elõtt xD
azóta már megint lett😊
IC-ben az ork fegyverkereskedõnél is volt vagy 2x1 db, szal akad 😊

csúnya story: marksman-hoz kerestem trainert. Ránéztem wikin skingrad a legközelebbi.. Na mondom, lúra!
az út feléig semmi boníodalom, össz-vissz 1 farkas, de utána fekete maci meg valami erdõlény (sose láttam) randalírozik az út mentén.
Egy imperial guard arra lovagolt és bátor volt. 15 mp alatt bedarálták aztán rámjöttek. lóval voltam szal esélytelenek voltak.
Na nagynehezen lerázom õket, erre egy törpekalapácsos bandita keményezett elõttem. Kicsit aranysárgán csillogó páncélban. Ááá, mondom nem hagyom itt vazze a kalapács meg a páncél jö zseton. Na levertem, elven armor volt úgyhogy lassan rakhatok fel valami manöken modot, csak még kecó nincs, mert még nem találtam meg a fószert skin-ben.
Egyenlõre a dzsefri-testvér által ott hagyott apátság irodájában van a loot nagy része. Remélem nem tûnik elgy nem fosztják ki xD
enyhén szarul érintene kb 20-25k gold áll benne.
Nagy pénzü kereskedõ van valahol? Aki kb 5k-val rendelkezik?

koschwarz
nem, simával 😊

Törhetetlen lockpickkel <#eplus2>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Napra ne menj, mert meghalsz. Gyorsabb leszel, meg erõsebb, de rondább, ami miatt egyre nehezebb lesz megközelíteni bárkit...

koschwarz
érdekes, nekem még a TIE-jal sincs soha lockpick hiányom, sõt, 20-asával adom el õket, mert nekem nem kell csak 2-3 darab. egyébként ha egy goblin-barlangot végigjársz, garantáltam lesz vagy 5-7 lockpicked. szinte minden második goblinnál van egy.

persze az is igaz hogy very hard zárakat simán kinyitok secperc.

100-as szinten a heavy és a light armor is súlytalanná válik viszont az alatt az idõ alatt amíg eléred a 100-at a heavy sokkal jobban véd és sokkal strapabíróbb is mint a light armor (és jobban is néz ki 😛)

Lopakodásnál páncélügyileg csak a csizma súlya számít minimális hátránynak de journeyman sneak-tõl nincs többé semmi hátrány a páncélok miatt.

Egy idõ után rá fogsz érezni a lockpick trükkjére és soha többé nem töröd majd el õket, ha nagyon nem megy akkor ott a skeleton key vagy csak simán az open varázslat (ami víz alatt illetve rácsoknál nem mûködik, de az ilyen esetek nagyon ritkák)

Jagi
xDD
ja mert egy teherkocsival a hátadon nem lehet gyorsan futni, ezért kapott light armort... de úgy vettem észre hogy a heavy-k szebbek egy fokkal design-ra úgyhogy lehet az is marad... csak a lopakodásra is kihat, vagy nem?
Elvileg ki kéne, bár lehet vitatkozni, hogy a lemezbért vagy a láncing csörög-e jobban xD

a lockpickrõl meg nekem is van storym 😊
dungeon közepén menjek már el léccives tolvajkulcsot venni, fõleg ha mindentõl a picsába vagyok xDD

Lord RZA a PUNK
Közben a Dark Brotherhoodnál a mester felajánlotta , hogy vámpírrá változtat, én meg el is fogadtam . Kiváncsi vagyok mi sül ki belõle ^^

Lord RZA a PUNK
Hmmm..jól hangzik, lehet meghallgatom mégegyszer a részeges pali hablatyát 😉

Fantusz
Gondolom az a küldetés még aktiválódni fog, nincs igazán jutalom, de, ha teljesítve van jön egy másik, amiért ismét csak köszönet jár, de híre megy a városban, hogy milyen vagány kalandor segített a testvéreken...
Ennek hatására fölkeres valaki, ad egy küldetést, s a jutalom attól függ, hogyan döntesz...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a küldés annyi, hogy alkalomadtán Cheydinhalban járva kiderül, hogy ott él az ikertestvére, aki, miután megtudja, hogy a testvére Chorrorban él elindul hozzá... Chorrorban összetalálkoztok, és szóba elegyedel velük jön az újabb kérés: a családi farmot kell megtisztítanod három ogretól - ez a hõstetted bátorít fel valakit, és fölkeres...

Lord RZA a PUNK
tolvajként (és nem bérgyilkosként) amúgyis csak a célszemélyt szokásom =)

Lord RZA a PUNK
Megtaláltam Shady Sam-et. 30 tolvajkulcs volt nála, nem is adta drágán csak 220 arany hehe. Köszi a segítséget srácok =) Nagyon bejön amúgy a játék, annyi minden van benne , hogy gyá... pont ez a legjobb az egészben. Eddig ahány rpgvel játszottam, mindig akaratom ellenére is megcsináltam a questeket (mert annyira kevés volt és kiváncsi is voltam) és számomra az teljesen illúzióromboló volt. Az oblivionban viszont tényleg válogathat az ember a több 100/1000 quest közül, pl volt egy küldetés, hogy meg kellett volna keresni a testvérét egy részeges ürgének, akivel folyton összekeverték, de hozzátette, hogy nem tud jutalmat adni. há mondtam is magamban na meg a kis fszomat fogok én azért lovagolni fél órát, úgyis kb még 1500 npc vár hogy megossza a küldetéseit velem akik még talán hajlandóak is lennének fizetni 😄 szal elküldtem a búsba. Egyedül még az oblivionban van az , hogy nem sajnálok egy küldetést leadni, mert nem illik a karakteremhez , vagy csak kevés a fizetség, szal le a kalappal. (üdvözlöm magam a klubotokban 😄)

Fantusz
A szentélyeknél csak akkor áll veled szóba Daedra, ha bizonyos feltételeknek megfelelsz.
Legtöbbnek valamilyen áldozatot kell bemutatni (Nocturalnak nem, õ bajban van), illetve van minimásis szintkövetelmény.
Noctural az alapjátékban csak akkor mondja el a kínját-baját, ha a karakter legalább 10.-es szintû, de lehet ezen is változtatott a Francesco.

Francescoval nem olyan könnyû meghalni, de hogy biztassalak valamivel: nem lesz egyszerû dolgod.
Koncentrálj a célfeladatra, nem az a cél, hogy minden mozgó lényt meg kell ölnöd (olyan is lesz)

Fantusz
Loot-tól függetlenül szerintem Shady Sam ott van a falnál, nála egyszerre 30 db álkulcs van.

A törhetetlen kulcs megszerzéséhez el kell menni az egyik Daedra szentélyhez (Nocturnal), ha megfelelsz a feltételeknek a szentélyeknél (15 található a vadonban) érdekes küldetések, és különleges, egyedi jutalmak várnak.

Lord RZA a PUNK
még mielõtt nagyon beleélem magam a dologba, francesco modom van és lvl 5ös vagyok 😄 azt nem kérdem, hogy érdemes e elindulnom, mert már elindultam..inkább arra lennék kiváncsi, hogy csak a saját halálomba igyekxem ? 😄

jackcsabi
Pontosan, a Nocturnal Shrine-nél kapod azt a küldetést, a jutalma a törhetetlen kulcs, a Skeleton Key...Mondjuk hasznos egy dolog 😊
Ha jól emlékszek Leyawiin-tól felfele található.

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Lord RZA a PUNK
köszi, közben énis utánanéztem a dolognak, gondolom az is számít hogy a francesco modon a max nehézségre van állítva a loot. megyek keresek egy tolvaj céhet, meg utánanézek egy küldetésnek - elvileg van egy olyan shining quest (vagy milyen) aminek a jutalma egy törhetetlen tolvajkulcs.

Fantusz
Céhes tolvajok a "szakszervezeti vezetõnél" vásárolhatnak tolvajkulcsot.

Mások:
TIE nékül egyszerû a feladvány: nappal IC fõbejáratától a fal mellett jobbra az istállón túlra kell sétálni, s ott egy rosszarcú kereskedõt keresni...
Goblin-lakta barlangokat átkutatni, goblinoknál gyakori loot.

A TIE a lockpicket sem szórja, nagyon meg kell becsülni, ha nem profi tolvajként nyitogatsz zárakat.
Shady Sam nincs a falnál, helyette egy örök-alvó alak van csak, goblinoknál lényegesen kevesebb az álkulcs, egyet-egyet lehet esetleg vásárolni az új, nevesített NPC-ktõl.

Lord RZA a PUNK
Fantusz esetleg te nem tudod meik boltból lehet lockpicket szerezni általában ? te nagyon vágod ezt az obliviont 😛

Fantusz
Endurance növelõ a heavy armor, a block és az armorer, de a heavy armor viselése nem kötelezõ, light armorban is lehet érvényesülni (block, armorer, trénelés)

Ezt csak azért mondom, mert, ha eddig teljesen hanyagoltad a nehézpáncélt, s most magadra veszed, lehet lényegesen kevesebb védelmet ad, mint a könnyûpáncél, ráadásul a sebességed is csökken (nem számszerûen, de próbálj futni heavy, aztán light armorban, bevasalva elég jól érzékelhetõen lomhább a kari)
Persze mások oldalon ott van az is, hogy az alacsony skill gyorsabban fejlõdik, könnyebb magas endurance szorzókat csinálni.

Lord RZA a PUNK
sziasztok, valaki tudja , hogy merre tudnék lockpicket venni? elég szégyen, hogy tolvaj létemre bevetés elõtt kifogytam belõle 😄 ( luck -50 lol)

Jagi
thx, gyúrok a blokkra is

Fantusz
Land dreugh sokkal könnyebb ellenfél, mint azok a lények, amelyek az alapjátékban mondjuk a 10-20. szint között lépnek be.
Hegyi oroszlán, barna medve, clannfear, deadrooth a karakterrel közel-azonos szinten életveszélyesek, késõbb persze ezek sem okoznak problémát.
A land dreugh inkább egzotikus, mint veszélyes, persze más a helyzet egy overhaul moddal, ha 15-ös szinten tipeg eléd...

35-40. szint körül már egy minotaurus lorddal is lehet ökölharcot vívni csúcsminõségû páncélokba öltözve (reflect demage, reflect spell ékszerekkel még ütni sem szükséges) - ezért kezdtem sokszor újra az Obliviont, mert ezen a szinten már nem volt igazi kihívás, nagyon lemaradtak az ellenfelek.

A mobok szintje így van de 25 után érdekes lesz a játék mert olyan mobok jönnek mint land dreugh meg iesmi és sok gyenge mob kiesik.

Nem kell gyorsan lvl uppolni. Szép lassan. Am az a lényeg hogy így több szintet is léphetsz majd. És a skilljeid így jobbak lesznek mert a amiket használsz így is úgyis nõni fognak az amiket nem használsz ha majorban vannak alapból is nõnek.