The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
Az igaz hogy vannak jó minöségü cuccaim, de ezt igazából csak a gyürüimre,nyakláncomra, illetve elven shieldemre lehet mondani, teljes armoromat TIE után vettem IC-ben, (nagyrésze elven 😛)
A csatornában meg találtam egy fortify marksmanship 8-as kesztyüt szóval annyira azért nincsenek túl jó dolgaim... 😊
Amúgy a csatornát javaslom mindenkinek végigjárni, érdekes egy hely szerintem 😊
És van egy Easter Egg féleség is ott 😄
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
egyébként tulajdonképpen elképzelhetõ, hogy a banditánál volt ilyen TIE féle paralizáló nyílvesszõ, az meg jó sokáig lenn tart a földön..
A nekibátorodott egyedek között sok a fertõzõ, akár 15-20 ponttal is lehúzhatják valamelyik képességed, ami egy több napos csatorna-túránál okozhat némi nehézséget.
Most neked a TIE elõtti idõszakból jó minõségû cuccaid is lehetnek - ha a TIE-vel indul a karid talán csak egy ezüst fegyvere lenne, gyengécske bõr, vagy vas páncélban járna <#beka2>#beka2>
A patkányok meg a rákok látom kisebbé lettek téve,meg menekülnek is, sokkal életszerübb így szerintem 😊
szerk: ja saga is írta ezt már.
A láthatatlan medve és nagymacsek nem bug, hanem egy elfuserált varázslat eredménye, amit neked kell helyrehoznod, ha akarod. Pár beírással lejjebb volt róla szó...
a következtetéseid helyesek, light armor, blade, meg bow
utánalesek mivel lehet az endurancera gyúrni
20-ig olyan 80 feletti érték kijöhet.
a felett meg még +-ba kell akkor adni rá, hogy ne legyen csira
bepróbálok valamit kezdeni vele
vagy max elkezdek alchemyzni, mert a booster meg hp potikat nem fogom bírni arannyal xD
Királyság a játékban a szabadság, csakhogy csapda is van benne...
Mindent meg lehet tanulni idõvel, de a kezdetekkor ra kell gyúrni valamilyen képességre, azt megtanulni, és aztán estleg kifejleszteni a többit.
A trénerek adta lehetõséget luxus kihagyni.
Érdekes lenne a skilljeid szintjét is látni, csupán a leírt attribute értékekbõl ellentmondásos következtetés is kijöhet.
Magas erõ, tehát valószinûleg közelharci fegyvereket használsz, ugyanakkor az alacsony kitartás, magas gyorsaság értékbõl úgy gondolom könnyûpáncélban nyomod.
Közelharcosnak a magas endurance alapkövetelmény, ez növeli az életerõt, lvl 15-ön a 63 nagyon kevés.
A karakter minden egyes szintlépéskor az aktuális endurance érték 10%-ával nõvekszik a HP, kitartásértéknek 10-es szinre valahol 80-100 közöttire kell érni, hogy késõbb ne legyen gondja.
Az agility 63 pontja tanknál elfogadható érték, íjásznál 100 körüli lvl 15-ön.
Intelligencia, willpower gyenge, ami érthetõ, hisz nem mágus.
Barnamedve elvileg erõsebb az oroszlánnál, viszont lomhább, a magas speed miatt így jobban érvényesülsz ellene (feketemedve pedig alapból gyenge).
Hegyi oroszlán elõl el kell futnod, hiába gyengébb a medvénél, annál sokkal gyorsabb, s az alacsony endurance miatt 2-3 ütésbõl lever.
Nem mondanám, hogy teljesen reménytelen így a kari, de az biztos, hogy nehéz idõszak elé néz.
A legmagasabb szintû lények a játékban 25-ösek lehetnek, elvileg tehát, ha eljutsz a 25-ös szintig, utána már csak a kari fejlõdhet-erõsödhet - oda viszont csak úgy juthatsz, ha nagyon ráerõsítesz a kitartásra, s néhány szintet valahogy kibekkelsz, magadra veszed a lehetõ legjobb páncélokat, fegyvereket, s az ütések elõl valahogy kitérsz, vedeled az életerõ-italokat.
ami a majorban van az fejlõdik és csak az "ad lvluppot" és +pontokat nem?
mert más nem hibázik...
jelenlegi értékek, 2 szint nincs meglépve:
str 73
int 40
will 36
agi 63
speed 88
end 56
pers 60
luck 49<-(ez vicces)
mindegyik kék meg zöld egyedül a luck ment pirosba.
Akkor mostmár csak az a kérdés, hogy sok vagy kevés e ez, mert ha 100 max akkor jól állok sztem
a morrowindben volt (mit volt, van) egy 43-as wood elf karim, de az már félisten szintû, olyan mint egy karácsonyfa, lehet hogy csak azt szeretném, hogy olyan legyen lv20-ra, és ezért tartom kevésnek
Amúgy az elõzõt neked írtam.
A major skillek közé olyaínokat tegyél amiket nem használsz: Alchemy a két armor skill közül valameik az a fegyvermastery amit nem használsz speechcraft.
De legyen olyan is köztük amit használsz csak ne sok.
Minden szinten trainelj.
Második kérdésre az a válasz hogy egy idõ után visszafordul😄
Ha nem próbáld meg bármi áron megölni.
Jó rég nem írtam sehová 😊
gondoltam elkezdem újra az Obliviont (mivel olyan gépem van már amin élvezhetõ, és nem 2 fps-sel megy)
de lenne egy sztem csontig lerágott kédésem:
A karim lvl15. A gondom pedig az, a deadra meg brotherhoodos enemyket úgymond egymásra hányom, varázsolhat meg csiálhat bármit, hellyel-közel gyõzhetõ, és ok hogy egy puma nem kispályás, de 3 ütésbõl lebasz?!... kicsit kezd idegelõvé válni.
Ok, persze, ha nem tudod megölni fuss el... de lehet az én bambaságom miatt, de ha egy üldöz akkor belefutok másik kettõbe
lvl12 vagy 13-ig csak farkasok voltak meg rákok meg patkányok, most meg tele vam medvével meg pumával Imperial City környéke...
Azt is tudom hogy valamiféle levelling rendszer van ebben, de akkor is,
a Clanfear ami eddig viszonylag easy volt az most hirtelen kigyúrta magát. Van olyan hogy 2-3 visszatöltésbõl sem sikerül megölni, ami gyász. ja és egyedül van xD
Nem az a bajom, hogy behal a kari, hanem az hogy sztem kicsit erõs volt a váltás...
a kérdés meg az hogy:
1. ez ilyen lesz végig?
2. A pumával mit csináljak, mert a medvét lefutom de azt a vackot nem tudom.
már ha egyáltalán látszik xD:
Fort Caractacus környékén van egy full invisible medve meg egy puma (hang alapján az lehet) ez nyílván bug.
Odalent a dungeonban meg érdekes a haladás, fel is jöttem 😊 a frost atronach egy kicsit megijesztett
végig lehet idegbaj nélkül tolni a játékot vagy számítsak rá hogy lvl30-on kettéharap egy patkány?
Nem tudjátok véletlen, hogy Shivering Islandon az AMber Armor matrixait merre lehet fellelni, vagy random vannak szétszorva?
De azt ne magyarázt meg hogy mikor van vége... 3éve nyomom az Oblit<#wink>#wink>
De a lényeg az volt, hogy egy házat szerettem volna kicsit átrendezni, TECS nélkül, úgy az alapjátékban. De sehol sem találtam a bútoroknak,gyertyáknak a formID-jüket, így csak helyezgetni, "tologatni" tudtam õket, de létrehozni nem....
De aztán az áldott TesNexuson rátaláltam egy apró segítségre - FormID Finder név alatt, így bárminek a játékon belül meg tudom nézni az azonosítóját. - Ezt ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit szeretné egyedivé tenni, berendezni a lakását, házát. Fontos, hogy a magyar nyelvû segítségben találjátok meg, hogy hogyan is kell létrehozni, beállítani, méretre igazítani a dolgokat.
Expert fokozaton esély van az ellenfél földre terítésére.
Mesterlövész (100-as skill) képes paralizálni, megbénítani az ellenfelet találat esetén (ezt egy zöld, spirális mágikus felhõ jelzi, miközben az áldozat összecsuklik)
Gas Arrowot még nem találtam, de most hogy a bénítást mondtad rájöttem mivel talált el egy íjász bandita... eltalált, elfeküdtem és nembírtam felkelni egyáltalán. Vagy ez bug lehetett?
a TIE pl. rak a játékba nagyon-nagyon hasznos gáz-bénító nyilat, de meg kell becsülni, mert nagyon ritkán lehet találni. egyébként meg nem is mindenkire/mindenre hatásos.
és jól látod, ez is a TIE része, hogy végre ki kell használni minden mérget, lötyit amit készítesz vagy találsz, mert növeli az esélyeket. nálam mindig van egy mozsár, és minden cure desease alapanyagot, mert 50% desease védettséget élvezõ karim is gyakran bekap valami durva fertõzést.
Vannak jó "ház" modok, amelyek üres házakat esetleg még benne lakó NPC-ket raknak be, de mindenért fizetni kell bennük.
Itt nincs "végigtoltad a játékot" Akkor van vége, amikor úgy döntesz, hogy elég volt belõle. A modoknak pont az a lényege, hogy kiterjesztik a világot, növelik a játékélményt, plusz feladatokat visznek be, stb...
Azaz, a játéknak nincs vége...
Jó lenne még egy Restore Luck ital, de ilyen mértékû sérülésre talán nem is létezik (20 pontosnál erõsebbre nem emlékszem)
Bravilban van egy szobor, ami növeli a szerencsét, de nem hiszem, hogy gyógyítaná is.
0 infamy-val meglehet tisztulni kegyhelyeknél (vadonban, ill. utak mellett lévõ oltárok) is, de, ha egyetlen rosszaság pontod van ezeknél nem tudsz imádkozni.
Lényegesen gyengébb a Grand töltetû lélekkõ, és így tovább...
Kezdetben volt páncélos mágusom, de már régen leszoktam róla, a védelmet enchantolom a ruházatra, így 100% hatásfokon varázsolhat, persze, ha eredetileg nem mágusnak indult kénytelen vagy Fortify Magickat magadra szedni, hogy ne fogyjon ki lépten-nyomon a manából
A mágus ad egy gyûrût is (Ancotar gyûrûje), azt viselned kellene, amikor elsütöd a spellt, különben leviszi a varázslat a szerencsédet - a gyûrûnek más haszna nincsen, el is dobhatod, mert értéktelen.
A loot dolog nagyon tetszik, erre vágytam hogy ne az legyen bemegyek a barlangba a végén meg ott hever 2 millió arany meg marhasok mágikus fegyver stb... a 3 várban, amiben voltam egyikben se volt semmi mágikus cucc, az egyikben volt egy minotaur akinél volt 1500 arany, azvolt az egyedüli nagyobb dolog, de így jó ez, várom hogy végre legyen valami nagy fogás 😊
A csökkentett zár hangok meg kulcs törés hang kicsit fura, de jó ötlet szerintem.
A nyilak kiegyensúlyozása,gyorsítása jó, pl. glass arrow halálos tud lenni.
A 600 új npc is jó dolog, a városok sokkal élöbbek lettek, este is igazán sokan mászkálnak az utcán 😊, föleg a tolvajok viccesek, követtem az egyik kis faluban az egyiket, bement egy házba, a tulaj aludt ö meg ellopkodott mindent, és kiment aztán mintha misem történt volna sétálgatott 😊
Egy dolog zavar kicsit hogy a súlyok meglettek emelve szinte mindennél, pl. volt SI-böl egy nagyon jó Grummite Crushing Blade-em, 10 (kiló?) volt, most lett 51... meg se tudtam mozdulni, szóval elkellett tennem a házamba.
Nade meglehet szokni ezt is.
Összesítve nekem bejön TIE.
Hegyi Torony, 4.0 Verzió (végsõ)
-------------------------------------------
(C) Sage Rime 2006. Minden jog fenntartva.
Bevezetõ a készítõtõl:
Köszönöm, hogy letöltötted ezt a "Hegyi Torony" modot.
Remélem élvezni fogod. Ez a negyedik verziója a modnak.
FIGYELEM!!! HA BÁRMELYIK VERZIÓRÓL EGY MÁSIKRA VÁLTASZ, A
DOLGAID, AMIKET A LÁDÁBAN HAGYSZ, ELVESZÍTED!!!
Jellemzõk:
- Egy mágustorony, fákkal körbevéve Bruma havasai közt
(pontosabban a Pale Pass-nál).
- Három különlegesen jól kidolgozott szobor a kijáratnál fogad.
- A játéktól teljesen eltérõ textúrájú torony és belseje.
- Egy szép hálószoba ládákkal és a legjobb mesteremberek
által készített ággyal.
- Egy gyönyörû ebédlõ kandallóval, trófeákkal és polcokkal.
- Két jegesmedvebõr szõnyeg.
- Könyvtár/tanulóhely hogy tárolhasd könyveidet és
dokumentumaidat az utazásodról.
- A tetõtértõl a pincéig minden az Oblivionétól eltérõ
textúrákkal kirakva.
- A lépcsõház Tamriel legszebb zöld márványából.
- Egy rejtélyes kamra, ahol a Mágus Céhhez hasonlóan tudsz
tárgyakat enchantolni.
- Egy alkímialabor, tele hozzávalókkal.
- Egy szortírozó rendszer, ahol megadhatod, hogy melyik
tulajdonsága kell az egyes dolgoknak, így nem kell mindent
átnézni, ha van a tulajdonságok közt pl. "Restore Fatigue".
(Használd a mérleget!)
- Egy olyan alkímiai rendszer, ami megengedi, hogy a
laborban a mesterfokú alkímiának megfelelõen tudj dolgozni.
- Egy szabadon enchantolható mágusbot, a jégbot textúráival.
- Egy meditációs szoba jégbõl készült padlóval és egy tucat
õsi rejtéllyel!
- Egy konyhakert a torony tetején, tele hozzávalókkal és
gyönyörû kilátás... //...DistantLOD-dal!//
- Két varázslat, amik az Arkán Egyetem és a tornyod közötti
teleportálást segítik.
- A hálószobában varázslatcsináló asztal, ahol úgy tudsz
varázslatokat készíteni, mint a Mágus Céhben.
- Egy privát, teljesen jól textúrázott tropikus tó, egy
csomó egzotikus hallal, pl. Ruby Thornspiker, Black Rusher
és Royal Bluescale.
És még sok más! Találd meg õket játék közben!
Változtatások:
--------------
verzió 4.0 végsõ:
- Új tárolók az enchantolós szobába: Nem-enchantolt tárgyak,
üres Soul Gem-ek, teli Soul Gem-ek.
- Mostantól nem viheted ki a laborból a mesteri alkímia-szettet.
- Az enchantolós terem világítása világoskékra változtatva.
- Egy újabb szövegben lévõ "typo" megjavítva.
- Két újabb növény az enchantolós terembe.
- Új szék a könyvtárba.
- Új varázslat, ami a torony hálószobájába teleportál, közel
a tárolókhoz.
- A teleportvarázslatok árát 50 manára változtattam.
- Kandalló a hallban.
- Faliszõnyegek, képek, egyéb fali díszek.
- Jobb fényhatások.
- Újabb bugok és "typok" javítva.
- Inkább kiszedtem az enchantos ládát, minthogy a jó kis
scriptekkel kelljen valamit csinálni.
- Egy asztal, egy szobor és egy láda a laborba.
- A hozzávalós edények sorrendje megjavítva.
- Új szoba: Úszómedence/Egzotikus Halastó.
- Sárkányos szobor újratextúrázva.
- Két jegesmedveszõnyeg.
- A tetõn lévõ állványokat újracsináltam.
- A sok kérést teljesítve, a Proditor-pengét felerõsítettem.
- Stb.