242
-
Mice #35 gamepad zsinórja a helyéről kívül = gamepad zsinórja a helyéről'-ön kívül -
Mice #34 nesze neked akkor történet:
...a skacokkal mint mindig most péntek délután is beültünk egy lanpartyra. a meccs kellős közepén vettem észre, hogy az egeremre ráragadt valami kis piszok és miközben megáltam egy pillanatara, hogy lekaparjam pisti már mögöttem is volt egy RLerrel. Azt hittem itt a vég!!! jesszus, hogy fogom ráfordítani a keresztet hiszen a célkereszt 4 centiméter messzeségben van tőle!! Innen már nincs tovább. Itt a vég. Vagy mégsem? zsuma fragged pistike. F-Secure közbelép :)
a szürke konzolos hétköznapokban a kihúzódott a gamepad zsinórja a helyéről kívül milyen történeti fordulattal találkozhatsz?
hülyeséget félretéve engem a történet egy ideje már nem foglalkoztat. Régen még tényleg ebből ált a gamézás, de ma már melyik az ami 30-48 óránál nagyobb feladványt ad? Onnantól meg csak ismétlődik az egész. Mondjuk ha tényleg interaktív lenne a sztori azt mondanám OK, de így...
A multiplayererben általában a legzoknifejűbb is max 4szer követi el ugyanazt a hibát, de általában az első után tanul
igazából azt tartanám jó ötletnek, ha azt amit a régi UT-ben kitaláltak- ahol volt a botoknak egy minimális szintű tanulása- azt vinnék tovább valahogy. A reputation pontok online mentése valahogy a botok által tanult dolgok netre való feltétele és onnan való meccs előtti loadja az tenné szerintem érdekessé a gémeket. De a folyamatos ismétlődés szerintem eléggé unalmas -
csomi #33 Persze tudom Dzson de en speciel nem vagyok rpg rajongo. Nalam az rpg a Zeldaig terjed. -
spR #30 OFF
Bazz Rockk! Nem tudnál megpróbálni csak egy kicsit is helyesebben írni? Vagy szándékosan csinálod? Belefájdul az ember feje, mire kihámozza, mit akartál írni. Tudom, hogy neten nem ér a helyesírással pedálozni, de azért ez már kicsit túlzás
ON -
Mice #29 én a Joint Operations miatt és a 2004-es unreal miatt is vennék...
a 2k3 tényleg sza$ volt de a 2k4 szerintem nagyon ütős
JO-ben meg amikor 3-nál is többen ülünk egy-egy járgányon...
-
#28 Amugy en is azt latom, hogy a jatekfejlesztesek legtobbjeben ugy megy, hogy az engine fejlesztes az kb. 75% es a tobbi marad a 25%-ra. Ez regen szerintem pont forditva volt. Es a konzolnal ez megmaradt, mivel nem kell versenyezni az ujabb es ujabb tech ujitasokkal, igy van ido es energia a jatekelemek fejlesztesere. -
#27 Konzol vs PC ... annyiszor hallottuk mar ezt ... Szerintem ertelmetlen vita ... a Konzol, mivel jatekgepnek lett kifejlesztve, igy egyertelmu, hogy a jatek fejlesztok arra fele haladnak. Hisz az egy biztos celkozonseg, a warez sem annyira elterjedt ott mint a PC-n. A PC valahol egy hibrid megoldas a jatek es a munkagep kozott, mig a Mac egyertelmuen munkagep (melyen lehet jatszani is ^.^). Persze a konzoloknal a multi nagy hianyossag de ez is csak ido kerdese, igy a PC meg jobban hatterbe fog szorulni. Es en is osztom azt a nezetet, hogy a grafika nem minden, jatekelmenyt kell adni a nepnek, amit nagyon nehez osszehozni.
A kiadokkal valo csatazgatasrol meg inkabb nem mondanek semmit ... de az teny, hogy nem egy leanyalom ^.^ Persze a jatekosokat ez a resz nem erdekli. Legjobb pelda erre a D-Day ... senkit nem erdekel az, hogy mennyi ido alatt hoztuk ossze, csak az, hogy milyen lett (szerintem jo ^.^) -
_Vegeta_ #26 Vegre vki aki normalisan atlatja az egeszet..
Vegyuk eszre h regen nem egy hetre neadisten honapra kotott le egy jatek, hanem evekre!
Most kijon egy gamma, lelkes fiatalok vegigszaladnak egy palyan aztan johet a masik jatek. Ennyi egy jatek. Lassan kezd hasonlitani ez az egesz a zenetvken levo zenekarok dicsoitesere. Arra gondolok, h van egy zenekar (nem rock) legyen peldaul a backstreet boys, ezeket felnyomjak nyomatjak, mindenki halgattja stb, aztan 2honap mulva nyoma sincs az egesznek. Remelem erthetoen fogalmaztam..
Szoval a nagy problema h jatekokban nincs meg igazan a hangulat. Kijott a peldanak okert a D3, elkezdtem jatszani, de semmi se fogott meg benne le is tettem elso palya utan. Haver monjda jatszal vele mer quuul, fa**a! Mikor vegigvitte, kerdeztem tetszett, jo volt ?
- Jo volt, egy sima jatek..kozepkategoria.
Erre en. Vegigjatszod megegyszer ?
- ÁÁ biztos nem..
Na pont errol van szo, viszont nem minden jatek ilyen. Pl. a morrowind se regi jatek, de sokan a mai napig eloveszik (enis), mert tenyleg benne van az amiatt az ember leul jatszani.
Tul sok penz van a jatekiparban es mindenki jatekot csinal, olyan is akinek fingja nincs hozza. (nem programozasrol beszelek) Ez az alapproblema! Btw :D -
#25 Csomi, tudod, hány rpg / fantasy van konzolon? És nem túlbonyolított szenvedések, mint PC-n, hanem egyedi gyöngyszemek. -
#24 " Én magam is játszok kozolos játékokat legutóbb a tekkent vettem elő de attól még a pc-t sokkal hasznosabb és értelmesebb eszköznek tartom"
- Igen, de itt most játékról van szó. Eleve hiba volt anno, hogy egy szövegszerkesztésre meg táblázatkezelésre kitalált masinán próbáltak játszani emberek. PS2-n a Tekken-t vettem elő a legrégebben, szerintem "picit" le vagy maradva a játékokat illetően.
"A Doom 3 sokkal szebb egy csúcs PC-n. X-Box-on pedig egy rettenet."
- Nem érdekel a Doom3, nulla eredeti ötlet van benne. X-re pedig persze, hogy szar lesz, mivel nem a video procit használja hanem a CPU-t az árnyék és fény effektekre (nem tudom, miért erőltetik egy 7xx-es P3mon). Tipikus PC-s felfogás, hogy a játék jósága a grafikán múlik. Mondanék egy címet, bár neked mindegy: Dark Chronicles.
Egy FPS-t joypaddal is lehet nagyon jól játszani, pláne az értelmesebbeket, ahol a lopakodás is számít, nem csak rohanni kell konstans sebességgel. Az egér hiánya pedig csak a célzás pontosságában mutatkozik meg, de ezt kiválóan kompenzálja a fordulékonyság és mozgékonyság, amit egy egér/keyboard kombinációval SOHA nem fog utolérni semmi.
A konzolokon a fejlődést a programozók jelentik, megtanulva az adott hardvert. PC-n erre semmi esély a félévente kijövő kártyák miatt, amikre fizikailag is képtelenség optimalizálni, mert minden driver/DX9 függő. Vagyis új játékhoz vegyél új vasat. -
csomi #23 Nexux6 a szimulatorokban tevedsz, autosban mindenkeppen. A legigenyesebb es legjobb autos szimulatorok jelen pillanatban sonyn es boxon vannak. Azt se felejtsuk el, hogy itt most a jatekokrol van szo es aki azt hozza fel egy PC javara, hogy sokkal tobb mindenre alkalmas az egy butuska erv. Ketsegtelen, hogy egy ujgeneracios konzol nehany ev mulva alulmarad az adott kor PC-jenek szinvonalanal, de a hardver es a szoftver optimalizaciok reven nagyon sok esetben sokkal de sokkal igenyesebb es szebb jatekok keszulnek ra. Persze utobbit nem a felbontasra ertem, hisz konzoloknal az kotott. Nagyon ugy nez ki, hogy konzolon egyedurakodo mufajok a kovetkezok: plattform, autosszimulator, arcade jatekok es meg sok kevert mufaj. En special nem jatszok PC-n csak konzolom, de sok jatekot beprobalok. A konzolos jateknak sok olyan velejaroja van ami nagyon megnoveli az jatekelmenyt, abszolute Plug&Play bazi nagy tv-n nezheted, es altalaban optimalizaltan nyomhatod egybol. Az is igaz, hogy egy nagy PC-s haloparti elmenyet nem tudja helyettesiteni a konzol sem, de a LIVE egyrejobban nyomul es az is nagyon jo. Jah es meg valami fps-t alapjaban nagyon szar tenyleg jatszani konzolon, HA pc-rol portoljak. Viszont, ha ugyesen eleve konzolra tervezik nagyon jol sikerulhet, erre talan a legjobb pelda a Metroid Prime GC-n. Nah beke! -
#22 "Mert mi, konzolosok kb. 3 éve ezt ugatjuk - a PC-s játékoknak leáldozott."
A Doom 3 sokkal szebb egy csúcs PC-n. X-Box-on pedig egy rettenet. -
DreamTheater #21 Az mindenképpen érdekes, hogy rengeteg pénzt költünk a PC-nkre, úgymond fenntartó jelleggel, míg a konzol megvan eccer, s nem költesz rá többet. Ebből az kellene, hogy következzen, hogy a PC-s játékok a gépfejlesztések miatt mindig jobb minőségűek is (ráadásul értékarányosan). A valóságban azonban nem így van, hiszen a Gran Turismo sorozat bármit lealáz. S ha válogatni volna kedved a játékok között, akkor észre kell venned, hogy konzolra nagyobb a kínálat. Ráadásul PC-n már senki se kíváncsi a MOHAA és a SIMS 17986. kiegészítőjére, s mégis ezek viszik a slágerlistát. Namármost, ha megveszik az emberek, akkor a kiadók ugyan miért ne húznának le róluk ennyi rókabőrt? A piac diktál sajnos, s valahol mi vevők is hibásak vagyunk. Belesétáltunk a nekünk felállított csapdába, s most nem tudunk kimászni belőle. -
#20 Hát engem meg pont hogy a multi nem tud úgy lekötni, nekem kell a történet is meg a körítés, multiban csak a CS az amivel nyomom rendszeresen mert az az ami tetszik, meg a Joint Op csak azzal még van némi gondom, na meg az OFP, csak annak a multis része el van szúrva kicsit, de amit játszottam vel az jó volt. -
#19 Az bizti, hogy elég zombi állapotban van a PC gáma piac.
A konzol gámék között rengeteg erős cím van. Nagy előny, hogy ha most megjelenik egy csitti fitti gáme konzolra, akkor a játék beszerzése mellett nem kell még 100 rongyot vasra is kidobni.
A konzolok hardvere viszont kb 3-4 évre van egy átlag gáma pc mögött lemaradva. Ezért van még 1-2 olyan műfaj, amit egy ps2/xbox a maga 32/64 megás ramjával és egyéb hardver korlátjával, ha megfeszül se fog tudni kiszolgálni: stratégia, szimulátor, és normális RPG.
Mindegyikben vannak szép konzolos próbálkozások (Fájnel fantazi, Észkombat, Granturizmó, Kessen stb) de azt amiért számítógépek mellett hajnalig fennmaradtam én a konzolban nem találtam meg. Ide kívánkozik, hogy a haverokkal a C&C-t/Red Alertet mondjuk én konzolon (PS1!!!) nyomtam szarásig, jó móka volt, de a fentebb állításaimat akkor is fenntartom.
Kár hogy a számítógép előnyeinek kihasználására egyik cég se igazán veszi a fáradtságot. -
#18 Szerintem a nagy klasszikusok korszakának vége. Valahol csakugyan a Warcraft 3-nál lett vége. Mármint nálam. Én a mai napig azt nyúzom ezerrel. És valahogy nem tudom megunni. Ugyanez a helyzet az elődökkel is. Az egy és a kettő is legenda, de szerintem főleg a kettő. Warcraft forever! -
#17 vááá rockk megint nem okoztál csalódást:DDDD eszméletlen vagy bázz:))) te dolgozol gépen?? tod ki eszi meg:DD nem hogy egy mondatot, de két értlmes szót nem tudsz összehozni:))
mennyé inkább ki a napra. jót fog tenni. -
#16 single game-k már nagyon régen nem kötnek le, addig amíg konzolon nem lehet rendesen multizni én nem veszek konzolt az tuti. -
#15 Hát nem tudom, nekem ami konzolon tetszik az az Onimushák, gixbokszról a ninja gaiden, meg még 1-2 játék de ennyi, pl soldiersel hogy játszanék ps2-őn, egyéb játékot most nem is említek.
Valaki árulja már el mert marhára érdekel, hogy fps-t hogy lehet xboxon irányítani, mivel mozgok stb. -
#14 Nem tudom mire megy ki a játék de tényszerüségében sok igazságot tartalmaz a cikk, mostanában föleg rengeteg igényes xboxos stuffal játszottam mig ezalatt pc-n szinte semmi, ez elötte is tendenciaszerüen megfigyelhetö volt.. -
#13 Ezt a részét inkább hagyjuk ennek a cikknek mert csak felesleges konzol-pc bárbajjá fog átalakulni a fórum az pedig már annyira unalmas(szánalmas,elszomorító...stbstb) h sztem arra itt nincs igény. Én magam is játszok kozolos játékokat legutóbb a tekkent vettem elő de attól még a pc-t sokkal hasznosabb és értelmesebb eszköznek tartom de én nm hasonlítanám ösze a kettőt(kb mint egy traktort egy sportkocsival) talán arra megy ki ez a játék h mindenkinek legyen egy jó pcje és egy konzolja? gyanús..... -
#12 Nos ha egy kicsit jobban belegondolsz ezeket a játékokat pc írják meg és a lemezek tartalma szoftveresen van levédve a pc-s használattól.... emulátorok mindig is voltak és lesznek csak az a baj h sokat kell utánna járni h megfelelően fusson az adott game. Az h ennek az átáramlásnak(amit mellesleg sehogyan sem tudok komolyan venni)mi lehet a konkrét oka azt így, kívülről elég nehéz eldönteni, itt a nagy fejesek kavarják azt a tésztát amit a fejlesztők/programozók/marketingesek...stb sütnek ki és raknak a szánkba.
A konzol sztem korántsem jelent fejlettebb/jobb fejlesztő környezetet csak sokkal egyszerűbb, a korlátai miatt jobban átlátható a rendszer.
Sztem a mai játékpiaccal az a legnagyobb gáz h megmérgezte a pénz, mert az rengeteg van benne......
ui.:@Rockk 1 kicsit figyelj jobban oda az írásodra néhol nehezen érthető(a hejesírást inkább most nm említem:) -
#11 Tajfun meg Pyrex, + kis barátaik, hol vagytok ilyenkor?
Mert mi, konzolosok kb. 3 éve ezt ugatjuk - a PC-s játékoknak leáldozott. Nem bántásként, csak ha pár hardcore PC-s, aki leszarja a konzolt, venné a fáradtságot pár PS2 (vagy X, bár az is egy PC csak dobozban) game kipróbálására, rájönne, hogy milyen jót lehet gamélni egy 40e ft-s géppel. És rájönne, mennyire ÁTVERI őket a PC ipar. A pénzükért jobb HW-t ugyan kapnak, de jobb játékélményt sosem. Egy gamét tudok, amiért vennék csúcs PC-t, és az a Far Cry. Az a 3-4 jó RTS ugyanis elmegy a mostani konfigomon is, amikkel még PC-n érdemes játszani.
Korrekt cikk! Meglepő az SG-től. :) -
Rockk #10 Aa..es GTA San ANdreas nem les Pc n mar bisztos, ugy ahogy Starcraft GHost sem lesz. Csak konsoleon jelenik mind a 2. Figyelem: a Starcraft exclusiv konsoleon..tehat Blizzard kezd att allni..tallan a Blizzard az egyetlen ceg amejk hallani sem akart eddig a ckonsole vilagarrol ,e s meg is..att csusznak ok is..mi lett volna a strategia jatekokkal ha meg a warcraft 3sem jellenik meg pcre? hat, nagy veszteseg lett volna az bisztos..2, 3 ev mulva a Blizzard is mar csak konsolera fog fejlewszteni..ez tutti...en mar nem fektetek Penzt a pc be! Mostmar inkabb a pct zene halgatasra, film nezesre, par ilegalis warez letoltesre fogom hasznalni, meg persze dolgozni rajta es kesz. A jatszast a konsoleokra hagyom, mert csak ott vannak igazan jo es sok jatek! sajnos.. -
Rockk #9 En jatszotam Gran Turisimo 4 Prologue ot Playstation 2 on, es tatott szajjal marattam! A kocsik nagyon jol neznek ki, van egy ojan vas feelingjuk, nem ojan baldog erzest kelt benned mint az Nfs Underground a pc n. Grafikailag sokkal jobban nez ki mint az Undergroun, hogy ne mondjam hogy a KOCSI ERZOOODIK! Simulacio! minden kocsi maskep megy ! a sebesseg erzodik mar 100 km/h nal! 60 kocsivan csak ebben a kis demo fele Prologue valtozataba, a tejesbe lesz vagy 300 ha nem tobb, es ojan kocsik mint Mclaren Lemans tol kezdve, Nissan 350 Z es egeszen kis rallys kocsikig, minden. Tehat ez a legjobb jatek amejket jatszotam valaha, es Playstation 2 n van! Mijen jatek van a pc-n amejkben enyi kocsi van, ijen jol erzodik a gameplay..
Habar kerdezem maskep..Mijen autos jatek van Pc n amit erdemes jatszani? Meg az Underground is unalmas kezd lenni par honap utan es NAGyon gyenge az ijen Gran turisimo vagy Project Gotham racing hez kepest. A konsoleokon a jatekok MINOSEGE SOOOKAL JOB, grafikailag lehet nem erik meg a doom 3 mat MEG, de viszont sokkal jobban felulmujak a Nfs Underground fele jatekokat..es persze ne bejeszek a Fighting game ekrol, amik tulajdonkep nem is leteznek PC n... Vegyek be a pc jatekok fejlesztojek! Nem optimizajak csopet sem a jatekokat! most jelent meg valami huje vonatos tycoon, oszt 2, 6 os p4 kell legyen neki hogy csuszon. Konsole on minden jatek csuszik es van dynamic lightning, real time shadows, anistropoic filtering is, es az egesz 150-200 dollar! es 3 eves tehnologia es meg mindig ojan jatekok jellenek meg amik jobban neznek ki konsole-on mint nallam othon az Underground vagy bar mejk kocsis jatek (nem is tudom mijen kocsis ajtek van emellet amit erdemes jatszani Pcn?!!) ami Pc n van., peig nekem egy Radeon 9600 Xt m van, dx 9 full! leg ujabb tehnologia,mi? nesze neked, szembe kopp a Konsole 3 eves tehnologiaja, kis szerencsetlen geforce 3 generacios videkartja ami alig dx 8 as, jobb grafikaval csinalnak jatekokat mint nalam othon a pc re.Kivetel edig a Doom 3 meg a Ground COntrol 2. De A ground Control inkab grafika mint gameplay, ojan mint a colin mcrae, azert jatszod inkab mert jol nez ki, es NINCS OJAN ISTEN HOGY LE KOSON TOBB MINT 3 ora hoszara egy jatek se. A DOOM SEM!!!!!!
A haveromnal viszont ell keztem jatszani a Gran turisimot 1 fele es 4 ig aszt sem tudtam holl voltam. ES meg valami . A gamepaddek Jatekokhoz Kotelezoek! A kejboard meg mouse legfejeb Fps eknel meg strategiaknal hasznos, A tobbihez muszaj legyen egy gamepaded FORCE FEEDBACKEL!1 vagy egy kormany, de akkor is en a gamepad mellet allok..
tehat en eddig, 2000 ota kb 4000 dollart fektettem a gepembe! egy console csak 300 dollarba kerult volna, plusz egy chip, 100 dolcsi, plus a jatekok amik nallunk kb 200 forintert meg kapok, dvd-n, , es kesz.
Es ne is mondjam hogy 2 player jatekok Pc n nem is leteznek majdnem...ez nagyon nagy minusz..mi jobb annal mint 2 n jatszani egy jatekot?! Az igazi FUn! mikkor melleted van a masik, es valami adventure jatekot jatszatok, vagy fighteingot, vagy Autost, vagy sportot...
A PC most egy nagy minusz egy gamernek mar csak a konsole jelentheti a jovot.. plane az xbox 2 meg ps3 mal a grafika ojan lesz hogy a doom kutyaf23a lesz mellete! -
Zedas #8 "Starcraft meg 3-4 évig"
Ugye csak viccelsz? -
Bricktop #7 Sajnos a cikkírónak több dologban is igaza van (gratulálok a cikkhez)... konzol: nézzétek meg a GTA San Andreas-t... lesz belőle PC-s verzió? Ja, talán jövőre...
A PC játékipar valamikor a 90-es évek közepe felé rontotta el: akkor vált szét a játékgép és az irodai gép...manapság meg félévente rádobsz egy százast a gépedre, különben lemaradsz... miközben a konzolosok csak röhögnek..
Az első Doom ha jól emlékszem, simán ment irodai gépen, mindenki ott nyüstölte. Ha manapság is a P3 800 Mz, meg a 128 MB meg egy sima 3D kártya lenne a szabvány, nem szorult volna ki a PC a piacról. Így meg a PC-seknek elegük van, hogy mindig újabb kütyük megvétele az elsődleges cél egy játéknál és nem a játékélmény... -
Gear #6 Azért a Quke motort nem kéne belekeverni mert ő volt a full 3D graf uttörője tudtommal.Nekem is maradandó élmény volt, a Doom 3 szép szép de nem akkora feeling mint anno a Quake volt. A HL2 Stalker stb grafikusan szerintem is élethűbb lessz bár szerintem szebb nem . Inkább úgy mondanám hogy más jellegű graf a D3 és a HL2 esetében.Mindegyik szép .
Hogy a témával kapcsolatban is írjak , sajnos nem csak a játékpiacon látszódik a "pénz az isten" gondolkodásmód miatti minőségromlás, hanem sajna az élet szinte minden területén. Ez elszomorító. Ameddig a minnél többet gyártani és eladni de a minőség nem számít politika megy addig ez nem is lessz másképpen. -
#5 Hát szerintem ez nagy hülyeség, hogy a látványforradalom miatt nincsenek manapság ütős játékok!
Régebben könnyebb volt új dologgal alőrukkolni, mivel addig még nem volt rts, a menük kidolgozása is teljesen új volt, stb... Ezért volt akkoriban nagy dolog 1-1 ilyen játék.
Manapság nagyon nehéz szerintem új, nagyot durranó 5lettel előrukkolni. Jönnek az újítások, de nem szólnak akkorát, mint annak idején.
Viszont szerintem még egy kis időnek kell eltelnie és jön majd valami új.
Egyébként meg ahhoz hogy egy ma kidobott játék valóban hosszú távú legyen, ahhoz az kell, hogy a multija profi legyen. Igazad van, hiába lesz HL2, szép lesz jó lesz, örülünk majd neki, de nem él sokáig. De kijön majd utána a CS2, amivel sztem megint eljátszik majd a paraszt 4-5 évig, mint a mostani CS-vel. -
#4 Stratégiákkal uyanez a helyzet, a Warcraft3-mal örökre befejeződött a korszak, a többire a kutya sem kíváncsi, csak 15 percig. Régen a Warcraft2 2 évig volt ütős, a Starcraft meg 3-4 évig. Kész, annyi. Talán nem kellett volna ez a nagy látványforradalom meg minden, mert kurvára gagyi lett miatta az egész. -
#3 Ez az egész egy nagy nulla, meg van halva. Hiába a nagy technológia, annak idején a Quaket abba sem lehetett hagyni, ez a mai Doom3 egy nagy semmi, tökmindegy, hogy milyen szép, vagy nem. És ez lesz mindegyikkel, hiába Half Life2 meg ilyenek. Ezeknek annyi végleg... -
Runo #2 A DOOM3 egy új játékmotor tech. demója! Még igen kiforratlan, viszont erre épülhet még jópár játék, és sokat ki lehet még hozni belőle.
Lásd anno a Quake motor-t. Ez ugyanaz
A játék maga csak az új motor bemutatásához kellett....
Egyébként visszakanyarodva acikkhez, csak annyit, hogy az eredeiség valóban roppant fontos.
Nekem spec. a GTA3 vs True Crime jut eszembe mindíg...
Mióta láttam a True Crime-t, azóta inkább újrakezdtem a Vice City -t -
quentit #1 "szemben a Valve inkább a fizika és a mesterséges intelligencia terén alkotott nagyot."
Most tényleg szebbnek találják az emberek a Doom 3-at, mint a HL2-t, Stalker-t, Farcry-t, stb. vagy csak elvből dícsőítik sokat a Doom3 grafikáját??
Nem mondom nem rossz a bump-mapping, meg a lények/emberek is elég jók, de a háttér kb. tízszer valósághűbb meg kidolgozottabb pl. a Stalkerben. A Doom 3 sötét, alacsony poligon számú (az árnyék miatt), alacsony részletességű texturákkal van tele (a bump mapping memória igénye miatt) (leszámítva az embereket), és elég szürke is (elvileg sokan szeretik a színes játékokat) A bump-mapping meg a real-time árnyék tényleg cool, de a light mappek nyújtotta vizuális élmény sokkal reálisabb, és a nagyfelbontású texturák, magas poligon számú emberek, színes világos helyszínek többet nyomnak az összhatáson, mint egy-két mozgó árnyék meg bumpmapping (ráadásul ezek a Thief 3-ban is voltak, igaz, ott csak 1 fényforrás vetett árnyékot, de ez szerintem egy átlagos játékosnak fel sem tűnt).
Szerintetek tényleg a Doom3 a valaha megjelent legszebb játék? Most őszintén, nem flame-elni akarok. Mindenkitől ilyeneket hallok, mint amiket a cikkíró is írt (minimális kivétel persze akad)