242
-
Skyline #75 Sztem nem a doom3 a valaha megjelent legszebb játák eléggé mennek viták mert jócskán vannak dolgok amik Far Cryban szebbek...És ha nem csak az fps-eket nézzük a doom3 grafija egy Silent hill 2 vagy 3 grafika melett azért messze messze alulmarad:) -
Skyline #74 HJamég annyi itt lejebb vmi nagy konzolfan azt nyilatkozta hogy évek óta azt ugatjhák hogy a pc-s játkoknak leáldozott...Nos ez azért igencsak túlzás:)
Hiába nagyonbika egy új konzol grafija amint letelik az a bizonyos félév-év és szebblesz ismét a pc abban a pillanatban inkább a pc-s cuccokat fényesítik a konzolon meg kijön valami leárkádosított cucc...Élő példa a motogp2....Pc-re meg tudták oldani szebben és hopp nemcsak hogy szebb lett egy enyhén átírták a motorok viselkedését mivel ps2-n valami elképesztően fos arcade jellegü lett agyoncsúszkálós szimulációval..
Szóval a pc-s játékok még igencsak nem döglődnek:)
-
Skyline #73 Hmm...Ez azért kissé konzolfikázó cuikknek tűnik pár homályoszlatás...A nagy konzolharc kicsit elmarad ugyanis a sony a ps1 óta messze kimagaslóan vezet az asztali konzolok terén eladásban...:)
A másik...
"A konzolok terjedésével a játékok kreatívitása zuhan"
Hmmm nemis tudom lehetne említeni a metal gear solidot ami igencsak stílusteremtő volt és nemhinném hogy attól zuhant a kreativitás....Ott a Silent HIll...A resident evil (ami a maga idejében azért erősen sikercucc volt) a tekkenek a gran turismo és még számtalan olyan játék amik azt bizonyítják hogy bár sok gagyi cucc van konzolon azért a nagyobb cégek mégis olyan cuccokat mutatnak be amik igencsak kimagaslanak az átlagjátékok között...
Nem csak pc-n jelennek meg iszonyatosan kiemelkedő stuffok...:)
Az hogy minek szeb a grafija?? Általában az megy egy ideje hogy kijön egy onzol ami eléggé übereli az akkori időben futó iszonyat tuning pc-ket...Eltelik egy fél év-év és a pc ismét átveszi a vezetést a grafikai megjelenítésben eltelik még 1-2 év a konzol grafija kezd igencsak alulmaradni a pchez képest és ekkor bejelentik hogy jön az adott konzol követője ami megjelenésekor megint lesöpri a pc-s grafit...Aztán eltelik megint egy félév-év és így tovább...
Napersze most a konzolfikázók jönnek azzal hogy sose mossa le a pc-t még megjelenéskor sem mert 640*480...blabla....Amikor kijött ps2-re a GT3 még messze rondább játékok voltak autóstéren pc-n....Hiába hogy kicsi a felbontás TVRE TERVEZTÉK és ott nemlátszódik...
Final Fantasy-t meg csak ne fikázzuk mert a FF sorozat messze az egyik leghíresebb japán rpg sorozat a földön és olyan része amire ki lehet jelenteni hogy szar nincs....
Hja és nemhinném hogy egy Silent Hill fant akinek a büdös életben nem volt konzolja a játék nem szögez le egész éjszakára barátnőelfelejtősen...És így tovább...
Szvsz nem a konzol tehet arról hogy rengeteg gagyi jelenik meg sokkal inkább a pénzéhség és az hogy senkinek sincs semmilyen komoly ötlete hogy áttörő játékot csináljon...Gagyi mindigis lkétezett pc-re is nem csak konzolra,csak mostanra egyre jobban elszaporodtak mivel rengeteg játékgyártó cég alakult és rengeteg cég már nem a játékosok kívánságait figyeli hanem azt hogy mennyi dellát szakíthatnak le...Így kiadnak valami gyorsan összecsapott játékot amit a neve elad holott a játék maga gagyi...És mint mondtam ez régen is előfordult csak mostanság már erős elszaporodás történt arról nem is beszélve hogy számtalan az olyan eset hogy egy játékról képeket adnak meg így úgy dicsérik a szemek odaszegeződnek várja mindenki a megjelenést és amikor megjelenik a program pafff....Gagyit kap a nép...
Doom3 igencsak jellemzi ezt az esetet azt nem lehet rá mondani hogy gagyi de azt sem hogy kimagasló lenne...Ahhoz képest hogy hogy be lett reklámozva az ember a fényárnyék hatásokon kívül és egykét apró játékon belüli 5leten kívl nem kap semmit,csak a DOOM nevet, egy nagyadag mesterséges ic-t ami talán 98-ban megállta volna a helyét,0 paraszintet (bocs az első nyíló liftajtó mögül előugró IMP még parás lehet csak aztán amikor ez 50.-szer történik meg az már kissé nem) állítólag hátulról írták hogy nelegyen monoton na ehhez képest fullmonoton, egy rakás értelmetlenség (egykezes kommandóssal vagyunk gyakorlatilag vagy a zseblámpa és a pisztoly együtt 200 kiló), és a clyve barker neve miatt várt ultrapara is elmaradt (Undying ezt messze übereli ilyen szinten)...Jóllehet most a nagy Doom fanok szídnifognak de azért 2004-ben ezt a rogramot semmiféleképpen sem nevezném kiemelkedőnek...Frankó de semmitöbb..Nem azt kapta kézhez az ember amit a BETA-ban láthattunk (lépcsőn legurulós fizika,egyéb--> na itt 5féleképpen eldől egy elenfél idióta pózokban hal meg meg a lépcsőn elterül) meg amiket regéltek...És ez itt a probléma de erről nem a konzol tehet ilyen eset jóval a konzolok nyomulása elött is volt van is és lesz is...
-
#72 "mar elore felek a HL2-tol... annyit csuszik, hogy olyan mar nincs is..."
ajánlom figyelmedbe a Duke Nukem Forevert... -
#71 Na jó, de vetett árnyékok sehol máshol nincsenek játékban, csak itt! -
#70 persze ezek szigoruan maganvelemenyek... meg mielott vki anyazna... :) -
#69 a Doom3 jo pelda lehetne a romlo jatekpiacra :)
meg konzolon sem allna meg ilyen tartalommal a helyet... raadasul kva sokaig csinlatak, es Carmack meg buszke is ra nagyon :)
persze az teny, hogy ezzel a nevvel, es kulalakkal el lehet adni belole egy rakast... :))))
mar elore felek a HL2-tol... annyit csuszik, hogy olyan mar nincs is... csak nehogy a jatek rovasara menjen... en mar most unom, pedig meg sem jelet :)))) -
#68 ..hianyoznak.. :) -
#67 sztem nem kell elkezdeni megint a konzol Vs PC temat :)
en mar nagyon regota gyurok minden platformot, es mindegyiknek megvan a maga helye a jatekpiacon...
pl rengeteg olyan jatek van konzolon, amikbol semmitsem lehet erezni a PCs piacon, pedig nagyon jo jatekok... azok mondjak, hogy konzolon csak csihi-puhi, es usd-vagd arcade jatekok vannak, akik egyaltalan nem is ismerik a felhozatalt :)
es termeszetesen PCre is igaz amit mondok, ott is vannak olyan gamek, amelyek meg a konzolos palettabol hianyzik... -
valaé valaé ná #66 Itt egyáltalán nem a konzol-pc a téma.
Nézzétek meg milyen filmeket csinálnak Hollywoodban, vagy milyen zenéket adnak ki mostanában.
A kreativitást elnyomja a marketing.
Amúgy nem a Doom volt az első igazi FPS , hanem a Duke Nukem 3D. Volt sztorija, interaktív apróságok (tükör, lehúzható WC, tárgyak széttörhetők stb.) és a Doomhoz képest csúcs grafika és HUMOR.
A humor szinte teljesen hiányzik a mai FPS-ekből.
-
Tequila #65 Megneznek egy progamert, hogy jatszik joypaddal FPSt :))
Console = szorakozas
PC = profizmus
Ez a velemenyem.
Azok meg akiknek nem tunt fel, hogy Rockk kulfoldi jobb ha meg se szolalnak... -
#64 Bocsi most már látom mi a helyzet. Elég nagy hülyeség volt látatlanban véleményt alkotni :(((
Bocsi még1szer!
De azért lehet(ne) mit finomítani rajta... -
#63 OFF:Hubaze... Elsőre ennyi jut eszembe az "irományod" láttán.
Tanulj meg HELYESEN írni és utána jöhetsz fórumozni!
Bakker nem bántja a szemedet???
Vagy jól esik hülyének lenni?
Nem értem...
De más topicban is megcsodáltam már a nyelvtanodat.
On:Szvsz a számítógépnek igenis van jövője! Persze aki játékfan az vegyen konzolt. Bár én nem csak játékra használom a gépet! Az más kérdés, hogy MINDEN(!) konzolt lehet emulálni sz.gépen! (jó kiv. Playstation 2, Xbox de lehet ezekhez is van már működő emu.) Persze nem olyan minőségben mint az eredeti gépen de egész kellemesen el lehet velük játszani.
-
Rockk #62 A számítógépes ejátékok jövője a tema, nem az en hejesirasom. Mondtam szepen nem tanultam meg magyarul irni, mas orszagbol irok, ne az irasommal foglakozatok, hannem azzal amit irok. -
#61 Én is vártam a doom3at. De meglett játszottam vele. hónapok óta először kezdtem el egy játékot CS-n kívül ami kihagyásokkal játszom. Hát szép és parás, de rájöttem, hogy ebből már kinőttem. Inkább olvasok egy jó könyvet, vagy berakok egy kis Gunst vagy Led Zepet. Nem fog meg. -
DreamTheater #60 A gyerekek szeretnek játszani, ez természetes. Néhány szülő azonban képtelen észrevenni az összefüggést a számítógép előtt eltöltött magas óraszám, s a tanulásra szánt idő pedig aránytalanul alacsony (ha van egyáltalán ilyen). Ilyenkor az agysejtek szépen pusztulásnak indulnak, hiszen a számitógép előtt ülve nem kell használnod a fantáziádat, mindent készen kapsz. A tanárok nem feltétlenül adják fel a különböző szépirodalmi olvasmányokat. Gondoljatok csak bele, Doom-ozás közben nem valószínű, hogy nyitottabbak lesztek a világ dolgaira, sőt! Tessék olvasni, s művészileg, zeneileg értékes zenét hallgatni, aztán szép lassan ráébredni, hogy mennyi szépség rejlik ebben a világban. -
spR #59 Igen. Szerintem is pár embernek számítógépezés helyett helyesírás leckéket kéne venni. -
Bricktop #58 Úgy látom, totálisan elfelejtettetek helyesen írni. Lassan olvashatatlan az egész fórum. A kivételnek persze tisztelet. A többiek pedig mielőtt elküldenék, másolják be irományukat egy Word-be, nézzék meg a piros aláhúzások számát és nagyon szégyeljék magukat.
Ez a kedvencem: megbizotjaji. NEM ZAVARJA A SZEMED??? -
#57 annyira beszartál tőle, hogy elfelejtettél magyarul? -
Rockk #56 Sokan blamajak a DOom II mat, meg tobben nem ertik mi rol szol, es meg annal is tobben keptelenek meg becsulni.
A doom 3 volt az elso jatek ami meg ijesztet. Este jatszotam es a masodik paja, harmadik fele mar mikor ki jot a szornj a lepcso allol az volt az elso pillanat mitol kezdve par meter menes utan, oda figyeltem minden kis zokenesere, es minden lepesemre figyelnem kellet, mindig ojan erzes volt bennem hogy valami a hattamnal mocorog, tehat, nagyon jo atmoszferaja van a jateknak. AKI NEM TUDJA Meg: a jatek egy remake az elso doom rol, nem akar lenni semmi tobb, eszt a fejlesztok is mondtak. De gyonjoru, kaprasztato, es van gameplayje, viszont egy ido utan mar...nem fog le, meg is az elso doom jobnak tunt akkoriban mert nem volt semmi hasonlo hoza..viszont most a doom 3 elavultnak tuno gameplaye ell vesz sokat abbol amilehetet volna ez a jatek. De grafikailag..10 csillag jar neki.
Allig varom a Quake 4 et, amit ugyanezen az enginen csinalnak a Raven Software megbizotjaji. Remelem lesz legalab fele ojan\ jo mint a q3, amit evekig jatszotam,k bar single playeres lesz...hm..nem tudom..picit felek hogy csalodast fog okozni..mar 3 eve felek a pc jatekoktol..eddig nem jelent meg egy , talan az nfs porschen kivul amire aszt tudnam mondani mikor visza emlekszem hogy "ez nem jatek, hanem ez JATEK!" de ott van a gran turisimo a ps2 on, meg a project gotham racing 2, meg a tekken, meg a mortal kombat deception, meg a ninja guiden,etc...mind JATEK nagy bettukel!!!
DE en orulok..nekem van otthol egy kb 200 000 forintos gepem, amire ra koltotem az evek soran kb 3xor anyit... -
#55 Joebacsi ki flamer, életedben nem játszottál gamepaddal, enélkül a véleményed LOL. -
Rockk #54 Az egyetlen jatek amejket nem tudtak fell torni, az a DTM race Driver 2.. TOca race driver 2 neven ismert jatek. Mar vagy 8 honapja jelent meg es nics hoza crack pedig piszkosul egy jo jatek. Starforce 3 mas protekcioja van. Nem tudom miert nem torik fell..nem tudjak, vagy nem akarjak..de miert?
-
WiLDoR #53 Doom 3 kb. fél órára kötött le. semmi extra sincs benne, szépnek szép, meg minden, bár kicsit szürke az egész, de ennyi. a többi új játék szinte mind hasonló feeling.
s ilyenkor előveszem az NWN-t, s neten játszok egy jót vele még mindig, holott nem mai gyerek. mégis van neki egy qrvajó feeling-je, amivel újra és újra vissza bír csábítani a monitor elé :) -
Rockk #52 Egy haverem most vett PS 2 ot, es mar Xboxot is akar venni! Pc je mar 4 eve van, most meg add ell belole hogy vegyen meg egy Xbox ot :).En szerintem mind a harom konsole jo, es meg eri meg venni oket, nem is lehet maskep,mivel hogy vannak exclusiv jatekok , mint peldaul a Gotham Racing, Dead or Alive Xbox on, a Ps2 szinten ott a Tekken, Gran Turisimo..es mind a 4 nagyon jo jatek..persze ezek csak par peldak...de meg van csomo ijen, hogy a Gamecube-ot meg se emlitsem.
A pc-n szinten vannak par jatekok, FarCry de az mar van Xboxon is, es az Fps eket nagyon egyszeruen es jol lehet iranyitani a Gamepadrol, az analog okkal, es meg force feedback is van :D ami szuuuper mikor a seggedbe lonek egy raketat erzed ahogyvibral a mancsodba :D :)). A startegiakat szinten konyu jatszani a gamepadrol..csak meg kell szokni..
En szerintem viszont akkor is jobb a mouse meg a keyboard a stratgiakhoz meg az Fps ekhez. De mire jo a nagy Pc ha nincs rajta egy jo jatek? Es ha meg ki is adnak egy jo jatek, egybol egy p4 2,4 ghz 512 ddram meg 6800 as kell hoza? Megint ki adunk egy vagyont csak azert hogy jatszhasunk egy gyonyoru jatekot , de ami anyira ures belulrol hogy nem kott le tobb mint maximum 3 ora egyfojtaba, legfejeb verjuk a melunket mikor at jon egy haverunk mijen jol nez ki a jatek, de persze 10 perc mulva mar ell mulik a csoda, es jon az az ok..szep szep..na meny mar ki ebbol a sza343bol!
A jatekok naaagyon jok a Konsol on most, van mindefele jatek, mindenkinek a gusztusara es a 80 szazalek esetbe nagyon jol van meg dolgozva, hogy ne is beszejek arrol hogy nagyon jol optimizajak az engine jet.
O..es ha emulatorokrol jon a szo..meg N64 es emulator sincs ami jol vinne minden jatekot, es ahoz is egy 2 Ghz + gep kell hogy ne akadozon vele egy Super Mario 64 es jatek ami 1998 ben jelent meg!
A psx emulatorok most eleg jok, de ezekhez is egy 1,5 Ghz gep kelllegalab.
PS2 emulator nincs amejk mukodne, es ha mukodne is...hat hasonlitsatok osze az n64 es jatekokat a PS 2 jatekokal, es ra josztok mijen szintu gep kellen ahoz hogy fusson a jatek! Xbox-szinten.
En szerintem kell legyen othol egy PS2 egy XBOX es egy Pc, ha munkarol van szo, vagy multimediarol.
2. XBox Live meg jelent megy halozatba , tokeletesen. PS2 ugy ertetem szinten lesz halozata. A konsolok en szerintem viszont inkab a 2 jatekos fajta jatekokra teszi a sujt, mert az az igazi..annal jobb nincs mint mikor egy haverel valami 2 playerest jatekot nyomtok orakig a tv elot, melleted van..meg tudod utni, nevetek, etc..sokkal job mintha 300 km re lenne toled es chattelesel komunikalnatok..
P.S. bocsi a hejes irasomert..nem magyar suliba jartam, de tanulok most :D
Special Messafe for 1234. : Vedd be :P
P.S. -
rolika #51 szerintem pc-n és konzolon is egyaránt sz.r a játékok átlagszínvonala, nem lehet egyiket sem okolni a másik bánatáért.
fogyasztói társadalomban élünk! rágógumiszemlélet van mindenhol: gyorsan megrágni, és kiköpni (ez vontakozik a fejlesztésre és végigjátszásra is, sajnos).
témában egyébként ajánlom ezt elolvasásra, mely cikk jól felvázolja a problémát (bár a javasolt megoldásaival nem igazán tudok egyetérteni :) -
soniq #50 Sziasztok,
Hu de rég nem jártam erre.
Annak idején én is bőszen írogattam a konzol VS PC rovatba, de semmi értelme az egésznek. A cikk írójának igaza van sokkmindenben. Viszont, hogy rengeteg pénz és munka kell ahhoz, hogy Doom, Half-life, stb… játékokat lehagyják? Ez konzolon egyértelműen nem fog menni. (legalábbis ebben a generációban) De ne feledkezünk meg azokról a címekről, amiket kimondottan konzolra fejlesztenek. Itt ugyanis láthatunk még meglepő dolgokat. Olyan játékokat adnak ki mindhárom konzolra, (inkább csak Box, PS2) amik bőven megállják a helyüket még a legizmosabb PC-n is. PL: autós játékok terén egyértelműen magasan a PS2 a nyerő (GT, WRC széria). Tehát nem meglepő a konzolok térhódítása. Amit a cikk írója nem jól lát az, hogy sokkal több munkát és pénz kell fektetni a konzol játékok fejlesztésére. Mivel, nagy a verseny, és túl kell tenni a konkurencián mindig valamivel Ezért egy nem bővíthető hardware-en kell kihozni a legtöbbet. Ez nagyon nehéz mert végesek az erőforrások. Gran Turismo4, ezt a látványt el sem tudtuk volna képzelni 4éve PS2-n, most meg itt van. A PC-nek mindig van 2 éve felzárkózni a konzolokhoz. Mer, hogy kb ennyi az átfutási idő az új generációig. Egyértelmű mikor megjelenik egy új konzol az erősebb minden téren az akkori csúcs PC-knél. De eltelik 1-2 év és beéri a számítógép a lemaradást. Ilyenkor lenne esélye belehúzni a PC-nek. Sajnos ebben a generációs harcba ez nem sikerült annyira. Hiába erősebbek a mai kártyák bármelyik konzolnál, ez nem annyira jön ki a játékokban (1-2 kivétellel). És ez bizony kevés. Az a gyanúm, hogy a következő generációs konzoloknál még rosszabb lesz a helyzete a PC-nek. Mivel a Sony, és a Microsoft is apait-anyait belead a fejlesztésekbe, még több pénz ölnek bele a piac érdekében. Felvásárolják a fejlesztőket, és ez ahhoz vezet majd, hogy még több exkluzív játék jelenik meg különböző platformra, így mégjobban kiszorul a PC. Sajnos az online támogatásra is nagy hangsúlyt fektetnek a konzol gyártok, tehát az egyetlen nagy fegyvere a PC-nek is el fog gyengülni az elkövetkező 5 évben. Ezek ellenére szerintem mindig is fog menni a PC-s játék ipar. De úgy, mint 10éve már soha többet.
Eladó: P4 2.6, 1Giga(400Mhz), Radeon9800pro, 19c Compaq, stb.. Komplett gép: 190ezer
-
#49 hát igen, 64 K ba nagyon sok mindent be lehetett sűriteni, ma ennek pár ezerszerese is kevés.
Konzolt nem igazán ismerem, de én nem csak azt okolnám a mostani helyzetért. Mindenki, minden elérhető játékot ki akar próbálni, játszani akar vele, ez főleg a szélessávú net terjedésével teljesen elérhetővé vált. EGy nap alatt letöltesz egy játékot, felteszed ( még csak ki sem kell írni cdre, még ennyi fáradtság sem kell hozzá ), egykét óra próbálgatás játszás, és már rögtön leszarozzuk, hogy persze a másikban ez meg az mennyivel jobb volt. És a cél az hogy beirhasd a fórumra, hogy én vittem végig leghamarabb.. Aztán jön a következő játék..
A másik dolog, hogy a jójátékok korszaka, meg a warcraft 1 mennyivel jobb volt... a múltat könnyű visszasírni, amikor még fiatalok voltunk, bla-bla. Ha most megkérdezünk egy nálunk 7-8 évvel fiatalabbat ( aki most éli azt a korszakát, mint mikor a wc vel játszottunk ) neki a mostani játéktömkeleg tetszeni fog.. Nem hiába vannak az eladási listákon is (nekünk)igénytelen, szar játékok az élen.. -
#48 Tényleg szomorú, hogy manapság milyen kevés jó játék jelenik meg De szerintem azért még korántsem áldozott le a PC-nek. Például egy Deus Exet, egy Tiberian Sunt sosem tudnék végigvinni egy konzolon:)
Rockk: én úgy tudom, lesz PC-re is GTA: SA... -
Vers #47 a véleményemet mindenki ismeri, örülök hogy mások is kezdik belátni hogy a pc-nek lassan vége
ha a game meghal pc-n, a szövegszerkesztéshez nem kell havonta uj gépet venni -> a pc gyártok csödbe mennek
összeomlik az egész gányipar
a köv. generácios konzolok felbontása 1920*1080-as lesz , amin már bármilyen játék megoldhato
a ps3 procija direkt a gyors internetre lesz fejlesztve
tehát az online és a stratégia játékok is befognak dögleni pc-n
-
#46 PS2-re, és X-Boxra is mindent be lehet szerezni még a megjelenés napján. Még magyar SMSweb-es helyekről is. -
#45 "Remélem most egy picit leáll a microsoft, és megállapodunk a dx9-nél, hogy ki lehessen aknázni a benne rejlő lehetőségeket"
Óóóó
Hiába reménykedsz.
Már javában dolgoznak a dxNeXt-en.
Én ennek inkább örülök.
Aki véglegetekig optimalizált programokra vágyik, az szerintem a C64-es korszakot sírja vissza.
Arra különben itt nem is gondol semmit, hogy 5 évente a konzolok is csak azért fejlődnek, hogy lépést tartsanak a PC-vel? -
#44 Az a baj ezzel az egésszel, hogy a nézőpont hibás. Egyrészről az online játékoknak valóban van jövője a pc-s piacon. A másik dolog. Az, hogy a szimulátoros és fps játékok pc-n halódnak ez igaz. De stratégiai játékok egyszerűen nem lehet konzolos játékokra megvalósítani. Sosem működne a civ3, a medieval total war vagy rome total war, vagy imperium galactika stb.. Nem mindíg a csiri-viri grafika számít. Lehet, hogy ez konzolon jobban megvalósítható, de nem csak a szimuliációs verekedős játékok léteznek. -
#43 Jáccatok Bioware gamekkel oszt jóvan. Konzol meg 1 vicc.... 10 éve harsogják a konzolosok, gogy a PC meghalt. LOL -
#42 Hát szörnyű folyamatok történnek a PC-s játékiparral, amiben azért a játékosok is valamennyire felelősek.
Az egyik legjelentősebb tényező a nagy verseny, ami sajnos most nem a minőséget segíti. Pontos határidők, dátumok, feszes munkatempó, plusz mindenki árgus szemekkel figyeli, mit lép a konkurencia a piacon ---> óriási szempont a megjelenés ---> sok gagyi.
Másrészt egyre nehezebb újat alkotni, valami merőben forradalmit. De ha esetleg mégis alkottak valamit a fejlesztők, ami esetleg kiemelkedik a többiből, akkor meg általában előjön a warez. Nem akarok topikokat mondani, de néhány helyen az egész, arról szólt, ki hogy próbálja kijátszani a védelmet, honnan lehet tölteni ... undorító. Természetesen nem azt mondom, hogy szaladjunk a boltokba megvenni, de évente 2 igazán jó játékért kinyilhat a pénztárcánk. Ott a demo ki lehet próbálni, videók, képek meg lehet nézni. / Sőt észre se veszik az emberek a kiemelkedő alkotásokat, maradnak a szokások multihent-jüknél, ha FPS-ből akarok példát mondani. Érdemes még azt is észrevenni, mennyire a nagy nevek érdeklik az embereket, látogassunk csak el egy gamerhír/letöltés portálra, és nézzük meg a hozzászólók számát. /
A kiadók természetesen minnél többet akarnak kaszírozni, ezért is dobják ki több platformra a gamet. Erre jó példa a CMR4/5. És itt is bejön a warez. Mi csapódik le Codemasters-nél. Jó úton járnak, többen veszik a játékot. Miért? Azért, mert a könnyebben irányítható, színes grafikájú játékot megveszik az 5 éves Ödönkének, aki nagyon élvezi a sebességet és a gyors kanyarokat :). Minek nyüglődni az irányítással, esetleg javítani a PC-s verzión. Úgyse veszik meg. Így marad a gyönge átirat, és persze mi meg húzzuk a szánkat. Itt be is lehet vonni az RBR-t. Kiváncsi vagyok hányan fogják megvenni, mert a kiadó nem fog vele játszani és megdicsérni a fejlesztőket, hogy ő még ilyen realisztikus irányítással nem is találkozott :), őt az érdekli mennyit kaszíroztak vele. (Kiváncsi lennék warez számadatokra, külön US/Ny-Eu/K-Eu/Ázsia/D-Amerkia) Egyébként meg véleményem szerint egyre jobb védelmek fognak születni a játékokhoz.
A technika részhez még annyit, hogy meg fog növekedni az elkészítési idő (a csapat nagysága is) a mindenre kiterjedően, aprólékos grafika miatt. Hozzá kell még tenni azt is, hogy nem használják ki a játékmotorokban rejlő összes lehetőséget, sőt éppen csak kapargatják a felszínt. Pl CoD+UO - Quake3 bámulatos, hogy még azért mit ki tudnak belőle hozni, ennél többet, azért nem nagyon lehet (+ lehet, hogy a hangulata is teszi ennyire megnyerővé). -
p00h #41 Igaza van a cikkírónak azokban a dolgokban amiket leír, DE szerintem pont az az ok maradt ki ami miatt tényleg ,,hanyatlik" a PC-s játékipar, ami miatt egyre inkább nem éri meg PCre játékot csinálni és ez a WAREZ!!!!! A konzolos játékokat nehezen, alig v nem lehet másolni, vagy csak néhányan csinálják -> kicsi bevételkiesés. PC-re mindent másolnak, mindent be tud szerezni az ember még a megjelenés napján v akár még előtte is és nem 2 ember használ másolt játékokat, hanem én úgy gondolom h 10ből kb 7... Ezek után hatalmas a bevételkiesés a cégeknek, és nem éri meg annyira megcsinálni PCre is a játékot. Vélemények? -
#40 A probléma szerintem is ott keresendő, hogy az utóbbi években túl nagy iparággá nőtte ki magát a játékipar, gondoljunk csak egy nem is oly régi sg-s cikkre, amiben arról írnak, hogy hamarosan megjelennek a játékokon belüli reklámok (bár NBA-ben már most is jelen vannak). És persze minden szerencsétlen játékot akar csinálni, hogy megszerezzen egy apró szeletet a nagy gametortából. A következmény persze maga a GAGYI. Köbö olyan játékokat adnak ki mostanában, mint amilyen elcseszett sorozatok/filmek mennek a tvben/moziban....néhánynál, az alkotó helyében szégyelném odaírni a nevem a creditbe.
Más. A PC-s téren tényleg az optimalizációval van a legnagyobb baj. Az egész a direcx 6, 7 környékén kezdődött. Fél évente dobták ki az újabb dx-et, persze új dx-hez új 3d gyorsító is "dukál", a játék fejlesztők meg szintúgy az újabb dx-re fejlesztettek, mert köbö az lett egy játék fejletségének a mércéje, hogy hányas dx-et használ. Így félig se tudták kihasználni az adott verzió képességeit. pölö dx9-nél mindenki a shaderekről beszél, pedig az már a dx7-ben is megvolt. Remélem most egy picit leáll a microsoft, és megállapodunk a dx9-nél, hogy ki lehessen aknázni a benne rejlő lehetőségeket (most köbö 50%-nál tartanak), persze sajna a hardver gyártók így se fognak leállni, és kapjuk majd félévente a jobbnál-jobb gyorsítokat.
Mert ugye a hardver gyártóknak nem érdeke az optimalizáció, hisz akkor nem tudnának újabb, és persze drágább termékeket bevezetni a piacra. És amíg azt látjuk a játékok 70-80%-nak az intrójában, hogy Nvidia meant to be play, meg Ati get in the game (vagy vmi hasonlót:D), ne is várjunk optimalizációt...
ennyi
arra mentem--->
jah, és Nyúltáp voltam, aki per pillanat lusta bejelentkezni:D -
#39 "Az egér hiánya pedig csak a célzás pontosságában mutatkozik meg, de ezt kiválóan kompenzálja a fordulékonyság és mozgékonyság, amit egy egér/keyboard kombinációval SOHA nem fog utolérni semmi."
jahj, hogy ez mekkora oltári nagy ökörség
:DDDDD -
Petko #38 ja és a lényeget kihagytam... mig nem MMO játékban bármilyen trágyát piacra lehet dobni, az MMO a havi dijazás miatt biztosítja a minőséget a játékos számára... itt semmi esély arra hogy valaki kiad valami szart és utánna nem foglalkozik vele. Persze ezzel együtt jár az is hogy wareznek itt vége, és ennek következtébe magyarország ezen a területen visszamarad évekre. -
Petko #37 jó az elemzés
azért az én véleményeből hozzátennék hogy az MMO szerepe nagyon kiemelkedő a jövőre nézve, és szerintem nem plattformfüggetlen, hanem mindig is PC centrikus lesz, ugyanis konzolhoz szerintem tul komplexek az ilyen jellegu jatekok iranyitasok teren meg a hatteralkalmazasok, forumok, kozossegek stb.
Azzal se ertek egyet hogy a grafikajuk annyira elmaradott volna a nem MMO-k hoz kepest, mert igaz hogy az EQ stb. mar nem az igazi, de ellenpeldanak ott az SWG, Planetside amiknek igen jó grafikája. A dolog egyenlőre ténleg kiforratlan, és tény azis hogy csak óriás mamutcégek tudnak olyat alkotni ami visszahozza a pénzét és ez is kockázatos, de ha eltalálják viszont akkor óriási siker is lehet. És szerintem ez lesz a jövő... -
Mice #36 A reputation pontok online mentése valahogy a botok által tanult dolgok netre való feltétele = A reputation pontok online mentéséhez hasonlóan valahogy a botok által tanult dolgok netre való feltétele