A számítógépes játékok jövője

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"ha nagyon akarnék még futtathatnék mindenféle konzol emulátort.."

Mindenfélét mi?

"Komoly PC-s játék pl. a Ghost Recon. Az elsõ, legegyszerûbb pálya elõszörre történõ teljesítése is minimum egy-másfél óra, és ezt nem lehet csak úgy félredobni a pálya közepén..."

Nagy kár, hogy van konzolon.

Eszembe jutott, mit mondott a számtech tanárom úgy 10 éve: "A számítógép igazából semmire nem jó, viszont mindenre jó egy kicsit..."

Na azért megkérdezném, melyik konzolos játékból rendeznek világbajnokságot?
Counter Strike, Qvék 3 Diablo ???
Hogyan lehet 1 konzol játékot patch-elni? Felülírod a CD ROM-ot? vagy mi...
Én kipróbáltam a HALO-t konzolon...hát...az irányítása olyan volt mint a DOOM..gombokat nyomogatni.. nagyképernyõs TV-n az a sok pixelvitéz..akárhonnét néztem ...na mindegy nem bõszítem a konzol fanokat....Tényleg hogy lehet azzal a sok gombbal célozni??
De aztán PC-n !!!! 2100X1024 felbontásban..egér a kézben..
Itt van pl a Battlefield 1942 Nézd meg PC-n, utána meg konzolon.. (ez elég elrettentõ példa annak, aki konzolt akar venni) vagy konzollal lépj be 64 fõs szerverekre..telepítsd konzolra a mod-jait..csinálj hozzá új pályákat...
Persze a PC hardwer drágább, félévenként gyakorlatilag elavul, de winyo-ról bármilyen formátumban tudok filmet nézni, zenét hallgatni, irományaimat kinyomtatni..és ha nagyon akarnék még futtathatnék mindenféle konzol emulátort.. Tényleg konzolon mikor lehet majd PC emulátort futtatni ???
Mivel szédületes tempóban növekszik a hardwerek "tudása" lassan jönnek utánuk a játék fejlesztõk is...lásd DOOM 3..
Úgy látom a kedves cikkíró nem igazán tolja gammákat..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Könyörgöm: miért kell ezt a két piacot összehasonlítani? Egy átlagos konzoljátékos az esti film helyett játszik 1-2 órát, míg egy átlag PC-gamer min. 3 órát game-el az eltérõ játékstílusok miatt.
Tipikus konzoljáték pl. a Tony Hawk 4. 2 perces menetek, rengeteg titkos bigyó, sok felszedhetõ ingyombingyom. Fél óra után ugyanúgy állsz fel mellõle, mint 4 óra után.
Komoly PC-s játék pl. a Ghost Recon. Az elsõ, legegyszerûbb pálya elõszörre történõ teljesítése is minimum egy-másfél óra, és ezt nem lehet csak úgy félredobni a pálya közepén...

CHEAPBOY
Valo igaz, de messze meg az a 2006.. de hat jelenleg is veszik mint a cukrot... :/

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

bld
ez egy kép Rockk, ilyet sztem nm látsz a tvn....

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Aszontad az elmúlt két évben volt-e áttörõ cucc,arra lett írva a GT4 concept.....A gt3 is akkor...:😊

Csaba a mortal kombat 1-2 után az összes többi egy kalap fos volt kivéve ami nemrég jelent meg de még az sem tudja überelni egy tekken vagy egy dead or alive szintjét....

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

exHumano
A "Gran Turismo 1" 2 éves játék?

exHumano
Grafikai példának rakta be így természetesen jelzõm is a grafikára értendõ...

...vagyis nem, mert szerintem minden verekedõs játék übergagyi és beteges.

Azért eléggé el vagy maradva, ha azt hiszed, hogy 95 óta nem volt normális pc-s játék. Tudok ajánlani pár régebbi játékújságot...Csak 1-2 példa: Duke Nukem 3d, Shogun, Quake, Silent Hill, Micro Machines sorozat, Megarace 2, de sorolhatnám õket, annyi van, hogy ha csak a tökéleteseket sorolnám fel, nem férne el itt...
Nem sírok, mert: Verekedõs játékok közül a Tekken féle játékok sosem tetszettek, még a Mortal Kombat 1 is jobb (nem grafikára, élvezhetõségben, hangulatban...tudod, ps2-õn olyan nincs, hogy hangulat...!
Én Pc-re csakis a Mortal 5-6-7-8-at (ki tudja, hol tartanak már) hiányolom, a többi ilyen jellegû game egyszerûen szar. Az Nfs nyomába sem ér a Grand Turismo meg a társaik. Az OK, hogy lehet szerelgetni, de 1 hónap alatt úgy megunja az ember, hogy na. Én kifejezetten örültem, mikor az Nfs Porscheban lehetett piszkálgatni a kocsikat, csakhogy egy idõ után iszonyúan untam megcsinálni minden egyes új kocsinak a tuningját, mi vagyok én, autószerelõ, vagy egy olyan emberke, aki szórakozni akar? Ezért örültem, hogy az Undergroundban csak 1 kattintással kész volt a tuning, és talán ennek is köszönhetõ, hogy még mindig nem unom azt a játékot!
Miért ne fedné le szinte mindegyik konzolt a pc? A ps2-nél meg az xbox-nál hallottam gondokat, de az számomra nem hír, mert miért akarnék én pc-n ps2-zni, mikor a pc eleve jobb, öcsisajt?
Az meg erõsen túlzás, hogy a pc-n csak fps van meg Warcraft. Ennyi erõvel én meg azt mondom, hogy a ps2-n meg csakis Tekken van meg Grand Turismo. Szerintem a pc a jobb, szerinted a konzol. Ez nem baj, kinek a pap, kinek a papné, de azért még nem hiszem, hogy hülye lennék, mert pc-n szeretek nyomulni.

Amiket írsz azok grafikailag áttörõ újítások másban nemnagyon....Így lehet nézni akkor a ps1-hez képest a Gran Turismo 1-et és ps2-n a Gt4 Concept-et....Igencsak áttörõ grafikailag...😊
Szal áttörés tekintetében sincs értelme ezen vitázni.

Az hogy a Tekken übergagyi azt azért erõsen kikérem magamnak mert az egyik legjobb verekedõs cucc fõleg hogy az emberek mozgása nem kitalált.....

Kedves Rock: Azért rallys játékban ne hasonlítgassuk össze a Burns Rally-t a ps2-n megjelenõ bármely rallyval mert míg a burns rally egy vérbeli és talán minden eddigi idõk legkeményebb rallyszimulátora addig amik ps2-n vannak ehhez képest szimulációra seholsincsenek (kivéve a WRC címü játékot de a burns rally megjelenésével azis alulmarad azért rendesen)...
Hogy nincs SEGA RALLY szintü arcade mód amiben ellenfélllel a pûlyán megyek?? Az vhogy nemérdekel mivel olyan szimuláció van a játékban ami igencsak leköti az embert és nem csak 1 hónapra....
Raly Sport Challenge 2-t és a Colin 4-et pedig fõõõõleg ne emlegessük 1 lapon a Burns Rally-val mert ahhoz képest az említett 2 játék egy hulladék.
Nem unalmas a Pc fikázása?😊 Ebbõla szempontból a konzolt is lehetne fikázni...

-Helló! Szeretnék venni Ps2-höz egy olyan repülõgép szimulátort amiben az irányítás a fizika a légáramlatokmind mind hasonlít a valódi repülõgéptípusok vezetéséhez...Például mint Pc-n az USAF címü játék.
-Hát...Ilyen ps2-re nincs de ajánlhatom a TOP GUN címü játékot amiben légicsatákat vívhatunk gyakorlatilag 0 életszerüséggel.
-Hát azt köszi nem...Esetleg olyan szimulátor amiben hajót vagy tengeralattjárót kell irányítani frankó realisztikus körülmények között?
-Olyan program sincs ps2-re bocsi.
-Hm...Esetleg olyan multiplayerre kihegyezett játék amihez lelehet tölteni rengeteg fegyvert,pályát és modokat?
-Sajnos ilyen sem létezik rá..
-Értem...És van rá lehetõség hogy Ps2-n valami emulátorral ilyen pc-s játékokat futtassak??
-NINCS!

Na errõl ennyit,szóval hagyd abba az ócsárolást mert szép szép jójó rengeteg frankó játék van ps2-re de rengeteg frankó játék van pc-re is...Arról nem is beszélve hogy míg a ps2 a büdös életbe nem fog pc-s játékot emulálni míg a pc-vel lassan lassan megoldódik a ps2 emulálása😊

Szal alukáljál még párat rá mivel azon vitázni hogy melyik a jobb (konzol v. Pc) totál felesleges,mind2 jó.

exHumano
Ciki amikor egy általános célú eszköz (PC) teljesítményben lekörözi a célhardvereket (konzolok). Kábé mintha olimpián az utcáról beráncigált pizzásfiú nyerné a 100 méteres síkfutást.

Milyen nagy áttörõ újítások jelentek meg mostanában konzolon? Olyan áttörés amitõl 2 éve leestek volna az állak. Pl. mint a pécés FarCry vagy a Doom3engine?

exHumano
Hát ez a Tekken übergagyi, már ne is hara-guggy!

Ez a zavaró a konzolokban, hogy már óriási szakadék tátong a PC-grafika és a konzolos között. Már rég a következõ konzolgenerációt kellene gyúrnotok, Sony jól lehúzza a bõrt rólatok.
Én csak meglátom ezeket a pixel-fûrészlapokat és már el is megy a kedvem a játéktól...

ott a pont...

Én PC-n szeretek játszani, meg is vagyok elégedve a gamékkal (bár pár "multiplatformosításon" átesett játéknál morgok egy picit) szal nagyívben leszarom a konzol játékokat, de nem is fikázom õket, mert nem sokkal játszottam.

És mivel én se vagyok teljesen elégedett se ezzel se azzal hozzá teszem a saját véleményem😊

Tudomásul kell venni ha pcre is meg vennék az emberek a játékokat és nem warezolna mindenki orba szájba, akkor pct se hagynák cserbe a kiadok, de ugye nem ez áll fenn.

Konzolon meg tényleg kicsit primitivek a játékok többsége.Bár nekem a LOTR:ROK kurvára bejött PCn is pedig ugye multiplatform (kár hogy rövid)

Valaki irta itt hogy nem jelennek meg uj rpgk, na kérem az online rpgk korát kezdjük élni és persze ez is a money miatt van,de akkor is valamilyen szinten egy uj aranykor lesz

Szerintem ezen az egészen az vitatkozik aki valamiért nem teljesen elégedett a saját masinkájával.
Mert ha valaki elégedett akkor ki nem szarja le hogy mit mondanak mások.Lehet hogy kicsit magatoknak is bizonyitani akartok hogy már pedig a pc vagy konzolos a jobb?

Vagy pedig akinek nagyon,nagyon sok ideje van...

Oo.es azok akik fikazak a konsole grafikat...egy par Tekken screeenshot...Tekken , klik a kepre hogy nagyba lasatak..mit jelent a ps 2 2004 es grafika.
Es hova jutot ell a verekedos jatekok szintje a konsole on!
Csaba, nezd meg jol es sirjal.

A pC mar csak multimedia ra van, es kesz. AKinek gaming kell vasarojon egy konsolet.
PC-boltban a csúcs konfig elõtt:
- Van erre fasza verekedõs játék?
- Van. Pl. WWe Raw. Hmm MEG NEZHETTEM?> aaa..ok..
- Huu..ezz FOS..valami nromalis? Mortal Kombat, Tekken, Dead or ALive? VAN?
-Hmm..nincs..de van par Playstation 1 emulator amivel elege jol megy a tekken 3, de a mortal kombat, meg deadley aliance nincs meg a kazan , es legfejeb majd maga meg keresi az interneten, es le szedi az 1 gb rom jat, es ha szerencseje van , es kibaszot jo konfiguracios pc je, akkor talaln menni fog.. De sajnos Tekken 4, 5, Mortla kombat deception, deadley alliance, nincs, mert meg PS2 vagy Xbox emulator nem letezik, ami normalisan mukodik...de..DE MAJD LESZ>..5 ev mulva..de bisztos!
- Egy fasza autós?
- Van. Nfs sorozat (Tudom, most a konzolosok a
a legujabb az underground! es lesz underground 2, ugyanugy fog ki nezni, ugyanazzal az engne-l, nem lesz tres benne...de..FASZA!! vueeeejjj
-Hmm..es miutan meg untam aszt , kb max 2 honap?Valami ojasmi mint a Gran turisimo 4, vagy FOrza moto sport, vagy Porject gotham racing..most lattam egy havernal, es ojan kedvem jot jatszani..csomo fasza kocsi van, damage, tuning lehetoseg...valami?
-Hmm...NEm..marmint, lesz valami uj nfs ami nem csak ijen semmi damage, japan autokkal lesz, de...bisztos lesz a jovo ev vagy ijesmi korul..De ha akar jatszani gran turisimo 4 et, 400 kocsi valasztasaval, vagy Forza moto sportot, vagy valami igazi simulacios jatekokat, mint ezek, jatsza a COLIN MCRAE t, vagy a richard burns rallytr , ami suzper!!!! Vueeej.. es lesz az xpand rally! az nem szimulacio, es pocsekul megya kocsi, itt a demo, de...elege szep..
-hmm...emulatoral tudom jatszani pc n ezeket az uj csucs szuper autos jatekokat?
-Hat..nem...de..majd lehetseges lesz, es lehet egyszer lesznek ijen jatekok pc n is ( Rohoges)
-Hmm...es az a cCOlin mcrae rally, vagy a richard burns azok ojanok mint peldaul a Rally sport challenge 2, a ps 2n, marmint...vannak tovbb elensegek a pajan, vagy tob fajta jatekmodok, ha netan egy ido utan meg unnam a maganyos jatekot, ugyanazon a pajakon le menni aszaszzor?
-Hmm..nincs...de majd lehet csinalni gfognak meg egy ojan fajta rallis jatekot amejkbe lehetseges lesz..
- Par fasza adenture donkey kong style???
- A megoldás egy Snes emulátor (Zsnes, 750 kb, letölthetõ a netrõl), és hozzá kb. 5millió rom van, köztük a donkey kong akárhány része, mind kb. 1-4 mega méretûek, tehát alig foglalnak pár megát a winyón. Ha szeretted a Snest, szereted a mászkálós progikat, akkor a megoldás: PC.
-Hmm.de az Super Nintendo, marmint Snes, nem 10 eves mar? Nincs valami ojan fajta 3d s szep grafikaju adventure jatek mint a Gamecube-on az 2004 es donkey kong, vagy a Zelda, vagy ijen stilusu sok mas gyonjoru jatek? Crash bandicot? Croc? szep gyonjoru 3d grafikaval, mar ha ijen hardweres pct veszek, ojan jatekokat szeretnek amik ki hasznajak eszt ?
-Hmm..hat nincs egy sem..de.. Lehet ..egyszer lesz...
-Hmm...most hujeul erzem magam.. tehat oszesen az en penzemer csak par fps -t kapok, amik nem is anyira lekotoek, mint a doom ,vagy far cry, es egy par regi 10 eves rpg t mint a fallout, vagy netalan egy par jo strategiat mint a warcraft?
-IGEN!! nem LENYUGOZO?? 😄
-De...kibaszotul...menye` ma az I a fa@#ra! Te..(BANG) .
-Hmm..hat de..ez a pc..ez mindenre jo..csak lehet nem gameingre..:<
-HAT, nekem jol esne egy kis kikapcsolodas 2xer egy heten, mikor nem dolgozok 8 ora hoszat a munkahejemen, A pc elot, adobe photshopozva, vagy quark ozva, vagy szoveget irva, vagy netezva, vagy egy filmet nezve!
-Hmm...hat akkor ne fektesen be a Pc be anyi penzt, a munkahejen lehet jatszani regi jatekokat regi gepel is, nem kell vegyen 2004 es gepet azert..
-Hmmm..aszt hiszem megyek veszek egy ps 2 ot..es eg marad 100 000 forintom is..:> az othoini 3 eves gepem meg viszi az 5 eves jatekajimat..es azok nekem meg fellelnek, mert ugysem jellennek meg jo jatekok mar 95 ota..
_jo napot draga uram..
-Szevasz, te f

A Pc lefedi szinte az összes konzolt is egy emulátorral.

- Ez a PC JÓ.
:-)))

Szinte huje vagy csaba...
nekem úgy tûnik, a mainstream stílusok porondja 1re inkább a konzolok - viszont sokunknak pont nem ezek a kedvenc játékaik. én kaland, lopakodó fps, rpg párti vagyok (néha 1-1 rts), és nagyon nem érdekelnek a szimulációk, verekedõs és platformjátékok. akiknek ezek jönnek be, nem lep meg hogy konzol mellett döntenek.
az viszont igencsak dühítõ, amikor a multiplatformos fejlesztés miatt lehülyítenek egy játékot (pl dx:iw), én ugyanis nagyon nem hiszem el, hogy pont a vezérlésen és optimalizáción kell (és lehet) annyit spórolni: pályát, modelleket 1x kell tervezni, hangokat/ai-t 1x kell kreálni, történetet/szövegeket 1x kell megírni stb viszont aratni több platformon lehet - szerintem ez elég spórolás (xbox esetén még több). ez a 'kis' pluszmunka férjen már bele. kiváncsi vagyok a dx:iw konzolos és pcs eladásaira, és hogy hány pcs vevõt veszítettek a stílusváltással (konzolosítással) és a gyenge pcs optimalizációval.

amúgy písz, a két tábornak mások az elvárásaik, mért ne különböznének eszközeikben?

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Az xbox365.hu fórumában valaki írta, hogy szar a GT3, mert nem lehet benne tuningolni, õ sem volt sokkal jobban lemaradva, mint Ödön. 😊))

"vki írta, hogy a konzolosok nem fognak szarakodni a felfüggesztés beállításával, nem is tudnának, mert nincs olyan játék amiben ezt megtehetnék."

Legalább annyit megtehetnél, hogy a saját tapasztalatodból beszélsz, mert ha "valakiket" idézel, annak csúnya beégés lehet a vége.

Dzson
Jah, uncsi, de az nem amire írtam, mi? Bár PC-s vagy, tehát neked van igazad. 😊

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

bld
Ilyet ebbe a topicba hiába írsz😊 ettõl függetlenül teljesen egyet értek

Dzson #158 -már bocs de sztem ez óvodás szint és felettéb unalmas

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Dzson
GT3: autókhoz a következõ kategóriákban vásárolhatóak alkatrészek:

SUSPENSION AND BRAKES: Sports Suspension, Semi Racing Suspension, Full Customize Suspension, Racing Brakes, Brake Balance Controller.

ENGINE: Sports Muffler and Air Cleaner, Semi Racing Muffler and Air Cleaner, Racing Muffler and Air Cleaner, NA Tune Stage 1, NA Tune Stage 2, NA Tune Stage 3, Port Polish, Engine Balance Tune, Soup up, Tuned ROM.

TRANSMISSION: Sports Clutch, Twin Plate Clutch, Triple Plate Clutch, Sports Flywheel, Semi Racing Flywheel, Racing Flywheel, Carbon Propeller Shaft, Close Transmission, Superclose Transmission, Full Customize Transmission, 1 Way LSD, 1.5 Way LSD, 2 Way LSD, Full Customize LSD.

TURBO: Turbo Stage 1, Turbo Stage 2, Turbo Stage 3, Turbo Stage 4, Sports Intercooler, Racing Intercooler.

TYRES: Control Tyres, Sports Tyres, Racing Tyres, Dirt Tyres. If you choose Racing Tyres, you will then be asked to choose a type. Top to bottom: Super Hard, Hard, Medium Hard, Medium, Medium Soft, Soft, Super Soft.

MISC: Weight Reduction 1, Weight Reduction 2, Weight Reduction 3, AYC Controller, Variable Center Def.

Az autóban a következõ dolgok állítgathatóak, pontos szimulációs leképzéssel:

SUSPENSION: Spring Rate, Height, Damping, Damper Bound, Damper Rebound, Camber, Tow, Stabilizer.
BRAKE: Brake Balance
GEARS: Initial Torque, LSD Acceleration, LSD Deceleration, Gear Ratio.
OTHER: Downforce, AYC Controller, Active Stability Management, TCS Control, Variable Center Def control.

A kocsikat a program 30frame-n ként vizsgálja minden szempontból az úton.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
bödön ödön, én meg azt hallottam, meg azt írta valaki, hogy a föld lapos és a végén leesik az ember a nagy semmibe, ha nem vigyáz. persze PC-s volt, igy biztos igaza volt és nem kell utána járni.

Igen, totál baromság egymást fikázni, összesen arról van szó, hogyha levest akarsz enni, kanalat fogsz, ha meg húst, akkor villát. Nem kell azért fikázni a másikat, mert mást szeret enni.
sz4bolcs
ami szuuuper mikor a seggedbe lonek egy raketat erzed ahogyvibral a mancsodba 😄 - Ha a seggembe lõnek rakétát nehogy már a mancsomba vibráljon...

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokkal, féligazságokkal van tele az egész topic. Az egoizmus határtalan. Egyre kevesebben képesek tovább látni az orruknál.

Ennyit akartam hozzáfûzni a topichoz, úgy érzem több szó fölösleges.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hja😊
Beözönlik a pc-s bagázs konzolt fikázni és beözönlik a konzolos nép pc-t fikázni és az eredmény: mindkét fél elvakultan hülye és rosszul itéli meg a pc/konzol játékminõségét😊

A hangsúly azon volt hogy nem arcade ezért nincs értelme a DE-nek amúgy tudom milyen az lfs és a többi azokhoz a szimu nem ér fel a GT-ben tény.
De nem arcade cucc,szép agrafija és nincs más olyan játék amiben ennyi autó van és még tuningolhatóak is...😊
Ergo felejtsük már el azt a kijelentést hogy konzolra csak arcade szar kocsisjátékok vannak mivel a Gran Tourismo vastagon bennevan a világ 5 legkedveltebb autós játékai közt,nem ok nélkül....

hm, midnen évben kijön egy ilyen számitógépes játékok jõvõje cikk és minden évben semmi értelme... 😛PP

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

najó, mondjuk a porsche unleashed a leggyengébb láncszem a felsoroltak közül, próbáld ki a másik hármat, ha igazi szimmel akarsz játszani. bár kormány erõsen ajánlott, a live for speed-del viszont akár egérrel is játszhatsz, sokkal jobb, mint billentyûzettel.
Grann T.-ban a szimuláció szintje az NFS PORSCHE-nál erõsebb szóval van ott szimuláció rendesen....

Vki aszondja: Konzolra sosemlesz rpg,stratégia,gazdasági szim....Nos rpg konzolra annyi van mint a dög....Stratégiai játékot is láttam és egy pc-s hiáéba mondja hogy nemlehet irányitani,konzolos multom révén tudom ha hozzászokik vki a gamepadhoz és azon nyomja hosszú hónapokon keresztül akkor teljesen jól,kényelmesen lehet irányitani bármit....Amúgy van ps2-höz egér....
Gazdasági program is jött ki konzolra😊

Én még nem hallottam konzolon autós szimulátorról, vki írta, hogy a konzolosok nem fognak szarakodni a felfüggesztés beállításával, nem is tudnának, mert nincs olyan játék amiben ezt megtehetnék.

A király autószimulátorok pcre: Grand Prix Legends, Nascar Racing 2003, Live for Speed, meg anno az nfs elsõ része volt, igaz ott semmit sem lehetett állítani, de az szimuláció volt. Az azt követõ részek (a porsche unleashed kivételével) mind arcade (ami számomra=szar). A gran turismora kiváncsi vagyok, de mivel az sem szim, kétlem, hogy bejönne.

RPGben meg nekem a Morrowind sorozat jött be eddig legjobban. Fallout is, 2vel, meg a Tactics-el nyomtam. megvan a hangulatuk.

egyebet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki!
Egyetértek veled!
MEgpróbáltam ps2-õn MOHAA-zni 3 hetembe telt mire sikerült célozni. Valahogy nem jó hozzá a joystic. Az rpg-vel kapcsolatban pedig megint baj van egy nyomorult normális rpg sem jut el hozzánk de ha valami eljut az is csak ps2, xbox vagy gamecube.

bld
Sztem például egy stratégiai játék irányítása ugyanannyira lehetetlen mint egy fps normális irányítása konzolon, egyszerûen ez a két mûfaj kifejezetten nm való a dobozoknak.
Az rpg rõl meg csak annyit h véleményem szerint ketté kéne választani a japán és egyéb rpgket, hiszen teljesen más a két stílus(nm feltétlenül a inézetre kell gondolni) és persze jóval több is készül évente szal ez sztem nm a ps2-t erõsíti, ezeknek jó ha a tizede eljut a külsõ piacokra is de az igazán komolyabb alkotások az európai ember számára nm fogyaszthatók.

Aha

Tehát RPG konzolra nem létezik? Most ezen ne vitázunk, hogy mondjuk PS2-re vagy PC-re jön ki több RPG. A Japán PS2 megjelenéseknek több mint 60%-át RPG teszi ki. És ez nem kevés! Igaz, hogy többségükbõl angol verzió nem jelenik meg, de még így is több mint a PC-s felhozatal. Szimuláció: Ki mit nevez annak. Stratégiai játék is van dögivel PS2-n, de ebbõl a PC tényleg izmosabb
Mike at home
a PC masra is jo

mig egy kozollal az ember lathatoan! jarszik, addig pc ugy munkahoz, tanulashoz, nethgez kell, persze az ember ha van egy aktualis, jo program akkor nem alszik egesz ejjel

egyebkent meg etteszik az, hogy 10 eeve is ugyanezt mondogattak emberek, amiket most irtatok 😊

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
reszvetem

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
rpg, startegia, gazdasagi szimulacio sohasem lesz semelyik konzolon

Mike at home
"Mára szinte megszûntek a hajnalig gép elõtt tartó, a barátnõt és a munkahelyet is háttérbe szorító játékok"

ezt irhatta volna akar 95-ben is. Mert a siras meg joval azelott kezdodott, hogy a jatekgepek szeles korben elerhetok lettek volna

Mike at home
hanyszor temettek mar a PC-s jatekokat

ehhez kepest vigan elvagyunk

Hi,
Látom Laza is itt van.

Na én csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy nemrég fejeztem be a Doom-ot, és a FarCry-t. Ezek elõtt is inkább konzolon nyomultam, és ezután is azon fogok. Mindig feltuningolom a PC-met, hogy full-osan tudjam nyomni az adott csúcs játékokat, de ebbõl kevés van. Mindig meg is bánom, hogy eldorbézolok egy csomó pénzt, 2-3 játékért. Szerintem a Half-Life-ig, interneten kívül másra nem fogom használni a gépem. Én PC-n csak FPS-eket nyomom elõszeretettel, mivel ebben a kategóriában mindenképpen ö a nyerõ. De, autós, verekedõs, Action, stb.. játékokhoz mindenkép a konzolhoz húzz a szívem. RPG, és Stratégiai játékok is PC-n ütõsebbek, de ezekkel ritkán játszom. Ma is egész nap a Silent Hill 4 –et nyomtam PS-2-n. (nagyon király) És itt van még a Burnout3, meg a WRC4 is. Tehát bõven van választék. Ezt nem a PC fikázására írtam, mielõtt valaki anyázna. Nekem ilyen az ízlés világom.

Laza!

Sûrûbben is hívhatnál!!
Ma2ska
Mert mit mond akkor a Doom3 ra ha netán véletlenül az ösrégi Halo-val összeveti a fizikát és néhány közeli texturát, és az utóbbi jobban jön ki ebböl. Azt hogy melyik játék milyen, mindig a játékos mondja meg, a fejlesztö max befolyásolni tudja valamilyen szinten az izlését. /nem a pék dönti el hogy jó e a kifli/. Tehát ha mondjuk azzal jön ide valaki hogy x éve játszik ezen és ezen lehet hogy mérvadóbb számomra a véleménye mintha játékfejlesztöi mivoltát emlegeti. /ami nem baj de ebböl a szempontból teljesen indifferens/

Ma2ska
Bld: a programozáshoz biztosan, de attól még hogy melyik játék milyen, jó e vagy sem, az nem játszik itt, /ebben van némi tapasztalatom/ mert az izlés nem programozói tudás kérdése.. /söt nem mondok ujat hogy ráadásul nagyon szubjektiv is, és olyant kijelenteni hogy a Halo sz.r elég nagy merészség még ha az ember a nem tudom milyen cég überkirály programozója is..

Azzal teljesen egyetértek, hogy nem a grafika számít. Ott van például a The Suffering. Hát nem mondhatnám, hogy a legszebb játék. De akkora feelingje van annak a game-nek, hogy vmi eszméletlen. Legalábbis nekem nagyon tetszett.
PC-boltban a csúcs konfig elõtt:
- Van erre fasza verekedõs játék?
- Van. Pl. WWe Raw.
- Egy fasza autós?
- Van. Nfs sorozat (Tudom, most a konzolosok a Grand Turismoval jönnek, de nekem egyszerûen nem tetszik, nyomába sem ér feelingbe mondjuk az Undergroundnak, a 2. rész pedig egy élmény lesz az elõzetes híresztelésekkel)
- Par fasza adenture donkey kong style???
- A megoldás egy Snes emulátor (Zsnes, 750 kb, letölthetõ a netrõl), és hozzá kb. 5millió rom van, köztük a donkey kong akárhány része, mind kb. 1-4 mega méretûek, tehát alig foglalnak pár megát a winyón. Ha szeretted a Snest, szereted a mászkálós progikat, akkor a megoldás: PC.
A Pc lefedi szinte az összes konzolt is egy emulátorral.

- Ez a PC JÓ.
:-)))

lwb
mégis hol mondtam, hogy nem jó? azt mondtam, nekem nem teccik és kész. "alig van értelmes" != "semmi értelmes".