242
-
#115 "A gyakorlatban lehetetlen minden vezérlőszerkezet igényeinek megfelelni, ezért valamelyiken a játékélmény nem biztosítható kielégítően. Jó példa erre a Prince of Persia: The Sands of Time nézőpontváltoztatása, vagy a Grand Theft Auto: Vice City esetén a helikopter és a repülőgép vezérlése - mondanom sem kell, biztos mindenki kitalálta: a PC verzió szenvedett hátrányt. "
nekem 1ik játéknál sem okozott az irányítás, vagy a kamera változtatása -
Skyline #114 Musaic: Az fps nem konzolra való mamíg nincs rá egér?:) El kell keserítenem téged de ps2-höz például kapható egér:)
A probléma az hogy a nagyobb neveket például Medal of Honour konzolon amikor átviszik pc-ről lebutítják iszonyatosan ostoba szintre a hülyegyerekeknek...Tisztelet annak a néhány játékfejlesztőnek akik megpróbálják egy az egybe átvinni a dolgokat..
Nemnézem vissza ki írta hogy a Fallout egy szar és ezé nincs konzolon ez az álítás már így magában egy vicc a Fallout az egyik leghatalmasabb király rpg a világon,nemcsoda hogy nemkevés ember várja hogy a fallout 3-at kiadják..Még úgyis hatalmasat robbanna az a játék ha frankó sztorival meg játékmenettel UGYANOLYAN GRAFIVAL mint a FALLOUT2-ben kiadnák...
Valaki olyat is írt hogy konzolra az ecerü cuccok pc-re meg az összetettebbek...Nos ez így azért nemteljesen igaz mert konzolra is vannak igencsak összetett cuccok például Final Fantasy aminél kétféle lehetőség van. Vagy szeretio az ember vagy nem...Van akinek az az rpg van akinek meg a diabló klikk n kill játékmenete..Ízlések és pofonok,én elvagyok mindkettővel.
Az a probléma hogy sajna mind a pctulajok mind a konzoltulajok is tehetnek vmilyen szinten az elgagyulásban meg aban hogy ez ittjelenik meg erreagépra azmeg a másikgépre stb...
Amikor egy isteni pc-s játékot kivisznek konzolra vagy butított formában kerül a konzolos elé minden formában vagy csak simán nem tetszik nekik mert teljesen más feelingje van az egésznek. Emiatt lefújolják a progit és nem lesz siker az adott konzolon kevés a bevétel aminek eredménye: A játékfejlesztők leszarják inkább és nem írják át a progikat értelmesen konzolra vagy át sem írják..
Ugyan ez a helyzet a pc-sekkel..Kijön pc-re egy hangulatos kis konzolátirat és egyből mi megy? "Degagyi a grafikája....Tucatheeent....Textúrahibás szaaaaar"....És az esetek nagyrészében az uriemberek vagy hölgyek vagy ki sem próbázták csak fikázzák mert konzolátirat,vagy 5 percet szaroznak vele azt paff...Holott előfordul hgy igencsak frankó a cucc (Pl: Metal Gear solid igencsak agyonlett szapulva pedig hangulatos,látványos kis cucc,bár kicsit érdekesen írták át pc-re erőmű kell hogy fusson), csak beindul a fikázás és élből kevés a bevétel abból a játékból--> a készítők leszarják ezután az átírást pc-re vagy noname kiadók szar átiratokat csinálnak szar játékokból...
A Gran Turismo is igencsak olyan autós cucc ami pc-re a büdös életbe nem lesz nemis volt a játék fő alkotója kijelentette: Nincs értelme pc-re kiadni mert a pc-sek a konzolos múlt miatt nem értékelnék...
Hát nemtudom hogy értékelnék-e egy fotorealisztikus grafikát, többszáz autóval, hónapokig lekötő versenylehetőségekkel,tuninglehetőségekkel élvezhető irányítással (Arcade-nak nem nevezhető annál jelentősen jobb viszont full szimunak sem nevezhető)...
Ja hogy nincs törésmodell meg műszerfal?:) Nos megnézném hogy mennyi pénzbe lenne a fejlesztőnek ha minden egyes autónál törést akar...És a gáz az hogy hacsak 1 cég nem engedélyezi (márpedig ha jóltudom az olaszok nemszeretik ha törik a kocsi) akkor az az autó ne törjön? Az meg hogynézne ki hogy van ami törik van ami nem--> akkor legyen minden törésmentes azt kopjon a gumi (az kopik)..
A műszerfal nemmindenkit izgat hogy nincs, énis leszarom ívesen talán vmikor lesz de akkor kiváncsi lennék hány dvd-re megy fel a cucc ha minden autónak eredeti műszerfala lenne:)
Szal a lényeg azt kijelenteni hogy a konzolmiatt szaródik az egész egy hülyeség....
A probléma a kiadók/fejlesztők pénzéhségében és gyakran a játékosokban keresendő akik nem bírják elviselni hogy kedvenc gépükre másik gépről áthozott játékot adnak kiés emiatt vérig fikázzák...
Nemtom ki hogy van vele de én igencsak örülnék egy Dead or alive 2-3nak vagy egy tekken tagnak mivel ezek a verekedős cuccok igencsak odabasznak bármilyen verekedős játéknak...
-
Mice #113 nem, ha a programot átírod olyanra, hogy csak a kéztalálat legyen hatásos. Akkor egy ilyen hiperaktív búgócsigát nehezen szedsz le :)
btw tökmind1, hogy nyílt terepen v zárt helyen ha valaki elég paranoiásan közlekedik akkor a fordulékonyságoddal semmit nem érsz mert egy jó fov értékkel és biztos egérrel (mx400) ki nem mászol a LOS-ból.
a gamepaddel max azt éred el, hogy a mások szemében hiperaktív egereseket pont a rossz célzás miatt nem fogod befogni míg ők lehet hogy nagyon mozognak de precízen tudnak találni
de igazad van a búgócsigázás naon állat!!! -
#112 ja, az tény, hogy a kettő nem örült, ha csak 4 mega ramod volt. -
Csaba #111 Háát, azért rángott rendesen 386-on, bár még úgy is élvezhető volt, de én arról beszéltem, hogy egy iciripicirit sem rángott be sehol sem! Már jó gyors volt 486 dx-eken, főleg 8 mega rammal (4-gyel bizony párszor hallottam és éreztem nyekeregni a winyót...), tökéletesen élvezhető, csakhogy akkoriban egy ilyen prockó nem volt átlagnak nevezhető... És érezhető volt a különbség, ha Pentium 75-100-on futtattam. Ott lódult meg igazán... -
SG #110 Valaki fabrikál rájuk szövegszerkesztőt is, és akkor tényleg ott lessz a vég:))) -
SG #109 Hogy meg fognak döbbeni a konzolfanok, amikor a sok fejlesztgetés és új perifériák, fejletteb op-renszerek beágyazódása során,rájönnek hogy szeretett masinájuk egyre inkább a PC-re fog hasonlítani. -
#108 doomnak nem kellett penyó. az 1 simán elment egy 386dx-en, de a kettő se sírt egy 486sx-nél jobbért. persze azér' meg nem sértődött, ha nagyobb vas volt alatta. :) -
SG #107 Ha jól emlékszem ezek a vetélkedések megvoltak konzoléknál is: nintendo vs sega, ps1 vs dreamcast
stb. -
Csaba #106 Igen, ezek a progik léteznek konzolra is, de az nem jelent semmit, hogy oda hamarabb írják meg. Na és? Mikor pár hónap múlva megjelenik pc-n, minimum ugyanolyan jó, vagy még jobb, mint konzolra... Én is egyetértek, hogy a hangulat számít, nem a grafika (tudom, miről van szó, annak idején c64-em volt évekig, és most is szoktam néha emulátorral Microprose Soccerozni, vagy Street Rodozni vagy Rock'N Wrestlézni...), de azért van pár olyan játék pc-re is, ami nem csak jó hangulatú, de jó grafikájú egyben: Annak idején a Mortal Kombat sorozat 1-4-ig mind szuper volt, az Alone in the dark sorozat király volt, az Nfs 1-gyel évekig nyomultam, a maga idejében csúcs volt mind konzolon, mind pc-n. Sorolhatnám. 2 játékos pc-s játékra példa az NFS 3 vagy a Mortal sorozat. Azért Pc-re is van pár jó verekedős gamma a Mortalon kívül is, pl. WWF Wrestlemania (igaz, az 95-ös progi, de nagyon eltalálták), vagy a WWE Raw (ebben is tudsz párosban nyomni). Azt meg nem tudom, hogy mostanában miért nem adnak ki ilyeneket, talán nincs rá kereslet? Vagy miért döntöttek úgy, hogy a Mortalt nem támogatják tovább Pc-n? Nem hiszem, hogy nem tudnák megcsinálni, itt valami üzleti dolog áll a háttérben...
A Pc-vel csak 1 gond van, ezt én is elismerem, a nagy hardverigény, de végülis ha belegondolunk, ez mindig is a rákfenéje volt. Pl. a Wolfenstein 3d akkor jelent meg, amikor a 286-osok voltak elterjedve, és teljesen tökéletesen éppenhogy futott egy spéci videokártyán és 386 dx-40-en... De ha 50ezer hulla volt egyszerre a képernyőn, már csak 486 dx-en volt megfelelő a sebesség. A Doom1-2-nél meg a jó futáshoz 486 dx2 vagy dx4 kellett, de teljesen tökéletesen csak pentiumon futott... Oké, 2-3 dologban jobb a konzol, de sokkal több dologban pedig a Pc viszi a prímet...
Ja, és pc-n tudsz az összes konzol játékkal is nyomulni emulátorral, és a legtöbb géptípus megfelelően fut, kivétel talán az n64 meg a ps2. Ebben is többet nyújt a pc, mint egy konzol.
És a hangulatra megint csak felhozom a Mafiát, ami Pc-n telitalálat, konzolon nem láttam, de úgy hallottam, hogy ott elrontották... -
Musaic #105 akkor úgy látszik, ez a jövő :)
egyébként a bedobós automaták között is volt sok jó játék. Elnézegetem néha őket mame-n, és bizony dolgoztak velük, nem is keveset. És most nem a 88-89-es grafikai törésre gondolok, hanem a 81-85 közöttiekre.. Némelyikben három proci is volt.. Épp most néztem az újak közül a starblade-ben 4 proci figyelt, ebből 2 m68000 14Mhz-en.. :)
Sokáig nem értettem, hogy lehetett olyan ocsmány "pac-man"-t csinálni c64re... az eredeti még most is király. Nem is csoda. sokkal jobb teljesítményű gépek voltak.. persze, célgépek... -
spR #104 Kezd retro-ba menni a topic :) -
Musaic #103 Hát igen, pc-n a fasttracker2 elgondolgodtató volt.. :))
Amúgy is keveset játszottunk, inkább játékot fejlesztettünk.. az ft2 adta volna a kezdő lökést, de akkorra a 3d editorunkat már átraktuk pc-re.. A gémet ott is fejeztük be vele. A mai napig megvan még.. :) a játék kiadása után is elképesztett pár embert, miket tudott.. dos alatt.. kezdve a textúrázójával.. :)) még most is van benne olya cucc, amit nem tud egy modellező se.. :)
Egyszer régen, mikor megjelent a soundblaster2, és jöttek bemutatót tartani, megijedtem, hogy kész, az amigának annyi. Aztán már csak röhögni tudtam, hogy hogy lehet azt a hardvert komolyan venni, és olyan mega-marketing dumát hozzá nyomni(az előadóktól), amihez képest az amiga 10 évvel előzte meg a korát.. már az amiga 1000-ben is jobb volt, mint az sb2.. -
spR #102 :))))
Faternak volt PC-je a vállalkozásához(így azt is tudtam nyúzni), nekem meg Amigám. Aztán 94-ben én is végleg váltottam PC-re. -
#101 Az ilyeneket hogy útáltuk (akinek pöcö is volt az AMIGA mellett - minek!?). :-)))
De aztán mi is vettünk PC-t... -
spR #100 Nemtom. Anno a CoV hónapokig a plusi vs. C64 meccstől volt hangos. Valszeg az amiga-PC párviadalból azért maradtam ki, mert volt otthon mindkettő :)) -
#99 Spectrum-c64-hez még fiatal voltam (mire gépem lett, ez jobbára lecsengett), pc-amigához meg csóró. :) Amikor ez a vita aktuális volt, nekem még a régi c64-esem volt meg és lapultam meg nyálcsorgattam. Csak '94-ben tudtam váltani - de akkor már persze pc-re. Hejj, a régi szép idők ... -
Musaic #98 Szerintem az meg sem közelítette a spectrum-c64, meg pc-amiga háborút. Elég kopipartit szerveztem, meg vettem rajtuk részt, hogy lássam.. A +4 eleve esélytelen volt a sprite-hang hiánya miatt..
-
#97 Persze. Kis plusisok írigyek voltak ránk, tökös elite c64-esekre. :P Ki ne emlékezne ... :) -
Musaic #96 Szerintem az a JÓ JÁTÉK, ami MINDEGY milyen platformon van, mindegy milyen skin van ráhúzva.
(Lásd pl. tetris, triptych, sherlock(algoritmus pályák, 65535db, és 120KB!), traffic, klotski, tank-domb-tank lő egymásra(ezt még annak idején nyomtatóval játszották, a szobányi nagygépekkel, mert monitor még nem volt..).. Klasszikusok az invaders, cső-sín összerakós puzzlék, ügyességi, platformok, pl. monty-k.) Autósból egyébként van szép is, pl. motorhead. És jól játszató is, detkarz.
ÖRÖK játékok még pl. wipeout2097, tekken2.. ugye milyen furcsa, hogy ezek konzolosak? :)
Az fps-ek meg végül is 3dmaze-k. :)
A játék ÖTLETE számít. Ha az jó, akkor már csak a skin-en múlik, ami kor-technológia-függő. Annak idején ízlés-függő is volt, de ez ma már nem divat. -
spR #95 De igazából semmi sem überelheti a C64 - Plus 4 háborút! :))))
Idősebbek biztos emlékeznek :) -
#94 Legjobb játékok konzolon?Verekedős, meg ótós?muhaha.MAradjunk annyiban, hogy NEKED a legjobbak.Engem például marhára nem köt le sem az autós sem a verekedős. -
Musaic #93 Nem igazán. Az ilyen viták mindig is megvoltak. Említettem alant a c64-spectrum, és pc-amiga vitákat.
Egyszerűen arról van szó, hogy mindenki érzelmileg kötődik a dolgokhoz, és ha valakinek ezkeből dolgokból ez- vagy az a dolog nem tetszik, akkor személyes támadásnak veszik..
Ennek az a legfőbb oka, hogy a TUDÁS mindig a BENSŐBŐL származik, mi pedig mindig KÍVÜL keressük. Ezért az érzékeinkre hagyatkozunk, amelyek érzelem-emlék függőek, és örökös ellentétben állunk mások hasonló "gyökerű" véleményével..
Ajánlott irodalom:"Weöres Sándor: a teljesség felé" c. műve. Netről is leszedhető. Iskolában kéne tanítani, kötelező olvasmányként.. -
SG #92 Az eddigi hozzászólásokat végigolvasva, egyre inkább az az érzésem, hogy itt generációs problémáról van szó. Fiatalabbak,idősebbek is másként érvelnek ill. látják a dolgot. -
Musaic #91 Na. Először is viselkedjen már a fórum. Ez mindenkinek szól. :)
Rockk, a Fallout az egyik legjobb rpg amit valaha láttam. És idáig, aki valóban végigcsinálta, mindenki ugyanezt mondta(sőt az is aki még nem, de játszott vele valamennyit). A kijelentéseid előtt azt is érdemes megnézned, mit, MILYEN platformra írtak eredetileg.
A Halo-ról annyit, hogy játékfejlesztő vagyok 83 óta, és ennek a terméknek a "játék" szóhoz nem sok köze van. Szakmailag 0 a grafikája, a vudus időket idézi. A hangja még rosszabb. Van benne pár jó elgondolás, ami tetszett, de alapjaiban 0 az egész. Sőt inkább MÍNUSZ, mert rongálja a fejlesztők hitelét. ÜVÖLT róla hogy idióta menedzserek tolták előre, és a fejlesztők, mikor éppen nem tiporták a fejüket az öltönyösök, akkor gyorsan belecsempésztek valami értelmeset.
És mielőtt még felfortyannál, hozzáteszem, hogy mindez a XBOX-os verzióra értem!
Én, ezt hl (sőt lassan már hl2), C.O.D., r.t.c.w., medal rajongóként mondom!
Mikor az első reklámcuccok megjöttek, azt hittem tényleg óriási átütés (sőt túlütés) lesz! Mikor megláttam MIT csináltak, nem akartam elhinni hogy ez az, amit reklámoztak.. Na ennyit erről.
Ja, és mellékesen, amit láttam a d3-ból, az is egy rakat hulladék. Nem értem hogy tudtak ennyi semmit évekig fejleszteni! Végül: FPS NEM VALÓ KONZOLRA. SOHA NEM IS LESZ ODA VALÓ, AMÍG NEM LESZ RÁ EGÉR, vagy hasonló periféria.
Az egész pc-kozol vita lassan rosszabb, mint az annak idején spectrum-c64, meg amiga-pc anyázás volt. Tök fölösleges az ilyen "dolog". Miért nem lehet felfogni a helyzetet és inkább azt modani: "nekem ez tetszik jobban, mert..." Mindig az teszi tönkre a dolgokat, mikor valaki objektívvé akar tenni valamit, holott minden a világon, MINDEN! SZUBJEKTÍV. Maximum annyi van, hogy amit objektivitásnak hívunk, az az egyes emberek EGYEZŐ (legalábbis nagyobb mértékben látszik annak) SZUBJEKTIVITÁSA.
Na megint eleget bölcselkedtünk meg tudákoskodtunk mára. :) -
#90 Számomra egyszerűbb a képlet, más a két vásárlóréteg.
A konzol a játéktermi gépeket váltja ki: csak szórakoztatni akar. PC-n az összetettebb játékok a nyerők ami inkább agymunkát kíván és ezzel 'szórakoztat'.
Pl. egy konzolos soha nem állna neki 20-30 tesztkört menni egy autóval, csak azért hogy optimálisan beállítsa a felfüggesztést.
A kiadók saját érdekükben pontosan betartják ezeket a kategóriákat ezért nem jelenik meg pécére mondjuk verekedős játék se.
A játékosok nagy része szórakozni vágyik, olcsón. Rövid idő alatt, kis erőfeszítéssel/gondolkodással játszható játékokra vágyik, a konzolok sikere egyértelmű. A fejlesztés is egyszerűbb, nem kell évekig írni a kódot, pár hónap alatt kész, mehet a boltba és jöhet a következő projekt. -
rolika #89 a bos-t értettem, a pos-ra azt hittem, féreírtad a fost :) -
SG #88 Arra hogy a Fallout szar, tényleg nincs mit mondani. Ez az ember(bár inkább kiscsikó ez még) nem normális, vagy fel sem fogja mit beszél. Számomra a Fallout 1-2 az etalon, megelőzve az összes többi rpg-t, pedig minden jelentősebbet végignyomtam ami megjelent. -
#87 Olvasol is vagy csak írsz, bogaram? Tudod azért írtam, hogy "nem BOS-pos ...", mert a BOS (=Brotherhood of Steel, amit a fanok pos-nak, azaz piece of shitnek hívnak és joggal) NEM rpg, hanem szirszar akciószemét és a lefolyóba való. Na ez jött ki konzolra. Az meg, hogy a fallout nagyon szar, az no comment. Innentől tiszta sor, hogy fingod nincs az rpg-kről, szal jobb lesz, ha inkább nem is beszélsz róluk.
Ki írt hl2-ről meg d3-ról vagy nfsu-ról/hitmanről? Mer' én nem, az tuti. Kit érdekel, hogy van/lesz konzolveriójuk? Hogy jönnek egyáltalán ide?
A bloodlines konzolverzióját meg nem tudom honnan veszed, mert sem a Troika oldalán, sem a Gamespoton nincs erre utalás. De egyik interjúban/preview-ban se jelezték a készítők.
A Halo meg egy nagy szar volt, nem bomba. Legalábbis PC-n. Ronda volt és régies, gyenge grafika, huszadrangú sztori. Egy hétig görcsöltem vele, aztán F8. Final fantasyról meg lejjebb már nyilatkoztam. Nem bejövős nekem, soha nem is volt és nem is lesz.
De a kedvedért megnéztem nforce-on milyen xbox játékok jelentek meg július óta. Hát kérem volt akció, taktikai akció, meg autós, meg sport. Oszt kész. Az egyetlen színfoltot a SH4 jelentette, de annak is kint a PC verziója a boltokban, szal ... -
Rockk #86 Peldaul a HALO is Xbox rol portaltak Pc re, es bomba jatek lett! pedig az engine je pc n eleg szara sikerult. Undreground szinten, konsolerol pc re, Street race Syndicate szinten.
RPG FInal Fantasy Konsole rol PC re, Vampire bloodlines lesz konsoleon is, Hitman 3 konsole on is van , Fallout nagyon szar azert nem is portaltak konsolera, mert konsoleon sokkal jobb rpg k vannak, egy jo par szintel fejeb jar a konsole gaming mint a pC gaming. Peldaul Konsole vilagaba az Underground egy nagy darab szar, joval meg elozi a Street race syndicate, vagy a Gran Turisimo.
TUrn base rpg is van konsole-on. Tessek mar meg nezni a gamespoton hany es mijen jatek van a PS2 on mielot beszelni tetszik! www.gamespot.com fentrol valasza ki a ps2 vagy xboxot es meg jellenek a jatek listak, mar sokkal tobb jatek van mint pc n.
Half life 2 lesz Konsoleon, Doom 3 ugyszinten , pedig nem ojan nagy valami, plane hogy xboxon ott van a CHronicles of Riddick, ami egy bomba FPS.
TESSEK FALLOUT PS2 on : http://www.gamespot.com/ps2/rpg/falloutbrotherhoodofsteel/index.html?q=fallout
MINDEN JATEK AMI PC N VAN VAN KONSOLE ON IS!!!
Nezel mar utana mielot mondod hogy nem. COme on. Barmenyire is pc mellet alsz, akkor is be kell lasad hogy a konsoleon a jatekok az arany evuket ellok, mikozben a pcn doglenek a fejunkon meg. -
#85 "Minden jatek ami van Pc-n van konsole-on ..."
Aha. Akkor meséld már el, hol van konzolon Fallout (nem BOS-pos, hanem igazi special-ös turnbased rpg), infinity engine-es rpg, torment, vampire bloodlines (hogy újabbat is mondjak), gothic 1-2? És ez csak néhány példa volt. Neked nem tűnt fel, hogy talán épp azért ilyen szarok a pc-s játékok, mert konzolportok vagy multiplatformok? Lásd pl. Deus Ex: IW, hogy elbaszta az az egyszerű tény, hogy multiplatform lett ... -
#84 "Csomi, tudod, hány rpg / fantasy van konzolon? És nem túlbonyolított szenvedések, mint PC-n, hanem egyedi gyöngyszemek."
Jesszusom, ez egy akkora faszság, hogy be kéne keretezni, oszt kirakni a falra elrettentésképpen. Tudod, épp azok a "túlbonyolított szenvedések" teszik az rpg-t rpg-vé és nem valami fantasy-akció szarrá. Ja, és konzolon alig van értelmes rpg, a kotoron és a morrowinden is nagyon láccik, hogy a multiplatform csak ártott nekik. Az anime cuccok meg tudod nem mindenkit indítanak be ... pl. nekem a gyomrom forog tőlük. -
Rockk #83 Na,Csaba, a legjobb jatekok PC re vannak?
Na mond mejkek azok a legjobb jatekok?
Undreground? Doom 3? Silent Hill? Resident Evil?
Na most mind ez van Console-on...
2. A console-on van csomo verekedos jatek meg 2 playeres jatek, ami Pc n ugy tunnik soha ebben a kibaszott eletben mar nem lesz!
Tekken , Mortal Kombat, Dead or ALive - fighting ...mondjal par ijen ekivalenst PCn!!!!
Gran Turisimo 4 (kibaszott 300 + kocsi!!! SIMULACIO ), Project Gotham Racing ( ugy szinten, pluz Ferrari Enzo, Ferrari CHallenge Stradale, Lamborghinik, etc) , Forzza Motor Sport..es meg sok...mondjal par jatekot ami Pcn ekivalens ezzekel!!!
MAs. nezetek meg peldaul a www.gamespot.com -on mijen ponbtozast kapnak altalaban a pc jatekok es a konsole jatekok.
Meg ha ugyanarrol a jatekrol is van szo, mint peldaul a Prince of persia, a pc-n 8 at kapot, mig az XBox on 9.3 mat. BEST PLAYED ON XBOX irja ott nagyba.
Minden jatek ami van Pc-n van konsole-on, de 90% ami van konsole on nincs PC-n.
Emlekszik meg valaki az ojan adventure jatekokra mint peldaul a donkey kong country, a Zelda, A final Fantasy mert mioat nekem PC m van ojan jatekokat nem jatszottam.. Imadom a verekedos jatekokat, Killer INSTINCT, Mortal KOmbat.. lesznek PC n? SOHA, pedig mikor super nintendom volt fell sem tudtam allni ..most le szedtem egy super nintendo emulatort es azokat jatszom, marpedig meg van a doom om is, meg vagy 20 uj jatek, de egyik sem kott le ugy mint ezek. At jon egy haverom ,nyomunk egy Tekken 3mast az pSX emulator segitsegevel es hajnal 4ig megy a zsuka :D
Na most, valaki aszt mondta hogy minden konsolehoz van emulator.. EZ NEM IGAZ!!! playstation 2 hoz nincs, xboxhoz nincs, es lehet nem is lesz, mert ojan eros gep kellene hoza hogy tobb szaz ezer forintba kerulne, mert az ijen emulatorokat magan emberek csinajak, es semmi profitjuk nincs ebbol.
Nekem van Nintendo 64 emulatorom, le szedtem mindet, az egyik megy is , Be basztam a Killer Instinct rom ot, nagy vagyal a szivembe, es mikor indito, ugy akadozot hogy az fajt! plusz korupt texturak...igen..1998 as jatekot nem birr vinni az en 2004 es gepem, ami tobb mint 200 000 forintba kerult, es sokkal tobbe evek soran, azert hogy most en mint NAGY PC s ell juask oda hogy kapja, es tudjam jatszani A DOOM III MAT..hat igen..meg erte?! ugye...:(( UTALOM A PC JATEKOKAT mostmar, utalom a fejlesztoket akik nem akarnak csinalni es nem tudnak csinalni egy Konsolehoz illo jatekot, utalom hogy a Pc igy lemaradt akonsole mellet..
Hat nem ertitek?
NEM A GRAFIKA SZAMIT, HANEM A JATEK GAMEPLAY e, A FEELING je, AZ ERZES AMIT BENNED VALT KI, A JATSZHATOSAGA.!!! -
rolika #82 resident, silent, nfs... mind konzolra jön ki előbb :) -
#81 sjanos igen pedig milyen jó volt régen a mortal kombat 1-2 vagy a last bronx...... -
Skyline #80 Ennyi erővel azért én is irigykedem mert az utcai verekedős és a face 2 face verekedős cuccok pedig konzolokon élik fénykorukat mi pedig el vagyunk ilyentéren csúúúúnyán hanyagolva:(
-
Csaba #79 Mi az, hogy döglődik a pc-s játékipar? Kéremszépen, a legjobb gammák pc-re vannak. Egy rakás pc-s játéknak igenis van hangulata, pl. Resident Evil, Silent Hill 2, Warcraft 2-3, Duke Nukem3D, Nfs stb. stb. A legjobb példa a hangulatra és a hiper-szuper grafika megvalósítására a Mafia. Szerintem a legeslegjobb játék, amit kiadtak valaha. Már végignyomtam 4-szer, és ennek ellenére időszakosan újra és újra végignyomom. Jöhetne már a 2. része... A Doom3 pedig igenis jó játék, vannak benne nagyon eltalált részek, az olyan beszólással, hogy "megnéztem a doom3-at, 1 órát játszottam vele, szar, uninstall" nem lehet mit kezdeni. Tessék végigvinni, aztán dumálni. Nagyon is jó fps. Van benne pár hiba, de mindig történik benne valami, ami feldobja a játékmenetet. Nemsokára jön a Half-Life 2, van termés pc-re, és lesz is, mert a pc a végtelenségig fejleszthető, szemben akármelyik régebbi sz.géppel vagy konzollal. Ezért is haltak ki. A konzolosok csak irigykednek, mert az fps-műfaj az csakis pc-n valósítható meg igazán (igaz, némileg a nagy hardverigény lerontja az összképet...). Nem tudom, van-e Doom3 ps2-re, de ha van is, nem lehet valami király...Szerintem el sem indulna, ilyen fejlett grafikát nem tud kezelni, vagy ha megcsinálják, teljesen lebutítva, pixelpetisre, hehe. Szóval, a véleményem tömören: Pc rulez!
-
#78 Szerintem a Doom3-nak mindenképp örülni kell.Ha annyira nem is nagy durranás legalább már adott egy profi motor, amiből jobbnál jobb játékokat lehet majd csinálni.Anno a Q2,Q3-ból is nagy neveket hoztak ki:HL,Mohaa,Jedi Knight stb. -
warchief #77 DreamTheater: "Ilyenkor az agysejtek szépen pusztulásnak indulnak, hiszen a számitógép előtt ülve nem kell használnod a fantáziádat, mindent készen kapsz." Szerintem nincs teljesen igazad, mert pl. a Morrowindben, persze ha nem hülyegyerek módjára játszik az ember, igen sok háttérinformációhoz juthat a világról, ahol játszódik. A Warcraft világ története is olvasható Blizzardéknál. Olvasgatva fejlődik az ember szókincse, miközben "csak" játszik. Sajnos szerintem ez az, ami hiányzik a legtöbb játékból. Hoppá, most nézem, hogy ez nem igazán tartozik a cikkhez. Na mindegy, bocsesz... -
Skyline #76 Najó mosmár qssolok:)