242
  • Skyline
    hja:)
    Beözönlik a pc-s bagázs konzolt fikázni és beözönlik a konzolos nép pc-t fikázni és az eredmény: mindkét fél elvakultan hülye és rosszul itéli meg a pc/konzol játékminőségét:)
  • Skyline
    A hangsúly azon volt hogy nem arcade ezért nincs értelme a DE-nek amúgy tudom milyen az lfs és a többi azokhoz a szimu nem ér fel a GT-ben tény.
    De nem arcade cucc,szép agrafija és nincs más olyan játék amiben ennyi autó van és még tuningolhatóak is...:)
    Ergo felejtsük már el azt a kijelentést hogy konzolra csak arcade szar kocsisjátékok vannak mivel a Gran Tourismo vastagon bennevan a világ 5 legkedveltebb autós játékai közt,nem ok nélkül....
  • antijedi
    hm, midnen évben kijön egy ilyen számitógépes játékok jővője cikk és minden évben semmi értelme... :PPP
  • bödön ödön
    najó, mondjuk a porsche unleashed a leggyengébb láncszem a felsoroltak közül, próbáld ki a másik hármat, ha igazi szimmel akarsz játszani. bár kormány erősen ajánlott, a live for speed-del viszont akár egérrel is játszhatsz, sokkal jobb, mint billentyűzettel.
  • Skyline
    Grann T.-ban a szimuláció szintje az NFS PORSCHE-nál erősebb szóval van ott szimuláció rendesen....

Vki aszondja: Konzolra sosemlesz rpg,stratégia,gazdasági szim....Nos rpg konzolra annyi van mint a dög....Stratégiai játékot is láttam és egy pc-s hiáéba mondja hogy nemlehet irányitani,konzolos multom révén tudom ha hozzászokik vki a gamepadhoz és azon nyomja hosszú hónapokon keresztül akkor teljesen jól,kényelmesen lehet irányitani bármit....Amúgy van ps2-höz egér....
    Gazdasági program is jött ki konzolra:)

• bödön ödön
    Én még nem hallottam konzolon autós szimulátorról, vki írta, hogy a konzolosok nem fognak szarakodni a felfüggesztés beállításával, nem is tudnának, mert nincs olyan játék amiben ezt megtehetnék.

A király autószimulátorok pcre: Grand Prix Legends, Nascar Racing 2003, Live for Speed, meg anno az nfs első része volt, igaz ott semmit sem lehetett állítani, de az szimuláció volt. Az azt követő részek (a porsche unleashed kivételével) mind arcade (ami számomra=szar). A gran turismora kiváncsi vagyok, de mivel az sem szim, kétlem, hogy bejönne.

RPGben meg nekem a Morrowind sorozat jött be eddig legjobban. Fallout is, 2vel, meg a Tactics-el nyomtam. megvan a hangulatuk.

egyebet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki!
  • ttp145
    Egyetértek veled!
    MEgpróbáltam ps2-őn MOHAA-zni 3 hetembe telt mire sikerült célozni. Valahogy nem jó hozzá a joystic. Az rpg-vel kapcsolatban pedig megint baj van egy nyomorult normális rpg sem jut el hozzánk de ha valami eljut az is csak ps2, xbox vagy gamecube.
  • bld
    Sztem például egy stratégiai játék irányítása ugyanannyira lehetetlen mint egy fps normális irányítása konzolon, egyszerűen ez a két műfaj kifejezetten nm való a dobozoknak.
    Az rpg ről meg csak annyit h véleményem szerint ketté kéne választani a japán és egyéb rpgket, hiszen teljesen más a két stílus(nm feltétlenül a inézetre kell gondolni) és persze jóval több is készül évente szal ez sztem nm a ps2-t erősíti, ezeknek jó ha a tizede eljut a külső piacokra is de az igazán komolyabb alkotások az európai ember számára nm fogyaszthatók.
  • soniq
    Aha

Tehát RPG konzolra nem létezik? Most ezen ne vitázunk, hogy mondjuk PS2-re vagy PC-re jön ki több RPG. A Japán PS2 megjelenéseknek több mint 60%-át RPG teszi ki. És ez nem kevés! Igaz, hogy többségükből angol verzió nem jelenik meg, de még így is több mint a PC-s felhozatal. Szimuláció: Ki mit nevez annak. Stratégiai játék is van dögivel PS2-n, de ebből a PC tényleg izmosabb
  • Mike at home
    a PC masra is jo

mig egy kozollal az ember lathatoan! jarszik, addig pc ugy munkahoz, tanulashoz, nethgez kell, persze az ember ha van egy aktualis, jo program akkor nem alszik egesz ejjel

egyebkent meg etteszik az, hogy 10 eeve is ugyanezt mondogattak emberek, amiket most irtatok :)
  • Mike at home
    reszvetem
  • Mike at home
    rpg, startegia, gazdasagi szimulacio sohasem lesz semelyik konzolon
  • Mike at home
    "Mára szinte megszűntek a hajnalig gép előtt tartó, a barátnőt és a munkahelyet is háttérbe szorító játékok"

ezt irhatta volna akar 95-ben is. Mert a siras meg joval azelott kezdodott, hogy a jatekgepek szeles korben elerhetok lettek volna
  • Mike at home
    hanyszor temettek mar a PC-s jatekokat

ehhez kepest vigan elvagyunk
  • soniq
    Hi,
    Látom Laza is itt van.

Na én csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy nemrég fejeztem be a Doom-ot, és a FarCry-t. Ezek előtt is inkább konzolon nyomultam, és ezután is azon fogok. Mindig feltuningolom a PC-met, hogy full-osan tudjam nyomni az adott csúcs játékokat, de ebből kevés van. Mindig meg is bánom, hogy eldorbézolok egy csomó pénzt, 2-3 játékért. Szerintem a Half-Life-ig, interneten kívül másra nem fogom használni a gépem. Én PC-n csak FPS-eket nyomom előszeretettel, mivel ebben a kategóriában mindenképpen ö a nyerő. De, autós, verekedős, Action, stb.. játékokhoz mindenkép a konzolhoz húzz a szívem. RPG, és Stratégiai játékok is PC-n ütősebbek, de ezekkel ritkán játszom. Ma is egész nap a Silent Hill 4 –et nyomtam PS-2-n. (nagyon király) És itt van még a Burnout3, meg a WRC4 is. Tehát bőven van választék. Ezt nem a PC fikázására írtam, mielőtt valaki anyázna. Nekem ilyen az ízlés világom.

Laza!

Sűrűbben is hívhatnál!!
  • Ma2ska
    Mert mit mond akkor a Doom3 ra ha netán véletlenül az ösrégi Halo-val összeveti a fizikát és néhány közeli texturát, és az utóbbi jobban jön ki ebböl. Azt hogy melyik játék milyen, mindig a játékos mondja meg, a fejlesztö max befolyásolni tudja valamilyen szinten az izlését. /nem a pék dönti el hogy jó e a kifli/. Tehát ha mondjuk azzal jön ide valaki hogy x éve játszik ezen és ezen lehet hogy mérvadóbb számomra a véleménye mintha játékfejlesztöi mivoltát emlegeti. /ami nem baj de ebböl a szempontból teljesen indifferens/
  • Ma2ska
    Bld: a programozáshoz biztosan, de attól még hogy melyik játék milyen, jó e vagy sem, az nem játszik itt, /ebben van némi tapasztalatom/ mert az izlés nem programozói tudás kérdése.. /söt nem mondok ujat hogy ráadásul nagyon szubjektiv is, és olyant kijelenteni hogy a Halo sz.r elég nagy merészség még ha az ember a nem tudom milyen cég überkirály programozója is..
  • Mat
    Azzal teljesen egyetértek, hogy nem a grafika számít. Ott van például a The Suffering. Hát nem mondhatnám, hogy a legszebb játék. De akkora feelingje van annak a game-nek, hogy vmi eszméletlen. Legalábbis nekem nagyon tetszett.
  • Csaba
    PC-boltban a csúcs konfig előtt:
    - Van erre fasza verekedős játék?
    - Van. Pl. WWe Raw.
    - Egy fasza autós?
    - Van. Nfs sorozat (Tudom, most a konzolosok a Grand Turismoval jönnek, de nekem egyszerűen nem tetszik, nyomába sem ér feelingbe mondjuk az Undergroundnak, a 2. rész pedig egy élmény lesz az előzetes híresztelésekkel)
    - Par fasza adenture donkey kong style???
    - A megoldás egy Snes emulátor (Zsnes, 750 kb, letölthető a netről), és hozzá kb. 5millió rom van, köztük a donkey kong akárhány része, mind kb. 1-4 mega méretűek, tehát alig foglalnak pár megát a winyón. Ha szeretted a Snest, szereted a mászkálós progikat, akkor a megoldás: PC.
    A Pc lefedi szinte az összes konzolt is egy emulátorral.

- Ez a PC JÓ.
    :-)))
  • lwb
    mégis hol mondtam, hogy nem jó? azt mondtam, nekem nem teccik és kész. "alig van értelmes" != "semmi értelmes".
  • Laza
    "Az anime cuccok meg tudod nem mindenkit indítanak be ... pl. nekem a gyomrom forog tőlük."

erdekes hozzaallas...
    ami neked nem tetszik, de a vilagon rengeteg embernek igen, az mar nem is lehet jo?!?!?
  • rolika
    persze, hogy vannak sz.r játékok :)
    szvsz konzolon is, és pc-n is csak az AAA-kategóriájú stuffokkal érdemes foglalkozni, pláne megvenni (ps2-nél maradva -én ezt követem figyelemmel- : killzone, gta:sa, gt4, ffxii)
  • Dzson
    Kevesebb arányban = jobb a jó game / rossz game arány mint PC-n.
  • Dzson
    SG. A PC-sek azt mondják, hogy konzolra NINCS értelmes game. Persze, hogy van ott is hulladék, az mindenhol van. Csak Konzolon valahogy kevesebb arányban van a jó game és a shit (ne feledd, konzolra többen veszik a gameét, pc-re meg copyparty azt' annyi, ha konzolra túl szemetet csinálnak, behal a cég, PC-re meg eleve inkább aszemét felé hajlanak vagy a jól bevált klónok irányába, hogy ne bukjanak akkorát - lásd játékfejlesztési költségek).
  • SG
    Most őszintén, nincs legalább annyi hulladék játék konzolra mint pc-re ?? Tegye már a szivére a kezét valamelyik konzolfan, és vállalja már be az igazságot. És ön bevállalja, igen vagy nem?
  • exHumano
    De most komolyan: a PC nem játékgép!
    Ha csak játszani akar, SENKI NE VEGYEN PC-T!!!

Érteni kell hozzá, szaktudást igényel, macerás összerakni, kezelni. Szigorúan csak megszállott profi játékosoknak ajánlott vagy annak aki a munkagépén néha szórakozni is szeretne ezért vesz bele egy középkategóriás grafkártyát.
  • exHumano
    PC-boltban a csúcs konfig előtt:
    - Van erre fasza verekedos jatek?
    - Nincs...
    - Egy fasza autos?
    - Hááát...
    - Par fasza adenture donkey kong style???
    - ???
    - Ez a PC SZAR.

:-)))
  • Laza
    na igen... de azert az mas kategoria volt.. :)
    azt nem vartam annyira :))))
  • SG
    Na most látom ugyanez a véleménye másnak is, csak megelőztek:))
  • SG
    Te nem semmi emberke vagy ! Először leszarozod a Falloutot, aztán most bevallod hogy nem is játszottál vele. Majd igazi rpg-nek titulálod a Diablo 2-őt, ami bár sokak szerint nagyon jó játék(én nem osztom ezt a véleményt,bár ez az én egyéni problémám) de az rpgk-hez nem sok köze van.
  • lwb
    1. a probléma nem a játékosokkal van, mi azt kapjuk, amit adnak és kész. vannak jó konzolportok is: pl. a silent hillek. de ez inkább a kivétel, semmint a szabály. a gáz a konzoladaptációkkal az, hogy grafikailag igénytelennek láccanak pc-n (tudom, tv-n nem láccik, de monitoron már igen!), lásd pl deus ex:iw alacsony felbontású textúrái, hogy a konzolosok átlagosan alacsonyabb életkora miatt egyszerűsítik a játékokat (legjobb példa erre a kotor, ahol sw d20 egy olyan csonvázzá degradált torzóját kaptuk, hogy csak a jó sztori és a profi kivitelezés volt az, ami megmentette a játékot) és hogy a konzolos játékok irányítását nehéz billentyűzet-egér kombóra átadaptálni. nekem igenis voltak gondjaim a vice city repülős küldetéseivel és a prince of persia-nál is görcsöltem egy keveset.

2. nekem nem hiányoznak a verekedős-autós progik. a donkey kong még c64-ből ismerős title, de ott messze nem adventure volt, hanem ugribugri árkád izé mindenestre vannak pc-n is kalandjátékok: first personosak (legutóbb a dark fall2) és point-n-clickesek (pl. a silver earring).

3. fallout nagyon ász rpg, az 1 még '97-ben jött ki, a kettő 1-2 évre rá. mai szemmel persze már nem szépek, de az interaktivitás, a sztori és a hangulat keményen böntetett. fallout 3 lesz szerintem konzolra is, mert bethesda csinálja, de az emberek valahogy szkeptikusak ezzel kapcsolatban. lehet már nem fogja a régi fallout feelinget hozni. mind1 majd meglátjuk.

4. diablo2 nekem enyhe rpg elmekke fűszerezett akciójáték. az igazi rpg az olyan, mint a gothic vagy az infinity engines játékok (baldur's gate pl., de nem a dark alliance!!!), ahol az ember valóban érzi hogy kihatása van a történtekre, ahol a folyamatos darabolás/szinlépés/tárgyvadászat csak mellékes a jó sztori és az interaktivitás mellett. meg amibe az ember bele tudja élni magát. nálam a diblo2 élvezhetőségét megölte az az egyszerű dolog, hogy egy dungeont kétszer is végig lehetett vinni: tápért persze. teljesen logikátlan az egész.
    amúgy megnyugodhatsz, egész biztos vagyok, hogy előbb-utóbb lesz diablo3 pc-re is. nem mintha annyira hiányozna nekem.

5. pc-re manapság a kotor óta (2003 vége) nem jelent meg semmi rpg. ez az én nagy nyommorom. :( sajnos a mmog-k kiszorítják a szingliket a piacról (tisztán pénzügyi okok miatt), de én egyetlen multi játékban sem találtam meg azt, amit pl. a tormentben vagy a falloutokban. szóval ezeket nem nekem találták ki. ráadásul hetente csak egy-két nap vagyok gépközeben, ezért nincs értelme sem előfizetnem ilyesmikre.

6. a nevekből tippeltem, hogy akció/sport játékok ezek, de felsorolom ide és döntsd el te:
    richard burns rally, ncaa football 2005, room zoom, samurai warriors, sudeki, catwomen, espn nfl 2k5, wings of war, rainbow six black arrow, pure pinball, madden nfl 2005, silent hill 4, psi ops, xbmc 2004, second sight, headhunter redemption, ghost master, shellshock, nascar 2005, street racing syndicate, pro fishing challange, burnout 3, conflict vietnam, terminator 3, digimon rumble arena 2

(csak az sh4 tűnt ígéretesnek a számomra)
  • Rockk
    Skylinetol ideztem az elso ket paragrafust..egyett ertek vele...es a fallout eleg kis regi jatek..de igazan kivancsiva tettetek...
  • Rockk
    Szal a lényeg azt kijelenteni hogy a konzolmiatt szaródik az egész egy hülyeség....
    A probléma a kiadók/fejlesztők pénzéhségében és gyakran a játékosokban keresendő akik nem bírják elviselni hogy kedvenc gépükre másik gépről áthozott játékot adnak kiés emiatt vérig fikázzák...

Nemtom ki hogy van vele de én igencsak örülnék egy Dead or alive 2-3nak vagy egy tekken tagnak mivel ezek a verekedős cuccok igencsak odabasznak bármilyen verekedős játéknak...

Hat , amedig nem lesz egy fasza verekedos jatek a pc re is, meg egy fasza autos, meg par fasza adenture donkey kong style, addig a PC SZAR

es bocs a fallout os faza miatt..en nem jatszotames nem nagyon hallotam rola, se oszehasonlitasokat se semmit.
    Az igazi rpg ami tetszet az a DIablo 2 volt, de az nagyon, a Sacrifice is ell megy , de nincs jo story benne..

Marpedig, meg nezted azon a site-on mijen jatekok jelentek meg Xboxra juniustol, es nem talaltal par rpg t? hat, lehet nem ismered te a nevuket a jatekoknak, ami tobb min valoszinu, es
    LAttad hany rpg jelent meg PC re? meg ha meg jelent is par, akkor is fosok lehetnek. SOha nem lesz ojan jatek meg egyszer mint a Diablo 2, nem lesz Diablo 3, tull sok penzbe kerulne..
    En szerintem Diablo 3mat a konsole-on fogok jatszani, meg fallout 3 mat is.. mert ottan nem sajnajak a penszt,es belefektettnek rendesen..
    Es mar a Blizzard is lassan lassan att all a konsole iparra...lasd mi tortent a starcraft GHostal
  • zoozoo
    Nos, sok okosságot olvastam itt - igaz, nem végig.

Nekem az a véleményem, hogy a konzolok loholnak a PC-k nyomában. A pc-s fejlődés szinte folyamatosnak teknithető a konzolokéhoz képest. Ha jelen pillanatban kijönne egy brutál módon megírt pc és konzol game - egyértelműen a pc színvonala lenne a magasan jobb.
    Másrészt, valaki nagyon okosan megjegyezte, hogy a pc-s fejlődés okaként első helyen áll a játék. Ha nincsenek játékok - nincsen fejlődés. Nincsen pénz a gyártóknak, fejlesztőknek és csődszagúvá válik minden. Gondoljátok, hogy hagynák ezt a pc fejlesztők???
    Óriási munkaerő és sok évre előre befektetett pénzről van szó! Ezt nem hagynák annyiban.
    Szerintem nem lehet egyiknek sem megjósolni a kizárólagos uralmát. Ez is verseny: csak most már az eddig szinte egyeduralkodó pc game-ek mellé megérkezett a konzolos is. Ennyi. Szabad piac - szabad verseny. Egyik sem fog győzedelmeskedni a másik fölött. Éppen ezért nem értem, hogy miért merik egyesek kijelenteni, hogy "leáldozott", meg "süllyesztő" meg hasonló. Baromság mind.
  • bld
    Lehet jobban ért hozzá mint te (bocs nm akartam az egódba vágni....)
  • lwb
    azért remélem, hogy van harmadik út is a final fantasy és a diablo mellett. mer' nekem egyik se jön be. :)
  • Ma2ska
    Musaic: Ha te játékfejlesztéssel foglalkozol és ez a Halorol a véleményed mond meg lécci milyen projecten dolgozol hogy messziröl elkerüljem a jövöben...
  • Cat #118
    hm, annak a mondatnak az értelme nem ugyanaz mint az általad kiragadott részlet, ugyanis többesszámban van - vagy ez csak nekem tünt fel?
  • Skyline
    "és a belbecs terén (fizikai modellezés, mesterséges intelligencia, pályatervezés)"
    Itt a doom3-ról irogattak elötte aztán ilyet odaír a kedves cikkíró...Úgynézki nemnagyon játszott még olyan játkkkal amiben fizika van vagy MI mert a doom3 fizika és mesterséges inteligencia terén bizony kissé alulmarad elégerősen...A sokak által grafikára agyonfikázott HALO mesterséges intelligenciában és fizikában a doom3-at gyakorlatilag azért porig alázza:)
  • valaé valaé ná
    Nekem nem csak a FT2 adta a lökést az Amigáról való váltáshoz, hanem a egy Gravis Ultrasound nevezetű hangkártya .