• Dzson
    " Én magam is játszok kozolos játékokat legutóbb a tekkent vettem elő de attól még a pc-t sokkal hasznosabb és értelmesebb eszköznek tartom"
    - Igen, de itt most játékról van szó. Eleve hiba volt anno, hogy egy szövegszerkesztésre meg táblázatkezelésre kitalált masinán próbáltak játszani emberek. PS2-n a Tekken-t vettem elő a legrégebben, szerintem "picit" le vagy maradva a játékokat illetően.

"A Doom 3 sokkal szebb egy csúcs PC-n. X-Box-on pedig egy rettenet."
    - Nem érdekel a Doom3, nulla eredeti ötlet van benne. X-re pedig persze, hogy szar lesz, mivel nem a video procit használja hanem a CPU-t az árnyék és fény effektekre (nem tudom, miért erőltetik egy 7xx-es P3mon). Tipikus PC-s felfogás, hogy a játék jósága a grafikán múlik. Mondanék egy címet, bár neked mindegy: Dark Chronicles.

Egy FPS-t joypaddal is lehet nagyon jól játszani, pláne az értelmesebbeket, ahol a lopakodás is számít, nem csak rohanni kell konstans sebességgel. Az egér hiánya pedig csak a célzás pontosságában mutatkozik meg, de ezt kiválóan kompenzálja a fordulékonyság és mozgékonyság, amit egy egér/keyboard kombinációval SOHA nem fog utolérni semmi.

A konzolokon a fejlődést a programozók jelentik, megtanulva az adott hardvert. PC-n erre semmi esély a félévente kijövő kártyák miatt, amikre fizikailag is képtelenség optimalizálni, mert minden driver/DX9 függő. Vagyis új játékhoz vegyél új vasat.