7670
-
#5950 Játszhatóságálan ami elégé zavaró lehet (nekem az volt) az az alien irányítása/falmászása. Talána a játék legnagyobb hibája az hogy nagyon rövid a singelplayer.
Én hiánynolom a játékból a gugolás lehetőségét, pedig ez a gugolás lehetősége hasznosabb lenne mint a sétálás heletősége, pláne jól jönne a gugolás gomb multiban (Infestation-ban és Survivor-ban) egyébb helyek bevédésenél. Egyátalán valaki multi-ban használta a "séta" gombot???? -
#5949 Hát igen, nagyon gyanús, az biztos. De még mindig lehet valami bug is, ami éppen akkor volt jelen. (Hű de jóindulatú vagyok! :))
De most komolyan, próbáltuk ezt tesztelgetni, de szörnyen elállított beállítások mellett lehet csak előnyre szert tenni. (Nekem úgy kifolyik a szemem pár perc után)
De mondom, nekem is volt már olyan ellenfelem, aki olyan távolságból lőtt le 1-2 lövéssel, hogy azt még távcsövessel is bravúr lett volna véghezvinni, nem hogy sima gépfegyverrel. Ráadásul álcázva voltam és a távolság akkora volt, hogy nem láttam a hőképben sem, már csak azt, ahogy süvített a golyó felém... :) -
#5948 Sokan kifogásoltak sok dolgot, de erre mondom, hogy ízlések...
Szerintem maga a játékmenet, a harcrendszer és az AI jól el van találva. Mozgásokat is sokan fikázták, sztem nincs vele semmi baj sem.
Ha egy ici-picit is tetszik ez a világ, akkor nem fogsz csalódni benne. :) -
#5947 Sorry, balra álltam -
#5946 Szerintem csalnak, mert az én esetemben, a Jungle pályán a barlang kijáratától jobbra álltam, nem mozdultam, csak álltam, erre a marine kirohant a barlangból, és nem egyenesen, nem jobbra, hanem kajak felém kezdett futni, majd oldalazott, és lőtt ezerrel, még csak mellé se ment ...
Ilyen nincs... -
Rotcsa #5945 Ja, csak ilyenek?
Azt hittem a játszhatóságban mint technikai okoban van hiba.
Akkor ezek szerint a lehetőségek, a megvalósítás, a mozgások, az AI és minden más is elég jó lett? -
#5944 Igazából még mindig előfordulhatnak fagyások, ok nélküli belassulások és egyes esetekben DX10-11 instabilitás.
De ami zavaróbb multinál, hogy a dedikált szerver progi még mindig béta állapotban van, a rangsorolt meccsek még nem ezeken futnak és sok esetben a rettentően lagg-os játékmenet nehezíti meg a dolgokat.
Valamint szerintem átb@szták a kedves játékost, mert sokszor jó ping-eket mutat multi közben, a gyakorlatban ez mégis azt jelenti, hogy sokszorosával kell számolni. Ált. úgy kezdek egy játékot, hogy odamegyek a legközelebbi falhoz és beleütök. Így láthatom, hogy az ütés végbemenetele és a visszajelzésként kapott szikra között mennyi idő telik el. Extrém esetben akár 1 sec is... :S A patch előtt legalább "megbízható" volt a ping kijelzés, mert ha ránéztem egyből tudtam, hogy most jót játszok e, vagy idegeskedek kicsit... :) -
Rotcsa #5943 Eddig amit a videókban láttam, azok tetszettek.
Pl a predator irányított ugrása sztem megkönnyíi a vadászatot, meg tetszik a sok kivégzés is. A többinél nem tudom mit újítottak.
Már alig várom,hogy kipróbáljam és neten is vadásszak kicsit! :)
Majd küldöm azt a steam izét.(bár még azt se tudom mijaz :D)
Milyen hibái vannak amúgy? -
#5942 Ízlések és pofonok... :)
Statisztikailag a válasz a kérdésedre: NEM!
Azonban személy szerint nekem rettentően tetszik a sok hibája ellenére is és majdnem minden nap játszom vele... :) -
Rotcsa #5941 A játékot megvette tesóm Angliában és haza küldtette.
Már otthon van és csak arra vár, hogy kipróbáljam!! -
Rotcsa #5940 Sziasztok Fanok!
Nagyon sok a hsz, nem tudom mindet végig olvasni, ezért csak egyet kérdeznék:
Nyújt ez a game olyan élményt, mint az előzőek? :) -
#5939 Ezt félig-meddig visszaszívom. Előnyt jelent a lebutított grafika, de az igazán nagy előny a low grafika+magas fényerő a játékban! Na úgy már lámpa nélkül is ki lehet szúrni az alient a sötétben!
Viszont a predatort továbbra is nehéz kiszúrni szerintem, bár igaz, hogy egy bizonyos távolságon belül sokkal jobban látható, de távolabbról nézve nincs különbség.
Úgyhogy nem tudom, hogy csinálják egyesek... :S -
#5938 Érdeklődve várom a teszt eredményét ... -
Soad999 #5937 ohh rájöttem már a serverkeresés titkára :> -
Soad999 #5936 Van hozzá patch? vagy a steam mindig felpatcheli?:> -
Soad999 #5935 Sziasztok! az normális h ilyen időtájban nincs senki se fent?:/ mert ez elég rossz h nem lehet ilyenkor játszani :(
Köszi -
#5934 Mivel ezt még látni nem láttam, csak fórumokon olvastam, így azért 100%-ig biztosra nem mondom, hogy így van.
Ezt még le akarom majd tesztelni holnap! :) -
#5933 Sajnos ez a program hibája, mert akkor ezek szerint, ha valakinek gyengébb gépe van, akkor az tuti marine játékos...
Ez azért a készítők sara... -
#5932 Így van. Sajnos a kőkemény marine játékos inkább játszik szánalmasan gyenge grafikával, hogy előnyre tehessen szert...
Nekem is volt olyan Marine ellenfelem, aki kiszúrt úgy a plafonon, hogy rég nem mozdultam, az ikon szerint teljes sötétségben voltam, Ő pedig előre/lefelé világított a zseblámpájával...
Sajnos ezzel együtt kell élni... -
#5931 Köszönjük a hasznos információkat, és akkor visszatérve a marine - mre, akkor tuti csaló, vagy grafikabutító a srác -
#5930 Van még egy dolog!
A Predi és Alien képes arra, hogy counternél egymás után kettő gyors ütést tudjon bevinni úgy, hogy azok védhetetlenek!
Azt kell csinálni, hogyha üt az ellenfél, blokk, majd ellentámadásnak nem a könnyű ütést nyomatod, hanem a heavy-t! Azaz nem a bemagolt bal klikk jön a blokk után, hanem először a jobb klikk majd csak ezután a bal!
Tessék próbálgatni! :) -
#5929 Na legalább jó ezeket tudni -
#5928 No, pár dolgot leteszteltünk:
Tökmind1, hogy hova ütsz, ugyanannyit von le. Kipróbáltuk a heavy-t lábra és fejre, ugyanaz az eredmény.
Aztán, a mozgásérzékelő nem jelez, ha a tengelyed körül forogsz. Össze vissza rángattam az egeret de semmi.
Valamint ha pár méterre áll a predi és nem mozdul, akkor láthatatlan. -
Sharpsh00ter #5927 A warez topik nekem nem jön be ezért ide írom, a predatorral a beavatási szertartás után kilép a játék.
Leszedtem az új crack-et és a zseblámpás kifagyást meg is csinálta de ezt nem.
Amúgy jó játék, meg is venném de most nem állok úgy anyagilag.
-
#5926 Sziasztok!
Visszatértem, szal ha valaki ma játszana akko írjon nekem! :)
A kérdésemre látom nem tudtatok választ adni (sorozásra). Eh, akkor majd valahogy próbálgatnom kell ezt, mert nagyon érdekelne, hátha alapból lehet ilyet csinálni, csak "bénák" vagyunk.
Pergi: Lehet számít, lehet nem, erre nem szeretnék mit reagálni, ugyanis ha nagy forgolódásomban a lábát találom el, akkor is ugyanannyi kell neki, vagy ha a plafonról lógva farokkal fejbe nyomom, akkor is ugyanannyi kell általánosságban.
Csonti: Az csak egy dolog, de amikor a marine olyan távolságból szed le gépfegyverrel 1s alatt, hogy én (predi voltam) nem is látom a hőképben és az álcázás aktív, nah az már gáz...
Kenny: Sztem nem csipog a mozgásérzékelő, ha állsz(ebben sem vok biztos, de kétlem, hogy a soxor mögém kerülő predit nem mozgatja az egeret... :)). És az valódi láthatatlanság egy bizonyos távolságból!
Sith: Ez különben tipikusan az egyik "csalás". Ugyanis azt hiszem ha a grafikát szörnyen lebutítod, akkor jól láthatóvá válik a predi.
De, örülnék, ha valaki jelentkezne nálam ilyen olyan tesztekre. Csinálunk egy dedi szervert és megnézzük ezeket a dolgokat (mozgásérzékelő, headshot, láthatatlanság, különböző graf beállítások) -
#5925 Na ebben nem voltam biztos eddig. Szóval azt is jelzi a radar ha csak körbenézek az egérrel predatorként? Pedig volt olyan predator hunt módban mikor éppen én voltam a predator és látom hogy fut felém egy marine, na mondom ez tuti mindjárt lelő, erre simán elszaladt mellettem és hátulról kényelmesen elkaptam. Ez az ügyes marine egyébként Kontrakcio volt ha jól emlékszem. xD -
#5924 Igen de az nem 100% álca és láthatatlenság hogy a pálya közepén állsz egy helyben és követed az tekinteteddel (vagyis az egérrel) a marin-t, mert ugye az egérmozgás is mozgás és a detektor azt is jelzi, na meg az álcád is elkezd körvonalazni/"csillogni", ilyenkor a marin-ok (mint én is) minden csöpp mozgásra, neszre lőnek és ha véletlenül eltalál akor...... -
#5923 Hasonló dologgal én is találkoztam, csak ott marine volt az illető
Predator hunt, ketten voltunk, nekem 1 azaz 1 killem volt, neki 17
Ha én voltam a predator, már úgy futott , oldalazva, hogy közben engem nézett, de honnan tudta, hogy ott vagyok ?
Jungle pályán a fű közepén ? Mozdulatlanul voltam, ő úgy futott elő a barlangból, hogy kapásból rám nézett, nem jobbra , nem balra pont rám.
Oldalazva futott, engem nézett, lőtt, és esélyem nem volt...
És nekem is volt olyan, hogy alien voltam, és tényleg volt olyan, hogy egy "farokcsapással" kinyírtam az illetőt ... -
#5922 Azért elég szomorú ha ilyen kevés játékos közül is van aki csal... Még ez a kicsi játékosszám se fog megmaradni. -
csonti85 #5921 Ez kb ugyanaz, mint amikor én a fél tárat beleeresztem a predátorba, hogy meghaljon, míg amikor én vagyok predátorral, 1 golyó végez velem, ha kiszúr a marin és megkarcol, és nem mesterlövész puskával lőtt le.
Lag, cheat, pro játékos, a lényeg ugyanaz. -
Avpfan #5920 Az meg a másik, hogy az alienek hogy a picsbe tudnak kb 0.22 másodperc alatt kétszer ütni ?
A szituáció a következő: Jön az alien, -meglátom- lövöm a fejét. Ő erre felugrik leszúr a kicseszett farkával(a levegőből) én erre kicsit megbénulok, pislantok egyet ő meg még az ugrásból lesem érkezett a földre már is egy light attack és meghaltam..... és megy a kurv@ anyád. Félreértés ne essék, nem azért anyázok mert megöltek, ha szépen ölnek meg azt még meg is tapsolom. De ezek a killek nagyon gyanúsak..
Sőt olyan is volt (konkrétan az előbbi kommentben írt gyerek csinálta ezt) Szintén alien, Air-attack kb egy szempillantásnyi időnek a fele telt el a farok szúrás óta és light attack. Szinte úgy tűnt mintha egyszerre szúrt volna a farkával és egyszerre adott volna egy pofont. :DD itt már kínomban röhögtem.. Nagyon ügyesen letudják csippenteni a cast-time.-ot csak szerintem ez így nem okés..
A lagg miatt lenne ? Dedikált szerver volt szóval nem voltak gondok a pingekkel, senki nem laggolt úgyhogy nem hiszem. -
Avpfan #5919 Tegnap nyomtam egy érdekes menetet.
Eléggé hardcore volt, tököm ki volt már a f@sszopó alienekkel, legalább is 2-vel. Volt egy Instict nevezetű gyerek, na most az elég jól játszott. A giggszer ott van, hogy szerintem nem ő volt jó, hanem valami csítet használt amitől az alien még az alap turbónál is gyorsabb lesz. Az a gyerek normál tempóban nem mászkált, állandóan focus módban rohant de sokkal gyorsabban mint akikkel eddig találkoztam. A falon mintha dróton rángatnák úgy ugrált falról falra az aliennel.
Amikor predatorral ment, akkor pedig olyan érzésem volt mint ha auto-aimot használna. Abban a pillanatban mikor meglát-meglátom egyből dárda a fejembe, disc a fejembe, egyből rámugrik , elesek azt már jön a heavy attack. ráadásul predivel szintén csak only fast-run.. én pedig úgy tudom hogy ugye a karakter elfárad egy idő után, nos ez nem tette.
Ettől függetlenül az emberek közt hoztam az első helyet, de ez a gyerek akkor sem volt tiszta szerintem... -
Dzsimbao #5918 Érdekesek ezek az alienek. Amúgy az avp2ben próbálták továbbgondolni, megmutatni, hogyan alakul át királynővé, és mint közbülső állapot volt, hogy a predalien a száján keresztül nyomta le áldozataiba a lárvákat.
Következő adásunkban a predátorok párzási szokásait tárgyaljuk, addig is írjanak és kérdezzenek.
Mai adásunkkal kapcsolatos kérdést zsuzsi96 írta:
-Ha egy facehugger rámtapad attól teherbe lehet esni?
-Igen, tanácsunk: ne tervezz hosszútávra. -
csonti85 #5917 Az alien mitológia szerint a xenomorf több cikluson megy keresztül.
Tojás, majd arctámadó, aki lárvát ültet a gazdatestbe, amiből kirobban az új lény, aki örökli a gazdatest egyes tulajdonságait, és egyes források szerint még néhány emlékképét is. (pl. kutya alien, predalien, vagy az egyes regényekben felsorolt egyéb mutációk).
Ezt követően a következő dolog történhet
1. A xeno dolgozóként fog funkcionálni, építi, védi és szolgálja a fészket, amíg ki nem múlik.
2. A királynő egy speciális feromont választ ki, ami néhány dolgozóban egy mutációt indít el. Ennek során speciális feromonokat választanak ki, ami miatt a fészek ellenséges lesz velük, és elűzi. A számüzetés alatt az egyed több vedlésen megy át, a kültakarója még keményebb lesz és a mérete/ereje is többszörösére nő. Ha túléli az átalakulást, visszatér a fészekbe és a királynő védelmezőjeként fog létezni. Őket Pretoriánként ismerjük.
3. Ha nincs királynő, a dolgozók is tudnak tojást rakni, bár csak nagyon lassan, és egyszerre csak 1-et. Ez egészen addig megy, amíg egy királynő ki nem kel az egyik gazdatestből, a filmekben is erre utaltak. Viszont a regényekben megemlítik, hogy szélsőséges esetben, ha egy dolgozó magára marad, és semmilyen más egyedet nem érez maga körül, a tojásrakás mellett a szervezetében olyan fajfenttartó "vészreakció" indul be, aminek során szép lassan királynővé fejlődik. Ezalatt igen véttelen, és általában ilyenkor nem is élik túl az átváltozást, mivel igen hosszú idő, de ha sikerül, akkor királynő lesz, és a fészek virágozhat.
-
Pergi83 #5916 Számít ám az is, hova megy az ütés... pl jobb egérgomb fejre, azonnali halál, mindegy, hogy predi vagy alien adja... Végigvittem a játékot nightmaren a Predatorral -
#5915 Helló
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén miért, és hogy alakul át a xenomorph? -
#5914 Hát lehet, hogy csak többet kellene gyakorolni vele... -
#5913 Azért ha elég ügyes vagy aliennel, akkor a hajára kenheti a marine a mozgásérzékelőjét. Engem mindig felhúz mikor látom a radaron hogy közeledik valami de egyszerűen sehol se látom, mert olyan gyorsan változtatja a helyzetét hogy mindig eltűnik a látóteremből. :) Nekem se megy így teszem hozzá, de találkoztam már ilyen emberekkel... -
#5912 Hát azért valami kell az alien - nek is ...
Képzeld el, ha nem tudna ilyen gyors lenni, esélye sem lenne
Nekem volt egy meccsem, 5 - en kezdtük, de mire a pálya bejött már csak ketten voltunk , dm
ő marine, én alien; pálya: asszem a piramis volt
Felment a csávó a piramis tetejére, és állt... várta mikor megyek, de mikor mentem, látott a mozgásérzékelőn, meg a szemével is, esélyem sem volt, hogy bármit is kedzjek vele...
10 - 0 lett a vége az ő javára ... szóval erről ennyit, nem mindig az alien a nyerő, főleg nem napsütőtte pályán -
#5911 Normál esetben egy sima ütés levisz majdnem másfél kockát a háromból. Valamivel kevesebbet, mert 3 kis ütés kell egy embernek. Egy kis ütés után megbénulok mondjuk 0,2-0,3 másodpercig, de nem bénít meg annyira, hogy trófeakivégzéssel megöljön.
Hogyha megcsapnak farokkal, akkor lemegy egy kicsivel több mint 2 kocka, utána már megölhet a híres "e" gombbal, vagy egy sima ütéssel.
Focus attackból van 2 féle: egy ami kicsivel többet sebez egy kis ütésnél, ezután belehal a legkisebb támadásba is, bár e-betűzni nem lehet.
A másik esetben ha az ember háta mögül nagy távolságból, és magasabb helyről kapja a fókusz támadást, akkor elesik a földre, amialatt lehet e-betűzni, viszont ezesetben kivédi a trófeakivégzést, mert még van kb másfél kocka élete.
A predatoroknál is hasonlóan működik. Magával a rendszerrel tökéletesen tisztában vagyok, mégis emberrel lehetetlen megszakítani az alien farokcsapását, mert amíg az auto-célzás elkezdi követni, addig az alien rég megcsap, és kivégez, ez normális esetben úgy nézne ki, hogy megszakítod a farokcsapást, amire lenne is egy nagyon kevés idő, de 30-40 ping fölött már gázos, ekkora ping már elég ahhoz, hogy késő legyen ha már látod hogy készül megcsapni.
És amikor ellenem harcolnak, valahogy mindíg összejön a játékosoknak, hogy egy kis ütéstől annyira megbénuljak, hogy mozogni sem bírok.
A stealth-killről még annyit, hogy annál idegesítőbb nincs, mint hogy megfordulsz, és látod hogy az alien lebeg feléd és elkap, hiába csinálsz bármit, már nyomott e-t. Sokszor reflexből nyomom ilyenkor a blokkolást, de azt is hiába. Mennyivel jobb lenne, hogyha ki lehetne védeni :\
Vagy az említett cooldown-t megcsinálni az e gombra...