7670
avp10logo.png
  • Kange
    Ha úgy meglök és csak megszédülsz, akkor szerencsés esetben még tudsz tenni ellene (védekezel vagy ütsz).

Azonban ha ki is fekszel, akkor igazából már csak a "mozizás" marad... :)

Sajnos a statisztika alapján (LINK) nem nagyon csodálkozom azon, hogy nem találsz. Sokszor este is nagyon nehezen lehet játékost találni... :(

Ezért kell összeállni, és dedikált szerveren nyomni! :)
  • BF109
    ok. általában emberrel vagyok. mikor a közelembe kerül egy ellen, predi v alien és meglök hogy "megszédülök", akkor még tudok vmit csinálni azonkívül h végignézem a kivégzésem? akkor még lehet hárítani?

a multi mindenkinek ilyen nehezen talál játékosokat, vagy valamit be kelle állítani a játékban? nekem negyedórákig alig tatál játékost, ha talál is 3-4 ember lézeng csak egy pályán...
  • sith7
    Van valaki , aki megvette az új pack - et ?
    Ha igen, mi a tapasztalat ?
    Van mozgás ?
    Használják sokan ?
  • romeozor
    én konkrétan UK proxyn keresztül vettem meg, de az lehet kevesebb embernek van mint ismerős.
  • Kange
    Mire vagy kíváncsi? A legtöbb dolgot a single megtanítja ám...

Huh, de tényleg. Elkezdtem beírni, aztán rájöttem, hogy túl szájbarágós, úgyhogy konkrét kérdést tegyél fel! :)
  • BF109
    a zavvi.com-on megveheted te is, nem kell angliai ismerős, csak egy domború bankkártya.
  • BF109
    nekem még a "sima" default mapok is tök újak, még nem is voltam mindegyiken XD

ezekről az elhárító, adok-kapok, fejet letépek billentyű kombinációkról kiokosítana valaki?
  • romeozor
    Steam-en hétvégi leárazás van, bár csak annak jó akinek van angliában ismerőse. Ott 16.74 GBP (~4900Ft) most az AvP. EU-ban 35€ (~9200Ft).
    http://store.steampowered.com/app/10680/
  • Kange
    Az nem fókuszos, csak sima... :)
    Ellenszerér meg fordulj FeddJoe-hoz, Ő keni-vágja... Simán lelő, miközben ezt csinálnám vele... :S
  • KennyGTP
    PayPal-al kell majd megpróbálni, beszerezni a map packot.
    A PayPal használata
  • KennyGTP
    Az eszem-f@aszon megáll . Valaki mondja meg nekem hogy mi a jó ellenszere a fókuszos alien heavy-attak (vagyis kemény farkok csapás) elleni támadásnak, ha én marinnal vagyok? Mert most ez egyik gamer csak azzal szívatott és már kezdet felmenni az agyvizem. Hiába lövöm nem döglik meg 2 mp alatt, nem mozdul ki az alien gamer a farkalástól a fókusz miatt. Védekezés se ér semmit. Ütni meg hiába ütöm ha az alien heavy-fókusz-farkja már 2 méterről is elég hogy kicsapjon az egyensúlyomból és E betűzőn. TIPP???
  • Kange
    Igen, én is ezt akartam írni, csak nem volt netem idáig (így a mai játékidőm is oda a **** életbe...).
    Szal ha segítség kell megbeszélhetjük! (Persze azért vad idegenek ne próbálkozzanak! ;))
  • Lunki88
    Segíthetek ha gondolod, nekem mastercardom van. Steamen megtalálsz.
  • Avpfan
    húha ezek a pályák igencsak tetszetősek!
  • KennyGTP
    Swarm Map Pack hivatalos videó
  • KennyGTP
    Maestro-val nem lehet Steam-en vásárolni?! Akkor honnan és hogy megszerezzem meg a Swarm Map Pack-ot? Valaki tipp???
  • Kange
    Szavadon foglak! ;)
  • Kange
    ööö, simán nyomod a védekezést? :) Akkor nem borít fel...
    Heavy ellen meg ott a puskatussal való odaverés!

Rengeteg eset van, mikor az ugróból történő támadásom alkalmával nem borul meg az illető és az esetek többségében ilyenkor már tüzet nyitott rám...
  • Avpfan
    Akkor ezt elárulhatnád nekem, hogy hogyan háríthatom a 200 kilós predatort amikor nekem ugrik, mert nekem eddig sehogy nem sikerült.

2 támadása van a predátornak.

1. Az ugró támadás amitől zakózok. Ezt szerintem sehogy nem lehet védeni, max úgy ha időben észreveszem és nyomok egy fejsorozatot.

2. Amikor ugrásból próbál szúrni a pengéjével ezt simán blokkolom utána ütök és headshot. Ezzel a támadás fajtájával probléma nincsen, mert könnyen védhető.

Viszont amikor sprintel mint az ökör, nekem ugrik, borulok aztán heavy attack. Ez az ért.. hm hm. Ugyan eltalálom fegyóval, de egyszerűen nincs annyi idő, hogy annyi skúlót beleeresszek amitől megfeküdne.. Most nem a nagy átlagról beszélek, mert hát a legtöbb predator még igencsak tanulja a szakmát.. Egy-két emberről beszélek akikről nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire jók vagy csak...

Ennek ellenére, ha közelharcra kerül sor, jobban szeretem ha predi ellen kell kung fu-zni, mert annak majdnem az összes közelharci támadását védeni lehet.

• sith7
    már megvan...
  • Avpfan
    "ha az amúgy melee-re tervezett alient meglepem egy blokkal, aztán arcon csapom és szétlövöm. Ha csak nem farokcsapással indít, simán hárítható :)
    "

Ezt én is nagyon élvezem.

Viszont az olyan alien aki egy kicsit is tapasztalt az nem fog LA-val indítani ellened azt elhiheted.. a kis újonc alienek pofozgatnak. Általában hamar rájönnek, hogy az nem bölcs dolog :) főleg ember ellen.
  • sith7
    Ez ok, de a megvalósítás hogyan történik ?
    Mert én sose tudok felállni (nem röhög!!!), csak mögötte fekszek, vagy Szemben vele, de hiába nyomkodom a jobb egeret, nem történik semmi...

Biztos én vagyok ügyetlen, vagy túl közel vagyok...
  • HF
    Najó, akkor majd kiképezlek...
  • Kange
    Ez nem pánik kérdése! Én se pánikolok, mégse tudom megölni a farokcsapás előtt, akármennyi skulót is eresztek bele. (Mert a fejét nagyon nehezen találom el.)
  • Kange
    Nagyon szívesen, jó játékot!
    Ha van kedved este multizni, akkor vegyél fel Steam-ben az ismerőseid közé! :)
  • HF
    Csak nem pánikolok be, ha 10 méternél közelebb van egy alien...
  • gabeone
    Megtaláltam a DX9 elindítási módot, megoldódott a baj. Köszi!
  • DonZorro
    Tegnap este alig volt szerver...
  • gabeone
    Köszi Kange, szerintem a DX lesz a probléma. Hol tudok DX9-et indítani? Az options-ben már mindenféle módon próbáltam elindítani a játékot, sajnos az nem segített. ATI a videokartya és erős a konfiguráció. Hiszem, hogy a DX lesz a ludas..
  • Kange
    így van! De ahogy lentebb említettem, Te csalsz!

Az biztos, hogy Téged így, hogy csalsz csak hátulról lehet elkapni, a többi esélytelen...

(Nyugi, elhiszem, hogy nem csalsz, de ezt sokkal könnyebb mondani és hitegetni magam, mint beismerjem, hogy ennyire JÓ vagy! )
  • Kange
    Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy feláll, elkezdi a farokcsapás mozdulatot, miközben halad a célpont felé (vagy oldalazva), de a lábai nem mozdulnak. Azaz olyan az animáció, mint mikor álló helyzetből csinálja, de valójában változtatja a helyzetét.

Ez az áldozat szemszögéből nézve úgy néz ki, hogy rohadt messze Tőled feláll, elkezdi a mozdulatot miközben "úszik" a levegőben. Engem pl. rohadtul megzavar, hirtelen sosem tudom, hogy mi van... :) Hosszú ideg el nem tudtam képzelni, hogy csinálják, már azt hittem csalás.
    Alien szemszögből viszont "szórakoztató" és halálos!
  • HF
    Ezzel tökéletesen nem értek egyet, hidd el hogy fele annyira nem gyenge, ahogy mondod. Ha mégsem hiszed, gyere ellenem, majd leszek én ember... ;D

Egyébként meg hogyha elfogadható pingek vannak, egyedül egy aliennek tényleg nem sok esélye van egy tapasztaltabb tengerészgyalogos játékos ellen... *egyedül.
    Mert ugye az alienek a filmben sem egyedül mentek a tengerészgyalogosok ellen, és ha 2 alien összedolgozik, akkor már 3 emberrel is simán elbánnak.
    Ha meg egy picit precízebben célzol az átlagnál, már rögtön leszeded őket ngyobb távolságból, vagy az ide-oda cikázó alieneket is lelövöd, ez esetben van hogy már furcsán néznek rád, volt erre példa (khmmm :D)
    A DLC-t meg nem most fogom megvenni, bár 1500Ftba még nem halok bele, azért még várok vele.
  • sith7
    Ja ezt már én is akartam kérdezni, hogy hogyan van ez a dolog, mert tegnap volt egy Kris nevezetű, aki csak ezzel ölt, de nekem nem jött össze soha

ezen mit értesz pontosan ?

miközben "kúszik" a célpont felé
  • Kange
    És mibe indítod? Dx9 vagy DX11 mód? Ha simán a "Játék indítása..."-val indítod, akkor az a DX11-nek felel meg, próbáld a "Launch ALiens vs Predator - DirectX 9"-vel való indítást. Nekem rettentően instabil, ha DX11-ben vagy az alapértelmezett indulást választom.

Abból kiindulva, hogy írod a cd hangminőséget arra gondolok, hogy azt már állítottad. De ha mégse, figyelj arra, hogy 16 biten legyen a CD minőség (ugye lehet 16bit és 24bit-es is!).

Nem írtad, hogy Ati vagy nVidia, mennyi VRAM-val, de minden esetre legfrissebb driver legyen fent mind2höz, valamint a legfrissebb DX, valamint C++ meg ilyenek. Ha be van állítva a driver-ben az AA kényszerítése, akkor állítsd vissza alapra (azaz, hogy a játék kezelje).

Ha még ezek sem segítenek, akkor a játékon belül a "v-Sync" és "Reduce Mouse Lag enabled" is okozhatja, ezeket is kikapcsolhatod próbára, bár ezt a DX10-DX11-hez írják, de próba cseresznye.
  • gabeone
    Okok, a részletek: DX10 videokártya, cd hangminőség, windows7, full hd és optimális videobeállítások. Kampánybetöltés előtt fagy meg a játék, megáll a betöltés és csak ctrl+alt+del lehetőségem marad.
  • Kange
    Picivel bővebb infót mondj, hogy milyen hibával akad ki. Hogy indítod, milyen rendszered van, hol és milyen módon akad ki, stb...

Valamint javaslom böngészd át a Steam fórumát is
    ITT
  • gabeone
    Nem sokkal a játék kézhezvétele óta nem indítottam el az avp-t, mert bárhogy is próbálkoztam, játékelindítás közben a program mindig lefagyott. Bár ez lényegtelen de új windows mellett indítottam el az avp-t és ismételten lefagyott a program. Kampány elindítás előtt a "Bulinding better worlds" kiírásnál.

Lehet már tudni mi a megoldás erre a problémára?
  • Kange
    Az nem patch, hanem pack, név szerint Swarm Map Pack... :) A patch ingyenes lesz!

Farokcsapkodás: Semmi köze a fényhez vagy sötétséghez. Annyi a titok, hogy a távolságot kell belőni, azaz rá kell érezni, ugyanis van egy max távolság, amin belül nyomva a heavy-t feláll és elkezdi, miközben "kúszik" a célpont felé. Ha ezt eltalálod és nem csak felé nyomod az irányt, hanem oldalra is, akkor a legtöbb esetben védhetetlen! (Persze vannak ellenpéldák, tudnám itt említeni FeddJoe-t, aki vagy csítel, vagy rettentően jó Marine játékos! ;)) Marine-ok esetén ezután mehet az elkapás, Predi esetén kell még egy heavy, ha teljes életerőn volt.

Fellökés: Az a tapasztalatom (persze lehet f@szság), hogy ha észrevett az áldozat(lő rám, esetlegesen el is talált) akkor nem fellökés lesz belőle, hanem csak megtántorodás. Alien csak a Marine-t tudja fellökni, míg a Predator mindkét fajt. Azonban az ugrás is védhető és ha ez megvan, nyomnak Rád egy countert akkor Te szédűlsz meg.
  • csonti85
    Ez a patch elég nagy lehúzás, gyakorlatilag azért kérnek el 1500 ft-ot, hogy tudjunk játszani pár olyan pályán, amik már alapból benne vannak a játékban, csak ki kellett kapniuk őket, és implikálni az amúgy elég alul populált multiplayer részbe.

Bármelyik faj gyakorlott kezekben halálos, a gond csak az, hogy 10-ből 1 tudja igazán kezelni, a többi nem multizik annyit hogy elérje azt a szintet vagy a lag tesz róla, hogy ne érje el. Pl. Marinként én tökre élvezem, ha az amúgy melee-re tervezett alient meglepem egy blokkal, aztán arcon csapom és szétlövöm. Ha csak nem farokcsapással indít, simán hárítható :)

Ami viszont engem is bosszant és még mindig nem értem a mechanikáját, az a farokcsapkodás és a fellökés. Amikor én ütök heavy-t, akkor mindig ütni akar farokcsapás helyett és azalatt szétvernek, egyedül akkor garantált a farokcsapás, ha falon csüngök, más meg folyamat farokcsapkod, amikor előttem van. Hallottam, hogy a farokcsapás akkor jön automatikusan, ha sötétből támadunk, de ez nem mindig van így.

A fellökés meg hasonlóan szerencsétlen. Én mindig fejre állok, és kinyírnak, de én meg szinte sose lökök fel senkit. Ami a legjobb, hogy alienként rávetem magam a predátorra, és még én végzem a végén a földön. Annyit már olvastam, hogy alienként predátort nem lehet fellökni, max megtántorítani, de az, amikor én csak részegként botladozom folyamatosan aliennel, az kicsit érdekes. Ha van itt melee expert, megoszthatná a tapasztalatait.
  • Kange
    Én nem adok igazat Nektek! Ugyanis az ugrások háríthatóak, de ha találnak is nem minden esetben löknek földre. (Nem tudom, hogy mitől függ, még nem jöttem rá.)
    És azért a gépfegyver nagy úr! Egy jó ember ellen az Aliennek esélye sincsen! Úgyhogy azért ennyire ne húzzátok le!