52862

Lehetőleg a beszúrt képek ne legyenek nagyobbak 800x600 képpont felbontásúnál, illetve figyelj a fájlméretre is!!!
Nagy(fájl)méretű képeket URL-lel szúrj be!!!

| MIELŐTT KÉRDEZNÉL KATTINTS IDE |
  • eightmiles
    kösz!
  • Duddits
    Ezek a foltok nagyon állatak!
  • eightmiles
    nem bizony. de nem akarom tovább folytatni.
  • kesenyi
    Ez már nem táncol egyhelyben?
  • kesenyi
    Ahogy mondod!
  • kesenyi
    Legyen horpadás
  • eightmiles
    ezen is dolgoztam egy pöttyet:
  • eightmiles
    szóval minden oké? akkor jöhetnek a cuccok!
  • kesenyi
    De jó volt a help, csak amikor ráraktam a Scaniára a Container pót konténerét akkor a base mappában beraktam az új cucc .mat-ját és akkor sikerült legelőször textúrát rátenni egy gépre véletlenül
  • eightmiles
    meg kéne a kereket is csinálni olyan koszosra
  • eightmiles
    az ponyva akar lenni. de veheted horpadásnak is
  • eightmiles
    most akkor mi van? nem volt jó a segítség?
  • kesenyi
    Faszán néz ki a játékban
  • kesenyi
    itt aztán van néhány kamion
  • kesenyi
    Király!
  • kesenyi
    AZ oldalán horpadásnyom vagy ponyva van?
  • kesenyi
    Jóóóóóóóó
  • gumikacsa
  • kesenyi
    Jó csak erre már ezelőtt 4 nappal rájöttem (nem a textúrázásra)de azért köszike
  • FiReBoY
    Ehhh... A leguccsó képed a galériában nagyon komoly. :)
  • Gerob
    Hali!

A kilépéssel nem igazán tudsz semmit sem csinálni, mert azt a prism3d okozza. Annak a hibája, ha kilép (szerintem, legalábbis legtöbbször ez szokott a problem lenni). Esetleg egy restart talán segít rajta.
    A füstöt meg ott kell állítani, amikor indítod a játékot akkor kidob ugye 1 ilyen szürkés ablakot azzal a nagy Play! vagy valami ilyesmi gombbal. Nah ott kell átállítani a Detail Settings-et, felrakni High-ra.

Hajrá Juve!!!! :D:D
  • gercse
    Segitséget kérek ujra!Menetközben kilép a desktopra !és ez nem igazán tetszetős!Patch probléma? és a füst efektust hogyan lehetne bevarázsolni?(kipufogo magas fordulaton történő fekete szmogja hiányzik!) TGA 530
  • soprano
    és ezt Te hogy raktad össze?honnan tudtad,hogy oda kell tenni azokat a képeket ahol vannak?
  • soprano
    nade én hogy tudom beállítani,hogy a trailerem jobboldala,mondjuk a felső skint használja a baloldala meg a alsót?????? nekem ez a problémám,meg így kb. még a #8082 és #8083
  • FiReBoY
    Innen nem meszze lakok... :D
  • gumikacsa
    Ezt a textúrát használja:
  • gumikacsa
    Nem is olyan retro, A kép közepén ott egy magnum privileg :)
  • soprano
    az a kurva nagy bajom van,hogy az a szarházi Zmod a textúrát elhúzza és nemtudom,hogy miért?!! ugyanis a trailer azon illesztését amit felhúztam,hogy ugye aláférjen a truck,naszóval annál a textúra elhúzódik ilyen ratyi lesz,és akarok egy olyan pontot létrehozni a két meglévő között,amivel vissza tudom húzni,hogy ne legyen olyan SZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!

és ha mondjuk szeretnék egy sima kockából egy trailer felépítményt csinálni és mondjuk ilyen eltolt szintesre akarom,akkor ugye 4 pont van alapból és ehhez hogy a pics*ba adok még több pontot amit tudok mozgatni??????????????????????????????????? FUCKD' UP!
  • soprano
    nagyjából...
    DE HOGY A FASZBA LEHET A MÁR MEGLÉVŐ PIROS KIJELÖLŐ PONTOKON KÍVÜL ÚJAKAT LÉTREHOZNI A ZMODBAN? ÚGYÉRTEM,HOGY LEGYEN TÖBB MOZGATHATÓ PONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????
  • eightmiles
    krómkerekre rájöttál már?
  • soprano
    Ezt nézzétek meg!!! A legjobb kép amit valaha láttam...Retro flash a Hungarocamion talapéről (Cinkota)

• soprano
    na és az én kiskerekű trailer-em?

• eightmiles
    ez meg a másik:
  • eightmiles
    jól néz ki, föleg a kosz! ez milyen, sztetek(ponyvás akar lenni):
  • soprano
    az összes alkatrész (minden oldalfal és az alsó doboz is) 1 textúrát használ? Azt hogy csináltad? Én azt gondoltam,hogy az oldalfalak külön külön használják a textúrákat és nem szabad összeattackolni őket....Én már télleg nem értem! Ha össze vannak attackolva akkor 1 textúrán belül,hogyan lehet kiszámolni,hogy hova kerüljön pl. a hátfal rajzolata és hova a bal és jobb oldali fal rajzolata?????????
  • gumikacsa
    Bazzeg, ez csak nekem tűnik ennyire bonyolultnak :)
    Én másképpen csináltam. Végre sikerült megoldanom, hogy minden alkatrész 1 textúrát használ, így összeattackolhattam őket.
  • gercse
    miért lép ki a játék magátol?játszom é s gondol egyet majd kilép ötlet?peccs miatt lehet?vagy vam rá peccs? :)
    és van valami javitás ami rak füstöt a játékba?
  • eightmiles
    nami? sikerült?
  • eightmiles
    ez még nem minden, hé :-)

fontos cucc:
    a textúrát a *.mat file-ok alapján olvassa be a progi, ami a *.tobj file-ok alapján müxik, az pedig a *.dds file-ok alapján. Remélem érthetö.
    most bemész a makes/truck(trailer)/base-be, ott kinyitod a !desc file-t, és minden egyes objecthez, ami a zmodban is van, hozzárendelsz egy *.mat file-t. ez így néz ki:
    material5:"mirrorz: mirrorz.mat"
    például. minden újabb textúránál növeled a material számát, tehát nem lehet kettö material5, és nem jöhet a material5 után a material7.
    asszem ennyi volna, ha valami nem müxik, akkor csak szóljatok.
  • eightmiles
    zmodeler:
    itt lehet a különbözö cuccokat szétválasztani, hogy késöbb ne zavarodj bele a nagy melóba(bár ha meg tudod csinálni, hogy egy kamionra + minden cuccra egy textúrát rakj, akkor nem kell szétválasztani). Egyébként ide nem kell bejönni, csak akkor, ha tudni szeretnéd, hogy hogyan fog kinézni a textúra a kamionon/traileren.
    Ha szét akarod választani (pl.) a visszapillantót a kamiontól(feltéve ha más színüre akarod csinálni), akkor rákattintasz a 'polygon'-ra, majd a kamionra, és Select.../Quadr(pl.)-rel jobb egérgombbal húzva kiválasztod a szétválasztandó cuccot(jelen esetben a visszapillantót), majd katt a SELECTED-re, utána Modify.../Submesh.../Detach és egy újabb katt a kiválasztott cuccra. Így kapsz egy új object-et. Ha ez megvan, akkor visszaváltasz 'object'-be. Material Editorban látrehozol egy új textúrát a kép alatt levö második ikonnal, átnevezed arra, amire a dds-edet nevezted (már ha visszapillantóra csináltál textúrát. ha nem, akkor csinálsz egyet). Alpha Parameters-ben (még mindig material editor) leveszed a pipát az Alpha Blending / Enable-röl, majd a Texture Layersben a ... -ra kattintva hozzáadod az elöre létrehozott textúrát. Ok, majd ismét Ok. Jobb katt a visszapillantóra(csak akkor lehet, ha nincs rányomva, hogy SELECTED és nem Select...-módban vagy!), Properties/Mesh/Polygons/Material-nál pedig kiválasztod a textúrádat. Ekkor Surface.../Mapping.../Edit UV. Rákatt a visszapillantóra, és a következök legyenek bejelölve:
    -Create/Edit UV
    -From viewport XY
    -Generate new
    Ok. Most bemész UV Mapper nézetbe, és a Material...-nál kiválasztod a textúrádat. Most már nyugodtan állítsd be a Modify.../Move-val a cuuc helyét(és átkapcsolhatsz 'vertex'-be is).