61525
  • Ch_Slater
    a háromason mi történt? levált a gumi a felniről, vagy mi?
  • M@TriX
    na én hiányoltam a képeket, mert kíváncsi voltam, hogy néz ki igazán a gém :)

szóval aki hasonló cipőben jár az nézzen ide :)

kattints a többiért!

• K.András
    Én minden játékban eltüntetem a kormányt itt is az volt az elsö dolgom, a második pedig hogy a játékot tüntettem el :P
  • Panther
    Van valakinek Microsoft Sidewindere? Ugyanis hozzaszoktam az eros FFB-hez. Az LFS-ben es a GTR-ben majdnem leszakitja az asztalt, itt meg lotyog a kormany.

A UserData/Controller mappaba irtam egy Sidewinder profilt, atemelve a GTR-beli ertekeket, de nem lett jobb. Megneztem es atirtam a teneved mappa/Controller.ini-jet, de ezzel sem jobb. Szinte lotyog a kormany, nagyon gyenge az FFB.
  • petesilver
    Én egyszerűbben döntöm el: ha tetszik a kormány, akkor marad, ha nem, vagy takar valami nekem fontosat, akkor repül! :)
  • Ch_Slater
    megtaláltam azt a Flash-chart készítőt, amivel a racecaston is csinálják a diagramokat. Ha hozzávesszük azt is, hogy XML-ben le lehet tölteni a versenyek adatait, akkor egész jó kis diagramokat lehetne készíteni a jobb versenyekről...
  • HPt
    join lag :) még mindig..
  • Ch_Slater
    szerintem főleg akkor akad meg néha, amikor ki-be lépkednek. tegnap 13-14en voltunk, de azzal símán ment. ki kellene próbálni este, hogy belépünk, amennyien csak tudunk.
  • Amse
    tegnap nem voltunk vmi sokan, de semmi lag, akadozás nem volt.
    1 külföldi gyereket néztem és eltűnt a kocsija pár pillanatra, de szerintem ott nem a játék a hibás hanem a nagy ping.
  • Amse
    szerintem meg sokkal jobb ha kikapcsolod a kormányt és akkor nem kell semmihez igazodni, csak érezni a kocsit.
  • csimpok
    Őszintén szólva még ugyan nem sokat játszottam az rFactorral, de szerintem a hangokon kívül semmiben nem jobb az LFS-nél; Ja meg az, hogy akár 50 ember is mehet egyszerre.
    Tényleg, amikor ennyien vannak akkor hogy megy a dolog (lag, akadozás)?
  • Alexease
    A hianyosagoknak az az oka, hogy az rF-t ugy mint a GTR-t az F1C alapjabol fejlesztgettek tovabb, csak itt az ido nagyreszet a grafikai engine es a script rendszer vitte el. Nem hinnem - legalabb is nagy hiba lenne - ha az ISI nem kezdene beepiteni minden javitast, otletet ami a GTR-ben es a GTL-ben megjelent.
  • JuanG
    igen erre gondoltam én is...de nálam nem probléma mert ahol lehet kikapcsolom a kormányt...
  • JuanG
    sztem nem :)
  • Alexease
    Letezik FFB lag, kormanytipustol, drivertol es beallitastol fugg. De ez meg lehet (nagyon valoszinu) linearitas beallitas is.

Korrekt (vizualis) kormanymozgas (is) beallitas pl. a CRC-ben van, mert ott be lehet allitani hogy mennyit fordul az "igazi" kormanyod.:)
  • csimpok
    Szerintem az autó a játékbeli kormánnyal együtt mozog.
  • JuanG
    de az autó mozgásában nincs késlekedés, csak a kormány(grafika) mozgásában, nem? Mert én ilyet soha nem vettem észre az általad felsorolt játékokban...
  • JuanG
    kösz, megvan :)
  • csimpok
    Én meg ezért nem :)
    Még mindig jobb, ha észreveszem, hogy most van egy kis késlekedés (pl LFS-ben is előfordul), így hozzá tudok alkalmazkodni; míg enélkül csak szimplán a füvön találom magam...
  • JuanG
    csakhogy nem erről volt szó, ha tudnál olvasni :)...
  • JuanG
    ezért kapcsolom ki a kormány megjelenítését :)
  • fpal
    Köztudottan botrányos?? :-)
    Pont azon gondolkozom, hogy bizonyos szinten az rFactor még a GTR-hez is képest visszalépés. Pl.:
    - az rF-ben ismét lehet kanyarokat vágni (ezt persze felfoghatjuk jónak is, hiszen a kanyarlevágásellenőrző moddernek ismét van kenyere )
    - Aztán a replay-ből sem tudjuk meg ki vezette az autót éppen, mert nem mutatja a versenyző nevét.
    - Az eredmény fájlokban ugyanazok a hibák vannak, mint a GTR-ben voltak korábban...
    - Livetrack nincs
    - 1FPS bug ugyanúgy benne van
    - boxkiállásban nem jelzi semmi hogy kész van
    - stb.

Ezek nagyrész viszont mind olyan hiányosságok amelyekre komoly bajnokságot nem lehet építeni, semmilyen moddal. De bízom benne, hogy nem marad így és kijavítják mielőbb (nem úgy mint a speedbug-ot).
  • csimpok
    Esetleg tudnál egy screenshotot közölni a kormánybeállításokról?

Igaz csak a GTR demót használtam, de ott szinte együtt mozgott a "két kormány".
  • Istencsászár
    hú vazeg ez a formula kocsi ebbe aztán van sebességérzetD:D::D:D
  • Alexease
    Az LFS meg igen, de a GTR?!?! Az koztudottan botranyos:) Az ISI engines jatekoknal nagyon jol erdemes beallitani a kormanyt, az erzekenyseget es foleg az FFB-t.
  • csimpok
    Nem egy nagy kunszt Google "download rfactor" első oldal computergames.ro már jön is max tempóval.

Ami itt is zavar, akárcsak a NR2003-nál, az RBR-nél, a GP/GT Legendsnél és a Netkarnál, hogy van egy elég zavaró késés az én kormánymozdulatom és a játékbeli kormánymozgás között, ezen kívül nem nagyon van olyan érzésem, hogy a gumik tapadnak az aszfalton és nem érzem a tapadási határt, hogy a gumik próbálják el-el kapni a tapadást határhelyzetben.

Ebből a szempontból (vagy inkább ezekből :) eddig csak az LFS és a GTR nyújtott megfelelőt számomra. (Aztán lehet persze, hogy valami beállításbeli bibi van...).
  • Zola NFK
    Köszi a PM-et.
  • K.András
    Innen letudod szedni... ;)
  • M@TriX
    huh, nem rossz, akkor még pont időben kaptam le ;)
  • Amse
    És senki nem birtokol akkora nyelvi tudást, hogy ezt megtehesse?:)
  • HPt
    privikre is válaszoltam :Ð
  • JuanG
    legtöbbször ha lehet pont a kormányomhoz állítom a kamera pozíciót, mintha a "műszerfalból állna ki"
  • b-type
    érdekes ez a gumi, én úgy vettem észre hogy 100°c körül kezd el csúszni a trainer-en, és olyan 95°c körül jó a tapadás...
    egyébként is kár hogy nem lőték le a gumiválasztás lehetőségét, pl. lenne több tipus (illetve az adott tipusra hasonlító szó, és felírat :D )
    és többféle keverékű gumi.
    Akár boxkiállásra lehetne állítani hogy mondjuk 'közepes-közepes-puha' keverékkel tervezhető egy kétkiállásos taktika :)
  • Istencsászár
    bár lehet idővel megszokom csak f1c után fura :D
  • JuanG
    én mindíg úgy állítom be ezeket a játékokat, hogy kéz+kormány megjelenítés kikapcs...a saját kezem meg a kormányom elég :)))
  • JuanG
    otthon megvan a setupja, csak most itt a melóhelyen akartam feltenni...
  • JuanG
    naja :(
  • Amse
    jah én is néztem.bár ez már késő...
    meg úgyis felkerül fájlcserélőkre.
  • Alexease
    Leszedtek a kozvetlen linkeket, most fizetes utan lehet csak letolteni:)
  • b-type
    szted béna, sztem meg nem.
    nekem így könyebb hinni hogy én vezetek, nem pedig írányitom azt aki vezeti.