61525
  • JuanG
    eső nics (egyelőre)...brightness-t a játékban nem lehet állítani...
  • Danecay
    Hi Srácok! Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, meg, hogy őszinte legyek, meg olyan sokat nem is toltam a game-t, de az lene a kérdésem, hogy van a játékban eső? Valamint továbbra is várom a segitséget, az iránt, hogy lehet e valahogy állítani a játékban a BRIGTNESS-t.
  • JuanG
    én nem tudok. de később is jó...
  • b-type
    ha tudsz játékot csinálni, akkor ok, max kihül a fürdővizem...
  • JuanG
    kéne multizni, most van időm, semmi dolgom :)))
  • b-type
    Nem amiről én beszélek az az, hogy odaballagnak hozzád a szerelők a laptoppal, és azt mondják:
    - Látod itt, az elindulásnál mit csináltál?...na azt többet ne csináld, pontosan 7000-nél engedd el az autót, és ha már megy akkor ezt kapcsold vissza, vmint amikor ebbe a kanyaba bementél, és ledadogott az autó, az azért volt mert előtte túl alacsonyan volt tartva a fordulat az egyenesben.
    A motornak vannak tulajdonságai amiket be kell vágni, és észben kell tartani ahoz hogy problémamentesen müködjön, ezt pl. a srác aki megvette az F1-es Ferkát nem alkalmazta, el is romlott benne vmi, de semmi gáz, van egy komplett szerelőcsapat amelyik foglalkozik a megvásárolt autóval, és tanítják a fickót. Pénz kérdése.
  • K.András
    Hja okés, azt hittem arrol beszélek amiröl te, sorry :)
  • b-type
    Nem erre gondoltam Andris, természetesen tudom hogy ki lehet kapcsolni a kuplungot.
    Arra a lefulladásra gondoltam, amikor a motorkarakterisztika miatt 6-8ezres fordulatnál nincs egyenletes teljesítménykifejtés, és ledadog egy 900LE-s járgány.
    Nálunk nincs üzanyagdúsítás/öblögetés nyomsz egy nagy gázt és kész.

• K.András
    Van lefulladás rFActorban is meg szinte minden szimben, csak auto kuplungot használunk ezért lehetetlen lefulladni :D
  • robotnyk
    "Sok szim, szvsz, ott baltázza el, hogy már középtempónál is meg akarja mutatni, hogy mitől is nehéz ez, pedig ott még sztem a legtöbb dolog a pályaismereten, és a vezetőn múlik."

ezzel abszolut egyetértek
  • b-type
    Pedig nagyon jó lenne ha megvásárolható más-más tipusú gumi-k lennének!
    Pirelli/Dunlop/bridge'..stb (jó tom nincs Dunlop, de csak belépőszintre jó lenne)
    főleg, mert ezek a gumik talán illeszthetőek lennének a kasztnis autókhoz is.

Az F1 fizikára:
    Tegnap néztem ahogy megvette egy fickó MS 2001-es Formula one versenyautóját (természetesen szigorú kikötésekkel) és tesztelte Fiorano-ban.
    Azon kivűl hogy induláskor gyakran lefulladt vele (ezt nálunk sajnos nem lehet szimulálni), és elromlott benne valami (gondolom a megfelelő hűtéshez tempó kell)
    Szal a csákó azon kivűl teljesen elvezette az autó, igaz 0:55 mp helyett 1:30mp-vel, de előtte bár vezetett, és van neki utcai Ferrari-ja,..semmilyen formula autós tapasztalata nem volt.
    Az autó egy az egyben MS 2001-es legjobb szériás versenyautója volt, nem csökkentettek semmit, sőt a fickónak sem szabad hozzányúlni, a gyárnak a megvételtől függetlenül örökös használati joga van rá.
    Az ülésformát öntötték a srácnak és pár olyan alkatrészt szabtak a rá, ami nem befolyásolja az autót.
    A fickó is azt mondta hogy meglelően egyszerű vele menni, gyorsan menni is egyszerű, a dolog ott kezd megborulni ha nagyon, azaz határon autózva akarnak vele menni.
    És nekem nagyon tetszik, hogy itt is akkor jelentkezik csak irányíthatósági probléma amikor már szinte szemmel is nehéz követni azt amit közben csinálsz.
    Term. kikapcsolt segítségekkel értem, ami kb. megfelel a valóságnak, tehát az F1-es járgány állandó használatban lévő vezetési segítségeinek.
    Sok szim, szvsz, ott baltázza el, hogy már középtempónál is meg akarja mutatni, hogy mitől is nehéz ez, pedig ott még sztem a legtöbb dolog a pályaismereten, és a vezetőn múlik. De ez csak a saját véleményem az eltúlzott nehézségű szimekről.
    Pont olyan technikákon múlik pedig a nehézsége, amit a számítógépre áthozni lehetetlen.
    Valszeg ezért akar sok szim megtanítani arra hogy ezeket az autókat hűde nem egyszerű uralni..

A gumira visszatérve sztem is apró, szinte mellékes dolgok állításával érdemes foglalkozni.
    Én örülnék ha lenne mit tesztelni! :)
  • Alexease
    Koszi a tesztelest!! Igazabol csak barkacsolgatom de tesztelni, jatszani nincs idom:))

Az uj gumiknal elsosorban nem a "felul mulas" - jobb kanyar sebesseg, tapadas stb. - volt az elsodleges szempont, hanem ismet "csak" a teszt, hogy tudok-e gumivalasztast beletenni es/vagy tudok-e tobb gumi kevereket osszerakni. Kicsit tobb "munkaval" elvileg azt is ossze tudom hozni, hogy megvasarolhatoak legyenek az uj gumik uj texturaval, de azt annyira mar nem eroltetem:P

Nekem az eredeti (rFactor Dry) gumikkal - de valszeg az alap auto fizikajaval is - az a "gondom", hogy szinte hiba nelkul vezetheto. Bar teljesitmenyben ezek nem F1-es autok, de igazabol szinte lehetetlen tulporgetni, megcsuszni, elvileg vegig padlogazon es padlofeken lehet kozlekedni, es ha az ember megtalalja a tokeletes iveket nincs semmi gondja.:)

Hogy mi lenne a jo irany a gumi tuningnal, nem tudom:) A Dry-nal "jobb" - gyorsabb, jabban tapado - gumikat mar nem sok ertelme van csinalni - igy is eleg durva az oldaltartasa -, esetleg a melegedessel, kopassal es a terfogatvaltozassal lehetne jatszani.

Bar szerintem a ket gumi "munkasabban" vezetheto - erezhetoen ki-ki tor a hatulja - de mivel lassabb is, igy senki nem azokat valasztana, mert altalaban a gyorsasag az elsodleges es nem a "vezetesi elmeny":)))

Esetleg meg a fizikahoz tudnek hozza piszkalni, de az hozza magaval a tobbi belenyulas szuksegesseget is (pl. aero). Talan csak a nyomatekot kellene novelni (LE nelkul) es a diffi zaroszogeket, zaroeroket.

De majd ujabb tesztnek csinalok a Dry-bol is ket uj gumit, egy kemenyebbet es egy puhabbat a sajat elonyos es hatranyos tulajdonsagaikkal.
  • tomsolo
    ok
  • Devids Pro
    Ennek a játéknak 64 mb szabad videokáryta memóriára van szüksége?
    Pont 64 megás a videokártyám, de hát abból eszik a winfos..
    most iylenkor mit lehet csinálni?
  • kigyi
    Sziasztok!
    Van egy komoly gondom :(
    Felrakom a játékot elindul megy is szépen oflline-ba de ha egy szerverre akarok csatlakozni ezt írja:
    Damon has entered the game (ez ok beléptem)
    Aztán ez jön:
    You have been booted: Server does not recognize Vehicle
    Connection lost

És mindegyik szerverre ezt írja bármilyen pálya autó az amivel felmegyek.
    Ha tudtok segítsetek! Mert már nagyon nyomnám, csak ez valahogy kifogott rajtam.
  • robotnyk
    render
  • lac coo
    Valamit megkeverhettem , mert a három autónak , amit utólag raktam bele , egyiknek sincs hangja ....( Jordan , Sauber , Toyota)
  • lac coo
    Alex !
    A Jordán-nak nincs motorhangja nálam . Nem lehet , hogy azért mert nincs fent a te hang frissítésed ?
  • b-type
    Imádok tesztelni :)))
    Főleg hogy nagyon jó lenne ha sikerülne megvalósítani, mert jó ötlet.
    uazon setuppal max szárnyállással
    13 köröket mentem a jól ismert Toban Short-on.
    Egyik gumi sem tudta felülmúlni az alap gumikat.
    Amikor előre az F1Soft gumit, hátra alapDry gumit raktam, akkor voltam a legközelebb, de akkor is kerek 1.5mp-vel voltam gyengébb.

- Az F1Hard:
    nagyon bizonytalan érzés, főleg az autó hátulján, kb. 3 kör kell amig felmelegszik, 105° környékén lehet elküldeni, de akkor sem túl biztos érzés, olyan mintha túl direkt lenne a kormány, rossz még az egyenesfutása is (? ezt nem igazán értettem hogy miért, talán a sok hupli miatt ami elég jellemző Toban Short-ra)
    Lehet hogy kevés volt a 13kör, de annyira bizonytalan volt, és annyival rosszabb köröket mentem (5-6mp), hogy nem hiszem hogy bevállalnám versenyen.
    -Az F1Soft:
    Rögtön felmelegszik, gyak. a felvezető kör végén már jó a tapadás, de már a mért kör végére el is melegedett (1kör), a következő körben már hűteni kellett volna
    , tehát jó qual. gumi lenne, viszont mégis 2.5mp-vel voltam lassabb vele.
    Vhogy ez a gumitipus is bizonytalan vezetés közben.
    - AlapDry
    Alacsony gumihő ellenére jól tapad, és nem tudom mitől, de sokkal nyugodtabban lehet vele rajzolni az íveket, jóval bátrabb vele a csapatás.

Valszeg kisebb lépésekben kellene eltérni az alapgumiktól, fogalmam sincs hogy nézhet ki, de most nagynak tünik a különbség.
    A kopást nem figyeltem sajnos :(
  • lac coo
    Na ez ok, de azért remélem egyszer a pc szimulátorok is eljutnak egy bizonyos grafikai szintre :DD

Nálam még mindig az XPand Rally a csúcs grafikailag.....
    Hasonló szinvonalon el tudnék viselni valami F1 szimet :DDDD
  • Istencsászár
    odabasz
  • Ingy
    aztagecc
  • JuanG
    hasonlókat csodálkoztunk a GT4 grafikáját illetően, aztán a játék fizika elég ratyi lett :((
  • Istencsászár
    x800 as demonstrációt bemutató techdemokat megnézegettem padlóról szedtem össze magam utánna:), simán tudja sőt...de csilloghat a konzolosaknak ha életükben nemláttak még belső nézetet egy állítólag konzolos szimulátorban:)) pl a grand turismora gondolok
  • lac coo
    Persze PS3 -ra nem lesz pénzem , szal nekem8:DDD
  • lac coo
    A filmben nem ez volt ....
  • lac coo
    Aklár az is lehetne, szvsz...
    Egy jobb PC már most is tudna hasonlót szerintem....
    Hát még egy PS3:D
  • Alexease
    Ezt a kepet es a filmet 1 eve adtak le itt ott;)) Ez egy pre-render terv egyelore.:) De valszeg eleg kozel fog ehez allni a jatek is.
  • Amse
    ige és ez biztos in game sreen...
  • lac coo
    Sony PS3 Boxszemélyzet :O
  • Alexease
    Formula1 mini-MOD Jordan Addon
    http://alexease.uw.hu/rFactor_Formula1_Jordan.rar
  • b-type
    nem tudok visszamenni már saja ('dolog' lett )
  • Alexease
    Annak aki akar tesztelni;)
    Megcsinaltam a gumivalasztast a F1 mini-MOD-hoz, 3 fele gumival (rFactor Dry, F1 Hard, F1 Soft). Erezhetoen mas, de hogy mennyire korrekt, az mar mas kerdes;)))))
    A csomagban benne vannak az eredeti file-ok is!
    Formula1 mini-MOD Tires 0.1 (ZIP, 23kbyte)
  • b-type
    háhmpf, dehonnem. :)
  • Tomo15
    Nem jöttök a serverre?
  • Travelos
    Slater, nem lehetne valamelyik alap pálya?
  • Alexease
    Keszult nehany javitas, tobbek kozkott minden autohoz korrekt alpha csatorna/tukrozodes. nem toltom fel a teljest, itt van sorban az egesz:))
    - rFactor_Formula1 1.20.rar
    - rFactor_Formula1 Toyota.rar
    - rFactor_Formula1 Patch 1.21.rar
  • b-type
    :))))
    Mindenesetre ha ha lesz olyan rendes akkor örömmel jönnék én is. :)
  • Istencsászár
    ? fizetni:)) nézd a banner alatt mennyi hp:P HSW,BH....
  • Travelos
    Mr. Slater, lehet lemaradtam valamiről, de mostanában nincs sg.hu szerver, pedig mi magyarok játszhatnánk egyet, mert már a tököm kivan a sok hülyével :)

Légyszíves egy szervert csinálni, ok?

És gyertek minél többen!