36664
-
Andrei Shevchenko elmondta, hogy nem szándékozik a Chelsea-be igazolni. Az ukrán támadót már régóta szeretné elcsábítani az angol klub tulajdonosa, Roman Abramovich, de az erőfeszítések ellenére nem volt képes távozásra bírni.
A Chelsea újra elkezdhetett reménykedni abban, hogy Shevchenko náluk köthet ki, miután az olasz kamerák felvették amint ő és Carlo Ancelotti veszekedtek. A hírek szerint Ancelotti nem örül annak, hogy Shevchenko múlt pénteken operáción esett át, aminek következtében ki kell hagynia az amerikai felkészülési tornát.
Ennek ellenkezőjét állítva, Shevchenko kijelentette, hogy nem akar Nyugat-Londonba menni és továbbra is jó a viszony Ancelotti és közte.
„Nem szeretnék a Chelsea-be igazolni. Itt akarok maradni,” – nyilatkozta Shevchenko a Sky Sports News-nak. „Szeretem a Milan-t, és a Milan is szeret engem. Volt egy vitám Ancelottival azzal a döntésemmel kapcsolatban, hogy újra megoperáltatom az arcomat. Ki kellett venni a platinalemezeket belőlem. Semmit nem tettem rosszul. Megbeszéltem a csapat orvosával, hogy ez lehetséges-e és végül a műtét mellett döntöttünk. Ezt természetesen közöltem az edzőmmel is. Ancelotti dühös volt emiatt és én ezt megértem, mert úgy gondolja, hogy ez lassítja a felkészülést. Megpróbáltam mindent elmagyarázni neki és mostanra mindent tisztáztunk.„
-
A lent látható felállásban fog játszani Carlo Ancelotti csapata az Inter elleni, szerda este Trieste-ben megrendezésre kerülő Tim Kupa első mérkőzésén:
Eleftheropoulos - Cafu, Stam, Nesta, Kaladze - Gattuso, Pirlo, Seedorf; Rui Costa, Serginho - Vieri
-
Gilardinóért a Milan 24 millió eurót fizet a Parmának három év alatt egyenlő részletekben (Adriano Galliani köszönetet is mondott a tulajdonosnak, Silvio Berlusconi- nak a nagy anyagi áldozatért), míg a játékos, aki ötéves szerződést kötött a piros-fekete "ördögökkel", idényenként nettó 3.2 millió euróval lesz gazdagabb.
"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, óriási élmény volt betenni a lábam a Milan székházába. A szerződés aláírá- sával megvalósítottam álmomat, hiszen ez a világ leghíresebb klubja, legerősebb csapata" - jelentette ki a 23 éves csatár, aki 1982. július 5-én született, azon a napon, amelyen az olasz válogatott a spanyolországi vb-n Paolo Rossi mesterhármasával 3-2-re megverte a brazilokat, hogy aztán egy hétre rá megnyerje a világbajnokságot.
A 11-es számú mezt (Crespo volt trikóját) "megöröklő" Gilardino már vasárnap este találkozott újdonsült szurkolóival - a városban villámgyorsan elterjedt szerződtetésének híre, így sok tifoso összegyűlt a Via Turatiban -, aztán kedd délelőtt átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, délután pedig már új csapattársaival edzett, és rögtön elkápráztatta új trénerét, Carlo Ancelottit: "Nagyon örülök neki, hogy sikerült megszereznünk Albertót, ugyanis ettől a pillanattól kezdve a támadósorunknak nincsenek gyenge pontjai. Vieri és az ő megszerzésével a csatársorunk nehezebb és erősebb lett. Biztos vagyok benne, hogy Gilardino hosszú évekig a Milan játékosa marad, és hozzájárul a klub sikereihez."
Ancelottit egyébként a keddi sajtótájékoztatón arról faggatták, hogy Gilardino érkezésével megváltozik-e a csapat hadrendje, ám erről láthatóan nem szívesen beszélt. Így aztán csak találgatni lehet elejtett félmondatok, a játékosok utalgatásai, illetve az edzésen látottak alapján: elképzelhető, hogy a Milan ebben az évben három középső hátvéddel (Nesta, Maldini, Ambrosini?) kezd majd, előttük pedig négy középpályás (Cafú, Gattuso, Pirlo, Jankulovski?), majd Kaká és két csatár kerül be a csapatba.
Kérdés persze, ki lesz a két támadó, hiszen hiába mondjuk, hogy papíron Sevcsenko és Gilardino kezd majd, nehezen képzelhető el, hogy két olyan "nehézfiú", mint Pippo Inzaghi és Christian Vieri örömmel fogadja hétről hétre a kispadot. Ancelottinak nem lesz egyszerű ennyi ászt úgy "adagolni", hogy senki se érezze elhanyagolva magát, ugyanakkor a sajtóban az első elemzések egyetértenek abban, hogy az új támadó kvartett erősebb, mint a tavalyi Sevcsenko, Crespo, Inzaghi, Tomasson négyes volt.
Apropó, Sevcsenko!
Lapunk keddi számában már utaltunk arra, hogy a hétfői edzésen Seva és Ancelotti csúnyán összeveszett valamin. Egyes olasz lapok szerint azért vitatkoztak, mert az ukrán csatárnak pénteken kivették az arcából azokat a lemezeket, amelyeket a februári arccsonttörése után kellett beültetni, és az új műtét miatt két hétig nem edzhet teljes erőbedobással. A tréner állítólag azt nehezményezte, hogy az operációra nem egy hónappal korábban került sor. Kedden aztán Ancelotti cáfolta ezt a verziót (olyan személyes ügyre hivatkozott, amelyről nem akart többet elmondani), míg az ukrán elismerte, hogy a vita hevében felajánlotta a távozását is (!!) az edzőnek.
-
de még mennyit -
a szurkolói biztatás az sokat jelent -
A Milan új ásza, Alberto Gilardino a 11-es számot viseli majd a következő szezonban. A játékos így nyilatkozott erről: "A 11-es mezt kaptam, ami tavaly Crespóé volt. Ez nagy megtiszteltetés számomra, és remélem, gólokkal hálálhatom meg ezt a szép gesztust. Az átigazolásom? Nehéz volt elaludnom egy ilyen érzelemdús este után, nagyon váratlan volt az egész és olyan gyorsan történt. Nem vártam, hogy ilyen sok szurkoló kijön a székház elé, de ez jó jel. Most szeretnék jól teljesíteni a következő szezonban. Sok nagyszerű játékos van a csapatnál, akik nagy konkurenciát jelentenek majd a csapatba kerülésért, de ez normális egy ilyen klubnál. A lényeg az, hogy mostantól az edző rendelkezésére állok és ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint azt tettem a múltban."
-
szinte biztos h nem -
DePreSsZYo #1422 Közvetiti vmelyik csatorna? -
Sheva és Gilardino lesz szerintem és elég ütősnek igérkezik ^^ -
#1413 -
DePreSsZYo #1419 Én is arra vok a legkiváncsibb h mien lesz az uj csatársor ^^ -
mikor lesz az első mérkőzésük?szeretném már játékban látni... -
ngyon jól áll neki a Milan mez :D -
-
ja ok :) -
"jankulovszki, vogel meg a görög kapus" róluk nem is tudtam :) -
Carlo Ancelotti a Milant érintő aktuális kérdésekről beszélt a sajtótájékoztatón, többek között Andrei Sevcsenkóval folytatott vitájáról, a közelgő TIM Tornáról és Gilardino leigazolásáról.
A Milan trénere így nyilatkozott a tegnapi vitájáról Andrei Sevcsenkóval: "A nézeteltérések természetes részei a beszélgetéseknek, tehát megtörténhetnek. A probléma eléggé személyes, és nem kivánom közölni, hogy mi volt a kiváltó ok. Rengeteg hülye és megalapozatlan kitalációt olvastam arról, hogy mit mondott nekem Seva. Ha nem ismerik a körülményeket, akkor nem lehet következtetéseket levonni. Seva továbbra is kulcsjátékosunk marad, és mindenkit biztosíthatok, hogy itt marad a Milanban. Ismétlem, hogy a viták normálisak, és ez csak az edzőre és a játékosokra tartozik."
A holnapi TIM Tornáról: "Paolo Maldini és Marek Jankulovski nem lesznek jelen a holnapi tornán. Paolónak izomproblémái vannak, Marek pedig továbbra is a felépüléssel van elfoglalva. Vogel ott lesz, és a fiatal Ardemagni is. Azonnal vissza akarjuk szerezni az elszántságunkat és győzni akarunk, ezért ez a két mérkőzés fontos szerepet tölt be. Vieri? Nem lesz gond 90 percet játszania, ő az egyedüli csatárunk. Többféle taktikai lehetőségünk van, csak annyit mondok, hogy valószínüleg három hátvédes felállást fogunk látni, de ez csak egy alternatív megoldás lesz."
Ancelotti az is elárulta, hogy egyik játékosa valószínüleg új poszton szerepel majd: "Egy ideje már gondolkodom azon a lehetőségen, hogy egyik játékosunkat új poszton kellene bevetni. Egy középpályásról van szó, de még nem beszéltem vele erről. Hamarosan erre sort kerítek, és persze minden azon múlik, hogy vállalja-e."
Végül Carletto az új nagy igazolásról, Alberto Gilardinóról is ejtett pár szót: "Nagyon elégedett vagyok a szerződtetésével, Gilardino fontos játékos lesz a jelenben is, és a jövőben alighanem sokáig fogja viselni ezt a mezt. Most egyértelműen erősebb támadóink vannak, mint az elmúlt szezonokban."
-
nem elég?
vieri, gilardino, jankulovszki, vogel meg a görög kapus -
szerintem már nem -
de még mindég nem esett szó arról,hogy ki lesz a következő... mert biztos vesznek még valakit. -
Sheva And Carletto Already At Loggerheads...
7/18/2005 5:02:00 PM
Several Italian media reports are indicating Milan coach Carlo Ancelotti and super-striker Andriy Shevchenko had a heavy altercation in Milanello today.
Their verbal argument lasted around 25 minutes, and occurred behind the kitchens of Milan’s world-famous training centre.
The basis for the argument appears to be Shevchenko’s physical conditions.
The Ukraine star says he is still suffering from the after-shock of the head injury he incurred against Cagliari last season, and for this reason doesn’t want to partake in the Rossoneri's upcoming US tour.
More news on the latest argument between the two (late last season Sheva told Ancelotti to go to hell after he was subbed) will probably be available in the next hours.
-
Miután a feltett kérdésekre megkaptuk a hivatalos választ, ezért a szavazás is véget ért.
Íme, a voksolók véleménye:
A, Szerinted mi lesz a Gilardino szappanopera végkifejlete?
82%--A Milanba igazol
6%---Marad a Parmaban
6%---A Chelsea játékosa lesz
6%---Más csapathoz igazol
B, Szerinted el kéne / kellett volna adni Shevát a Chelsea-nek ?
82%--Soha, senkinek, semennyiért
18%--Ennyiért még őt is (60-90m euró)
0%---Igen, csak ne a Chelseanek
-
Andriy Shevchenko két hétig harcképtelen lesz, miután múlt pénteken átesett egy műtéten, ahol eltávolították a platinalemezeket, amiket akkor helyeztek el, amikor Februárban a Cagliari elleni meccsen megsérült az arccsontja. Az ukrán támadó ki fogja hagyni az amerikai túrát és Milanello-ban marad edzeni.
-
Andriano Galliani első szavai a Milan Channel-en, miután a klub leigazolta Alberto Gilardinot:
"Mindannyian boldogok és izgatottak vagyunk. Alberto megszerzése nagy anyagi áldozattal járt, amiért külön köszönet Silvio Berlusconinak. Köszönet jár a Parmanak is, amiért végül is elfogadta az ajánlatunkat. Úgy gondolom rájöttek, hogy a mai volt az utolsó lehetőségük arra, hogy igent mondjanak.
Alberto rögtön az aláírás után megmutatta, mennyire meghatja őt, hogy a Milan mezét viselheti. Gilardino a Milant akarta, mi pedig őt."
Adriano Galliani így folytatta:
"Holnap átesik az orvosi vizsgálatokon, aztán csatlakozik a csapathoz. Mindig is biztos voltam az érkezésében, mert tudtam, hogy más csapathoz nem igazol. Gilardino csak a Milanban gondolkozott, mi pedig viszonoztuk ezt, az egyezkedés pedig jól zárult.
Kis kockázatot vállaltunk azzal, hogy eladtuk Tomassont, még mielőtt Gilardino aláírt volna hozzánk. De a piac így működik.
Olyan érzelmek töltenek el, amiket csak korábbi nagy igazolásoknál éreztem, mikor Nesta vagy Kaká érkezett hozzánk. A csodálatos Milan cstárok hagyománya tovább folytatódik, a Milan szurkolói mindig is sztár támadókat kívánnak, Nordahl idejétől a mai napig.
Most már erős keretünk van. Bámulatos támadókkal, Gilardinoval, az aranylabdás Shevchenkoval, Pippo Inzaghival és Christian Vierivel.
A Juventus erős középpályával, mi a legjobb támadókkal rendelkezünk. Emellett pedig természetesen ott van még az Inter is. Meglátjuk mi történik majd a pályán. Nagy csata lesz, izgalmas kihívásokkal."
-
hát jah... -
szerintem is,az elég veszélyes :) -
hát most nem tudom... Shevchenko - Gilardino vagy Shevchenko - Vieri csatársor legyen???
de az első lesz szerintem... -
Crespo már rég visszament a Cselszkibe...
Pippo felépült...
-
Crespo marad? Inzaghi felépült? -
igaz :) -
jó áll neki a piros-fekete mez :DDD -
hát nagyonis szerintem... -
Csöves,igazad van. -
találtam egy jó képet :)
-
megérdemelné -
nem sokáig.igaz az a hír,hogy lesz Maldini életéről film? -
hát a védelembe néznui kéne vmi sztárt mert Maldini nem tudom meddig húzza :) -
igaz inkábbb a középpáját kéne erősíteni (szerintem),meg egy kicsit a védelmet. -
edzésen vmin a nemzetisportból van a cikk szal az se biztos h igaz -
C. Ronaldot se tartom annyira fontosnak de ő azért jöhetne 
de ez csak álom marad...