• Sheva
    Carlo Ancelotti a Milant érintő aktuális kérdésekről beszélt a sajtótájékoztatón, többek között Andrei Sevcsenkóval folytatott vitájáról, a közelgő TIM Tornáról és Gilardino leigazolásáról.

A Milan trénere így nyilatkozott a tegnapi vitájáról Andrei Sevcsenkóval: "A nézeteltérések természetes részei a beszélgetéseknek, tehát megtörténhetnek. A probléma eléggé személyes, és nem kivánom közölni, hogy mi volt a kiváltó ok. Rengeteg hülye és megalapozatlan kitalációt olvastam arról, hogy mit mondott nekem Seva. Ha nem ismerik a körülményeket, akkor nem lehet következtetéseket levonni. Seva továbbra is kulcsjátékosunk marad, és mindenkit biztosíthatok, hogy itt marad a Milanban. Ismétlem, hogy a viták normálisak, és ez csak az edzőre és a játékosokra tartozik."

A holnapi TIM Tornáról: "Paolo Maldini és Marek Jankulovski nem lesznek jelen a holnapi tornán. Paolónak izomproblémái vannak, Marek pedig továbbra is a felépüléssel van elfoglalva. Vogel ott lesz, és a fiatal Ardemagni is. Azonnal vissza akarjuk szerezni az elszántságunkat és győzni akarunk, ezért ez a két mérkőzés fontos szerepet tölt be. Vieri? Nem lesz gond 90 percet játszania, ő az egyedüli csatárunk. Többféle taktikai lehetőségünk van, csak annyit mondok, hogy valószínüleg három hátvédes felállást fogunk látni, de ez csak egy alternatív megoldás lesz."

Ancelotti az is elárulta, hogy egyik játékosa valószínüleg új poszton szerepel majd: "Egy ideje már gondolkodom azon a lehetőségen, hogy egyik játékosunkat új poszton kellene bevetni. Egy középpályásról van szó, de még nem beszéltem vele erről. Hamarosan erre sort kerítek, és persze minden azon múlik, hogy vállalja-e."

Végül Carletto az új nagy igazolásról, Alberto Gilardinóról is ejtett pár szót: "Nagyon elégedett vagyok a szerződtetésével, Gilardino fontos játékos lesz a jelenben is, és a jövőben alighanem sokáig fogja viselni ezt a mezt. Most egyértelműen erősebb támadóink vannak, mint az elmúlt szezonokban."