• Sheva
    Andriano Galliani első szavai a Milan Channel-en, miután a klub leigazolta Alberto Gilardinot:

"Mindannyian boldogok és izgatottak vagyunk. Alberto megszerzése nagy anyagi áldozattal járt, amiért külön köszönet Silvio Berlusconinak. Köszönet jár a Parmanak is, amiért végül is elfogadta az ajánlatunkat. Úgy gondolom rájöttek, hogy a mai volt az utolsó lehetőségük arra, hogy igent mondjanak.
    Alberto rögtön az aláírás után megmutatta, mennyire meghatja őt, hogy a Milan mezét viselheti. Gilardino a Milant akarta, mi pedig őt."

Adriano Galliani így folytatta:
    "Holnap átesik az orvosi vizsgálatokon, aztán csatlakozik a csapathoz. Mindig is biztos voltam az érkezésében, mert tudtam, hogy más csapathoz nem igazol. Gilardino csak a Milanban gondolkozott, mi pedig viszonoztuk ezt, az egyezkedés pedig jól zárult.
    Kis kockázatot vállaltunk azzal, hogy eladtuk Tomassont, még mielőtt Gilardino aláírt volna hozzánk. De a piac így működik.
    Olyan érzelmek töltenek el, amiket csak korábbi nagy igazolásoknál éreztem, mikor Nesta vagy Kaká érkezett hozzánk. A csodálatos Milan cstárok hagyománya tovább folytatódik, a Milan szurkolói mindig is sztár támadókat kívánnak, Nordahl idejétől a mai napig.
    Most már erős keretünk van. Bámulatos támadókkal, Gilardinoval, az aranylabdás Shevchenkoval, Pippo Inzaghival és Christian Vierivel.
    A Juventus erős középpályával, mi a legjobb támadókkal rendelkezünk. Emellett pedig természetesen ott van még az Inter is. Meglátjuk mi történik majd a pályán. Nagy csata lesz, izgalmas kihívásokkal."