18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fenrir
    Van valami gomb amivel tovább lehet lépni a párbeszédek között? Komolyan mondom a játék 90%-a idáig azzal ment el nekem, hogy beszélgettem az emberekkel.
  • readswift
    szavazáshoz az ilyen jó olyan jó helyett elfért volna az az opció is hogy
    -Mass Effect2-ig fél lábon is kibirom!
  • Rage47
    igen
  • watto
    A játék amúgy milyen hosszú lehet?
    Van a statrésznél egy olyan hogy felfedezett terület azthiszem % -ban.
    Az azt akarja kifejezni hogy játék hány százalékát végeztem el?
  • Deer
    Szerintem nem kötelező...
  • watto
    kár :S

Amugy szerintem a játék legszarabb helyén járok...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A varázslótoronyba mikor elaltat az a démon... Már tudok egérré meg szellemmé változni de csak bolyongok , nem igazán értem mi a lényeg, és annyi egérlyuk van, mindíg eltévedek :S
  • Rage47
    nincs
  • watto
    Hali!

A megtanult spelleket ellehet felejteni?
    Vmi retalent szerű dolog van?
    Mert félrenyomtam XD
  • Nagydög
    "Pl a kuty az eleve 100%-on szeret."

De ugye nem kotelezo a romanc!?
  • MaskimXul
    a csík azt mutatja, hogy mennyire kedvel téged. Ahol az elválasztó áll, az az aktuális szint.
    Minél nehezebb (több fatigue) páncélban vagy, annál több manát/staminát használsz el egy képességgel vagy varázslattal.
  • Deer
    Sárga csík, hogy mennyire szeret, ha nagyon, akkor románc lesz. Pl a kuty az eleve 100%-on szeret.
  • Pares
    Köszi a választ!
  • tibur55
    Hali! Ha valaki megválna a gyűjtői kiadásához kapott stratégiai útmutatótól, akkor én szívesen megvenném. Ajánlatokat privátba várok.
  • Harkat 89
    Első kérdésem:
    Alistair karakterlapján legalul nekem van egy csík.(sárga) Egyik végében szív, másikba meg valami más. És középen egy elválasztó. Az micsoda?
    Második:
    Fatigue pontosan mi? Én úgy fordítottam le, hogy minnél magasabb annál többe kerül a mana/stamina. De ugyebár jobb és jobb cuccok több fatigut adnak, nem?
    Harmadik:
    Csak az kap XP-t aki megöli az ellenséget? Mert így sokszor elhappolják előlem.
  • Deer
    Patch: 1.01

Épp csak megjelent a BioWare új szerepjátéka, a Dragon Age: Origins, de a csapat máris kénytelen volt kiadni hozzá az első - nem túl méretes - patchet. Az 1.01-es frissítés néhány fagyási hibát, és ATI problémát hárít el, illetve variál a játék nehézségi szintjein is: Easy fokozaton az ellenfelek gyengülnek, míg Normalon a csapat összes tagjának megnő a támadó és védő értéke, illetve a sebzése.
    Some people are reporting problems after installing the patch, especially on Vista 64bit. I installed this Visual C++ update from Microsoft before installing the game patch and it runs fine.
    Nekem nincs bajom vele, akinek lenne, az frissítse a Visual C++-t.

• TVelvet
    Ha valami durva combot akartok Mage+Arcane Warrior. High dragon plate armorral, dual wieldel, full buffba ( csak buffolos spelleket rakj ki, meg healt.) egyszemélyes hadsereg.
  • Nagydög
    A specializaciokat NPC-tol tudod majd megtanulni, sz'al elobb meg is kell talalnod azt, akitol a vagyott specet megtanulhatod.
  • Pares
    Sziasztok! Lenne egy kis problémám! Pagonyelfel harcossal kezdtem, már elértem a LVL 7-et, és kaptam egy pontot a speciális "képesség" kiválasztására, de egyszerűen szürke volt mind. LVL 8 vagyok, és még mindig nem tudtam elhasználni azt a speciális pontot...
  • MrAndree
    Hát pedig hívogassanak, szarom le, de ha tegnap 22szer elmondja nekem telefonba az ember, hogy péntek akkor az nem hétfő, nem kedd, hanem péntek.
  • Cat 02 #2980
    Nekem mágusom van és igaz h sokat hal, de ha gáz van akkor föld ököllel fellököm ellent, esetleg kutyával odarohanok és vonyítok (aoe stun) vagy Morrigan (alakváltó csaj) benyom egy ice-ot.
  • robotnyk
    email? :p
  • Seth
    Majd hülyék lesznek több száz embert felhívogatni
  • MrAndree
    Gyanús volt, hogy nem jött a futár, felhívtam őket és közölték, hogy "raktári probléma" adódott és így csak hétfőn tudják küldeni a CE-t. De hogy erről szóljanak az fel sem merült bennük, ha nem hívom őket akkor csak ülök itt és várom a csomagot. 576tól se rendelek az életben se semmit többet az fix.
  • noxon
    Oh, ezt a slotos dolgot eddig nem is figyeltem :)

Valaki leölte már a Rém nevü ellenfelet a fehér agyar labirintusában???
  • MaskimXul
    így néznek ki a slotos fegyók, a leírás alatt látod a 3 rúna helyet:

• Sunrider924
    Ez ugy mukodik hogy runat csak akkor tehetsz egy fegyora ha annak a runanak van ott egy ures hely, nezzd meg a fegyvert ha van ures lyuk rajta akkor abba lehet runat rakni , ha nincs akkor nem, lesznek fegyverek amelyeken van 2-3 lyuk is
  • MaskimXul
    enchanthoz olyan cuccok kellenek, amiken vannak üres slotok, mint a diabloban. Oda lehet a rúnát berakni, amit csak a fogyi törp gyerek tud.

A legjobb amit eddig találtam az 3 slotos fegyver volt.
  • noxon
    Ja és a játék elején amikor a fehér agyart kell keresni a labirintusban, egy edényt ha megpiszkálok akkor kijön belőle egy Rém nevü ellenfél, azt hogy lehet leölni? Mert alig bírom sebezni, de a csapatomat simán leöli :(
  • Deathstorm676
    Nekem meg semmimet nem akarja enchantolni. Akkor ez most hogyan is működik?
  • noxon
    Hello, hogy lehet több fegyvert is rúnával ellátni? Mert a csapat táborában a hülye törp csak a fő emberkém egyetlen kardját hajlandó rúnával megbűvölni.
  • greyfox
    Harcos, sok Hp-val és erővel :)
  • Bandras DaSilva #2968
    Én úgy csináltam meg pikk-pakk, hogy adtam íjat mindegyik emberem kezébe, kivéve a mágust, rangedre tettem őket én meg a kis warriorommal tauntoltam és szépen körbe-körbe futkároztam, míg a többiek szépen elintézték. Azért időnként meg kell állni tauntolni meg néha, ha közel szaladsz a többihez fel-felkap egyet-egyet:)..arra vigyázni kell.
  • Sunrider924
    Amikor a terkepet nezegeted jobb felso sarokban van a tabor egy kulon kis ablakba, arra klikk es amikor a taborban vagy mar keresd meg a ket torpet, a fiu fogja tudni enchantolni a cuccaidat, onnan konnu felismerni hogy amint raklikkelsz azonnal azt kerdi hogy: enchantment ?
  • Sunrider924
    Hat ebbol akar azt is erthetnem: hogy ok hulye vagy.
    A 4 ev mmo melett azert betoltam minden bioware cuccost ami megjelent az egy mass effect kivetelevel, szoval azert ismerem mar mit is akarnak kihozni a fiuk, te viszont nem vetted le hogy nem lehet egyszerre fejlett MI-t adni a csapatnak( a te vedelmezo parancsod itt jonne kepbe) es egyuttal rahagyni a jateksora is hogy taktikazzon. Sztem en tokeletesen ertem mi is a problemad, te visoznt nem erted mire utaltam a "taktikai space" el. Peace
  • tomcsa4
    Hogy lehet enchantolni a játékban? Mert vannak rúnáim, de nem tudom álá nature beletenni.
  • wesker24
    Hello aki nem olyan profi Rpg-s játékokban annak milyen kasztot érdemes inditani ?? Gondolom midegyik kasztnak megvannak az elönyei ! Melyiket érdemes elöször csinálni hogy ne legyen annyira nehéz !
  • mike01010101
    Átvettem ma guide-ot, szep munka, jo kis olvasnivalo lesz. A hatuljan mar magyaritassal reklamozak mass effect 2!

Egy kerdes: sokszor van hogy harc utam meg van fel orat "fustolog" vagy fenylik vagy nem tudom mi a neve effect van a karaktarteken. Azt hogy lehet eltunteni?
  • Jakuza001
    Igy felidonel, egy kis ertekeles az eddig latottakrol. (most vegeztem eppen a verfarkasok kuldetesevel)

Megvallom oszinten feltem a jatektol, mert mostanaban a nagy hype mogott nem igazan szokott lenni tartalom, mint inkabb csak ures szavak.

Hala istennek nem igy van, mert maga a jatek fantasztikus valoban.

Kezdjuk az osszefoglalot talan a legfontosabbal a tortenettel.
    Itt altalaban elbuknak a gyenge RPG-k, atlagos klisekre epulnek, semmi extrat nem mutatnak es csak csordogalnak elore a vegkifejlet fele.
    A Dragon Age tortenete rendkivul szertet agazo es nem csupan a jo es gonosz parharca, hanem joval tobb annal. Kezdve az intrikakkal, osszeeskuvesekkel, ahol nem tudod elore mi is fog kovetkezni a kovetkezo percben. Nem szimplan a jo es rossz parharca, hanerm itt valoban te dontod el, merre akarsz haladni es szerepjatszas szempontjabol tokeletesnek mondhato, mert itt valoban ervenyesul, hogy gonosz akarsz lenni vagy szimplan semleges, vagy mindenaron kitartasz a jo mellett. Ezt nagyon jol megoldottak a keszitok.
    Egy kis negativum, hogy tulontol linearis a tortenet, igy a varazsabol az elso vegigjatszas utan vesziteni fog, hiszen mindegy lesz milyen osztallyal visszuk vegig, maximum a skillek/tulajdonsagok fognak elterni, kiveve ha nem teljesen mas utat valasztunk.

Zene.
    Itt sem vegeztek silany munkat rendkivul hangulatosak es az esemenytol fuggoen borongosak vagy eppen sejtelmesek.
    Az elso dallamok nagyon hasonlatosak voltak a Gladiator dallamaira, amikor meghallotam oket az elso harcnal. Nem idegesitoek, meg van a hangulatuk es inspiralolag hatnak a jatekosra.

Grafika.
    Ez volt a sarkalatos pontja az eddigi negativ minositeseknek.
    Nem tudom en nem vettem eszre, hogy csunya lenne a jatek, pedig nem nagy felbontasban csak 1024x786-ban jatszom, igaz 8xAA mellett.
    Szerintem nagyon szepen megrajzolt es a vegletekig szepen megmunkalt grafikarol van szo, benne a szebbnel szebb effectekkel. Nemely helyen annyira latvanyos effekteket hoztak lete, mint peldaul a tuz, hogy meglepodtem, hogy szinte mar-mar kezzel foghato eletszeru az egesz.
    Teljesen elethuve teszi a fantasy) a kornyezete't, igy szerintem semmi okunk nem lehetne a panaszra, kiveve ha csak sajat elkepzelesunk nem masok egy-egy helyszinrol, de ez csak egyeni izles dolga. (pl en jobban orultem volna kisse sotetebb/borongosabb erdonek az elf tabor kozeleben, akik a verfarkasoknal laknak)

A vilag es kornyezet.

Ez mint a tobbi resze a jateknak szinten remekvu vagy mondhatjuk mestermunka.
    A kornyezetunk el es mozog. Raadasul sokretu, akarcsak mint a jatekban a parbeszedek. Nem annyira elo mint pl a Witcher, de nem lehet itt sem okunk a panaszra. Ahogy valtozik a tortenet ugy valtozik a kornyezet, jo pelda erre a Redcliffi var ahol a bejaratnal az elso belepesunkkor ures minden, hiszen gonosz erok lakoznak a varban akkortajt, mig ha kesobb jovunk vissza, a remenyteljesebb idokben, gyakorlatozo katonakat fognuk talalni.

Magyaritas:

Amikor eloszor elolvastam a boritot, mondtam magamban, hogy aki ezt forditotta, azt inkabb messzire kellett volna zavarni a jatektol. Most igy utolag megvaltoztatom a velemenyem. Attol eltekintve, hogy van par olyan szo amit a fordito latvanyosan magyarra akart tenni, mint a Szurke kamaras vagy hasonlo szavak, ettol eltekintve igencsak aprolekos es odafigyelve keszitette el.
    Nem sok hiba talalhato benne es nyugodtan lelehet cserelni az angol szovegeket meg azoknak is, akik inkabb eredeti nyelven jatszottak volna inkabb vegig, a felreforditasok vagy a felreertelmezett szovegek miatt.

(A kedvencem a szovegbol amikor Alister beszol Morrigannak, hogy az anyjara hasonlit az orra :D)

Szoval a jatek kivalo, meltan palyazhat az ev RPG-je cimre, sot azt kell mondjam, a szerepjatek fanoknak kotelezo darab.
  • MaskimXul
    Nem, itt kapzsi démonok lehetnek a pult mögött, mivel az árrés 800%
  • Nagydög
    Apropo. Meg nem neztem alaposabban az arakat. Itt is kimosdatott rablogyilkosok es uzsorasok uzemeltetik a boltokat 500%-os arressel?