18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • ferenc001
    Az majd később fog kelleni, de túl sokat nem akarok lelőni belőle.
  • CAC
    Köszi a válaszokat!

Már csak egy dolgot nem tudok.
    A Crime wave The Private Collector részénél (amikor csapdába csalnak), tovább lehet valahogy menni a pincerendszerben? Van egy folyosó, ami ládákkal van eltorlaszolva. Meg látok egy titkos ajtót, ami egy szekrény mögött van, de nem tudom kinyitni. Van egy kar is az egyik szobában, amit ha meghúzok, valami mechanizmus működésbe lépésének a hangját lehet hallani, de látszólag nem történik semmi.
  • Fantusz
    Mágusnak, törpének, városi elfnek az eredettörténete olyan helyszínen játszódik, ahová a játék során visszatér a hős, pagonyelf és a human nemes a játék során már nem tér vissza a "szülői házba".
  • ferenc001
    Vannak persze. Általában a párbeszédekben. Főnemes karakterrel itt-ott felismernek pl., vagy dalish elfek máshogy viszonyulnak hozzád, ha te is az vagy. Nem feltétlenül nagy dolgok, de azért hangulatos, és növeli az újrajátszási faktort is.
  • CAC
    Ó, köszi! Akkor a rugó főkarim itt tehetetlen. :)

Vannak még ilyen származásfüggő apróságok a játékban? Azt hallottam, hogy Orzammarban törpeként jobb árakat lehet elérni.
  • ferenc001
    Oda tudtommal csak a mage eredettörténetében lehet bejutni.
  • CAC
    Régebben már kérdeztem, hogy miképp lehet bemenni a Körtorony egy zárt ajtaján, de téves választ kaptam rá. Szóval nem arról a kapuról van szó, ami a Apprentice Quarters-ben van, ahonnét a Watchguard of the Reaching küldetésben megidézhető shah wyrd jön ki; hanem a feljebb lévő zárt kapura, ami ezen a térképen 18-as számmal van jelölve.

Ez:

• CAC
    Látom nemigen sikerült megértened, amit írtam. :)

A grafika minősége (textúrák kidolgozottsága, élsimítás, stb) nem egyenlő azt art designer által megtervezett látványvilággal. Ez utóbbi elég szubjektív dolog, ezért van az, hogy valakinek nem tetszik a kunari v2.0 vagy épp nyálasnak tart ezt-azt.
  • Although
    Én az elsőre szavazok a grafikára is. A kettő az "nyálas" nagyon :)
  • CAC
    Teljesen igazad van, csak nem ezt írtad az előbb. :)
    Te a grafikát kifogásoltad, ami szvsz egyértelműen jobb a 2 esetén. Az eddigi kommentek alapján úgy vélem másoknak is ez a véleményük.

Neked az art design-nal van bajod. Amit szintén írtak mások. Emlékszem anno a kunárik felszarvazása sokakban kicsapta a biztosítékot.

Én a 2-vwl kezdtem, és tetszett a látványos játékmenet, viszont már összehasonlítási alap nélkül is unalmas volt a pályák ismétlődése. Az 1 tényleg jobb. Nem értem, hogy a BW miért cseszte el a 2-öt a monoton pályákkal, és miért nem szánta rá azt a kis időt, amíg az 1-nél szinkronizálta a főhőst.
    Remélem a 3-ban majd kijavítják ezeket az első kettő tapasztalatai alapján!
  • Fantusz
    A karakterek grafikailag kidolgozottak, szépen megrajzoltak, velük szemben "csak" az új külső a kifogás (lásd: kúnárik)
    A pályák viszont egyeltalán nem tetszettek, szűk, egyszerű, sematikus csatornákban bóklászni, s oda rendszeresen visszatérni... gyengébb, mint az Originsban.

Meggyőzni senkit nem akarok az "igazamról", teljesen szubjektív, ki, mit tart fontosnak, csak elmondtam, a véleményemet.
    Az Origins sok végigjátszási lehetőségével szemben a második részben kettőnél több lehetőséget nem látok, és nem tetszik a konzolosítás sem.
    Tetszett, hogy nem egy világmegmentőt kezdünk nevelgetni, a hősünk csak egyszerűen (túl)élni akar.
    Meséli a törpe a történetet, és fogalmunk sincs arról, mi is lesz a küldetésünk benne (az Originsban már a kezdetektől nyílvánvaló volt, hogy a Vezérdémont kell eltakarítani)
    Az első részben a csapattagok is emberibb tulajdonságokat kaptak, jobban "idomultak" a főhőshöz, ugyanakkor a számukra fontos kérdésekben nem nagyon engedtek.
    A második rész története éveket ölel át, s néhány csapattagunk szinte semmit nem változik (Fenris)
  • CAC
    Azért nem nevezném gyengének a 2. rész grafikáját, pláne, hogy sokkal szebb, mint az 1. Főleg a hi-res textúra csomaggal domborít nagyon, de egyébként sem kell szégyenkeznie a 2. résznek a látvány miatt.
  • CAC
    100 arany rengeteg.
    Én játszom az asztali, dobókockás DAO rpg-vel is. Egy paraszt kb 1 aranyat keres évente, sőt, tán kevesebbet is.
  • Hegyirabló #17159
    Hát ha átnézel a DAO2 topikba, megláthatod, hogy azzal is mekkorát szoptam!
  • Hegyirabló #17158
    Tudsz 2-3 ezerért, szólj nekem azonnal! :)
  • Fantusz
    Más helyett nem tudok véleményt nyílvánítani a második részről, mindenki maga dönti el, mennyire bejövős az a játék.
    Összességében persze az is lehet jelzés értékű, ha megnézed itt az sg-n mennyire pörög a Dragon Age2 topic.

Véleményem szerint a második rész erőssége maga a történet, gyengéje pedig a konzolos megoldás, illetve az "idő pénz" szemléletből adódó hibák (leegyszerűsített, gyenge grafikával készült, szűk pályák, ahová többször is vissza kell menni.)
    Ötletes jó megoldásnak tartom, hogy ismerősök bukkanak fel, akik az Originsben csak epizódszereoet kaptak (Izabella, Merill), vagy az Awakeningből ismerhetjük (Andrevs), illetve ott epizódszerepet kapnak az Origins-csapat tagok.
    Ami viszont zavart, hogy miért kellett elcseszni az összhangot a grafikával.
    Leginkább a kúnáriak átrajzolása bosszantott, az Originsben rideg, humanoid félóriások, titokzatos, érdekes kultúrával, ott meg leginkább démonokra hasonlítanak, hatalmas szarvakkal a fejükön.
    Az már csak apróság, hogy a többieket is átkozmetikázták, talán még Andrevs, aki hasonlit magára, Izabella, Merill plaszikai sebésznél járt, Zevran tetoválásait lemosták.
    (azt meg nem tudtam eldönteni, hogy Izabella állán szemölcs nőtt, vagy piercinget visel)

• avsk
    Nekem ép a harcrendszerrel (is) volt problémám.Mégha ki is bővitették az 1.-höz képest is,a harc látványvilága nagyon sokat romlott.A mage kung-fu mozdulatokkal veri az ellent,a fegyokkal úgy verekednek mintha papirból lennének,a nehézségi szintről nem is beszélve,stb. stb.
  • Calver
    sztori spec nekem bejött, harcrendszer se rossz, de az ismétlődő helyszínek...
  • Chipii
    5000 a kieg? felejtős:)
  • Chipii
    Nem akarok lehangoló lenni, de az elsőhöz képest erős visszaesés. Pozitívum: átdolgozott, komplex harcrendszer, ami a csapattársak által közösen létrehozott kombókra épít, és elég jól scriptelhető, és a relative szép grafika. Negatívum a (szerintem) gyenge sztori, és az unalmas, ismétlődő helyszínek. Amikor először mész végig a pályákon, akkor wow, amikor másodszorra, akkor so-so, sokadszorra meg no comment:)

• avsk
    A potent az melyik fajta? A közepes lirium poti v. a legmagasabb szintű poti?
  • gerey
    Nem mindegyik olyan, ha jól tudom csak a potent lyrium, de nem biztos, csak egyszer csináltam próbaképp, de kiábrándítóan és gusztustalanul sok arany jön be belőle, szóval inkább hanyagolni szoktam.
  • Although
    Kicsit hack@slash lett a harcrendszer mindenképp normál felett kezd el. Legalább hardon. A boss harcok viszont ütősek szintén.
  • Although
    De pl a karakterednek is van hangja pl :)
  • Although
    A történet Bioware standard de már konzol átírat inkább leegyszerűsítve nagyon de majd meglátod. De nincs annyira lebutítva mint a Skyrim az Oblivonhoz képest a harcrendszerre.
  • Hegyirabló #17147
    Na megvettem ma a második részt, remek áron. Jó játék?

Csak a kiegészítőt nem tudom megvenni, legalább is 5000Ft-ot nem fogok adni egy szimpla kiegészítőért.
  • avsk
    Egyébként megnéztem a szinte összes képzettséget (méregkeverés ,növénytan, csapdakészítés),mert állítólag vki. abbol szerzet sok-sok aranyat,hogy a komponenseket olcsóbban vette és előállitva drágán adta el. Na mármost kipróbáltam,és szerintem kamu az egész.Az összes komponens össz ára drágább volt mint az összeálitott méreg/ital/csapda.Vagyis ezzel a "trükk,,-el biztos nem lehet meggazdagodni.
  • Fantusz
    A képességnövelő könyvek igen haszosak, legjobb befektetés azokat megvásárolni.
    A használati tárgyak közül pedig csak az igazán fontos, egyedi darabokra szabad költeni, arra nem lesz keret, hogy minden kacatot összevásároljunk, de nem is szükséges.
    A játék kezdeti szakaszában még nincs minden cucc a kereskedőknél, érdemes figyelni a változásokat, de ami egyszer megjelenik, más nem fogja előlünk felvásárolni.

Régen játszottam már a DAO-val, de úgy emlékszem, hogy páncélok közül csak a Gázkabát (könnyűpáncél), és a Kaszásgúnya (mágusköpeny) érdemel említést.
    Wade mester kisérleti darabjait rá lehet adni szerencsevadászokra, főkarakternek (ha nem csuhás mágus), marad a remekműve, plusz lootból lesznek még használható szetek - lehet válogatni.
    Fegyverekből már több érdemleges darab van a kereskedőknél, de a DLC-k is adnak olyan cuccokat, amelyek jobbak a kereskedők cókmókjainál (Csillagagyar, Csigányzúzó, Tél lehellete, stb).
    Rúnák közül a nagymesteri rúnákat érdemes megvásárolni, a többi felejtős.
    Elegendő aranyat lehet szerezni a játékban, nem kell gyűjtögetni a fölösleges dolgokat, el kell adni minden páncélt, fegyvert, amit nem használ senki, fölösleges a ládába gyűjtögetni a sok lomot.

Egyetlen hely van, ahol jelentős mennyiségű aranynak kell csörgedezni a zsebben: Orzammar, Porváros - a lírium üzlet (ezért sem szabad a játék elején fölöslegesen költekezni, s Wade mestertől se sajnáljuk a 10 aranyat.)
  • Hegyirabló #17144
    Jómagam pozitívumnak tartom, például a Sacred vagy akár a Diabloval ellentétben, hogy a játék végére nem leszek aranymilliomos. Ez is növeli a kihívást.

Ha jól emlékszem az AD&D könyv azt írta, hogy 100 arany, az egy földműves éves jövedelme.
  • Calver
    oldal alján keresőbe fade szócska beír, és: ollé
  • avsk
    Nemtudom már mikor (pár hónapja?) olvsatam egy módot,hogyan lehet átugrani a kőrtoronyban az enyészetes részt mikor csapdába esünk.Sajna nem mentettem le,tudna vki. ebben segiteni,mert 2.-ra vittem már át de szerintem a játék 1etlen unalmas része és nincs kedvem még egyszer.
    Úgytudom az össz plussz tulajdonság pontot is meglehet szerezni.De TP.-t is?
    Kössz a választ előre is:).
  • avsk
    5000 semmikép nem kell,bőven megelégednék 150-200-al is,csakhát olyan nehezen gyűlik,és annyi mindet vennék,hogy gondoltam rákérdezek,hátha tud vki. vmi. +oldást rá:).
  • Fantusz
    Az egyik dolog az, hogy nem csak egye bizonyos kiszerelésű lírium itóka gyártható nyereségesen (nem az, amivel számoltál)
    A másik dolog meg az, hogy szerinted mi értelme van órákon keresztül ezzel vesződni, mi a fenének kell 5000 arany?
  • avsk
    1-2 hónapja olvastam egy olyan hozzászolást,hogy a nagy adag lirium poti összeállitásábol sok pénz szerezhetünk,mert állitólag drágáb eladni.Pontosan ez volt:"több mint 5000 aranyat csináltam kraftból pár óra alatt...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    potent lyrium potit 98 ezüstért ki lehet hozni: denerim kocsmában szoktam venni üveget, meg a két komponenst, a mágustoronyban meg a lyriumot. Eladni 1.25-ért lehet (27 ezüst nyereség), de ha törpe nemes vagy, akkor Gorin dupla annyit fizet mindenért (1.50 arany nyereség/poti). Százasával kell venni a kompikat, aztán kattkattkatt:)"
    Na mármost ezt leteszteltem,de ez hülyeség,hacsak nem más kereskedő többet nem ad érte.Mert igaz,hogy a nagy lírium poti ÉRTÉKE 2 arany,de ez még nem azt jelenti,hogy ennyiért is tudjuk eladni.Összeadtam szoroztam és a komponensei összesen 1a,39e,70r mig az eladása 50 e.
  • Fantusz
    Az egy olyan hiba, ami cheat - nem egy természetes dolog, ha lényegesen többért lehet eladni valamit, mint amibe az előállítása került (az életben persze így működik, de a játékokban az ilyen cheat szagú)
    Ki sem próbáltam a fent említett akciót, de itt is elég sokszor ajánlották már.

A lírium bizniszből elég szép összeget ki lehet hozni magas meggyőzéssel, Mélyutakon pedig elég sok törpe cókmókot lehet találni, amelyeket jó áron lehet eladni.
    A DAO nem arról szól, hogy a játék utolsó harmadában milliomos legyél-
    Ki kell taktikázni, melyik cuccra érdemes költeni, s azt meg tudod venni, nem kell többszáz arannyal a zsebben kalandozni.
    Harcosnak, szerencsevadásznak nincs jobb páncélszet, mint a Wade mester harmadik sárkánypáncélja (10 arany az elsőért), ha fönt vannak a DLC-k, azokból is sok prémium cucc jön.
    Köpenyes mágusnak a kaszásgúnya és a lord magiszteri bot mondjuk nem rossz, illetve kaszttól függetlenül van néhány hasznos ékszer, képességnövelő könyv, nagymesteri rúna.
  • Calver
    piagyártás. azt hiszem legnagyobb lírium poti anyagköltségének sokszorosát hozza vissza, de majd valaki pontosít, én nem használtam, nem is fogom - így is fuldoklik a kétlábú a pénzben.
  • avsk
    Miért ne akarjak:D?Milyen cuccgyártásra gondoltál,pl. gyogynövénytan?
  • Calver
    DAO gazdasága kicsit... érdekes.
    konkrétan cuccgyártással ha akarsz végtelen mennyiségű pénzre tehetsz szert (ne akarj).
    de az a küldetés adja a legtöbb aranyat a játékban, amellett szinte minden más... eltörpül.
  • avsk
    üdv
    Pénzkereséssel kapcsolatban milyen tanácsokat tudtok adni?Egy nagy összegről tudok a lírium csempészetről a törpe és a mágus közt.De van más módszer is sok összeg kereséséhez?
  • CAC
    Köszi a választ!

Jogos, amit mondasz. A legnagyobb problémám nem is a mellékszálak, hanem az a bré, amit 2 marokra fogtam sajnos. Történt ugyanis, hogy épp kiszabadítani mentem a királynőt. Aleister (Ez kicsit vicces. Így hívják a fő karakterem, mert más fórumokon ez a régi nockem, és nem tudtam, hogy hasonló nevű allym lesz. ), Alistair, Morrigan, Wynne volt a csapatban. Random encounter megjelent Zevran régi cimborája, így Zevrant a tank Alistair helyett választottam be. Úgy alakultak a dolgok, hogy az exbérgyilkos nem vett részt a harcban, ez azért ciki, mert a győzelem nélkül automatikusan ment tovább a szál a Howie rezidenciába, amit 3 karakterrel kellett végigzúznom, full inventoryval. :)

A mellékszálak miatt egyedül Morrigan-Flemmeth szál érdekel még. Azt szeretném megcsinálni.

Még egy kérdésem lenne. Ha a vérfarkiknak segítettem volna, akkor a szövetségesek ládáinál egy vérfarkas alldogált volna feltehetően. Neki milyen cumót lehet adni?