18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Néhány napja írtam erről az állapotról: az országgyűlésen még meg kell hoznod egy fontos döntést, s azt követően még lesz esélyed megcsinálni a melléküldetéseket, csak hangulatilag már nem a legjobb lóti-futizni, amikor az éjfattyú horda megindult...
    Kötelezve nincs a játékos, de szerintem a melléküldetéseket ajánlott megcsinálni még az országgyűlés összehívása előtt.
    Lineáris lesz a játék, ha az országgyűlés után visszatérsz Redliffe-be, ez főleg akkor lehet fontos, ha az Awakeningbe szeretnéd importálni a karakteredet (inventoryval megy, a ládában lévő cuccok elvesznek, így bizony egy elég hülye helyzet lehet: minden fölös holmit eladni, s az értékeket vinni a csatába, a kiegben főleg aranyra lesz szükség a játék elején)
  • CAC
    Srácok nyugtassatok meg!
    Miután összehívtam Denerimben az Országgyűlést, megindultam kiszabadítani a királylányt, elkapták a főhőst, majd kiszabadítottam, ugye nem lesz ugyanilyen lineáris a játék?!

Van még egy csomó mellékküldetésem, nem akarom őket hagyni,
  • CAC
    Hm. Akkor passzolnám.
  • avsk
    Igen ugyanezt csináltam én is szó szerint ,de nem hajlandó a beállítások mentésénél megtartani.Átállitottam angolra--> beállítások mentése-->szinkron nyelvnél visszaugrik automatikusan az eredeti állapotra közvetlenül a mentés után.
  • Evoluti0N
    Nem. A The Golems of Amgarrak a fő játéktól különálló dlc. Az Other Campaigns-nál indítható el külön a főmenüből, mint pl a Darkspawn-os, vagy a Lelianás dlc-k.
  • CAC
    1. elindítod a játékot
    2. beállítások
    3. grafika
    4. Nyelv, szinkron nyelv angolra
    5. Dragon Age Vérvonalak fül / Beállítások mentése
    6. Fájl / Kilépés
    7. Játék indítása

Egyébként ez az a kieg, ahol Shale-t a gőlemet lehet felszedni, nem? Mert ez nekem is megvan, és tökéletesen működik vele a magyarítás.

• avsk
    Azt Írja pontosan,hogy:"A The Golems of Amgarrak telepitő kiválasztott verziója nem kompatibilis a Dragon Age:Vérvonalak telepitett példányának nyelvi beálitásaival."
    Megnéztem a konfigurációs ablakban de azzal nem mentem előrébb,ua. írja.Gondolom az egész játék angolra vitelére gondol,de azt meg nem tudom hol keressem,hogy beállithassam.Mert gondolom,hiába magyar verzióként vettem meg az angolnak is simán benne kell,hogy legyen.
  • CAC
    Hogy érted, hogy nem segített?
    2 legördülő menüből lehet a feliratok és a szinkron nyelvét változtatni. Itt csak azok jelennek meg értelemszerűen, amik telepítve vannak.

Nem lehet, hogy átállítás után nem mented el?
  • avsk
    kössz az infot.A 2. lehetőséggel már probálkoztam de az nem segitett:(.Még körül nézek.
  • ferenc001
    Vagy egyszerűen csak az konfigurációs ablakban átállítod. De miért a "nehezebb" megoldás jutott eszembe először, azt nem tudom :D
  • ferenc001
    Nekem ilyen gondom sose volt, de talán ha a registry-ben átírod a Language értéket, az megoldja.
  • avsk
    Nem tudja valaki,hogy a játék nyelvi beállításait hol lehet megváltoztatni?A The Golems of Amgarrak feltöltése elött azt írja,hogy nem kompatibilis a nyelvi beállitással.
  • CAC
    Nekem is kilépeget win7 32 bit alatt. Szinte mindig akkor, amikor az inventory, character sheet-et hoznám be.
    Tovább Orzammarban x óra játék után belassul a progi. Nem futásában, hanem a helységváltás alatt a betöltés lesz nagyon csiga. Ki/be kell lépnem a játékba, hogy normális legyen.
  • Hegyirabló #17119
    Nem a nyelv! Ezt adta ingyen az egyetem! :)
  • Botond #17118
    Talán lehet, a sok nyelv ami ultimateben van az zavarja be. Amúgy te melyik nyelveket használod a 30ból, hogy fontos volt az ultimate? :)
  • Hegyirabló #17117
    Képzeld, pajtás, nekem sem varez! Igaz, hogy nem is a szar Home, hanem Ultimate.

Érdekes módon még is azzal vannak tele a magyar és a külföldi fórumok, hogy létezik ez a kilépés hiba. S bár konkrétan senki nem írja le, de mivel mindnek Windows 7 64 bit van, ezért nagyon valószínű, hogy ez létező hiba.
  • Botond #17116
    Nekem még soha semmi bajom nem volt win7 64bittel. Igaz home premium és nem warez.
  • Hegyirabló #17115
    Windows 7 64 bit. No igen. Biztosan véletlen, hogy az ilyen és ehhez hasonló hibák elsősorban ennél az operációs rendszernél jelentkeznek.
  • Terminátor14
    Sziasztok!

Kezdek egy pöttyet mérges lenni, remélem valakinek van egy életmentő ötlete.

Gondoltam nosztalgiázom egy kicsit, végig akartam vinni a játékot újra egy mágus karakterrel, el is vittem az országgyűlésig, 40 óra van benne, úgy, hogy a legtöbb párbeszédet elnyomkodtam és nem tettem fel semmilyen dlc-t. Aztán nem tudtam leverni a kedvenc hadvezérünket, ezért indítottam egy új játékot törpével, mondván annyira antipatikus egy népség, hogy még soha nem kezdtem velük. Ettől a pillanattól fogva a mágusos mentéseim nem működnek, bármelyiket töltöm be, az első cselekvésnél (párbeszéd kezdeményezés, csapatválasztás, területválasztás stb..) kidob a játék a szokásos "dragon age vérvonalak működése leállt" szöveggel.

Ilyenkor mit tudok csinálni?

Win7 64bit. Amíg csak a mágus karakterrel játszottam, addig semmi probléma nem volt a játékkal.
  • Fantusz
    Ez csak egy játék, de mégis hogy kellene egymáshoz viszonyulniuk? :-)
    A végigjátszás után sokminden megvilágosodik, de legalább annyi homály marad a banyóca körül, aki egy igazi kaotikus személyiség, nem lehet rá azt mondani, nem tudja mit is akar(t), de az érzelmekkel nem igazán tud mit kezdeni.
    Próbáltad már a szerelmes Morrigant beinvitálni a sátorba?
    Cifra dolgokat lehet kihozni a játékban romantikázásokból, s nekem úgy tűnt, hogy a kaland vége felé a karakterek hajlamosak becsavarodni, nem sikerült rendesen összehangolni a sok irányból jövő információkat.
    A Leliana-Morrigan rivalizálással nincs gond, de volt olyan, amikor Alistair teljesen meghülyült, végig hanyagoltam, s mikor közöltem vele, hogy ő lesz a király, kétségbeesésében szerelmes lett.
  • Hegyirabló #17112
    Na, most meg belekerültem egy szerelmi háromszögbe, már csak ez hiányzott. Ez rosszabb, mint egy valóságsó.

Morrigan szerelmes, Leliana csak rajong, viszont mind a kettő utálja a másikat.

Ezt hogyan oldom meg...
  • Hegyirabló #17111
    Ja, és borzasztóan idegesítő, hogy nem gyakran, de időnként kilépeget a játék, s abban is biztos vagyok, hogy nem a konfigommal van baj!
  • Hegyirabló #17110
    Itt térnék rá a sok bug közül az egyikre. Visszakapta a kardját, ennek ellenére még mindig folyton azért rinyál.
  • Fantusz
    Wade mester ebből a szempontból érdektelen, de véleményem szerint a játékkészítők túlzásba viszik a szabadelvűséget, igen illúzióromboló tud lenni néhány azonosnemű karakter viselkedése (ebből a szempontból nem vagyok liberális).
    Itt most nem is az Origins-re gondolok elsősorban, bár kétségtelen, hogy Zevrant igazán nem tudtam megkedvelni a ferde hajlama miatt.
    Általános jelenség lett a játékokban a "buzulás", s nem hiszem, hogy a játékosok többsége ezt helyesnek tartja.

Nincs abból semmi gond, hogy nem tudtad (nem tudhattad) milyen "apróságok" számítanak a játékban.
    Említettem, hogy az első karimmal 19-es szinten már a játék végére értem, kihagytam rengeteg melléküldetést (még Gax Kang is kimaradt), és megnyugatlak, Wade mester tőlem sem kapott aranyat :-)

Sten otromba fráter, kezdetben elég idétlen is, de ha megkedvel, és jól fejleszted egy igen hasznos tank lesz.
    Kúnári mivoltából adódóan sokszor más a véleménye, de ha sokat beszélgettél vele, ezeket már tudod.
    Kiszabadítani talán azért nem ment, mert nem kedvel, nem tart alkalamas vezetőnek - ezt általában gyorsan le lehet vele rendezni még a kezdetekkor, s ha a kardját visszakapja előad egy kis monológot, aminek a lényege, hogy rendkívüli harcos vagy, vezesd, és ő követ a csatába (persze el is lehet küldeni)
  • Hegyirabló #17108
    Azt meg tudom, hogy ez egy liberális játék, magam is az volnék, de Wade mester és a menedzsere egészen véletlenül nem homokosok?
  • Hegyirabló #17107
    "(...)pikkelyéből készíti el Wade mester a játék legerősebb páncél szetjét (ha a kisérleti darab elkészítésére adtál neki 10 aranyat)(...)"

:S

Jó, hagyjuk...

Egyébként véleményem szerint fordítottan interaktív a játék. Akármennyire is megszerettem, itt a kritika ideje. Azt értem ez alatt, hogy engem bármikor számonkérhetnek a társaim, én viszont nem kérhetem számon őket, pl. Stent, hogy miért nem jött segíteni kiszabadítani! Legszívesebben pofánvertem volna. Persze elküldhetném, de akkor meg egy tankkal kevesebb.
  • avsk
    Azt írja,hogy automatikusan telepitenie kéne ,de nem teszi.
  • Fantusz
    Következő kaszt?
    Erre nehéz tanácsot adni, ugyanis szerintem fontos az, hogy a játékos szeresse azt a karaktert, amivel játszik.
    A DAO egy sokkaraktere3s játék, s a fentiek miatt van az, hogy egy-egy karakter az egyik játékosnál kedvenc, a másik pedig utálja, de hát a főkaraktert muszáj szeretni :-)

Mondanám, hogy szusszanj picit, és játszd végig az eredettörténeteket (human nemest már ismered, ami még lehetőség: mágus, pagonyelf, városi elf, törpe nemes, törpe kotorék), de ez is olyan dolog, hogy nem mindenki szereti előre tudni az "előéletet"

Harcos után gondolom nem szeretnél ismét harcost, kérdés mennyire tudsz a mágusokkal azonosulni.
    Három mágus (főkarakter Morrigan, Wynne) és egy tank brutális tud lenni, de lehet szórakozni különleges felállású csapatokkal (pl. három szerencsevadász, vagy három harcos mögött egy healer)

Bármelyik úton indulsz, egy előnyöd mindenképpen lesz: a most megszerzett specializációk már aktívak lesznek, Lotheringben szabadabban tudsz speciálódni.

Jah és az a sárkány, amit most nyírtál ki, egy kulcsfigura: a pikkelyéből készíti el Wade mester a játék legerősebb páncél szetjét (ha a kisérleti darab elkészítésére adtál neki 10 aranyat).
    Ha jól csináltad a páncélod jelentős tűzellenállással, kimerültség elleni védelemmel készül (ha sóher voltál Wade mesterrel, csak egy "mezei" páncélt csinál)
  • gerey
    Hülye kérdés, de le töltötted éd telepítetted őket? Ha igen, akkor Ostagar és Soldier's Peak elérhető lesz a térképről. A törpös meg gondolom a The Golems of Amgarrak, az külön érhető el a főmenüből betöltve.
  • avsk
    Hali
    Tegnap vásároltam pontokbol 3 DLC-t (Ostagart,kamarás erődöt,és vmi. törpöset).De azon kivül,hogy a pontjaim lementek még semmi nem történt.Lehet,hogy az új területek,csak bizonyos lvl. elérése után jelennek meg?De a főmenüben se az elérhető/telepitett tartalomban nem változott semmi se a letöltési állapotban.Akkor most mi van?Ezeket a DLC-ket nem kel letőlteni,hanem szimplán megjelennek a játékban (amit kötve hinnék)?
  • Hegyirabló #17102
    Sikerült kinyírnom az egyik süsüt hajnalban, még pedig a fennsíkon lévőt. Fogtam, és lenyilaztam. A többiek már rég csontvázak voltak, de nekem sikerült beállnom valami olyan helyre, ahol le tudott köpni, de nem tudott megmarni. Így viszonylag hamar sündisznót csináltam belőle. Szerintem így fogom megpróbálni Flemethet is, csak előtte elmegyek sörért (mármint én, Hegyirablo, hát ha van az ósánban Eszmélés is).

Egyébként Fereldenben is olyan kormány van, mint nálunk? Kettő kivételével az összes nemes engem támogatott, még is azt hírdette ki Loghain, hogy fogassanak le, és végezzenek ki, valamint küldjék rám a TEK-et és a NAV-ot.

Szerinted második végigjátszásra melyik kasztot válasszam?
  • gerey
    Ha elfroot-t adsz a Dalish szövetséges ládába xp-t kapsz. Máshogy nem lehet elérni a 25. szintet.
  • CAC
    Ez az "erősebbek lesznek" dolog nem tudom honnét jött. A magyarítással játszom...lehet, hogy félrefordításról, vagy részemről félreértelmezésről volt szó.
    Az xp jó dolog, mert kihagytam pár mellékküldetést.

Én jelenleg lv16 vagyok, és most tartok a Deep Roads elején. Hátravan még az elf vidék, no meg a főváros fele (ahová még nincs bejárásom). Biztos nem lesz meg az lv25, de nem is igen tudom, hogy miképp lehet azt elérni. Úgy értem, a monszták nemigen termelődnek újra, tehát az utazás közbeni random encounter kivételével alapvetően fix a játékban összegyűjthető xp mennyiség. 1-2 side quest maradt csak ki nekem, ergo lv24-ig el kéne jutnom, de szerintem nem lesz meg csak valahol 22-23 környékén.
  • Fantusz
    A "szétszedésnek" sok oka lehet.
    A küldetéseket érdemes megcsinálni, de végülis nem kötelező minden mellékküldetéssel vacakolni, ha nincs hozzá kedved.
    Az alapjátékban a max. szint 25, de nem tudom van-e olyan, aki ezt elérte, az országgyűlés előtti 19-es szint elfogadható, 22-23-as szintet elérheted a játék végére.
    Az országgyúlésen még lesz egy-két esemény, utána lehet szabadon mozogni, de itt már nagyon "sűrű a lekvár", ha eddig nem csináltad meg a melléküldetéseket, valószínűleg nem is fogod.
    Redcliffe-be visszatérve szűnik meg a szabad mozgás lehetősége, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékosok többsége az országgyűlés után már a végső harcba veti bele magát, nem kezd el sokadrangú melléküldetésekkel húzni az időt (nincs hangulata úgy a játéknak - tombol az éjfattyú horda, te meg valami jelentéktelen jegyzetből kiindulva bóklászol a térkép másik felén)

Első játékomban én is nagyon sok küldetést kihagytam (rengeteg a rejtett küldetés, fel kell szedni, meg kell nézni minden apróságot, és elolvasni a jegyzeteket), s bizony 19-es szinten már a jéték végére értem, a többi karakteremmel már kihúztam 22-23-as szintig.
    Wynne sokszor volt már téma nálunk, valószínűleg ő (spirit healer) hiányzik a csapatodvól, azért is szenvedtek, de ez van, nélküle kell győzelemre vezetni a csapatot.
    A végjátékban különben is vannak mentőövek, be lehet hívni szövetségeseket is a harcba, a Vezérdémon ellen pedig hívás nélkül is jönnek (jah persze te az egyik távolsági osztagot kiirtottad).
    A Vezérdémon a játék leggyengébb sárkánya - nevetségesen gyenge.
    Legyőzése inkább azért kihívás, mert repked ide-oda, köpködi a "szellembombákat", s a közelharcosok nem mindíg tudnak a közelébe férkőzni, igaz nem maradnak ellenfél híján jönnek az alacsonyabb rendű pokolfajzatok is.
    Itt is lesz egy komoly segítséged, ha a csapatban lesz olyan, aki folyamatos működésre tudja bírni, de ennélkül is legyőzhető.

• Hegyirabló #17098
    Kedves Fantusz!

19-es szinten vagyok, és az országgyűlés előtt állok. Érdemes végigcsinálni, vagy tudom még tápolni valahol a karakteremet? Országgyűlés után továbbra is szabadon mozgok a térképen? Csak mert a jelenlegi szintemen a sárkányok szétszednek, mint foxi a lábtörlőt.

Nem nagyon van ötletem már, hogy hova menjek és mit csináljak még, egy-két olyan küldetés maradt, amihez vagy szintlépés kellene, vagy megtalálni valamit/valakit.
  • Fantusz
    Nem hiszem, hogy erősebbek lesznek, bár elképzelhető.
    A bizonytalanság oka, hogy gond nélkül meg lehet csinálni a végső csatát a szövetségesek behívása nélkül is, ebből a szempontból lényegtelen, hogy erősebbek-e vagy sem.
    Ugyancsak nincs jelentősége, hogyan harcolnak a háttérben, nektek a Vezérdémont kell legyőzni, miközben a szövetséges csapatok az éjfattyú hordákkal harcolnak.

Aminek lehet jeletősége: a beadott adományokért XP-t kapsz, ami esetleg hozzásegít szintlépéshez, s így erősödtök.
    Hozzásegíthetnek az adományok a szintlépéshez, de azt ne várd, hogy adományozásból több szintet megléphettek.
  • Fantusz
    Human nemesből lehet uralkodó, és nem törvényszerű, hogy ezért berágjon rád bárki is a csapatodból.

Nem tudom mi van a másik lemezen (nézd meg)
  • CAC
    Urak!

A szövetségesek ládáiba van értelme pakolni? A lovagoknak arany kell a felszerelésükre, a mágusoknak meg rúnák.
    Valahonnét az rémlik, hogy ha támogatom őket, akkor a végső összecsapásban erősebbek lesznek. Node ez miben minősül meg, és mennyit kell nekik adnom?
  • Hegyirabló #17094
    Mindegy, mert vissza kellett töltenem. Mindenki berágott rám, hogy azt ígértem a csajnak, elveszem feleségül.

2-es lemez mire való?
  • Fantusz
    Amint látod, olykor van véleménye a csapat tagjainak a cselekedeteidről (mégha nem is tökéletes a rendszer)
    Több végigjátszás lehetősége is benne van a játékban, az ominózus esetnél, ha valakit feláldoztál, Alistair (érthetően) kiakad, ha véráldozat nélkül oldod meg a feladatot, jelentősen növekszik a barátság indexed a kamarás-társadnál.
    A királyválasztásban viszont nem ez a történet játszik szerepet, poént nem szeretnék lelőni, egy jövőbeni döntésed függvénye, hogy Alistair lehet-e király.