18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Oghrennel picit kibabráltak, mert ha a játékos a "logikus" útvonalat követi, a törpe igen későn kerül a csapatba, s addigra már megvannak a kedvencek, szinte még ismerkedni sincs idő, véget ér a játék (valószínűleg ezért is kapott Oghren aktív szerepet az Awakeningben).
    Volt végigjátszásom, ahol célzottan azért mentünk Lotheringből Orzammarba, hogy az iszákos törpét minél hamarabb "besorozzuk".
    A mélyúti kalandot picit halasztottuk (bár Oghren így kevésbé beszédes, a főhős csak Branka megtalálása után tud párbeszédet kezdeményezni vele), Oghren tagja lett a Körtornyot felszabadító szakasznak.
    Az Enyészetben enyhén kiakadt, hogy mi a fenét keres ő egy olyan helyen, ami nem is létezik :-)
  • Fantusz
    Egy végigjátszást mindenképpen megér az Awakening, bár jócskán elmarad az Origins színvonalától.
    Az itteni csapatodból csak Oghren lesz ott is melletted, bár a többen is feltűnnek epizódszerepekben, semmi jelentőségük nem lesz, a két rész "összefésülése" nem sikerült túl jól, de a történet érdekes, még akkor is, ha nagy titkokra nem derül fény.
    A társak érdekesek, de bele kell törődnöd, hogy igen komoly visszalépés a viselkedésük, románc nincs, s beszélgetni is csak akkor lehet velük, ha ők szólítanak meg (személyes küldetéseik kapcsán), s Oghren a közös múlt ellenére semmivel nincs közvetlenebb viszonyban veled, mint bármelyik másik újonc.
  • avsk
    Általában ha Morrigan a csapatunkban van,akkor iszonyú jó aranyköpések szoktak lenni.Bár én még az Oghrenn-Morrigan párossal még nem utaztam,de hamarost kipróbálom.Viszont aki a Sten-Morrigan párbeszédeket nem látta,próbálja ki a velük való utazást is.Nagyon poénosak,főleg mikor a mágusnő,mindenfélére akarja rávenni szegény Stent,azt a végén már megelégeli az állandó zaklatását...Komolyan,már sajnáltam a marcona harcost:D.
  • Chipii
    Érdemes, vannak benne érdekes csapattársak:)
  • Although
    A történet és a karakterek már "nem élnek" annyira mint a DA:O-ban. És nem is mindenki van már benne az eredetiből. Kicsit sok szempontból talán az EA befolyása látszik rajta. De egy jó történet, nehéz harcokkal is megfűszerezve és még egy pár órát eltölthetsz kedvenc fantázia világodban. :)
  • Hegyirabló #17287
    Eszmélésről tudtok írni valamit?

Mert akciós lett CD Galaxisban, megvenném, ha érdemes.
  • Hegyirabló #17286
    Én ezt már említettem korábban is, mikor Zevran azt kérdezte, hogy mit fogunk csinálni, ha vége ennek az egésznek, erre van egy olyan válaszlehetőség, hogy győzelmi ünneplés gyanánt jól megerőszakolunk téged! :D
  • Fantusz
    Nekem kifejezetten tetszett a magyarítás.
    Előfordulnak szójátékok, mint pl. a Csacsiga, de az sem gyenge, amikor Oghren káromkodik, büdös csigányokat emleget :-)

A csapattagok egymás közötti párbeszédére is érdemes időt szentelni, hogyan viszonyulnak egymáshoz a többiek, azokban a párbeszédekben is rengeteg humor van.
    Pl Oghren-Morrigan:
    - Nekem nem tudsz ártani te boszorkány!
    - Miért is nem?
    - Immunis vagyok a mágiádra!
    - Szóval azt állítod, hogy téged nem lehet tökön rúgni?

Az se egy gyenge jelenet, amikor Wynne és Oghren összehaverkodnak, miután kiderül, hogy a mágus is szereti a sört :-)
  • Hegyirabló #17284
    Jaj, Istenem, Csacsiga a neve Leliana csigányának! :) Kifekszem!
  • Calver
    bedobod fent tactic vagy slots szavakat keresőbe, és kidob egy csomót
    nem használtam soha (nekem mindig elég volt), szóval nem tudok így ajánlani.
  • steweee
    linket adsz ? megköszönném, és hátha másoknak is segítség lenne... a tesnexuson és skyrimnexuson vagyok nagy böngésző, a dragon agén nem igazán...
  • Calver
    van rá mod btw.
  • Fantusz
    A második részben valóban kezelhetőbb a taktikai beállítás, itt ugye elég nagy kötöttség, hogy "képezni kell" a hősöket, az elegendő taktikai fiókért (fogaskerék ikon).
    Sok szöszmötöléssel jár a taktikázás, illetve annak a kisérleti része: mit érdemes beállítani, melyik képességek működnek jól, melyeket érdemesebb kihagyni, másképpen alkalmazni, stb.
    A kisérletezgetésnek igazán előnye több végigjátszáskor lesz, ha a játékos időt szán a taktikázás kiismerésére, a következő játékban már rutinból be tudja "táblázni" a csapatot.
    Normál ellenfelek ellen rémálom szinten is képesek megnyerni a csatát komolyabb beavatkozás nélkül, bossok ellen viszont kell a kézi vezérlés.
  • Although
    2004-ben vagy 2005-ben kezdték el csinálni :)
  • steweee
    önmagában nem is lenne rossz a taktikai beállítás, de az mindenképpen egy idétlen fos dolog benne, hogy a szintnövekedéssel együtt lehet csak beállítgatni a slotokat. elég fura és idegesítő, hogy nem lehet alapból a health és mana potionok, vagy a heal-ek "idejét" megadni alacsonyabb szinten, mert "kevés a hely".

azért annyira nem bugyuta egyik karakter sem, hogy legalább ezeket ne hajtsa végre, vagy ki lehetett volna külön emelni más taktikai opciók közül...
  • b-type
    A jó taktika beállítása valójában egy minijáték szvsz.
    A második részben sztem(!) ez talán jobb...talán ez az egy.
    Tök jó érzés működés közben nézni amint jó taktikával mennyire eredményesen harcolnak.
    De nem egyszerű, és elég sokat kell szöszölni mire jó..finomítani.
    De egyre jobb és mindenképpen megéri, jóval élvezhetőbb és pörgősebb lesz.
  • Hegyirabló #17276
    Állítgattam már valamennyire a taktikát, de akkor most nekivágok, és precízen beállítom mindenkinek.

Köszönöm! :)
  • avsk
    Mikor én mágus karival voltam -és nem egy narancsszínű ellenfél ellen rohamoztunk-mindig ő vele mentem legelöl,az olyan tömeges varázslatok véget,ami baráti tűz lehetséges.Ilyen volt pl. a fagykúp.Már a csata elején mielött hozzámérnének lefagyasztottam őket és jöhetnek az összes többi karinak a kritikus sebzést hozó képességeik.Vagy a tűzlabda,amit megint csak csata elején érdemes,mert közben már nem olyan hatékony-barátok véget.Vagy ott van a taszítás-bénítás rúna kombináció is,stb. stb.
    Ha ezek megvannak jöhet a gúnyolódás:D.
  • Fantusz
    Továbbra is állítom, hogy a csuhás mágussal, mágusokkal sincs gond, ha van egy tank is a csapatban :-)

Taktikában, a viselkedésnél lehetőleg ne agresszív legyen a mágusoknak beállítva, ne álljon le pofozkodni (óvatos, távolságtartó - valami ilyesmi rémlik)

Sokan nem szeretnek a taktikai beállításokkal szórakozni, manuálisan irányítanak minden karkatert.
    Én elég sok időt szántam a kisérletezésekre, elég jól be lehet lőni a taktikai beállításokat, de az elit ellenfeleknél mindenképpen a "space" lesz a fő taktikai gomb.

Ami a lényeg: a gép föntről indulva végigfut a beállításokon, s ha talál végrehajtható műveletet, azt teljesíti (mindíg az elsőt, nem mérlegel)
    Ebből kiindulva, az első sor a gyógyital vedelés (te magad - egészség - kisebb 10% - tárgy használata - kis gyógyital)
    Mágusoknál a második sorba a mana ivás kerülhet, majd jönnek a képességek.
    Fenttartott képességeket érdemes állandóra hagyni, ne a csata kezdetén kezdjék magukra szedni a buffokat a karakterek.
    A többi képességnél mérlegelni kell, melyiket tartod fontosabbnak, az kerüljön előrébb.
    Elég sok "okosságot" ki lehet lesni az ajánlott beállításokból, de mindegyiket nem érdemes taktikába rakni.
    Ellenségektől körülvetten jó az elmecsapsás (sor elejére), de a fagykúpot ne bízd a taktikára, mert a csapatodat fogják szétfagyasztani a mágusok, ezt a képességet manuálisan használd.

Alap gyógyítás minden mágusnak javasolt, illetve a gyógyitalokból, mana italokból a többféle kiszerelés.

Csata kezdetén: space.
    Attól függően kik vannak a csapatodban, illetve milyen ellenfelekkel néztek szembe, s milyen terepen (pl. vannak-e csapdák) érdemes kiosztani az első feladatokat.
    Általában ilyenkor a tankot előre küldeni, aki magára vonja a tömeget (gúnyolódás, fenyegetés), mágusokat első lépésben érdemes szétszórni (mozgás), ne egy csomóban álljon a szakasz.
    A tank maga köré gyűjti az ellenfeleket, mehetnek a tömegpusztító varázslatok, illetve ha mágusok vannak az ellenség soraiban, azokat kell minél gyorsabban eltakarítani.
  • Chipii
    Én úgy csináltam, hogy általában én irányítottam a mágus karaktert, ha a főkarim nem mágus volt. Így SOKKAL hatékonyabb volt, lehetett pozicionálni a támadásokat. A harcos főkarid meg elvan magában is.
  • Although
    szerintem el is kezdek egy új játékot a hétvégén :)
  • Although
    Igazból ha alacsony fokozatokon játszol ezt nem annyira érzed. De ha felteszed hardra meg feljebb akkor kitárul ez a világ rendesen. Bele kell tanulni. Mivel nem egy karira kell figyeljél több koncentrációt igényel mint a solo típusú rpg-k. De a gyakorlat idővel segít majd. :)
  • Although
    Van egy gomb ami rögzíti a pozícióját nem mozog csak ha te direktbe küldöd valahová...De én se mostanában játszottam vele. :( de tervezem :)
    És van egy organizációs panel ahol stratégiát állíthatsz a karaktereknek milyen szempontok szerint mozogjon én főleg csak a defenziv azt hiszem meg ilyen dolgokat állítottam be illetve még jó pár dolgot, át kell nézni. De ha véletlenül elindul ilyen nálam is volt akkor pause és felülbírálod visszafutással. De ahogy elnéztem itt nagyon profi emberek vannak és ha benéznek akkor nagyon részletes tanácsokat fognak adni. :)
  • Hegyirabló #17269
    Na és azt hogyan mondjam meg neki, hogy maradjon hátul, mint pl. Morrigan? Meg azt, hogy a tank menjen előre, elvonni a többi figyelmét, stb?
  • Calver
    ne tudják megcsapni.
    ha pofozkodós alfaj, akkor pedig legyen sok-sok hp-d, és pörögjenek Arcane Warrior fenntartott képességek.
  • Although
    Tehát általában tankkal kell indítani mert magas agroja van és magára vonja az ellenek figyelmét ezt a buildba lehet fokozni is. Sokfajta megoldás van sok uton célba lehet érni. De csak a gyakorlat teszi a mestert dolog működik szerintem.
  • Although
    Aztán vannak ellenállást növelő dolgok ha spec egy mágus az ellenfél...
  • Although
    Az egyik megoldás hogy készítesz magas szintű potionokat és nyomod magadba, én általában ezt választom mert így nem kell mindenáron egy healert betennem. A másik hogy a healer karaktert felveszed az adott helyen.
  • Although
    Hát ez egy hc game. Nem tudom volt e már.
    Szóval pl az AOC is ilyen. A lényeg az hogy a mágus komoly páncél nélkül és bűvharcos spec nélkül hamar megfekszik ha ráütnek tehát ne nagyon hagyd hogy megüssék. sokszor biza itt meg kell állítani a space-l a dolgokat és újratervezni. A tank az tank viszi a balhét, a rouge dps az már kap valami páncélt relative magas a dps értéke de még ő se az akit a bikafej elé kell állítani. a tank az bírja az ütéseket és relative alacsony a dps értéke. Kb ennyi ez egy ilyen játék. :) tehát ez csapatmunkán alapul. Ez egy spec fajtája a rpgnek. Nem olyan mint a skyrim ahol te vagy a nagy hős ez teljesen más. Persze össze lehet hozni jó buildot idővel de az eleje az szopatós :)
  • Hegyirabló #17263
    Na jó, most lett elegem! A mágusom gyenge, mint a harmat, két csapástól megfekszik.

Tanácsokat kérek!
  • CAC
    :D

Alapvetően jó ez a kezdeményezés. Főleg az auto ignore.
  • Although
    Naa nem vagyok troll...Azok anyáznak és semmi értelmeset nem írnak a fő jellemzőjük hogy kritizálnak érvek nélkül a második kizárásomat egy ilyen miatt kaptam, kapott egy kis alázást És a moderátorok vele együtt kiraktak :)
  • Hegyirabló #17260
    Én folyton a Sacredből indulok ki. Ott battlemage-nek hívták a varázsló karaktert. Kardot is hordhatott, és közben varázsolt. Persze nem olyan látványosakat, mint a DAO-ban, hiszen az egy 2004-es játék. Így értettem. :)
  • Calver
    ollé
    én spec azt hittem "csatamágus" alatt ezt értetted #17215-ben.
  • Calver
    végtelen szeretetet árasztasz tőle
    igazából semmi, csak gyorsan (adatlapba bekattintással) be tudja lőni a kétlábú h segítőkész/értelmes ember vagy, nem pedig egy fogyatékos troll. itt ment már sok-sok elmélkedés pontozásról, és rengeteg sírás - valahogy mindig olyantól, akiknek bűbájos stílusa mínuszok tömkelegét hozta magával
    -50-es határ után hozzászólások rejtése meg mint idiótaszűrő van jelen.
  • Hegyirabló #17257
    Nem először hallom ezt a bűvharcos dolgot. Mi ez, és hogy lehet elérni, felvenni?
  • CAC
    És mi lesz, ha a plusz ér el valamennyit?
    Biztos van erről valami cikk itt. Ha valakinek kéznél van, megköszönném, ha linkelné.
  • Calver
    tekintve h napi egy mínuszt kaphatsz egy embertől, és neked 120 van... biztos nagyon sok "rosszakaród", és nem a bájos stílusod tehet róla
    sata75: ha eléri az "összeg" a -50-et, automatikusan rejtve lesznek hozzászólások ha a kétlábú nem állítja át beállításokban... szóval díjat már megkapta
  • sata75
    rossz topikba írtad:) itt nem divat a +-, de ha szeretnéd szívesen nyomunk 1-et csak mond melyiket:)
    -200-nál kapsz valami ajándékot?:)
  • Although
    Off még egy kicsit igyekezzenek a jelölők mert 5 kell még a -120-hoz és még pár a -200-hoz. :) Épp most néztem meg. :)