18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Mélyutakra a küldetés nélkül nem lehet lemenni.
    Jarwia lenne most a fontos, ha nem boldogulsz vele, töltsd vissza egy régebbi mentésedet.
    Olvasd el a naplódban mit kell(ene) csinálnod, talán csak kimaradt egy lépés a küldetésben.
  • szutyi93
    És a mély utakba sem tudtam még lemenni ki adja oda az engedélyt amivel átengednek a törpök a mélyutak bejáratánál? teljesen elakadtam mert semmit nem lehet csinálni mindenkivel beszéltem de az összes küldetés a mélyutakban lenne az az egy ami meg nem az a "Jarvia búvóhelyén" ott meg nincsenek a törpe gengszterek a házban ahogy kellene és tényleg mindenkivel beszéltem egész Orzammar-ban.
  • vato loco
    Legjobb a potion gyártás, pikpak ezreket lehet összehozni.
  • szutyi93
    Porvárosban három ember van akivel beszélni lehet az első a kereskedő akit kinyírtam a második egy nő akinek az apjával kellett beszélni és a harmadik ez a koldus akivel már mindent beszéltem amit csak lehetett de semmi.
  • Fantusz
    Porvárosban beszélni kell egy koldussal, ha ez a lépés kimarad nem lesznek ott a házban a törpe gengszterek.
  • szutyi93
    Van egy kis problémám elakadtam Orzammar-nál a "Jarvia búvóhelyén" küldetésnél már mindenkivel beszéltem egész Orzammar-ban és senki nem mond semmi használhatót. Tudom hogy az ajtóhoz amit ki kell nyitni kell valami csont amit úgy kapnék meg hogy van az a hely a nyomornegyed végén és ott lennie kéne pár embernek akiket megölök és elveszem de nekem nincsenek ott.
    Segítséget kérnék!
  • CAC
    No kiműveltem magam rúnavetésből. :)

Egyáltalán nem gazdaságtalan, sőt! Aki aranyat akar gyártani (lásd DaO lyrium poti), az sokkal gyorsabban meg tudja risztó rúna gyártással csinálni az egészet.
    Ha meg valaki rászán jó sok aranyat, akkor olyan varázstárgyakat csinál, amikért jóval többet kéne otthagyni az árusoknál.

Pl én megvettem minden rúnarajzolatot, és a nyersanyagokkal együtt kb 300 aranyból top varázstárgyakat csináltam az egész partinak. Ezeknek darabjáért simán elkértek volna az árusok 150-200 aranyat. Igaz alapanyagként kellett olyan fegyver, vért amibe lehet rúnákat pakolni, de akkor is nagyságrendi különbség van a 2 beruházás között.
    Ha meg az ember csak azokat a rajzolatokat veszi meg célirányosan, ami konkrétan kell neki, akkor még ennyit sem kell rászánnia.

Szóval a rusnyázás különösen ajánlott! Én másra nem is költök már.
  • CAC
    Én pont az Eszmélésben szívtam meg a specializációval.
    Tán összpontosítás elixírjének hívják azt a cumót, amivel újra el tudod osztani a pontjaidat...na miután ezt megitta Vellana, nem tudott Megtartó lenni (ami az előtörténetéből adódóan volt ugyebár), mert még nem volt kilockolva. :)
  • Chipii
    Újrakezdeni mindig új karakterekkel tudod, annyi előnyöd van, hogy a már unlockolt specializációkat induláskor is elérheted (tehát 7. szinten egyből elérhetőek lesznek). Ez elég is, hozzávéve a játékban szerzett tapasztalatot, újrajátszásra jóval könnyebben fog menni, ajánlott a nehézség emelése:)
  • Fantusz
    "1. A Körmágusok már nem segíthetnek nekünk."

Ez elég érdekesen hangzik.
    Neked kell tudni mit is csináltál a Körtoronyban, illetve mit nem csináltál.
    Ott fontos volt pl. egy tekercs, amivel meg lehetett akadályozni, hogy Uldred förtelmekké változtassa a mágusokat.
    Nail az Enyészetből kilépés előtt figyelmeztet, hogy vedd fel Andralla Litániáját, és szükség esetén használd.
    Azzal tudod megakadályozni, hogy Uldred a mágusokból förtelmeket csináljon, s a harc közben Wynne figyelmezet is néhányszor "Uldred készül valamire"
    El lehet tehát bukni a mágusokat úgy is, ha elvileg mellettük álltál, siker esetén a csata után beszéltek Irving főmágussal, s a tetőről együtt jöttök le.
    A Lovagparancsnoknak elmondod, hogy a torony tiszta, a mágusokkal nem lesz gond.
    Cullen itt ismét beugat, hogy meg kell semmisíteni a mágusokat, mert nem lehet tudni nem változtak-e förtelemmé - ne állj mellé, a lovagparancsnok a te döntésedet hagyja jóvá.

A DAO egy jól sikerült kalandjáték, ahol vannak következményei a döntésednek, s ezért figyelni kell a párbeszédekre.
    Végigjátszás után persze lehet rutinból tovább pörgetni a szöveget.

Nem hiszem, hogy Wynne-nek kötelező ott lenni az emlegetett párbeszédnél, de ha ő ott van, szerepet kap, illetve a Körtoronyban Irvint nem kell győzködni a segítségért, ha Wynne veled van.
    A kérdés most az, hogy mi is történt a mágusokkal?
    (nézd meg a naplódban, kik állnak melletted)
  • Hegyirabló #17322
    De akkor Wynnenek velem kell lennie ekkor?!

Mert ha nincs velem, és arra terelem a beszélgetést, hogy kell lennie más megoldásnak, akkor Teagan Bann jegyzi meg, hogy "Lírium és mágusok? Alig hiszem, hogy a Körmágusokon kívül bárkitől megszerezhetnénk őket."

Mire a karakterem csak kettőt felel:

"1. A Körmágusok már nem segíthetnek nekünk."
    "2. Nem, túl hosszú ideig tartana."

Nem lehet, hogy a Kőtorony felszabadításakor még is rossz választ nyomtam, és a templáriusok mellé álltam, de ennek ellenére Wynne velem jött?

S ha Wynnenek velem kell lennie Redcliff kastélyban, akkor mikortól? Elég, ha a nagyteremben, vagy jöjjön velem az elejétől?
  • Fantusz
    Ott van egy buktató, hogy a vérmágus cimbora nem említi a lehetőséget, hogy a körmágusok segíthetnek.
    Segítséget ajánl, de azt sem titkolja, hogy valakinek meg kell halni...
    Ekkor lesz a párbeszédben egy opció, hogy kell lenni más megoldásnak is... Wynne azonnak a Körmágusokat javasolja, hisz náluk van elég lyrium a szertartás végrehajtásához.
    Elfogadod, hogy a Körmágusok segítségét kéritek, e nélkül az opció nélkül hiába mész vissza a Körtoronyba.
  • Although
    Még spec az is add lehetőséget hogy kit választasz indulásnak, ha nemesembert akkor még van plussz lehetőséged is :) Szóval ezt szerintem simán végig lehet játszani 4-5 alkalommal :)
  • Although
    Hm nem hiszem. Nem lenne értelme mivel z ellenek szintje nem változik. Ez azt hiszem csak a Jade empire-ben volt egy ilyen fokozat. Mivel annak azért nem volt annyira nagy újrajátszási faktorraa mitn a DAO-nak. :) Itt legalább 4-5 különböző befejezése van csak a fő sztorinak. Meg is halhatsz, feláldozhatsz másokat vagy magadat. Meg előtte a királyválasztási ceremónián is van lehetőséged több is :) Fölösleges még a szintekkel is variálni :)
  • CAC
    Amikor Connorról van szó, akkor 3 lehetőségnek kell megjelennie. Vagy megölöd, vagy a kóbor vérmágus segít, vagy a körmágusok.
    Ha ez utóbbit választod, el kell menni a toronyba, ahol a főmágussal kell beszélned. Értelemszerűen csak akkor van erre lehetőség, ha a démonokat már kiverted a toronyból.
  • Hegyirabló #17317
    Miért nem tudok segítséget kérni a körmágusoktól, hogy üzzék ki a gonoszt Connorból? Wynne nem halt meg, a szövetségesem, még sem tudok élni ezzel a lehetőséggel!
  • CAC
    Igen, ezekkel tökéletesen tisztában vagyok, de nem ez volt a kérdés. :)

1. "Azt sem értem, hogy a runecrafting I mit csinál, mert a többi ugyebár annyiadik szintű rúnát képes előállitani, ahányadik szintű a képzettség. Node a runecrafting 1-gyel nem lehet 1 szintű rúnát csinálni tudtommal, hanem azt mindig venni kell."

2."4-es szintű képzetséggel ugyebár 4-es szintű (magymester) rúnákat tudok késziteni. Node láttam Masterpiece és Paragon tipusú rúnákat is. Ezeket. hogy lehet megcsinálni?"

A 2. kérdésnél szerintem elég a 4-es runecrafting, plusz kell hozzá a megfelelő recept. Szóval ez tárgytalan, de az még mindig érdekelne, hogy az 1-es rúnakészitésnek van-e valami értelme?
  • Fantusz
    Az Originsban találni, és vásáronli is lehetett különböző erősségű rúnákat, de készíteni nem.
    Az Eszmélésben bejött a rúnavetés, ezzel együtt a rúnákat ki is vonták a forgalomból.
    Az Originsből importálva, a nagymesteri rúnák megmaradnak a karakternél, ha az a hátizsákban van (fegyverből, ha jól rémlik eltűnnek a rúnák), kisebb rúnákat nem lehet átvinni.
    Az Eszmélésben már nem csak fegyverekbe, hanem páncélokba is tehető rúna, de erre áldozni kell aranyat, szakértelmet.
    Az alapszintű rúna itt alapanyag, abból kiindulva tudod craftolni a többit - 99-es kötegekben árulják, mire nagymesterivé craftolod jelentősen lecsökken a számuk (szerintem több "köteget" elkalapáltam)
    Komolyabb rúnákhoz kell még a többi kiegészítő (marató anyag, stb - amit a "recepten" kérnek) - ezeket árulja a "bűvölő".
  • CAC
    Kell hozzájuk "recept" igen, pontosabban meg kell tanulni a rajzolatukat.

Azt sem értem, hogy a runecrafting I mit csinál, mert a többi ugyebár annyiadik szintű rúnát képes előállitani, ahányadik szintű a képzettség. Node a runecrafting 1-gyel nem lehet 1 szintű rúnát csinálni tudtommal, hanem azt mindig venni kell.
  • Fantusz
    Régen játszottam már az Eszméléssel is, már nem is emlékszem, hogy a rúnavetéshez kellett-e "recept" vagy elegendő volt valamelyik karakterrel a gyakorlott rúnavetést megtanulni, s képes lett a legerősebb rúnák előállítására is.

Arra viszont emlékszem, hogy igen gazdaságtalan befektetésnek tartottam azokat a rúnákat, annyival nem erősebbek, hogy megérje kettessével beleölni a nagymesteri rúnákat.
    A rúnavetésbe belemerülni igen költséges szórakozás, az Originsből importált karakter az átvitt aranyak jelentős részét arra költheti, ahhoz képest a város megerősítésére szükséges 50 arany, csak aprópénz.
  • CAC
    Értelemszerűen az Eszméléssel játszom (ha már van runecrafting-om). Ezen felül kell még valami kieg?
  • vato loco
    Kieggel.
  • CAC
    Srácok, valaki ki tud okositani rúnakészités ügyben?

4-es szintű képzetséggel ugyebár 4-es szintű (magymester) rúnákat tudok késziteni. Node láttam Masterpiece és Paragon tipusú rúnákat is. Ezeket. hogy lehet megcsinálni?
  • steweee
    ha végigviszem (még csak elkezdtem vmikor egykét éve :) utána újra lehet kezdeni akár ugyanolyan erősségi fokozaton is a már feltápolt karakterekkel ?
  • Although
    https://help.ea.com/contact-us
    Ez a magyar ha bejelentkezel akkor magyar nyelvű emailt tudsz küldeni, én is használtam anno mert az EA-nak szánalmasan működik a dlc felismerő része és nem hiszem hogy sokan vannak akinek gond nélkül megy. Valószínű hétvégén újra telepítem akkor kezdődik előröl a dolog :)
  • Although
    Dear EA!

i have bought all dlc to Dragon Age but iam not able to download all so (ide a címeket). Please help me. (Esetleg mellékeled vásárlási kódokat).

A másik lehetőség felhívod az EA supportot az magyar. De elvileg az indító oldalról elérhető a magyar support ha nem másold be amit írtam és küld el az EA support email címére aztán meglátjuk.
  • Lacoka12
    magyar supportja van a Ea-nak?angolul nem tudok valami jól
  • Although
    Melyiket nem tudod letölteni? A kép alapján nem látni mi a probléma. Nekem most nincs fent de tény elég érdekesen működik ez a szerver autentic amúgy is.
    Ilyenkor tényleg nincs más ha kifizetted a pénzt az EA-nak a dlc-kért és a link inactive írsz egy levelet a supportnak, megkérdezve milyen modon jutsz hozzá a kifizetett tartalomhoz.
  • Lacoka12
    vakaki segítsen játszani szeretnék már a játékkal
  • Fantusz
    A két rész összefésülése, tetszik-nem tetszik, de igen felületes.
    Importált karakternél lesznek visszautalások az Origins eseményeire, de tulajdonképpen néhány jelentéktelen megjegyzés csak.
    A villanásnyi időre felbukkanó szereplők (Anora, vagy Alistair, Wynne) is elég félszeg, de az igazi "csoda" hogy halott karakterrel is lehet folytatni a kalandozást.
    Hogyan?
    A Vezérdémon legyőzése után már nem lesz mentésed, onnan nem tudsz importálni, egy korábbi mentést kell betöltened.
    Ebből aztzán lehet faramuco helyzet, mert bizony én is "tudományosan" harcoltam végig a végső ütközetet.
    1 - a csata előtt minden fölösleges cuccot eladtam, kiürítettem a harcosbérci ládát, a megmaradó cókmókot a hátizsákban vittem magammal.
    2 - Az épületben összefutunk Szandállal, vele lehet utoljára kereskedni az Originsban - mentés.
    3 - végigjátszás után az előbbi mentést töltöttem be (ha nagyon akarod most a csapattagokról is leszedheted a páncélokat, fegyvereket), eladtam Szandálnak a fölös kacatokat - mentés
    4 - Awakening importálás - az előbbi mentést megkeresed, és átviszed a karaktert

Normálisan összehangolt játéknál a Vezérdémon legyőzése utáni mentést illene importálni, azzal a kitétellel, hogy halott kartakter nem tud tovább kalandozni...
    Érdemes végigjátszani az Eszmélést, de ha mártírt importálsz, ezzel a visszássággal leszel kénytelen tovább kalandozni (nekem pl. nem volt hangulatom a halott harcosomat átvinni, inkább a szerencsevadász hősömmel portyáztam tovább)
  • Calver
    Leliana-hoz hasonlóan
  • Hegyirabló #17301
    Van egy remek kérdésem! Ha nem megyek bele Morrigan ajánlatába, és magamat áldozom fel a vezérdémon kinyírására, akkor hogyan tudom folytatni a játékot az Eszmélésben?
  • Lacoka12
    valaki tud segíteni?
  • Lacoka12
    megvettem a összes dlct a bioware oldalon de négy dlc-t nem tudok letölteni itt egy kép róla

http://www.mediafire.com/i/?hvta4nzzp9k1rfa
  • Fantusz
    Ajánlott egy Origins végigjátszás után, importált karakterrel indítani az Eszmélést, de ugye ez már nálad adott.
    El lehet kezdeni az Awakeninget a kapott hőssel is, akkor 18-as szinten, 15 arannyal a zsebében indul a kaland, importált hősnél pedig a múltad tudatában játszhatsz tovább, s a hátizsákodban lévő cuccok jelentős része is megmarad.

Amit érdemes átvinni:
    - sok aranyat
    - gyógyitalokat, mana italokat
    - nagymesteri rúnákat
  • Evoluti0N
    Az Eszmélés külön indítható a játékon belül. A sztorija az alapjáték után játszódik. Akár most is felrakhatod, de az alapjáték végigjátszása után érdemes elkezdeni.
  • Hegyirabló #17296
    Na megvettem az Eszmélést. Rakjam fel most, vagy csak akkor, amikor végigjátszottam az alapjátékot? Gondolom az alapjáték cselekménye alatt nem lehet átjárni az új területekre!?!
  • Although
    Jó az introja is :)
    http://www.youtube.com/watch?v=tWDJrSKvd8s
  • Although
    Van ám aki szereti ezeket a monológokat :) Emlékszem mikor elöszőr játszottam az awakeningel bizony szomorú voltam hogy a világ már nem él úgy ahogy megszoktam. De azért jó játék az Awakening :)
  • JethroHUN
    Jócskán? hagyjuk már... valótlan azért nem kellene írni. Annyi a különbség hogy nincsenek benne az Origins beli csaptársak, és nem kell minden küldetés után az 5 perc monológjukat hallgatni.