18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Hegyirabló #17092
    Hát bmeg, beszarok!

Ez a gyökér Alistair letámad a táborban, hogy miért áldoztam be a spinét, miért nem mentünk a Körmágusokhoz.

Ráadásul lehet, hogy elkövettem egy hibát. Meg akartam sunázni Anorát, ezért beígértem neki mindent, még azt is hogy támogatom az országgyűlésben. Persze én inkább Alistairt akarom, még ha ekkora barom, akkor is. Nem lehet ebből kihátrálni?
  • Hegyirabló #17091
    Tényleg!

Ha már sikerült végre működésre bírnom az eredeti DAO-mat (igaz, első indításnál hiányolt valami buzi dll-t, amit sikerült netről letöltenem), akkor elárulná valaki, hogy a második lemez az mire jó?
  • Fantusz
    Kívülállóként (elf, ember) Orzammarban picit el van veszve a kamarásunk, de személyes érintettség hiányában bármelyik királyjelöltet támogathatja meghasonlás nélkül.
    Törpe kamarások személyesen érintettek a trónviszályban, azzal a kitétellel, hogy ők nem lehetnek királyok.
    A két eredettörténetet én sem részletezném, de a törpe kamarásoknak személyes érintettségük miatt is lényegesen nehezebb "átállni a másik oldalra", kiesik egy logikai láncszem.
  • ferenc001
    Amúgy a törpevárosbeli trónviszály egy érdekes dolog. Ha nem törpe karakterrel vagy, akkor gyakorlatilag nehéz megítélni ki kapná törvényesen a koronát, míg ha törpe nemessel, akkor már egyszerűsödik a dolog. De csak első látásra, mert szvsz nem igazságot kell tenni (vagy legalábbis nem ez a fő szempont), hanem olyan királyt választani, aki támogatja az ügyet, és elég erős, hogy végigvigye az akaratát. Én már elsőre is Bhelent választottam, mert bár mint személyt már akkor se kedveltem (pedig akkor még nem is játszottam törpe nemessel), de úgy gondoltam, ilyen vészterhes időkben nem egy régi ideákhoz végsőkig ragaszkodó törpe, hanem egy reformer kell, még akkor is, ha az említett kissé érdekesen került a trónt öröklő pozícióba. Sőt, ha jobban belegondolunk, ez is inkább csak azt mutatja, hogy ha el akar érni valamit, azt el is fogja, mindegy mi az ára. Ez pedig egy háborúban nem egy megvetendő dolog.
    De most már befejezem, mert már nekem is veszélyesen élet közelinek tűnik, ahogy leírtam egy játékbeli momentumot :D
  • Hegyirabló #17088
    Köszönöm a tippet, hát ha a templomosok segítenek kiűzni a gonoszt a büdös kölyökből.
  • Fantusz
    Minden lehetséges szövetséges beszervezésénél vannak alternatívák, bár a játék végkimenetelében nem sokat változik a történet, de majd elmesélik, hogy a jövőre nézve hogyan befolyásolták a döntéseid a történelmet.

Mágusok vagy templárusok, elfek, vagy vérfarkasok lehetnek szövetségesek, illetve a törpéknél még az is a kamarás döntésétől függ, hogy gólemek lesznek-e a csatában.
    Ítt ugye több eredettörténet lehetőség is van, s bizony kisebb-nagyobb jelentősége lehet annak is, hogy a választott hős honnan indult.
    Legjobb példa erre a törpe, a nemes, és a kotorék is személyesen érintett a trónviszályban, náluk szinte ki van jelölve az út, hogy melyik trónkövetelőt támogassák (egyébként a saját történetükkel kerülnek ellentmondásba)
    Kisebb múltba nyúló szálat a többi nép fia-lánya is megtalál a játékban, olyan esetek, amelyek a többiekenk semmitmondóak.
    Human nemes Howe Arl-al tud röviden elcsevegni a múltról, városi elf Howe börtönében találkozik ismerőssel (szerencsétlennek tűnő figura, de egy városi elfnek nem kedves).
    Pagonyelf másik klánból indul, de vele mégis szivélyesebbek a játékbéli pagonyok, a törpéknek jónéhány személyes ismerősük lesz.

A "jövendőmondásokban" lényegtelen apróságok is jelentőséget kaphatnak, pl. adtál-e aranyat Redcliffe-ben a lánynak, hogy eljusson Denerimbe (a játékban nincs jelentősége)
  • Hegyirabló #17086
    Hoppá, hát ennyire amatőr volnék!?!

Azt sem tudtam, hogy ott két bagázzsal lehet szövetséget kötni. Valószínű, hogy valamikor hajnalban játszottam azzal a résszel, nem tudtam már nagyon koncentrálni.
  • Fantusz
    A karakterted habitusának megfelelő döntéseket hozva lesz szerepjáték a DAO, nem hiszem, hogy azon kell agyalni a játékosnak, hogy melyik döntés az előnyösebb - amelyik a karakterhez illő cselekedet.

Persze vannak következmények, a pagonyelfek kiirtásával nem lesz "nagybani" gyógynövény vásárlásra lehetőség, a mágusok legyilkolásával ugrik az orzammari lírium üzlet lehetősége, de nem ezeket szem előtt tartva kell játszani.
    Az embereket meghagyni vérfarkas formában, kiirtani az elfeket duplán gonosz döntés, erre csak egy elf és embergyűlölő törpe vetemedhet szimplán gonoszságtól vezéreltetve, embertől elftől ez egy elmebajos döntés
  • avsk
    Lassan elérek ahhoz a döntésig,hogy kit mellet állok ki.A vérfarkasok v. az elfek mellett.Ha a megszerezhető tárgyak értékét nézem melyik éri meg jobban?Mert az 1. végigjátszásnál kiirtottam a pagonyok falvát,de többi variációról nem tudom,hogy milyen elönyös.Mert gondolom TP-k ua.-ok,csak a dobot értékek mások.
  • avsk
    kössz a figyelmeztetést,ezt nem tudtam .Majd odafigyelek rá
  • BalMat
    Amikor felveszed a q-et, akkor már legyen meg mind a lopás, mind a lopakodás, mert ha valamelyiket menet közben szerzed meg, akkor bugos lesz az a q-sor. (Nekem nem adott újat, sem egyikből, sem másikból.)
  • Fantusz
    Kaszt mindegy, csak a főkarakternek legalább alap szintű lopás, lopakodás képességnek kell lenni, hogy az NPC megjelenjen.

(mondjuk ezt nem igazán értem miért gondolták, hogy így jó lesz, harcosnak, mágusnak totál fölösleges képességek, ráadásul a küldetésekhez lényegében nem is szükségesek)
  • Fantusz
    Azon nem csodálkozom, hogy a mágusok bekattantak, miután lekaszaboltad jónéhányukat :-)
    Azt viszont nem tudom követni, hogy végülis mi a csodát csináltál a toronyban, mert most úgy tűnik a templárusokkal kötöttél szövetséget, nem a mágusokkal.
    Azt sajnos nem tudom, hogy körmágusok nélkül ki lehet-e zavarni véráldozat nélkül a démont Connorból.
    Beszélj a parancsnokkal, hogy tudnak-e segíteni a templárusok.

• avsk
    Egy kérdés.A Piacnegyed bejárata közelében van egy q. adó (lopakodással és zsebmetszéssel kapcsolatos).A kérdés,hogy mindegy milyen kasztal vettük meg a PL.zsebmetszést,akkor is megjelenik,vagy csak rogue főkarinál?
  • Hegyirabló #17078
    Akkor még csodálkoztok, hogy levágtam az egyiknek a fejét, hát itt is írja, hogy "gyanúsan viselkednek"!
  • Hegyirabló #17077
    19-es a dörzsöltségem és éppen szintlépés előtt állok. Azt hiszem ez lehet a gond:

[IMG][/IMG]
  • Fantusz
    Összesen talán 16 dörzsöltség kell a befolyásolás maxolásához.
    Ez a képesség csak főkarakterrel vehető fel, és sokan haszontalannak tartják, holott jónéhány küldetéshez komoly segítséget jelenthet.
    Az "üsd-vágd, előbb levágok pár fejet" stílusú harcos nulla diplomáciai érzékkel esetleg olyankor is erőszakhoz kell folyamodni, amikor békés megoldást keresne (lásd Connor)
  • Hegyirabló #17075
    Meggyőzés?

Gyenge. Még Alistairt sem tudom rávenni, hogy tanítson. Harcos volnék, vagy mi, üsd-vágd, előbb levágok pár fejet, csak utána kérdezek.
  • Fantusz
    Wynne-vel az első párbeszéd elég szerencsétlenül lett összerakva (de az is lehet, szándékosan csinálták így)
    Befolyásolással hogy állsz?
    A mágusok neheztelnek rád, legfeljebb a meggyőzés sikerében bízhatsz.

Két szék között a padlóra lehet esni, Lelianat én kedveltem (nincs ezzel mindenki így), ha ezt a kezdetektől tudtára adjuk, beszélgetünk vele, megcsináljuk a küldetését, néhány egyedi ajándékot adunk neki, nincs gond a románccal.
    Ellenben, ha a játék elején kizárólag Morriganra hajtunk, nem könnyű Lelianaval eljutni a szerelemig.
    (ez a kulcs: Lelianaval a szerelemig kell eljutni a románchoz)
  • Hegyirabló #17073
    De hát tudtam én, hogy nem szabad kinyírni???

A hősöm úgy is olyan elfuserált fejű lett, valahogy elbénáztam, hogy el se lehet képzelni róla, hogy rossz gyerek, a kalács képével!

Lehet, hogy ezért nem tudom megsunázni Lelianat?
  • sata75
    talán anyukám nem szeret eléggé:)
    félreértetted ezzel vicces akartam lenni, hogy nehogymár jófiú legyél, miután Wynnet kinyírtad! na:)
  • Hegyirabló #17071
    Mi bajod van?
  • sata75
  • Hegyirabló #17069
    De én nem akarok gonosz lenni!!! :'(

Anyukám mit szólna...
  • Fantusz
    Nem tudom, hogy pontosan milyen döntéseket hoztál eddig, de említetted, hogy Wynne-t "baleset érte".
    Ezek szerint a mágusokat megkímélted, csak most kiderült, hogy nem igazán segítőkészek.

Főkarakternek az egyik fontos képessége a befolyásolás, sokszor átsegíthet nehéz párbeszédeken.
    Ebből a küldetésből csak a körmágusok, vagy ha jól emlékszem a templárusok segítségével tudsz pozitívan kijönni.
    A kölyköt megölni nem egy dicső cselekedet, s ha a vérmágustól kérsz segítséget, akkor az anyja hal meg.
    Sőt a körmágusok segítségével is lehet sötét ösvényre vinni a történetet, ha a főkaraktered mágus, és ő megy az enyészetbe.

Ebben a játékban lehetnek, s lesznek következményei a döntéseidnek.
    Wynne megölése miatt neheztelhetnek rád a mágusok, ha nincs maxolva a befolyásolás, talán el lehet érni, hogy segítsenek.
    (ebben a történetben általában Wynne az, aki felhívja a figyelmet, hogy a körmágusoktól kellene segítséget kérni, ha ő veled van gond nélkül segítenek a varázslók)

Ilyen helyzetben nem voltam a játékkal, amikor Wynne-t likvidáltam, kiirtottam a mágusokat, és az elfeket, feláldoztam Connor anyját, alkut kötöttem Kolgrimmal, a sógoromat támogattam az orzammari trónviszályban - totális gonosz karaktertől elvárható döntések.
  • Hegyirabló #17067
    Elmentem a Körmágusok tornyába, de nem nagyon akarnak segíteni, hogy kiűzzem a démont Connorból.

Mit tegyek most? Nyírjam ki őt vagy a muterját?
  • Fantusz
    Erő kb. 20, az is a páncélviselés miatt.
    Rouge-nak lesz egy módosítója, ami a dörzsöltséget veszi alapul a sebzésmódosítónak az erő helyett.
    A képességek felvételének is vagy a dörzsöltség, vagy az ügyesség lesz a feltétele.
    Ha jól emlékszem ügyesség minimum 36 szükséges, ahhoz, hogy a kétkezes csoportot maxolni tudja, dörzsöltség mehet a csillagos égig.
  • avsk
    És a kétkezes rouge-nál milyen arányban érdemes növelni az erő/ügyességet?
  • Fantusz
    Az íjász elég szárnyaszegetten mozog ebben a játékban.
    Vannak nagyon jó képességei, a gond inkább játéktechnikai: nagyon sokszor kell szük helyen harcolni, s néhány lépésről lövöldözni nekem nem volt szórakoztató, ami nem azt jeleti, hogy játszhatatlan a kaszt, de nekem itt nem tetszett.
    Az Awakeningben már sokkal hangulatosabb volt az íjászkodás.

Fenntartott képességeket lehet variálni: sok, de alacsony szintű ellenfelek ellen a gyorsaság, elit ellen a pontosság
  • Fantusz
    Morrigan boszi egy utálatos dög, akit ennek ellenére szeretünk :-)
    Persze a többi karakterről is el lehet mondani, hogy érdekes jellemű figurák, lehet őket utálni, és kedvelni.

Nem a játékosok által teremtett karakter a játék főszereplője, kár, hogy ezt a vonalat rövid úton elsorvasztották.

Az örvény nem a boszi valamelyik fenttartott képessége? (pl. varázshatalom)
  • Lacoka12
    szerintem a gyorsat használd
  • Hegyirabló #17061
    Morrigan körül miért pörög örvény? Hogy fogom így megsunázni?
  • Hegyirabló #17060
    Már késő! :(

De most legalább működik! :)
  • avsk
    Hali
    Nemrég kezdtem el egy íjász karit.Szerintetek egy csatában mi éri meg jobban használni a 2 fenntartott képesség közűl.A célzás v. a gyors lövés.Tapasztalataim nincsenek,csak annyi,hogy elolvastam elönyüket,hátrányukat.
  • CAC
    Virtuális gépen futtass egy másik wint, és akkor nem kell reinstallt csinálnod a mostanin. :D
  • Hegyirabló #17057
    Leszedtem újra, ráküldtem egy direkt Win7 64 bithez való regcleanert, ennek ellenére nem megy. Most már csak a Windows újratelepítést látom megoldásként, de azt meg elkerülném most.
  • Hegyirabló #17056
    Pedig én ráküldtem a TweakNow nevű regcleanert, de még sem takarította ki rendesen, ezek szerint. A rendszergazda módon végrehajtott telepítésre gondoltam az elején, de aztán - mondom - ha felmegy enélkül is, ezért végül nem úgy raktam fel.

Persze most megy ez a félig eredeti félig warez játék, de én is maximalista vagyok, jó lenne megcsinálni, már csak azért is, mert a kiegészítőt is meg akarom venni.

Lehet, hogy valami kifejezetten Win 7 és azon belül is 64 bites rendszerhez való regcleanert kellene lefuttatnom?!
  • sata75
    ugyanez a megoldás "futtatás-regedit paranccsal megnyitottam a regisztrációs adatbázist, és kidobáltam a zavaró elemeket" win7-nél is működik, biztos vagyok benne. a LOL-t takarítottam hasonló módszerrel.
    De egy regcleaner progi biztosabb megoldás.
  • Fantusz
    Azt sajnos nem tudom, hogy a Win7 regisztrációs bejegyzéseitől hogy lehet ténylegesen megszabadulni, hogy azok ne kavarjank be, de valószinűsítem, hogy megvan a módja. (maradi vagyok, még mindíg XP-t használok)
    Abban biztos voltam, hogy nem a játék okolható a hibáért, fórumokat olvasgatva nem első eset, amikor a Vista, Win7 a "gazdáját felülbírálva akar dolgozni".
    A registry kitakarításához ismét le kell szedned a játékot (van még ehhez energiád?), s valami regcleanner programot ráuszítani a gépre.
    XP-nél egyszerűen megoldottam, mert a futtatás-regedit paranccsal megnyitottam a regisztrációs adatbázist, és kidobáltam a zavaró elemeket, de a Win7-nél nem tudom hogyan működik.
    Ahogy olvasgattam, a játékot is ajánlott rendszergazdaként telepíteni (mert ugye az okoskodó windowsoknak ez sem mindegy).
    A Dragon Age Origins játékba nem építettek be különböző "kalóz szűrőket", még a Bioware fiókot is lehet warezes játékkal használni, viszont mindenképpen ajánlott az eredeti játék, azzal elvileg nem kellene bűvészkedni - de amint a példa mutatja vannak meglepő mutatványok
  • Hegyirabló #17053
    Úgy néz ki Neked van igazad. Mert hogy ma hazahoztam a noteszgépemet, feltettem rá, és gond nélkül elindul.

Akkor viszont nincs más megoldás, mint újratelepíteni a Windowst? Mert ahhoz nem nagyon van kedvem. :(