18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Mind a három kaszt erős tud lenni, egyiket sem helyezném a másik fölé, a lényeg, hogy a játékos szeretni tudja a választott figurát, s ráérezzen arra, hogyan lehet összehangolni a csapatot.
  • Although
    Gyakorlót pvpseknek könnyen megy a pve, szerintem. De nem mindenki így van ezzel azoknak jobb a tank és talán a mágus is ebben a játékba spec nekem hardon is nehéz volt a rouge. Pedig pvpzek de a mozgás elemi hatása ami jó pvpsekre jellemző az nincs meg. :) Önmagában csak a képességek nem elég. Ha valaki nem mozog el jól vagy nem időben annak még hardon is nehéz egy rouge karakter :)
  • avsk
    Sokan istenitik a mágus karaktert,de a rugok szerintem -nem simán,de-kenterbe vágják.Azzal a sok blokkolóval és eltünéssel verhetetlenek.Kár,hogy nem készült a játékból egy PVP változat is ,olyan Multiplayer mód.
    Most perpill 23. level vagyok most akarjuk felszabaditani Denerrimet.Eggyik kezemben a Rózsa tövise (tőr) a másikban Duncan tőre.Láthatatlanba kezdve a csatát teljesen egyedül is képes vagyok végezni 2 (sárga nevű) ogárral,v. mikor Annora hercegnőt ép kiszabaditottam úgy mentem keresztül a katonák tömegén (rémálom szinten) mint kés a vajon.Rengeteget kerültem el és védtem ki és a sok + gyogyulással rendelkező felszerelésem miatt "véletlenül,, bekapott ütések se jelentettek problémát.
  • Fantusz
    Csuhás mágussal nem volt gondom, kezdetben még kombinálni kell a meglévő képességekek adta lehetőségeket, később a varázslatok bővülésével, és a hasznos cókmókok összeszedegetése után a mágus sem borul minden pofontól.
    Mondjuk nekem nem hiányzott a kaszabolás, inkább a mágusokat irányítottam, mert a csuhások is hajlamosak voltak beállni a csata közepébe, rendszeresen távolább kellett őket vezényelni, s lehetőleg egymástól is megfelelő távolságot tartva, olykor fedezéket keresve, így pl egy bosszúálló nem tudta összerántani az egész csapatot, majd egyetlen csapással leütni a fél HP-jukat.

Orzammarban érdemes megkeresni a "Város kulcsa" amuletet, az egyik kereskedőnél pedig van egy "Életadó gyűrű".
    Ezek minden karakternek hasznosak, a többi cucc mág játékosfüggő, nekem a Lord Magiszteri bot (Körtoronyban vásárolható) és a Kaszásgúnya (Denerimben a mágus kerteskedőnél) volt az alapfelszerelés (miután meg tudtam vásárolni), Bűvharcosok öltözhetnek páncélba (Gázkabát - Wade mesternél lesz, de a sárkánypáncélja az igazi)

• Calver
    mágusnál manát adnak stamina helyett cuccok.
  • Hegyirabló #17247
    A bakancsnak már meg kell lennie, de ahogy emlékszem az állóképességhez ad hozzá 50-et. Az meg nem kifejezetten mágus-barát, még ha nem is megvetendő.

A páncélhoz meg mire eljutok...
  • Calver
    mágusspecifikus páncél nincs, viszont ez nagyon jó "durrogtató" mágusoknak - közelharcosoknak kevésbé.
    még ezen kívül ez a bakancs van Warden's Keep-ben.
  • Hegyirabló #17245
    Hát sajnos rájöttem ezekre, amit írsz. Ez bosszantó. Viszont én leszedtem a mágusról a szoknyáját, és adtam rá rendes páncélt, egyedül sisakot nem tudtam még találni neki. Vannak egyébként mágus-specifikus páncélok? Olyanok, amelyek ennek a karakternek a képességeihez adnak hozzá?

Ami zavar a mágusos játékban, hogy sokszor a fő karakter dől ki elsőnek. Míg amikor harcossal játszottam, akkor meg az húzta a legtovább.
  • CAC
    Igen. érthető volt, hogy mit írtál, erre hoztam én példának, hogy lehet teljes jogú tagja a rugó a partinak, ami mellett még tudja a disarm, lock képzettségeket többek között.

A 3 varázsló + akármi oltári súlyos kombó. Igazából már az is kemény volt, amikor Wynne megtanulta a földrengést. A monszták estek-keltek miközben Morrigan szórta rájuk a területre sebző mágiát. Arról nem is beszélve, hogy egyszerre két mana clash után nem volt mágiahasználó ellenfél sem.
  • Fantusz
    Legkényelmesebb megoldás, ha a főkarakter szerencsevadász :-)
    Persze az nem tank, de hihetően "csal", amíg a klasszikus tank a páncéljából meríti az erőt a rouge a támadások elkerülésével, és a gyorsaságával játszik a túlélésre.
    Lentebb arra tettem megjegyzést, hogy csak azért, hogy valaki nyitogassa a ládákat nem szükségszerű beerőszakolni senkit a csapatba, nyugodtan lehet menni tovább a lezárt ládák mellett, nincs bennük érték, s a kieső XP sem fog hiányozni (olyan értelemben, hogy nincs komoly jelentősége, hogy 19-es, vagy 25-ös szinten vered le a vezírdémont)
    Nálam főleg az számított, hogy az adott karakter kikkel van baráti viszonyban - őket vittem magammal.
    Három mágus plusz egy tank a legerősebb kombináció, de játszható a harom szerencsevadászos kombó (főkarakter, Leliana, Zevran) is, ami talán a másik véglet :-)
  • CAC
    Mondjuk én a main kari rugómból legalább olyan tankot csináltam, mint Alister volt. Kb egyszerre dőltek ki, az utóbbi a több hp/erősebb vért, az előbbit a magas dex miatt. Így egy igen jó harcos mellé kaptam valakit, aki termeli harcon kívül is az xp-t, ami szerintem nem rossz.
    Az más kérdés, hogy a Fade miatt volt 20+ abi pontom. Nem tudom egy sima companion rugó mennyire effektív enélkül. Ergó 7 szintlépés difijéről beszélünk.
  • Fantusz
    Lezárt ládákban semmi értékes nincs, s a megszerezhető XP sem hiányzik a végigjátszáshoz - kifejezetten ezért tehát nem kell szerencsevadászt cipelni.
    Más kérdés, hogy ha van kéznél rouge, hasznosítod a képességeit.

A csapattagok "kedvelhetősége" attól is függ, a főhős miféle figura.
    Ha egy végigjátszás után visszagondolsz arra, kik is voltak veled, s miért, sokkal inkább szerethető lesz Leliana, Wynne, mint amilyen Morrigan valaha is volt:-)
  • Fantusz
    Hiányzik a kaszabolás?
    "Engedd szabadon" a mágusodat (persze megfelelő taktikai beállítással), és irányits egy harcost :-)

A bűvharcos specializáció főleg azoknak a játékosoknak szimpatikus, akik egyébként nem rajonganak a klasszikus varázslókért, ez a spec mágusból is egy harcost formál.
    Nagyon jó passzív képességeket kap a mágus, az erő modosító helyett a mágia számít a páncél és fegyverviselésnél, így fel tud venni akár nehézpáncélokat, közelharci fegyvereket.
    Mindezeknek azonban megvan az ára: közelharci fegyverrel a kézben nem tud varázsolni, illetve nincsenek aktív támadó képességei, mint egy valódi harcosnak, a specializáció képességei a támadások elkerüléséhez adnak segítséget.
    Játszható kaszt, játékosfüggő, kinek mennyire jön be a stílus - nálam egy mágus varázsoljon, ne a bicskát nyitogassa harc közben :-)
  • CAC
    Elég sok xp-t lehet értük kapni.
    Nekem a főkarim volt rugó, így az általad írtak nem álltak fent.
  • Chipii
    Időhiány.
  • Calver
    sehogy. minek?
    a csapdák inkább viccesek mint veszélyesek (ez nem Baldur's Gate, ahol csapda = instagib), a ládákat meg őszintén szólva én leszartam. ha az ember nagyon ki akarja nyitogatni, helyszín kitakarítása után visszamegy, ez egy-két hely kivételével mindenütt működik.
    meg eleve, a rugók DAO-ban... ehh. az egyik egy kattant szentfazék, a másik meg a seggedre utazik (és még így is jobb arc, mint Wynne!), szóval ööö... kösz, inkább nem.
  • Although
    Mondjuk ahogy elnézem a mai játékokat lásd skyrim mintha cégek már a legtöbb időt a tesztelésre töltenék és nem magára a játékra.
  • Although
    Jó ok én nem vagyok programozó csak próbáltam végiggondolni mi lehet et az oka hogy egy ilyen cég mint a Bioware ennyire copy paste dolgot használt.
  • CAC
    És, hogy lesz csapdafelderítő/zárnyitó rugó így a csapatban?
  • CAC
    Miután már meg lettek rajzolva a textúrák, minimális plusz idő lett volna egy hasonló, de mégsem ugyanolyan pályatervet készíteni.
    Nekem tetszett a 2, de nincs az a pénz, hogy harmadjára végigvigyem.
  • Calver
    hát... én ezt általában annyival megoldottam, h tank (Sten, mivel 2h > pajzs, és így lehet sok-sok hp-ja... na meg bírom a szövegeit ) befut, magára húz mindent és mindenkit, gyengébb ellenfeleknél 3 tűzgolyó egyszerre, erősebbek paralysis explosion (instant) majd mészárlás, aztán aki még túlélte, az személyre szóló varázslatokkal eltakarítottam
    természetesen Nightmare-en, hajlamos vagyok mindent (amennyire reálisan lehet, pl DA2-t NEM) legnehezebb nehézségi szinten zúzni, azalatt kis nyuszikának érezném magam.
    persze ilyen vicceskedéshez kell tűzellenállás rendesen, de gyakorlatilag kilószámra hajigálja rád a játék az ilyen cuccokat... ha meg Sten fűbe szeretne harapni, 3 heal után gyorsan meggondolja magát
    ezzel a taktikával az egyetlen gondot Wynne-nek hívják, mivel csak úgy lesz 3 mágusod
  • Although
    Ez igaz de 2 év alatt elkészült ennyi időbe nem fér bele egy DA:O szint. Valamit beáldoztak ha választani kell én is ezt áldozom be inkább mint a storyt. Persze a Bioware az Bioware és és az elvárás elég magas velük szemben lehetet volna jobb is ez van:)
  • Chipii
    Ha egy játékon belül kb 9-szer van küldi minden helyszínen, akkor az újrajátszásonként már durva mennyiség:) Nem emlékszem már hányszor kellett ugyanoda menni, de minden fejezetben többször vissza kellett menni mindenhova:)
  • Although
    A story jó szintén. Engem az nem annyira zavart azt mondtam ez egy sivár egyforma kis város :) talán az hogy konzolos a game egy kicsit az zavar.
  • Although
    OFF ezt a magyar office sorozatot nézi valaki az m1-en ? :) Nagyon kemény és hát szerintem kis országunk jópár közalkalmazottja lesütött szemmel nézi :D Bár nem csak ők talán...
  • Chipii
    DA2-vel az a legnagyobb baj, hogy NAGYON-NAGYON unalmasak az ismétlődő helyszínek.
  • Although
    Na majd én is kipróbálom...de csak télen lesz időm. Kell mert a hardra is ráment a szünetem jó része :) És magába szívja az embert nagyon. Érdekes nem tartom rossznak a DA2 annyira már, de újrajátszás az főleg csak a DA:O-val van :D
  • Chipii
    Nightmare-t azért szerettem nagyon, mert ez nem csak arról szól, hogy minden lény hp-ja fel lett tolva ezerre, hanem pl a varázslók is magasabb szintű spelleket használnak, jóval élvezetesebb, és nagyobb kihívás minden csata. Hardcore-t szerintem nem is próbáltam, normál után mentem nighthmare:)
  • Chipii
    Szerencsére a DAO elég sokszor újrajátszható, hogy mindenféle karit kipróbálj:)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csatamágusként nem kis extázist okozott, amikor shimmering shieldben (az elemi cuccoktól védő burok) álltam a pálya közepén, és felerősített blizzard-tempest toltam valami kolosszális területen, 80-100 sebzésekkel körönként:D Ehhez 70+os armor... Na ez a kari ledarálta egész DAO-t, ezek után a Golem of Amgarrak kiegben a csontik 200-as ütésekkel csapkodták át az armoromat:D Ezért kénytelen voltam egy dexes csatamágust is csinálni, de azt már tényleg nem ütötte meg semmi:) Nyilván ezeket csak az után, miután rp szempontból már végigvittem párszor, mert ezek így nem túl szerepjátékos karakterek:)
  • Although
    Nem tom nekem volt egy cheat dolog amit kiszúrtam emiatt mindig két sima mágussal mentem. Ha csak benyitottam az ajót de nem mentem közel hozzá és be a területre akkor a terep berajzolódott majd egy rougal felderítettem rejtőzve utána vissza és a két mágussal egy tűz és egy fagy vagy strom terület alapú spell a területre távolról. Igazából pár helyet leszámítva nagyon jól működött. Ott viszont hátráltam lépésről lépesre. az ajtóba beálltam a tankkal és újra. Elég sportszerűtlen de jó használható volt. Persze a jó pár helyen nem működött ott nagyon türközni kellett mert healer nélkül a tank végtelenségig nem bírta :)
  • Although
    Ah ok :) Nekem csak hard vooot :)
  • Calver
    mágus robbantson fel dolgokat. sokat. nagyon. használható tankként is, de... meh. arra egydimenziós pofozkodók is tökéletesek, viszont ők nem tudnak összehangolt támadással kivégezni/blokkolni minden rádzúdoló ellenfelet egyszerre.
    csatamágusból egy pont a nyerő, mert akkor futkározhatsz extra stamina-t (mágusnál ebből mana lesz) adó harcos cuccban, meg sárkánypikkely páncélban, ami komikus módon kurvajó mágusnak.
  • Chipii
    nightmare solo:)
  • Chipii
    Sokféleképpen lehet fejleszteni:)
  • Although
    Milyen fokozaton?
  • Although
    Húú nekem nem volt sebezhetetlen és kellett vele ugrálnom :) de lehet elbénáztam valamit...
  • Chipii
    Legdurvább, az enyém kb sebezhetetlen volt:)
  • Hegyirabló #17215
    Na itt vagyok megint. Csatamágust érdemes fejleszteni? Hiányzik a kaszabolás!
  • avsk
    Jó nincs probléma,már megjelent az új zóna,lehet a gép v. játék újra bekapcsolása kellet:D.
  • avsk
    Csak azért kérdeztem,mert a főmenüben a telepitet tartalmak közt ott van kipipálva,de a térképemen mégsem jelent meg az új zóna.