18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • genndy
    Szia! A Steam bizony jó dolog... Főleg amikor akcióznak :) Én is csináltam hasonlót a régebbi játékaimmal.
    A DA:O-val kapcsolatban rossz hírem van, az itthon vett dobozos DA:O-t nem fogod tudni regisztrálni Steamre. Csak a Steamen vásárolt DA:O lesz Steames, abban viszont nincs benne a magyar nyelv (max ráerőszakolni tudod, de szenvedős).
    Dobozos játéknál a dobozon rajta van, hogy Steamen kell regisztrálni. Ha nincs rajta ilyen, akkor nem regelhető.
    Ha a digitális példány a cél, akkor EA játékoknál az Origint próbálhatod meg, hátha oda be lehet regelni (ezt nem tudom, mert az Originhez nem értek, és lehet hogy ott is csak a support segítségével lehet dobozos DA:O-t regelni)
  • mousee
    Sziasztok,

Mostanság rákattantam a STEAM-re, több tonnányi régen lewarezolt és szeretett játékomat vettem meg rajta fillérekért... Nagyon kényelmes, nagyon jó dolog. Elvileg tud olyat is, hogy adok neki serialt, és abból ő felismeri hogy milyen játékról van szó, és szépen berakja a listámba, hozzámregisztrálja, stb.

Na most nekem van dobozos DA:O játékom, viszont a serialját sehogy sem fogadja el a steam. Próbáltam kötőjelekkel, nélkülük, kisbetűvel, naggyal, semmi.

Van ez ügyben valakinek tapasztalata?

Előre is thx :)
  • Plata
    Nemes törpével viszont gyereked is lehet,és később Denerimben féláron vásárolhatsz a piacon a törpétől,ő viszont mindent dupla áron vesz meg tőled.
  • Hegyirabló #17369
    Köszi! :)

Azt nem tudod, meg lehet változtatni a karakterem nevét?
  • Fantusz
    Alistair nem kell feltétlenül a csapatba, a lényeg, hogy a mágusok életben legyenek, mert nélkülük bukik a lehetőség az anya és a fia megmentésére.
    Vérmágiával az egyikőjük meghal, s van egy kis turpisság a párbeszédben, mert a körmágusok nem kerülnek automatikusan a lehetőségek közé, azon morfondíroznak a résztvevők, hogy a gyereket vagy az anyát áldozzák-e fel, s a főhős kap egy opciót a párbeszédben: "kell lenni valami más lehetőségnek is"
    Erre a varázsmondatra javasolja valamelyik csapattag a körmágusokat, hisz nekik van elegendő lírium...
    Ha Alistair nincs ott, valaki más teszi a javaslatot, Wynne, Leliana, de talán még Morrigan is könyögheti.
    Az "akció" előtti párbeszédből sokféleképpen jöttem már ki, főleg Morrigant nem tudtam belőni, mi is lenne a neki tetsző felelet.
    Ha a főkarakter mágus, egyszerű a feladat, mehet ő az Enyészetbe.
    Harconál, szerencsevadásznál viszont választani kell a varázshasználók közül, ki menjen, s leginkább Morrigan alkalmas a feladatra.
    Jowan, vagy Irving főmágus üres inventoryval lép az enyészetbe, mana nélül elég nehéz harcolni, ráadásul Irvingnek na harci mágiája szinte semmi, gyógyító.
    Wynne, vagy Morrigan viszi magával a a hátizsákot, szükség esetén tudnak manát, gyógyitalokat vedelni, velük sokkal könyebb a küldetés.
    Morrigan a kellemesebb választás a feladatra, mégha ez neki nem is tetszik - általában sokkal több használható képessége van a célra, mint Wynne-nek.
  • Fantusz
    Az előtörténetek nem kasztokhoz kötötten változnak, a "születési hely" változtat a történeten - Ostagarig más életutak vezetnek, s a játékban lesznek az eredethez visszanyúló aprócska momentumok.

- Human nemes eredettörténete ugyanaz, függetlenül attól, hogy harcos, vagy szerencsevadász kasztot választ.

- Mágusok eredettörténete sem változik azért, mert a mágus elf, avagy human.

- Városi elfek a denerimi zárványból inulnak a kalandra, harcosok, vagy szerencsevadászok lehetnek, náluk van egy plusz aprócska variáció: a bonyodalmak egy esküvőn kezdődnek.

- Pagonyelfek az erdő mélyénélve keverednek a Veszedelembe, s az ő eredettörténetükben kap egy aprócska epizódszerepet néhány Dragon Age2-ben ismét feltűnő elf (elsősorban Merill - pagonyelf kamarás is ennek a klánnak volt tagja)

- Törpéknél két eredettörténet létezik, attól függően, hogy a válaszott hősöd nemes, vagy kotorék.
    Mindkét történetet érdemes megismerni, ezt a részét nagyon jól kidolgozták, törpe kotorékkal játszva olyan titkok derülnek, amelyek többé-kevésbé rejtve maradnak a többiek előtt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Orzammarba visszatérve kiderül, hogy megszületett Bhelen Aeducan fia, aki a főhős unokaöccse, a nővére gyermeke Orzammar trónörököse. Bhelen tisztességtelenül viselkedik a nemesekkel szemben, de a reformjai a kotorékok számára a felemelkedés lehetőségeit jelenthetik. Törpe kotorék, ha Harrowmont oldalára áll, saját vére ellen száll harcba. Nyílvánvaló, hogy Bhelen csal, hazudik, gyilkol, ha érdeke úgy kívánja, de mit tegyen egy kamarássá lett kotorék?

• Lacoka12
    a mágusok mellé állj majd és vidd magaddal alastar ő javasolja majd hogy a kör mágusoktól kérj segítséget
  • Hegyirabló #17365
    Sziasztok!

Némi kihagyás után újra játszani kezdtem. Most szerencsevadásszal megyek, kis csalódás, hogy az előtörténete megegyezik a harcossal.

Ami a kérdésem, mit kell csinálni a Körmágus toronyban, hogy a szerencsétlen Connor és muterja ne haljon meg később?
  • CAC
    Megoldódott.
  • CAC
    Egy olyan problémám lenne, hogy az önálló életutakat tartalmazó dlc-k (Leliana's song, Darkspawn chronicles, stb) "Nem lehet a területet betölteni" hibaüzenettel nem indulnak el. Érdekes mód az Awakening és a tárgyakat adó DLC-k simán futnak.

Találkozott valaki hasonlóval?
  • Although
    Én az xp-s megoldást találtam xp modba kellene indítani de nem akaródzik egyenlőre próbálok találni más megoldást. Nincs meg minden dlc. Nem hinném hogy ez a probléma, teljesen random fagy. Lehet köze van a skillhez. Nem látni így, de szerintem akkor mindig ugyanott, ismét kifagyna, ez meg random, de fél óránként :(
  • Evoluti0N
    Mostanság nem játszottam, de állítólag van 1 bug, ami a legújabb patch-csel jött elő, h meg nem mondom melyik skill használatakor (akár ellenség, akár társad, akár te használod) kifagy a játék. Az a gond, h ugyanakkor a legújabb dlc-k közül nem tudom melyik nem megy a legújabb patch nélkül. Konkrétabbat nem tudok mondani. Nem rég vettem meg az Ultimate Edition-t, nem játszottam még vele, de öcsém igen és nála volt sok kifagyás. Utánaolvasott és ezt a skilles bugot találta.
  • Although
    Valakinek van ötlete win7-el miért fagy ki a DA:O sűrűn? olvasgattam a külföldi oldalakat de nem igazán láttam rá jó megoldást? Esetleg valaki megoldotta már?
  • Calver
    kovácsolás nem, kovácsoltatni viszont tudsz mással über páncélt.
    skillek listája
  • DarkHorSe
    hello most kezdtem a jatekot, kovacsolas lesz benne mint skill? Eddig craftolni csak a meregkeverest lattam
  • Although
    Atom :)
  • gerey
    A Fallout tízparancsolatot tudom csak idézni, főleg a második, negyedik, hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik, és tizedik parancsolatát:

1: Lopj!
    2: Gyakran ments!
    3: Kötelező olvasmányok: Fallout 2 Hintbook, First Aid Book, Big Book of Science, stb...
    4: Gyakran ments!
    5: Az NPC-knek midig jobb fegyver és jobb páncél dukál! Őket nem tudod hackelni...
    6: Gyakran ments!
    7: Párbeszéd előőtt és után, HARC előtt és után, pályáról be-és kilépéskor, meg minden 5. percben, meg reggeli, ebéd és vacsora után...nem, ne moss fogat...MENTS!!!!!
    8: A legjobb, ha 5 másodpercenként mentesz.
    9: Ments gyakran!
    és végül, a változatosság kedvéért
    10: Ments gyakran!)
  • Anonymusx
    Csak nálam fagy a játék? Kb 1-2 óra játék után lefagy a játék, ha lerakom tálcára kiírja hogy a Dragon age leállt. Pedig eredeti a játék, és a dlc-ék is.
    Elég idegesítő, főleg hogy az előbb majdnem legyőztem egy nagyobb ellenfelet, és pont a legvégén lépett ki.
  • JethroHUN
    Azok csak ajándékok, totál fölösleges amúgy.
  • Anonymusx
    Eredeti a játékom, és megvan a Feastday Combo Pack -on kívül az összes dlc legálisan, azt meg lehet oldani hogy ezt az egyet valahogy felrakjam úgy hogy nem veszem meg? Online vagyok játékban, aztán így nem tudom hogy nem-e érzékelné a játék hogy egy dlc nem eredeti, vagy ilyesmi..

Amúgy a Feastday cuccok magyar nyelvűek?
  • CAC
    Azt nem tudjátok, hogy lehet-e úgy screenshotot csinálni, hogy a karakterek nem látszódnak rajta csak a táj?
  • szutyi93
    Na sikerült szépen feltettem erre amikor indítanám el a DLC azt írja a DARO_PRC_STR nem található pedig én angolul elkezdtem játszani a magyarítás előtt és akkor jó volt ráadásul megkerestem ezt a fájlt és a helyén van. erre mi a megoldás?
  • Lacoka12
    Dragon Age\bin_ship itt keresd
  • szutyi93
    Kipörgettem a játékot és most a DLC ket szeretném kijátszani de sajnos az már nem magyar( én letöltöttem a játékot)megtaláltam neten a magyarosítást de valami daupdatert emlegetnek de nem találom sehol ahonnan le lehetne tölteni tudnátok segíteni?
  • Fantusz
    Ott van a küldetésben egy aprócska bug.
    Ha minden előzmény nélkül betévedsz a kocsmába (pl. másik küldetés közben), kilépve megjelennek a verőlegények, s "derékon ragadva" megkapod a küldetést, ami elég értelmetlen lesz (bár gyorsan kiderül miről is van szó, csak a naplót kell átolvasni)
  • szutyi93
    Megnéztem és tényleg ott hagytam a naplót a ládában köszi!
  • Chipii
    Denerimben van a háza, nem onnan küldtek el a kocsmába?
  • CAC
    Valóban. Ez a triviális megoldás eszembe sem jutott. Általában a játékok főképernyőjén szokták ezt kiírni valamelyik sarokba.

Node a lényeg, hogy ott is a jó (amire felpeccsltem) verziószám szerepel. Akkor hogy is van ez? nem működne a patch?

Konkrétan az a hiba, hogy 2 nagymester hidegvas rúnát, ha továbbfejlesztek páratlan rúnává, akkor fegyver rúna helyett páncél rúna lesz a típusa, és nem lesz semmilyen hatása. Ezt az 1.04-ben javították elméletileg, de mégis ugyanúgy páncélrúna lesz.

Valaki tud erre megoldást?
  • szutyi93
    az hol is van?
  • Chipii
    Genitivi házát végignézted? Ott találsz utalást a továbbiakról.
  • szutyi93
    Vezérlőpult
    Programok törlése
    ott kikeresed a játékot és ott írja hogy milyen verziójú
  • CAC
    Sziasztok!

Miképp tudom ellenőrizni, hogy hányas verziójú a játékom?
    Felpeccseltem 1.05-ig, de az a bug nem került javításra, amit az 1.04 elméletileg orvosolt. Feltételezem így más sem.

Amikor le akarok futtatni egy alacsonyabb verziószámú patch-t, kiírja hogy már telepítve van az 1.05.
  • szutyi93
    Na most már a törpök az elfek meg a kör mágusok is mellettem vannak de most nem tudom hogyan tovább a hamvakat hol lehet megtalálni? Ott tartok hogy egy csávó elküldött egy kocsmába hogy ott talán kapok infót és amikor kijöttem rámtámadtak vissza mentem a csávóhoz és lekaszaboltam. Innen hogyan tovább?
  • szutyi93
    Igen megfogadom a tanácsot és köszönöm a gyors válaszokat :D
  • Fantusz
    Ettől függetlenül is hazardírozás egyetlen mentéssel játszani - s ez minden játékra igaz.
    Bármikor jöhet egy kellemetlen bug, de sok más szempontból is csak előnyös, ha egy-egy játékból van sok mentett állásod.
  • szutyi93
    Tényleg bug volt ki be mentem kétségbe esésembe a porvárosból és egyszer csak ott lett a koldus a szökő kút mellett.
  • szutyi93
    Akkor viszont nem értem hogy mi lehet a baj lehet hogy bug mert megint végig mentem minden emberen mindenkivel beszéltem és már mindent megcsináltam amihez nem kell a mélyút és nincsenek a házban a banditák.
  • Evoluti0N
    Olyan*
  • Evoluti0N
    Olyannak nincs, h rosszul válaszoltál és azért nem tudod megcsinálni a küldit, ha csak nem bugról van szó.
  • szutyi93
    Az a baj hogy csak egy mentésem van vagy van valami automata mentés amit be tudnék hozni? (és ez mégis mi hogy valakinek ezek szerint rosszul válaszoltam vagy valami és akkor nem lehet megcsinálni a küldetést ez azért elég szar)