18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
Although #16972 Még a Jade empire-t említeném ami ugyan nem hasonló a DA:O hoz de szintén Bioware és nagyon jó storyja van. És szép grafiailag. Jók a karakterek benne. Egyszeri játékra emlékezetes élményt ad. :) És mostanában már 2e alatt is hozzá lehet jutni. :) -
#16971 Baldur's Gate 1-2, leginkább.
Neverwinter Nights 2 hasonló, csak kretén karakterek tömkelegével van tele, meg van pár ostobasága, de el lehet lenni vele (főleg h pont azzal szórakozgatok), első része kevésbé. második rész kiegészítőlemeze (Storm of Zehir) már taktikai RPG, harcra fókuszálva - viszont nagyon hasonló szvsz a harc része DAO-hoz, főleg ha mágiaközpontú csapattal nyomulsz.
Knights of the Old Republic alkotója szintúgy BioWare, kicsit akció-rpg-sebb mint DAO, de egyik legjobb műfaján belül. második részt már Obsidian csinálta, de az sem rossz, csak befejezetlen.
Mass Effect trilógia szintúgy BioWare termék, szintúgy kurvajó, de az már kőkemény akció-rpg.
Icewind Dale 1-2 megint BioWare agymenése, taktikai RPG-k, de nagyon jó mindkét rész. Temple of Elemental Evil szintúgy taktikai RPG, és a pofozkodás része baromi jó - de ezeket csak megemlítem, annyira nem állnak közel DAO-hoz, csak jók -
#16970 nagyon szép és informatív leírás
én ezt a sorrendet ajánlom főküldetéseknél, szerintem így jár legjobban a kétlábú. -
CAC #16969 Köszi a választ!
1. A játékinditó setup alatt visszaállitottam az eredeti nyelvet, de sajna igy sem jó. Valami olyasmit ir tán, hogy be kell jelentkeznem. Gondolom ezek csak online érhetőek el.
2. Nem-nem. Amit linkeltél, az az első szinten van, és megcsináltam már. -
#16968 Nem kötelező, de a főküldetést ajánlott a mágusoknál letudni elsőként (azzal a kiegészítéssel, hogy előtte érdemes az elfektől elfgyökeret beszeretni, s megfelelő mennyiségű gyógyitalt legyártani, a mágusoknál pedig a küldetés előtt líriumporból manaitalokat készíteni)
Az Enyészetben kóborlást segíti az alakváltó formák (szükséges mind a négy a küldetés teljesítéséhez), be kell járni minden zugot, összegyűjteni a bónuszpontokat, itt rengeteget fejlődhet a karater, és az ellenfelek alacsony szinten is verhetőek.
A többi helyszínen alacsony szinten még lehetnek olyan hiányosságok, ami miatt szenvedés lehet a küldetés teljesítése, de később már nem okozhat problémát.
Az elfeknél pl. függetlenül attól, hogy ki melllé állsz a harcban kiiktatja a másik csapatot, akik segítségedre lehetnének...
Irdatlan nehéz alacsony szinten a kis csapatoddal Fehéragyart, vagy a megtartót így legyőzni, de ha már valaki képes a csapatból varázslatot semlegesíteni (pl. Alistair), a mágiát feloldva azonnal túlerőben lehet a csapatod, pillanatok alatt győzhettek.
Redcliffe is egy olyan hely, ahová alacsony szinten nem érdemes menni, annak ellenére, hogy Alistair azt ajánlja...
Meg lehet csinálni a küldetést, ha van elegendő gyógyital a csapatnál, itt inkább a "perfect" teljesítés miatt érdemes várni.
Jön az élőholt invázió, ha rendes szeretnél lenni, nem hagyhatod el a falut, különben kiirtják őket.
Ráadásul a falu megvédése akkor "perfect", ha a nevesített NPC-k túlélik a csatát.
Alacsony szinten ez szinte lehetetlen, de Wynne gyógyító képességeivel, és egy másik mágussal (Morrigan és, vagy a főkarakter) már gond nélkül megoldható (bezártam az NPC-t egy erőtérbe, és amíg védett volt maxra gyógyítottam)
Itt ráadásul a gyerek gyógyításához nem hátrány, ha már a körmágusoknál nincs káosz (itt lehet megszerezni a vérmágus specializációt, de kizárólag csak mágus főkarakterrel)
A fentieket természetesen nem azoknak írom, akik már túl vannak néhány végigjátszáson, spoilerbe pedig azért nem teszem, mert már nem egy újdonsült játék, egetverő nagy titkok nincsenek leírva. -
Hegyirabló #16967 Amúgy tudtok még ajánlani hasonló RPG-ket? Nagy bejárható terület, változatos felszerelés, hasonló kameranézet. Sacred, Diablo kilőve. -
#16966 meggyőzéshez kapsz elég pontot szinte mindenkinél ha végigtolod kismágusok küldetéseit, egyedül talán törpe harcos marad le egy ponttal. -
Hegyirabló #16965 Köszönöm a sok segítséget!
Már az enyészetben járok. Roppant módon idegesítő rész. -
Evoluti0N #16964 Én még annyit hozzátennék, h a dörzsöltséget érdemes annyira felfejleszteni kaszttól függetlenül, h a Meggyőzést fel tudod vinni maximumra, valamint érdemes a Meggyőzést minél előbb kimaxolni, mivel így újabb, jobb, könnyebb, más megoldások jönnek elő beszélgetésekkor, mint kicsi, vagy netalán nulla Meggyőzéssel. A kicsi Meggyőzés ára pedig az, h sokszor nem tudsz úgy megoldani egy helyzetet, ahogy szeretnél. -
sata75 #16963 Ha kezdő az ember fia (lánya), akkor sztem mágussal érdemes kezdeni, az a legkönnyebb. Esetleg tank wariorral. Első végigjátszás legyen easy fokon, közben növelheted ha erősnek érzed magad:) Easy fokozaton nem tudod annyira elrontani a karaktert, hogy ne tudd végig vinni a játékot. Most hirtelen nem találom de itt is be volt linkelve valamikor egy addon amivel újra tudod osztania pontjaidat/skilljeidet ha nagyon el lenne cseszve.
Konkrét tanácsot én nem merek adni, meg kell tapasztalni, kinek mi jön be.
Talán még annyi, hogy nem mindegy milyen sorrendben tolod végig a játékot. Fehéragyar elég kemény tud lenni ha nem csupa kőarc a csapatod, sztem oda kell mondjuk lvl 12+. Denerimben(így hívják a várost?) van sok apró q azokkal érdemes fejlődni kicsit.
Taktika: ez sarkaltos pont. Én nem használtam, soha nem azt csinálták amit én akartam:) csak a poti használatot állítottam be nekik a többit manuálisan kezeltem.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos felderengenek még egyéb dolgok is:) Az biztos, hogy nekem benne van a top 3-ban ez a game.
-
sata75 #16962 1. Talán épp a magyarítás miatt akad össze, ki kell próbálni anélkül megy-e. Nekem nem okoztak gondot mér egyszer sem.
2. hirtelen nem emlékszem semmilyen vas ajtóra amin be kellene menni, hacsaknem erre a vasajtóra gondolsz, ahol ez a csata folyik.
-
CAC #16961 Korábban beszéltünk az eltérő verziószámú mentett állásokról. Jelentem kipróbáltam. Működik. :)
Nekem is lenne pár kérdésem:
1. Felraktam az összes dlc-t, melyek közül pár "nem engedélyezett" státuszban van a dlc fülön. Magyarítás van fent, ezért csak így tudok írni pár példát: Tűzpánt, memóriapánt, gyűjtői kiadás, pagonyelf jegygyűrű, stb. Ezekkel tudok valamit kezdeni?
2. A varázslók szigetén, a torony 2. emeletén (mágusok szállása) nyugaton van egy nagy, vasalt ajtó, amin nem tudok bejutni. Ezen miképp haladhatok át?
Köszi előre is! -
CAC #16960 Szia!
Ami nálam bevált a karakterfejlesztéseknél:
Harcos: Kettőt mindig az erőre teszek, a maradék egyet felváltva az ügyességre/szívósságra. Mondjuk ahogy elnézem minden 3. szinten raktam csak a szívósságra.
Fontos, hogy lockold ki azt a talent-et, ami staminát ad egy legyőzött ellenfél után!
Rugó: A legfontosabb a dörzsöltség (cunning). Az ügyességre is kell rakni. Nekem mindig ő a fő karakterem.
Varázsló: Mágiára szintenként mehet kettő, akaraterőre 1.
A DA2-ben fontos volt az ügyesség mindenkinek, mert 16 fölött szépen elkezdte adogatni a védelmet. Szóval a mágiahasználóknak is tanácsos a későbbiekben rakni rá, de csak akkor, ha már ki van gyúrva a mágia és az akaraterő.
A fentiek persze csak az én véleményem tükrözik. Mint párral lentebb olvasható - ebben a részben én is csak kezdő vagyok, a 2-ben van nagyobb tapasztalatom. -
Hegyirabló #16959 Hogyan lehet ezeket kiküszöbölni?
De másban is várnék tanácsokat, tapasztalt rókáktól!
Friss játékos vagyok, s kezdem nagyon megszeretni a játékot. Még nagyon az elején járok, ezért néhány dologban segítséget kérnék.
Egy-két ellenfél túl nehéz, például a Fehéragyar barlangjában lévő sárkány, vagy az elhagyott házban lévő mágus bagázs. Hogy tudok ezekkel végezni?
Hogyan érdemes fejleszteni a karaktereimet?
Taktikának mit érdemes megadni? -
ferenc001 #16958 Felszerelések, aktivált képességek negatív hatásai. -
Hegyirabló #16957 Sziasztok!
Miért van az, hogy a karaktereimnek a képességpontjait levonások terhelik? Tehát mondjuk erő 10-1=(9).
Köszi! -
Although #16956 Annyi hogy nem minden dlc magyar...Egyébként 5e körül akcióban megvehető kedvenc 576 hálózatunknál is együtt az expansional. mondjuk ultimate az jobb mert dlc-k is benne vannak persze. -
CAC #16955 Köszi szépen a választ!
Eddig én is csak az erejét növeltem, de gondoltam rákérdek, mert közel sem biztos, hogy ez a jó megoldás.
Én -ha megtetszik a játék- az ultimate verziót szeretném majd megvenni. Remélem lesz majd valami jó kis steam akció rá!
sata75:
Köszi!
Hamarosan kiderül. Majd leírom az eredményét. -
sata75 #16954 2. elvileg igen -
avsk #16953 a 2.-ra nem tudok most perpill mit mondani,mert,mostanában fogom megvenni én is a DLC-ket -
avsk #16952 hali
Az 1. Szerintem elég szinte csak az erejére adnod több okból is-és nekem bevált:-a játék vége felé már iszonyú nagyokat fog sebezni a találata meg garantált.
-állóképesség nem nagyon kell növelni,mert nem használ annyi aktivált képességet,hogy olyan gyorsan lemenjen.
-minden szinten elég nagy hp-t is kap amit csata közben elviselhet.Így ügyesség se kell-nem létfontosságú,de adhatsz-hisz valszeg egy kemény csatát is túlél,ha nem ráugrik mindenki. -
CAC #16951 Sziasztok!
Először a 2-öt vittem végig a megjelenésének pillanatában, most pedig elkezdtem nemrég a DAO-t. Két gyors kérdésem lenne:
1. A harci kutyánál melyik tulajdonságot érdemes fejleszteni?
2. Nekem a sima DAO volt meg. Ha időközben feltennék egy olyan verziót, amibe integrálva van az összes DLC, valamint magasabb a verziószáma, akkor ugye a mentett állások kompatibilisek lesznek vele? -
hevesike #16950 Sebességet nem növel. Sebzést íjnál és tőröknél is (tőröknél felesben az erővel) és persze a védelmet. -
#16949 fegyver sebesség és védelmet nővel -
avsk #16948 hali
Mostanában akarnám kipróbálni 1.-re az íjász karaktert,de lenne egy problémám.2 különböző forrást olvastam ahol az egyik azt írta,hogy az ügyesség növelése -többek közt-növeli a sebzést-az íjnak és a szúró fegyvereknek-,a másik forrás meg ezt nem említi,csak a védelem növekedését és a támadás pontosságát.
Akkor most melyik az igaz?Az ügyesség növelése emeli bizonyos fegyverek sebzését vagy nem? -
steweee #16947 gyóó.. nem is tudtam hogy vissza lehet benne nézni a csatákat. tényleg jó lehet. hol lehet bekapcsolni ? -
avsk #16946 Hali
Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy lejátszott csatát vissza lehet játszani úgy ,hogy nem teszi bele a szünetek bekapcsolását?Pl. ha én szeretném újra megnézni mondjuk a sárkányos küzdelmemet,de úgy ,hogy nincs benne az a sok szünet benyomása amit csata közben tettem. -
#16945 És ha kinyitod az ajtót? :) -
#16944 Most játszok először ezzel a játékkal, de gondolom ennek nem így kellene történnie: -
avsk #16943 Olvastam én is egyet s mást a DA 3. részéről,de én rengeteg motivumot,elképzelést a Baldur's Gate-ből vennék át.Többek közt a több karaktert és fajt a z alkarakterek bevezetése,fegyver specialódást,sokkal több varázslatott,a párbeszédeken belül csak annyit emlitenék meg,hogy szerintem kibővithetnék a kommunikációt is.Mert én személy szerint nem találtam túl soknak a párbeszédet a DA-ben a BG.-hez képest és most nem a 2 játék hossza miatt mondom. -
#16942 Steamen vettem ultimate-et, problémamentes... -
Sith #16941 Én elhiszem hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter de a steamen is le van írva hogy az adott játék milyen nyelven elérhető... -
ferenc001 #16940 Abban tényleg te vagy a hibás, hogy mindent elhiszel, amit leírnak. Nem kell feltétlenül mindent készpénznek venni, amit itt (vagy éppen akár más, nem hivatalos oldalon/fórumon) olvasol, hanem meg kell nézni, hogy egyezik-e az infó a hivatalossal. Ha igen, akkor nem téma, ha nem, akkor vagy a hivatalosnak hiszel, vagy megkérdezed, hogy mégis hogy is van ez, és megvársz mondjuk két-három választ, a biztonság kedvéért.
Az, hogy a DLC-k nem működnek, egy más dolog. Írhatsz a supportnak és megmondják mit, és hogy mit nem tudnak/tudsz kezdeni a problémával. Megesnek a hibák, és úgy tűnik, te éppen kifogtál egyet. -
#16939 tényleg? -
TDantes #16938 Ja. Naná hogy én vagyok a hülye. Ugyanis elhittem például hogy van benne magyar nyelv. Én már csak ilyen hülye vagyok, hogy elhiszem amit leírnak.
Ja, és azért is hülye vagyok ,ha azt hittem a DLC-lhez való kóddal, akitválni lehet a DLC-ket. Mert ez se így van. Ekkora egy barmot mint én...elvártam hogy pénzemért megkapjam amiért fizettem?
Igen.
Tényleg hülye vagyok, hogy ezért a szarért fizettem. Többé nem leszek hülye. Legközelebb okos leszek warezolok és nem lesz semmi baj.
Ne hogy már bazd meg, az legyen a normális, hogy megveszek valamit, és órákat szenvedek azzal ,hogy a kifizetett szájba baszott kurva DLC-k működjenek!
Másmeg lopja, és nem kínlódnia!
Nagy lófaszt azt! -
#16937 Attól, mert te bolond vagy a világ nem az...
Próbálj megnyugodni és fuss neki még egyszer, ne itt ordibálj, mint akinek nincsen töke...
(Olyan ez mintha kisebb autóbaleseted lett volna és ordítod, hogy többet nem ülsz autóba. Talán szamáron fogsz közlekedni???) -
TDantes #16936 Ráadásul, nem elég hogy nem magyar( és akkor se értem miért azt írni hogy benne van, ha egyszer nincs benne magyar nyelv. Vagy tán nekem kilopták?!)
De a DLC-ket se lehet aktiválni. Aha, jelentkezzek be, regisztráljak, írjam be a kódot...beírtam...nem működik. Mert már más használatban van a kód...DLC-k viszont nálam nem működnek mégse. Aj de nagyon fasza.
Kidobott pénz volt teljesen. És eladni se lehet...többé semmit nem veszek ezen a kurva kibaszott szaron. Sőt eredeti játékot se veszek többet.
Utolsó alkalom volt. Letöltöm és akkor működik egyből nincs vele gon d és ingyen is van.
Így meg teljesen szar az egész, és egy rakás pénzbe került. Rohadjak meg ha ezentúl bármiért is fizetek -
TDantes #16935 Ja. Csak itt ezen a fórumon meg itt állt feketén-fehéren ,hogy tartalmazza. Hm? Na? Érted? Sőt, itt alattam egyel is azt írják ,hogy benne van.
Na, akkor hogy van ez? -
#16934 A játék steames adatlapján feketén-fehéren ott van, hogy nem tartalmaz magyar nyelvet, csak a lentebb felsoroltakat. Amúgy meg itt érdemes keresgélni magyarítás után. -
TDantes #16933 Nem vagyok hülye, nincs. Sehol. Nincs. Lehet angolul spanyolul olaszul meg németül indítani. Nincs magyar