18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • josi
    Mondjuk a lovagcsaj se piskóta ha megküzdesz vele hogy a börtönt elkerüld:)A sárkányok e kettő mellet elbújhat.
  • Micsu
    Hát jah de azért a ganxkang is tud meglepetéseket okozni főleg hogy életszívást használ, flemethnél erősebb sztem
  • josi
    Akkor Te még nem találkoztál vele:) nézz utána!!Ganxkang a kötetlen a leferősebb. Ha találoztál vele, és végig vitted a gamét nézd meg a hős tettek...ne a fökarinál, hanem az összes..ott is Ganxkang a kötetlen a legerősebb leölt ellenfél.
  • fixpont
    Az ossarkany a legerosebb.
  • fixpont
    Szinte semmi sem valtozik a nehezsegen. Mage kicsit gyengebb lett, rogue kicsit erosebb.
  • Fantusz
    Harcosbércen be lehet bizonyítani valahogy Sophia ártatlanságát (avagy bűnösségét)?

A démon és a félzombi vérmágus is csak mesélni tud a múltról bizonyítékal egyik sem áll elő.
    Sophia naplója ott van az asztalon, de a küldetés szempontjából nem kap jelentőséget.
    Van néhány kinyithatatlan ajtó az erődben, de ennek se lehet igazán jelentőséget tulajdonítani, jellemző a játékra az "ott egy ajtó, de mégsem ajtó".
    Megcsináltam már néhányszor ezt a küldetést, de bizonyítékot egyszer sem találtam.
  • Fantusz
    Nyílpuskát "odaadták" a harcosoknak, hogy legyen valami távolsági fegyer-alternatívájuk, ezért kapott erőből adódó sebzésmódosítót.

Mindezzel együtt nem hiszem, hogy sokan használnák, egy-két helyszín van amikor magaslatról támad az ellenfél, de még olyankor sem az első gondolat, hogy íjpuskára vált a harcos, pláne, ha nincs is nála ilyen fegyver.
  • GodBadka
    Én azt tudom hogy amikor íjpuskát írt, akkor nyílpuskára gondolt, nem az volt a gondom, hanem arra gondoltam, hogy annak erőkövetelménye van az igaz, de a sebzése nem az erő képességtől növekszik.
  • b-type
    Sztem tök kár volt hozzányúlniuk a nehézséghez...ezért nem is tettem fel egyik javítást sem.
    Gyakorlatilag a fagykúp idejének a módosítása is -nehéz- szinten való könnyítést jelent...mivel a nehezebb ellenfelek -nehéz- szinten be se kapják a fagykúpot...illetve 6-ból 2 alkalommal pár másodpercre. Ezért tök mindegy...viszont amit a mob kivág fagykúp az rövidebb ideig fog hatni.....azaz számomra ez is könnyítés.
    Tök jól játszható alapból is a játék, és pont kellemesen nehéz....a tőr problémája az egyetlen ami zavaró, de asszem arra is van egy nem hivatalos tapasz...és még nehezebb is lesz tőle a játék, mert megkapja az ellenfél is term. :)))
  • xianon
    Az 1.02es patch változtat a játék nehézségén is?
    Mert most mintha sokkal könnyebb lenne a játék.
  • SaGa
    Téves megállapítások.
    A warez verziót is lehet magyarítani.
    A bolti verziót is telepítheted angolul.

Aki megszokta a Cone of Cold-ot, annak idegenül hat a Fagykúp. Megszokható, de furcsa, ráadásul nem mindig ugrik be, hogy mi is lehetett az eredeti, amit ismer. Ahogy jó pár évig tartott, mire a számítógépeken megszoktuk a magyar windows-t az angol után.

Emiatt én pl pont nem kedvelem azt a fordítást, amikor mindent lefordítanak, azokat a szavakat is, amelyek az eredeti nyelvben sem léteznek, csak az író kitalálmányai. Pl a az említett Hurlock-Csesznye páros. Hangulatos, de felesleges, ráadásul meg kell magyarázni, hogy miről is van épp szó, mikor szóba kerül.
  • himpike
    Ja igen, van egy öv ami növeli a bevételt. Most utóljára végig rajtam volt, 126 aranyam megmaradt mert nem tudtam érdemi dolgot venni rajta. Ital nem kellett, 1 tőr maradt meg, azt hiszem a rózsa tövise. Ha valaki varázslót maxolna, az meglehetősen drága buli lesz.
  • Probatbicol
    Ebben teljesen igazad van, de a játék már magyar fordítással jelent meg, szóval aki itthon boltban megvásárolta, azoknak 95%-a magyarul tolja szerintem, tehát aki angol kifejezéseket használ az számíthat arra, hogy ezek az emberek nem értik, ill. csak következtetni tudnak saját fordítás alapján.
    Tippem szerint kétféle ember használ angol kifejezéseket a topikban:
    1. Aki tényleg régi, megszállott rpg-s
    2. Aki warez verziót használ és nem tudta magyarítani
  • himpike
    A bárdcsaj 26ossal kinyit mindent ha inspirálva van. A dörzsöltséget 30ig fejlesztettem a tolvajommal, kb annyi elég mindenre.
    A fordítása jól sikerült szerintem, aki angollal játszik tudni fogja mire gondoltak a magyarok az adott szónál, de aki nem beszél angolul annak ez nyilvánvalóan nem fog menni mert meg sem érti a szavakat sem amik itt elhangzanak.
    A két fegyveres harc előnyösebb mivel az ügyességből jön a védő is. Tény viszont hogy az ellenfelek sokat fognak hemperegni a porban ha jó kétkezes népek ütlegelik őket. Valószínúleg megpróbálom a kétkezes következőre, viszont akkor kimarad a vérmágia, és ötödször nem biztos hogy nekimegyek az egésznek. Igazából szeretném egyszer totál negatívan kijátszani, vagy mint vérmágus vagy mint templárius, fullos reset a Körben, Connornél, kinyírni Genevini testvért, az urnát a rosszabb úton befejezni stb. De megvallom szerintem szart se fog számítani az egész...
  • xianon
    Okés, bocsi hogy rövidítettem, csak sietnem kellet, máskor megpróbálok erre figyelni. : )

Értem most már, miért írjátok így, szóval az RPG-sek nagy része alapból inkább angolul játszik...Mondjuk igen valahol érthető. x )

Amúgy lenne egy olyan kérdésem, hogy most melyik a legfrissebb patch a játékhoz? Az 1.02b?
  • Pares
    Szerintem kifejezetten jól sikerült a magyar fordítás. Egy csomó "eredeti" szavat találtak ki a fordítók, amik szerintem nagyon jól sikerültek... Pl.: az angol Genlock-ot Csorlák-ra fordították, a Hurlock-ot meg Csesznyére.
    "Magyarosra" sikerült, a lehető legkevesebb idegen szóval, és mindent próbáltak a lehető "legmagyarosabbra" fordítani.
    90%-ban én is angolul játszom a játékokat, mivel az angolt elég jól beszélem, de most az egyszer, meg kell hagyni, jó munkát végeztek a fordítók, és egyszer sem éreztem azt, hogy a játéknak eredetileg nem a magyar az anyanyelve...
  • SaGa
    De ha kell valami másra a pont, akkor nem érdemes. Nincs olyan lezárt ajtó vagy láda, ami mögött fontos dolog lenne. Ha mégis, ahhoz mindenképp kulcs kell...
  • Sir Quno Jedi
    Ha az eredeti angolt tolod, akkor meg fingod sincs milyen faszságokat fordíthattak vajon a magyarok, max. tippelni tudsz, vagy azt sem.

Én a Mass Effect-et (magyar kiadás ugye) is rögtön átbuhiztam angolra, mert kihullott a hajam már az első küldetés ELŐTT a magyar feliratoktól. Egyedül a Witchert nyomtam magyarba (az is borzaszTom volt így), meg a régi Reunion, Imperium Galactica-kat, node azok eleve magyarok.
  • SaGa
    Te elvileg magyarul írtál ide, mégis alig értettem. Azon könnyebb lenne változtatnod. Ez itt nem SMS vagy chat, ráérsz rendesen leírni a mondanivalódat, jó helyesírással.

A régi RPG-sek megszokták az angol kifejezéseket, nekik a magyar hangzik furcsán. Amikor én kezdtem, még PC-n nem volt RPG, a DnD szabálykönyvei sokadik fénymásolatban voltak elérhetőek, kizárólag angolul. Magyar RPG-k még nem léteztek asztali verzióban sem.
    A PC-s RPG-k fordítása is csak az utóbbi néhány évben lett divat, korábban maximum akkor volt iylen, ha egy lelkes csapat nekiállt és megcsinálta.
  • dartonita
    Cunningot fejleszd.
  • Noodlee
    Biztos hülye kérdés, de a zárnyitásom ki van maxolva, és mégis vannak olyan ládák, amiket nem tudok kinyitni. Azok nyithatók egyáltalán? Esetleg van valami trükkje?
  • Noodlee
    Asszem a nyílpuskára gondolt :P
  • GodBadka
    ijpuska, hogy kapna mar az erobol a modositot? Kemenyebben csolozod fel, vagy mi? :) Az ij az amire gondoltal szerintem. :)
  • wedge31
    Igen a kard,fejsze,ijpuska str-böl kapja a modositokat.
  • Blacksheep333
    Aha, kösz. Gyorsabb járt a szám, mint az agyam. :)
    Akkor ez csak a Dagger -ekre érvényes, ha jól értem. Tehát, ha mondjuk egy Sworld van nálam, akkor csak az STRG pontokból kapott bónuszok lesznek érvényesek.
  • wedge31
  • Calver
    tűzgolyót kigyúrod mindhármukkal, onnantól kezdve ezeknek a felé parkolópályára fog kerülni de tényleg. egy idő után én úgy közlekedtem, h nemes egyszerűséggel mindent felrobbantottam ami elém került... ami túlélte (ill ha tudtam hogy túl fogja élni, akkor) arra repült a Stinging Swarm, Affli Hex, paralysis bomb, cone of cold, társai - így csöppet faceroll volt a nightmare, dehát... tudjuk be annak, hogy átlag - avagy minden koncentrációs képességüket nyáladzás elfojtására használó - konzolosokra igazították a nehézségi szinteket.
  • Blacksheep333
    Lehet rosszul, tudom, de elvileg nem bugos a Rogue/Szerencsevadász kaszt? A támadási sebzést a Dexterity-ből kéne kapnia, de ehelyett a STRG -ből kapja? Találtam rá egy nem hivatalos fixet, ami működik is, de az az összes Rogue karit feltápolja, így az ellenséges íjászok igencsak kemények lesznek.
    Elég régen játszottam a játékkal (amikor megjelent) és hanyagolnom kellett az idő hiánya miatt (az a napi egy-másfél óra nem volt valami kielégítő, pont mire belejöttem, már ki is kellett lépnem) de most az ünnepek körül lesz elég időm, hogy befejezzem.
    Arra lennék kíváncsi, hogy ezt a "bug"-ot (ha az) kijavították-e már valamilyen patch-el?
    Illetve, szeretnék indítani egy DPS -es Warrior-t és arra lennék kíváncsi, hogy a Dual-Wield-es vagy a 2 kezes harcos a "jobb".
  • wedge31
    A Denerimi piactéren az üres raktárépület titkos szobájában van Riordannal beszélj róla.
  • Scharnhorst
    üdv!
    Duncan pajzsát merrefele lehet megtalálni? akármerre néztem sehol nem találtam meg
  • himpike
    Devo, megy veled a törpe? Ott több helyet is végig kell járni, el se lehet kerülni Brankát. Elvileg a holtak árkainak a végén nyílik meg az út a Semmi üllője felé.
  • himpike
    Jea, a démon.. el kell fordítani a parti felől, gyk mögé kell menni hogy csak a tankot lövöldözze a vackaival...
  • devo7979
    Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy most a ,, feledhetetlen a maga nemében" küldetésnél tartok... a mélyutakat végig jártam de nem találtam azt akit meg kéne találnom... mit kéne csinálnom? remélem tudtok segitteni
  • wedge31
    Én is mindig vele szivok a legtöbbet olyan kis szobában nem nagyon lehet taktikázni a sárkányok smafú hozzá képest.
  • himpike
    Hát, megvagyok a 3. végigjátszással is. Mágus, párbajhős kalandor után elf ijásznővel is sikerült. Sajnos nem az lett amit vártam... Ezúttal már semmi kihívás nem volt benne mert mind a főellenséget mind a castereket lelőttem 3 kilométerről :S
    Ennek fényében a legnagyobb kihívást a kétkezesfegyveres harcos jelenti azt hiszem. Ezúttal Loghaint meghagytam magnak, alig esik róla szó a "zárszámadásnál", nagy csalódás, és Allistarnak is csak lábjegyzet jutott. Flemethet is meghagytam, hátha lesz valami Morrigannal meg a kölkével, szintén nem történt semmi. Emberrel még nem játszottam, talán nekifutok negyedszer nemessel... pár dolgot még kipróbálnék benne.
  • wedge31
    lv10-en még elég harmatos vagy egy sákányhoz én 14-15 szinten szoktam kifilézni öket.
    A wade féle sárkánypikelyböl készült páncél nagyon kell ellenük magas tüzelleni védelme miatt.
  • josi
    Nem Flemeth a legerősebb ellenfél a játékban, hanem Ganxkang a kötetlen:)
  • xianon
    Neked is köszönöm a válaszod akor elsőnek szerintem elmeek Denerimbe még...:D
  • xianon
    Köszönöm válaszod!

Hát lvl 10-11 körül vok...
    Holló? és ez külön kieg v alapból jön? ÉS csak a főkarakternek v az összesnek akár?:D
  • Fantusz
    Honnan tudnánk, hogy miért is hal be a csapatod?

Dualos szerencsevadász nem rossz választás, ha a passzív képességeket felveszed neki szinte alig lehet megütni.
    Használj mérgezett fegyvereket.

Wynne kulcskarakter lehet talán nála a legfontosabb a jó taktika.

Morrigan elmecsapás, bénítás, altatás képességei is fontosak, ezek mellett te tudod mire fejlesztetted még, egy-két támadó varázslat kell neki, de főleg az átkai hatékonyak.

Flemeth a legerősebb ellenfél a játékban, de ha védettek a karaktereid a tűz ellen viszonylag könnyen legyőzhető (ha a főkarakter mágus, akkor gyerekjáték lenne).
    A magaslatról nem mozdul, így a mágusaid csak a távolsági támadástól veszélyeztetettek, a harcosod és a főkaraktered vannak kitéve közvetlen támadásnak.
    Ki kell választani a taktikai repertoárból azokat a képességeket, amivel a sárkányt lassítani tudod (bénítás, fagyasztás, pajzscsapás, stb).

Nem feltételnül kell azonnal rohanni Flemeth-hez, Morrigan várhat, ha még nem vagy felkészült.