18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • SötétBarom
    Ez tök jó, és mit csináltál a haverjaival? Arra a skeleton variety pack-ra gondolok, akik akkor jönnek elő, amikor megjelenik ez a gyík, és 15en vannak kb. Nem mellesleg Alistiart meg a kutyát kb 2 spellel földre küldte.
  • Rudaj
    Sötétbarom arra gondolsz aki teleportál 4 pont között a teremben és erőtér van körülötte? Hát azt úgy kilehet nyírni hoyg hozzád sem ér. 2 varival beálltam a lépcsőre amikor megjelent. Rangen kívül voltam de morrigan és a másik varim elérte őt a sima tök alap varázsbot lövéssel és szép apránként kifingott az a szar:D A harcosok meg se moccantak ott parkoltattam őket a lépcső tetején:D
  • Fantusz
    Még a barlangban valamelyik hullánál van egy kürt, azzal lehet támadásra ingerelni a sárkányt, a kürt meg is semmisül használat után.

A sárkánynál rengeteg páncél-fegyver van, legtöbb persze nem sokat ér, de ebben a játékban még a szemetet is érdemes elvinni, eladni, ha van hely az investoryban, aranyból soha nincs elég...
  • SötétBarom
    Aztakurva, itt az elf dándzsönben mennyit szoptam ezzel az arcane főfasszal :DDD Brutál. Utána Zathrian szinte csak levezető ujjgyakorlat volt.
  • bitbandita
    Igen, az egy bazi nagy sárkány (mint Flemeth). Alapból nem fog megtámadi, rád se bagózik, de ha provokálod (rálősz, vagy dobsz rá egy villámot, tűzgolyót pl) azon nyomban neked esik. Én lenyomtam, mert dob egy-két jó dolgot, és sárkánypikkelyből is másmilyet dob mint bent a kicsik, azt viszont nem tudom, hogy a nagysárkány pikkelyéből jobb vértet csinál-e a denerimi kovács (Wade a neve asszem), a logikus az lenne, hogy igen.
  • Aradebil2
    A törpe városban,ahol szellemek+gólemek vannak(ahol duplahíd visz át a túloldalra,mindegyiken 1-1 gólem járőrözik),ott van egy oltár,ami a szétszaggatva küldetéshez kell,ott összerakod a monstát,megegyezel vele v. megölöd,és utánna még1et ráböksz az oltárra.
  • bitbandita
    Az elbocsátólevéllel kapcsolatban: ahogy b type írta, a harmadik meg Orzammar bejárata előtt, a felszíni törp árus mellett.
  • wedge31
    Honnan ez a infó ?
  • b-type
    Itt az utolsó ami talán komoly,..Leliana-t akkor fogod megfektetni, ha a személyes problémája lezárult...a főnöknő dolga.

A többi amit írsz, az simán megoldható...az egyiknél a tab-t kell nyomni (érdemes egérre rakni, ha van elég fölös gombod), a tanítványokat meg le kell írja a naplód, onnan kezdve meg a térkép is jelöli ha egy légtérben vagytok.
    A Denerim-i csávesz a mágusboltban van, ha jól emlékszem...abban ami a kocsma mögött leledz.
  • Scharnhorst
    Üdv!
    Néhány mellékküldetésben szeretnék segítséget kérni.
    - Néhány tanítványnak elbocsátólevelet kell odaadnom ebből 1-t találtam meg a denerimi piacon a többit nem tudom hol van.
    - A Mélyutakon van vmi misztikus hely amit szintén nem találok (aktiválni kellene)
    - Denerimben vhol egy boltba van egy ember aki be akar mártani egy D nevűt akit szintén nem találok. (fogadós küldetés)
    - Leilana-val 100%-s a kapcsolatom a csók is megvolt mégse tudom megdönteni mi az oka? (énekelt is :D )
    Előre is köszi a válaszokat.
  • GodBadka
    Van maximum szint, a 25. Ha lesz tobb DLC, ezt lehet majd megnovelik, de egyelore ez a felso korlat.
  • Nagydög
    Egy orias sarkany van az Urnanal, bar aabban nem vagyok biztos, hogy le kell verni. Az odavezeto uton aprobbak vannak.
  • xblades
    Kösz a választ.
  • wedge31
    Nincs max szint de lv23 nagyobbat még nem láttam.
    Ha a grál alatt a szent urnát érted akkor kb akkora mint Flemeth.
  • xblades
    Hali megmondanátok hogy mennyi a max. szint a játékban és hogy mennyit lehet elérni
    És a szent grálnál a sárkányok milyen méretüek? Mint a vérfarkas romoknál lévő vagy mint Flemeth?
  • marcuc
    sziasztok, nem tudom hogy ez egy bug-e, de nemtok miatta továbbmenni... az van , hogy amikor a mágusok tornyában a démoni elküld az enyészetbe,
    akkor a lángoló torony résznél belépek az ajtón még a démon előtt, abba a szobába, ahol az álmodó templárius van...és egyszerűen nem tudom megsebezni... akármit csinálok 0 sebzés..miért lehe?
  • Nagydög
    Khm... Nem is tudtam, hogy van befektetesi bankar specializacio.
  • Pares
    Asszem az elf táborban is lehet 2-t venni, bár nem biztos. Mintha első végigjátszásra sikerült volna, úgy rémlik... Talán egyet a főküldi előtt, és egyet utánna, de nem biztos.
  • Fantusz
    Nevesített cuccokat nem szerfetek eladni még akkor sem, ha egyébként nélkülözni tudnám - harcosbérci ládámban gyűjtöttem.

70-es investoryval kezd a karakter, Ostagarban két hátizsákot is lehet venni, megéri, mert mindössze 57 ezüst darabja (bár a pénz szűkös, de ki lehet spórolni).
    A törpénél is van egy zsák a táborban, illetve a körtoronyban lesz a következő, így 110-es az investory.
    Aztán sokáig sehol nincs hátizsák, s arra már nem is emlékszem, hogy Denerimben, vagy Orzammarban (törpénél az biztos) találtam ismét egyet, az utolsót az elf táborban vettem.
  • Pares
    Ahány ember, annyi játékstílus. Meddő vita. :)
  • b-type
    125 az nem gyenge :))
    Akkor gyűjtögettél nevesített cuccokból, szettekből gondolom.
    Nálam a tolvaj az lopott harc közben is, ezért néha szűk a 100 az ziher.
  • b-type
    Ez felfogásbeli különbség, én sem alá/fölé helyeztem a játékstílusokat, hanem mellé.
    Nekem nem fontosak a kütyük...felfogásom szerint ha le kell vetkőztetni a harcosomat akkor az úgy is helyt álljon.
    Fegyverekre nem is szórtam annyit mint páncélra, fegyverből nincsenek szettek, míg páncélnál ez is számít, fegyverben egy tisztességes alapsebzés és tulajdonság+ 3 slot már elég...
  • Pares
    Redcliffe-ben sikerült nekem is elvernem 10 aranyat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A csajszi, aki elvesztette a kistestvérét, na annak adományoztam 5 aranyat meg a csapos csajszinak, persze egyiknek se ingyen, ha értitek mire gondolok...
  • Fantusz
    Investory 125 lett + a láda Harcosbércen.
    Vannak kereskedők, akiknél a játék későbbi fázisában kerül elő a hátizsák, az utolsó, amit megvásároltam már csak 5 bővítést adott, így lett 125.
  • Pares
    Nos figyi, azok közt a tárgyak közt, amiket leírtam, és amiket használok, több is van olyan, ami +2-t ad az _összes tulajdonságra_. Szóval ha veszel 12 aranyért egy könyvet, ami 1db pontot ad valamelyik tulajdonságra, akkor sokkalta de sokkalta rosszabb üzletet csináltál, mintha spórolnál egy 100 aranyat érő medálra, ami +2-t ad az _összes tulajdonságra_. Szóval ezért elsődlegesek nálam ezek a különleges tárgyak, és másodlagosak a könyvek. Könyveket csak akkor veszek majd, ha az összes különleges tárgy megvan már.
    És tisztázzuk, most páncélzatról nincs szó, mert azt olcsó pénzért vagy ingyen is lehet jót szerezni. Persze ha abból is "tuningoltat" szeretnél, akkor arra megint spórolni kell, ami a többi mellett szintúgy lehetséges, mert megcsináltam.
  • b-type
    Denerim Elf részén még toltam is a sok léhűtőt :D
    Elf vagyok, simán elszórtam nekik 10 arany felett...kicsit beszólogattam, de hát végül is minek üljek rajta...geccem nagy harcos vagyok, ők meg nem. :))
    inventory-t feltoltam én is 100-ra.
  • Pares
    Na igen, erre én is rájöttem!
  • Fantusz
    Nem is állt szándékomban vitába szállni.

A hátizsák nálam is alap, Ostagarban kis ügyeskedéssel két hátizsákot is lehet venni.
    Mielőtt a vadonba kiküldenek némi alapfelszerelés mellett a hátizsákot mindenképpen érdemes megvenni.
    A beavatási szertártás után ki lehet nyitni a ládikót a rabtól szerzett kulccsal, eladni a fölös cuccokat, s megvenni a másik hátizsákot, flaskákat elf gyökeret líriumot, meg amire szükség lehet.
  • Kandurex

Első végig toláskor nekem olyan 80 arany volt a max., másodikra már néha 170 is volt...
  • Pares
    Igen, első átgondolásra, amikor megemlítette ezt Morrigan, nehezemre esett, hogy most megyek 'oszt megölöm csak úgy azt, aki megmentette az életem a toronyban, és lehetővé tette, hogy szembeszáljak a veszedelemnek.
    Úgy is mentem hozzá, hogy "én csak beszélgetni jöttem", de elejétől kezdve, mintha tudta volna, miért vagyok ott, meg eléggé ellenséges volt. Aztán végigkérdezgettem, és olyanokat mondott, hogy "Megtarthatod Morrigant, egy időre", meg hogy hazudjak Morrigannak, hogy ő figyelhesse, és esetleg később "meglátogassa".
    Nos ezek után szerinem eléggé egyértelműek a szándékai, és rézben igazolja Morrigan állítását. Szerintem.
    Persze lehet, hogy valaki máshogy gondolja, de szerintem Flemeth ezt egy jó hosszú időre előre kitervelte, csak azzal nem számolt, hogy azok után, hogy megmentett meg mennyit segített, én leszek olyan "bolond", és szembeszállok vele, végül még le is győzöm.
    Én jobban hajlok afelé, hogy Morrigan mond igazat. Persze az már más dolog, hogy miután végeztem Flemethel, Morrigan kapott az alkalmon, és jól kihasználta a helyzetet meg a szürke kamarásokat.
  • b-type
    :)
    Ez összetett, ..nehéz szinten, jól fejlesztett karakterekkel, de nem a gyakás szempontjából összeállított csapattal szükség van minden jobb fegyverre és páncélra.
    Mivel az árrés elég brutál így ezen is sokat lehet bukni, meg nálam a kütyük soha nem élveztek előnyt a karakterrel szemben..én minden könyvet megvettem ami hozzátesz a karakterhez.
    Nem azt mondom hogy nem lehet összehozni, második végigjátszásra szinte biztos,...de nekem soha nem volt együtt 80 aranyam sem, mert mindig volt ami fontos.
    Összesen több száz volt persze, de első végigjátszásra minden spoiler nélkül nehéz szinten sztem nem lesznek meg...pláne nem simán.
  • Pares
    Mint alant írtam, nekem nem érnek annyit azok a képesség növelő könyvek. Talán majd ha lesz elegendő pénzem ismét, akkor elkezdem őket vásárolni, de nálam mindenképpen csak másodlagosak.

Amit viszont jó üzletnek tartok, azok a hátizsák kapacitását növelő fejlesztések. Minden pénzt megérnek, mert sokszor ha 10 dolgot összeszedek, már azok elsőre megtéritik az árát...

Mindenki máshogy játszik, másban leli örömét, sokáig vitatkozhatnánk, melyik hasznosabb, szóval inkább hadjuk is.
    "Kinek mi."
  • Pares
    Hát akkor nálam van a baj, mert nekem egy kis robotolás után összejött annyi arany, hogy megvehessem őket.

Szerintem meg azokat a könyveket nem éri meg megvenni, amik a tulajdonságokhoz vagy képességekhez adnak pontokat.
    Megveszem legjobb esetben is 12 aranyért, és mit ad? 1 pontot tulajdonságokra. Azok a könyvek, amik meg képességekre adnak, meg 20 arany körül vannak. Na ne má'... Nekem nem éri meg.
  • Fantusz
    Ismerem a küldit, 40-ért vettem, 65-ért eladtam, plusz adott még 8-at a hszonból, a törpe pedig 25-öt.

Nem állítottam, hogy nem tisztességes játékkal szerezted a pénzt ennyi cuccra.
    Én inkább képességnövelő könyveket vásárolgattam, Csillgagyar a főkarakternél volt (harcos, nem mágus).
    Hagytam ki mellékküldetéseket, jónéhány cuccot nem volt esélyem megvenni, később meg nem is kerestem, mert boldogultam nélkülük, így a játék végén kb. 100 aranyam volt.
  • Fantusz
    Flemethet nem feltétlenül kell lecsapni, oda is adja a könyvet, de kevesen mennek bele a békés megoldásba.
    A Flemeth-Morrigan körüli igazságra nem derül fény, kénytelenek vagyunk csupán Morrigan verzióját hinni, vagy nem hinni, Flemeth nem mond semmi konkrétumot, de bizonyíthatóan nem is árt nekünk.
    Morrigan ezzel szemben végig számító, célja van a Kamarásokkal.
    Meglehet persze, hogy a könyvekből tudott meg valamit, de nagyobb az esélye annak, hogy kezdetektől fogva tudatosan cselekedett - itt Flemeth szerepe ismét csak homályos.
    Az sem kizárható, hogy Flemeth démona Morrigannal végig kisért bennünket.
    A végjátékban kissé érthetelen, hogy miért csak ránk számít, Alistairhoz meg sem próbál közeledni, ha elutasítjuk.
    Talán egyszer még előkerül a boszorka, egy-két kiegészítő történése még maradt a nyitott kérdések között...
  • b-type
    sztem nem, pláne simán.
    Mondjuk én inkább a karakterfejlődésre költök mint fegyverekre. Ezek a cuccok egyáltalán nem hoznak lázba, nincs dlc..csak az alapjáték fegyverei.
    Nem is kell..inkább helyszíneket várok. :)
  • Pares
    Orzammarban, a Porvárosban van egy nagyon jó lehetőség, talán a legjobb az egész játékban, hogy jó sok pénzre tegyél szert. Mikor belépsz a Porvárosba, lesz ott egy ember, Rogek, aki felajnálja, hogy Líriumot csempéssz a Körmágusoknak. Ha elfogadod az ajánlatát, akkor 50 aranyért cserébe (vagy ha sikerül meggyőznöd, akkor 40-ért) odaadja a csomag líriumot.
    Azt elviszed a körmágusok törnyába, Godwinhoz, aki nagyon jó áron megveszi tőled (pontosan nemtudom mennyiért, de jóval többért, mint amennyiért megvetted). Utánna ha visszamész Orzammarba Rogekhez, ő még +20 aranyat ad a sikeres kézbesítésért (ha jól emlékszem).
    Egy szó mint száz, ezzel a kis kerülővel összesen több mint 50 aranyat tudsz keresni...
  • Pares
    Hidd el nekem, hogyha rendesen csinálod a mellékküldetéseket, akkor simán össze lehet szedni annyi aranyat, hogy a felsoroltak közül az összes tiéd legyen, mire a 4 szövetséges frakciót megnyerted szövetségesnek.

Csillagagyart azért nem adom Alistairnak, mert alapvetően én vagyok a csapatban a Tank, szükségem van arra a + sebzésre, ráadásul 3 rúna slotja van. A Varázsszövő minden tekintetben gyengébb kard nála, mégha azt a +5 mágiát is nézzük, magyarán szólva a +5 mágia még így is elmarad Csillagagyar sebzésétől, a többi bónuszról nem is beszélve.
    Alistairnek is megvan a kardja, ugyan abból a DLC-ből, az Asturian nagysága. Nagyon jó kard az is, jó az neki.
    A Varázsszövőt azt a csapat tároló ládájában tartom, a többi gyengébb, de egyedi cuccal együtt, amiket nincs szívem eladni.
    Én szeretem, ha a legjobb cuccok a főkarakteremnél vannak, persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a többieket elhanyagolom.
  • Pares
    Bocsánat!

• Kori
    így