18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • kobra223
    sziasztok nincsen véletlenül magyar oldalon össze gyüjte dragon age-hez modok?
  • sir Hunnish
    Sziasztok! Bocsi ha már korábban elhangzott, de sajnos nincs időm végigolvasni. Szóval tudja valaki hogyan kell aktiválni (http://social.bioware.com/project/469/)ezen a címen található specializáció visszaállító hollót. Fogalmam sincs mit hova kellene másolni. Előre is köszönöm!
  • rexsimus
    alt+bal shift :)
  • Calver
    miután parancsikonba beírtad amit kell, DAO-n belül válts át angol billentyűzet kiosztásra (bal ctrl+bal shift egyszerre talán), és utána 0. látni nem fogod, de villogni fog pár karakter a kép tetején amikor irkálsz a konzolba.
  • SötétBarom
    Ott kezdtem én is.. Nem volt vészes..
  • Uborkasalata
    Srácok, köszönöm a segítséget de lenne még kérdésem.
    Nos, elolvastam, hogy kell console-t előhozni és hát sikerült is, egy pillanatig, mert akkor rezegtek MSN-en lenéztem tálcára és akkor láttam, hogy a hapsi neten átírt a KeyBindings.ini-ben is valamit. Nosza átírtam én is. Csak, hogy azóta nem jön be a konzol semmilyen gombbal. Próbáltam már visszaírni az .ini-t egy más inijét egy az egybe visszamásolni, új parancsikont létre hozni (mert ugye egy új parancsikon kell a daorigins.exe-ből, melynek elérési útvonalát át kell írni és így jön be csak a konzol).
    Valaki tud valami megoldást?
    Most azon gondolkozom, hogy mentéseket kimásolom, újrateszem a játékot és úgy megpróbálom. De talán van valami kevésbé radikális módszer?
  • JethroHUN
    ne küld már a biztos halálba
  • Calver
    mágusok. egyéb esetben a játék lesz olyan kedves, és teljesen elkúrja Wynne-t - akit már eleve személyisége miatt legszívesebben 6 láb mélyre temetnék, de ha a vége felé mész mágusokhoz, nyugodtan engedhetsz is a kísértésnek.

valamint sok-sok extra stat sem jön rosszul.
  • Fantusz
    Abból indultam ki, amit írt - a hágón szétcspták a csapatát.
    Nyílvánvaló, hogy erősödni fog, s menet közben fel tudja mérni mennyire strapabíróak a karakterei.
    Attól is függ a csapatot kikből szeretné összeállítani, de alapvető, hogy gyógyitalokból, manából legyen elegendő készlete.
    Ezen túl tetszőleges merre indul, az is szempont lehet kit szeretne minél hamarabb a csapatban tudni.
    Gyógyítómágus a Körtoronyban csatlakozik, de akkor azt a küldetést végig kell vinni, Oghren miatt pedig a törpék belviszályába kell elég mélyen beásni magát, mégha nem is csinálja az egész küldetést egy szuszra végig.

Egy végigjátszás után már nagy meglepetés nem éri a játékost, de aki először fut neki a fereldeni kalandoknak némileg eldilemmázhat rajta merre is induljon, s bizony kellemetlen, ha az Enyészetben, vagy Mélyutakon kifogy a tápszerből.
  • wedge31
    Szerintem a körmágusok az öreglány miatt meg a rengeteg stat pont miatt.
  • Micsu
    én redcliff után a mágus toronyba mentem majd elfekhez majd törpékhez, mindenhol megtudtam csinálni a főküldit nem kellett átmennem máshova
  • Kori
    sztem
    Redcliff
    Pagony elf tábor
    Brelica erdő
    Denerim
    aztán jöhetnek a nehezebbek
  • Fantusz
    Lotheringből talán az elfekhez érdemes menni, bár a főküldetést ott sem tudod még szerintem végigcsinálni.
    Bevásárolhatsz elfgyökerekből, így gyógyitalokkal nem lesz gondod, picit bátrabban mozoghatsz.
    A vadonban van néhány egyszerűbb küldetés (vasbarka, tölgymakk, vérfarkas asszony), amit meg kellene tudni csinálnod, a bosszúallók talán még nehezek, de meg lehet próbálni.
    A rom rázósabb, talán későbbre lehet hagyni.
    Aztán Denerim, néhány küldetéssel lehet némi aranyat gyűjteni, s irány a Körtorony - ezt a küldetést viszont végig kell csinálni, nincs visszaút.
    Strázsamesternél lehet venni líriumot korlátlan mennyiségben, a gyógyitalok mellett mostár manával is el vagy látva, a torony kitakarítása, enyészetjárás után léphetsz tovább.
  • SötétBarom
    Redcliffe?
  • Voltan
    Lothering-et megcsináltam.
    Merre érdemes tovább menni?
    Még csak 5-6-7 szintűek a karakterek, és a törp hágón elindulva egy pár Bounty Hunter a xart is kiverte belőlük egy fél perc alatt...

Melyik helyszínt tanácsoljátok?
  • JethroHUN
    Azok az ajtók a mágus eredetnél használhatóak. Akkor van nyitva csak. A játék legelején.
  • gabor05e
    Na előhívtam régi mentésem és megmentetem körmágusok vezetőjét... de miután lesétáltam vele meg megadta a támogatását eltűnt és nem találom . és maradt még 2 ő ajtó amit nem tudok kinyitni(kulcs kéne vagy hasonló) azt hogy nyittathatom ki?
  • xblades
    Nálam az történt hogy megöltem fent mindenkit, az utolsó átváltoztatott démon felrobbant és az enyészetbe külte a főmágust.
    Ezután a Templar parancsnok jelenik meg és azt mondta hogy mivel megöltem az összes körmágust nincs már dolguk, így segítenek a veszedelem elleni csatában.
  • GodBadka
    Nekem nem volt gondom ijjasz karakterrel egyedul se.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Javaslat amugy az Enyeszetben a szellem alakot megszerezni. Az aranylag konnyen lehet, a bal felso szigeten, nem tudom mi a neve fejbol, oda eleg az eger alak, bar elmeletileg meg lehet az se kell. Utana ki lehet nyirni a kezdo szigeten a fobosst, majd erdemes a jobb felso szigeten a langalakot megszerezni, utana meg a magusoknal a koalakot, ezutan mar mindenhol aranylag konnyen vegig kell tudni menni.
  • Aspyrin
    Nálam is meghalt a srác, - pontosabban az anyja ölte meg, nem gyenge dráma volt - pedig igyekszem a "jó" oldalon haladni..
  • SötétBarom
    Én megalkudtam a démonnal ;)
  • SötétBarom
    Amúgy így mágussal tolva úgy érzem a játékban nem érezném jól magam harcosként. Kövi végigjátszásnál (legalább tudom mi-merre-hány méter) egy dual weapon rouge-ot akarok, de már előre félek, főleg ezek miatt a sneci bossok miatt :D
  • Cashx
    "Azt szeretnem meg kerdezni, hogy mivel a masik modszert kellett bevennem, magyarul megoltem Connort, ezzel a jatek kimenetelet tekintve rosszat tettem?"

Ja rossz cselekednek számít, de igazából azonkivül, hogy a csapattagok (lásd igazság bajnoka aka Alistair) kemény minuszokat adnak érte mást nem nagyon befolyásol. Csak majd Connor holtestét küldik hullámsírba nem az anyjáét.
  • eLiXir
    Igen, igazad van, mar ertem koszonom szepen. Mar csak azt sajnalom, hogy mindig csak a legutolso mentesemet hagyom meg, rossz megszokas :( nem mondom hogy elolrol kezdem, majd talan legkozelebb.
  • Fantusz
    Portálos dolgot szerintem kevered, ha a körmágusoktól kérsz segítséget akkor valamelyik mágusod beléphet az enyészetbe, s ott megölheti a démont, amelyik a gyereket megszállta (mellesleg tőle tanulhatsz vérmágiát)
    Nem állítom biztosra, hogy Irving valóban meghalt, de az Uldreth elleni harc közben dolyamatosan változtatja át a mágusokat förtelemmé, ha nem használod a tekercset ("Uldreth próbálkozik valamivel, akadályozd meg")

Denerimben a Szent hamvak urnája után kellene kutakodni - ismét egy hosszabb küldetés.
  • eLiXir
    Valoszinuleg Irvinget atvaltoztatta es meghalt :( nem igy emlekeztem, mindegy. Azt szeretnem meg kerdezni, hogy mivel a masik modszert kellett bevennem, magyarul megoltem Connort, ezzel a jatek kimenetelet tekintve rosszat tettem?
    Masik, hogy azt is olvastam, hogy miutan megoltem Connort, valakit kene valasztanom, hogy vmi portalon lepjen at, es keresgeljen valamit, pontosan nem tudom, de gozom sincs mit kene csinalni, vagy hol. Leirasban ez all, viszont a kuldeteseknel mar Denerimbe kene menjek felkutatni egy emberket.
  • Rudaj
    gyógyital orvosság a bajra.
  • Fantusz
    Minden kezdet nehéz - az enyészetben négy alakváltást adnak (egér, lángoló csontváz, szellem, gólem), csak ezekkel lehet a küldetést megcsinálni, gyanítom most vagy ott, ahol a lángoló csontváz képeeéget megkapnád, ha legyőzöd az ellenfeleidet.
    Talán tól hamar, vagy felkészületlenül vágtál bele a kalandba, de nincs visszaút, valahogy át kell hámoznod magad az akadályokon, s ha már valamelyik harcos alak is meglesz némileg talán könnyebb dolgod is lesz.
    Hosszú hadjárat, a végén a Lustaságdémont talán négyszer kell legyőzni, s az még nem a küldetés vége, ha nincs elegendő gyógyital, mana ital bizony keserves lesz a folytatás is.

Nem kezdtél könnyű karaktert, íjásszal a legnehezebb a játék (most azt hagyjuk, hogy még könnyű fokozaton is szenvedsz vele), nézz körül, lenni kell lirium talléroknak a közelben, ha azokra kattintasz visszatölti az állóképességet, életerőt, valahogy küzdd el magad addig, hogy meglegyen még egy alakváltás képesség.
    Járd be az egész enyészetet, találhatsz sok tulajdonságnövelőt, harcolni nagyon ne is próbálj íjászként, használd a megszerzett alakokat - de hát az elsőt kénytelen vagy szerencsevadászként begyűjteni, egérrel nem lehet harcolni.

Ami estleg segít, ha van nálad méreg, bomba, balzsam használd azokat is.
  • Uborkasalata
    Lenne egy kis gondom. 8-as szintű íjász, szerencsevadász karakterem van. Most tartok a Mágusok Körének tornyánál. A Lustaság démon miatt az Enyészetben most tartok ott, amikor egéralakban ugrálok és a "Lángoló torony" részben vagyok. Átfutok egy egérlyukon túloldalon egy lángoló templárius és egy lángdémon vár. Az ég adta világon sehogy sem tudom megölni őket. Mire egyel végeznék marad 15 életpontom a 180-ból. Easy fokozaton játszom, tudom, hogy elég noob vagyok de segítsetek légyszives, mert ez nem állapot. Minden skillel próbálkoztam már, még karddal is nekikmetem, próbáltam lesből egéralakból támadni és még ki tudja mit. Rám teszik a lángoló spellt és esélyem sincs. Elfutni nem tudok, mert vagy tűz vagy zárt ajtó fogad mindkét oldalon.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Fantusz
    Ha a főmágus életben van ott kellene álldogállnia a lovagparancsnok közelében.
    Őszintén szólva nem tudom, hogy Irving megölhető-e a torony feszabadítása közben - elvileg, ha nem használod a tekercset őt is átváltoztathatta Uldreth.
    Talán meg is lehet ölni a főmágust, mindenestre, ha életben marad a küldetés után beszéltél vele, s együtt jöttetek le a toronyból.
  • eLiXir
    Ujaj, most olvastam utana, bar reszletesen sehol sem talalom, elvileg Irvingtol kene segitseget kerjek a ritualeval kapcsolatban, de o sehol sincs a toronyban, viszont emlekszem h Uldreth elleni harcban ot nem valtoztatta at, es eletben maradt, azt hiszem. Hol lehet a problema? :S
  • eLiXir
    Azokat elvileg megcsinaltam, de nem enged at a zart ajton. Mind a negy emeleten uresseg van meg persze szorny holttestek.
  • Fantusz
    Ha még nem csináltad meg a Körtoronyhoz kapcsolódó küldetést, akkor azt végig kell csinálni.
    Nincs más lehetőséged, mert a mágusok a zárt ajtó mögött vannak, s a főparancsnok csak akkor enged vissza, ha megtisztítottad a tornyot.
    Mana italokkal gyógyitalokkal, ha el vagy látva irány a zárt ajtó mögötti káosz...
  • eLiXir
    En is itt tartok, de egyelore csak Greagoir lovag foparancsnokot talaltam eletben a toronyban, merre talalom azokat akikkel beszelnem kene a ritualeval kapcsolatban?
  • Fantusz
    Körmágusokkal beszélj
  • gabor05e
    Helló Belló:)Redchlife -ben a kastélyban Choner vagy mi neve gyereknek, belőlle a démont csak úgy lehet kiűzni ha megölöm vagy az anyát vagy őt?:O mert említett olyat hogy vagy sok életerőre vagy ien Lírium főzet kell (szedtem sok lírium főzetet de úgy se látok más választást csak ezt a 2 őt) létezik 3.variáció?:D
  • SötétBarom
    Levertem a fasszopót!!!!

Kezdet már irgalmatlanul felhúzni.
  • mukievil
    Van valami oldal, ahol össze vannak szedve normálisan a kiegészítők?? Az a dragonage nexus teljesen átláthatatlan, nem tudom mi van kész mi nem, vagy csak elrontok valamit ??

És várható vmi hivtalos DLC mostanában ?
  • Rudaj
    jah Winney hasznos főleg a spirithealer ág 4. skillje. Onnantól ha fönntudod tartani az öreglány manáját hallhatatlan a party.
  • SötétBarom
    Nem mondtam, hogy szimpi, csak azt, hogy hasznos :D

Amúgy faszom ebbe a sloth gecibe. Most untam meg a próbálkozást :CCCCC